Dodržování zákazu nočního chytání vyrazila kontrolovat rybářská stráž. Jak dopadla?

RK - Profil | Po 12.6.2017 19:22:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Marczech >> máš recht. A zase, kde je jádro pudla? Nějakej dědeček, nebo normální rybář si sedne k vodě , pokochá se, chytí, nebo nechytí rybku a jde domů.Tak to dělá každej. A pak jsou ti, kteří nocujou, bivakujou, rybaří tejdny, nové trendi.Jestli dřív to dědek protáh, aby lapnul hada, tak pak dostal sodovku od mámy, kde jako kurva byl, že měla strach. Chytil hovno, nebo hada, koho to zajímalo.Dneska už je to jiné.Rybařina už není jako za Jindřicha Plachty, nebo Wericha.Dneska je to málem životní styl, móda, fotky, jsem feederař, kaprař. Je to k smíchu. Dřív to byla radost, něco navíc, dneska je to dovolená s bivakem, někdy i s rodinou.Dřiv měl někdo vztah k přírodě, tak bylo přirozené, že začal chytat ryby, nebo šel dělat do zoo, nebo byl akvarista atd.Přirozenej vývin.Dneska chytaj lidi, kteří nemaj koníčka a tak jim soused řekne, poď chytat ryby. Ten člověk nepozná ondatru od nutrie, poštolku od krahujce, peledě od marény, nebo kunu skalní od lesní.On nepozná vlastně ani kunu. Klidně by se mohl přeslechnout a začít mluvit o bordelu...Vidím to kolem sebe u vody dnes a denně.To neznamená,že ti jedinci jsou špatní, vůbec ne, ale chybí tam ten vztah, to s čím se buď naroďíš, nebo ne.

sven - Profil | St 14.6.2017 9:46:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

u x a >> existuje i elegantnější a hlavně zákonný způsob,.... tedy kdyby k tomu nechyběla vůle...
Hojněji začít využívat sankci: "Propadnutí věci", které bylo užito ke spáchání trestného činu nebo přestupku. To by problém vymýtilo jedním šmahem ...
Kamarád z Australie, kde je takový institut s oblibou využíván mi vyprávěl, jak jeho soused přišel na první dobrou o rybářský člun s rybářským vybavením, tažný podvozek i tažný automobil, jsa přistižen při lovu krabů v době hájení ... Při následné domovní prohlídce následoval i mrazák, ve kterém nezákonné úlovky skladoval... :-)
Vsadím boty, že podruhé ho to nenapadne ani v nejdivočejším snu :-)

pajagogo - Profil | Út 13.6.2017 21:48:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

blackfish >> naopak já to pochopil naprosto přesně, viz má první věta příspěvku, chápu, že tahle pravidla, která jsou pro vás mladší ročníky zastaralá a nesmyslná, vymýšleli lidé, kteří měli k vodám, rybám a rybníkářství nějaký vztah a i velmi dobré znalosti o něm (proč bychom jinak tímto hospodařením byli proslaveni od středověku, pokud bychom tomu, myslím naše předky, nerozuměli) a jistě tyto věci nepraktikovali kvůli nočnímu nonstop lovu rybářů, ale ze zcela jiných důvodů.

Bohužel, to co se rozmohlo poslední dobou, je to že tyto léty ověřené a fungující praktické věci, se snaží některé zájmové skupiny rybářů bez jediného rozumného důvodu změnit a to výhradně v jejich prospěch, ale zároveň v neprospěch ryb a co je na tom nejsmutnější, že zrovna tytéž skupiny se snaží ostatní veřejnost přesvědčit, jak je to vlastně pro ty ryby výhodné, když je můžou chytat 24 hodin denně a jak se to těm rybám líbí, protože oni je stejně jen krmí, pomazlí, vyfotí, ošetří a navíc ještě pustí.

Necejtíš, už jen v tomhle, že je něco asi ne tak jak má bejt? Nehledě na to že tě opravdu nikdo nenutí spát jen 2 hodiny, vždyť přece můžeš vytáhnout pruty a jít spát po zprávách a nahodit ráno. Navíc pokud tu rybu chytneš v neobvyklou dobu budeš ještě větší king. Jo a abych nezapomněl jednu věcnou, pokud začínáš stahovat až o půlnoci tak u nás by ses už po návratu ke břehu mohl divit, že nejseš vlastník platné povolenky :-))

FRANK71 - Profil | Út 13.6.2017 16:19:00

blackfish >> je vidět, že jsi dobrý mamánek, co hovno vydrží. Já když chytával v noci, tak jsem vždy seděl na židli. Nenapadlo by mě spát. Bohužel dneska je už mládež něco mezi buznou a metrosexuálem.

pajagogo - Profil | Út 13.6.2017 22:33:48

blackfish >> hele já se s tebou nechci hádat, ani s tebou tady polemizovat, co je správně a co ne, to my dva stejně nevyřešíme, od toho sou tady, lidi ktery na to studujou a teoreticky by tomu měli rozumět. Jak ty sám píšeš rybařina se samozřejmně posouvá a to mílovými kroky a právě díky tomu abnormálnímu rybářskýmu tlaku, bysme měli uvažovat jako rozumně uvažující tvoři nosící pyšně název Homo Sapiens (pokud si náhodou byl na sumcích, tak to znamená člověk rozumný, někde se to překládá i moudrý) Naši předci rozumní a moudří byli a proto já narozdíl od tebe pamatuju doby, kdy byly ještě řeky a rybníky ryb plné (chápu že ty si to zažít nemohl).

