MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Kulinářský kroužek aneb vše co se dá uvařit z ryb

Veškerá jídla z ryb uvařená v na koleně přírodě i v kuchyni.
Pokud to půjde, přidejte i recept.

Autor diskuse: Buffalo1969 ®
Dále moderují: BigD ® + salfi ® + Lauri ® + Čík ® + S&F - pescador ®
Zařazeno do: všeobecné - ostatní, 10.11.2014


Pokud připravujete na Velikonoce rybí pokrmy, uveďte jaké.

A)Připravuji ryby jako řízek. 11%
B)Připravuji ryby přírodně. 4%
C)Připravuji ryby na kyselo. 2%
D)Připravuji rybí polévku. 0%
E)Na velikonoce ryby nepřipravuji. 81%
F)Ryby připravuji jiným způsobem a rád se s Vámi podělím o recept. 2%

Od 1.4.2017 hlasovalo 54 čtenářů.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 112 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

N Flying trout - ® Út 16.5.2017 15:01:51
Rybinoha >> dalo, ale jen maso z klepet a nohou
N Flying trout - ® Út 16.5.2017 15:00:38
marmyš >> Ten už byl po vroucí slaný lázní, ale na rozbití, nebylo žádných jiných speciálních kleští, tak to tam jedli kamenem :)
N marmyš - ® Út 16.5.2017 13:50:16
Flying trout >> Nač tam máš ty šutry? Kdyby na tě zaútočil? :-)
N Rybinoha - ® Út 16.5.2017 13:34:54
Flying trout >> dalo se to?
N Flying trout - ® Út 16.5.2017 13:26:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
Neni to ryba, ani rak ... trochu vzpomínkové foto ze severu.
N Lauri - ® Po 1.5.2017 18:07:39
Buffalo1969 >> uvidíme co poletí do Moskvy a pak dál. Necháme se překvapit
N Buffalo1969 - ® Po 1.5.2017 18:04:56
Lauri >> nesmíš lítat práškovačem jako moje žena..:o)
N Lauri - ® Po 1.5.2017 17:59:11
Buffalo1969 >> letadlem se mi nechce. Letos letím do Ruska a nemám dobrý pocit. Cítím se tam dost stísněně
N Buffalo1969 - ® Po 1.5.2017 17:29:53
Lauri >> dvě hodiny letadlem a ve finále to vyjde levněji než autem..:-)
N Lauri - ® Po 1.5.2017 17:27:04
Buffalo1969 >> já byl v Kittenu, kousek od Burgasu. Byl jsem chudý student a tam jsem si mohl vyskakovat. Bulharsko je parádní, jenom dost daleko
N Buffalo1969 - ® Po 1.5.2017 17:15:41
Lauri >> ani nemluv.......Byli jsme v Achtopoli. 200 metrů za hotelem kilometrová pláž a prakticky nikdo tam. Neskutečná dovolená.
N Lauri - ® Po 1.5.2017 17:13:19
Buffalo1969 >> caca za jedno levo. To bylo žrádlo a nasytilo to na půl dne. A ta jejich Savoy vodečka :)
N Buffalo1969 - ® Po 1.5.2017 17:08:11
Lauri >> tak jsem si vzpomněl na "Caca"........kua ty byly dobrý....:-)
N Lauri - ® Po 1.5.2017 16:09:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
Pár smažených grundlí
N Dart Ness - ® Ne 23.4.2017 21:16:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
Natrefil jsem na zajímavý miničlánek, kde se píše, co se jedlo za Rudolfa ll. cca kolem roku 1600 - mimo jiné :

Ryby se jedly především v době půstu. V každém roce bylo 52 pátků a řada dalších postních dní a období. Nesmělo se jíst nejenom maso, ale ani vejce, nesmělo se smažit na sádle ani na másle, a nemohlo se vařit ani péct.

Jedním z postních jídel byl například semenec – konopné semínko a mák. Dalším jídlem pak byly raci, hlemýždi, ústřice, někteří plazi, želvy, dále vodní ptactvo a savci, mezi které patřili bobři a vydry. Bohatí a vznešení dávali přednost štikám před kapry. Dost často se píše o rybě zvané lampreda, což byla zřejmě okatice nebo mihule.

„Velmi často se ryby stahovaly z kůže a tak se pak plnila různou směsí ze sekaného masa,“ jak se dozvídáme od doktorky Beranové. Existuje i recept na úhoře, kterého pekli zvlášť bez kůže. Prázdnou kůži pak naplnili směsí masa z kapra. K rybám se dělávaly často sladké omáčky nebo omáčky z perníku a kaše z ryb nebo z rybích vnitřností se sladily. Ze štičích jiker se připravovaly nunvice nebo manviecí, což byly štičí palačinky plněné marmeládou z hrušek nebo fíků
N Jovánek - ® So 22.4.2017 12:39:00
marmyš >> Já taky nepsal, že je sádlo škodlivý. Naopak. Ale jen jsem to chtěl uvézt na pravou míru. Připadá mi trochu hloupý opovrhovat něčím, s čím neumíme nakládat. Nebo je to jen absurdní názor kvůli tomu, že to neznali naše babičky?

