Proč si většina myslí, že se v ČRS nemůže nic změnit?

P!F - Profil | Ne 10.6.2018 23:13:42

hraji >> s ČRS máš spoločné to, že si funkcionárom MRS, čo je presne tak kvalitný spolok ako ČRS alebo SRZ. Viď zápis od Strejku. Okrem toho, že sadite kapř/duhaci do každej mláky, aby tá hromada debilov, ktorým ste dali mirnix dirnix povolenky bola spokojná, robíte hovno. Ochrana pred predátormi nula, ochrana pred prevádzkovateľmi MVE nula, reálny záujem o ochranu pôvodných druhov nula, ale na MRKu budeš mudrovat na 110% a oháňať sa paragrafmi. Skončí to rovnako ako u nás, že vám odoberú dekréty celoplošne ako na Slovensku a budete vyplakavat a spisovať petície za záchranu rybarstva, ktoré ste sami úplne dojebali.

potočák 62 - Profil | Pá 8.6.2018 20:26:34

hraji >> Kdyby jsi na rovinu napsal,že jste se začali zabývat problémem kolem KO a vyvíjíte snahu o jeho návrat,tak ti zatleskám,takhle ti můžu pouze napsat že jsi ...... Jak dlouho se mluví o tom,že mizí KO-10,15,20 roků a co za tu dobu udělal ČRS,MRS,AOPK,MZ,MŽP????? Velký kulový.Takový Pě_na udělal pro KO víc,než všechny tyhle instituce dohromady.A Bušák a spol. navracejí geneticky prověřené KO do dalších vod,které nejsou revíry,kde se vyskytoval a rozhodně nadělají méně škod než slavný ČRS a MRS,kteří vědomě porušují několik zákonů a úmyslně likvidují PS vody.Petrův Zdar

MrKos - Profil | Ne 10.6.2018 20:13:02

Hospodaření postavené na kaprovi a duhákovi (urážíme tím skutečnou podstatu hospodaření)
je cesta do pekel a poznáme to již my, ale ještě palčivěji to poznají naše děti. Čilimníci spokojeně předou stejnou písničku o tom, jak je třeba vyhovět většině, vysazují již dvojnásobek kapra oproti zarybňovacímu plánu a dělají, jakože nic. Přitom je absurdní postavit zarybňovací plán na základě pláče laické veřejnosti, protože revíry jsou bohatstvím po našich předcích a navíc v drtivé většině pouze pronajaté. Každý rok nám, našim předkům i našim dětem z vody zmizí další rybí druh, ovšem kapra je dost, laická většina nemá o nějaké hořavce, slunce nebo okounovi ani páru, takže se nic neděje. A život jde dál... zatím.

Pitrys2 - Profil | St 4.7.2018 15:59:15

eskymak Mrakomor >> petrikveprik - 12.6.2018 9:08:56 >> Nové složení výboru územního svazu pro Moravu a Slezsko je ve funkcích pár dní a už se podařilo schválit něco, co se přes opakované pokusy nepodařilo prosadit v mnoha uplynulých letech. Na rybářském revíru Ostravice 1 bude v letech 2019-2020 zaveden režim ChaP v zájmu ochrany genofondu reofilních ryb, zejména parmy a ostroretky. A v současné době je tam úplný zákaz rybolovu z důvodu nízkých průtoků na hranici sucha. Asi se nemusím zmiňovat, že části rybářů je to těžce proti srsti... Pokud to nové vedení ustojí a bude v nastoupeném trendu pokračovat, může se tady změnit k lepšímu spousta věcí.

splávkař - Profil | So 9.6.2018 9:18:39

kakr >> Je až zarážející, že na otázku co jste udělali ve svazech pro KO za 30 let jsi nenašel sebemenší odpověď neb nikdo ani brvou za čtvrtstoletí nehnul a když nějakej blonďák pískne, tak měníte BP rychleji než je stačíte tisknout.