Nikde jsem nenapsal že ty pravidla vymysleli už ve středověku kvůli pytlákům to sis jen převrátil jak se ti to hodí a právě proto bychom měli dělat všechno pro to aby si ty ryby mohli chytit i naše děti a ne jen my a po nás potopa, jak to funguje v dnešní době ve všech oblastech života. Jo a naopak ty pravidla bohužel realitě odpovídají a měla by naopak ještě přitvrdit, protože v dnešní době si všichni moderní životaužívači bohužel demokracii vysvětlují tím způsobem, že když to není nikde ofiko zakázaný tak mi všichni vykuřte a já si budu dělat co chci, ale kde je nějaká morálka a slušný chování, škoda, že si tu hroznou dobu komunizmu nezažil (já, když nepozdravil souseda co mě naprášil, že sem mu rozbil okno dostal sem vod táty facáka) bylo to nespravedlivý a štvalo mě to, ale fungovalo to a naučilo mě to mít k něčemu úctu a s přírodou je to stejný, jenže tu facku za vás dostanou, až vaše děti a to už bude pozdě.

RK - Profil | Po 12.6.2017 19:47:37

sven >> děkuji, vždycky, když piju pivo na zahrádce, tak mám nostalgickou a upřímou.A přiznám se, že jsem i ,,moudrý" až to bolí☺Ale zároveň se musím ,,sebekriticky" přiznat, že poznám dobře naší faunu a že jsem se s tím narodil. ☺V mladších dobách jsem lítal po lese a kolem vod s dalekohledem, pozoroval vše živé, rybařil a pro okolí byl za podivína. Teď už jsem se srovnal, ale sem tam mě to rafne a to pak takhle ,,hezky" píšu☺Ale vážně, ta rybářská anabáze tenkrát a dnes? To je nebe a dudy.Tenkrat se u vody potkávala jiná sorta, než dnes. Ale to je evoluce, hospodářský rozkvět a nová doba.A ta se týká nejen připoslechů,ale nás všech:-(

jeden3 - Profil | St 14.6.2017 19:07:41

hraji >> Respektovat předpisy, to je znak sociální dospělosti............
nemohu souhlasit,tupe prijima i nedokonale zakony jen stado-treba povely od pasaka nebo jeho psa. Naopak clovek by mel byt tvor s vlastni vuli a rozumem. Pokud by se lidstvo ridilo tvoji myslenkou,nevim,jestli by jeste ted byl otrokarsky rad nebo uz ranny feudalismus....Ale pokud by spolecnost tupe a pasivne dodrzovala zakony starovekych otrokarskych statu a kralovstvi-zrejme by veskery pokrok lidske spolecnosti ustrnul.
A stejne ustrnuli i panove ve vedeni RS,pres pokrok v metodach lovu,pokrok v technickych prostredcich lovu-oni ziji stale jeste v rybarskem stredoveku,nebo spise nekde tak na konci prvni republiky....Treba ,ze clovek nesmi spat za volantem je celkem logicke,proc by ale s hlasicema nemohl klimbnout po dobrem obede???? Koho tim ohrozuje??? Koho tim omezuje??? Muj deda pred mnoha lety pred erou "pipaku" u prutu klidne klimbal a nikdo ho nebuzeroval. Ale dnes-asi prave proto,ze pipadla existuji,te za to bude buzerovat kazdy druhy od RS.
spat u prutu a jedno jestli vecer nebo po obede je tu podle nekterych hrdelni zlocin...
tak tihle experti zde me fakt bavi :-))) bravo

jeden3 - Profil | St 14.6.2017 13:26:51

sven >> jasne....lov treba po pulnoci jinak ovsem s platnou povolenkou je obycejny prestupek....na rozdil od pirata silnic tim nemuzes ani nikoho nejen zabit,ani ohrozit na zivote
ä tady je stale dost lidi,kteri by za to davali snad dozivoti...
to ani za komancu-a to pry byla totalita!!!za obycejny prestupek nebyl takovy postih,jako je dnes v demokratickych zemich...bravo demokracie
a nenechte se vysmat recma o pravnim state -ten blbecek,co zabil skutrem holku,dostal tri roky podminku...borec,co se mu potopil privoz-nikdo se neutopil,nikdo nebyl zranen-to dostal na pet let....
V takovemto pravnim state je smesne,kdyz tu navrhujete sankce pro cloveka,ktery ma platnou povolenku a pretahne dobu lovu :-)))

Drakymumba - Profil | St 14.6.2017 8:21:07

blackfish >> Jsem rád, že si napsal, že člověk musí spát. Není to úplně sranda nespat třeba 48 hodin, zejména když jen čučíš do prutů. Drtivá většina už má problém po 24 hodinách se v křesílku přemluvit k nespaní. Logicky tam vidím ty 4 hodiny jako příležitost k spánku, protože je všem naprosto jasné, že člověk spát bude a když někdo spí, tak těžko může chytat ryby. Neber to z té stránky, že nejde chytat ryby, ale ty jako osoba spící je nechytáš, jen po probuzení vyzvedáváš.

