MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Udírny a uzení

Všude píšete jak udíte své úlovky ryb,v gastro koutku se také stále něco udí.Ale jak postavit udírnu a jak připravit maso na uzení se píše málo.Proto zakládám tuto otázku kde se to vše můžeme dozvědět.

Autor diskuse: Stopař ®
Dále moderují: džigit ® + p.lorenc ® + PYTLAKS ®
Zařazeno do: všeobecné - ostatní, 30.10.2011

Moderátorem vybraný zápis - stále nahoře.
N salfi - ® Čt 21.3.2019 8:10:00
A jde se na vec... Po sobotni zabijacce 10kg klobas plus nejaky srnci... pocitam, ze v sobotu by mohlo bejt hotovo. 3 dny studenym...

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1.821 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

N salfi - ® Čt 21.3.2019 8:25:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
A jeste nejake fuety v salamovym streve
N džigit - ® Ne 17.3.2019 19:04:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
tak sem zas cosik natlačil... Zítra bude " hulení "
N Hubens - ® Ne 17.3.2019 13:54:18
džigit >> jj na fotu to úplně nerospoznáž ,ale nic nesmrdí spíše voní! Także zatím spokojenost! Je to ještě dlouhá cesta? Tak uvidím
N džigit - ® Ne 17.3.2019 13:19:42
Hubens >> blbě poznat takto
N Hubens - ® Ne 17.3.2019 11:55:29
džigit >> To černé plíseň není. Je to vysychající maso .Celkem normální věc .Kdyš maso vysychá tak tmavne! No a ten býlí povlak který se tváří jako plíseň není zas tak plíseň ,ale vikondenzovaná sůl.
N džigit - ® Ne 17.3.2019 10:31:52
Hubens >> Ti nevim,jestli to černe je taky plíseň...
N Hubens - ® Ne 17.3.2019 10:14:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
Zdarec uzenáči. Nedávno jsem přidával příspěvek kde se snažím o vlstní pršut. Takto vypadá po pár týdnech. Zatím vše ok.
N easi - ® Ne 17.3.2019 8:09:16
PYTLAKS >> To jsme udelali a vypadalo to zatepla dobre, byla skvele stavnata, ale do rana se ten stred trosku odbarvil. Na normalnim svetle to neni tak hrozny, ale blesk na mobilu to hodne vytahnul.
N PYTLAKS - ® Ne 17.3.2019 8:00:53
easi >> příště vytáhni jednu nohu,koštni a uvidíš,nevytahovat hned všecky když si nejsi jistý
N easi - ® Ne 17.3.2019 7:57:09
salfi >> Tak vam jeste dodam nejake vstupni info. Maso bylo nalozene dva tydny podle receptu tak, jako vzdycky. Ten nakrojeny kousek mel zhruba kilo, stejne jako ostatni kousky. Byl to bucek s kosti. Jinak jsme zkouseli i krkovicku a koleno, ale ve snaze dohnat barvu jsme to cely pos.ali a maso mame na povrchu hodne pricmoudly. Jak maso stoji za prd, tak klobasky dopadly dobre. Jenom jsme je z po zkusenostech s masem vytahli moc brzo, pac od prostredka nejsou uplne douzeny. Chce to holt praxi... Jinak diky za rady a vvasi pomoc.
N salfi - ® So 16.3.2019 20:49:45
džigit >> v pohode, hmotnost jsem sice nevedel presne, ale dalo se to z fotky odhadnout.
N džigit - ® So 16.3.2019 13:21:17
salfi >> sem to v noci nedořek a upad,bo sem toho měl už plne bryle a musel dnes na ranní. Včil kukam,že to pěkně blbě vyznělo. sorry
Mělo to být v duchu - špatně radit,když je málo vstupních info. Já si v noci ani nevšim,že to nakrojene je asi s kostí...
N čolkař,zloch - ® So 16.3.2019 12:57:11
easi >> viz džigit-málo proležené do jádra,uzením to nespravíš
N easi - ® Pá 15.3.2019 23:45:32
Kluci je to pokus. Nalozeno obycejnou soli a cesnekem. Kousky jsou kolem kila. tenhle bucek byl nejmensi, tak jsme ho prubnuli. Chutove ok, ale ta barva... jde spis o to, jestli to trapit dyl, pac nechceme na povrchu dehet...
N džigit - ® Pá 15.3.2019 23:40:26
salfi >> pokud nevíš hmotnost kusů,neřeš
N salfi - ® Pá 15.3.2019 23:37:44
easi >> nakladam na 4 tydny, jestli do toho necpes ledek a solis obycejnou soli, tak 2 tydny jsou malo
N džigit - ® Pá 15.3.2019 23:36:04
easi >> nejde jen o dva týdny,ale i sílu láku,či jak to bylo naoženo. Tahle barva je "neproleženo", bohužel :-(
N easi - ® Pá 15.3.2019 23:31:11
džigit >> jako ze malo? Bylo to cca 2 tydny... ale mam radost, ze to neni mejma prazskejma rukama ;) co se da delat, nechame to trapit jeste 2 hodky a pak dej se vule pane... dik

