Recept na boilies do studenšej vody chili+cesnak

Zdravím. Chcel by som sa spýtat čo by ste povedali na tento môj recept na boilies. Chcel by som to na studensiu vodu.
150g vtáči zob
150g vitamilk
100g rybia mučka 72%
200g sojova muka
80g pšenične kličky
80g robin red
50g red fisch mucka
50g gluten
50g konope mlete
40g pivovarske kvasnice
40g granulovany cesnak
10g chili

Toto su suché zložky. Vopred ďalujem za kazdý jeden komentár.
Autor diskuse: Adamoko - Profil , 28.3.2017 kaprařina - nástrahy, návnady
100 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

NSlavíček - Profil | Po 26.2.2018 22:24:40

Petr.J >> dalsi vec je moznost objednat to jinde za lepsi cenu

NSlavíček - Profil | Po 26.2.2018 22:11:20

Petr.J >> Neobhajuju tyhle drahý dají se koupit i levnější .Každý má možnost vybrat si podle svých možností
Cenu dělají i lidi když to kupují dávají najevo že jim cena vyhovuje a nic se nezmění .

NPetr.J - Profil | Po 26.2.2018 21:52:21

Slavíček >> Musíš oproti doma vyrobenému samozřejmě něco přidat. Ale jak mi vysvětlíš, že u nás stojí kilo boiles 360 Kč a to naprosto stejné se koupi v Rakousku za 5,77 euro. Oni asi mají levnější energie, levnější pracovní sílu a chudší obyvatelé, kteří by si to za ty prachy co se to prodává u nás nemohli koupit.

Nkura11 - Profil | Po 26.2.2018 21:40:41

Slavíček >> nejde len pisem ze podobne zrobis za tretinu.. To radsej dam na charitu chudakom ako do vody.. Ved uz 5-6eur hadzat do vody je kusok mimo pri cene napr mesa v obchode, no to by sme sa inak mohli vykaslat na konicek, trosku si vazim zarobok a len tak to vyhadzat pre ryby mi nepride rozumne.. Nepisal som ze nie su komercne dobre len su drahe na to co ponukaju.. Porovnal som toho jet fisha lebo ho mam doma, chytalo to tak ako ine gule ci mik, ci dekatlon a pod. Tak myslim ze tieto domace na tom budu podobne len mam svoje svedomie kludne ze nevyhadzujem zbytocne vyplatu von oknom..

NSlavíček - Profil | Po 26.2.2018 21:13:48

kura11 >> Byla doba kdy me to bavilo cenu jsem neresil dnes s toho tezim a vyrabim si levny krmeni . Pokud to chce clovek delat na kseft pak to musi nacenit dan marze na kram prostory eletrika lidi . To vsechno musis zapocitat to nejde srovnavat cenu s tim domacim i kdyz treba stejne kvalitnim. Co je nutny davat jaky pouzit komponenty je vec jina .

Nkura11 - Profil | Po 26.2.2018 21:05:52

viliam1735 >> smesku som myslel samotnu zmes ze uz sla kusok nad ramec kedze cesto bolo riedke na gulanie aj po odlezani , jednoznacne menej vajec alebo inej tekutej a bude ok, gule robim doma koli cene hlavne nie ze by som urobil lepsie no podobne budu urcite to som presvedcení ze nebude zaostavat, len cena bude ozaj tretinova, a nie je to pokus omyl, viem ci sa mi bude dobre rolovat, ci nebude praskat, kolko asi vydrzi vo vode a pod. zasa uplny pokus omyl to nie je, niekedy davnejsie som sulal uz mam nejaku predstavu, samozrejme nebudem zachadzat do predrazenych zmesy a super komponentov ked sa to da aj lacnejsie a rybe je to jedno ci tam je paprika alebo robin trebarz..

