MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Gastrorožek aneb o jídle a všem okolo

Pravidla diskuze: platí pro všechny přispívající




co chceme:
- fotky jídel z vlastní kuchyně
- pohodovou atmosféru
- odzkoušené recepty, rady, tipy, triky

co nechceme:
- fotky z restaurací a videa stažená z netu
- zbytečné plkání
- urážky a provokace

Diskutujte, prosím, slušně a k věci. Zbytečné zápisy budou průběžně mazány, trollové nebudou tolerováni.
Moderátoři jsou nekompromisní a ve střehu! :-)

Autor diskuse: Marge ®
Dále moderují: HoumrP ® + Kukačka ® + 1Mara ® + Jirka R. ®
Zařazeno do: všeobecné - ostatní, 29.11.2015

Moderátorem vybraný zápis - stále nahoře.
N Buffalo1969 - ® Ne 17.3.2019 12:10:54
miluju pajšl......
dneska ho Josefka uklohňala 5 litrů..........:-D
No a na závěr šmrtedólek.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1.448 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

N Carl Black - ® Út 21.1.2020 6:14:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
Vrabci v hrsti s fazolema a cizrnou. Pečená plec, restované brambory se špenátem a česnekem.
N Jirka1976 - ® Po 20.1.2020 21:28:51
novič >> o tech kravach vim , to byla sila . Tak ti Polaci to tam maji vsechno volnejsi nez tady . Ale na 2 stranu je to potravinarska velmoc a zasobuje nekolik statu , tak je jasny ze tam obcas v tom mnozstvi nejaky problem vznikne . Ono kdyby jsi videl vyrobny potravin u nas , tak bys nejedl nic , vsude je neco . Nejhorsi je ze tady nejaka firma hlasa maso jen z vlastnich nebo ceskych chovu a pak stoji jeji kamiony pred velkoobchodem s drubezi v Polsku .
N novič - ® Po 20.1.2020 20:46:33
Jirka1976 >> https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/2718752-oslizle-​vyrez-neni-tak-videt-polska-reportaz-ukazala-na-jat​ka-s-nemocnym-dobytkem
Dík Jirko nevěřim těm šme.dům ani nos mezi očima ☺
N Jirka1976 - ® Po 20.1.2020 20:40:17
srobik >> Zni to zajimave . Ja to s tim uzenym priste vyzkousim . Nekdy delam i uzeny veprovy jazyk v rosolu a je to dobre , pekne se to chutove doplnuje .
N Dědek - ® Po 20.1.2020 20:32:19
quietJT >> jj, tak se to u nas dela uz od mala. Karca tam pridava jeste kuku z plechovky a da se dat i barevna paprika. Kupodivu to je dobre :-)
N srobik - ® Po 20.1.2020 20:02:59
Jirka1976 >> To udene tomu da taky jemny udeny smak a j trochu prida na farbe vyvaru. Ale je to presne ako pises. 100 ludi 100 chuti.
N quietJT - ® Po 20.1.2020 19:54:26
Dědek >> ty to zapikas primo s kys.okurkou? To vidim prvne :D Okurku k tomu jo, ale v tom by me to nenapadlo :)
N Jirka1976 - ® Po 20.1.2020 19:45:28
srobik >> zvlastni je to uzene koleno . Ono se to urcite dela ruzne dle mista . Nekdo to ma i se zeleninou na kosticky , dokonce jsem videl i s uvarenym vajickem . Kazdemu chutna neco jineho . Ja treba k tlacence cibule a ocet , k rosolu jen ocet . Ten rosol jak jsem psal se dela na Morave . Nejlepsi jsou Kluci v akci kdyz delali zabijacku , ti do rosolu nakrajeli syrovou cibuli , nalili ocet a pridali majoranku . Kdyz davali do jitrnic kmin a do cervenych krup cesnek tak jsem to uz nevydrzel a musel to prepnout . Ale jak rikam 100 lidi 100 chuti .
N Dědek - ® Po 20.1.2020 19:25:21
srobik >> taková moderna :-)
N srobik - ® Po 20.1.2020 19:22:37
Dědek >> Ale to si uvaril sunkovrtule :-) .
N srobik - ® Po 20.1.2020 18:07:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
Jirka1976 >> Ak mozem, dam nas recept. U nas sa tomu hovori huspenina a dava sa tam hodne masa. Na 15 litrovy hrniec treba tri paprce, dve cerstve kolena a jedno udene (velke). Zaliat vodou, pomalicky priviest do varu a priebezne odoberat sitkom penu. Ked prestane penit, prihodit dve mrkvy, kusok zeleru, par guliciek noveho korenia a sol. Potom zmiernit plamen a nechat velmi, ale velmi slabucko varit 5-6 hodin (vyvar zostane uplne ciry). Pol hodinku pred koncom varenia pridat za lyzicku najemno rozotreteho cesnaku. Po uvareni vybrat maso na pekac, zeleninu vyhodit (alebo zjest) a hrniec s vyvarom dat von stuhnut (varime vzdy v zime a tak, aby sa dovarilo vecer). Na druhy den lyzicou zobrat z vyvaru stuhnuty tuk a potom vyvar mierne zohriat aby sa rozpustil, pripadne ho dosolit ak treba. Maso obrat od kosti a koze a ciste maso rozdelit do misiek (trochu udeneho, trchu cerstveho, niekto ma rad aj kusok toho mlazgaveho z paprc alebo kusok koze) a zaliat vyvarom. Nechat stuhnut, nakrajat nadrobno cibulu, trochu poliat octom a zazelat dobru chut.
N Dědek - ® Po 20.1.2020 17:41:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
Šunkofleky.

