Kulinářský kroužek aneb vše co se dá uvařit z ryb | MRK.cz

Kulinářský kroužek aneb vše co se dá uvařit z ryb

Veškerá jídla z ryb uvařená v na koleně přírodě i v kuchyni.
Pokud to půjde, přidejte i recept.
Autor diskuse: Buffalo1969 - Profil , 10.11.2014 všeobecné - ostatní
Dále moderují: Lauri Profil + Jika Profil + Calex Profil + Čík Profil
Moderátorem vybraný zápis - stále nahoře.

NČík - Profil | Ne 15.1.2023 12:45:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já dělal v pátek sivena na másle... jen sůl, pepř, kmín a trochu citronu a opečené brambory s petrželkou.

Nnovič - Profil | So 28.1.2023 21:51:35

Bord >> Jednou jsem nevychlazeným nálevem zalil cejny na salát a ta chut byla opravdu někde jinde, někdo to nepozná ale když už děláš salát posté☺ tak ti ta chut je zkrátka jiná ☺

Notoš - Profil | So 28.1.2023 20:29:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dušený candátí filet se zeleninou.

NCalex - Profil | So 28.1.2023 20:12:10

Bord >> Jojo, většinou to
zdůvodňují že teplotou nad 70st.C zabijou salmonelózu..A pak to pokrájej na prkýnku po porcování kuřete.😀😀

NBord - Profil | So 28.1.2023 19:46:38

Z vařenýho dělá salat dost rybařů nepatřim mezi ně

NCalex - Profil | So 28.1.2023 19:40:19

murphyy >> Jojo, žádnej recept není závaznej jako ČSN. 😄 Už jsem viděl z vařenýho i rybí salát....Dělej jak Ti to vyhovuje....

Nmurphyy - Profil | So 28.1.2023 18:56:20

Calex >> raz som som skusal zo suroveho a nebolo to ono ale dam tomu este sancu

NČík - Profil | Pá 27.1.2023 16:54:27

brach >> Ano, jsem si jistý. Pokud chci mít karbanátky s chutí rybího masa ,tak tu chuť rozhodně nebudu zbytečně vyvařovat do vody.

Nbrach - Profil | Pá 27.1.2023 14:41:45

Čík >> Že si seš tak jistej...

NČík - Profil | Pá 27.1.2023 12:53:32

Calex >> Přesně tak ,nechápu, že maso na karboše někdo vaří. Prostě ho semelu syrové a je to . Dvakrát tepelně upravená ryba stojí vždycky za houno:-(((

NCalex - Profil | Pá 27.1.2023 11:53:56

murphyy >> Z vařenýho masa to už moc vylepšit nejde.🙁

Nmurphyy - Profil | Pá 27.1.2023 9:51:49

brach >> ja len ci nieco speci nahodou niekoho by nenapadlo cim to vylepsit..ale jasne oki

Nbrach - Profil | Pá 27.1.2023 9:44:42

murphyy >> Nahoře, v modrém pruhu: Atlasy - kuchařka - rybí karbenátky....

Nmurphyy - Profil | Pá 27.1.2023 9:14:11

chlapi: otazocka
urcite to tu uz bolo ale tak na rychlo>karbanatky/fasirky z ryb..
co odporucate? robim klasiku:pomlete uvarene rybie maso, zelenina, korenie, oprazena cibulka..
nieco speci mozno este? chcel by som to nejak vylepsit ale neviem no, stale to budu len rybie fasirky ze :)

NJika - Profil | Čt 26.1.2023 10:02:06

ŠUKI >>
Tak takovou spotřebu nemám. Obvykle během zimy se občas sejdeme jako rybáři u Racka nebo Jiříka ve Vyškovicích pokecat jak to bralo během roku, něco donesu jako organizátor na pokecy a srazy spolužáků z devítiletky......to vždy vezmu sklenici jen tak na chuť k pivu...... Přebytky karbanátků, co se nespotřebují, bych ti mohl dodávat. :-))))))

NŠUKI - Profil | St 25.1.2023 20:54:37

Jika >> Já mám takové posezení jednou týdně ve sklepních prostorech baráku, tož to bych potřeboval těch karbanátku na metráky.. 😉

NLauri - Profil | St 25.1.2023 20:19:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Včera u profíků

NJika - Profil | St 25.1.2023 17:45:08

ŠUKI >>
Karbanátky dělám na srazy a pivní posezení. Dělám je s přestihem a zavařuji, bo nevím, kdy nějaké posezení bude. Tu zapomenutou sklenici má na svědomí manželka. Změnila můj systém uložení sklenic ve spíži......něco hledala a sklenice přesouvala.

