přísady do boilies

chtěl bych se zeptat co všechno přidáváte do boilies?ja ho chci letos vyzkoušet ještě jsem na něj nechytal.a jestli by jste mi sem mohli napsat kde ty přísady seženu a kolik to stojí
díky
Autor diskuse: Daniel14 - Profil , 6.3.2008 kaprařina - nástrahy, návnady
67 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

Npatlal - Profil | St 12.3.2008 21:58:35

Chose // Když tak patláš za nesmysly :-)

NChose - Profil | St 12.3.2008 16:49:52

liborcarp -Co jsem zase provedl????

Nliborcarp - Profil | St 12.3.2008 16:47:23

Chose - ® -jasně v poho ,no Miras se asi nasral a začal trochu psát z cesty ale je to také dobrej kluk.-))nic mažu jede za mnou kámoš z Brna tak mu jdu ukázat večerní Kadaň.-))měj se.Jo jinak tě musím pochválit ale o tom až jindy a jinde.

NChose - Profil | St 12.3.2008 16:43:41

liborcarp-Jo v pohodě,děláte si srandu,ale miras to bere asi trochu jinak-pokud se nemylim.Mirase neznám,patlala také ne ale tebe jo,tak vim jak to mysliš.

Nliborcarp - Profil | St 12.3.2008 16:32:14

Chose - ® -Pepo v klidu tohle je tak trochu sranda .-))Patlal je dobrej kluk a mluví pravdu!Já vím je těžké se v tom vyznat ale znáš to to je ten pojebanej internét.-)))))

NChose - Profil | St 12.3.2008 13:01:05

patlal-Co to placaš za nesmysli????

Npatlal - Profil | St 12.3.2008 10:41:05

Miras // Liborcarp je hodnej lump a krutej seveřan :-))

Nliborcarp - Profil | Út 11.3.2008 16:37:57

Miras - ® -ted budu hodnej páč zrovna baštím tlačenku,to je balzám ,domácí.-)))nežer to to tolik, jinak se ti postavím kolikrát budeš chtít.-)jo Patlal zase kecá.-))

Npatlal - Profil | Út 11.3.2008 10:46:36

Miras // Kecal jsem,Liborcarp je lump a je zlej.
Jinak pánové,pojednání o albuminech bylo strhující a odhalily jste tak asi cca 1/100 albuminů.U nás je zažité že albumin je sušený bílek a nechápu co je na tom tak nepochopitelného.Pokud by jste někdo měl zájem o albumin jako takoví,tak se ozvěte a mohu vám nějaký sehnat,ale ceny jsou trochu někde jinde.
Jinak mám na stránkách také napsáno albumin,ale pod tím v popisu uvádím že se jedná o sušený bílek.

NProgramátor - Profil | Út 11.3.2008 9:52:20

Kuwa po takovim přísunu bílkovin musí bejt ti kapři namakaný jako hovada :-D

NMiras - Profil | Út 11.3.2008 9:34:52

liborcarp: vlastně máš pravdu, odpověděl jsem si sice otázkou, ale to přeci nevadí. Jen doufám, že mi budeš schopen svůj "postoj" zopakovat i tváří v tvář, protože zatím se chováš jako kdyby existoval Libor a Carp, přičemž jeden je vlezdoprdelka, který se ke každému lísá, je s každým rádoby kámoš a rád se fotí s kdekým a ten druhý je zuřivý zaklávesnicový kritik. Jednou bych rád potkal i toho druhého.