Špek z mangalice, na ní cibulka, na kostičky uzené a klobáska na měsíčky, opepřené, bazalka, česnek.
Mimo uvařené těstoviny ve slané vodě.
Potom smícháno dohromady, přidána kyselá okurka na drobno a zapečeno v troubě.
Už je po :-)
N standas - ® Po 20.1.2020 16:24:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
Kuřecí polča s knedlíčky😎
N draveček - ® Po 20.1.2020 15:55:03
Dědek >> super,tak bych rád,kdyby jsi mi pak podal podrobné informace,víš přece,že je to můj srdcový úsek:-)Na zítra budu dělat večer rizotko a pozítřé smažený květák,na ten se teřím zase já:-)Ať se daří v kuchyni i u řeky!!!
N Dědek - ® Po 20.1.2020 15:51:17
draveček >> dnes budou šunkofleky :-)) Malá se na tě těší.
N Dědek - ® Po 20.1.2020 15:50:31
draveček >> Ve čtvrtek jdu s bolem na Odru, na Pískáče, jestli bude venku přijatelně...
N draveček - ® Po 20.1.2020 15:46:10
Dědek >> ahoj,tak máš aspoň motivaci na další dny:-)))
N draveček - ® Po 20.1.2020 15:45:31
Darďas >> díky,snažím se to tady klukům trochu zpříjemnit:-)))
N Darďas - ® Po 20.1.2020 14:24:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
Guláš.
N Dědek - ® Po 20.1.2020 14:22:02
draveček >> tak to bych si s chutí dal...
N Darďas - ® Po 20.1.2020 12:34:56
draveček >> Lepšíš se.:-))
N draveček - ® Po 20.1.2020 12:28:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
Prý skvělé 😋
N Jirka1976 - ® Po 20.1.2020 0:39:11
PYTLAKS >> ano . Jeste je tam vyhodny hovezi orez vynikajici na vyvar , 20 - 30 % libovyho masa , zbytek upony atd - 13 kc , palce z panenky 129 a prava svickova 229 . Byvaly tam hovezi patere pekne uhledne narezany , masa troska ale na polevku super , za 2 kc , ted uz je dodavaji do skolnich kuchyni .Jinde zase uzene kosti z kotlety a krkovice , hodne masate - 30 kc a pak na jatkach vepr. jatra - 23 , hovezi slabina - 92 , nozky - 2 , plice - 10 a krev zdarma , delavam obas kroupy , vnitrni sadlo na skvarky do nich 18 kc , hotovy poctivy kroupy te vyjdou na smesnych 15 za kilo . Ja jsem jako duchodce , mam to tady zmapovany a vim co kde je vyhodne . Proste nerad utracim za neco co muzu mit o kousek dal za pulku . Pokud budes mit nekdy cestu pres Olomouc , napis dopredu co chces , domluvim at to vedouci nachysta ( je o to docela zajem a nemusi to momentalne byt nebo to bude prebrany napr bucek ) a muzes si toho odvezt treba 50 kg .
N PYTLAKS - ® Ne 19.1.2020 23:49:09
Jirka1976 >> bok bez kosti za 95?
N Jirka1976 - ® Ne 19.1.2020 22:50:52
venca1 >> nedival jsem se . Nevim kde presne pro to jezdi , ale myslim ze nebude problem aby mi to rekl . Co je tam docela drahe je bucek bez kosti , ten jsem na uzeni na Vanoce bral tady za dobrou cenu 95 , tam stal podobne .
N venca1 - ® Ne 19.1.2020 22:28:38
Jirka1976 >> Když se mi koukneš do karty, tak zjistíš, že jsem ostravák. Do Polska jezdím pravidelně, mám tam hodně známých, ale maso za ty ceny mi nikdo ještě nenabídl.:-))
N Jirka1976 - ® Ne 19.1.2020 19:12:19