To, že je otravné neustále zavážet, vyvazovat, přepichovat nástražky věřím, ale svobodně sis tento styl lovu vybral a musíš se podřídit ty, nikoliv zákon. Jestli je to pro tebe příliš pracné, tak doporučuji přívlač, tam to zabalíš a rozbalíš raz dva.

btw: Důvody a logiku věci ti stejně nikdo obhajovat nemusí, prostě je to tak dáno a tvou povinností je řád dodržovat. Jestli s něčím máš problém nebo ti to přijde jako nesmysl, tak existuje MO ke které si přihlášen a tam můžeš například na výroční schůzi podat návrh na změnu.

1568 - Profil | Po 12.6.2017 21:23:50

Nevím jak ostatní,ale na rybařinu jsem se dal dobrovolně a DOBROVOLNĚ jsem se zavázal dodržovat RŘ.I když musím vytáhnout pruty o půlnoci,tak mně to vůbec netankuje.Nejsem u vody abych nosil domů rybu za každou cenu,nebo honil rekordy.Jsem tam,abych si v KLIDU a pohodě odpočinul,popř. si pokecal s kamarády.

u x a - Profil | St 14.6.2017 20:45:29

Mrknato >> každou chvíli čekám že nějaká renomovaná firma ,např.ta s liškou ve znaku přijde s dvoupatrovým bivi bude to revoluce v bivakování...

sven - Profil | Po 12.6.2017 21:10:01

P!F >> ..."pred 30timi rokmi sa tiez chodilo k vode na dovolenku...

No to máš pravdu ale po soumraku se hlavně chlastalo, souložilo, opékali buřty na ohýnku a jinak utužovali společenské vztahy. Nikoho ani nenapadlo chytat přes noc... :-)

Pedro1 - Profil | Čt 15.6.2017 14:24:53

El Duffus >> Když se povolí plošne,tak se pytláci taky rozmnelni a už nebude chycen nikdo.

Já bych si i ten nonstop uměl představit,ale pouze v případě,ze rybář bude opravdu lovit ryby a ne spát v bivaku.
Takže OK,baví Te chytat v noci.Tak se vyspi přes den a v noci si sed u prutů a chytej.
Když něco dělám,tak u toho přeci nespim.Buďto hraju fotbal,nebo spím.
K tomu by musela byt adekvátní kontrola a přísné tresty.

Jinak práva lovce jsou přesně taková,jaká mu umožňuje spolek do ktereho dobrovolně vstoupil.

sven - Profil | Po 12.6.2017 20:42:08

RK >> mám to podobně nastavené, také jsem se tím postižením narodil :-)
Dalekohled jsem v dětství nevlastnil, zato co se hnulo v okolí 5km, skončilo v pětilitrovce, v plechovce od okurek, krabici od margarinu, pak v kleci, akvárku, terárku, volieře...
Navíc jsem měl to štěstí, že jsem uměl číst knížky už v šesti letech a přes ulici byla solidně zásobená, veřejná knihovna "Václava Kopeckého".
Troufám si tvrdit, že její veškerou naučnou a odbornou literatůru, včetně beletrie týkající se přírody, jsem do coby dítě školou povinné, zdolal..
Pamatuju, že i místo do trumpety a do houslí, kam jsem povinně chodil pět let šmidlat, jsem raději v lese odlévat sádrové stopy, sbíral bobky do sbírky nebo přelezal plot do ZOO :-)

jeden3 - Profil | Čt 15.6.2017 16:43:25

Pedro1 >> clovece..ty musis byt orpavdu velky znalec lidi a rybaru zejmena co?? :-)
podle tvojich nazoru: jeden dva dedove usnou za volantem-zakazeme jezdit po setmeni,jeden lyzar se zabije na sjezdovce,zakazeme lyzovani......jeden plavec se utopi na prehrade-zakazeme koupani ...
a protoze par rybaru proste u prutu klimba-zakazeme co? prece rybarit :-)))) Protoze usnout muzes nechtene za volantem-a ver,ze je to myslim vzdy nechtene,jako u prutu v kterou koliv dobu.

jste normalni fanatici,nekdy se panove projevujete az nenavistne..... protoze podle vasich extremnich nazoru by treba duchodce,ktery usne u prutu mel byt prisne trestan...jste panove k smichu
PS jeste nejsem duchodce a jak pozoruji nasi vladu a EU,asi ani nikdy nebudu :-)))

Pedro1 - Profil | Čt 15.6.2017 13:56:50

FRANK71 >> Já bych taky chtěl,aby měl víkend 4 dny a 3 aby se dělalo.Dva dny volna se mi zdají málo.
A taky bych rád každou středu na golf do Skotska.
Jo a každý úterý k moři.
A aby nebylo v létě takový horko a ryby braly pořád a hlavně velký.

