Kulinářský kroužek aneb vše co se dá uvařit z ryb

Veškerá jídla z ryb uvařená v na koleně přírodě i v kuchyni.
Pokud to půjde, přidejte i recept.
Autor diskuse: Buffalo1969 - Profil , 10.11.2014 všeobecné - ostatní
Dále moderují: Lauri Profil + Jika Profil + Calex Profil + Čík Profil
Moderátorem vybraný zápis - stále nahoře.

NJika - Profil | St 14.9.2022 11:17:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Již docházely, bylo nutno doplnit zásobu. :-)))))

NJika - Profil | Čt 22.9.2022 19:48:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Cejn Marengo. Recept z kuchařky trampské osady Bílý zajíc - http://www.bilyzajic.com/index_publik_11.html

NCalex - Profil | Po 19.9.2022 13:17:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Salát ze sumce....

Notoš - Profil | St 14.9.2022 19:35:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

...pilobřich ostnitý, houby a šopský salát...

Nsliver - Profil | Čt 8.9.2022 10:14:23

Calex >> OK, dík

NLauri - Profil | Čt 8.9.2022 10:12:03

Calex >> provokatére!

NCalex - Profil | St 7.9.2022 19:31:56

sliver >> 15gr soli na kilo masa a jde to do sklenic...Nasucho, vody to má v sobě hafo...

Nsliver - Profil | St 7.9.2022 19:26:23

doktor multiplikator >> strašné :-)

Ndoktor multiplikator - Profil | St 7.9.2022 19:25:15

sliver >> ano

Nsliver - Profil | St 7.9.2022 18:33:59

doktor multiplikator >> zas mudruješ ?

Ndoktor multiplikator - Profil | St 7.9.2022 18:27:27

sliver >> kusky nasolis lepsie

Nsliver - Profil | St 7.9.2022 18:02:06

Calex >> solíš tu rybu než ju dáš do sklínek ? Nejdřív nasolíš filet a pak ho nakrájíš nebo jak ? Nebo přidáš lák ?

NCalex - Profil | St 7.9.2022 17:27:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Lauri >> Takovej měkčí tuňák......Chuť dobrá...

NLauri - Profil | St 7.9.2022 17:25:48

Calex >> tak to vypadá luxusně! A zřejmě to tak i chutná👍

NCalex - Profil | St 7.9.2022 11:10:47

Teď jak na to koukám, měl jsem se na ten oliváč
vyprdnout..Plave stejně jen na hladině.......

NCalex - Profil | St 7.9.2022 9:17:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Sumec ve vl. šťávě se lžičkou oliváče.....

NLauri - Profil | Ne 4.9.2022 20:17:23

brach >> paráda👍

NLauri - Profil | Ne 4.9.2022 20:15:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dnešní večeře. Siven

N1Mara - Profil | Ne 4.9.2022 13:22:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Andy né dneska doma dělala Norské makrely v tomatě, už se na ně těším 😅

Nbrach - Profil | Ne 21.8.2022 17:11:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Lauri >> Tak jsem dostal chuť..

NLauri - Profil | Ne 21.8.2022 15:49:05

brach >> díky chlapci oběma. Dlouho nad tím přemýšlím,jen ne a ne se dokopat do výroby😳

NŠUKI - Profil | Ne 21.8.2022 12:00:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Něco na chuť....

NCalex - Profil | Ne 21.8.2022 10:13:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Lauri >> U nás syrový.😂

Nbrach - Profil | Ne 21.8.2022 7:28:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Lauri >> Na 5 sklenic je potřeba: 0,5 litr octa, 1,8 l vody, 11 kuliček pepře.4 kuliček nového koření, 4ks bobkového listu, 1 lžičky hořčičné semínka, 1,5 lžičky cukru, 5 lžiček soli.

