Sardinky a játra v boilies?

Mužete mi někdo poradit jak zpracovat sardinky a játra do boilies? Vím jenom něco mállo, že se obojí rozmixuje na kaši a pak se to přidá do vajec......
Autor diskuse: X - Rap - Profil , 15.6.2009 kaprařina - nástrahy, návnady
64 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

NIndiana - Profil | St 17.6.2009 14:21:46

Když přidávám játra do boilie, tak je dávám v takovém množství, aby i s ostatními takutými složkami, byly v celkovém objemu do 400 ml/kg. Pod heslem méně je někdy lépe. Aby se nestalo, že směš bude příliš řídká.

Našel jsem na netu odkaz na játra, který mě docela zaujal:

http://www.nejkrmiva.cz/detail/jatra-susene-1-kg/

-jedná se o sušené játra v celku za 182,- Kč. Stačí je už jenom namlet. Otázka zní v jaké budou kvalitě. Každopádně by to stálo za pokus. Už jen kvůli tomu,že játrový prášek rybářských potřebách vyjde na nehorázné prachy.

NPetr.J - Profil | Út 16.6.2009 21:51:55

TULY >> Hm, tak to bych si dal pod steak i já, to snad je pro kapry škoda.

NTULY - Profil | Út 16.6.2009 21:47:54

Petr.J >> sor.je to s kucharskej terminologií,džus,hustý vývar(krémovej koonzistencii)(vomáčka pod věpřový nebo telecí steak,Bol so v Přerove 2roky na vojne)ufam že som to moc nedo...:-))




NPetr.J - Profil | Út 16.6.2009 21:36:57

TULY >> Ty bylinky, já nevím, nemám s tím žádnou zkušenost, abych řekl pravdu rozmarín ani tymián nevím ani jak voní, nepoužívám to ani v kuchyni. Ale co se týká bylinek, letos mám v plánu vyzkoušet libeček, ten voní velice zajímavě a na zahradě nám ho roste hodně. Ještě k těm játrům, když dělám boiles na řeku a chci aby to drželo opravdu fest, tak to vodou neředím. Ještě takový dotaz, myslel jsem si, že mi Slovenština nedělá žádný problém, dokonce i knihy ve Slovenštině si čtu bez problému, ale s tímto jsi mě zaskočil, pracujem na hustom telacom juice, to slovo juice, to opravdu nevím co je :-(

NTULY - Profil | Út 16.6.2009 21:17:21

Petr.J >> Ako som už napísal pečen používam ako doplnok,takto som sa na to nepozeral a dost som sa aj bál ,používam zmesky od Nutri a dost zvažujem čo do nej dám aby som ju nedoebkal,to čo si napísal o koonzistencií pečene je samozrejme pravda aj ked som sa na to takto nepozeral(vtomto som bol zaškatulkovaný)ale prečo nie,teraz pracujem na hustom telacom juice,ešte je to zatial iba v hlave(Knor niečo podobne vyrába ale strašne slané)ale vonia a chutí to vyborne.Aby som neodbočoval,v blízkej buducnosti sa chystám šulat dostal som kg M1 tak to šupnem cez tu pečen a uvídíme.Chcem sa Ta ešte spýtat na tvoj názor na bilinky(tymian,rozmarín a pod.)?

NPetr.J - Profil | Út 16.6.2009 20:52:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

TULY >> Já už jsem to psal trochu níže, jde udělat boiles i úpně bez vajec, pouze s použitím jater jako pojiva, musí se pouze důkladně rozemlít a potom rozmixovat. Játra jsou, jak jistě jako kuchař víš bílkovina a ta se působením tepla stává tuhou, je to stejné jako u vajec. Dokonce mám pocit, že játra to spojují ještě pevněji než vejce a proto je trochu ředím vodou, asi tak 2 díly jater a 1 díl vody, vejce žádná a koule držeji jedna radost. Opravdu si nevymýšlím, dělám tak boiles už několik let a je to OK. Ještě takový doplněk, hovězí játra pojí nejlépe, na druhém místě jsou vepřová a teprve potom drůbeží. Doufám, že jsi s mou odpovědí spokojen :-)

NTULY - Profil | Út 16.6.2009 19:59:15

Petr.J >>Dávaš mi teraz ráno tažke otázky.:-))Nezdá sa mi fér že Ty mi položíš dve kratučké otázky a ja sa tu potím s odpovedou.Ano pečen obsahuje vela vody a prehnaním to s nou by sa gule rozpadávali,vajce taktiež obsahuje vodu a služi ako pojivo,pečen používam ako prídavok.Takto to vidím ja,teším sa na Tvoju skoru reakciu(a to že vraj si pohodák):-))

NPetr.J - Profil | Út 16.6.2009 19:14:31

TULY >> Játra obsahují hodně vody? A vejce vodu neobsahují?

