Brněnské jádro | MRK.cz

Brněnské jádro

Ahoj nejen brněnští kluci rybáři a holky rybářky :o)! Abychom nezaplňovali plkárnu mnoha příspěvky, je tu otázka čistě jen pro vás. Všechny upozorňuji: VSTUP NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ!!!
Autor diskuse: Abies Alba - Profil , 10.6.2005 všeobecné - ostatní

hraji - Profil | Út 9.6.2020 9:45:53

Akce v sobotu se vydařila, děti i rodiče dostaly mnoho informací, a někteří zjistili, že ve Svitavě žije mnoho druhů ryb, nejen kapr.

kkki - Profil | Pá 30.6.2023 15:37:00

arkto >> Pokud nejsi připraven strašlivě trpět, tak bych se o to nepokoušel jinak riskuješ psychické zdraví. S narůstajícími kilometry směrem od Brna šance na dravce vzrůstá, rozdílová je pak hranice mezi MRS a ČRS. Jinak aby to nebylo úplně černý, tak i v Brně si jednou za čas pěknou rybu potaháš… jen ti nesmí vadit, že to bude 4 kilový kapr za ocas, v lepším případě bude za hubu.

Bacillus - Profil | Pá 11.2.2022 14:09:51

Kolben >> málokdy reaguju,když se měto netýká,ale teď musím.Jsi obyčejnej vysírač a asi jsi měl hodně těžkej život.Lepší než MRK je nějaká specializovaná poradna,třeba Chocholoušek.A prosím,nereaguj,nehodlám s Tebou víc komunikovat.

hraji - Profil | Pá 23.12.2022 7:38:21

Nesem vám noviny poslouchejte ...
Všem rybářkám a rybářům přeji příjemné prožití vánočních svátků a v novém roce 2023 hodně zdraví, pohody, spokojenosti a rybářských zážitků.

Batuta - Profil | So 1.7.2023 8:13:14

arkto >> 0 candáta/1 štika za 5 vycházek by mohlo klapnout.

dun - Profil | Čt 29.5.2014 21:09:36

hraji >> Já měl onehdá takovouhle kontrolu.

alexdelpiero10 - Profil | So 22.3.2014 17:37:02

dnes bylo u vody opravdu hezky.... :)

Charley7 - Profil | Pá 8.9.2017 7:48:40

aleš vavřina >> Tady se nějak nechci Marka zastávat, ale to co chceš máme všichni v paměti, jelikož se nás to dotýkalo přímo a je to bohužel z části i současnost.
Já bych dal k zamyšlení následující, viz. níže a myslím, že v tom je kus pravdy, tedy spíše celá pravda.

--Mnozí lidé se domnívají, že současná Evropa kopíruje dějiny starého Říma.
Nejprve rozkvět, pak rozežranost, hedonismus a cynismus a nakonec pád.
Na internetu se šíří 20 bodů, které ukazují, jak skončil Řím a jak skončí prý i Evropa.
Zde je nabízíme.
1. Valná většina obyvatel preferuje zábavu před prací.
2. Tradiční role otců jako živitelů rodiny je zpochybňována, množí se rozvrácené vztahy a svobodně žijící matky bez otců.
3. Senioři jsou zanedbávání. Lidé pečují o domácí mazlíčky více než o svoje staré rodiče.
4. Literatura a umění se stávají bezduchým. Vytváří se planá zábava za každou cenu. Takzvaná umělecká díla jsouošklivá, nevkusná, nic neříkající, ale přesto za ně bohatí zaplatí horentní sumy.
5. Čestná vojenská služba vlasti je odmítána, zpochybňována vysmívána a posléze zákonem zrušena. Armádu tvořínájemní žoldnéři.
6. Lidé pilně pracující jsou zesměšňováni a jako vzor se staví prázdní pokrytci, populisté, pochybní umělci a takzvané celebrity.
7. Daňové zatížení obyvatelstva stále roste a stát přerozděluje neúměrně vysoké částky. Lidé se nebojí nepracovat,protože stát se o ně vždy nějak postará.
8. Úroveň vzdělání rapidně klesá.
9. Státní dluh roste do nikdy nesplatitelné výše.
10. Přestává se vyrábět a pěstovat, protože výroba doma je moc drahá a potraviny a výrobky se dovážejí ze satelitních zemí.
11. Kdo se dostal do pozice, kde může ze státního krást, většinou tak činí. Postižitelnost těchto zločinů je velmi malá.
12. Početí a výchova dětí je vnímáno jako obtěžující a dětí se rodí stále méně.
13. Léty osvědčené mechanizmy, chránící poctivé před podvodníky, náhle selhávají.
14. Veřejné funkce se stávají předmětem kořisti zisku. Udělují se za úplatky, a kdo je získal, chce z nich kořistit, aby se mu vložený úplatek několikanásobně vrátil.
15. Staletími předků prověřené hodnoty - jako je čest, smysl pro povinnost, zodpovědnost, nadšení pro práci, pro dobročinnost, zápal pro věci veřejné, jsou vysmívány a zesměšňovány.
16. Šíří se cynismus.
17. Šíří se plýtvání, nestřídmost, znevažování znalostí, dovednosti a poctiv práce.
18. Do země přichází velké množství cizinců.
19. Politikové nadbíhají i luze, která si vynucuje zábavu a státní podpory (chléb a hry)
20. Občané stále na všechno nadávají.
Text napsal britský historik Edward Gibbon, autor knihy " Úpadek a pád římské říše", která vyšla v roce 1776.