Nliborcarp - Profil | Po 10.3.2008 20:50:09

Miras - ® -no odpověděl jsis sám takže není co dodat a tloušták to potvrdil.-))jinak zima je dlouhá a připadá mi tam těch receptů opravdu málo jo a patlal kecá.-)

NOndra (tloušťák) - Profil | Po 10.3.2008 11:52:25

Miras: bude to tím že to nemáš v hlavě tak srovnané jako on :o) Sever je sever :)

Npatlal - Profil | Po 10.3.2008 11:25:19

Miras // On to tak nemyslel,on je hodnej :-))

NMiras - Profil | Po 10.3.2008 8:54:36

liborcarp: copak, blbej den nebo snad nemoc? Zkus mi prosím vysvětlit tuhle pasáž z toho, co jsi napsal:"....abych si něco vůči někomu splnil". Tohle mě vážně zajímá, skoro to vypadá, že víš něco, co já nevím. Mimochodem, jak to děláš, že z tebe vždycky vypadne nějaká kokotina, ať už napíšeš cokoliv?

NPetr.J - Profil | So 8.3.2008 15:30:12

sadraj No tak to bude vono, ještě že si to konečně vysvětlil.

Nsadraj - Profil | Pá 7.3.2008 22:14:39

ALL: albumin je taky lidskej ten je drahej jako prase a je to vyrábený z krevní plazmy a používá se to v lékařství na aplikaci vakcin jako nosič ale cena je cca v řádech tisiců za desetihramový balení . A o tm pochybuju že by t nekdo daval do boili i když jak tu kdosii psal tak tam nedává lený věci protýže jim nevěří mysli si že je to náhražka a povl tak at si takm klidne dá i tem lidskej albumin když má rád drahý věci , My co na to nemme tam dáváme vejce a j to stejný a když je to málo tak jen bílek a ze žloudku si uděláme cholesterolovou míchanici sk snidani . I když sportovci zase vyhazujou žloudky a smažej si jen bílky . proč asi , Aby do sebe dostali bílkoviny a ty albuminy .

Nliborcarp - Profil | Pá 7.3.2008 20:32:16

Petr Koch - ®-a za další nedovolil bych si nikdy prezentovat x receptů jen abych si něco vůči někomu splnil.Jestliže chápeš podstatu tak asi víš o čem píšu ale silně o tom pochybuji.Podle mě není recept na úspěch,je to v lidech a snažení,to je celé.

Nliborcarp - Profil | Pá 7.3.2008 20:24:17

Petr Koch - ® -Kocháč,kurwa se neříká.-)

NPetr Koch - Profil | Pá 7.3.2008 20:20:42

liborcarp - ® : kurwa Libore, ty seš chytrej jak rádio. Můžu se zeptat, čím poradíš ty, kde jsou uložený nějaký tvoje recepty nebo tak něco? Prober se kámo!

Nliborcarp - Profil | Pá 7.3.2008 19:43:28

Miras - ® Pá 7.3.2008 9:22:55-tvoje snažení je už trochu mimo a to už vůbec nemluvím o těch receptech,dej tam něco nového tohle už ani není nuda.

Nbar12 - Profil | Pá 7.3.2008 17:46:29

Daniel14 - ®, od m.kindla maš najlepšiu radu aku si mohol dostat

NHanda - Profil | Pá 7.3.2008 16:54:18

m.kindl - to máš pravdu !!

Nm.kindl - Profil | Pá 7.3.2008 16:38:23

No a vo tom přesně mluvím...kup si pytlík Boilie Scopex Kevin Nash nebo Tutti Frutti Richworth a zachytej si....pokud tomu propadneš jako ty pacienti dole tak aspoň vidíš co tě čeká :-))

Npatlal - Profil | Pá 7.3.2008 16:34:08

Tak teď jste opravdu Danielovy14 pomohli.Jakožto začátečníkovi jste mu podali velice hodnotné informace.

NHanda - Profil | Pá 7.3.2008 16:05:11

12.42.09 jsem již psal že je to izolovaný protein z bílku

NHanda - Profil | Pá 7.3.2008 15:59:01

Albumin nepoužíváte nikdo.Jen sušený bílek.To by jste musely sáhnout hluboko do kapsy.

NHanda - Profil | Pá 7.3.2008 15:57:41

masoxantiere -TO je ono já kritizuju a sám jsem to napsal špatně.Je ti izolovaný protein.