Nviliam1735 - Profil | Po 26.2.2018 19:01:23

kura11 >>
To ze si to myslis nemusi byt pravda.Hlavne ked tam sypes zmesku.To co vyrabas je pokus omyl.Je to v pohode neber to ako urazku,ale maj pokoru a nemusis hned osocovat druhe firmy.V dnesnej dobe nie je problem upatlat gulicku,problem je si gulicku predstavit este pred tym,nez ju vlastne ides robit a do predu si nastavit vonu,uvolnovanie atraktorov rozpustnost.Selektivitu neriesim je to blbost.Ty neplatis z toho dan,obal,zamestancov atd vies naco myslim.Ja osobne si tiez vyrabam boilies sam a nechytam na hotovky,no zaroven ich neohovaram a keby som mal vyrabat na predaj tiez nejdem pod cenu 12€ za 1kg.Mame radi rybacku tak si doprajme jeden druhemu a svet bude krajsi,len tolko som chcel tymto prispevkom naznacit.

Nkura11 - Profil | Po 26.2.2018 18:12:41

kopec321 >> tak vyskusane to nie je mozno to ani nebude chytat no uz samotna zmes krasne vonia, myslim ale ze za komercnymi nebude zaostavat.. mam este take kombinacie zo skoricou a cayenskym so skopexom, tekuta bude salko, csl.. no tym ze salko asi tuhne v chlade tak na leto.. tam ten slivka cesnak co som dal neverim ze bude horsi ako jet fish slivka cesnak a za tretinovu cenu :-))

Nkura11 - Profil | Po 26.2.2018 18:10:38

sidneyv >> je taky akysi hrubsi a nejako nebral do seba vlhkost co som myslel ze zoberie, ked som cast zomlel na mlynceku uz to bolo lepsie, inak som musel kusok dosypavat smesky lebo inak bolo riedke s tymito tekutymi a nechal som odstat do druheho dna.. nie je to klasicky vajecnak ako je orlux, sluis a pod no koli cene som zobral, potrebujem hlavne za lacno kilo gul lebo pre ryby nehodlam vyhadzovat az take prachy do vody ako pytaju za hotovky.. neriesim ani tie rozpustne rybie mucky a pod. proste osekat, ochutit koreninami a potom tekute kombinacie..

Nsidneyv - Profil | Po 26.2.2018 17:34:06

kura11 >> ten hulinacky vtacak treba mliet?som myslel ze to predávajú už pomlete

Nkopec321 - Profil | Po 26.2.2018 16:54:30

kura11 >> díky asi z toho dělám vědu.

Nkura11 - Profil | Po 26.2.2018 16:32:45

prakticky na jedno brdo len sa menia koreniny mnozstvo, pocet vajec, esencie, popripade viac nezomleteho zobu na jar, na leto zomliet najemno.. taky uni 300 rm, 50 mlete pelety alebo pecenova muka, 100 krupica, 100csl muka, 200 zob najemno teda vajecny, 50 albumin, 70 srvatka alebo ine susene mlieko, 30 kvasnice, 100 cervena paprika, 30 kayenske.. 10 vajec, esencia aj aj, tekuta hociaka, esencak hocaky to uz je na uvazeni kazdeho sudruha, sol alebo sladidlo tu sa da dat asi hocico.. ci sladke ci rybacie..

Nkura11 - Profil | Po 26.2.2018 16:27:35

tu mam letny 300 rm, 100 mlete peletky mini halibut, 200 mlety vajecnak od hulinu najemno, 50g paprika, 30g kvasnice, 50g albumin, 100g krupica, 100g kukuricna muka, 70g srvatka alebo teraz momentalne dojcenecke mlieka :-)) esencia rybacia, tekuta rybacia omacka napoli z lososovym proteinom hulin alebo pecenou, lyzica soli polievkova, 20ml rybaci olej, 10 vajec.. podla toho aka vona tak esencaky par kvapiek ale nemusi..

Nkura11 - Profil | Po 26.2.2018 16:22:42

dalsi podobny 200 rybia mucka, 200 hulin vtacak vajecny zomlety na jemnejsie. 50 zob pre andulky zomlety, 100g oplatkova m, 100 csl muka, 50 krupica, 50 klicky, 100 srvatka, 50 albumin, 50 kayenske k, 20g mlety pepper, esencia hulin peach mango 8ml, 20kv black pepper, 40 pecen, 40 cls, 10ml sladidlo hulin, 100ml konzervant, 6 vajec.. gulicky ok, nic nepraska, rolovalo sa ok, uvidime co na to ryby..