Rychlá odpověď

lipan - Profil | Čt 29.6.2017 23:23:52

No tak já jsem 700 km jižně. Bouřka sice jak včera po cestě , tak i dnes pěkná, ale v řece stav jak na konci srpna, možná dle domorodců í méně. Lipan leží na dně celý den a nespolupracují. Po dopoledním debaklu jsme strávili odpoledne místo v řece v bazénu. Navečer se ale asi všechno zvedlo. Voda vřela a ty kur...y jezdili muchy jen okukovat. Nakonec jsme na to přišli a byla to pěkná lapačka. I 45ka skoro po tmě přišla.

doliz - Profil | Ne 3.12.2023 17:30:24

K té velikosti okounů na Svratce 3. První tři ryby v tabulce odloveny agregátem, zbytek na prut, protože na vzorky bylo potřeba 10 ryb a při odlovu agregátem se okouni skoro nechytli. Asi tou dobou byli v jiných místech, protože tam kde se lovilo jich dřív nebyl problém nachytat přívlačí desítky. Máte tam hmotnost v gramech, délku celkovou a těla (bez ocasu) v milimetrech a věk.
Za mě je většina okounů, které ulovím kolem 20 cm, spíše ale lehce pod, což odpovídá i tabulce. Občas nějaký kolem 25 cm, kus okolo 30 cm je spíš zázrak. Drobní okouni pod 15 cm jsou v řece zastoupeni celkem dost, ale ti do tlamy narvou jen ty nejmenší mikromrdky.
Případně jim nástrahou záměrně ucuknu, nemá smysl je chytat.Takže jejich podíl na mých úlovcích je malý, přestože tato velikost by měla být v řece nejpočetnější.

Martin M. - Profil | Čt 16.11.2023 19:38:30

Batuta >> jo kdyby to nepublikovali kazdy rok touto dobou, tak by se dalo vymluvit na fake fotky, ale bohuzel, asi budou prave. Sice to asi cpou do te sve soukromak piskovny, ale je videt, ze sehnat se daji. Jen tu jejich cenu nebo vyteznost z hektaru nesmime porovnavat s kaprama a slo by to. Podle mne to je jen o tom, kolik jsme ochotni za ne zaplatit. Protoze nejaka cena, za kolik uz to jde, jiste existuje. Treba ne letos, ale kdyz reknes rybnikari, ze od nej za 2 roky chces tunu okounu v cene 5, 10, 20 tun kapru, tak si placnete. A pokud zadny takovy subjekt na trhu neni, tak slovensko, polsko atd. Jenze ted je problem v tom, ze vedeni mistnich organizaci si mysli, ze se na ne budou clenove zlobit, kdyz nekoupi kapry a budou kupovat nejaky jiny predrazeny druh, ale podle mne to tak uz neni, ta poptavka uz je nekde jinde a uz to jsou jen vymluvy, protoze nakoupit a vysadit kapry je nejsnadnejsi a da se potom rict, ze lidi to tak chteli.

Martin M. - Profil | So 17.12.2022 21:05:25

ale aspon neco u nas mame lepsi.

Martin M. - Profil | St 9.11.2022 11:58:36

Na Slovensku to take nejde.

MrKos - Profil | Ne 10.1.2021 19:15:18

pospi11 >> MRS letos vybere cca 100mio Kč v členství, což jsou peníze, které nejdou na zarybneni. Bohate PS, bohate predevsim na členy jako Brno 3, maji z této částky významny kus koláče. Osobně bych očekával a zároveň uvítal, že financne podpori i takovou činnost, jakou je úklid okolo vody.

Slavmistr - Profil | St 22.8.2018 9:43:14

Dneska jsem si ráno dal šichtu opět na ponávce. V šest jsem byl na místě a v devět jsem odjízděl. Odvezl jsem tři takové várky cca 300 ks všeho možnýho.

obrisek - Profil | Čt 31.12.2015 13:16:53

Tak tady to je přátelé...Mníčí láska:))

hraji - Profil | Čt 12.3.2015 15:25:30

Pojďme radši na ryby na prýgl

hraji - Profil | Čt 15.6.2023 7:47:40

Ahoj, náš pobočný spolek Brno 3 o prázdninách pořádá příměstský rybářský tábor. Probíhá od 17. do 21. července v Brně a okolí (budeme střídat revíry). Podmínkou je držení MP povolenky na revíry MRS. Pro děti zajišťujeme na všechny dny nástrahy a návnady, jídlo (oběd a dvě svačiny), pití na celý den. Zájemci mě mohou kontaktovat na tel. 603 320 965.

PavKony - Profil | St 7.12.2022 8:03:47

Sosi >> Souhlasím s tebou a to ve všech bodech, jen je tu ještě jeden bod, který si málokdo dokáže přiznat a uvědomit. Sám sem nebyl jinej.
Při přívlači je sice pravda, že ublížíš rybě nejčastěji trojhákem, ale ono je potřeba taky přemýšlet, kdy a kde tu přívlač chytat. Zrovna v tomhle období potkávám dost často lidi, co stojí s lodí na 10-15m hloubce a chytají cíleně candáty na 7cm gumy jen proto, aby si zahojili svoje vlastní ego, bez snahy selektovat větší rybu. A co si budeme, tam to procento přežití taky nebude zrovna nejvyšší, když většina ryb vypadá jak kdyby jim měly každou chvíli vystřelit voči z důlku.

Sosi - Profil | Po 28.11.2022 11:21:27

Stav na dravců na JM je tristní, člověk objezdí x revírů v naději na lepší rybu a dočká se již zmiňovaných podměrečných ryb a to musí mít štěstí, aby neodcházel s tím slavným zerem a ještě se dočká pokřikování od kaprařů, že tam mají přes celou šířku přehrady vyvezeno... To že jsou zalezlí v chajdě a stojan s pruty není vidět nikoho nezajímá, ale do vody by vás hodili hned. Bohužel se stavem vod MRS nic nedělá a to dolouhodobě ! Sadí se všude kapr, kterých je v každé louži na patra, dokonce i na pstruhovkách a to nemyslím rybníky. Chápu že dravce je těžší sehnat a udělat než kapra, ale to znamená teda, že ve vodě nebude nic jíného než je naše modla KAPR??
Souhlasím, že chránit dravce je potřeba lépe, ale je potřeba mít vůbec co chránit...Z mého pohledu při vláčce ublížím rybě max s 3 háčkem a ten z 90% nechytám, za to s rybičkou 7cm a trojháčkem bych řekl že to bude 6 ryb z 10, hlavně při pravidle po záběru si dám cígo, pak teprve seknu...