Honza7 - Profil | Pá 8.6.2018 19:34:00

Jiříku, jinak je vše v pohodě? Pár tvých příspěvků z této diskuze. Pokud se někdo zajímá, není to dobře. Když nic nedělá, to taky není to správné řešení. Podílet se vlastní aktivitou na záchraně ohroženého druhu ryby taky ne. Prosím Tě, můžeš nabídnout jiné řešení, než mlčí členskou základnu, kývající souhlasně hlavou nahoru a dolů nad všemocným výborem na všech úrovních rybářského svazu a maximální ochotou co se usnese?

hraji - ® Pá 8.6.2018 8:48:26 Líbí: 0 Nelíbí: 0
Protože myslet si, že to nejde, je pro ně snazší než zkusit něco dělat. Vlastně si tím omlouvají vlastní nedělání.

hraji - ® Pá 8.6.2018 10:39:51 Líbí: 0 Nelíbí: 0
strejka >> máš pravdu, problém je, že většina se nezajímá o vlastní vodu, nic pro ni neudělá, ale kecat by chtěla do všeho kolem, nejlépe rybářům na druhém konci republiky.
Systém koupím si povolenku a svaz mě nezajímá dnes již existuje a funguje, jen není za pusu.

hraji - ® Pá 8.6.2018 11:15:17 Líbí: 0 Nelíbí: 0
Fishky >> jinak, držkováním na MRKu ještě nikdy nikdo nezlepšil stav ani revírů ani jejich obsádky. Ale to taky víš. A co se týče toho zajištění chodu revírů, které rybáře nezajímá. V tom případě je ale nemá zajímat ani to, zda se o ty revíry staráme s použitím V3S nebo Jeepu, ne? Protože podle tvé teorie je to naše starost, jak to uděláme.

hraji - ® Pá 8.6.2018 11:46:08 Líbí: 0 Nelíbí: 0
FRANK71 >> přečti si, co jsi napsal. Bušak a spol nemají co rozšiřovat ryby do dalších vod. Kdybys rovnou napsal, že MO odebírají od soukromých chovatelů ryby a ty vysazují do svých revírů, mimo jiné i karase obecného, byla by to informace, na které se dá něco stavět. Mimochodem, ve středu jsem shodou okolností hovořil o rozšiřování KO v revírech MRS, a rozšiřuje se taky, i bez Bušaka a spol.

petrikveprik - Profil | Pá 8.6.2018 13:05:14

hraji >> to je opravdu divné že bez mrku. Vždy píšeš o tláchani na mrku a pak tu postuješ o dušu....Když se někdo ohradí tak jen tláchá na mrku a na rozdíl od tebe a kolegy kakra nic nedělá :-))) Hoši jste tak populističtí až to pěkné není. Nejprve to tu monitorujete, a pak jeden z Vás začne tlachat jako všichni ostatní a když je v nouzi, objeví se ten druhý z vás honem na pomoc :-)))))

Trochu sebereflexe by to chtělo. Proč tu teda chodíte plkat?

Pitrys2 - Profil | Čt 5.7.2018 18:55:40

kakr >> Ostroretky od Rašky. Rok 2014, mimo jiné i do Ostravice. A pro nick "nofish" - platil to ÚS.

kakr - Profil | Po 11.6.2018 16:40:43

Fishky - 11.6.2018 14:31:21 >>
Ještě jednu poznámku, která mi sice adresovaná nebyla,ale dotýká se mě. Týká se původních druhů.
Asi před 20ti roky jsme se rozhodli, že se pokusíme do Svitavy vrátit podoustev, která za dob mého mládí bývala poměrně hojná, pak vymizela. Požádali jsme o změnu zarybňovacího plánu, podoustev byla zařazena. Dnes je podouství na Svitavě přehršel, přirozeně se vytírají a dokonce naše hejna slouží jako generační ryby pro umělý výtěr pro Spolek, který podoustev "vyrábí".
Nebyla to práce jednotlivce, ale celého výboru spolku, kde jsi členem, tedy i tvá zásluha i když o ní nevíš.