NPetr.J - Profil | Út 16.6.2009 19:12:08

Luke21 >> Sušený játra si taky vyrábím, ale ne v sušičce na ovoce, v té by to trvalo moc dlouho a málo by se toho tam vešlo, navíc to strašně smrdí.

NKubánec - Profil | Út 16.6.2009 18:57:16

Luke21 >> Jestli jsi myslel játrovej extrakt, tak to je úplně něco jinýho než nasušený mletý játra... :-(

NTULY - Profil | Út 16.6.2009 17:18:28

Pvl >> Jasna,zle som sa vyjadril,mal som na mysli dvrdost,dík za upozornenie...

NGočik - Profil | Út 16.6.2009 16:44:49

jen tak mimochodem zrovna dělám koule a namixoval jsem do 2kg směsi 500ml hovězí játry :)

NPvl - Profil | Út 16.6.2009 16:42:31

TULY >> Jen tak na okraj .... Co váže je bílek ne žloutek . Se domnívám , nebo se mýlím ?

NTULY - Profil | Út 16.6.2009 16:35:44

Zmesky používam kupované ale dorábam si ich sám,pečen dávam večšinou kuraciu,cca 50-80g ma 6vajec ak to neviaže pridám ešte žltka(pečen obsahuje dost vody),je to len čast surovín,krevety,chobotničky,kalamáre,mušle,slávky vlastne všetky mrazené a čerstvé morské živočichy,kusky rybieho masa všetko čo mixer rozdrtí to všetko používam.Záleži len na tebe čo vyskušaš,podstatne je sa nebát a experimentovat....

NLuke21 - Profil | Út 16.6.2009 14:43:24

játra se dají vysušit např. v sušičce na ovoce a pak je můžeš nadrtit na prášek a přidávat do boilies (je z toho v podstatě ten samej játrovej prášek co prodávaj v ryb. obchodech, proto bych používal stejné dávkování jako uvádějí oni u svých produktů ... např. http://shop.jetfish.cz/index.php?action=showdetail​&article=998&cat=195&PHPSESSID=0257d8a39357f87effbaae02​21987455 ) ... musím ale podotknout, že se sušením nemám žádné zkušenosti, jen jsem to četl ... ať se daří ;-)

NJííízda - Profil | Po 15.6.2009 22:59:40

Strejda_ Rahul >> X - Rap >> ahoj

NX - Rap - Profil | Po 15.6.2009 22:58:03

Jííízda >> oki, jdu spát, díky

NJííízda - Profil | Po 15.6.2009 22:57:41

Strejda_ Rahul >> X - Rap >> a troje sardinky

NJííízda - Profil | Po 15.6.2009 22:57:06

tak na 3.5 kilo dej třičtvtě kilo jater

NJííízda - Profil | Po 15.6.2009 22:55:36

jak řikám s kořením nebo bez,někdy přidat cukr to je různý

NX - Rap - Profil | Po 15.6.2009 22:54:42

Jííízda >> No mám 3,5kg směsi, tak to zkusím z 1/2 - 1,75kg

NJííízda - Profil | Po 15.6.2009 22:54:17

Strejda_ Rahul >> X - Rap >> nevim na jaký vodě chytáš tak si vyzkoušej víc přísad a uvidíš co ti pojede líp.

NJííízda - Profil | Po 15.6.2009 22:51:36

Strejda_ Rahul >> X - Rap >> tolik se do toho nehrň.Už jsem psal na kilo směsi tak 20deka.Samozřejmně je prodávaj v prodejně pro hafi po kile.Tak si udělej nejdřív z kila směsi a zkoušej.můžeš je dát na mrazák nemusíš dělat hned 4-5kilo boilí

NX - Rap - Profil | Po 15.6.2009 22:46:12

Jííízda >> takže na 3,5kg boilies směsi mám vzít 0,75kg jater?

NJííízda - Profil | Po 15.6.2009 22:43:59

Strejda_ Rahul >> X - Rap >> kilo tak na 4 kila i 5

NX - Rap - Profil | Po 15.6.2009 22:42:11

Jííízda >> skvělý, takže na 3,5kg směsi mám koupit 1kg jater?

