Udírny a uzení

Všude píšete jak udíte své úlovky ryb,v gastro koutku se také stále něco udí.Ale jak postavit udírnu a jak připravit maso na uzení se píše málo.Proto zakládám tuto otázku kde se to vše můžeme dozvědět.Autor diskuse: Stopař - Profil , 30.10.2011 všeobecné - ostatní
Dále moderují: džigit Profil + p.lorenc Profil + PYTLAKS Profil

630x v oblíbených a 18x v ignorovaných.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

Moderátorem vybraný zápis - stále nahoře.

Ntuzemak - Profil | St 1.7.2020 20:48:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Trocha krkovičky na chuť. 😂

Ntuzemak - Profil | Čt 13.8.2020 17:56:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Abych se nenudil, tak sem naplnil pár střev, ze zbytku sem si ohřál večeřu. 🤗🤗Zitra do kouře..

Njeden3 - Profil | St 12.8.2020 19:21:27

rybobuch >> ususil jsem 2,5kg pancety v pokojove teplote a vse OK,uz je i sezrana :-)
ted mam v procesu suseni pres 2kg kotletky....o vikendu rozbalim prvni kousek :-)
a o videndu budu nakladat dalsi varku pancety

Ntuzemak - Profil | Ne 9.8.2020 17:55:40

Calex >> to už vypadá lip než ten kastrol. 😂😂

NCalex - Profil | Ne 9.8.2020 17:30:00

tuzemak >> Celá Ukrajina na tomhle jede.🤪🤪

NPYTLAKS - Profil | Ne 9.8.2020 12:55:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Buffalo1969 >>není nad buk

Ntuzemak - Profil | Ne 9.8.2020 12:08:17

Buffalo1969 >> no oheň jako oheň. 😂😂😂

NBuffalo1969 - Profil | Ne 9.8.2020 11:19:38

tuzemak >> twl...teď mně napadlo, že takhle se dá "udit" vlastně i na propan-butanu".....:-))))))))

Ntuzemak - Profil | Ne 9.8.2020 10:42:08

Buffalo1969 >> jen ať se jich najde moc, co tak budou udit-srát se do uzeni, bude více ohýnků. 😂😂😂

Ntuzemak - Profil | Ne 9.8.2020 10:35:42

drvoštěp >> no právě. 🙉🙉

Ndrvoštěp - Profil | Ne 9.8.2020 9:15:48

Buffalo1969 >> 😂😂😂

NBuffalo1969 - Profil | Ne 9.8.2020 9:13:50

drvoštěp >> už jsem mu to poslal.....😂 😂 😂 😂 😂

NBuffalo1969 - Profil | Ne 9.8.2020 9:07:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

drvoštěp >> twl....mam???? Že by to byl manuální Borniak? A nebo spíš přejmenovaný na Márniak?...jako podle Máry?....😂😂😂

Ndrvoštěp - Profil | Ne 9.8.2020 9:05:12

Buffalo1969 >> Doufám že jsi to poslal i do Oseka😂😂

Ndrvoštěp - Profil | Ne 9.8.2020 9:04:34

tuzemak >> Pamatuji si první nadšení z uzení v pekáčích. Rychle to odpadlo😃

NBuffalo1969 - Profil | Ne 9.8.2020 9:02:05

drvoštěp >> jojo....včera jsem na to koukal. Ty kousky masa co tam dával mi připadly, jako že jsou už vařený. Už jsem to přeposlal třem panelákovcům a ti jsou z toho nadšení. Asi budou udit na střeše paneláku.......:-)))))
No a pak hasiči že hoří střecha atd......:-)))))

Ntuzemak - Profil | Ne 9.8.2020 8:26:45

drvoštěp >> lid vymysli cokoliv. 😂😂

Nrybobuch - Profil | So 8.8.2020 21:58:38

tuzemak >> Dobrá, dám na tebe. Něco naložím a usuším.

Ntuzemak - Profil | So 8.8.2020 21:49:01

rybobuch >> pokud je průvan, a to ten ventilátor udělá, nejni se čeho bát, sušim kotletu i krkovičku tak, zatim nic nevyhozenyho. 😂😂Dřiv sem sušil v obvazu, taky bez problémů..

Nrybobuch - Profil | So 8.8.2020 21:24:16

tuzemak >> Ty bogo, v takové teplotě bych si to netroufl, ja začínám uvažovat o sušení tak kolem 15 stupňů. Ve sklepě mám teď do 20, ve vinné sekci držím cca 13.
Jinak musím konstatovat, že už suším jen hovězí a to tu bašturmu. Krkovice a lalok mě moc neleze.

Ntuzemak - Profil | So 8.8.2020 21:00:47

rybobuch >> teplota v garáži, pokud se chodí na verandu, je +- 25 stupínků,žádny problem, ono to je obaleny slabou vrstvou koření..

Ntuzemak - Profil | So 8.8.2020 20:58:41

Polčis >> jj bez problémů se to pod ventilátorem suší..

NPolčis - Profil | So 8.8.2020 20:53:54

tuzemak >> A teplota normál co je teď doma?

Nrybobuch - Profil | So 8.8.2020 20:50:14

tuzemak >> No a kolik tam máš stupňů? Já si sušené hovězí (bašturmu) troufnu dělat tak v listopadu.

Ntuzemak - Profil | So 8.8.2020 20:38:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Polčis >> mam bednu z ventilátorem na 12V.😂😂 I salamy tam sušim po uzeni..

NPolčis - Profil | So 8.8.2020 19:24:56

tuzemak >> Hoj,kde to děláš teď v létě?

Ntuzemak - Profil | So 8.8.2020 19:12:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Na uzeni dnes vedro jak cyp, tak až zitra, dnes sem zakrojil sušeny hovězi, k pivku ideál. 😂😂Příště ho dám na par hodin do studenyho kouře..

NPYTLAKS - Profil | So 8.8.2020 17:09:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pár spekacku

NTicmin - Profil | Pá 7.8.2020 9:51:54

Falkec >> Mám podobnou a máš pravdu. V mrazech, nebo při silným ledovým větru se to trošku bije. Proto udím, když je mi venku příjemně:) Kouřovod by asi šel zaizolovat, ale když mám na maso spešl lednici, tak si vyudím, kdy chci a nemusím čekat na mrazy jako kdysi:) Jinak jsem, ale spokojen.

NFalkec - Profil | Čt 6.8.2020 13:04:09

nadrazak >> Vypadá to dobře, ale v zimě bych měl strach, že se kouř dost ochladí než dorazí do budky....aby ti to nezačalo dělat černý maso....

NLeos - Profil | Čt 6.8.2020 9:57:58

pako 2 >> Přesně tak, průzkum bojem.

Npako 2 - Profil | Čt 6.8.2020 9:56:01

hotovo

Npako 2 - Profil | Čt 6.8.2020 9:55:41

Leos >> chystám se na to, ještě se chci objednat ke sládkovi vedle do pivovaru a uvidím, literaturu mám, na netu je toho pytel, jen to zkusit

NLeos - Profil | Čt 6.8.2020 6:57:28

pako 2 >> Vaření ze surovin se neboj. Pokud je tedy máš kde sehnat. Já jsem začal rovnou ze surovin a ležákem plzeňskýho typu. Nakonec to šlo, když se vychytaly slepý uličky. :-)

Npako 2 - Profil | St 5.8.2020 23:02:22

Leos >> jo, stout a před tím nějaký ležák, taky svrchně kvašené, začínám, je to z koncentrátů