Udírna

Kolegové,vím že to není přesně od rybařiny ale prosím o radu. Píšou zde rybáři z celé republiky,proto jsem zadal tuto otázku. Chci si postavit udírnu a zajímalo by mě jakou máte nebo znáte vy. Zajímá mě vše kolem toho jako třeba z čeho jí postavit,jak velkou jí postavit,jak dlouhej kouřovod atd. Prostě vše kolem udírny. Popořípadě hoďte fotky. Díky všem rádcům.
Autor diskuse: luboš - Profil , 24.3.2008 všeobecné - domací dílna

Čík - Profil | So 19.8.2017 16:40:35

poky82 >> Já jsem dělal udírnu před dvaceti lety a to tam žádná guma nebyla. Nevím jak současné trubky vypadají, ale ta guma půjde určitě vyndat. Bude určitě jenom v tom hrdle, popřípadě hrdlo uříznout.

poky82 - Profil | So 19.8.2017 13:08:03

Čík >> já na ně také koukal, ale našel jsem je jenom s gumou uvnitř

Čík - Profil | So 19.8.2017 12:38:37

poky82 >> Já mám kouřovod udělaný z odpadní kameninové glazované truky. Jinak to zkus prohledat v této diskusi. Tady je to mrtvý:-)
https://www.mrk.cz/diskuse.php?id=643329&kw=ud%EDrn​y%20a%20uzen%ED

poky82 - Profil | So 19.8.2017 10:52:51

Udiči, z čeho máte kouřovody?? Z jara pokud mě to vyjde chci stavět zděnou udírnu a nevím z čeho udělat kouřovod, tak poraďtez čeho je máte dělané.
Předem děkuji Poky

Petr 72 - Profil | St 14.9.2016 11:16:47

IvetaHomo >> nejlepší je dřevěná.

Martin02 - Profil | St 14.9.2016 10:22:34

IvetaHomo >> Tak asi by bylo dobrý se rozhodnout podle svých možností. Je asi kravina dělat plechovou pokud si netykáš se železem a nemáš přístup k nůžkám a ohýbačce, dřevěnou pokud neumíš zatlouct hřebík, zděnou pokud neumíš vzít cihlu do ruky. Jinak pokud jde o chuť tak spíš než na materiálu udírny záleží na přístupu udiče. Ani z nejlepší udírny nebude dobrota když udí blb.

p.lorenc - Profil | Po 12.9.2016 13:05:26

IvetaHomo >> Až to tu přečteš tak přijď vedle je tam toho na pár dní čtení. :-)
http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=643329

1568 - Profil | Po 12.9.2016 11:22:29

IvetaHomo >> Zkus si tuhle diškus trochu pročíst.Je tu snad všechno o uzení a udírnách.

IvetaHomo - Profil | Po 12.9.2016 10:05:02

Dobrý den, také bych si chtěla postavit udírnu. Na http://www.homezin.cz/media/jak-postavit-udirnu-1 jsem našla i návod, ale pořád se nemohu rozhodnout za jakého materiálu ji mám postavit. Z cihel, dřeva nebo plechu? Máte někdo zkušenosti?

Kujavan - Profil | Út 15.10.2013 18:47:22

tuzemak >>
jj ..praxe dělá mistra :)

tuzemak - Profil | Po 14.10.2013 18:17:23

Kujavan >> chybama se člověk učíí,ztoho si nic nedělej,hlavně když se to dalo ještě sežrát.o))))

Kujavan - Profil | Po 14.10.2013 16:28:44

tuzemak >> jj bylo

tuzemak - Profil | Ne 13.10.2013 18:39:13

Kujavan >> to bylo málo...

Kujavan - Profil | Ne 13.10.2013 18:38:14

tuzemak >> 3dny na sucho 5 dní ve vodě. Hodil jsem ho do trouby
, ted je super :)....inu příště to nechám déle :)

tuzemak - Profil | Ne 13.10.2013 10:13:32

Kujavan >> ale já nepsal,že ty si něco mazal,jak dlouho si ho měl naložený?

Kujavan - Profil | Ne 13.10.2013 10:06:45

Já ti nic nesmázl :) Buček byl jak žvejka ...a barvu?.. určitě trošku tmavší
Po bocích byl good,ale střed stál za prd..

tuzemak - Profil | Ne 13.10.2013 9:55:33

Kujavan >> jedna slušná reakce mě byla smazána,proč?znova se tě ptám,a jak si představuješ správně vyuzený maso,barva?

Straspytlik69 - Profil | So 12.10.2013 20:18:44

Kujavan >> mi udili bůček 11hod.při teplotě 60st.a taky to bylo málo a to jsme kupovali v Globusu ten předuzený

tuzemak - Profil | So 12.10.2013 20:08:42

Kujavan >> a jakou barvu by si chtěl toho bůčku?

Kujavan - Profil | So 12.10.2013 20:07:07

Tak uzení mám za sebou...:)
tolstolobik za 1 ...ale buček žádná sláva, uzený 9 hodin na 70°C.Je málo udělaný, takový růžový :(

Tak že příště ještě aspoň 2 hodky.

jariss - Profil | Ne 6.10.2013 21:16:52

Uzený kapř je delikateska :-))
Zásadně rybu konzumuji ve studeném stavu, fakt.

tuzemak - Profil | Ne 6.10.2013 13:41:59

marmyš >> to já si rád zobnu uzenýho cejna..

marmyš - Profil | Ne 6.10.2013 13:40:44

tuzemak >> něco takové,já ale už cejny několik let neudím--naučil jsem se lovit kapry:-)))

tuzemak - Profil | Ne 6.10.2013 13:39:19

marmyš >> asi dělal sardel pastu..

marmyš - Profil | Ne 6.10.2013 13:37:32

tuzemak >> já před měsícem udil 12 kaprů+2 pstruhy,zůstalo dost. slyšel jsem zajímavost,že chlap obral zhruba uzené cejny a potom to maso i s malými kostmi pomlel na masovém mlýnku--byla z toho nějaká pasta.

tuzemak - Profil | Ne 6.10.2013 13:34:06

marmyš >> u nás se ze zbytku uzených ryb,teda málokdy něco zůstane,udělám rybí pomazánku:o)))

marmyš - Profil | Ne 6.10.2013 13:31:39

tuzemak >> uzené maso oberu,zavařím do sklínek a dělám později Děkanský salát--recept je v knize od Štěpničky--Rybářská kuchařka.

tuzemak - Profil | Ne 6.10.2013 13:19:29

marmyš >> karbenátky dělala tchýně,já dělám max. rybí salát,nebo to fláknu do udírny...

marmyš - Profil | Ne 6.10.2013 13:18:25

tuzemak >> na karbanátky nedám dopustit,klidně se dají použít i rybí filety z mrazáku. až je konečně dost masa,tak to udělat,něco sněst hned a zbytek zamrazit.

tuzemak - Profil | Ne 6.10.2013 13:16:07

marmyš >> vím,že o tomto uzlu tu byla někde diškuz,kdybych to nutně potřeboval,tak napíšu strýcu do gůgla,já jedl jen rybí karbanátky,o klobásách sem jen slyšel...

marmyš - Profil | Ne 6.10.2013 13:14:30

tuzemak >> jen aby!! já taky lžu,ale jen když jde o život. když už jsme u toho uzení,jednou v životě jsem dělal rybí klobásky,asi 3 metry. stáli za houno--chuť byla jako by to už někdo měl v hubě:-(