blackfish - Profil | Út 13.6.2017 12:13:25

Furt nechápu proč je to prezentováno jako nějakej hon na pytláky. Jakej je smysl toho ustanovení? Jezdím si k vodě odpočinout, je mi 18,vztah k tomu mam a nechapu proc bych mel bejt v 23:59 slusnej rybar a v 00:01 pytlak. Je to nesmysl a nechapu doted ze to nikdo nezrusil.

já 2 - Profil | Po 12.6.2017 20:01:58

RK >> Zapomněl jsi jen dodat, že dneska je člověk natolik přesycenej vjemy tak, že mu příroda sama o sobě nestačí. Je zvyklí na světla, blikající obrazovky, akci a rychle se měnící zvuky. Dnešní člověk nevydrží hodinu sedět a koukat jen tak na ptáky a veverky, musí buď něco dělat, nebo vidět pořád víc a s tím se to veze, chce chytit velkou rybu, ale čekat na ní nechce u prutů, zaleze do bivaku a oddává se vjemům v podobě filmu, nebo alespoň natáčí apod. Dopad to má na rybařinu stejně jako na cokoli jiného...

RK - Profil | Po 12.6.2017 18:05:12

Soulfish >> jasná věc, dělám srandu, ale to je něco, jako zbohatnout poctivou práci☺

u x a - Profil | Pá 16.6.2017 22:56:35

za mě pravidla jako před rokem 99 stojáky od 1května ,tekoucí od 16 června na nonstop lov zapomenout ....nejaký pytlačící individua jako jsou cárky v březnu a kapří chycený ve dvě v noci ve spánku na samosek by měli smůlu ....strašná doba,strašná....

Pedro1 - Profil | Pá 16.6.2017 21:32:40

Piškothonza >> Jestli chceš spát,je na to postel.Jestli chceš chytat ryby,chytej.
Co na tom nechapes?V bivaku si můžeš chrapat na Kope,jeseter to určitě taky rozjede.
Jebe Vám definitivně.

Pedro1 - Profil | Pá 16.6.2017 18:03:45

FRANK71 >> A tohle je to,co mě strašně sere.Kde vzali lidi pocit,ze každý ma nárok na chytání ryb?To je jako v ústavě,nebo co?Co je to za picovinu.
To si lyžaři sepisou petlici,ze chtějí sníh v létě,ať to asociace sjezdovkaru zařídí?
Nebo si myslivci prosadí možnost střílet jeleni celý rok,protože mají málo času když se střílet může?
A co kdyby odboráři v celý ČR prosadili,ze když rostou houby,bude se pracovat jenom 3 dny v týdnu,aby toho lidi stihli více nasbírat?

Co je komu po nějakém kaprari,který nemá na ryby čas?Tak ať si ho udělá,ať změní práci,ať přestane chodit do práce,ať si jezdí na soukromak,....,ale povolit nonstop protože lidi chodí do práce,....,Hybnerovi začalo jebat v makovici fakt brzy.

Ale chápu,slovy Mrknata - svazocleni jsou prodané svazopovolenky a svazopenize,které tečou kam se komu zachce.

Saddám - Profil | Čt 15.6.2017 14:32:48

Pedro1 >> Naprosto natvrdo. Funkce v ČRS jsou volené a nejsou zas až tak úplně ekonomicky nevýhodné. No a pokud voličové vysírají, byť s tím, co podle zákona opravdu skoro nejde, je třeba je uchlácholit. Ono ani MZe není ušetřeno různých lobistů. Aby úředník na MZe neměl takový strach z podlehnutí tlaku, musí se mu dát samozřejmě důvod. Co jsem na vlastní oči viděl, tak důvod byl ,,eliminace přemnoženého sumce ", což je pochopitelně pitomost, neboť žádný dravec se nemůže přemnožit tak, aby to musel řešit člověk. Samozřejmě, že to ví jak lobista ze Svazu, tak i ministerský úředník (chybou by bylo myslet si, že tam sedí nějací hlupáci), ale je tu ospravedlnění pro výjimku.On totiž skoro každý dnešní úředník chce mít hlavně alibi. To že na většině revírů ji právoplatně ani ministerstvo udělit nemůže neboť tam není prvoinstančním orgánem, se už jaksi přejde, protože to stejně 99,5% rybolo ani netuší.
A teď k tvé otázce. Logické, reálné a ani pravdivé zdůvodnění prostě není. Žijeme v banánové republice, kde si zákonem a právem vytírají zadek nejen lidé, ale i instituce. Sem jsme došli.

kakr - Profil | Čt 15.6.2017 13:55:01

Juraj >> ¨
Doby lovu stanovoval již první Zákon o vodstvu vnitrozemském . Byl vydán roku 1885 za vlády osvíceného panovníka Františka Josefa. Doufám že nechceš ani naznačit, že se jednalo o stupiditu, neb by se jednalo o urážku majestátu.

Pokud chceš logické zdůvodnění ,máš je mít -

Lov ryb mimo denní dobu lovu je z důvodu ochrany rybí obsádky zakázán ustanovením § 13
odst. 3 písm. c) zákona o rybářství. Ponechání několika hodin, jako doby klidu, pro rybí
obsádky v rybářských revírech v nočních hodinách tradičně navazuje na dlouhodobě
ověřený režim, který má vést ke stabilizaci rybích společenstev v rybářských revírech.
Výjimku z výše uvedeného zákazu, lze pro sportovní účely povolit pouze na časově
omezenou dobu a za splnění ve výroku uvedených podmínek.

