MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Kulinářský kroužek aneb vše co se dá uvařit z ryb

Veškerá jídla z ryb uvařená v na koleně přírodě i v kuchyni.
Pokud to půjde, přidejte i recept.

Autor diskuse: Buffalo1969 ®
Dále moderují: salfi ® + Lauri ® + Čík ® + Jika ®
Zařazeno do: všeobecné - ostatní, 10.11.2014


Grilujete v létě ryby a máte nějakej super recept?

A)Griluji na uhlí a hlavně na chatě a nebo doma 25%
B)Griluji na briketách a hlavně na chatě a nebo doma 21%
C)Griluji na elektrice 9%
D)Griluji furt a na čem to jenom jde. 45%

Od 25.7.2017 hlasovalo 56 čtenářů.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 125 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

N Jika - ® Čt 19.10.2017 7:35:40
Čík >>
Já myslel to přejmenování na rozstřelenej kormorán.:-))
V receptu je opravdu všechno, od každého něco. :-)
N Buffalo1969 - ® St 18.10.2017 19:50:30
Lauri >> ale tak to s tou Nivou není úplně blbej nápad..:-)
N Lauri - ® St 18.10.2017 19:42:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
Dnešní amur
N Čík - ® St 18.10.2017 18:19:22
Jika >> Všechno co tam v tom receptu je se dává i do rozlítaných ptáčků.
N Čík - ® St 18.10.2017 18:18:20
Buffalo1969 >> Náhodou kormorána jsem jedl. Prsa na divoko a nebylo to vůbec špatný.
N Jika - ® St 18.10.2017 10:03:38
Buffalo1969 >>
Nebud to tak jednoduchý. Je tam i klobáska z čuníka. :-)))
N Buffalo1969 - ® St 18.10.2017 7:54:27
Čík >> u nás se tomu říká rozstřelenej fógl. No ale když je tohle s rybou, tak by to mohl bejt rozstřelenej kormorán....-)))
N Jika - ® Út 17.10.2017 7:47:10
Čík >>
To máš pravdu, je trochu rozlítané. Já se už podobným receptům nedivím, leckdy je ze zvědavosti odzkouším a navzdory podivnosti, pokud chutnají, se k nim občas vracím. Ale zkouším i z jiným masem.Mohu klidně napsat, že to při přípravě hezky voní.
Co by jsi řekl na španělského ptáčka z kapra ? Recept - https://www.labuznik.cz/recept/kapri-spanelsky-ptac​ek-o/
Tady myslím bude chybět šťáva, bude to moc suché. Tohle nechám jiným k odzkoušení. :-))))
Škoda, že Mánkův Rybí restaurant již zanikl. Měl tam - a teď si raději sedni - svíčkovou z kapra s knedlíkem. Kdyby jsi mohl číst ty komentáře. To bylo počteníčko.
N Čík - ® Po 16.10.2017 20:59:16
Jika >> Jo, s kuřecím bych to dal, ale ta ryba mi tam prostě nesedí.Jinak je to podobné jako rozlítaní ptáčci.
N Jika - ® Po 16.10.2017 20:48:49
Buffalo1969 >>
Kafe mi moje nevozí, pokud přijede později, tak se vyptá kde mám zakrmené a háže do zakrmeného.
A když něco vytáhne, tak začne radit. Když oba mají stejného koníčka, tak to může někdy být i problém. :-)))
N Jika - ® Po 16.10.2017 20:44:50
Čík >>
Ze zvědavosti jsem recept vyzkoušel. S kaprem jsem jej dělal na srazu grilování a taky to nejprve prohlíželi, očichávali a nakonec snědli. :-))) Recept dělám i s kuřetem.
N Čík - ® Po 16.10.2017 20:30:37
Jika >> Tak tohle bych asi nedal, ale proti gustu...:-)))
N Buffalo1969 - ® Po 16.10.2017 20:29:59
Jika >> mně ta moje skoro pokaždý doveze po obědě k vodě kafe. Dáme kafíčko spolu a pak mám zase klídek.
N Jika - ® Po 16.10.2017 20:27:23
Buffalo1969 >>
Pokud budu chtít zkoušet další recepty, tak budu muset zajet na výlov.
Moc mi to nebere . :-))) A manželka teď na ryby nechodí.
N Buffalo1969 - ® Po 16.10.2017 20:20:31
tuzemak >> čáááu......prasca jo, ale bez šupin..:o)
N tuzemak - ® Po 16.10.2017 20:17:53
Buffalo1969 >> twl ty si stěžuj,ty zmasiš každy prasca co ti proběhne kolem baráku.😜😜😜😜 hoj Fáclaf..
N Buffalo1969 - ® Po 16.10.2017 20:12:06
Jika >> paráda jako vždy. Ještě zmasit tolik ryb a bude se ochutnávat..:o)
N Jika - ® Po 16.10.2017 20:08:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
Čík >>
Další odzkoušený recept ze Sladkovodní kuchařky. Dělám jej nejen s kaprem, ale i kuřetem - https://www.toprecepty.cz/recept/10072-kure-po-znoj​emsku-na-mankuv-zpusob/
Vypadá to podivně, ale chutná to dobře.