Nmasoxantiere - Profil | Pá 7.3.2008 14:39:49

pokud byste to chtěli opravdu vysvětlit do podrobností http://ukb.lf1.cuni.cz/ppt/trnkova/Modul_AA_bilkoviny.pdf

NJindra01 - Profil | Pá 7.3.2008 14:19:48

Miras-Ja to pochopil že mislel že je to bílek,zjistím to přesně seženu specifikaci

NMiras - Profil | Pá 7.3.2008 14:02:32

Jindra01: tak Ti nějak nerozumím - já jsem napsal, že je to bílek, Handa napsal, že je to extrakt z bílku, což je patrně správně. Ty píšeš, že je to sušený bílek a souhlasíš s Handou. Trochu hokej, ne?:-)

Nmasoxantiere - Profil | Pá 7.3.2008 13:59:42

druhá věc je co píšou někteří prodejci nebo rádoby výrobci, ale myslím, že to nechtěj spíš rozvádět do krajností a napíšou prostě sušený bílek a potom by to podle nich mělo být jasný všem iKdyž to není přesný

NJindra01 - Profil | Pá 7.3.2008 13:53:55

masoxantiere-Ja si to myslím taky že je to tak jak říká Handa ,není žádný jiný Albumin neš ten co se používá v kuchyni na pečení buchet.Používají ho všichni výrobci boilí

Nmasoxantiere - Profil | Pá 7.3.2008 13:42:27

Jindra01: extrakt je jaká koliv látka kterou izoluješ z jiné láty ať je to protein nebo třeba kyselina. Záleží jen na tom co extrktuješ. Podle mých zdrojů je to tak jak píše Handa.

NJindra01 - Profil | Pá 7.3.2008 13:36:12

Miras,používám albumin do každého boilí,jeto sušený bílek.Ještě jsem neslišel že se jedná o nějaký extrakt.Můžeš to upřesnit??V knize je psáno že se jedná o izolovaný protein a ne o extrakt

NMiras - Profil | Pá 7.3.2008 12:58:12

Handa: dohledám zdroj.

NHanda - Profil | Pá 7.3.2008 12:42:09

Miras-tak se nezlob ale i Ken Townley ve své knize a to byla svého času bible kaprařů, uvádí na straně 150 : Vaječný albumin je izolovaný protein z vaječného bílku..........

NMiras - Profil | Pá 7.3.2008 11:45:07

Handa: díky za upozornění, opravím to. Mimochodem, opsal jsem to z "chytrých knih":-)

NDejF - Profil | Pá 7.3.2008 11:23:52

masoxantiere: budu je posílat postupně :-)) hlavně abych poslal aspoň jednu fotečku, hihi ... dík za další mejl ...

Nmasoxantiere - Profil | Pá 7.3.2008 11:17:22

to budu rát když mi zahltíš schránku::))) hlavně ať se daří

NDejF - Profil | Pá 7.3.2008 11:11:08

masoxantiere: díky moc, jsi hodný ... já ti pak na oplátku pošlu na mejl fotky úlovků :-)

Nmasoxantiere - Profil | Pá 7.3.2008 11:08:13

pošlu ti ještě nejaký taky jsem byl rád, když jsem začínal za každej tip.

NHanda - Profil | Pá 7.3.2008 11:07:54

Miras- V kapří pohodě to máš velice pěkně a přehledně zpracováno.Ovšem uvádíš tam jeden fatální omyl. Albumin není v žádném případě sušený bílek. Je to Extrakt z sušeného bílku a je zastoupen pouze 5%. Proto je několikanásobně dražší. Dopouští se toho i prodejci. Už jsem tady o tom hovořil.Jinak Ti nic nevnucuju.Když jsi spokojen, že je to albumin a máš výsledky, jen dobře.

NDejF - Profil | Pá 7.3.2008 11:03:47

masoxantiere: díky moc za mejl ... na konci května už by to mohlo šlapat, to už by měla být voda trošku prohřátá ...