A ještě něco v roce 1961 nemohlo být do zákona zakomponováno něco, co tam dávno bylo a platilo....

FRANK71 - Profil | Čt 15.6.2017 13:15:38

Rozhodnutím Ministerstva zemědělství ČR sp.zn. 13RM20029/2011-16232 ze dne 9. 6. 2017 s nabytím právní moci dnem 12. 6. 2017 byla pro roky 2017 až 2019 Českému rybářskému svazu Územnímu svazu města Prahy udělena výjimka z denní doby lovu na následujících čtyřech rybářských revírech podle níže uvedených pravidel: 401 029 Labe 20, 401 011 Sázava 5, 401 018 Vltava 6, 401 022 Vltava 10-14 údolní nádrž Slapy. Na všech těchto revírech je povolen lov ryb také v období od 16. 6. do 31. 8. v době od 00:00 hod. do 04:00 hod. a v období od 1. 9. do 30. 9. v době od 22:00 hod. do 24:00 hod. a od 00:00 hod. do 06:00 hod. Lov ryb v měsíci září v rámci povolené výjimky (toto rozhodnutí Ministerstva zemědělství ČR z důvodu ochrany úhoře říčního se týká výhradně noční doby v měsíci září) je povolen pouze na nástrahu rostlinného původu nebo nástražní rybu o délce minimálně 20 cm, přičemž nemohou být použity její části. Za nástrahy rostlinného původu lze považovat nástrahy typu boilies nebo pelety, ve kterých může být část obsahu tvořena nehomogenními komponenty živočišného původu.

Osoba provádějící lov ryb je povinna při lovu ryb v době povolené výjimky z denní doby lovu od 16. 6. do 31. 8. v době od 00:00 hod. do 04:00 hod. a v období od 1. 9. do 30. 9. v době od 22:00 hod. do 24:00 hod. od 00:00 hod. do 06:00 hod. osvětlit místo lovu umělým bílým neoslňujícím světlem. Zakládání otevřených ohňů se pro tyto účely zakazuje. V případě pokračování lovu po 24. hodině je lovící povinen zapsat nesmazatelným způsobem do oddílu II povolenky k lovu (Evidence docházek a úlovků) nové datum lovu a číslo rybářského revíru. Pokud si osoba provádějící lov ryb nepřisvojila předchozí den žádnou ulovenou rybu, je povinna prázdnou řádku k tomuto dni nejpozději před zápisem nového data proškrtnout. Osoba provádějící lov z plavidla je povinna respektovat ustanovení Řádu plavební bezpečnosti a to zejména ustanovení, která se vztahují k noční signalizaci malých plavidel za plavby a stání (čl. 3.13 a čl. 3.20 Řádu plavební bezpečnosti).

Saddám - Profil | Čt 15.6.2017 12:20:56

Maverick84 >> OK. Čísla jednací tedy vynechme. Tak co si tedy s policií kdy vyřešil na základě tvého videozáznamu? Co si zachránil? Cos kdy vůbec řešil za přestupek?
Co si kdy vykonal na poli práva a spravedlnosti? Fakt mě to zajímá.
Upřímně, teď to tady schytáváš za všechny ty žvanily, kterých je tu plno a kteří v reálu nedokážou oslovit kolegu rybáře a ve vší slušnosti mu říct ,,hele kolego, tohle se nedělá a jestli toho nenecháš vezmu mobil a zavolám na tebe policajty". Za klávesnicí, to je pak každej jak studnice moudrosti a dává rady vpravo, vlevo.
A něco z praxe. Tedy z mé. Zadržených povolenek za nešetrné zacházení s rybou budou tak 2%. Noční rybolov tak asi 70%. A věř mi, že oko nepřivírám a mnoho trofejohoničů už ode mne slyšelo při focení ,,jestli ti ten kapr spadne na zem, seš bez not ".

pajagogo - Profil | Čt 15.6.2017 11:54:49

Maverick84 >> ach jo

právě proto že jsem ho neměl (jel sem náhodou okolo na kole) tak asi ten záznam pořídit nelze, jak jim to chceš prokazovat to tvoje týrání? Navíc už vidím jak se budeš potom s nima handrkovat, že si je bez jejich svolení fotil nebo nedejbože natáčel

to že chytáš a pouštíš kapry je mi hele šumák, pro mě za mě si je třeba ber a smaž ve friťáku, nakonec RŘ ti to umožňuje, ale co mi vadí a je podstatné (a k čemuž ses zatím nevyjádřil), že tady jako správnej kaprobijec, urážíš a bezdůvodně napadáš ostatní rybáře a lidi, že se neuměj chovat k rybám a to ti opakuju už podruhé, jen proto že oni narozdíl od tebe nesouhlasí s porušováním denní doby lovu. Ale ty vlastně můžeš, že, protože ty pouštíš.