Kapr po znojemsku

800 g porcovaného kapra
citronová šťáva
plnotučná hořčice
1 cibule
2 nožky klobásy
4 naložené okurky
2 vejce natvrdo
200 g slaniny
1 lžíce sádla
200 ml bílého vína
sůl, pepř

Naporcovaného kapra pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
Potřeme plnotučnou hořčicí a necháme odpočinout.
Cibuli nakrájíme na měsíčky. Klobásky, okurky, vajíčka natvrdo a slaninu na kostičky.
V kastrolu rozehřejeme sádlo a orestujeme v něm cibuli do sklovita.
Přidáme klobásky, okurky a slaninu a 2 minuty osmažíme.
Vložíme porce kapra, podlijeme vínem a na mírném plameni přikryté dusíme cca 30 minut.
Vajíčka nakrájená na kostičky přidáme 10 minut před koncem dušení.
Podáváme s rýží.

N Jika - ® Ne 8.10.2017 19:02:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
Recept autora Sladkovodní kuchařky Milana Paličky – Mánka (+ 11.8.2017)
Dělal jej i v Babicových dobrotách.
Mánek - Milan Palička vtipně po natáčení poznamenal........někomu Babica nesedí. Já byl rád, když seděl. Nebolelo mě za krkem.....Mánek byl proti Babicovi totiž o hodně menší. :-))

Mánkův kapr v listovém těstě

1000 g kapr – filety
400 g listového těsta
150g anglické slaniny
2 stroužky česneku
250 g hub
1 kuřecí játra
máslo
1 cibule
1 vejce
sůl, pepř

Filety prořízneme co 2 až 3 mm od sebe tak hluboko, až ucítíme křupnutí překrajovaných kostiček.
Pak filety potřeme česnekem, posolíme a opepříme.
Necháme cca půl hodiny odležet.

Mezitím na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a houby. Osmažené houby s cibulí rozmixujeme ponorným mixerem a smažíme pak ještě tak dlouho, až se ze směsi stane hustá pasta.
Směs necháme vychladnout.

Odležené filety seřízneme do obdélníkového tvaru.Odřezky z filetu a kuření játra orestujeme na lžíci másla. Masovou směs rozemeleme nebo rozmixujeme na masovou pastu.

Alobal poklademe plátky anglické slaniny, slaninu potřeme směsí hub a cibule. Na anglickou slaninu, potřenou houbovou směsí, položíme jeden filet kůží nahoru, potřeme směsí rybího masa s drůbeží játrou a přikryjeme druhým filetem kůží dolů.
Pomocí alobalu přehneme slaninu přes povrch filetu. Zabalíme do alobalu a dáme do mrazáku na cca 15 minut ztuhnout.

Mezitím si rozválíme listové těsto. Ztuhlý balíček s filety zbavíme alobalu, položíme na plát listového těsta a obalíme těstem.
Těsto propíchneme nebo prořízneme, aby mohla unikat pára, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péci do trouby vyhřáté na 190°C na cca 25 minut.