Bacha - Profil | So 9.6.2018 10:31:08

"Člověk si myslí, že je gigant, ale je hovno, kamaráde..."
Tak nějak to řekl jeden z nejznámějších českých rybářů, pan Werich. A já jen dodám, že když je stádo hloupé, uhlídá ho i vůl.
Tak proto:-)

hraji - Profil | Pá 8.6.2018 9:56:44

strejka >> budu ti mírně oponovat. Zažil jsem za posledních pár let pár rybářů, kteří se zapojili do práce s tím, že něco změní. Bohužel, velmi často, kvůli neznalostem souvislostí, nepochopení reality, že na vodě nejsou jen rybáři, ale i jiní "uživatelé", neschopnosti pochopit fakt, že práce na toku, který protéká městem, je svěřena ne rybářům, ale podniku povodí, a hlavně snaze prosadit všechno hned a teď, u nich došlo k tomu, že po prvním neúspěchu svého návrhu skončili, sklouzli do pasivity a odešli. Netvrdím, že jde prosadit změnu snadno a rychle. Je třeba si uvědomit, že je třeba o nutnosti změny rybáře, nebo orgány státní správy, přesvědčit, nelze jim poroučet. Ale jde to. Prosadili jsme řadu změn, některé nejprve jen ve spolku a časem se uchytily i jinde, některé i v celém svazu. Prostě je to o dlouhém přesvědčování a pokud jsou výsledky, podaří se to.

Mrknato - Profil | Čt 9.8.2018 15:16:31

u x a >> A co by se mělo měnit? Jestli něco měnit, tak aby uživatel dosazoval ty druhy ryb, které mízí až zmizely a aby si uživatel neměnil dle libosti stanovené podmínky VRP a ustanovení zákona. A to je ve výhradní kompetenci státu, který na to sere.

Jak jistě víš, tak VRP není (neměl by být v drápech) ČRS (MRS). Co si dělají strejci pod křídly svazu je mi šuma fuk, pokud na to nepoužívají peníze na násady, které mimo kapř nedokážou pěstovat. Jediné co je možné, pokud nezakročí stát, je změnit financování rybařiny, tedy umožnit, aby člen i nečlen mohli lovit za stejných cenových podmínek a rozsahu na "státních vodách"......., protože VRP a svazohrátky jsou dvě spolu nesouvisící činnosti.

retrívr - Profil | Čt 2.8.2018 20:29:42

Jsem ten, který je pouze členem a nemá sílu se angažovat. Proč si myslím, že se nic nezmění, je to jednoduché, vím kde žiju a ten kostlivec je ve všech organizacích. Sám jsem angažován v e sportu. Ano tam to troch jako funguje ale dostat koruny dříve než v květnu je nemožné. Připomínám, že mi sezóna končí začátkem dubna a nikdo se neptá, kde jsi to vzal. Mluvím o reprezentaci, ne o klubu. Nevím, zda jsem to vystihl ale tak je má zkušenost a pocit.

Mrknato - Profil | Čt 5.7.2018 15:56:17

Dědek >> ChaP nemá ve VRP daném zákonem, žádné opodstatnění a je to soukromý projekt pár lidí. Uživatel tu je od toho, aby hospodařil a ne aby chytračil. ChaP původním druhům nepomůže, to je prokázané m.j. "mírou" lipana 40cm. Pokud si někdo vyhlásí "cokoliv, kdekoliv", ale na své vodě, pak je to jeho věc. Rybářské revíry jsou státu a ten podmínky VRP a lovu stanovil naprosto jasně. Není tam žádné místo pro ChaP, jelikož ani RO nemůže vydat takovou výjimku.
Omlouvám se, ale to co píšu není o nenažranství, informacích, ale podporuješ pěknou lumpárnu. Jestliže uživatel nekokáže hospodařit podle zákona, má revír vrátit a nedělat psí kusy.

Pitrys2 - Profil | Čt 5.7.2018 14:44:08

nofish >> Myslím že se shodneme na tom, že jakákoliv ochrana je lepší než žádná. Navíc by to měl být jen první krok, podle mého názoru by tento úsek měl být chráněn trvale a věřím, že nakonec bude. Ohledně ochrany před predátory tě mohu odkázat na můj dnešní příspěvek v 9:03:09, jen bych upřesnil že na Ostravici 1 a přítocích bylo loni uloveno 492 kormoránů. Pokračovat to bude tak, že tento revír bude zdrojem matečního materiálu (zejména parmy) pro umělý výtěr. V tom směru už nějaké pokusy proběhly, ale budeme se muset ještě hodně učit, úspěšný odchov parmy je docela oříšek.
A pokud chceš seriózně o problému diskutovat, tak prosím příště bez těch rádobyvtipných poznámek o ChaP predátory, raději se nabídni, že budeš ochoten pomoci. Děkuji.