Nkura11 - Profil | Po 26.2.2018 16:19:19

200 r mucka, 300 vtaci zob hulin vajecny, 100 bisquit mucka, 100srvatka, 30 cesnakovy prasok teda ten granulat, 70 sladka paprika,20 chilly kayenske, 100kukuricna muka, 30 kvasnice, 50 albumin, esencia slivka 10ml, 2-3kvapky esencak cesnak, 10ml sladidlo hulin, 100ml konzervant, 40 tekuta pecen, 40 csl, 7 vajec.. cast toho vtacaku aspon 100g treba zomliet este na mlinceku na jemnejsie.. neviem ako to bude chytat, uvidim teraz..

Nkopec321 - Profil | Po 26.2.2018 15:39:05

Čau co říkáte na tento recept do studené vody mohlo by to jít.

100g ezt 97
200g pšeničné klíčky
150g krupice
250g ptačí zoby sluis clo
100g mléčný protein
50g kvesnice
50g robin red
50g mořská řasa
50g sójová mouka
15g albumin

vejce
řepkový olej
CSL Liquid Scopex olihen
sladidlo
esence Scopex

NPellets - Profil | Ne 4.6.2017 19:48:21

Kdyby někdo hledal lis na hady,jeden jsem dal do bazaru..

Nmegalodon - Profil | So 1.4.2017 8:32:57

Petr12 >> To nevim, to bych asi musel udělat rozbor:-) Ale když to nedám do mrazáku, kde problém se žluknutím odpadá, dám konzervant, dobře vysuším a koule jsou v pohodě. Ani po roce z nich není cítit, že by tam bylo něco žluklýho, zkaženýho. Ale ruku do ohně za to nedám že se v nich něco málo neděje.

NPetr12 - Profil | Pá 31.3.2017 23:32:13

megalodon >> ty arašídy ti nezluknou?

NBOILIE GANG - Shaman - Profil | Čt 30.3.2017 23:25:51

Adamoko >> když už nad tím glutenem pochybuješ, tak nedělej kompromis....buď a nebo. Jak je psáno níže, i bez glutenu je tam dost pojiv. A s tou krupicí opatrně, můžeš jí tam dát ale musí k ní bejt správně doskládanej zbytek mixu, jinak to nemusí odpouštět. Z hlediska ceny je lepší se jí vyhnout a nahradit kombinací Pšeničné klíčky+kukuřičná mouka.

NAdamoko - Profil | Čt 30.3.2017 22:24:21

To bol obycajny ptacak z chovproduktu pre kanariky pomlety na mlynceku na mak

Nmegalodon - Profil | Čt 30.3.2017 21:45:22

Adamoko >> To by mě zajímalo co to bylo za ptačák. Já když dělám svoje domácí kule, tak směs z ptačáků se mě válí velice dobře a to jsem ho tam zkoušel i cca 300-350g na kilo + 100g mleté konopí. Dával jsem vaječnej ptačák z Hulína a v pohodě. Pokud chceš kule do studené vody, je dobrý, když je směs hrubší a kuličky se rychleji rozpouští-rychleji pracují. Na teplou vodu to není ideální, ale v zadání stojí "do studenější vody".
Ta moje směs vypadala pro inspiraci asi takto:
300g ptačák
100g konopí
100g arašídové moučky
100g lactagel
100g syrovátka
50g kvasnice
50g koření
200g objemovky

Samozřejmě lze dělat úpravy. Třeba něčeho ubrat a přidat trochu rybí moučky a jater a pod... různý varianty koření...Ale já mám tuhle na sladko bez rybiny.

NAdamoko - Profil | Čt 30.3.2017 16:45:46

No tak som sa sem konecne dostal aj ja. Dakujem za reakcie. S toho co som sa docital tak som usudil ze by som mohol ten gluten obmedzit alebo vynechat a nahradit ho trebarz krupicou? Aby sa to dalo aj rolovat. S tochto dovodu nechcem pridavat uz vtacak skusal som podobnu zmes s vecsim mnozstvom vtacaku a nedrzalo to. A granulovany cesnak by som nahradil klasickym struckovym pretlaceny cez lis. +pridat sol a viac chili co vy na to?

