K70 - přání se stává skutečností

Autor diskuse: CharlieTrapper - Profil , 26.4.2017

Tom - Tuk - Profil | Ne 18.6.2017 8:57:53

CharlieTrapper >> Jasné, jste vítěz, vítěz, vítěz. Škoda jen, že poraženým v tomto případě jsou naše řeky.

Gratuluji, velký úspěch, chtělo by to teď hodně publicity atd... Ať si co nejvíc zasvěcených udělá obrázek.

Ty karavano...

T.

CharlieTrapper - Profil | So 17.6.2017 1:17:51

Když jsem 26.4. napsal, že K70 se stává skutečností, nebyl jsem si jist, že se to opravdu stane. Musel jsem čekat na naši územní konferenci a čekat, jak rozhodne. Tak trochu jsem "dával hlavu na špalek". Konference, jako nejvyšší orgán uživatele revíru rozhodla, a tak mám stále hlavu na krku :-) Dnes mohu tedy napsat: "K70 - PŘÁNÍ SE STALO SKUTEČNOSTÍ". Naše konference vyhověla jedné významné skupině rybářů. A tak to má být. Měli bychom se snažit vyhovět všem skupinám rybářů - kaprařům, muškařům, vláčkařům, plavačkářům, feedrařům atd. Není to jednoduché, vyhovět všem. Nicméně, povedlo se vyhovět zatím alespoň někomu. A všem diskutérům zde na mrku, kteří šíří zlo a nesmyslnou a hloupou kritiku všeho, bych chtěl připomenout staré přísloví: "Psi štěkají, ale karavana jde dál."

CharlieTrapper - Profil | Pá 16.6.2017 23:22:35

FRANK71 >> Jistě že vím, je to u vás. Také máte zvýšenu míru lína. Nevydáváme to za revoluční novinku.

FRANK71 - Profil | Pá 16.6.2017 23:09:16

CharlieTrapper >> jinak znáte BP i jiných ÚS? Koukal jsem jak jste se pochválil za 4 kusy lína. Určitě znáte kde to prvně vzniklo.😊😊 Na druhou stranu je pravda, že většina rybářů nezná BP takže se můžete chválit a dávat to za revoluční novinku 😊😊😊

FRANK71 - Profil | Pá 16.6.2017 22:53:29

CharlieTrapper >> se divím, že s podvodnikama jste v jednom spolku.

CharlieTrapper - Profil | Pá 16.6.2017 15:54:43

FRANK71 >> Ano, Praha dala věci do pohybu. Jenže to má jeden háček. Ve slušné a civilizované společnosti se věci do pohyby neuvádí tím, že někdo nabádá k trestnému činu podvodu. Víc o tom s Vámi nebudu diskutovat.

splávkař - Profil | Pá 16.6.2017 11:08:05

CharlieTrapper >> Když někdo plácá u piva tak se těžko vrací k tomu, kdo kdy co naplácal. Tady se to dá pěkně dohledat. Dnes se dá dohledat třeba jak si protiřečíš, za čas se třeba někdo rád podívá, kdo se tím nápadem postavit kapra 70+ nadevše ryby v každé strouze a louži JČ před svými chlebodárci nejvíc chlubil.

Mrknato - Profil | Pá 16.6.2017 8:18:06

CharlieTrapper >> Měl bys ty, co tě varují poslouchat.....)))))) Diskutovat se mnou není ani trochu svazové a nedej bože, aby si předseda ČRS koupil jeeeeepa.

Teď začnu z druhé strany, nikoliv svými názory. Na členské jsem se ptal našeho předsedy DK s právním vzděláním, zda-li je pravda, že existují rozsudky soudů, kdy porušení některých BPVRP nebylo soudem sezdáno jako přestupek, nebo TČ na úseku rybářství. Odpověď zněla že ano a ne jeden....... Dál jsem nepátral.

Blbec je člen stáda, kterému současný stav vyhovuje. Může lovit v noci, pod ledem, samosekem, krmit oleji a kyselinami, i když to zákon zakazuje, dostane do revírů mraky kapř a sumce, trofejáky, kteří ničí biodiverzitu a vytlačují "nežádoucí původní druhy ryb", tak houby zle, proč by proti tomu měl protestovat? Dokonce si ve svých MO mohou členi zrychtovat vlastní rybolov z odkloněných svazopeněz a pak jít mastit kapř do společného, do něhož nedají ani kačku, a ani toto není k zahození. Tedy "samá pozitiva", ale pak je zákonité, že se někde musí projevit negativa a o těch mluvím já..... Z prdu kuličku neuděláš a ani z očesaných peněz pro ryby funkční reformu CS rybolovu.