Martin M. - Profil | Ne 27.11.2022 20:05:32

Horda >> tohle neberu. Tyto ztraty vinou volavek, vyder atd nas serou, protoze "sami mame malo". Nasazujme stiky a candaty v mnozstvi a velikostech "srovnatelnem" s nasazovanim kapru a pak nam sezrana stika nebude vadit stejne jako nam dnes nevadi sezrany kapr.
Do te doby bych klidne dravce hajil celorocne, nebo jakkoliv jinak velmi radikalne. Vyvolalo by to aspon revoltu clenske zakladny a tlak na zmeny, po kterych by se jednou dravci zase mohli lovit.

kakr - Profil | Po 7.11.2022 13:33:28

Pár fotek k pořadu Tajemné hlubiny, jsou od maloměřického jezu.
Tak původně vypadala hospoda a jez včetně lávky
Další je někdy z války, to už to byl bordel
Velká voda
Lodičky
Zahradní restaurace

JohnyL - Profil | Čt 3.11.2022 22:12:52

Prygl: neznám dobře aktuální stav, už k "brněnské dvojce" nepatřím, ale dřív jsem u té vody vyrůstal... Zvládl bych k tomu napsat docela dlouhý a asi i nudný psaní jako svou variantu "před 20 lety bylo vše lepší" :) ale hlavní sdělení, co bych rád podpořil je: zakažte tam lodě, nic jinýho není třeba. Nic jiného také viditelně nepomůže. Na Pryglu se ze břehu chytat dá. Souboj lovce s rybou se bez těchto pomůcek opět stane férovější, protože šupinatci získají kus vody jen a jen pro sebe a bez toho se stav nezlepší. Ostatní nařízení typu rybka 15cm, echolot ne, nejsou tak učinné a jsou to opatření, který nikdo efektivně nezkontroluje. Kolikrát vás RS požádá, ať smotáte pruty, aby zkontrolovala montáže? Mě nikdy a to mám třeba za poslední dva roky 20 kontrol. Naproti tomu týpky s pruty na lodi vidíte na 100 metrů, s dalekohledem kdekoliv = mnohem snazší kontrola nařízení.

Jinak dalším a povšechným problémem je, že 90% rybářů jsou chyť a pusť nebo rekreační rybaři s 20-40 docházkama za rok, kteří si vemou 10-20 ryb (zcela OK), bohužel je tu skupina těch zbylých 10%, mezi kterými jsou jednotlivci, co odnesou z vody počet ryb, co by ani 20 těch rekreačních neodneslo dohromady. Pár takových se nachází v každém pobočném spolku a v případě malých revírů jsou tito lidé opravdu schopní jej zcela vydrancovat. Ještě se rádi pochlubí. Musím konstatovat, že to jsou často i tací, co nosí např placku RS a extra "podpultové" informace z místní organizace, nebo sesbírané z terénu ze svých kontrol docházek, využívají tím nejhorším způsobem :-( Dokud tito lide nevymizí nebo nebudou nějak efektivně "zregulováni", tak se stav také nezlepší.

Robur - Profil | Čt 3.11.2022 12:30:58

ono by bohatě stačilo, kdyby se na těch revírech začalo hospodařit a u polovinu revírů by bylo prostě více omezení než jen K70 a míra kapra 45cm. A rybář by si musel sem tam přečíst pravidla daného revíru. To zase není nějaká diškriminace. Umím si představit že Svitava si napíše, že nechce nástrahy s trojháčkem. Prygl zakáže či omezí plavidla a dá nástrahu 15 cm. Když umí svaz zdůvodnit, že na S3 a S4 nebude sadit dravce, tak by mohl i zakročit ve prospěch dravců na Svratce 5. Papír to unese.

rybobuch - Profil | Čt 3.11.2022 7:34:47

Pokud mají mít dravci aspoň nějakou šanci na přežití, tak jsem jednoznačně pro zákaz lovu z loděk a boatu. A to říkám jako majitel lodě. Křetínka a Brno jsou odstrašující případy.

hraji - Profil | Po 12.10.2020 8:03:24

Hezké dobré ráno přeji. Víkend ve znamení rybolovu se vydařil. Vyhráli jsme jak soutěž družstev tak jednotlivců, navíc to jistil kolega třetím místem. Akorát já si vybral porci smůly za celý rok, protože jsem si vyrobil, s velkým přispěním přírody, dva kusy velmi moderního štípaného uhlíku ;-) . Ale je to jen materiál, nechá se opravit. Holt chytání pod stromy v silném větru občas přináší překvapení v podobě padajících větví. Za minutu dvanáct jsme ukončili letošní podivnou sezónu, jak řekl kolega, jsme sice staří, ale pořád jsme dobří. Chytalo se převážně na děličky, jen sem tam někdo zkusil odhoz. Hlavní lovenou rybou byl kapr následován cejnem. Chytali jsme na Zámeckém rybníku v Kravsku.

Red carp - Profil | St 4.3.2020 14:46:43

Pěkně nám ti pstruzi narostli

Slavmistr - Profil | Pá 24.8.2018 8:55:43

Dnes ráno další várka cca 80 ks rybek z jedné kaluže. Snad ta předpověď už klapne.

kubas. - Profil | Čt 5.10.2017 21:02:46

Výročí

05.10.1936

V tento den se narodil 9. prezident Československa a 1. prezident České republiky Václav Havel.

obrisek - Profil | So 25.3.2017 10:30:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nazdar vsem

Charley7 - Profil | So 18.3.2017 13:17:32

tak fandovská základna se nám pěkně rozrůstá

Red carp - Profil | Ne 17.4.2016 13:19:42

Jezírko jede, kolena se fakt povedla.

alexdelpiero10 - Profil | Út 3.6.2014 14:36:37

trocha pobavení :)