Fishky - Profil | Út 12.6.2018 9:15:50

P!F >> jenže oni moc dobře ví, že to jde jinak a lépe, že to dokonce jde i bez nich a o co víc, nejspíš mnohem lépe. Jenže stav bez nich by se jim vůbec nelíbil, vždyť by přišli o prachy. Proto všechny nebezpečné internetové rebely škrtí, trhají, osočují, uráží, protože internet dnes hýbe davy a je tu síla, síla která tuhle skupinu škodících lidí dokáže svrhnout a nahradit. A to dobře vědí, proto mají strach a skupinově útočí.

hraji - Profil | Po 11.6.2018 6:43:53

P!F - 10.6.2018 23:13:42 > no a tuto pitomost jsi vymyslel vlastní hlavou? Za klávesnicí je každý statečný a chytrý jak opice, dokonce i ty.
I kdyby se takoví jako jsi ty, Frank a další tady posrali, i kdybyste tady nadávali a uráželi kohokoliv, kdo si dovolí projevit jiný názor, než máte vy, pořád bude pravda, že kdokoliv z těch "špatných" funkcionářů velmi pravděpodobně udělal pro ryby v revírech víc, než vy všichni dohromady.
Brečíte, že se ztrácí původní druhy ryb, ale v reálu je váš postoj asi takovýto: my nic, my jsme rybáři, my si koupíme povolenku a nic víc nás nezajímá. Ať si to zařídí funkcionáři a svaz. Trochu schizofrenní, ne? A když se vysazují původní druhy ryb, když se dá na většině říčních revírů v MRS chytit parma, ostroretka, podoustev, všechny tři druhy jelců a mnoho dalších ryb, furt je to špatně.
Až budu potřebovat poradit od Slováka, jak mám vést spolek, zeptám se, zatím máš jen hodně řečí, ale skutek utek, takový mi radit nemůže.

u x a - Profil | Po 11.6.2018 1:49:22

vrátil bych RŘ do stavu jako byl před rokem 2000,ubylo by otázek typu- mohu tahat streamer 20cm na MP a podobné zhovadilosti..

strejka - Profil | Ne 10.6.2018 22:24:32

rybomil >> K70 je mi buřt. Pro ochranu ryb to nic neznamená, ale pro pozvolné nutné překlápění mentality rybářů z neudržitelného vnímání rybařiny jako zdroje bílkovin do polohy zážitku to smysl mít může. Kapraře to uchláchlí, žrouty to moc bolet nebude. Chápu, že je neprosaditelné dělat nepopulární kroky jedním jebem a že se nejde zavděčit všem. Zásadně mi ale vadí střelba do vlastních řad jako první a často jediné opatření, zatímco Svaz ignoruje x škodlivých faktorů, resp. v nich nefuguruje jako vlivný hráč. Kdyby Svaz přinesl seznam: U predátorů jsme prosadili toto... u MVE, regulací, otrav, sucha, samovýtěru, průchodnosti toků atd. atd. toto a toto a teď potřebujeme od vás rybářů, abyste se omezili tady a tady, tak ta pozice taky bude trochu jiná. Ale ne, my se budeme jebat mezi sebou a jen tupě budeme koukat na to, jak to pomaličku polehoučku jde do prdele. Podle mě už Svaz dávno prokázal, že na péči o svěrený majetek nestačí. Nůž na krk v podobě rizika odebrání dekretů je zcela na místě.