NDejF - Profil | Pá 7.3.2008 10:56:32

masoxantiere: to budeš moc hodný, jsem v tomto oboru ještě tak trochu začátečník, tak vymejšlím, špekuluju, přemejšlim ...

Nmasoxantiere - Profil | Pá 7.3.2008 10:55:09

experimentovat v rozumný míře se určitě vyplácí. Dvouma kilama nic nezkazíš a nebude tě to aspoň tolik stát. Pošlu ti něco na mail.

NDejF - Profil | Pá 7.3.2008 10:53:00

masoxantiere: nebo si můžu dát tak jedno dvě kilča směsi stranou a zkusit to uválet zvlášť a pak se uvidí ... abych si nezkurvil 20kg gulí na týdenní výpravu .-))

Nmasoxantiere - Profil | Pá 7.3.2008 10:50:57

s tou paprikou nejseš daleko od pravdy používá se docela často. Loni sem měl tu čest koupit si robin red od nejmenovaného výrobce a to byla snad jenom paprika. Věř tomu, že i koupená hotová směs se dá vylepšit. Bohužel i zhoršit záleží na každým.

NDejF - Profil | Pá 7.3.2008 10:43:06

masoxantiere: já už právě budu mít směs koupenou od CDB, jen jsem myslel, že bych tam trošku přihodil pepře a česneku, aby to mělo říz ... a trochu hořčice, aby to mělo šmak :-)) a trochu papriky, aby to mělo barvu :-)) to bude boilies pro celý království ... :-))))

Nmasoxantiere - Profil | Pá 7.3.2008 10:40:20

už jsem četl spoustu názorů, že přidávají pepř jen ten co najdou v kuchyni a chytají na to. Jestli je to způsobený tím pepřem nebo celkovým složením jen těžko odhadnout. Pokud si nameleš pepř sám z celých kuliček, tak ten obsahuje olej taky. A česnek dávám do těsta jenom prolisovanej a játra melu v mlejnku, jen pozor při namletí jater tam zbydou takový cucky a ty pak sou na nic při rolování, protože se ti propletou do někalika kuliček najednou, tak je lepčí propasírovat přez cedník.

NDejF - Profil | Pá 7.3.2008 10:31:12

masoxantiere: a to používáš aroma nebo es. oleje? ... já myslel, že bych zkusil do směsi přidat pepř černý mletý a česnek sušený víš ...

Nmasoxantiere - Profil | Pá 7.3.2008 10:29:39

kombinci česnek játra chytám dlouho a myslím, že je fajn

NDejF - Profil | Pá 7.3.2008 9:24:52

Miras: hehe ... já tam toho přidám jen lehce, aby to chytlo jemný nádech toho aroma ...

NMiras - Profil | Pá 7.3.2008 9:22:55

DejF: nic tím nezkazíš, ale pozor aby Ti nevznikly játrové knedlíčky:-)
Daniel14: přehled surovin je tady: http://www.kapripohoda.cz/index.php?page=boilie&p=prisady

NDejF - Profil | Pá 7.3.2008 9:18:10

Já bych se zeptal: budu míchat směs od CDB enzymovaná játra s liquid liverem a chtěl bych se zeptat, jestli bych udělal hodně velkou chybu, kdybych do směsi přidal "špetku" pepře a česneku?

NHenos - Profil | Pá 7.3.2008 9:15:02

Daniel 14: Jindra01 ti dal veľmi dobrú radu a to je tá knižka od Kena Townleyho, myslím, že by ju mal povinne čítať každý prípadný adept lovu na boilies. Odhliadnuc od toho, že dnes už je počet komponentov podstatne pestrejší, v tej knihe sú vysvetlené základné myšlienky a filozofie konštruovania prvých boilies a ich postupné zdokonaľovanie, popísané komponenty, ktoré sa používajú dodnes a na ktorých stojí väčšina zmesí. A nakoniec po prečítaní tej knihy budeš mať úplne jasno v tom, či to myslíš s lovom na boilies vážne, alebo to chceš len "vyskúšať". Zo zadania tvojej otázky zatiaľ vyplýva, že to chceš skôr len "vyskúšať" - takže si kúp hotovú zmes a ušúlaj si boilies podľa návodu, poprípade hotové guličky.