JaČ - Profil | Út 11.2.2014 22:34:11

Fishky >>
Fishky, mám tě rád. Fandím tvému zápalu a počínání, ale uvědom si, že díky tomu vašemu nadšení, které si řada lidí převzalo po svém, stojí na březích našich revírů imrvére stanová města plná jedinců, kteří tuto myšlenku jen znevažují. Považují za normální, že stanují na pozemcích cizích vlastníků, které znečišťují. Porušují zákon i rybářský řád a pokládají to za normální, protože to všude vidí a čtou.
To je ten důsledek toho, že rybářem se dneska stane každý, kdo zaplatí papíry a zápisné, bez ohledu na to, jestli má nějaké vědomosti, nebo aspoň cítění.
Pak tahám ve dvě ráno ze stanu rozespalé a přiožralé sedmnáctileté smrady, kteří na mě ječí, že omezuju sportovní rybáře. A přitom ani neví, kterým směrem se k těm jeho klackům vlastně jde.
O respektu k nějakým pravidlům se ani nemusím vyjadřovat, když lov přes čáru není přece zločin.
Řada opravdových kaprařů už to začíná chápat, ale cesta zpátky už žádná není. Byli symbolem pro širokou veřejnost a ta je teď na jejich místech a sklízí plody jejich práce a snažení. Bez vlastní námahy a s vlastními cíli, které se ale té původní ušlechtilé myšlence nějak vůbec nepodobají.

GRUPA - Profil | Pá 15.3.2013 10:29:44

dun >> jednohák, dvojhák, trojhák, fullhák, gaf. :-)

dun - Profil | Čt 12.4.2012 16:52:47

Nazdar
Dnes mi zapózovalo zvířátko který nepotkávám každej den bo u sebe zrovna nemám foťák.

Martin M. - Profil | St 11.1.2012 15:07:33

tady je to samej kozel zahradnikem :-)

Robur - Profil | Po 20.11.2023 13:19:22

JohnyL >> bydlím na břehu S4 50 let, 40 let rybařím. Dříve bylo hejno okounů pod každým převislým keřem. V létě jsem na vycházce viděl 3 kusy, ale dva měly 5 cm. V roce cca 1990 nebyl problém uvláčet 50ks za 2 hodiny. Dnes se mně nechce jít vláčet. Asi bych nějakého ulovil. Ale nestojí mně to za to. Při pohledu z mostů okouny nevidíš. Převážně tam stojí jelci, cejni a plotice. Co se zlepšilo je ostroretka. Podoustve jsou neduživí zakrslíci.

doliz - Profil | Ne 19.11.2023 18:56:30

Popik >> Tak ochrana okouna svaz bohužel nezajímá, přestože úlovky každoročně kleasají. Míra 15 cm je špatný vtip. Chtělo by to míru 25 cm a 3 ks denně.

Batuta - Profil | Čt 16.11.2023 18:49:05

Martin M. >> Ty fotky generovala AI. Tolik okounů se nedá nikde sehnat.

Martin M. - Profil | Čt 16.11.2023 15:50:39

Stredocesi vysadili jednorazove 750kg okounu. Loni se v celem MRS ponechalo dohromady 1550kg okounu.
https://www.facebook.com/dusan.hybner.5/posts/pfbid0tP4492Z5CTU1uRtnK7PrM6ZyAkWe9vFPPCm8QrefswKqZdGpeA1Gxw19HSud1HJ6l

hraji - Profil | Čt 6.4.2023 13:03:03

Horda >> neber prosím to, co teď napíšu v reakci na tvůj příspěvek, jako osobní útok na tebe, protože ty se snažíš.
Ano, v MRS je mnoho věcí nedokonalých. A mění se, pomalu ale jistě. A je těch věcí, které je třeba změnit strašně moc. Málo kdo z rybářů si uvědomuje, že věci, které nejsou dány zákonem a vyhláškou, a jsou povinné, se mění velmi těžko. Sem třeba padá péče o svěřené revíry. Kdo má zájem shání na vysazení větší ryby, kde se nesnaží, vysadí odkrmený plůdek. Ale ono se nedá jednoduše říct, co je lepší. Když vysadím do revíru 10 000 kusů plůdku štiky a dám si tu práci je rozsadit po celé vodě (třeba z lodi), je šance, že z toho plůdku vyroste štika, která využije postupně potravinové zdroje v revíru. Začne zoobentosem, pak se přesune na plůdek jiných ryb (pravděpodobně bílé ryby), pak bude lovit ročky a dvouročky, až doroste. Neumím říct, kolik jich doroste, zda to bude 1000 nebo 500 kusů, to bude záležet na mnoha faktorech, velikosti revíru, jeho členitosti, množství přirozených úkrytů, dostupnost potravy všech velikostí. A rybářský tlak. Rybářům se většinou vysazování plůdku nelíbí, protože musí čekat, než ryby dorostou. Ale z hlediska přírody je to nejlepší řešení. Na druhou stranu když místo 10 000 kusů plůdku seženu 70 kusů mírových štik, a ty vysadím do jednoho místa na revíru, udělám hezké fotky, dám je na MRK a na FCB, jsem za hrdinu. Rybáři nažhaví linky a během dvou týdnů je polovina štik ulovených a odnesených, další část je poraněných a uhyne. A výsledek je, že v revíru do dalšího vysazení zbyde pár ryb, které ale nevyužijí potravní kapacitu revíru. Dva diametrálně odlišné přístupy, dva diametrálně odlišné výsledky. Ale co je doopravdy pro revír přínosem?
Omlouvám se za dlouhý text, ale ono to moc zkráceně napsat nejde.

kubas. - Profil | Út 28.3.2023 10:27:04

Co na to společenstva ryb nádržích v MRS :-)?

kubas. - Profil | Pá 25.11.2022 12:46:45

550kg neexistujících okounu.

Martin M. - Profil | Po 21.11.2022 20:51:06

zase nejake stiky, ktere pro MRS neexistuji
Dnes bylo do revírů MO a SÚS rozvezeno a vysazeno celkem 670 kg štik o velikosti 30 - 40 cm.
https://www.crs-sus.cz/1/1864/rozvezli-jsme-670-kg-stik

Siven Polní - Profil | Pá 11.11.2022 14:19:28

Takže Magické hlubiny: v Obřanech se nepotápěli. Prý snad nějaké Gopro (možná). Podvodní záběry jsou nastříhané z "podobných" míst. Takže standardní tvorba a Ilustrační žánrovky. Nic proti ničemu, teď už je v tom jen jasno.

kubas. - Profil | Út 8.11.2022 9:23:04

Zase to z Dalasu stocili na Orlas :-).