Co na tom, že nejsou ostatní ryby? Komu to vadí? Kdo je chytá...... 30 let uplynulo a většina mladých si ty doby hojnosti skutečné rybařiny už pamatovat nemůže, natož chtít k takové rybařině návrat.....

A teď mi prosí vysvětli, jak je dle tebe možné považovat zákon 99/2004 za dispozitivní? Najdi mně prosím pasáž, kde to zákon takto upravuje, také mi prosím dej odkaz na to, kde může uživatel zákon zpřísňovat a podle čeho! RS může kontrolovat atd., pouze věci konkrétně stanovené zákonem. Nebo i toto je jinak? Ty tvrdíš, že si zákon může uživatel zpřísnit, MZe tvrdí, že je mísně příslušné pro jakékoliv výjimky pro všechny revíry v ČR. Když se někdo zeptá proč, tak odpovědí je proto...... Zpřísnit, nebo změnit může MZe ve vyhlášce novelou pouze to, k čemu ji zmocnil zákon a je to tuším napsáno v §11 a 13. Víc ani prd.

Za mě by změnou bylo zrušení CS a CR rybolovu, "převedení revírů RAdy ČRS prod místně příslušné ÚS", zrušení společně hospodařících MO, protože ony nehospodaří, hospodaří uživatel a pokud toho není uživatel schopen, tak zrušit ÚS. Přetahováním o peníze žádnou funkční reformu neuděláš a jí si myslím, že ji nikdo z čilimníků ani nechce. Ohledně státní správy : Ano krajské RO se chovají částečně alespoň jako RO (Jako skutečné svéprávné, zákonné RO se chovat nemohou, jelikož jsou pod tlakem MZe. Je to účelovka a kampaň, by "řekl někdo"). Jako člověk s otevřenou hlavou mně prosím oddůvodni, výjimky k lovu 24 na 4 revírech v každém ÚS dle přání členi. I MZE by mělo respektovat zákon a výjimky udělovat dle něj. Doposud se alespoň fiktivně zmínil přemnožený sumec, což je evidentně chyba hospodaření a měl by následovat trest, ale trest se nedostavil, dokonce MZe převedlo svoji pravomoc na členi...... Takhle jste to opravdu chtěli? Proč svaz na svých vodách nezřídí vody v režimu rybníkářství? Problém lovu 24 a dalších by byl vyřešen legitimně.

Já se také snažím o změnu, ale podle mě by neměla začínat porušováním zákona, rozebíráním peněz, ale zcela opačně.

Za mě:
1) posílit peníze na ryby, nikoliv čilimníky, RS, Štědronín, brigády pro soukromáky, ztrátové chovy, závodníky....Funkce by měly být vyjma několika dobrovolné a neplacené. Platit by se měly pouze ryby za jejich skutečné ceny těm, kdo je dokáží v požadovaném množství dodat. Pak by nebyly nutné K70, zavážení, samoseky, lovy 24.

2) Udělat to, co svaz dělat má. přeorganizovat svoji strukturu na max. 2 složky a řešit to, co k řešení svazu náleží, neřešit to, co má řešit uživatel revíru. Pak možná bude dost peněz i pro Vás v JČ.
Vašemu kroku s vynětím revírů rozumím, ale nerozumím tomu, že jste vyjmuli jen část, polovinu a to právě P revíry, nikoliv i MP. I proto bych uvítal, jako člen Vč.ÚS, kdyby jste měli v Radě ČRS jen poloviční zastoupení, to by byla také reforma......

FRANK71 - Profil | Pá 16.6.2017 6:50:27

CharlieTrapper >> spíš bych řekl, že Praha dala jedním lístečkem věci do pohybu. 😉😉

CharlieTrapper - Profil | Pá 16.6.2017 0:20:53

Mrknato >> Pořád mi říkají: "Nediskutuj na mrku s uživatelem Mrknato." A já je neposlouchám, nemohu si nějak pomoci :-)

