Uzení ryb?

Máte někdo zkušenosti s uzením ryb?Jaké,jak,čím,jak dlouho?
Autor diskuse: retrívr - Profil , 30.6.2005 všeobecné - ostatní

computerfish - Profil | Út 12.11.2013 21:50:45

rover >> Ten, co po uzení zůstane, tak to souhlasím.

rybomil - Profil | Út 12.11.2013 21:47:01

marmyš >> sorry, byl jsi rychlejší :-)

rybomil - Profil | Út 12.11.2013 21:46:11

N tuzemak - ® So 9.11.2013 12:38:15
Líbí: 0 Nelíbí: 0
džigit >> já myslím,že normální člověk neflákne kilo sole do litru vody,spíš udělá chybu tím,že to naloží do láku a nehlídá to,pak to hodí max. na hnůj..................tohle podle mě platí




osobně se mi receptury podle Štepničky neosvědčily, dokonce ho za kulinářského guru v přípravě ryb nepovažuji, zažil jsem už podle mých chutí jiný borce

kdo nemá moc zkušeností podle mě by se do lákovýho nakládání jen tak pouštět neměl

kvalita, obsah tuku a vody v rybím mase v létě a pozdním podzimu se liší, podle toho to pak i dopadne a chutná

česnek na některé druhy ryb ( hlavně pstruh, maréna ! ) podle mě nepatří, česnekpastu považuji dokonce za neskutečnej humus......... ale proti gustu " gurmánů " ? :§)))

rover - Profil | Út 12.11.2013 21:44:05

computerfish >> Rybí tuk, ...k nezaplacení. Kolagen, O3, Dčko, ...tady jsem mírně skeptický.

computerfish - Profil | Út 12.11.2013 21:34:58

rover >> Některý úbytek není na škodu. Třeba tuk.

marmyš - Profil | Út 12.11.2013 21:30:38

Martas711 >> některé ty recepty od Štěpničky jsou pěkně na nic.

rover - Profil | Út 12.11.2013 21:30:27

computerfish >> Asi tak, ...jen mě irituje, že ryby při "porážce" a uzení ztratí asi 1/3 živé váhy. Jsem puntíčkář ...

computerfish - Profil | Út 12.11.2013 20:53:42

Martas711 >> Rovnoměrněji se ten česnek do masa natáhne. A navíc ušetřená jedna operace. Ryby nakládám večer a dopoledne udím.

Martas711 - Profil | Út 12.11.2013 20:45:06

computerfish >> To mne nenapadlo. Ten lák co používám je podle receptu M. Štěpničky. Tam píše, že česnekem potírá maso až před uzením. Ale zkusím i tu tvoji variantu.

marmyš - Profil | So 9.11.2013 17:56:28

džigit >> to je na chladné měsíce,do lednice požívám na menší množství sklo z horkovzdušné trouby,takový skleněný hrnec.

džigit - Profil | So 9.11.2013 17:39:17

marmyš >> a co robka,jak ho rveš do lednice? :-)))

marmyš - Profil | So 9.11.2013 17:36:48

džigit >> má největší skleněná nádoba je akvárko lité(ne lepené),obsah 33 litrů.

džigit - Profil | So 9.11.2013 17:33:22

marmyš >> tak sklo či nerez je jistota,alemezi dnešními plasty už vybereš. Včil mam naloženo pár kilo vepřa a pár kilo hovězích jazyků,oboje zvlášť a na to bych potřeboval akvárko :-)))

marmyš - Profil | So 9.11.2013 17:28:45

džigit >> v tom článku taky doporučuje nádoby z plastu,jenže některé plasty se s solí nesnáší,proto nakládám do skla.

džigit - Profil | So 9.11.2013 17:23:49

marmyš >> já to až tak nepročítal,mám mezi nočníma,tak sem si nevšiml.Já osobně používám hustoměr a množství soli dávkuji,dle doby naložení a druhu láku/ponoření,nebo nástřik/.Každe maso a zamýšlený kocový produkt potřebuje svoje a vzhledem k většinovemu podílu vepřa mam zakladni lák,kery se pak enem přiředim. Ale taky bych přisolil :-)

KAPA - Profil | So 9.11.2013 16:12:39

na uzení naložím kapra do 50procentní česnekové pasty a sul vubec neřeším,pasta ji už opsahuje.je to super.

PYTLAKS - Profil | So 9.11.2013 16:03:21

MAXXSKATER >> už si to taky nepamatuju:-))

MAXXSKATER - Profil | So 9.11.2013 15:54:28

PYTLAKS >> "Franci je blb, on ty úhoře přesolil ... Maminko, co bude s tím jehněčím ?"

Pokud si to dobře pamatuji. :-) Možná tam bylo "srnčím" místo "jehněčím", nejsem si jistý. Každopádně si rozumíme. x)

tuzemak - Profil | So 9.11.2013 15:42:17

PYTLAKS >> njn ale Franci byl vůl:o)))

PYTLAKS - Profil | So 9.11.2013 15:39:59

chlapi pamatujete na slavnou větu?franci je vůl,ty úhoře přesolil,nebo tak nějak to bylo

tuzemak - Profil | So 9.11.2013 15:26:07

unudle >> tos udělal dobře..

unudle - Profil | So 9.11.2013 15:25:36

tuzemak >> Taky že si to za klobouk nedal.:-))

tuzemak - Profil | So 9.11.2013 15:24:54

unudle >> si to měl omlátit o hlavu tomu,co to zprznil...

unudle - Profil | So 9.11.2013 15:22:31

tuzemak >> Sice jsem napsal, že jedl, ale bylo to tak, že ochutnal a nechal to bejt. Nejsem moc vybíravej, co se jídla týká, ale tohle nešlo jíst.

marmyš - Profil | So 9.11.2013 15:11:09

MAXXSKATER >> chyba se stala,mohl jsi ocucávat kostičky!! doma se ti to ještě zkazí,ta uzená ryba taky nevydrží věčně. chce to tak do týdne sněst.

MAXXSKATER - Profil | So 9.11.2013 14:41:10

marmyš >> Že já vůl si to nevzal sebou do práce, udělali jste mi na to chuť. :-)

marmyš - Profil | So 9.11.2013 14:17:23

PYTLAKS >> vím že víš,ale čtou to doufám i takoví,kteří neví.

PYTLAKS - Profil | So 9.11.2013 14:16:20

marmyš >> však dyť vím:-))

marmyš - Profil | So 9.11.2013 14:10:08

PYTLAKS >> fšak to píšu--dá se přesolit. pokud jde o množství soli,tak záleží i na rybách. na cejna třeba stačí méně soli,čím větší a silnější kousky,tím soli přidávám.