Martin M. - Profil | So 5.11.2022 1:10:02

dun >> kdyz nekdo dokaze pritlacit ke zdi MRS, vyridit si nonstopku pro sve zavody a dostat statni vyznamenani, tak na podobnem principu si myslim, ze lze vyresit cokoliv i mimo poradnik.

kubas. - Profil | Pá 4.11.2022 14:51:37

ToM1977 >> To je jednoduchý, udělej si placku a můžeš je nahánět ve svém volném čase a za své prostředky (třeba 20tis Kč ročně). Blbá představa co :-)? A to se nebavime o legislativním rámci, trestech atd., což je další podstatná věc.

aleš vavřina - Profil | St 2.11.2022 22:21:42

Popik >> ono prasit na mikromrdky moc ryb obecne neni videt, to zvladne par jednotlivcu (co teda umi) ve znackovych dresech pro uspokojeni sponzoru a praci na vlastnim PR na socialnich sitich. Ten kdo opravdu zije UL, tak az tak moc ryb nechyta, pravoverny UL lovi ryby cilene a jen ty top. Nestoji takovy kapr za trochu namahy? Mikro guma a vlasec 0,10mm.

.pepé. - Profil | St 2.11.2022 15:34:11

Na menších vodních nádržích tipu Křetinka nemá být chytaní dravců z loděk vůbec povoleno. Do teď nechápu, kdo to na tak malé vodní nádrži tenkrát povolil. Stačí se taky podivat, jak to tam dopadlo.

murphyy - Profil | St 22.12.2021 11:58:19

Kolben >> co riesite prosim Vas? kolega hraji odpovedal myslim ze dostatocne a presne pre buduceho mozneho kolegu zo Slovenska..sam som si to tak isto presiel a od r. 2015 som clenom MRS..

Prestante prosim bezvyznamne utocit, a slovickarit - ze ci je niekto clenom spolku alebo zvazu.
ved ako ste sam spomenuli, ak je niekto clenom nejakeho pobocneho spolku-stava sa tym aj clenom MRS

co je na tom NEJASNE?
ale radsej uz nic nepiste, aj tak uz na to nebudem odpovedat, lebo povedane bolo vsetko pre tych co porozumiet chceli

doliz - Profil | St 2.6.2021 17:18:27

hraji >> Jednoduché řešení by bylo v rámci MRS zpřísnit dobu hájení na celoroční, takže by bylo v BP na straně 2 uvedeno, že mník a jesen jsou hájeni celoročně a bylo by asi vše jasné.

Martin M. - Profil | St 2.6.2021 12:34:43

kakr >> po pravnicke strance snad ano, ale to nestaci. Je to asi jako udelat telefonni seznam, ktery nebude podle jmen abecedne ale podle cisel od nejnizsiho po nejvyssi. Pravnik ti rekne, ze v nem jsou vsichni uvedeni a je to ok. Jsou v nem porad ty stejne kontakty ale cislo na pana vomacku v nem najdes tak za tyden.

Ned - Profil | Pá 2.4.2021 13:26:53

Před Bystrcem ráno havárka vody. Psali o tom na Novinkách. Dobrej komentář v diskuzi 😃

honzin2236 - Profil | Út 9.3.2021 9:40:36

hraji >> ja nevim, ale kdyz si prectu BP, tak z toho prave ziskam dojem, ze ryba nezadouci existuje.

http://www.mrsbrno.cz/index.php/14-mimopstruhove-reviry/390-svratka-6

Charley7 - Profil | Čt 25.6.2020 14:00:42

MrKos >> myslím, že to moc hrotíte, řeknu to všeobecně a to že použití sonaru je daleko menší zlo, než způsob chytání a zacházení s rybami které velká část rybářů praktikuje, jistě to nemusíme rozebírat, na Mrku je ohledně toho dost. Většina rybářů co sonar používá, jde za trofejní rybou a ne za masením a uznávají jistou etiku. A ani sonar neznamená zaručený úspěch lovu, moje zkušenost.
A propó, jak se to zakáže? Budeli ve člunu rybář s nerybářem který si pro svou potěchu bude prohlížet sonarem vodní svět a výsledek bude hlásit rybáři, bude postižen kdo??? A jsme v pérdeli pane hrábě..

dun - Profil | Ne 5.1.2020 18:55:18

Čest
Prigloledoinfo:
Od sudobóje v rokli do skal zamrzlý durch,na kusu pláže u sinice u pravýho břehu volno,od přístaviště k té stavbě u nudyny opět durch dál směrem k hrázi až na zátoky volná voda.
Konec hlášení.

hraji - Profil | Po 24.9.2018 8:11:17

Aspoň jednu fotku.

Red carp - Profil | Út 9.5.2017 10:18:29

Dobré ráno, byl to boj, ale mám ho.

Petr64 - Profil | St 11.1.2017 7:22:59

Martin M. >> Rybí přechod?OK,ale funkční.Pod Rajhadicema je nejdelší úsek toku bez překážek,proto je tam "relativně velká" koncentrace ryb po celý rok.
Co ale vyřeší přechod mimo toho že se zakáže 50m pod a nad jezem lovit ryby? Myslím že nic,protože se jen změní styl lovu a tlak tam bude stejnej,jen bude převládat jinej způsob lovu.Navíc se ryba zastaví o pár set metrů výš v Přízřenicích.Je tam sice možnost migrace do Svitavy,ale přesto si myslím,že většina rybí populace se zastaví pod jezem.Co dál? Rybáři se přesunou. Další krok bude jakej? Výstavba rybího přechodu v Přízřenicích,Kameňáku a v Komíně? Sakra v cestě stojí přehrada. Co teď?
Tohle je jen takový zamyšlení hloupýho čudlaře navíc ještě trochu otupělýho rozespalostí. Nikdo to nemusí brát vážně.:-)
Fčil jdu pracovat,takže pěknej den.