NJindra01 - Profil | Čt 6.3.2008 20:47:03

Jestli ti můžu poradit ,tak si kup knížku návnady a nástrahy na kapry od Kena Townlea.Začínal jsem před časem taky ,a ta kniha mě dost pomohla.Tak moc mě natchla že jsem začal shánět suroviny přímo ,a ne u prodejcú

NGlanis - Profil | Čt 6.3.2008 18:45:16

čau, mam podobný problém, též bych chtěl letos poprvé vyzkoušet boilie. Co se týče směsí a příchutí bylo mi doporučeno ze začátku vsadit spíše na kupovane směsi a osvědčené příchutě. Prý mam vyzkoušet příchut ptačí zob(výrobce už si nepamatuji), takže ti můžu jen přetlumočit to co bylo řečeno mě.
Ale když už je tu tato debata, tak bych se chtěl zeptat jakým systémem upevnujete koule mimo háček, nikdy jsem tímto stylem nechytal a našel jsme nekolik možností upevnění nástrahy mino háček. Kterou tedy preferujete Vy?

Nbar12 - Profil | Čt 6.3.2008 18:42:54

Daniel14 - ®, hej ako už napisali dole kolegovia tak určite ešte neskusaj "zaručen recepty" ktore ty dali nejaky kamarati ale radsej si zo začiatku kup hotovu zmes a skus si par kuličiek nasulat z toho a uvidiš ako sa ti bude darit a ako pozeram maš iba 14 rokov tak to ty bude zo zaciatku stacit a bude to aj trosku menej finančne naročne na tvoje vreckove

Npatlal - Profil | Čt 6.3.2008 18:24:34

Daniel14 // Pokud s tím nemáš zkušenosti ,tak se nevrhej hned ze začátku do drahých přísad.Jak bylo psáno,buď si kup už hotové boilie nebo namíchané směsi a nauč se s tím pracovat.pokud si ho chceš nakoulet sám tak na netu najdeš spoustu receptů.Jinak ti přeji zdar při prvních pokusech.

Nmikdandy - Profil | Čt 6.3.2008 18:19:27

m.kindl- myslím, že z tebe mluví vlastní zkušenost:-))
Jinak já sem z důvodu pracovního vytížení zastáncem už namícháných směsí od výrobce:-) Sem přesvědčenej, že právě výrobce ví co je pro kapříky nejlepší a zatím nemám důvod to měnit...

Nm.kindl - Profil | Čt 6.3.2008 18:13:28

Je to asi jako kdyby jsi se zeptal co všechno se přidává do jídla...prakticky cokoli...Jakoukoli poživatinu semeleš,rozmícháš s vejci a uvaříš máš boilies.Pokud ho chceš zkoušet poprvé kup si něco z hotových a vyzkoušených návnad a ujasni si kde chceš lovit,co tam jde a kolik jsi ochoten ivestovat času a peněz....Teprve potom přichází čas na vymýšlení vlastní "speciality" Jinak se taky můžeš dostat do situace že budeš mít tisíc nezodpovězených otázek na který ti nikdo nedá jasný odpovědi a čas kterej by jsi trávil u vody budeš vystresovanej trávit v kuchyni ve stavu na pokraji zhroucení :-)

NMartin... - Profil | Čt 6.3.2008 18:03:10

Zkus se podívat třeba na www.jetfish.cz nebo na www.mikbaits.cz tak je tam vcelku všechno co potřebuješ a dokonce i nějaké recepty.tak hodně štěstí