Gastronomická katastrofa aneb, jak vařím já.

Založená diskuse je pro všechny kterým se jídlo daří i nedaří a chtějí se podělit o své kuchařské zážitky, recepty či videa. Vstup všem jen na vlastní nebezpečí. Za vše ručí autor diskuse a bude to tu moderovat s velkou trpělivostí. Hádky, sprosté urážení či něco, co by tuhle diskusi pohoršilo se bude řešit kartami. Jsme jen lidi a chybuje každý......
Autor diskuse: 1Mara - Profil , 2.10.2019 všeobecné - ostatní
Dále moderují: Pedro1 Profil + Čík Profil + MrKos Profil + kubas. Profil + Parma♥ Profil + HoumrP Profil + jariss Profil

Ahoj pánové, od 27. týdne bude následovat prázdninový model, kdy každý bude moci navrhnout co se bude vařit a moderátoři následně vyberou tři jídla, z kterých si budete vybírat co uvaříte. Pravidla pro vaření zůstávají stejná a podmínkou zařazení do TOP zápisu neboli přehlídky katastrof, je jako vždy přiložení fotografie použitých surovin a pár fotografií z přípravy pokrmu. A nezapomeňte své katastrofální jídlo označit slovem KATASTROFÁLNÍ, bez něho to Mára nenajde, a proto nebude moc být umístěno v TOP zápisu. 27.týden si uvaříme jedno z těchto tří jídel.... vejce jakkoliv, plněné papriky, lasagne ( pokud se pamatuji, tak je MrKos navrhoval již loni 😅👍, ale nedostalo se na něj).

Od 2.7.2022 hlasovalo 0 čtenářů.

Moderátorem vybraný zápis - stále nahoře.

N1Mara - Profil | Po 4.7.2022 12:51:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj pánové, máme tady zadání na další čtyři týdny. 27. týden- .vejce jakkoliv, plněné papriky, lasagne ( pokud se pamatuji, tak je MrKos navrhoval již loni 😅👍, ale nedostalo se na něj).
Jelikož si nikdo na tento model nestěžoval, tak ho budu praktikovat až do letních prázdnin. Pravidla pro vaření zůstávají stejná a podmínkou zařazení do TOP zápisu neboli přehlídky katastrof, je jako vždy přiložení fotografie použitých surovin a pár fotografií z přípravy pokrmu. A nezapomeňte své katastrofální jídlo označit slovem KATASTROFÁLNÍ, bez něho to Mára nenajde, a proto nebude moc být umístěno v TOP zápisu. Jo, a v anketě nehlasujte, jídla jsou daná😊
Tabulka pro vaši kontrolu .-)
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1VkAFo1ZFaTk7FYT_qo2VXaeL7fI9hN0GcLbsYyivx4Q/edit?usp=drivesdk

Soutěžní jídla za 26. týden - luštěniny tak, jak je máte rádi.

č1 - HoumrP - Katastrofální plec na fazolkách..
č2 - Čík - Katastrofální fazole....
č3 - Jariss - Katastrofální čočka na špeku, jak ji mám rád 😋
č4 - Jika - Katastrofální fazolový salát. Inspirováno receptem -
č5 - Lištička33 - Katastrofální luštěnina. 2 druhy čočky,
č6 - Pavel104 - Pavlovo Katastrofální fazolová polévka s nočky. Rychlá a výborná
č7 - Mára - Márovo katastrofická soutěžní čočka :-)))

NBulda 64 - Profil | St 6.7.2022 11:26:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Avokádová pomazánka na topince, vyrobil syn ;)) 😋😄

N1Mara - Profil | St 6.7.2022 11:13:47

P!F >> To je naše mladá kmotřenka hladověnka voe :-)))

NP!F - Profil | St 6.7.2022 8:11:00

1Mara >> z tej líšky?

NČík - Profil | St 6.7.2022 7:51:26

HoumrP >> Já zatím zero 😡

NPindˇa - Profil | St 6.7.2022 7:42:47

Jika >> Díky moc prostuduju si to👍

NHoumrP - Profil | St 6.7.2022 7:26:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vash >> Čík... Zatím dobrý, malej je hotovej 😅😅, ruce vytahaný.