obrisek - Profil | Út 2.2.2016 10:30:24

Joooooo joooooo dostal sem hooooooo :)))

GRUPA - Profil | Ne 29.3.2015 23:33:32

:-D

GRUPA - Profil | Pá 20.3.2015 13:43:44

Tak teda jó! :-)

Fishky - Profil | Po 8.9.2014 12:13:18

Hezké pondělní dopoledne přeji. Závody na Hadině byly fajn a jako vždy přinesly spousty poznatků. Jako obvykle jsem dorazil na závody pozdě, ale byl v klidu, protože parťák předem třífázově poctivě trénoval losování a vylosoval top flek - jediné místo, kde sem fakt nechtěl v pařáku sedět byla hráz s hloubkou jak ve studně, buch a bylo to tam. Byl jsem ale celkem v klidu, ještě večer jsem zjistil že doma nemám ekosak ani podložku, takže jsem nečekal žádnou hytparpádu, tohle ale zkazil opět parťák - měl podložku s sebou a u organizátora domluvil místo ekosaku plavačkářský rukáv na půjčení. Zapomenul jsem doma však i krmení, takže jsem nechápal k čemu nám to bude, toto ovšem opět zkazil parťák a akčně zajel pro krmení do města. No a když už jsme byly připravení a ryby viděly tu snahu a zapálení s jakým jsme do toho šli, tak začali brát ve velkém stylu. V jednu chvíli jsme se rozjeli tak fajnově, že jsme z vody vytáhnuli i prut, který při záběru uplaval sousednímu teamu - paradoxně i s kaprem :-) Nebudu to dlouho okecávat, chvílemi nás ze zdolávaček bolely i ruce. Nakonec z toho bylo paradoxně první místo, kdy jsme ostatním ujeli o parník i s přívěsem, zajímavé byli reakce kolemjdoucích, kteří se ptali, čím to je, že to tak bere. Ze začátku jsem se to snažil nějak okecat, pak mi to přišlo zbytečné a rovnou z fleku ukázal na partáka s dodatkem, že mám v teamu vicemistra evropy v kapřařině a ten se prostě rozjel :)

hraji - Profil | Pá 20.6.2014 11:22:00

podvraťák >> zveřejnil jsi nějaký text a teď ti vadí, kdo a kde na něj reaguje? Nerozumím. Proč píšeš na veřejně přístupný web, když nemáš jasno v tom, že kdokoliv, kdekoliv a kdykoliv může reagovat? Tím svým textem jsi jenom potvrdil, že jsi přesně tím zástupcem skupiny rybářů, kteří z nějakého důvodu nerespektují pravidla, k jejichž respektování se dobrovolně zavázali. Pokud se domníváš, že to v očích ostatních vypadá jako hrdinství, velmi se mýlíš.
Jsi trdlo a ještě to vykřikuješ do světa. Takže trdlo trdlovaté!

JaČ - Profil | Út 11.2.2014 19:36:42

brach >>
Vývoj je to, že my jsme si dřív nakopali žížaly, uvařili bramboru, nebo nahnětli těsto.
Pak jsme si vzali prut a do batůžku pár věcí a vydali se na ryby. Co jsme chyitli a bylo malé, to jsme pustili a co mělo míru, šlo na pekáč. Chytali jsme pár hodin a pak jsme to s večerem, nebo vysokým slunkem zabalili a jeli jsme oškrabat ryby a dospat brzké vstávání a nebo nadcházející tmu.
Vývoj je, že se k vodě nechodí na ryby, ale udělat záběr.
Nevaří se erteple, ale kupují se stovky sraček, které stojí majlant, ale jsou zaručené.
Pár hodin na rybách nikomu nestačí, protože nač by pak byl ten stan a to lehátko a jídelní set se třiceti doplňky a gril a stojan a pípáky a váha na vážení a podložka na polévání a aparatura na focení a pohybové čidlo, které hlídá, aby se něco nehlo.
A taky je místo potřeba napřed rozkrmit, pak dokrmovat, záběr se jen tak brzo nedostaví a než se dostaví, je možno se nalít jak váza - proto těch pár kartónů piv (nejlépe v plastu, flaška se dá fláknout za sebe, vratná by už bolela).
Štamprdli na dobrý lov, nejlépe tulamorku, (ty flašky často nacházím v porostu.)
To vše jen pro fotku s tím největším, nejbachratějším a nejtěžším v pózách án face, zepředu, zezadu, z boku, zespodu, shora a šikmo koso zpravoleva.
K tomu na grilu voní pečená žebírka a atmosféru umocňuje pocit nesmrtelnosti a přesvědčení, že přesně toto je ten směr a trend Evropské Unie, která v tom našem životě určuje, jakým směrem se bude následně ubírat.

Sorry kluci, ale někdy tomu sám nerozumím.

Robur - Profil | Út 21.11.2023 21:47:55

JohnyL >> nechci s tebou polemizovat, S3 jsem prošel přímo řekou v minulých letech několikrát. Je možné, že tam nějací okouni jsou, ale určitě se nejedná o ryby 20 - 30cm. Doporučuji vzít do ruky pravítko a podívat se, kolik těch 20 - 30 cm v reálu je. Na S3, S4 je okoun velikost 20cm nadprůměrný.

kubas. - Profil | So 1.7.2023 8:19:11

Batuta >> Štika 43cm, královna revíru...

Martin M. - Profil | St 12.4.2023 2:01:27

dun >> docela zmatena reportaz. Mame prazdny rybnik, pritok nula, a odbornici nam tvrdi, ze vody je dost, ale krajina nad rybnikem nezachytava vodu... Takze kdyz zaprsi, tak voda rovnou odteka potokem do rybnika a ... a co? Voda napni rybnik? Houby! Zadna voda sem nedotece, vsechno se vsaklo jeste nez to sem doteklo. Podle mne je chybny ten predpoklad, ze vody je dost, ze prsi porad stejne. Podle mne za poslednich 10 let chybi dohromady tak 3 vyskove metry srazek, puda je sucha az do velke hloubky a dest se do ni krasne vsaje a nikam nedotece. Kdyby prselo porad stejne a krajina to nepobirala tak dobre jako kdysi, tak by mely byt nekolikrat rocne povodne, ale my mame reky celorocne poloprazdne a po destich to kolikrat na rece neni ani poznat.