pajagogo - Profil | St 14.6.2017 21:19:25

sumec 1950 >> to sice ano, ale někteří v tom vývoji nějak předběhli dobu a z dinosaurů se hned stali nejvyšší savci:-))

Mrknato - Profil | St 14.6.2017 20:41:13

drvoštěp >> Tak to ale není....... Když si rybář klimbne na stoličce, zapřený o větev je něco úplně jiného, než když si rybář zbuduje příbytek two mann se záclonkama, roletama uvnitř lehátko, spacák, stoleček, pivečka, šňaps, vařič, nádobí, chemické WC, lampička, příposlechy, echoloty, sklady bolelíz, cisterna kyselin a olejů, venku pentapody, bójky, přístaviště....... Ne nezávidím, jen asi nikoho nepřesvědčíš, že týdení výprava imrvére lovu, bude realizována bez náhodného klimbnutí..... Je to těžba běžná na soukromácích, tam patří, ale na svazovky ?

LosPafkos - Profil | St 14.6.2017 11:38:22

Mrknato >> jaké pak sraní s ikonou,je to pytlák Kája Niklů s.r.o :-)

kubas. - Profil | Út 13.6.2017 23:21:19

blackfish >> Evidentně jsi se moc nepoučil ;-).

u x a - Profil | Út 13.6.2017 23:02:38

udělal bych to velice jednoduše jako profi RS bych šel těsně před koncem povolené doby lovu zkontrolovat povolenky(spáče v bivi bych budil kýblem vody z daného revíru) ,po konci povolené doby lovu bych vzal člun a projel kolem všech břehů s ocelovým ježkem na řetězu který by přeoral dno a do sebe by ježek namotal všem nahozené pruty a montáže s boleléz a cárky...no a co??je to zakázané je..je to pytlačení je..je ryba ulovená mimo povolenou dobu vlastně upytlačená je....a nejvíce mi vadí že MM vlastně s těmito pytláky sympatizuje:-(

pajagogo - Profil | Út 13.6.2017 21:51:40

blackfish >> a teď ve zkratce, udělá se vám jeden ústupek a budete jich chtít mraky dalších a kde je princip těch řádů, já ti to řeknu v prd...

pajagogo - Profil | Út 13.6.2017 21:22:42

blackfish >> a k čemu je dobrý chytání od půlnoci do 4, když sám tvrdíš že ty záběry nijak extra v tý době nejsou, jenom proto, že vy mladí a vostří, ste líný jak vandrácká hůl v červenci :-))

Ty taky musíš studovat nebo makat 24 hodin denně bez chvilky odpočinku a klidu, asi ne co, tak proč to chceš po hloupých a neuvědomělých rybách

blackfish - Profil | Út 13.6.2017 15:41:29

Drakymumba >> v 00:00 zapinam na nonstopce svetlo, nastavuju budik po hodine. Pruty mam do 3m od bivaku, usnu kazdou hodku vykouknu na pruty jestli je vsechno ok ve 4 varim kafe a od 6 do 10 dospavam. Zase se bavim o sumcarine kde tech zaberu nechodi tolik a cca pulka jich prijde kdyz spim a stejne me vzbudi. Nepripadam si ze bych cokoli porusoval clovek spat musi a vzdycky je to o situaci u feederu bych nespal. Jinak vetsinou oblecenej na lehatku s celovkou na krku.

blackfish - Profil | Út 13.6.2017 15:37:08

doliz >> Jsem už výhradně sumcař a je to ciste z praktickyho duvodu vytahovani bojek nic vic nic min, pokud jde o vytazeni prutu a nahozeni bylo by mi to fuk, ale stelovani 4 bojek (vetsinou jsme 2), uchovavani a vetsinou meneni ryb na montazich mezi pulnoci a ctvrtou z toho dela fakt peklo a uz jezdim vicemene jen tam kde vim ze me nikdo nechytne nebo na nonstopky. Jinak co se tyka zaberu v zakazu bylo jich oproti casu do pulnoci minimum. Z myho pohledu je to nesmyslna buzerace.

Mrknato - Profil | Út 13.6.2017 13:58:07

sven >> Možno na čechoch. Pred 30siati rokmi bolo na slovači velmi chudobno, lebo do osamostatněnia bolo Slovensko kolóniou pro česi a tak bolo nutno si obživu zaobstarat lovom 24, ktorý něprišiel z anglicka, ale zo Slovenska......

RK - Profil | Út 13.6.2017 12:32:27

doliz >> jeden důvod bych měl. V létě je vidět do desíti a horko je jak v prdeli.
A taky v tu dobu manželky spěj-:)

RK - Profil | Út 13.6.2017 10:05:22

1568 >> Na všechno lze nahlížet z různých úhlů. To co jsi napsal je pravda pravdoucí. Někdo třeba rád posedí u vody déle, protože je klid, slyší noční život, šplouchání a k tomu ví, že stejně kvůli svojí nespavosti bez prášku dřív než ve dvě neusne. To není omluva, ale rozhodně mu nejde o rybu za každou cenu, o rekordy, ale aby si v klidu a pohodě odpočinul.
Je to sice porušení něčeho, co třeba za pár let nebude porušením ničeho, kdo ví?, ale každopádně nejde o vraždu, krádež atd. Jde pouze o to posezení u vody a to je s nahozeným prutem pocitově jiné, než bez něho. V tomhle případě to selským rozumem vzato, pochopitelné je. Ovšem flastr visí nad viníkem, o tom žádná. Nicméně v kontextu některých nových ofiko trendi, je to směšnej ,,přestupek"