poky82 - Profil | Pá 8.6.2018 13:52:06

Martin86 >>Jasně, tvůj úhel pohledu je zaměřen pouze na tebe, máš ho dost malej. Ty si vůbec nepřipouštíš, že by ryba mohla trpě tím, že je lovená co. Chyť a pusť nic nezachrání. Co to má za význam pro ryby?? Výš kolik ryb chcípne vlivem chytání a pouštění. Jakej vliv má na ryby neustálý provoz u vody? Na jejich regeneraci, možnosti rozmnožování? U nás na Pardubicku sedí denně u vody něco přes 300 rybářů. Číslo si už přesně nepamatuju ale myslím, že to bylo asi 330. To spočílali pomocí docházek. Spousta rybářů docházky vůbec nepíše, takže ono nakonec to muže být i přes 400. Ty ryby a ostatní živočichové díky tomu u vody nemají vůbec klid. Ale to si nikdo neuvědomuje a ani nechce připustit, hlavně že si chceme všichni zachytat. A teďka jim budeme brát i zbytek času co měli mít u vody klid?

retrívr - Profil | Čt 9.8.2018 18:56:54

splávkař >> Čistota sportu je velmi rozdílná, jde o priority jednotlivých sportů . Zcela mimo sport je fotbal, který již desetiletí jede na sebe. Jde všude jen a jen o peníze. Malé sporty právě díky málo penězům jsou jinde i když jsou na světové úrovni. Olympijský výbor, je ten, který všemu velí, tak je i nejvíce špíny. To bylo , je a snad nebude / ? /. Ale mohu říci, že se věci poměrně hodně narovnaly, tedy z mého pohledu, tedy pohledu neolympijského sportu.

Mrknato - Profil | St 25.7.2018 14:58:19

rover >> Jestli že jsou vody (pozemky) státu, tedy všech, tak by měl být i VRP všech a o tomhle rybolovu já hovořím. Kloním se k tomu, že uživatelem by měl být stát a nějaká neziskovka či svaz být pověřen jen výkonem některých činností, jako jsou pověřeny dnes MO. Pak by byl konec s kšeftováním s podmínkami VRP. Ale je to samozřejmě nereálné, stejně jako poudačky že členi v MO se starají o revíry.....

Pitrys2 - Profil | Pá 6.7.2018 14:20:10

Nebo tahle...

Pitrys2 - Profil | Pá 6.7.2018 14:14:06

Ať mi věříš, že nekecám.. .

Honza7 - Profil | Čt 5.7.2018 18:51:04

Líheň u pana Rašky, vypouštění potočáků - F16, Honza7, Shafi, Ticmin,Skoty, Pája7

kakr - Profil | Čt 5.7.2018 18:07:18

Lipánci od Rašky.

Pitrys2 - Profil | Čt 5.7.2018 15:41:25

Chlapi, je bezva že máte spoustu nápadů. Tak je dotáhněte do konce. Já jsem chtěl ChaP na Ostravici, šel jsem za tím a shodou šťastných náhod se to povedlo. A už jsem to tu kdesi psal - jsem jenom blbý důchodce. Vy mladí a perspektivní to musíte zmáknutou levou zadní. :-)
Předtím jsem se podílel na vyřízení výjimky k odstřelu a také to vyšlo. Dokonce se podařilo vyřídit výjimku k odstřelu na nehonebních pozemcích, což je téměř rovno zázraku.
Teď jde o to, aby se myslivci na tu střelbu nevykašlali, protože to pro ně musí být frustrující, když toho ptáčka střelí (zas tak úplně jednoduché to není, spousta sdružení měla výjimku i kormorány a nestřelili nic) a musí se jenom dívat, jak jde s vodou do Polska.
Tak koho si mohu napsat? Sem s těmi telefony... :-)

Honza7 - Profil | Čt 5.7.2018 14:54:58

Pitrys2 >> Sázka na jeden revír ještě s určitou formou ekologické zátěže není do budoucna vhodné řešení. Cokoliv se v daném úseku stane, tak tato "ikona" padne.
Bylo by načase se věnovat i jiným revírům a tam vysazováním podpořit skomírající populaci těchto ryb.

show must go on - Profil | Čt 5.7.2018 14:11:53

show must go on - ® Čt 5.7.2018 8:39:02
Mrknato >> Hýbner a Koranda jsou vyčuránci?