Martin M. - Profil | Pá 11.11.2022 9:16:11

hraji >> ja hospodarem nebudu, ale budu dal publikovat zpravy z CRS a vyzyvat tim verejnost k zamysleni, proc podobne zpravy nemame z MRS.

hraji - Profil | Čt 10.11.2022 10:40:21

kubas. >> jenže jak měnit přístup k jednotlivým revírům jinak, než že hospodáři začnou řešit i to, jak se rybám v revíru daří, jestli jich není moc, jestli mají co žrát, jaké mají přírůstky, jak moc se přirozeně rozmnožují, jaký je tlak predátorů, jaký je tlak rybářů, atd.? Pokud hospodář jen vysadí ryby podle ZP a poté vyplní sumarizaci, stal se z hospdáře úředník, který odškrtává položky na seznamu. Pak se ale nelze divit nesmyslům uvedeným v sumarizaci a neprospívání ryb v revíru.

Martin M. - Profil | Po 7.11.2022 9:32:32

kakr >> okouny na patra si predstavuji cca takto

hraji - Profil | Čt 10.2.2022 8:49:57

Kolben >> můžeš, prosím, zveřejnit zprávy, ve kterých jsem tě urážel? Máš k tomu moje svolení.
A můžeš prosím doložit, na základě jakého ustanovení Stanov MRS, z. s. je moje tvrzení, že: "Členství v pobočném spolku se neřídí žádnými omezeními vzhledem k místu pobytu ." nepravdivé.
Mě by to hrozně zajímalo.
Ty si totiž pleteš dvě věci, členství ve Svazu a členství v pobočném spolku. Libovolný člen svazu se může stát členem kteréhokoliv pobočného spolku, pokud s tím výbor pobočného spolku vyjádří souhlas. A tak můžeš bydlet ve Znojmě a být členem pobočného spolku v Brně a podobně. A znám řadu členů MRS, kteří již vystřídali celou řadu pobočných spolků a přitom se nepřestěhovali inio ulici dál.

Martin M. - Profil | Čt 10.2.2022 3:36:28

Kolben >> nedela to neopravnene, je dobrovolnik a zadne opravneni nepotrebuje. Poradna na MRKu neni projektem svazu, je to proste jen nase misto pro dotazy a odpovida ten, kdo se na to citi. Nikdy se mi ze svazu nikdo neozval, ze by s tim mel problem.

hraji - Profil | Po 20.12.2021 20:36:49

Kolben >> pokud jsem napsal tohle: Členství v pobočném spolku se neřídí žádnýi omezeními vzhledem k místu pobytu ", tak je to správně a Stanovám to nijak neodporuje.
Vy si pletete členství ve Svazu a členství ve Spolku. Vámi uváděný paragraf hovoří o členství ve svazu. Ale o tom já nepsal. Členem spolku se můžete stát bez ohledu na to, kde bydlíte. Například bydlíte v Praze a přesto se můžete stát členem spolku v Brně, nebo Oslavanech. To je velmi důležité ustanovení pro přechod mezi spolky. Nikdo nezkoumá, zda bydlíte v Brně nebo v Budapešti. Můžete změnit členství ve spolku.
Víte, pane, vy máte svobodné právo si vykládat věci po svém, já mám svobodné právo si vybrat, s kým budu plýtvat svým časem. Moje působení v poradně MRKu není ani povinnost, natož honorovaná činnost, a na soukromé zprávy odpovídám lidem, kteří za to stojí. A s tím, že jsem předseda spolku, to má pramálo společného.

Martin M. - Profil | Čt 6.5.2021 17:36:20

hraji >> ja stale doufam, ze jako dukaz pravosti vzorku staci i vypoved nekolika svedku, kteri byli pritomni odberu vzorku. Neco jako kdyz najdes na zemi penezenku a pak se zjisti, ze patri nejake obeti tresneho cinu, tak se tva vypoved o miste nalezu bere jako dukaz a nemusis to mit natocene. Prislusne organy si te vyslechnou a posoudi, jestli se ti da verit nebo ne, ale musi se to dostat az k tem, kteri maji pravomoc o tomto rozhodnout a ne ze tu penezenku zahodi prvni straznik, kteremu ji predas, protoze jsi podle nej postupoval spatne.

MrKos - Profil | Po 11.1.2021 20:27:48

Martin M. >> vycházejme z jednoduché logiky, že pokud se svazu i nadále podaří udržet členy v blažené nevědomosti, tak je v podstatě zcela jedno, kam odteče uvedených 75 mio kč. A defenestrace nejspíš nebude.
Osobně neznám ani jednoho člena, který by dokázal odpovědět na otázku, jak bylo naloženo s jeho částkou 1.250.-kč. A přišlo by mi férové si tuto informaci na stránkách PS přečíst.

dun - Profil | St 16.12.2020 20:59:26

Popik >> o mě je všeobecně známo že su divnej ale osobně bych měl raděj trojnásobek docházek než 3x dražší prut :-)

Red carp - Profil | So 31.10.2020 15:55:46

Dobré odpoledne, zase chtěly žlutý gumy.

syny - Profil | Čt 23.7.2020 15:11:52

cechura09 >> jojo, všechno zpřístupnit a nejlepe ještě vyasfaltovat, tam kam si doted troufli jen zdatnejsi, se nyní dostane kazdej trouba a priroda jen zaplace …...

Petr64 - Profil | Čt 12.3.2020 5:50:08

Dub.ínek >>Žádní duháči. To se vracejí do moře malí lososi vytření v Blansku pod splavem.;-)

Slavmistr - Profil | Pá 10.8.2018 20:17:01

Zachráněno asi 80 ks hrouzků a několik raků, na hodně mistech mraky ryb a raků od kud je odlov nemožný. Hádka asi se třemi zahrádkáři, kteří dokonce tvrdili že řička je jejich soukromý pozemek. No nic doufám že dnes v noci skutečně sprchne.