Kadopadne zitra budou klobasky. A to bude snad zlaty hreb...
N džigit - ® Pá 15.3.2019 23:28:26
easi >> tohle vypadá na chybu při naložení, zbytek foto sice nic moc,ale vpravo hodně přihulene
N easi - ® Pá 15.3.2019 23:22:44
Jeste par fotek na stole a po 4 hodinach v udirne
N easi - ® Pá 15.3.2019 23:17:14
Ahoj,

dorazili jsme ke starikum, a oni meli nalozene maso. Udime bukem uz od 13:00 +- ale kdyz jsme pred chvilkou vytahli bucek, tak uprostred jeste nema barvu. Cim to? Pridat teplotu, mnozstvi koure a nebo je to malo nalozeny?

N čolkař,zloch - ® Čt 14.3.2019 12:37:26
džigit >> nejspíš si nerozumíme.Ať se daří.
N džigit - ® Čt 14.3.2019 12:34:32
čolkař,zloch >> je to zbytečné,já o koze ty o voze. Neřeš.Měj se
N čolkař,zloch - ® Čt 14.3.2019 12:33:02
džigit >> jsi přesvědčený,že všechny typy masa a špeku se při stejném způsobu topení zbarví stejně? Vážně?
N džigit - ® Čt 14.3.2019 12:16:51
čolkař,zloch >> ale to pořád není o typu špeku,ale o topení. Tzn. kolik a jakého kouře na to pošle
N čolkař,zloch - ® Čt 14.3.2019 11:15:34
džigit >> je to o topení,to sádlo z mangalice je takové řidší a s vyšším obsahem vody,proto bych se bál tomu víc"zafajrovat",ale nevím,ještě jsem ji nedělal.
N džigit - ® Čt 14.3.2019 9:15:42
čolkař,zloch >> co má společného "bledost" s původem špeku? To je snad o topení ;-)
N easi - ® Čt 14.3.2019 9:10:37
Calex >> Diky.
N Calex - ® St 13.3.2019 23:43:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
easi >> Nechám viset v průvanu 1 den aby oschly a pak jedu 65-75°C max. tak 5 hodin.....Ty horní jsou tak po dvouch hodinách, ty druhý po čtyřech a jsou v podstatě hotový..Je to odzkoušená rychlomalovýroba z 5kg masa....
N PYTLAKS - ® St 13.3.2019 23:11:11
easi - 13.3.2019 19:32:55 > z čeho sů klobásy,na kolikátce mleté?
N čolkař,zloch - ® St 13.3.2019 20:59:06
PYTLAKS >> +Šuki-OK,zdálo se mi to bledé,ale mangalici jsem ještě neudil
N Stopař - ® St 13.3.2019 20:42:24
PYTLAKS >> :-D
N PYTLAKS - ® St 13.3.2019 20:40:02
Stopař >> v trojanovicach
N Stopař - ® St 13.3.2019 19:38:23
PYTLAKS >> Kde kupuješ tak hezky vyuzenej špek ?
N easi - ® St 13.3.2019 19:32:55
Ahoj gurmani,

mam prosbicku. Zitra jedeme ke tchyni udit klobasky a syr. Recept na klobasy mame vyzkousenej, narazet budeme do prirodnich strivek, udit bukem, ale muzete mi prosim poradit jak s casem a teplotama? Nejak si nikdo nemuze vzpomenout a vsichni se jenom hadame...

Diky za rady!
N PYTLAKS - ® St 13.3.2019 17:39:34
čolkař,zloch >> udím studeným,na poslední dvě hoďky kolem 40°,barva si myslím je ok,uzené cca 30h

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1.821 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

[ otázky | všeobecné | ostatní ]

Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniWestin - výprodej

Totální výprodej skladových zásob vláčecích nástrach WESTIN

akce, rybareniKrmení Sensas

Osvědčená kvalita krmemí na plavanou nebo feeder

Oznámení - obecné
Vložit oznámení

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí - obecné
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Doporučujeme cestovku
Rubrika Cestovky
CK ALBA tour s.r.o. CK ALBA tour s.r.o.

Naše cestovní kancelář je zaměřená především na sportovní rybáře, kterým chceme dopřát možnost rybařit na špičkových evropských i světových...