Podáváme teplé s brambory nebo vychladlé, jako studené pohoštění.
N Jika - ® Ne 1.10.2017 15:14:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
Vyuzené a zpracované. Uzení kapři do skleniček a z uzených cejnů udělané pomazánky.
Jedna s olomouckými syrečky a druhá s vařeným vepřovým lalokem.
N Buffalo1969 - ® So 30.9.2017 13:20:26
marmyš >> no to ne..:-)
N Darďas - ® So 30.9.2017 12:55:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
Kapří filé v těstíčku a bramborovo-dýňové pyré
N marmyš - ® So 30.9.2017 11:34:15
Buffalo1969 >> To jo,ale ta chuť jarních tam není.
N Buffalo1969 - ® So 30.9.2017 8:49:08
marmyš >> ve Znojmě v Kauflandu. 😎😎😎
N Lauri - ® Pá 29.9.2017 22:05:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
Dnešní tataráček z kapra
N alfonz42 - ® Po 25.9.2017 13:36:10
marmyš >> když nejsou jarní, vraž tam podzimní ;-))
N marmyš - ® Ne 24.9.2017 21:50:25
barbar >> Kde nyní na podzim seženu jarní cibulky?
N barbar - ® Ne 24.9.2017 21:20:56
Dám jenom odkaz.

Bez tvarohu to chutnalo lépe. Ale každý jsme jiný.

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluc​i-v-akci/1137-recepty/671-salat-z-uzeneho-kapra-s-m​ajonezou/
N Jika - ® Pá 22.9.2017 22:35:24
Čík >>
Zkoušel jsem to podle receptu,co byl v brožurce. Již jsem tady psal.Poprvé recept dělám tak, jak je v původním receptu. Až jej dělám znovu, tak jej dělám podle svého. V tom máš pravdu, maso se vyvaří. Pokud maso vařím, tak vývar jde na polévku a část masa do polévky a ze zbytku něco někdy odzkouším. Pokud ovšem něco zůstane.
A brát ve zlém? To vůbec ne.:-)) Jsem rád, když se o receptu vede diskuse, co zdá špatně, co by se mohlo udělat jinak, jaká příloha by byla vhodnější, atd.
Rolku podle tohoto receptu znovu jsem nezkoušel. V této úpravě je pro mě málo masa. :-) Ze syrového masa v těstě jsem dělal https://www.toprecepty.cz/recept/24130-rybi-pastick​y-s-orechy-a-jablkem/
Maso bylo tepelně zpracované, ale jeho chuť byla potlačená dalšími přísadami.
N marmyš - ® Pá 22.9.2017 20:19:02
Čík >> Já bych taky nevařil a ani kosti neobíral.Rovnou bych to pomlel na strojku.
N Čík - ® Pá 22.9.2017 20:14:08
Jika >> Ahoj, jsem rád , že sem pravidelně přispíváš. Ale, tohle je fakt matroš. Jako nápad dobrý, ale vařené rybí maso ještě jednou tepelně upravovat? No nevím. Nezkoušel jsi tu rolku udělat někdy z masa syrového? Rybímu masu stačí kratší tepelné úprava, takže strach o to, že maso nebude propečené bych neměl. Když děláš řízek z masa, tak ho také předtím nevaříš. Navíc se veškerá chuť a ,,vitamíny´´ vyvaří do vody a přijdou vniveč.
Neber to nijak ve zlém, ale svůj názor jsem napsat musel.

Červené karty: rybomil, rover

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 125 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

[ otázky | všeobecné | ostatní ]

Co je nového - všeobecné
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniKobra elner-baits

Za 777
Výhody kobry ELNER-BAITS ultra-light: - hmotnost pouze 97g ! - menší hlučnost oproti karbonu ! - průměr 28mm ! - třetinová cena oproti karbonu ! - vzdálenost krmení 140 m !

akce, rybareniNaviják se zadní brzdou SHIZUKA SK4

Za 599
Jedná se o kvalitní naviják se zadní brzdou, KOVOVOU cívkou a vyváženou kličkou. Naviják je za zaváděcí cenu!

Oznámení - obecné
Vložit oznámení

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí - obecné
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Doporučujeme cestovku
Rubrika Cestovky
PEPA cestovní kancelář s.r.o. PEPA cestovní kancelář s.r.o.

Široká nabídka rybářských zájezdů a výprav: Švédsko, Norsko, Finsko, Irsko, Kanada, Aljaška, Kamčatka, Chile, Argentina, Panama, Maledivy,...