NJííízda - Profil | Po 15.6.2009 22:40:53

Strejda_ Rahul >> X - Rap >> jak který a jak kde.játra jako játra tam ja hlavní bohatý obsah vitamínu a protejnů a proto klidně ty nejlevnější.Jak sem již psal ..u nás zverimex hovězí játra 29 kč za kilo
(uršeno pro hafi ..tak je nedělej na roštu s hranolkama:)))

NX - Rap - Profil | Po 15.6.2009 22:36:55

Jííízda >> No to doufám, zítra nakoupím játra a česnek!! Kolik stojí 1kg jater?

NJííízda - Profil | Po 15.6.2009 22:35:44

Strejda_ Rahul >> X - Rap >> Nojo..mládí má zelenou.tak mamka ti jistě poradí s tím pařákem.Všechno chce čas.A právě pro tebe tohle boilie je cenově dostupný a fakt o nic horší než třeba losos -sardinka od Václavíka

NX - Rap - Profil | Po 15.6.2009 22:35:17

Jííízda >> oki

NJííízda - Profil | Po 15.6.2009 22:30:55

Strejda_ Rahul >> X - Rap >> letošní první kapr měl hned rovných 80 a hádej na co ..tak se toho neboj a do toho.Ono se dá říst že jak to smrdí rybou tak to funguje.Ale ty moučky kolikrát za moc nestojej nebo je to pálka.a sardinka je univerzál..ty játra a česnek to ještě nadzvednou.Tak proč vyhazovat za některá boilie která ani někdy neučinkujou.A ty drahý ..věř nejsou o nic lepší něž ten recept co sem ti dal.Hlavně víš co v tom je a časem to vylepšíš ..jak řikám fantazii se meze nekladou.

NX - Rap - Profil | Po 15.6.2009 22:24:57

Jííízda >> No, kdyžtak jukni do karty..................



Něco takvýho seženu a pokkusím se o to!

NJííízda - Profil | Po 15.6.2009 22:23:18

Strejda_ Rahul >> X - Rap >> pařák na knedlíky nebo sou napařovací hrnce.To ti ženský jistě poraděj.vaříš je vlastně jen v páře,občas snima prohodíš nebo míchneš(opatrně - nerozbít).tak okolo 4 minut a hotovo.už druhej den sou dost tvrdý na chytání.

NX - Rap - Profil | Po 15.6.2009 22:16:19

Jííízda >> No, já nemám zkušenosti s varem boili v páře

NJííízda - Profil | Po 15.6.2009 22:14:54

Strejda_ Rahul >> X - Rap >> a ještě jednu fintu...lepší vařit na páře, tak se nevyvaří esense a je to ještě ůčinější.A když je chceš mít tužší tak lžišku bramborovýho škrobu.

NJííízda - Profil | Po 15.6.2009 22:06:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Strejda_ Rahul >> X - Rap >> neboj se je dát do mrazáku ..já je nechám den dva zaschnout a pak jdou na mrazák.záběry nastejno.na řece hned první den(aspoň labe) na stojáku už druhej den...většinou.Fakt je to chopný boilie.jako suchou směs drtím luštěninu a přidávám vločky aby tam byla i hrubost..někdy ptačí zob atd záleží na fantazii

NRashid - Profil | Po 15.6.2009 21:54:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Strejda_ Rahul >> X - Rap >> ahoj, se sardinkama zkusenost nemam, ani jinymi zvirecimi jatrami, nez li kurecimi. Ale byl jsem poucen znamimi, ze fresh kureci jatra jsou nejsladsi ze vsech zvirecich jater (mrazenim udajne zhorknou), moc jsem tedy mrazeni a ostatni druhy nezkousel. Asi tri roky tedy kurecimi jatry tunim Suprafish od JT, 4ks na 2kg smesi +amk a to velmi uspesne...

NX - Rap - Profil | Po 15.6.2009 21:52:29

Petr.J >> jo to udělám, sardinky už mám koupený!

NJííízda - Profil | Po 15.6.2009 21:51:56

Strejda_ Rahul >> X - Rap >> ještě dodám ten mixér je vlastně robot -takovej s těch reklam co drtí i beton:))) je fakt že v klasickým mixéru se to může namotat ..záleží na nožích a otáčkách

NPetr.J - Profil | Po 15.6.2009 21:47:43

Petr.J >> Když tak to alespoň nakrájej na co nejmenší kousíčky.

