Vyjádření ČRS k zadrženým povolenkám funkcionářů Středočeského ÚS

milhouse91 - Profil | Ne 12.2.2023 21:07:45

Stačí si poslechnout hospodáře SÚS v tomto videu :

kde veřejně sděluje (začíná to v čase 2:20:38), že být od prutů několik desítek metrů je za něj v pořádku při pohledu za kapraře, dále se vyjadřuje i k jiným lovným metodám. Ale co je zde zásadní, je to, že u toho pracoval(vykonával funkci v ČRS) - tedy stejný přestupek jako funkcionářů na Orlíku, kterým byly papíry zadrženy.
Koho chleba jíš, toho píseň zpíváš...

Jak tedy asi mohli dopadnout jeho koně?

Pochybuji, že stejný přístup by měl k běžným členům ČRS.

eskymak Mrakomor - Profil | Ne 12.2.2023 19:29:16

Quel Malheur >> ..Miloši? :-))

tomvec - Profil | Ne 12.2.2023 18:03:00

Quel Malheur >> jako vždycky.

Mrknato - Profil | St 13.7.2022 20:04:39

rampet >> Ono má jít asi o to, že když zadáš do RISu požadavek územního hospodáře ke kontrole vysazování (z pověření MO některými činnostmi) a MO si ryby vysadí bez přítomnosti úz. hospodáře, tak nedostane nic proplaceno. Jenže to se může dít už dnes! A proč se to asi neděje? Na tohle bude RIS krátkej, stejně jako na Hýbnera....... Když se mu něco nebude líbit, tak to dá soudu...)))) Kdopak by se s ním pošťuchoval a chtěl dokázat, že pravda a slušnost vítězí ..... na tu se ve svazu stále čeká.

rampet - Profil | St 13.7.2022 17:20:44

Mrknato >> Jak RIS pohlídá kam jde ryba? A je jedno kdo ji vysazuje,půjde zase jen o čísla,které někdo zadá do systému,dokud nebudeš fyzicky u vysazování,tak to neuhlídáš nikdy.

Mrknato - Profil | St 13.7.2022 12:34:06

rampet >> Na hlavu to vytunili současní čilimníci. Dřív byla práce ve výborech MO grátis, dnes to je tabulkové pracovní místo se vším všudy, ryby se přirozeně nerozmnožují jako dříve a výsledek je jak píšeš. U nás se alespoň pokouší vysazovat říční druhy, ale je to ve stádiu pidiryb, ale "nemusí pršet, stačí když kape"..... ale tuto práci by mohli dělat profíci na celém ÚS a bylo by i na větší ryby, protože jak okoun, lipan, parma se zkoušela vysazovat v pidivelikosti už dřív a nic z toho nebylo.
Jsem si jist že RIS nic pozitivního nepřinese. Thomic argumentoval, že RIS pomůže kontrole ÚS při vysazování ryb MO z pověření, ale toto má fungovat i dnes!!! Že funguje blbě je nedůslednost a provázanost čilimníků a nikdo si nechce moc pálit prsty, protože jak např. Hýbner naznačil, může na mnohé něco vědět...

zdevac - Profil | St 13.7.2022 11:35:37

CoDu >> S tím souhlasím. Jenže to by znamenalo úplný zákaz. Osobně nechápu třeba chyť a pusť, ale není způsob, jak tomu zabránit. Být na mě, tak chytání ryb zakážu a povolím ho pouze v případech nutné regulace třeba při přemnožení. Chytal jsem, chytal jsem i dravce, bral jsem i pouštěl, ale nakonec ve mě převládla lítost nad rybou a pocit vlastní ubohosti. Dokazovat si vlastní šikovnost a ego na úkor jakéhokoliv zvířete je malost. Ale v našich podmínkách je obecný zákaz asi utopie, stačilo by zatím jít legislativním omezením propagace chyť a pusť, zákazem lovu na živé nástrahy a podobně.

CoDu - Profil | St 13.7.2022 11:19:44

zdevac >> Chytání kvůli jídlu je jediné odůvodnění, proč lov ryb není prosté týrání zvířat. Omezování pohybu a způsobování bolesti rybě s následným 100% pouštěním pro vlastní potěšení je zajisté týrání živého tvora a nelze jej tolerovat, natož doporučovat.

zdevac - Profil | St 13.7.2022 10:13:07

rampet >> A to poslání je jaké? Sypat do vody populární ryby, aby si masa jedinců mohla dokazovat jak je dobrá, že přelstila nevědomou ryby, která se jen chtěla nažrat? Kdo má hlad, ať si jde rybu koupit, kvůli jídlu už chytání potřeba není. A zbytku ať to klidně zdraží mnohonásobně, 300-500 za celodenní lov plus platit za ponechanou rybu.