Karbanátky - gabroše:

Ryby vyvrhneme a očistíme, kůži ponecháme, prosolíme a 24 hod necháme proležet v chladu. Pak dáme do varu vodu, ve které ryby povaříme tak dlouho, až jde maso od kostí. Masou vyloupeme a vykostíme - přehlédnuté kosti zachytí nebo rozemele mlýnek na maso.
Mlýnkem proženeme maso s občasnou lžíčkou strouhánky a cibulí (1 kg masa = 1 menší cibule). Do vzniklé hmoty přidáme podle chuti pepř (nemusíme šetřit) a cca na 2 kg 1 vajíčko. Lehce promícháme a vytvoříme gabroše (hovínka), které okutálíme ve strouhánce. Ve friťáku smažíme do červena.
Buď baštíme hned, nebo naskládáme do sklenic a zalejeme žhavým lákem, který stál 24 hodin, pak byl přecezen a znovu uveden do skorovaru. Sklenice uzavřeme víčkem a sterilujeme při teplotě 90 °C cca 20 minut.

NLauri - Profil | So 20.8.2022 12:52:58

brach >> meleš už vařené maso?

Ntonouš - Profil | Pá 19.8.2022 18:44:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dnes trochu netradiční recept že sumce.."Thai fish cakes" s domácím pita chlebem, koprovým salátem a chilli majonézou..
Nemělo to chybu 👌

N1Mara - Profil | Čt 18.8.2022 18:22:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Čikovo recept a bomba 🤣 Jinak Norska makrela a český bůček 🤣👍🍺

Nkurtus - Profil | St 17.8.2022 18:42:18

Jika >>
Díky za ten tip. Jak jsem psal, byla to premiéra takže je jeste hooodne co zkoušet, porovnávat, ladit atd.
Milošovi knihy mam moc rád, sedí mi ta jeho "omáčka kolem" při psaní. A jeho kapr po vodnansku byl u nas doma vyhlášený za top úpravu, tak asi i proto v těch knihách často listuju, čtu a snažím se si ty věci pospojovat a utříbit v co nejširším rámci...

NJika - Profil | St 17.8.2022 11:33:22

kurtus >>
Zkoušel jsem dost dlouho různé recepty na saláty......i z vařených ryb. Ale ten, co jsem dal odkaz, mám chutnal nejvíce. Odzkoušel jsem různé i jiné recepty, nejen na saláty. Od Miloše Štěpničky dělám nejraději recepty na kapra z Velkého rybího receptáře.

Nkurtus - Profil | St 17.8.2022 7:26:37

Jika >>
Ahoj, děkuju za tip, nejakyho cejna ještě mám, tak to rád vyzkouším. Ja se snazil drzet postupu podle rybího receptáře od M.Štěpničky.
Ale jak jsi psal, každý máme trochu jiný chutě a je třeba se k tomu hlavně propracovat. Na první dobrou a od te doby stále na výbornou se zdaří sotva co😀

NJika - Profil | Út 16.8.2022 13:21:16

kurtus >>
Odzkoušel jsem pár receptů na rybí salát.
Nejvíce nám chutnal podle - https://www.mrk.cz/kucharka.php?id=3021
Dnes rybí salát děláme již jen podle tohoto receptu. Ono je o chuti každého z nás........doladíš na svoji chuť a pak se toho drž. Ať se povede vyladit dle tvé chuti. :-)))))

Nkurtus - Profil | Út 16.8.2022 8:32:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pustil jsem se do salátu s majonézou. Na to že to byla premiéra to nedopadlo vůbec zle. Příště ale nějaké drobnosti kolem nakládání ryby upravím, a uberu i na množství sterilované zeleniny...

Nbrach - Profil | Po 8.8.2022 9:53:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak jsem vytáhl z mražáku žernosecké cejny (60+-).
Poprvé jsem nedal cibuli do masa, ale až do sklenice - a budeme uvidět....

N1Mara - Profil | Pá 5.8.2022 22:38:27

Čík >> To jsou malý smradloši :-))) A bůček na ně už je koupený a válí se v mrazáku :-)))

NČík - Profil | Pá 5.8.2022 22:33:41

1Mara >> Hm, říkáš tři kapry..to si na to množství vezmi alespoň den dovolené.-)))

N1Mara - Profil | Pá 5.8.2022 22:31:13

Čík >> tři kapry máme v mrazáku za makrely, paní je prý nechce dělat a tak je vnutila Andy a tak z nich je udělám :-)))

NČík - Profil | Pá 5.8.2022 22:24:51

1Mara >> Vždyť je nemusíš dělat z makrel. Stačí ti kapr nebo cejni....

N1Mara - Profil | Pá 5.8.2022 22:17:28

Čík >> No materiál, čas a místo na skladování :-)))))))))))

Červené karty: u x a