NŠUKI - Profil | St 25.1.2023 17:29:27

Jika >> Já nezavařuji a mi zapomenutá nezůstane nikdy déle jak 2-3 měsíce😉

NJika - Profil | St 25.1.2023 17:20:47

ŠUKI >>
Na ruční obírání obvykle 3 - 4 kg ryby nemám nervy. Hotové karbanátky pak zavařuji. Tohle další tepelné zpracování srovná chutě a nálev lépe projde. Načínám je až tak o jeden - dva měsíce později. To se již rozleží i zbytky pomletých kostiček. Navíc zavařené vydrží i dva roky bez újmy na chuti. Teda vydržela jedna zapomenutá sklenice.

NŠUKI - Profil | St 25.1.2023 16:50:54

Jika >> Já rybu NIKDY nemlel, vždy obráno ručně! Je to drbačka ale myslím si, že nálev lépe projde karbanátky, není to takové těsto... 🤔

NLauri - Profil | St 25.1.2023 15:42:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jiryyy >> já mám na kapra tuto. Koupil jsem jí v domácích potřebách😁

NJiryyy - Profil | St 25.1.2023 11:32:33

Lauri >> Na kapra to používám nejvíc, lítá to z něho o 106..

NJika - Profil | St 25.1.2023 10:20:43

CHaP >>
Otvory na šajbě jsou 4,5 mm. Ryby melu 2x, po každém mletí vyčistím mlýnek od kostiček, co se v něm zachytily. Lalok trochu povařím, lépe se pak mele.

Nphoenix410 - Profil | St 25.1.2023 10:07:24

Jiryyy >> Podobnou jsem našel v jednom shopu za 127 Kč

NLauri - Profil | St 25.1.2023 9:21:44

Jiryyy >> i na kapra?

NCHaP - Profil | Út 24.1.2023 22:53:32

Jika >> ahoj, prosimtě jakou velikost šajby používáš při mletí ryb a laloku na karbenátky? Díky.

NJiryyy - Profil | Út 24.1.2023 14:49:30

Já mám tuhle z aliexpressu a naprostá spokojenost.

NBulda 64 - Profil | Út 24.1.2023 14:22:29

2 víčka od piva, uchycená na lajsně pomocí vrutů (abys mohl občas vyměnit) a rybářské kleště Fiskars. Ještě občas použije sekáč..
Nic víc Ti netřeba ;-))

NBord - Profil | Út 24.1.2023 14:05:37

Šķrabu okouny finskou dýkou nikdy jsem škrabku neměl.Dřív jsem od záři do konce roku nic jinýho nechytal vše zvládla finka

Nphoenix410 - Profil | Út 24.1.2023 12:31:39

Smutek >> @Čík Takže to chce škrabku s ostřejšími pevnými zoubky. Pár tipů už mám.

NČík - Profil | Po 23.1.2023 18:42:37

1Mara >> Jj, jde mu to od ruky:-)

N1Mara - Profil | Po 23.1.2023 18:01:17

Čík >> tenhle se s tím taky nesere :-)))
https://www.facebook.com/reel/894989348298804/?s=single_unit

NČík - Profil | Po 23.1.2023 17:51:36

phoenix410 >> Kapra a amura neškrabu, pouze seřezávám šupiny. A na ostatní ryby léta používám škrabku vyrobenou z pivních víček...foto bohužel nemám:-((

NSmutek - Profil | Po 23.1.2023 16:15:07

phoenix410 >> Mám totok,koupil sem ju ani nevim kde,je super,škrábu s ní všechno i lína,možná by oškrábala i úhořa. ))

Nphoenix410 - Profil | Po 23.1.2023 13:19:11

Ahojte, když je tu kulinářské jádro a jste milovníci ryb, jako já i moje manželka, tak mám otázku. Vlastním škrabku na šupiny podobného typu jako je zde: https://www.tescoma.cz/skrabka-na-ryby-presto-nerezova , ale není ideální pro všechny typy šupin. Na kapra/amura stačí, ale na tolstolobika, lína, štiku, karase je s ní práce hrozná. Má někdo dobrý tip na osvědčenou škrabku, kterou má ověřenou i vlastní zkušeností?

NLauri - Profil | So 21.1.2023 12:49:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zahájení se zdařilo😁
Dnešní oběd

Červené karty: u x a