NJííízda - Profil | Po 15.6.2009 21:46:41

Strejda_ Rahul >> X - Rap >> vejce bohatě dvě.jak již bylo řečeno játra držej(tuhnou) dost.játra s vejcem a česnekem rozmixuju v mixéru.můžeš i vylepšit pálivou paprikou, čili nebo pepř.Nebo vše najednou -ale nepřehánět - jen tak mezi prsty.klasicky na správnou hustotu už jen voda a olej(nejlépe rybí z lékárny-bez příchutě)když to tak vemeš... získáš dobré a hlavně levné boilie.(hovezí játra u nás ve zverimexu 29 za kg) sardinky ve vlastní šťávě nebo oleji kolem 10kč.

NX - Rap - Profil | Po 15.6.2009 21:45:04

Petr.J >> :( No, asi to zkusím no...kdyžtak máme 3 mixéry :)

NPetr.J - Profil | Po 15.6.2009 21:42:24

Strejda_ Rahul >> X - Rap >> Tak to zkus, ale máma tě asi nepochválí.

NX - Rap - Profil | Po 15.6.2009 21:40:18

Petr.J >> opravdu? a co když nemám mlýnek?

NPetr.J - Profil | Po 15.6.2009 21:38:05

Strejda_ Rahul >> X - Rap >> Musí se to nejdřím namlejt, jinak se ty žíly s jater namotají na nože mixéru a může se i spálit.

NX - Rap - Profil | Po 15.6.2009 21:35:47

Petr.J >> A nedají se rozmixovat na tekutou kaši v mix´éru?

NPetr.J - Profil | Po 15.6.2009 21:32:52

NeBeroun alias Qwert >> qwerty81 >> Jo je to stejné, stejný objem jater, jako bys použil vajec. 20 vajec je asi 1 l a tolik se použije jater, musí se ale umlýt a potom ještě rozmixovat.Klidně se mohou i trochu naředit vodou.

NX - Rap - Profil | Po 15.6.2009 21:30:54

Jííízda >> a kolik potom vajec?

Nqwerty81 - Profil | Po 15.6.2009 21:30:28

Petr.J >> a vytvrdne to bez vajec?

NPetr.J - Profil | Po 15.6.2009 21:28:04

Když použiješ syrová namletá játra, nemusíš už vejce použít vůbec, játra je nahradí.

NJííízda - Profil | Po 15.6.2009 21:27:46

Strejda_ Rahul >> X - Rap >> na 1kg - 20dkg jater a jedna krabička sardinek.5 stroušků česneku to ještě nadzvedne.

NX - Rap - Profil | Po 15.6.2009 21:24:29

NeBeroun alias Qwert >> qwerty81 >> mě taky ne o)

Nqwerty81 - Profil | Po 15.6.2009 21:15:47

Strejda_ Rahul >> X - Rap >> ten odkaz mi nějak nefunguje...

NX - Rap - Profil | Po 15.6.2009 21:11:56

NeBeroun alias Qwert >> qwerty81 >> jukni dolejc!

Nqwerty81 - Profil | Po 15.6.2009 21:11:13

Strejda_ Rahul >> X - Rap >> tak na co si přišel?

NX - Rap - Profil | Po 15.6.2009 20:41:04

Mara.J >> Moc díky!

NMara.J - Profil | Po 15.6.2009 20:25:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Strejda_ Rahul >> X - Rap >>Zkus toto je to klasika - http://shop.jetfish.cz/index.php?action=showdetail​​&article=601&cat=227&PHPSESSID=f769287924cea546d​195fef7​66aca80d
Jinak těch jater 150 ml na kilo, rozmixovat,hovězí.

Nzbynczek - Profil | Po 15.6.2009 20:16:25

Strejda_ Rahul >> X - Rap >> a můžeš vyzkoušet i slezinu.Imperial B. tam taky do svích boilie dává slezinu

Nzbynczek - Profil | Po 15.6.2009 20:15:31

to já nwm ale já bych dal asi 200g nějakou moso/játra(190,-) ak od mika bude to krásně navoňané a lepší potravní signál

NX - Rap - Profil | Po 15.6.2009 20:15:14

d a v i d >> ze jsem slyšel, že je to úspěšné...

Nd a v i d - Profil | Po 15.6.2009 20:14:26

kdyz nevis kolik tam toho dat ani nevis jak to tam dat tak co te vede k tomu to tam davat?

Nzbynczek - Profil | Po 15.6.2009 20:10:48

mohlo by se stát když tam dáš toho hodně a ještě vajíčka že to bude moc řídké a proto bych tam místo vajíček dal sušená vajíčka nebo něco podobného

NX - Rap - Profil | Po 15.6.2009 20:10:13

zbynczek >> no to já vůbec právě netuším kolik mám dát!

Nzbynczek - Profil | Po 15.6.2009 20:08:09

Caw , ale kolik budeš dávat na Kg játer a sardinek