Piškothonza - Profil | Pá 16.6.2017 22:12:29

jinak,dneska je zahájení dravců a nechci si ani představit,kolik manekýnů s mikromrdkama a rybičkama vykurví spoustu pididravců...a soudíte lidi co spí u vody?...směšný,za pár dní dojebete kusy řek a jezer,že v nich za měsíc zbyde jen ten kapr...

kritik - Profil | Čt 15.6.2017 21:26:46

jirkazez >> K znečišťování břehů dochází tím, že bivakující rybáři jsou prasata. Buď výstižný :)

u x a - Profil | Čt 15.6.2017 19:17:51

proč nonstop????proč????vysvětle mi to k čemu je to dobré!.....jak si to představujete vědomě porušovat RŘ ,prostě kdo chytá přes noc a není to tam dovolené je u mě obyčejný sprostý pytlák,já taky nezahajuji před 16 na dravce a je to úplně to samé ,pokud se budou dělat takové ústupky jedné skupině že se jim bude tolerovat nonstop ,tak za chvíli to dopadne tak(klasická povaha česká) když on nonstop tak já tři pruty na kapř se samosekem,když on tři pruty tak já cárek v březnu atd atd a dopadne to třeba jako v USA budeme střílet kapře lukem ,vláčet candáty na hnízdech,lovit v zimě na svazovce
na marmišky a jiné a jiné prohřežky!! to opravdu chcete??

Pedro1 - Profil | Čt 15.6.2017 15:35:29

Saddám >> K tý první části - tohle mi je jasné,že se musí vymyslet něco,aby se mohl schválit nějaký nesmysl.
Stejné hovadiny jako třeba tohle:
http://www.rybaripodebrady.ic.cz/pdf/sumec2017.pdf

Dědci na schůzi řeknou že jim sumci žerou násaďáky a je potřeba s nima zatočit,tak nějak po bolševicku.
Paradox je,že vzápětí zveřejní sumář úlovků na tomto revíru a za celý rok 2016 se na 111 hektarech Labe odneslo celých 64 sumců.To je panečku přemnožení.
http://www.rybaripodebrady.ic.cz/pdf/sumare.pdf

Ale dává to všechno smysl a Hýbner to naznačil jasně.Kolem kaprů se točí nejvíc peněz a nejvíce rybářů chce hodně velkých kaprů všude.K tomu nonstop,3 pruty,....
Takže jsou dvě možnosti.Budeme se chovat jako správní hospodáři,čímž pádem budeme muset omezit kapry a rybáře ale příjdeme o dost platících,nebo jim vyhovíme a korunky se posypou mnohem víc.
Výsledek je jasný.

Pedro1 - Profil | Čt 15.6.2017 14:00:19

El Duffus >> Při současném systému kontroly a postihu by to u vody vypadalo ještě mnohem hůře,než dnes.
Což dokazují povolené nonstopy v minulých letech.
Lov ryb není základní právo člověka,měla by to byt výsada.
Zkusíš odpovědět na mojí otázku,kterou jsem níže adresoval Jurajovi?

Pedro1 - Profil | Čt 15.6.2017 9:47:40

FRANK71 >> Jojo,praní na valše je koníček jak bejk:-)

kakr - Profil | Čt 15.6.2017 8:32:21

Důležité upozornění. Platí pro držitele povolenek platných na revírech MRS.
Do markrabství moravského moderní trendy EU ještě nedorazily.
Příslušné úřady stále hodnotí lov ryb po stanovené době pokutou, která začíná na 1000kč a může být i vyšší.
Jako nášup dostanou členové MRS od Kárné komise ponechání zadržené povolenky určitou dobu v úschovně by mohli zpytovat svědomí.
Pro členy ČRS a nečleny mám dobrou zprávu. Zpytování svědomí mají zaručené až do konce platnosti povolenky, dostanou pouze pokutu.
A to se vyplatí:-))

sindeji3 - Profil | St 14.6.2017 21:00:15

už jsou tu oba hlavní disktutéři, je čas dát diskuzi do ignoru

pajagogo - Profil | St 14.6.2017 20:12:33

jeden3 >> hezký jako, dal sis s tím práci což voto, ale nějak mi uniká co má tvůj šlofík po vobědě společnýho s nesmrtelností chrousta a nedej bože s dodržováním denní doby lovu :-))

Saddám - Profil | St 14.6.2017 15:37:25

tom@s >> To jistě není. Přestupek to ovšem je na 100%.