Fakt to neprožívám.
N marmyš - ® Pá 21.4.2017 20:02:43
Jovánek >> Hele, my se tady hecujeme,tak to moc neprožívej. Sádlem se cpu odmalička a nic mi není.
N ladan1303 - ® Pá 21.4.2017 19:57:49
Jovánek >> tak ještě jeden díl a bude to olivová trilogie.
N Jovánek - ® Pá 21.4.2017 19:29:48
marmyš >> karcinogenní? Jsi někde něco slyšel? Nebo nevíš, jak ho používat? Dobré je zvolení vhodného oleje a je po starostech a drbech. A jestli malinko karcinogenní jem tak mi řekni, co karcinogenní není. Myslím, že nenajdeš žádnou surovinu.

Nicméně, olivový, lněný a konopný olej je vhodný pro játra. Tedy pokud je použit s mírou. Pomáhá tělu tím, že poskytuje lipidovou základnu, která odstraňuje škodlivé toxiny z těla. Olej odlehčí játra, protože rychleji zbavuje tělo toxinů, což je pro játra odlehčení.

Naopak od sádla, který se ukládá ve stěnách útrob a v žilách. A ještě v sifonu odtoku, když ho ihned nespláchneš horkou vodou:-)))
N Jovánek - ® Pá 21.4.2017 19:18:32
Ale pdrlajz...olivový olej se k rybě náhodou hodí. Tedy když se nesmaží v trojobale. Dokonce bych řekl, že pečení některých druhů (většinou mořských ryb) si bez olovového oleje neumím představit. Nebo marinování v sádle? Potírání při grilování? Tam je bych řekl olovový olej nepostradatelný.

Jako nic proti sádlu, je to vynikající věc a sám ho mám moc rád, ale jen kvůli tvrdohlavosti přeci nebudeme zavrhovat olivový olej, né?
N Flying trout - ® St 19.4.2017 19:22:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
Zahájeno :)
N doliz - ® Út 18.4.2017 18:11:25
ladan1303 >> Sádlo je super, jistota že mi jídlo nevyžere muslim, a že se z něj neposeru jak z oleje. A kdybych náhodou smažil na pánvi ňákou zeleninu, tak tak přihodím sádlo a vegetariáni a vegani maj smůlu, super věc to sádlo.
N ladan1303 - ® Út 18.4.2017 6:25:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
ještě před třiceti roky se smažilo na sádle a tuku běžně.pak jakýsi ichtyl začal propagovat oliváč páč dostal dobře zaplaceno.hlavně který ročníky jsou zblblý že?.a proč by měly zůstat prachy za sádlo u nás když je můžeme přeposlat soudruhům do itálie,řecka,španělska atd.
N alfonz42 - ® Po 17.4.2017 23:19:23
marmyš >> je to marný, je to marný :-)))
N marmyš - ® Po 17.4.2017 23:15:11
alfonz42 >> Je karcinogenní,dík:-)
N alfonz42 - ® Po 17.4.2017 23:13:02
marmyš >> Dovezu ti olivový olej a naučím tě s ním zacházet ;-))
N alfonz42 - ® Po 17.4.2017 23:11:48
marmyš >> máš mezery ve vzdělání ;-)
Nic se smažit nebude :-)
Ale smažit se na něm dá :-)
A já na něm smažím ;-)

Červené karty: rybomil, rover

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 112 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

[ otázky | všeobecné | ostatní ]

Co je nového - všeobecné
Oznámení - obecné
Vložit oznámení

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí - obecné
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniOkuma, Prologic, Savage Gear, Ron Thomson, Imax se slevami až 65%!

Více než 150 výrobků firmy Svendsen značek Okuma, Prologic, Savage Gear a dalších se slevami až 65%! Neváhejte - jedná se o limitovanou nabídku, která platí pouze do vyprodání zásob!


akce, rybareniStojan na vážení + vážící sak + váha ZDARMA!

Za 1498
Dodáme do 24 hodin a bez poštovného.Pokud se přihlásíte získáte další slevu v podobě 3%.Akční set, který obsahuje vážící tripod, plovoucí sak a jako bonus obdržíte digitální váhu s nosností do 40kg od značky Trabucco v ceně 399,-Kč ZDARMA!


Doporučujeme cestovku
Rubrika Cestovky
CA RYBOLOV NORSKO CA RYBOLOV NORSKO

Jsme cestovka zaměřená na rybolov v Norsku. Nabízíme velmi atraktivní lokality jako je SOROYA, BAKKAN WAHL, NORDKAPP, KVALOYA. Nezabýváme se...