rampet - Profil | St 13.7.2022 9:46:00

zdevac >> dočkáš se svého,až svaz rezignuje na své poslání a závazky a příjde o své revíry,pak nastane tvá doba,kdy si brnkneš a budeš mít,ale za hodně jinou cenu a za jiných pravidel.

zdevac - Profil | St 13.7.2022 9:14:50

rampet >> Už chápeš, proč se chci tomu, co se nazývá svazem, vyhnout, a proč bych rád povolenku kupoval jinde, než v té boudě?? A proč jsem psal, že tohle má pro mně přidanou hodnotu nula?

rampet - Profil | St 13.7.2022 8:47:14

Mrknato >> Co tak pozoruji a taky se doptávám,tak v první řadě je postavený celý svazový systém na hlavu a v druhé řadě z toho vyplývá,že nám v té struktůře něco přebývá.
Pokud jsou uživatelé revírů převážně US a na revírech bez jakékoliv smlouvy hospodařící MO,tak to dopadá tak,že MO se vymlouvají,že revíry nejsou jejich,tak proč by tam dávaly ze svého rybu a o revíry se přestávají starat celkově z téhož důvodu.
Dále zde jsou MO,které mají alespoň nějakou činnost v podobě rybochovu,ti ostatní jsou vlastně jen předražení výdejci povolenek,kdy jich je alespoň tady u nás většina.
Nemalé prostředky vybrané z příspěvků jsou pak všelijak utraceny a to nikoliv k prospěchu členům samotným,ale tak nějak, že člen z toho nemá bonus vůbec žádný.
U každého revíru nějaká bouda sloužící k potřebám pouze výboru,při otevření takové boudy člověk zahlédne hlavně pípu,přepravky od piva a postele,samozřejmě to sežere členské peníze,jak údržba,tak energie.Přidaná hodnota pro členy nula.
A obávám se,že právě RIS může být dokonalým nástrojem,jak se těch MO o ničem zbavit a tyto promrhané prostředky dostat zpět do systému opravdového hospodaření,kdy tito předražení výdejci povolenek už fyzicky nebudou třeba a udrží se samozřejmě s podporou pouze ty MO,které doopravdy hospodaří a jsou přínosem,hlavně pro členy.
V tomto by mohl být RIS užitečný nástroj.

Mrknato - Profil | Út 12.7.2022 22:55:37

Martin M. >> To, že někdo má peníze, neznamená, že si může dělat co chce, i když to odhlasuje na "magistrále". Tomu se říká převrat revoluce, nebo mafiánské způsoby a do demokratické společnosti nepatří....
Jsem ten poslední, komu by vadily násady ryb do revírů navíc. Vadí mi, že jdou do soukromáků MO (V ČRS), které jsou současně společně hospodařícími a do společného nejde téměř nic. Psal jsem, že to má řešení dle stanov ČRS, ale neaplikuje se. No a pokud by o zarybnění rozhodovaly MO, tak peníze půjdou do kapř a sumce a to mě vadí také.
Pokud se chtějí členi družit, nic proti, ale za své, stejně jako za své by měly zarybňovat své soukromáky. No a to co chceš ty i já, tak společné peníze dát do společných revírů, ale přes ÚS, podle toho co v ÚS chybí a dříve tam bylo. Naštěstí se archivují výlovky a přehledy hospodaření. Ve finále jsou ÚS v ČRS a MRS (ústředí) na J. Moravě skuteční uživatelé, kteří nají právo a povinnost hospodařit dle dekretu a zákona 99/2004. Tedy vysazovat především ty druhy, které se přirozenou cestou nedoplňují.

Obdobný problém je s redistribucí za CS a CR rybolov, kterou také řeší uživatel revíru, mimo Stč. a ukaž mi někoho, mimo jmenovaného hospodáře ÚS, který ví kam a do jakých ryb jdou a je to velmi slušný balík svazokorun.

Mrknato - Profil | Út 12.7.2022 22:20:14

kakr >> O podnájmu revíru tady během týdne nepadlo ani slovo a podnájem se netýká MRS, pokud uživatel pověří MO "některými činnostmi".

zdevac - Profil | Út 12.7.2022 21:48:43

tomvec >> No spíše jde o to, že na to, co se někde považuje na normální, jinde koukají jinak. Klasika jako třeba řízení auta na vesnici a v Praze. Nechci hodnotit že by jedno bylo horší, než druhé, jen konstatuji, že je to jiné a oboje ve svém prostředí funkční.

tomvec - Profil | Út 12.7.2022 20:43:44

Bacha San >> @zdevac jestli ona to nebude ta karma, a nebo "vrána k vráně sedá" 😁