Mrknato napsal: "CharlieTrapper >> Pokud jste opravdu nenapsal hovadinu, tak jistě nebude problém uvést, co v zákoně 99/2004 Sb. je dispozitivní, tedy kde je možné se od zákona odchýlit, nebo si zákon upravit, dohodou z pozice uživatele revíru. Větší volovinu jsem fakt neslyšel. Uživatel, stejně jako lovící jsou povinni zákon dodržovat, ne o něm hlasovat a měnit ho.
Kde prosím tě uvádí zákon 99/2004 Sb. že je možno se od něj odchýlit? Jediné dispozitivum jsou výjimky a ani o nich nerozhoduje uživatel......
Pokud by jihočeši chtěli změnit CS rybolov, tak proč vyjímali pstruhovky? Zcela chápu hlasy ze sněmu, které naznačovaly, že můžete jit z CS rybolovu i s MP. Proč to neuděláte, když je to v CS tak špatné a vynětí P se vám zřejmě osvědčilo?
Zcela věcné je to, že stanovit BPVRP je možné pouze v povolence. Tečka. Tím jediné dispozitivum končí. Buď budou rybáři nosit k vodě spolu s povolenkou i výjimky v plném znění, nebo se stanoví v povolence jako BP..... to dává smysl. No a jestli nějaké vydrbávání se zákonem a vyhláškou podporuje i MZe, tak ať to dá černé na bílém, stejně jako míru kapř 40cm, a RL bez zkoušek pro pracháče. Nějaká nezávazná stanoviska MZe jsou jen stanoviska a dispozitiva ani náhodou.
Co je na tom tak složité, že si myslíte, že to nikdo z členi, včetně mě, nemůže pochopit?"

A já na to kolegovi MRKNATO odpovídám:
Takže popořádku: Od zákona se můžeme odchýlit tak, že ho můžeme zpřísnit. Je to stejné, jako lze omezit rychlost na silnici. O zákonu nehlasujeme a neměníme ho. Jen ho zpřísňujeme. Jako když jedeš v obci a je tam třicítka. Je to pochopitelné ? Normálním lidem je, tak tobě také, jsi také normálně myslící člověk.

Proč jsme jako jihočeši vyjmuli pstruhovky jsem tady už několikrát psal. Chtěli jsme, a pořád chceme, změnit nespravedlivý systém celosvazového rybolovu a nikdo z jiných územních svazů na to nechtěl slyšet. A teď, po osmi letech, co se to snažíme změnit, tak se najednou navrhují změny, které jsme předkládali před mnoha lety. Pstruhovky jsme vyjmuli proto, protože jsme přesvědčeni, že se musí v CS rybolovu zohledňovat i docházky. A ejhle ! Poslední na Radě předložený návrh výrazně zohledňuje docházky! Že by ti proklínaní Jihočeši měli tenkrát pravdu?

A pokud se týká BPVRP. Ty se stanovují v povolence, jak píšeš. Ta má tři oddíly a BPVRP jsou ve třetím oddílu, pokud se nepletu. A já se nepletu. MZe nepodporuje nějaké "vydrbávání" se zákonem. takhle státní správa opravdu nefunguje. Jako uživatele revírů nám spoustu návrhů "zabijí" s odkazem na zákon. Píšeš tyhle nesmysly pořád dokola, protože do toho nevidíš, nemáš informace.

A na závěr jedna malá poznámka. Normálně myslící členové to chápou. I členové, kteří nemají žádné vzdělání v oblasti práva. A víš proč to chápou? Protože nepotřebují žádné právní vzdělání, mají normální "selský" rozum. Protože když si něco přečtou, tak tomu rozumí. neboť to že člověk umí číst, neznamená, že čtenému textu rozumí. Chápeš aspoň tohle?

To vše, co jsem napsal, jsem nepsal proto, abys nepsal dál na mrku své názory. Některé jsou inspirativní. Ale nedělej ze sebe blbce, přečti si v klidu zákon, promysli to, zeptej se právníků a pak něco smysluplného navrhni. Nemá cenu tady pořád dokola psát, že je všechno špatně a nikdo tomu nerozumí. Takhle svět opravdu nefunguje. Dej na mne. A pokud vymyslíš něco podstatného, tak to sem napiš. A věř mi, i já se snažím o změnu, a není to jednoduché.

Dědek - Profil | Čt 15.6.2017 22:31:08

CharlieTrapper >> ani ti by neměli...

CharlieTrapper - Profil | Čt 15.6.2017 22:21:09

K70 se dnes stala skutečností, alespoň na revírech JčÚS. Doufám, že kluci co chytají velký kapry, alespoň poděkují.

FRANK71 - Profil | Po 12.6.2017 22:17:09

CharlieTrapper >> kdyby bylo na svazu tak ne, ale stát tomu udělal přítrž sám. Takže trochu jo, to musím uznat.