Petr64 - Profil | Út 13.3.2018 12:03:27

Je poledne,tak dobrou chuť.:o)

MrKos - Profil | Ne 31.12.2017 15:33:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ToM1977 >> pěkné to máte. My taky zakončili sezonu. Sešlo se nás 2 dívky, 10 chlapců a 1 pes. Bylo to moc fajn. Ulovili jsme 5 druhů ryb. A toho všeho jídla, no to se nedá :-)

ceczubr - Profil | Pá 29.12.2017 14:39:29

Hodně štěstí a zdraví,rybářských úspěchů a hodně našlapaných kilometrů po té naší krásné zemičce.

Red carp - Profil | Po 24.7.2017 8:52:21

Dobré ráno, dnes po ránu výhled mnohem slabší a tak hurá do práce.

ceczubr - Profil | Po 6.2.2017 18:10:48

Dnes proběhla příprava a naložení(utopení) buřtů do nálevu,budou k mání v tombole jako výhra na rybářském plese na Orlovně v Tuřanech(nesplést se Sokolovnou) na ulici Rolencova v tuto sobotu,kdo má zájem,lístky už jsou v prodeji ve jmenované restauraci,mimo jiné na Vás čeká dalších 70-80 věcných výher,včetně živých ryb(sum.ka.to.am),lístky možno zakoupit přímo v sobotu na místě,ale místa už budou přidělena po domluvě a počtu zájemců.Těšíme se na Vaši návštěvu a Petrův zdar.

obrisek - Profil | Ne 30.10.2016 11:26:22

Nazdar parto...už se v bauchu nudil tak vykókl o 14 dní dřív...48 cm 2800g...porod 30 min...ani sem to nestih...vše je v cajku...sláva sláva-:)

Red carp - Profil | Út 29.12.2015 22:05:52

29.12. velmi slušnej candát, 50 minut boje na match a 0,14 silon

Martin M. - Profil | Po 8.12.2014 13:51:48

hraji >> Jirko, vubec nezpochybnuji platnost narizeni ani existenci moznosti se o nem dozvedet. Pokud je ale neco napsano tak, ze 90% lidi to nepochopi, tak to neni primarni chyba tech lidi, ale toho, kdo to tak slozite navrhl. Pripada mi to jak smlouva s lichvarem, kde je napsano, ze uroky jsou 5%* a dole pod carou je malinkymi pismeny k te hvezdicce, ze to pro tebe neplati, ze ty mas 30%.

MrCement - Profil | Pá 11.4.2014 9:50:31

mensi kapr

brach - Profil | St 17.7.2013 13:27:10

Chyběl nám sumec a candát - jinak jsme snad chytili ostatní druhy ryb tam se vyskytujících.
Kapr nej 70 cm (čekali jsme více - no nešť).
Nádherná příroda. Vadou byly rozkládající se ryby ve stráních (po povodni) - rýč, který jsme vzali s sebou měl co dělat.
Nádherné labutě se šesti mladými, Laďa, Růža a mladé - ale museli jsme je vyhánět, což se nakonec ukázalo, jako prozíravé, neboť parta mladých rybářů vedle je s nadšením krmila tak dlouho, až se jedno utopilo na silonu jednoho z nastražených prutů.
Hejna starých kačen a kačerů bez mladých - vejce nebo mladé jim zničila povodeň. Jediná kačka, která k nám jezdila se dvěma mladými - na začátku mise to byly prckové, na konci mise už byly velké skoro jako stará díky rohlíkům, chlebu, šrotu, kukuřici a žížalám, ketrými jsme je krmily. Nakonec už slyšely na zavolání a hnaly k nám.
Nutrie Máňa, která nám nakonec, ve snaze dostat se ke krmení, rozhryzala kbelík.
2 členové RS, s kterýni jsme solidně pokecali.
Numen z MRKu, který nás navštívil.
Neustále roztopený gril.
Slušná zasoba piva.

Dobré to bylo.

alexdelpiero10 - Profil | Pá 22.3.2013 17:34:32


!

dun - Profil | Čt 13.9.2012 21:13:42

Sem se zrovna vráťyl s vípravi a musím vám teda napzat,že sme bily uspěšny.Muselo se to zavíst na 378m,jinak to nehrklo.Samozřejmě nejvjetšy riba zabrala ve 23:20 na sedmy prud zrovna kdyš f bivi JRC na vařyčy Trakker vařila f konvycy ot Kevyna voda na kafe.Šťastni ribař chudák utykal k Delkymum boss.Ty hodiny dřyny nalehadku Fox jsou prostě znat.Nejlyp šlapal tradyčne exhumovaney lystonoš dypovanej rozdováděnou pany bez trvaleho pobitu.Tyto nadherné a vzacné ribi prosym chraňte,je jych jako šafránu.

alexdelpiero10 - Profil | Út 29.5.2012 9:29:39

dávám slíbené parmy z víkednu :) 52 a 54 cm :)

kubas. - Profil | Ne 7.1.2024 10:06:00

Popik >> 15cm míra okouna je spíš smutný výsměch, než smysluplné opatření. Tak jako skoro se vším, aby se vlk nazral a koza zůstala celá.

kubas. - Profil | Čt 16.11.2023 18:29:38

Martin M. >> Když se chce, všechno jde. Moc pěkný ryby, toho se v MRS nedočkáme.

Martin M. - Profil | Pá 30.6.2023 12:24:15

arkto >> do brnenskych rek se dravci nevysazuji, koukni sam
Svratka 4 - https://www.mrsbrno2.cz/zarybnovani-reviru/
Svratka 3 - https://mrsbrno1.cz/2021-2/
Svitava 1 - https://brno3.momrs.cz/zprava/hospodar/2023

Petr64 - Profil | Pá 21.4.2023 20:37:30

ceczubr >> V tejdnu já.😉

Červené karty: Vondruš