MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Udírny a uzení

Všude píšete jak udíte své úlovky ryb,v gastro koutku se také stále něco udí.Ale jak postavit udírnu a jak připravit maso na uzení se píše málo.Proto zakládám tuto otázku kde se to vše můžeme dozvědět.

Autor diskuse: Stopař ®
Dále moderují: džigit ® + p.lorenc ® + PYTLAKS ®
Zařazeno do: všeobecné - ostatní, 30.10.2011

Moderátorem vybraný zápis - stále nahoře.
N Buffalo1969 - ® So 4.5.2019 18:09:25
N0ěco se povedlo. Klobásky syrový od kámoše jsem douzoval v klídku u pivka.....:-)

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1.829 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

N drvoštěp - ® So 15.6.2019 13:37:34
Petr64 >>
👍😂😂
N Petr64 - ® So 15.6.2019 13:06:19
Kurňa. Stačí hodit do ohniště vajgla kvůli kouři a pověsit maso.
N tuzemak - ® So 15.6.2019 12:28:13
Calex >> njn vim, že tam maji vyplatu nizkou, jj za ty prachy raději koupit, než se stim prčit na koleně..
N Calex - ® So 15.6.2019 11:50:34
tuzemak >> 5000 hřiven je u nich vejplata.......Ceny jsou pro nás takový, že se to nevyplatí dělat doma...Spoustu věcí dělaj už od dob SSSR beze změny. Akorát u regulace udělali lepší ovládání....
N tuzemak - ® So 15.6.2019 11:33:47
Calex >> no obrázek mě zatim nepřesvědčil... Nedohaduju se, jen po zkušenostech druhych sem trochu opatrny.. Jako ceny sou lákavy, uzak na studeny kouř kolem 6 litrů je bomba..
N Calex - ® So 15.6.2019 11:24:52
tuzemak >> To si piš....
N tuzemak - ® So 15.6.2019 11:19:00
Calex >> njn jen jestli to dělá to co má...
N Calex - ® So 15.6.2019 11:15:02
https://www.kurzy.cz/kurzy-men/nejlepsi-kurzy/UAH-u​krajinska-hrivna/
N Calex - ® So 15.6.2019 11:12:56
Studenýho kouře hafo a zapár šušňů, oproti nám je to zadarmo....https://rozetka.com.ua/mangaly-barbekyu-gril/c82696​/producer=did-koptenko/
N džigit - ® Út 11.6.2019 17:02:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
pro zajímavost ;-)

https://nasregion.cz/spekacek-a-jeho-historie-kdo-o​blibenou-ceskou-pochoutku-vymyslel-111658?
N čolkař,zloch - ® Čt 6.6.2019 12:41:08
Hubens >> jj,na fotce to vypadá jako zelená plíseň,tak snad ti zkouška dobře dopadne.
N Hubens - ® Čt 6.6.2019 11:33:50
čolkař,zloch >> na té fotce to trošku vypadá do zelená? V reálu mi nic plesnivé nepřišlo. Akorát dole na okraji je vykondenzovaná sůl . Četl jsem spoustu literatury a zkoukl hodně vydejí a na některých to měly opravdu plesnivé! Aš jsem se divil! Jinak jsem to chtěl vždycky zkusit . Je to taková zkouška ?
N džigit - ® Čt 6.6.2019 11:08:59
PYTLAKS >> jasne :-)
N PYTLAKS - ® Čt 6.6.2019 7:25:09
džigit >> nejdeš někdy do profita?kdyby jo,tak se podiv jestli to tam nemajů:-)
N džigit - ® St 5.6.2019 23:13:32
čolkař,zloch >> proč myslíš? Porovnávat tohle dílko s "parmskou"...
N čolkař,zloch - ® St 5.6.2019 22:43:12
Hubens >>tvůj sklep a parmské šunkové domy jsou od sebe hodně vzdálené,podle barvy kůže a zelené plísně soudím,že to vyhodíš,jsem zvědavý na nákroj,třeba se mýlím
N džigit - ® St 5.6.2019 22:38:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
pro všechny ,co k tomu maj vztah a baví je to

http://ossis.cz/obchod/knihy/96-tasl-josef-odborna-​nauka-pro-rezniky-a-uzenare-receptar.html
N Hubens - ® Út 4.6.2019 22:10:24
Milan 66 >> mám to ve sklepje . Nevím jak dlouho vydrží ? Potom pošlu na řezu!
N PYTLAKS - ® Út 4.6.2019 21:45:34
Hubens >> vypadá to dobře,jak zakrojíš,tak pak ukaž:-)
N Milan 66 - ® Út 4.6.2019 21:17:04
Hubens >> zdar. Kde jsi to mel?? V lednici nebo ve sklepe?
Paradni.
N Hubens - ® Út 4.6.2019 20:05:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
Zdarec tak začínám 4 měsíc! Kýta stratila dostatečnou hmotnost na to aby se dala jíst. Já si ,ale ještě počkám !
N čolkař,zloch - ® Čt 16.5.2019 18:36:35
Zub >> díky za tip,podívám se po něm
N Zub - ® Čt 16.5.2019 18:31:30
čolkař,zloch >> Já to sádlo koupil přes Facebook, 75,-Kč a přivezl mi to až do baráku.
N čolkař,zloch - ® Čt 16.5.2019 18:19:23
Zub >> luxus,bohužel u nás sádlo s k. z ib.prasat není k sehnání,jediný v okolí,o kom jsem věděl,chov zrušil
N Zub - ® Čt 16.5.2019 13:01:14
Starc55 >> Měl jsem to nasoleno a ve vakuu 3 týdny. Potom jsem špek opláchl studenou vodou, osušil a šup do udírny.
N Starc55 - ® Čt 16.5.2019 12:12:07
Zub >> Moc pěkný. Moc. Jak jsi to měl naložený? Nebo se špek nenakládá a jen
pořádně nasolí? Špek jsem nikdy nedělal.
N PYTLAKS - ® Čt 16.5.2019 11:45:26
Zub >> paráda:-)
N Zub - ® Čt 16.5.2019 11:37:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
Po 31 hodinách studeným kouřem a 2 hodinky při 40℃ šel iberský špek ven z udírny. Uzeno briketkami hickory v Bradley Smoker. Špek je jemný a na jazyku se lehce rozpouští. Takže se to moc povedlo.👍🍻
N draveček - ® Po 13.5.2019 21:58:53
PYTLAKS >> neni treba, ať chutí😉
N PYTLAKS - ® Po 13.5.2019 21:44:47
draveček >> dík,se s tebu kerůsi vyrovnám:-)

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1.829 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

[ otázky | všeobecné | ostatní ]

Co je nového - všeobecné
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniFOX - Box F Large single

Za 814
Výprodej skladových zásob! Sleva až 60%!

akce, rybareniKorum Speci Square net 22"

Za 511
POdběráková hlava vyrobená ze silného čtvercového rámu se zesíleným křížem. Síťka je vyrobená ze speciálního materiálu, který je velmi šetrný k rybám a rychle usychá. Síťka je navíc dostatečně hluboká.

Oznámení - obecné
Vložit oznámení

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí - obecné
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen
Rybářské Centrum Olomouc Rybářské Centrum Olomouc

Hodolany, Rejskova 133/5