Jak jsi přišel na to, že jsi se ptal první?

roman_monfish - Profil | St 4.7.2018 22:18:21

Mrknato >> Hodně štěstí ;)

Mrknato - Profil | St 4.7.2018 22:03:06

roman_monfish >> Když vidím, co dělá Hýbner, Koranda, kam to směřují, tak bych si moc přál, aby žádní vyčůránci nemohli nic měnit..... A vůbec to nejhorší je, když o případných změnách hlasuje zmanipulovaná banda "zlepšovatelů".......

Turňa - Profil | Ne 1.7.2018 21:04:32

hraji >> Já Jiří nepsal, že jsi v Radě ČRS, jen, že funguješ v orgánech ČRS, ač tam nemáš co dělat.
Tak ještě jednou i s odkazem, kde ty, jako člen organizovaný v MRS, jsi uveden v orgánech ČRS:

https://www.rybsvaz.cz/?page=rada/odd_sport_mladez/​adresar&oddeleni=lov_ryb_plavana&adresar=clenu_odbo​ru

A znovu opakuji, pokud bys byl ve společném týmu, složeném z členů ČRS a MRS, pak to pochopím, ale teď jsi veden v odboru ČRS A TAM NEMÁŠ CO DĚLAT.

Jestli to "soudruzi" z ČRS neumí správně uvést, to je možné, ale SNAD SE TO PO VOLBÁCH SROVNÁ, tak JAKO OSTATNÍ PRŮ..RY.
Doufejme
Ano, omluvu přijímám.

petrikveprik - Profil | Út 12.6.2018 9:33:41

Fishky >> přesně tak. A všimni si jak tu "mrkosílu" potírají - prostě tu jsou jen žgryndy, tlachani, debilní siláci na mrku co nikdy nic neudělali na rozdíl od nich....., prostě nic vážného.
Ale schíza je sviňa... jsou tu každý den :-))

Turňa - Profil | Út 12.6.2018 8:45:06

strejka >> No Praha už má konferenci za sebou, a že by byl znát nějaký pokrok směrem k modernímu stylu řízení se říci nedá, takže Praho 2, ani zmínka o konferenci, tak jakápak osobní rovina? Co jste sami udělali k reformě - to je ta rovina.

Turňa - Profil | Po 11.6.2018 20:55:34

hraji >> Opravdu? To snad nejsi ty? Pokud ne, pak omluva, ale v Radě ČRS nemá člen MRS co dělat, toť můj názor. Když už jste se trhli, tak za své. Kdyby to byla reprezentace ČR složená z obou svazů, jako společný orgán, neřeknu ani popel.

"Rada ČRS: Oddělení sportu a mládeže: Lov ryb udicí - plavaná
Moravský rybářský svaz
Ing. Jiří
H R A Z D I L"

Petrův.

rybomil - Profil | Po 11.6.2018 18:30:36

roman_monfish >> třeba se uniformovanej Fanda od compu postará a za pár desítek let se děti co máš v juniorce toho zase dožijou ?
¨
hraji mu bude jen závidět a pojede se k němu poradit :/)

my žijeme zatím na zemi, lítáme nízko a od compu revíry reofilními rybami nezarybníme, přestože to něco jakoby nařizuje
potočák62 aj. vědí svý

Bacha - Profil | Po 11.6.2018 17:58:04

Jinak opět výživná debata:-) Je to k bleskovce: "Proč si většina myslí, že se v ČRS nemůže nic změnit?" A tvrdé jádro si opět píše co se jim zlíbí. Možná by bylo užitečné vysadit všechny reofilní čilimníky.....ale na Mars:-D

Bacha - Profil | Po 11.6.2018 17:51:56

roman_monfish >> J. Tejčka píše v Rybářském sportu, jak jel na víkend někam k Otavě do výletní restaurace, kde mu majitel povídá: "Místo na spaní máme, ale s jídlem to je horší, máme jen lososa."
No, tak takhle se tam kdysi žilo:-DDD

Vikasgard - Profil | Po 11.6.2018 15:10:20

FRANK71 - Ale má pravdu. Nebo se původní druhy ještě dělí na ty které se hodí a které ne? Já chci do revírů hlavatku po půl kilometru..

