Udírny a uzení

Všude píšete jak udíte své úlovky ryb,v gastro koutku se také stále něco udí.Ale jak postavit udírnu a jak připravit maso na uzení se píše málo.Proto zakládám tuto otázku kde se to vše můžeme dozvědět.Autor diskuse: Stopař - Profil , 30.10.2011 všeobecné - ostatní
Dále moderují: džigit Profil + p.lorenc Profil + PYTLAKS Profil

649x v oblíbených a 18x v ignorovaných.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

Moderátorem vybraný zápis - stále nahoře.

Ntuzemak - Profil | Čt 5.11.2020 14:58:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dnes sem dodělal zbytek, ty ovocný dřeviny umí kouzlit barvou.. 🤣🤣🤣

Ntuzemak - Profil | Čt 26.11.2020 20:27:51

burt od labe2 >> no no brzdí. 🤣🤣🤣

Nburt od labe2 - Profil | Čt 26.11.2020 18:43:31

Jedeme pecky aby hlady nebyl Ježíšek 😂😂😂.. zítra klobásy a prdelačka poctivá hustá 👍👍👍🍺🚜 a kouření lovecaku 👍👍🐷🚜🍺fajn večer

Nsalfi - Profil | Čt 26.11.2020 17:53:06

K veceri...

Ntuzemak - Profil | Čt 26.11.2020 15:47:19

stefan_pista >> naplnim nechám bez zatiženi 72 fermentovat v garáži, pak učit teplým nebo studeným kouřem. Lovečak se neodvařuje...

Ntuzemak - Profil | Čt 26.11.2020 15:44:52

burt od labe2 >> Na tebe ještě dluho nedosáhnu. 🙊🙊🙊

Nstefan_pista - Profil | Čt 26.11.2020 12:51:36

tuzemak >> díky, a potom teda aký máš technologický postup?
Naplníš, zatažíš, ca. 2 dni v suchu a chlade a údiš? či aj ováraš?-asi neováraš, ke´d je to lovecký...

Nburt od labe2 - Profil | St 25.11.2020 20:57:48

Calex >> také to jde..

NCalex - Profil | St 25.11.2020 20:52:48

burt od labe2 >> Děkuji, nebyl jsem si jistej.....Takže klidně keramický misky zavakuovat a souswide....Sáčky jsou dělaný do týhle teploty....Něj se, dík, L...

Nburt od labe2 - Profil | St 25.11.2020 20:28:37

tuzemak >> to je správný... 👍👍 Šlapeš mi na paty 😂😂

Nburt od labe2 - Profil | St 25.11.2020 20:27:07

Calex >> já mám formy na ni ... Hliníkové na 3,500kg výrobku. Pak jsou pak i umělé střeva na paštiky různé velikosti. Paštiky se ovařují na 70-72 stupňů. 1kg/60min. Teplota nesmí přesáhnout jinak to budeš mít flekaty a oddělí se tuk ... 👍

Ntuzemak - Profil | St 25.11.2020 20:27:03

burt od labe2 >> jen se trochu rozjíždim. . 🤣🤣🤣

NCalex - Profil | St 25.11.2020 19:34:03

burt od labe2 >> Zdarec, na kolik st.C jedeš paštiky? Mám formu ale je veliká.....Jsou na to nějaký spešl obaly? Ď.

Nburt od labe2 - Profil | St 25.11.2020 19:29:54

tuzemak >> teda ty jedeš 👍. Já právě ovaril tlačenky a paštiky 👍

Ntuzemak - Profil | St 25.11.2020 19:25:39

PYTLAKS >> Tome já vim, ale zatím mě to neláká..

NPYTLAKS - Profil | St 25.11.2020 19:20:39

tuzemak >> janku,to sů zrací kultury:-)

Ntuzemak - Profil | St 25.11.2020 19:14:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

burt od labe2 >> ať sledují, zase sem urobil nový vzorek, nepálsky horský sečuánsky pepř, černa hořčice, a trochu vepřovy šunky. 🙊🙊🙊

Ntuzemak - Profil | St 25.11.2020 19:11:01

stefan_pista >> nedávám, snažim sa co nejméně chemických sraček..

Nburt od labe2 - Profil | St 25.11.2020 18:33:27

Czasper >> a ze Zub umí

Nburt od labe2 - Profil | St 25.11.2020 17:52:13

tuzemak >> koukal jsem ... Jseš sledovanej 😁😂

Nstefan_pista - Profil | St 25.11.2020 15:41:04

tuzemak >> servus, prosím Ťa, ked robis salamy, davas do toho aj startovaciu (uslachtilu) mikrobialnu komercnu kulturu?diky

NCzasper - Profil | Út 24.11.2020 21:47:51

Káceč >> Díky, jdu vážit.

Ntuzemak - Profil | Út 24.11.2020 21:09:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

burt od labe2 >> nudit se? Ani náhodou, hlad je prevít. 🙊🙊🙊🙊

Ndžigit - Profil | Út 24.11.2020 20:59:34

Czasper >> nabídka diskuze a vyhledat

NCzasper - Profil | Út 24.11.2020 19:56:42

Ahoj, kdysi tu byl recept na Americkou slaninu, omylem jsem smáznul. Nemáte někdo tento recept na naložení? Ráno chci nakládat, ale to co je na netu je něco jiného. Díky

Nburt od labe2 - Profil | Út 24.11.2020 19:29:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kdo se nenudí ,ten nežere .. tuzemak to zná 😁 dnes lovec na víkend aby se něco dělo po vsi a játrová paštika 👍

Ntuzemak - Profil | Út 24.11.2020 18:02:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zbytek díla z lovečáku, kolageni fólie a do pátku fermentace v garáži, v pátek do udirny.🙊🙊🙊

Ndrvoštěp - Profil | Út 24.11.2020 14:15:37

MiPo >> Minulý týden jsem řezal kulatinu a závozník počítal špalky co naloží a pak je vydělil -počet na prodej. Špalek o průměru 35 a délce 40 mu vyšel na 46Kč. Ale to byly klády jedna jak druhá.

NMiPo - Profil | Út 24.11.2020 13:33:55

drvoštěp >> jen tak pro zajímavost co stojí buk? Viděl jsem inzerát na 45 cm průměr 50cm dlouhý Kus 250,- ještě i s kůrou 🤭🤪
Inzerát je na marklepace fb

Ntuzemak - Profil | Út 24.11.2020 0:24:58

džigit >> ji je to klasický pepř z jižniho Pacifiku, jako ten čert. 🤣🤣🤣

Ndrvoštěp - Profil | Po 23.11.2020 22:19:51

Píňas >> 👍👍👍

NPíňas - Profil | Po 23.11.2020 22:13:47

drvoštěp >> Krásně,zítra bude candát na másle

Ndrvoštěp - Profil | Po 23.11.2020 22:07:48

Píňas >> A jak bylo na Labi ?