NPetr12 - Profil | Čt 30.3.2017 15:18:28

Slavíček >> u mne úplně naopak ..Mladej nakupoval, sarej patla a patla..i pro další. Cca tuna ročně.

Nkareldj - Profil | Čt 30.3.2017 13:38:26

Zruš sójovou mouku a kvasnice, místo mouky játra a místo kvasnic suchý dip jahoda, do studené vody pouze oleje,ani kapku vody, nevařit, pouze sušit a budeš překvapený.

NSlavíček - Profil | Čt 30.3.2017 11:21:08

Petr12 >> Když jsem začínal nebyl jsem jinej .Jak šli roky dělám rok od roku levnější koule a pořád šlapou . A to jsem začínal se složením že ty nejdražší koule co se dnes prodávají jsou proti tomu levný . Vidím totiž že nejdůležitější je vůně chuť a rybě to s čeho je pomalu šumák .Samozřejmě nemůžou to bejt piliny .Samotnej chleba pro člověka nic moc ale stačí k tomu dát maso a je to úplně něco jiného a s čeho ten chleba je pouze mouka .Smysl domácích vidím tak že chci ušetřit jinak nemá smysl něco vařit

NPetr12 - Profil | Čt 30.3.2017 11:11:20

Slavíček >> to beru..vem v potaz, ze mne to patlani baví.nic vic

NSlavíček - Profil | Čt 30.3.2017 10:30:06

Petr12 >> Když dám tohle složení už nemá cenu doma se s tim patlat to jdu rovnou koule koupit . Jedná rybí moučka krupice Kuku mouka gluten koření trochu kononopi pivních kvasnic a hotovo . Žádná věda .

Nchendler - Profil | Čt 30.3.2017 10:28:15

Petr12 >> tak jo....

NPetr12 - Profil | Čt 30.3.2017 10:25:57

chendler >> přestaň už..ty vino.

NPetr12 - Profil | Čt 30.3.2017 10:25:07

1)sluis clo 150g, 2)mleté olejniny 50g.3)herinkova m. 100g. 4) red fish m. 80g.5)ezt 97 nebo rybí protein 50g. 5)kličky 70g. 6)aminolakt -sušené mléko 50g. 7)laktagel 50g. 8) vitamilk 50g.9)robin red 50g. 10)sojova extrudovana 100g. 12) kukuricna 150g 13)krupice pšeničná 50g. ///// do vajec - chilli 10g i vice, cesnekovy prášek 5-8g, a par strouzku čerstvého..mám rad kombinace. Ps- viděl bych to na ovocnou esenci s tekutým Robinem 15ml/kg. ..Taask a ted mne kamenujte machři... ooo))

Nchendler - Profil | Čt 30.3.2017 10:13:14

Petr12 >> napsal jsi,ze sladke je navykove,ve spojeni s kaprem.... tak ze ano,svim zpusobem,to byl i muj dojem,ze jsi dokazal udelat z vody,vino....

NPetr12 - Profil | Čt 30.3.2017 9:56:04

tvistr >> nojono...mrk.

NPetr12 - Profil | Čt 30.3.2017 9:55:08

chendler >> to jsem nepsal, pouze tvá dedukce a dojem či odvozování jakéhosi závěru.

NPetr12 - Profil | Čt 30.3.2017 9:51:26

Ewa Farna >> jsem v práci, dohledam, hodin to sem.

Nchendler - Profil | Čt 30.3.2017 9:50:06

tvistr >> ano,byl jsem rychlej. Mas pravdu. Omlouvam se

Ntvistr - Profil | Čt 30.3.2017 9:37:36

chendler >> já jsem psal o tekuté ....neřešil jsem složení suché směsi....))))

Nchendler - Profil | Čt 30.3.2017 9:32:54

tvistr >> spatne nepsane.tak ze chapu,ze jsi to nepochopil. Ma omluva

Ntvistr - Profil | Čt 30.3.2017 9:31:38

chendler >> nechápu.....????