Vikasgard - Profil | Po 11.6.2018 8:28:25

Martin86 - Ten sazebník trestů by mne též velmi zajímal. Zkusím ho sehnat. Za zákaz srkačky palec nahoru, jen ta definice mohla znít trochu jinak. Takhle se to dá snadno obejít..

FRANK71 - Profil | Po 11.6.2018 7:31:14

Martin86 >> jsem zvědavý jak budou osvětlený zabrozený rybáři a vláčkaři asi budou též nadšení. Škoda, že byl schválen sazebník trestů, ale nikdo neví jak zatím vypadá., ale věřím, že se to pohne.

Bacha - Profil | Ne 10.6.2018 22:44:20

kakr >> Blahoslaveni chudí duchem, neb jejich jest království nebeské....co se týče tvého příspěvku ke karasu stříbřitému:-DDD

Turňa - Profil | Ne 10.6.2018 20:49:17

Hrajiho si nechte v MRS, ten k nám, ČRS z.s. nepatří, Ať si tam dělá co chce. a pokud jde o jeho fungování u nás, jsem toho názoru, že tu nemá co dělat. Ať se realizuje u nich.

kakr - Profil | Ne 10.6.2018 18:32:24

splávkař >>
Pokud se bude ve vodě vyskytovat karas stříbřitý, tak je téměř k ničemu snaha (dobře míněná) pokusit se vysazovat karase obecného, další generace skončí jako stříbrňáci. Karasi začali mizet po nástupu stříbrňáků, zkus si o tom něco přečíst.

FRANK71 - Profil | Ne 10.6.2018 18:16:21

rybomil >> hele já bych byl radši kdyby jako předseda hospodářského výboru ČRS běhal po revírech Rady. Bohužel tam je aktivita mizivá. Proto se ptám co by se v tomhle zlepšilo, když bude zvolen Předsedou svazu, když nekoná nyní. Kdy konečně dopadne tvrdá ruka zákona na Orlík. 50 zadržených povolenek za rok je výsměch.

rybomil - Profil | Ne 10.6.2018 17:15:45

splávkař >> Kamile, jsi fakt naivní , si jako myslíš, že předseda SÚS a předseda hospodářského odboru rady nebude zároveň RS? SÚS má RS s celoúzemním působením.

Usnesli jsme se na tom při krajské konferenci už v r. 2014, m.j. hlasoval jsem též PRO

http://crs-sus.cz/ustanoveni-rs-s-celokrajskou-puso​bnosti-a-seznam-clenu/

tak jaképak se nechal jmenovat, si pleteš pojmy s dojmy

Asi to máte v tom HK, alias VĆ ÚS jinak ???

splávkař - Profil | So 9.6.2018 9:25:18

potočák 62 >> DH má víc funkcí než zvládá- svědčí o tom i video které sám, za prachy všech, i na MRKu presentoval ve kterém názorně ukázal, že na revírech na které se nechal jmenovat RS nikdo s RS nepočítal a na to divadlo co DH zahrál koukali jako zjevení. Za zmínku stojí i připomenutí, jak si tam stěžuje, že ani dva policisté ve službě nemohou na některých revírech nic, když si to hospodařící spolek nepřeje.

rybomil - Profil | So 9.6.2018 8:55:11

Honza7 - 8.6.2018 19:34:00 >> Jsem členem ČRS od r. 1977. Chodil jsem na schůze pravidelně vždy, pozoruji, že podmínky pro výkon RP členů se stále spřísňují, jebeme se víc a víc mezi sebou, nehájíme své zájmy a požadavky, zatímco jiné zájmové skupiny si chytají lážo plážo jak chtějí, taky chataři a lufťáci pytlačí o106 a vlastně se nám těžce smějí.
Letos poprvé jsem na VČS nejel, nemá to cenu, podněty členů se neakceptují, neřeší, vymýšlí a odhlasují se např. K 70 na 2 hektarovým revíru - potoce. Nebo mi chodí mailem pozvánky na brigády, když 18 let bydlím cca 100km od MO a tudíž brigády vždy platím. Asi si myslí, že náhodou přijedu ?

potočák 62 - Profil | Pá 8.6.2018 20:36:23

Fishky >> Tak Dušan Hybner zase tolik funkcí nemá a většinou spolu souvisí.A že chce být předsedou ČRS? A co má dělat,když vidí, kam vedou svaz současní bafuńáři?Po včerejším jednání rady můžu říci,že jestli delegáti na sněmu nebudou mít rozum a nedojde k podstatným změnám,tak už možná od příštího roku začne svaz přicházet o dekrety na tekoucí vody.Petrův Zdar

kakr - Profil | Pá 8.6.2018 15:32:15

Fishky >>
Musíš se zeptat hošanů z ČRS, jistě rádi odpoví.
Už ses pochcal ?