NJika - Profil | St 6.7.2022 7:12:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pindˇa >> .
Na jednom srazu Grilování a Barbecue pro všechny předváděl Brutzel-Švejk vaření v Dutch-Oven.
Více - https://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=30&t=4
Na ohřev používal brikety pod hrncem i na víku. Jejich množství a tím i teplota se mění podle receptu.
Více o množství briket a další info je uvedeno - https://scoutingmagazine.org/2017/04/dutch-oven-cooking-primer/ - viz obrázek.
Musíš na to dávat bacha a hlídat. Při svém prvním pokusu jsem dal více briket a trochu jsem jídlo přismahl.
Na zahradě dáváme žhavé uhlí. Litina vede dobře teplo, ohřev je rychlý.
Jeden z prvních pokusů - https://www.toprecepty.cz/recept/35359-cejni-s-brambory-zapeceni-v-dutch-oven/fotografie-129695/
Mám hrnec bez nožek, vhodný i pro domácí použití. Více jej používáme na zahradě, manželka v něm dělá guláše.
Pečení chleba nebo placek jsem nezkoušel. Hrnec je universální, víko můžeš použít místo pánve nebo plechu na pečení, můžeš v něm vařit, smažit, péci, dusit......
Ještě jeden odkaz, stojí za přečtení - http://www.bezvabasta.cz/?p=1698

N1Mara - Profil | St 6.7.2022 6:19:10

Dávám si phó bó ze sáčku , dobré to je :-))

NVash - Profil | St 6.7.2022 6:02:03

HoumrP >> Tady proběhla bouřka kolem 4h a k tomu slejvák ⛈️🤘 Ať se daří rybáři 👍🎣

NČík - Profil | St 6.7.2022 5:43:41

HoumrP >> Tak jsi se konečně toho deště dočkal..... teď ještě něco chytit a bude to pěkná středa 😜

NHoumrP - Profil | St 6.7.2022 5:38:14

Čík >> Taky s Fanďou vyrážím 😅 . Tady teď konečně zapršelo a byla bouřka, tak uvidíme.

NČík - Profil | St 6.7.2022 5:33:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

1Mara >> Jj, někdo maká a někdo zas.....😜

N1Mara - Profil | St 6.7.2022 5:10:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Svačina šachťáka a další konzument co je hladový jak 🐺🤣🤣👍

NČík - Profil | St 6.7.2022 4:42:44

P!F >> Jj, ocas to prostě má 😕

Nrybářka Ira - Profil | Út 5.7.2022 23:07:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

https://natusweet.cz/sortiment/natusweet-stevia-kristalle-11/ Ahojky všem, používám tady toto a super...hlavně při pečení buchet, cukroví atd....

N1Mara - Profil | Út 5.7.2022 22:25:39

Čík >> 🤣🤣🤣 jenže cukr miluji 🤣🤣

Ndrvoštěp - Profil | Út 5.7.2022 22:21:28

P!F >> Bingo.👍👍👍👍👍👍👍👍👍

NP!F - Profil | Út 5.7.2022 22:15:41

Čík >> blbé je, že každé z tých umelých sladidiel chutí po umeline.

NČík - Profil | Út 5.7.2022 21:49:13

1Mara >> Sacharin, cukerín......prostě umělé sladidlo. Kolečkem je myšlena jedna tabletka. Dává se do láku proto, aby se tam nemuselo dávat hodně cukru, který ty bys neměl jíst vůbec:))))

N1Mara - Profil | Út 5.7.2022 21:40:10

Čík >> zeptám se tě ještě na ten sacharin, proč to tam je, kvůli čemu, kde ho koupím nemáš na něj odkazy ? Protože na Google vidím jen prášek a že to je sladidlo a je chemicky upravováno a podobně. Žádné kolečka 😉👍

NČík - Profil | Út 5.7.2022 21:13:24

Knapík >> V pohodě, každý to dělá a vysvětluje si to po svém...a v tom je ta kuchařina krásná a rozmanitá. Nicméně ten recept byl určen hlavně pro Máru a ten je ode mně jedl, takže ví do čeho jde:-)))

NKnapík - Profil | Út 5.7.2022 20:54:55

Čík >> i ty řízky nebo karboše dají dělat v troubě... Nevím, jestli je tedy původ názvu v tom pečení.
Kdybych jako pečenáč dostal tvůj výrobek, byl bych nemile překvapen, i když věřím, že dobre to bude.
Btw, v naší rodině se třeba karboše strouhankou neobalují.

NHoumrP - Profil | Út 5.7.2022 20:34:04

1Mara >> Jedinej, kdo se dohaduje si ty😂😂😂

NČík - Profil | Út 5.7.2022 20:21:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

1Mara >> Vůbec bych se toho nebál, vyzkoušej si udělat mletinu třeba jen z jedné filety, udělej si malé placičky na pánvi a uvidíš jestli jo nebo ne.