Nchendler - Profil | Čt 30.3.2017 9:28:33

tvistr >> ma tam klicky,sojovku,vtacak..... :):):)

Nchendler - Profil | Čt 30.3.2017 9:27:26

Petr12 >> pritazeny je to pro me asi tak,ze pokud pises co pises,je teda jednoduche udelat neco sladkeho a jednoduse chytas. U koule bych to chapal,ta se rozpusti a to sladke je dejme tomu cejtit. ale u orechu?! Kde je chut cejtit az po rozkousani,ne po rozkousnuti,ale rozkousani,to mi pripada jako blbost. I me by zajimalo odkud cerpas a zajima me spis praxe,nez cteni. A kdyz to napisu obecne,tak mi pripada,ze jsi to jako ze odhalil a prisel na to,jak ryba funguje a bude vzdy 100% ctni u vody. Ale jak vime vsichni,neco takoveho,jako najit neco,co funguje vzdy a vsude,nic takoveho NENI.

Ntvistr - Profil | Čt 30.3.2017 9:22:06

Moc pěkný počteníčko.... řeší se tu deb....ní gluten a neřeší se dost podstatná věc... čím bude suchou spojovat ???? Pokud pouze vejci , tak je to o ničem ...pokud použije něco jiného, tak co ???? A podle toho se musí poskládat celý recept jako jeden celek ... a neřešit gluten .))))
Jde o to , aby to šlo také rolovat .))

NEwa Farna - Profil | Čt 30.3.2017 9:06:59

Petr12 >> nemas nejakej zdroj odkud cerpas. Docela bych pocet. Nerikam ze neverim, jen bych chtel vedet vic.

NPetr12 - Profil | Čt 30.3.2017 8:38:41

Dobra. Totálně doslova je i pro psy sladkost návyková a kočky jakbysmet. Dokáží na čas odmítnout krmivo bez obsahu cukru či sladké chuti, pokud si na sladkou chuť zvyknou. To same platí u ryb, protože sladkost vnimaji . to neznamená ze na ni ujizdi jak na marusce. Co je na tom ujetyho a pritazenyho? Např tygři ořech.

Nchendler - Profil | Čt 30.3.2017 8:18:57

Petr12 >> beru to trosku s nadhledem,ale rad sinto necham vysvetlit a necham se poucit z praxe. Ale neco...mi pripada hodne pritazeny.

Ncechura09 - Profil | Čt 30.3.2017 8:16:23

chendler >> Kolik fetu na kilo??
Kapinku by s to prodražilo. Zlatej Mik.........:)

NPetr12 - Profil | Čt 30.3.2017 8:12:11

chendler >> bud se budem bavit, nebo ze sebe dělat pitomce? Paardon, styl některých mrkaru.megalodon mel taky nějaky názor a i když s tím zrovna moc nesouhlasim....atd

Nchendler - Profil | Čt 30.3.2017 8:02:57

Petr12 >> tak to staci pridavat do kouli fet a je vystarano ne??? Proc se to teda nedela?

NPetr12 - Profil | Čt 30.3.2017 7:46:36

chendler >> jako konopí, jako konopí... Je schopen na čas vynechat jinou potravu...to jako Nevis?..soory jako!...oo)))

NGTdpcfix - Profil | Čt 30.3.2017 6:45:53

Lubvac >> stejne tak se dycky najde nekdo kdo misto aby mlcel placne ptakovinu

NSmrtak - Profil | St 29.3.2017 23:41:39

PYTLAKS >> U vas mate kaprarinu aj s kaprami inde :))))) Holt, maleho pali a velky je drsnak, 100x vytiahnuty.

Nmegalodon - Profil | St 29.3.2017 21:52:24

Adamoko - >> Podle mě pokud to chceš na studenější vodu, tak tam máš moc pojiv. Když tam máš klíčky, gluten bych vypustil , klíčky stáhl jen na 50g a dal o to víc ptačáku. Když použiješ vaječnej, bude taky dobře pojit. Mléčný složky taky dobře lepí a klidně místo vitamilku použij třeba syrovátku nebo obyč.sušené mléko. Místo sójové mouky bych použil spíš oplatkovou mouku, kukuřičnou mouku, nebo pšeničnou semolinu (sója údajně zpomaluje trávení). Jinak bys mohl přidat klidně 50g sušených jater a množství chilli se neboj, 10g není moc.