Tarn - Profil | Pá 8.6.2018 14:46:47

kakr >> No konečně ...MRS žádnou aktivitu nevyvíjel, ba naopak, ... a o tom Fishky psal, což jsi rozporoval.

Tarn - Profil | Pá 8.6.2018 14:36:20

kakr >> téma o koze a Ty o voze. Řeč byla o aktivitě Vaší aby ta vyhláška vznikla, ne o její aplikaci po vzniku.

FRANK71 - Profil | Pá 8.6.2018 14:19:17

kakr >> jen se zeptám, platí stále jen tištěná forma BP jak informujete?

Tarn - Profil | Pá 8.6.2018 14:17:15

kakr >>
cituji cos dal z usnesení :

- na jednání Svazového výboru prosazovat změnu doby lovu v BPVRP na rok 2018 ve znění
Vyhlášky č. 25/2018 Sb.

kde je konkretní upřesnění (zpřísnění) o kterém píšeš ? To že lze, není totéž jako udělali jsme :))))

FRANK71 - Profil | Pá 8.6.2018 14:17:01

poky82 >> když chceš chránit ryby tak je nechytej. Tvoje argumentace je divná. ,,Já ryby trapím, ale jen o hodinu míň."

poky82 - Profil | Pá 8.6.2018 13:00:58

Martin86 >> Víš, ono ta změna času je spíš mínus než plus. Až se zase budou rybáři ptát proč nejsou ryby a podobně, tak by se měli spíše ptát co se udělalo pro ochanu ryb. A ono tyhle kroky co jdou vstříc rybářům to opravdu nejsou.

Fishky - Profil | Pá 8.6.2018 12:02:36

dun >> K70 je hovadina, na celoplošné úrovni navíc obrovsky nebezpečná, ale to bych sem s dovolením netahal :)

FRANK71 - Profil | Pá 8.6.2018 11:55:01

hraji >> ale nehýbe, jen si to nechceš přiznat. Ona i změna doby která proběhla je diky tlaku na sociálních sítích. Kdyby nebyly nikdo nic měnit nebude.😊😊Dneska se i politici chovají dle situace na sociálních sítích, takže proč by funkcionáři měli chovat jinak.

FRANK71 - Profil | Pá 8.6.2018 11:25:06

hraji >> není to pravda. Stačí se podívat na rozšiřování KO. Jen díky Mrku třeba jen Bušak a další tuto rybu rozšířili do dalších vod. A jsou delší veci,a le o těch nechci mluvit.

marmyš - Profil | Pá 8.6.2018 11:17:09

Myslím že změnit se dá,ale k horšímu.

Fishky - Profil | Pá 8.6.2018 10:45:54

hraji >> možná jsi nepobral, co psal kolega Strejka. Skus si to přečist pomaleji a pro jistotu desetkrát. Obyčejný rybář chce zaplatit povolenku a chytat. Když není co chytat, bude držkovat na MRKu, proč by podle tebe měl jít něco dělat? Od toho jsou přece svazový funkcionáři, aby se zasadili o chod svazu a fungování revírů. Ale to Ty, Kakr a jiní svazový klucí nechcete slyšet, budete rozdávat moudra na MRKu, to vám jde na jedničku. Jakmile ale někdo poukáže na nečinnost svazu, okamžitě argumentujete, že dotyčný je také svaz, tak ať to udělá jako on... Ale jako svazový člen nemá žádnou povinnost dělat to, co ty nebo Kakr tady mudrujete, od toho jsou přece Stanovy, ale to dobře víte, vidte klucí :)