novas32 >> nemas zac . At se podari a chutna .
N JaMi - ® Ne 19.1.2020 19:07:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
Vepřové ocasky ...
N JaMi - ® Ne 19.1.2020 19:06:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
Pstruh plněný žampiony na cibulce s anglickou slaninou....
N novas32 - ® Ne 19.1.2020 19:02:39
Jirka1976 >> ok, diky, vyzkousim👍
N Jirka1976 - ® Ne 19.1.2020 18:49:48
novas32 >> jj . Ja tam mam radsi jen ty kuzicky a masa jen trochu co je na tech nozkach . Vzdy si vyberu 3 delsi rizle az v kloubu a 2 kratsi . To mi akorat vejde do 5 L hrnce . Varim 2 hodiny a vic . Az se rozpadaji . Tu polivku mirne presol , jak ztuhne tak se slanost snizi . Ale pokud mas rad vice masa , tak k tomu prihod predni koleno nebo kousek plece . Nekde davaji pri vareni cibuli , nove koreni , bobkovy list , zeleninu nebo ocet . To jsou ty " nove " upravy ktere tam nepatri , ale nekomu to tak chutna , spravny sulc je ale jen maso , voda a sul .
N novas32 - ® Ne 19.1.2020 18:29:46
Jirka1976 >> diky. A davas do nej pak jenom ty nozicky?
N Smutek - ® Ne 19.1.2020 18:01:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
Bůčíček se špenátem a br. knédl. Velká věc.
N Jirka1976 - ® Ne 19.1.2020 15:40:59
novič >> 😂 vyvracet ti nic nebudu . Ten problem s posypovou soli byl uplne jinak nez si myslis ( tim netvrdim ze se to nestalo ) . A to ze pokud by ses vyhybal potravinam z Polska , tak bys tady nemel temer co jist a nebo platil nekolikanasobnou cenu za zarucene Ceske a nakonec bys zjistil ze to tak vzdy ani neni . O Polsku toho vim hodne , ten soused z burzy neni 1 s kym spolupracuji . A hodne by ses divil co se tady deje za svinstvo , jak nas tady tahaji za nos za ticheho prihlizeni tech nejvyssich . Vysvetlovat to nema cenu , stejne tomu nikdo neuveri . Zvlaste v podani ode mne , kdyz si rad ( ne tady v gastrorozku ) delam srandu . A ja nechci byt za chytraka a lhare .

Červené karty: Káceč

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1.448 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

[ otázky | všeobecné | ostatní ]

Co je nového - všeobecné
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniSada hlásičů Carp Spirit CSC 3+1

Za 1.681
AKCE! Obsah sady: 3× hlásič CSC 3 + 1× přijímač CSC R + 1× praktický kufřík s výplní

akce, rybareniNOVINKA 2020

Za 1.820
Matrix rybářský prut Aquos Ultra-C 3,30m waggler

Oznámení - obecné
Vložit oznámení

Sumarizace 2019 pro internet

Byla spuštěna i internetová sumarizace zápisu úlovků za rok 2019. Je určena oprávněným pro zápis své MO a jen pro ČRS. Sumarizace probíhá na: https://www.petruvzdar.cz/SumarIPR/sumarinit Petrův zdar!

Kalendář akcí - obecné
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Doporučujeme e-shop
Rubrika E-shopy
Rybářské potřeby Rybina Rybářské potřeby Rybina

Největšího kapra chytíte pouze s kvalitním vybavením a to Vám nabízíme v našem e-shopu Rybářské potřeby Rybina. Široký výběr rybářských...