Bacha San - Profil | Út 12.7.2022 20:15:55

zdevac >> Byl jsem ze soboty na neděli na 49 Brandýs, měl jsem auto za zadkem a nepotkal jsem za ty dva dny živáčka. Až když jsem jel domů, o 100m dál seděli mlaďasové, ani jsem o nich nevěděl. Jezevčík ani neštěkl a devítka celou dobu zůstala v autě:-)

zdevac - Profil | Út 12.7.2022 19:17:12

Bacha San >> Ty jsi zase chytrý... Jsi z Podolanky? Fajn, zkus se někdy zajít podívat třeba na 401 007, je jedno, zda 1, 2 nebo 3. Mnohokrát se stalo, že jsem přišel a všechna místa byla plná. Úplně. Obešli jsme 401007 3 a nebylo kam si sednout. A vše anonymní rybáři, kteří se neznají a kteří přišli bůh ví odkud. Někdo jemně na splávek, jiný mu do ho hází půlkilová krmítka, někdo je tam se psy, na každém místě 2-4 pruty, do toho někdo hází hladinové balonky s rohlíkem, samozřejmě přes pruty ostatních. To je život. A vadí to někomu? Sem tam se někdo pošle do háje, sem tam padne nadávka, většina se chová jak prase, ale nikdo to neřeší, prostě vztahy a tolerance je jinde, asi jako bydlení na vesnici, kde znáš každého, versus panelák, kde ani po dvaceti letech nevíš, jak se jmenuje soused ob dveře :-)

Bacha San - Profil | Út 12.7.2022 18:53:19

zdevac >> Podle toho, co tady píšeš, tak až budeš chtít spáchat sebevraždu, stačí ti vyšplhat na svoje ego a skočit. Konec konců "Prostě lidí je moc, nemůžeš je respektovat, ani na ně brát ohledy..."
Ty budeš zejmě spokojený sám v atomovém krytu :-)
Ono kolikrát stačí zvednout zadek a pěkně po svých někam, kde nikoho nepotkáš. Ale na to ty nemáš čas, a zřejmě ani buňky:-D

kakr - Profil | Út 12.7.2022 14:39:19

Mrknato - 12.7.2022 13:59:33 >>
Bubláš z mrákot.(copyr. M.D.)
Peníze za povolenky jdou na násady do revírů, každý revír je finančně pokryt na 100%. To je koeficient 1. Potom se dle počtu docházek, množství úlovků atd. koeficient zvyšuje. Je na to poměrně složitý vzoreček, ale platí.
Záhumenků má MRS naprosté minimum, je to pár ha.
Peníze za členství (brigáda je zrušena) jsou příjmem spolku. A je jen na jeho rozhodnutí, zda si výbor udělá výjezdní zasedání na Maledivách, nebo peníze "vrazí" do mateřského revíru.
Než začneš blábolit o nepovoleném podnájmu revíru, doporučuji samostudium zákona a vyhlášky.

Martin M. - Profil | Út 12.7.2022 14:11:53

Mrknato >> nazyvej to treba svuj oblibeny revir, to je fuk, proste MO ma penize a muze se rozhodnout, jakym zpusobem je proinvestuje. Bud bude hrat roli radneho ekonomickeho hospodare, ze neni mozne chovat ryby se ztratou a je lepsi penize z brigad a clenstvi prochlastat, protoze tam neni zadna ztrata :), nebo ty stejne penize treba i neefektivne a s nasranosti na cely system vrati zpet do "sveho" reviru.

Mrknato - Profil | Út 12.7.2022 13:59:33

Martin M. >> Zásadní omyl! Rybáři na revírech ÚS nemají "svůj revír", možná nejbližší, nejoblíbenejší. Ani vaše JM MO (pobočné spolky) nemají své revíry. Peníze mimo povolenku jen mažou soukolí svazu a těch peněz je stále málo, protože čilimníci jsou stále víc nenažranější. Proto by peníze na ryby měly jít jinudy, než přes MO. U nás ve Vč. má svůj soukromák cca 60% všech MO a to ještě jejich členi dosáhnou na plné územní povolenky, kam ale peníze z brigád nedoputují.... Pokud chtějí mít členi opravdu svůj revír, musí ho získat a stát se samostatně hospodařící MO , ale se vším všudy, nebo spolkem mimo ČRS!!!!

Martin M. - Profil | Út 12.7.2022 12:02:05

Mrknato >> protoze volici vedeni MO chteji mit ryby ve svem reviru a protoze si plati cca 1000kc rocne nad ramec ceny povolenky a tyto penize davaji zrovna teto mo a chteji, aby za tyto penize udelala makala pro jejich domaci revir a ne pro us.

Mrknato - Profil | Út 12.7.2022 7:33:05

Martin M. >> Proč bys chtěl vysazovat do revíru ÚS bez jeho asisience (vědomí)? To mně řekni? To se říká o Jurovi Jánošíkovi, že bohatým bral a chudým dával, bez vědomí vrchnosti, ale bude to jen fake.

Mrknato - Profil | Út 12.7.2022 7:29:38

Bulk >> Jo plno ryb, ale jen ve svých vodách (soukromácích) v řece je minimum. To je bolest brigád u MO, které mají soukromáky, ale dosáhnou na společnou povolenku.