N1Mara - Profil | Út 5.7.2022 19:58:41

Čík >> moc díky, myslíš že právě z makrely by to bylo dobré ? Ona je dost tučná, možná bych tam nedal ani ten bůček. Stejně napřed udělám jen dva malé skleničky na zkoušku 😉

N1Mara - Profil | Út 5.7.2022 19:57:08

HoumrP >> ale tady se nikdo nehadá a ani nedohaduje....🤣🤣🤣🤣

NČík - Profil | Út 5.7.2022 19:55:40

1Mara >> Šajbu používám na rybu co nejmenší, aby neprolezly ty kosti. Na bůček pak může být větší. Jinak když mám šupináče, tak melu i kůží...lysce bez kůže. Nevím, jestli ty makrely budeš dělat s kůží, ale já bych to udělal spíš bez kůže. A pokud nebudeš dávat bůček, tak přidej jedno vejce navíc, ať ti to pěkně drží pohromadě.

NHoumrP - Profil | Út 5.7.2022 19:49:40

Kluci, já vás pod vlivem rozsoudím 😅.....
Kurva chlapi, dyť je to jedno, jak tomu kdo říká, hlavně, že je to žratelné. To tady Číka nedávno jeden moralizoval, že to nejsou pečenáče, ale garboše. A garboš je co? Ani to nebylo česky 😂🤘.

N1Mara - Profil | Út 5.7.2022 19:45:45

Čík >> ani nemusíme, úplně tohle stačí je to bomba, jen se optam na jednu věc a to na jaké Šajbě se ta ryba pomele ? Jinak moc díky 👍😉 Jako né že bych tě nechtěl slyšet, ale tohle jsem potřeboval jak jsi krásně napsal a moc díky 👍😉. Budu zkoušet dva recepty ten druhý bude od Jiky 👍😉 ten mobil je kokot!!! Píše píčoviny.....

NČík - Profil | Út 5.7.2022 19:42:23

1Mara >> Po telefonu doladíme detaily:-)

NČík - Profil | Út 5.7.2022 19:41:52

Knapík >> Hele, každý to nazývá nějak jinak. Já to znám takto, a přijde mi to celkem logické. Jelikož se to maso peče v troubě, a je jedno jestli je to mleté nebo třeba filety), tak to nazývám pečenáče. A karbanátkem to rozhodně nenazývám, protože karbanátek je obalený ve strouhance a následně osmažený. Někdo nazývá pečenáči třeba osmažené řízky ryby naložené v láku. Ale ve finále je to fuk...hlavně, že je to dobré:-)))

N1Mara - Profil | Út 5.7.2022 19:38:17

Čík >> bomba,.moc díky hned ukládám !!! 👍🤣

NKnapík - Profil | Út 5.7.2022 19:25:49

Čík >> vždycky jsem žil v tom, že pečenáče jsou osmažené kusy ryb naložené v octovém nálevu. Tohle vypadá spíš na rybí karboše.

NHoumrP - Profil | Út 5.7.2022 19:17:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Katastrofální smaženky...

NHoumrP - Profil | Út 5.7.2022 19:15:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vash >> Míšo, já už neviděl TV, ani nečetl zprávy dobrej měsíc. A je mi fajn. Nerozčiluju se nad kreténama, který bych vyházel na vidle 😅.

NČík - Profil | Út 5.7.2022 19:13:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

1Mara >> Slíbený recept na pečenáče, píšu ho tak, jak to dělám já, a pokud Ti ty pečenáče chutnaly, tak nedělej žádné změny.
Pečenáče:
-1 kg rybího masa dvakrát semlít
-0,25 kg bůčku semlít
-sůl, pepř, majoránka, 1 vejce, 2 stroužky česneku, cca 2-3 lžíce strouhanky(záleží jak moc bude vodnaté to rybí maso).
Lák:
-2 l vody
-3/4 l octa
- 16 dkg cukru
- 8 dkg soli
- 4 bobkové listy
- 8 nových koření
- 8 celých pepřů
- 5 hřebíčků
- 1 čajová lžička hořčičného semínka
- 20 koleček sacharínu
Přivést k varu a nechat deset minut provařit.
Postup:
vše smíchat, udělat kuličky ve velikosti malé mandarinky, dát na plech na pečící papír a péct cca 30-40 minut(po 15ti minutách otočit) na 180°C. Nechat vychladnout a dát do flašek, proložit cibulí, feferonkou, kyselím zelím, zkrátka co máš rád. Pak zalít lákem a nechat proležet. Když dáš do flašek pečenáče ještě trochu vlažné a zaleješ vlažným lákem, tak budou proleželé samozřejmě dřív. Pokud je nebudeš sterilovat, tak doporučuji uchovávat v lednici.

NVash - Profil | Út 5.7.2022 19:04:52

HoumrP >> Tady byli vydatný ceďáky ⛈️ Napršelo moc. Šak si určitě viděli slyšel ve zprávách 😱

NHoumrP - Profil | Út 5.7.2022 18:38:16

Vash >> Tady zapršelo 1 x za 43 dní, hrůza.

Červené karty: Rybovrah 1, keltt