CharlieTrapper - Profil | Po 12.6.2017 22:10:29

FRANK71 >> Takže to bylo od Vás jen takové plácnutí do vody, že?

FRANK71 - Profil | Po 12.6.2017 22:08:14

CharlieTrapper >> ty závody byly loni, takže nic. Letos už to nejde aspoň myslím, takže nic.😊😊

CharlieTrapper - Profil | Po 12.6.2017 22:02:42

FRANK71 >> Nevím, co konkrétně myslíte. Upřesněte mi to, prosím.

FRANK71 - Profil | Po 12.6.2017 21:56:28

CharlieTrapper - >> dobrý večer pane Korando. Myslíte, že je správné udělovat vyjímku na lov dravců před 15.6.pro sportovní činnost? Nemyslíte, že je to trochu plivnutí obyčejným rybářů do obličeje? Koukám, že se těchto radovánek účastní i členové RS. Smutné.

FRANK71 - Profil | So 3.6.2017 21:30:47

u x a >> Karel se chvástal a zatím web mizérie. Lidi z JČ říkají, že ukazují a musejí brát ryby z firem kde jsou zaháčkovaný funkcionáři. To je, ale určitě pomluva. Já tomu nevěřím. Je divný, že,ale většinou ukazují tu svoji soukromou V24.😁😁

Mrknato - Profil | So 3.6.2017 21:28:12

FRANK71 >> Je moderní doba, moderní trendi kaprařiny a pan Hýbner nám ukázal, že k povolení lovu 24 již není nutné žádné přemnožení, že stačí chtíč členi.....

u x a - Profil | So 3.6.2017 21:26:02

FRANK71 >> já právě viděl fotky jen z vysazování kapř a granulý...jinak tabulky snesou hodně....jinak musím pochválit plzeňský svaz tam jsou k dohledání fotky kde je vidět i výsadba reofilních druhů.....

Mrknato - Profil | So 3.6.2017 21:25:23

CharlieTrapper >> Pokud jste opravdu nenapsal hovadinu, tak jistě nebude problém uvést, co v zákoně 99/2004 Sb. je dispozitivní, tedy kde je možné se od zákona odchýlit, nebo si zákon upravit, dohodou z pozice uživatele revíru. Větší volovinu jsem fakt neslyšel. Uživatel, stejně jako lovící jsou povinni zákon dodržovat, ne o něm hlasovat a měnit ho.

Kde prosím tě uvádí zákon 99/2004 Sb. že je možno se od něj odchýlit? Jediné dispozitivum jsou výjimky a ani o nich nerozhoduje uživatel......

Pokud by jihočeši chtěli změnit CS rybolov, tak proč vyjímali pstruhovky? Zcela chápu hlasy ze sněmu, které naznačovaly, že můžete jit z CS rybolovu i s MP. Proč to neuděláte, když je to v CS tak špatné a vynětí P se vám zřejmě osvědčilo?

Zcela věcné je to, že stanovit BPVRP je možné pouze v povolence. Tečka. Tím jediné dispozitivum končí. Buď budou rybáři nosit k vodě spolu s povolenkou i výjimky v plném znění, nebo se stanoví v povolence jako BP..... to dává smysl. No a jestli nějaké vydrbávání se zákonem a vyhláškou podporuje i MZe, tak ať to dá černé na bílém, stejně jako míru kapř 40cm, a RL bez zkoušek pro pracháče. Nějaká nezávazná stanoviska MZe jsou jen stanoviska a dispozitiva ani náhodou.

Co je na tom tak složité, že si myslíte, že to nikdo z členi, včetně mě, nemůže pochopit?

FRANK71 - Profil | So 3.6.2017 21:10:43

u x a >> jedině granuláčů do V 24 co si funkcionáři v JČ zřídili, pak z revíru udělali mimopstruhovku vrcholem bylo, když radili jak obejít zákaz vláčení, který tímto vznikl. Možná pan Koranda ještě vysvětlí žádost na výjimku nonstop na revíru Lipno s poukazem na lživé tvrzení přemnožení sumce, který výzkum nepotvrdil. 😊😊😊

1568 - Profil | So 3.6.2017 21:06:47

CharlieTrapper >> CS rybolov k lepšímu dle "významné" uřvané skupiny kaprařů???Kdyby to byl vtip,tak bych se snad i zasmál:-(Příště to bude co??Povinná odpadávací olova??Podložky zvíci bazénů??Lov na tři-čtyři??:-((
Představa lepšího rybolovu podle Vás mně začíná děsit