NBomber76 - Profil | St 29.3.2017 21:30:54

Ewa Farna >> Děkuji. Jsem rád, když to někdo pochválí :o)))

NEwa Farna - Profil | St 29.3.2017 21:22:04

Bomber76 >> Takova sracka. To by ani Rambo nezral. A to ma ten nejlepsi a nejdvrdsi vycvik a je zvyklej zrat i to, po cem by prase blilo.

NBomber76 - Profil | St 29.3.2017 21:08:44

Občas mám nutkání udělat si pár kilo koulí. Nedělám z toho vědu, dávám si do toho co mě napadne. Úspěchy na to mám de facto jako na komerční koule. Jde to, pak to zase nejde, někdy sežerou i suché z nosa, jindy se můžu posrat a záběr nepřijde. Když napíšu recept na koule, které opravdu z jara fungovali, tak mi napíše pár lidí, že to je sračka, bez nutriční hodnoty a že to nemůže chytat. Ale já semelu lněné semínko, piškoty, pšeničné vločky, ptačí zob, vejce, rozmačkám do toho tři plechovky nejlevnějších šprotů v oleji, nastrouhám do toho tři, čtyři palice česneku, vařím v páře a půl dne suším. Pak nastrouhám další tři, čtyři palice česneku, vezmu babě punčochu a vymačkám šťávu. Koule zaliju, nechám vsáknout a pak několik dní suším. Ta šťáva udělá na koulích takovou lesklou vrstvu, lepí to jak bonbóny a nádherně to voní. Prostě jsem to zkusil a něco to nachytalo.

Nchendler - Profil | St 29.3.2017 20:48:56

Petr12 >> to si jako mylsis,ze si ryba,kapr,vytvori zavislost na cukru?!?! Neco jako clovek?!?!? Neprehanite to uz??

NPetr12 - Profil | St 29.3.2017 20:45:33

PYTLAKS >> promix 50/50 a sladké. Nutra, mosella, ritchworth..sladké ze maji kapři radi? Ne e..je návykové...můj názor.

Nchendler - Profil | St 29.3.2017 20:42:47

Pvl >> jo taaak. Tak to mas zase pravdu

NPYTLAKS - Profil | St 29.3.2017 20:34:04

Petr12 >> komerční kule byly hlavně o sladkosti,spíš přeslazenosti:-)

NPYTLAKS - Profil | St 29.3.2017 20:33:19

Smrtak >> vždyť renomovaní výrobci selektují kapry ostrostí kůlí,tož jak je pak možné,že malý kapr ostré nechce narozdíl od velkého?.-)

NMinimlok - Profil | St 29.3.2017 20:10:20

Pvl >> Nebudu na tupce jako ty reagovat ;)

NPetr12 - Profil | St 29.3.2017 20:09:35

Dobro došli...

NMinimlok - Profil | St 29.3.2017 20:09:34

Petr12 >> Děkují za normální odpověď :)

NPetr12 - Profil | St 29.3.2017 20:08:42

Minimlok >> pšeničných lepek, alergen jak Svina. Ale pojí!

NPvl - Profil | St 29.3.2017 20:08:12

Minimlok >> Ty jsi někdo ?

NPetr12 - Profil | St 29.3.2017 20:07:31

A nechte gutalen bejt, preklepl se no vy despoti!..ooo))

NPvl - Profil | St 29.3.2017 20:06:25

chendler >> To nevím ale gutalen je k ničemu

NPetr12 - Profil | St 29.3.2017 20:06:19

Slavíček >> je dražší, ale zas taky hrůza to není. Vozim 5kg za 305kc

NMinimlok - Profil | St 29.3.2017 20:06:03

Pvl >> Jéžiši někdo napsal něco špatně jdeme se s toho zbláznit málem jsem čekal že dostanu i normální odpověď
Dobře opravím se k čemu je gluten?

Nchendler - Profil | St 29.3.2017 20:05:25

Petr12 >> dej si dve...

NBOILIE GANG - Shaman - Profil | St 29.3.2017 20:05:12

Minimlok >> Myslíš jako synthésu gutalaxu a polyprophylenu ?

Nchendler - Profil | St 29.3.2017 20:05:04

Pvl >> k cemu je gluten?