RK - Profil | St 14.6.2017 13:34:37

jeden3 >> já bych oflastroval chycenýho úhoře ve 12:15 hod. natvrdo.
Nesrat se s tim. A za nevěru bych dal taky pořádnej flastr. Je to porušení slibu, to je horší, než porušení BP. Hlavně teda od ženský.......

tom@s - Profil | St 14.6.2017 11:42:20

Chytani Non-stop neni zlocin :-)

poky82 - Profil | Út 13.6.2017 23:16:09

blackfish >> Ustanovení nejsou pro to aby se rybářům lehčeji chytali ryby. Kůli tomu se nedělaj. To už si je mužeš rovnou jezdit lovit na sádka.

kubas. - Profil | Út 13.6.2017 23:14:32

blackfish >> Aha, takže tam to v pořádku není a přesto to děláš, protože pouštíš a protože je to nesmysl, který se ti aktuálně nehodí do krámu nebo jak tomu mám rozumět :-)?

Hele, mě tady to "vykřikování" notorických porušovačů vadí, až zase nebudeš mít noty, tak budeš mít staženej ocas mezi půlkama jako posledně. Pro mě za mě tak chytej, to je tvoje věc a tvoje vizitka, ale "chlubit" se tím a omlouvat si to nějakým přežitkem atd. je trošku hloupé... SorryJako.

pajagogo - Profil | Út 13.6.2017 23:11:52

blackfish >> já ti samozřejmně rozumím nejsi jediný a naopak na tobě oceňuju, že třeba aspoń jako jeden z mála těch mladších nad tím přemýšlíš a máš celkem rozumný názory, ne jen já to takhle prostě chci a proč to tak není. Jo a taky dokážu jezdit na ryby na celej víkend i když to tak nevypadá a dokonce znám i pár místních porybných a přesto dokážu chytat, aniž bych něco porušoval a i tak jsem spokojenej i když mi ta bigfiš nebakne, stačí mi si vyčistit hlavu a užít si přírody a o tom by měla být rybařina ne o komerci (vím sem naivka) :-)))

blackfish - Profil | Út 13.6.2017 22:52:29

pajagogo >> Vsak se nehadame mas urcite v mnoha vecech pravdu, jen si myslim, ze je potreba resit problemy nedostatku ryb chovani apod jinym zpusbem nez zakazovanim chytani na 4 hodiny. Mas pravdu ze moralka a vztah k rybareni a prirode jde obecne do kopru, ale nesovisi s timhle ustanovenim. Ze nekde povoli a 24 na zkousku je blbost protoze se tam logicky nahrne veskera smetanka pytlaku z okoli a drancuji jak pises. Pokud by se to povolilo plosne nemyslim si, ze by ten dopad byl takovy.
Ja to pisu fakt z osobniho pohledu kdy v klidu sedim na rybach, bouchne pulnoc a zacina pro me fakt nesmyslnej opruz. Ja na vlastni oci nikdy zadny masakry po pulnoci nevidel ani na vodach kde je to povoleny, tak asi zalezi zase na miste a situaci.
Na tomhle se neshodnem, kazdej chyta jinak a ma na to jinej uhel pohledu. Velka cast lidi co chodi na dve tri hodinky si rekne proc by se to melo menit, ale uz si to nedokaze predstavit treba v praxi. Kazdopadne dik za reakce, aspon se s tebou dalo bavit na rozdil od jinych.

poky82 - Profil | Út 13.6.2017 22:46:32

blackfish >> 1+1 víš kolik je? Povolenka je vydaná na nějaká čas chytání, který je udán v ryb řádu, stejně tak jako další věci, co tam jsou psaný. pokud něco z toho porušuješ, tak na to nemáš povolení. tudíš pytlačíš. to je to 1+1. Pokud toto v 18 letech nechápeš, tak je něco špatně.

kubas. - Profil | Út 13.6.2017 22:32:15

blackfish >> Když chytáš mimo povolenou denní dobu lovu, jak si můžeš připadat, že nic neporušuješ? To mi prosím vysvětli. Díky ;-)...

jeden3 - Profil | Út 13.6.2017 16:11:00

spat u prutu se nemusi vyplatit a jejedno,jestli u nahozenych nebo vytazenych :-))) rano take uz zadne mit nemusis-jsme v Cechach. Pokud ale budes chytat tam,kdeneni 24h povolena,budes vyhlizet RS a tim si pruty ohlidas :-)))
A vy zaryti odpurci chytani 24h -je to proto,ze zavidite tem,co chytaji a vas z domova stejne nikdo nepusti,nebo jste jen muskari a vlackari,kteri proste kaprare-a sumcare prudite uz z principu? :-)

Pedro1 - Profil | Út 13.6.2017 14:13:17

blackfish >> Já bych povolil lov od svítání do soumraku a byl by klid.
V noci se buďto spí,nebo sedí v hospodě.

sven - Profil | Út 13.6.2017 14:05:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

1568 >> S tebou bych na ryby šel, bo jsi stejnej případ jako já :-)
Hodněkrát se mi stalo, že jsem ani nevybalil a celou dobu s někým prokecal anebo se jen tak kochal, krmil myši, žáby, kachny a jinou žoužel kolem vody .. :-)

Serjoža - Profil | Út 13.6.2017 12:19:26

Protože po pulnoci chodijou ven jen kur.y a zloději.

1568 - Profil | Út 13.6.2017 11:51:07

RK >> Kolikrát ani rybařinu nevybalím:-)

arnošt - Profil | Po 12.6.2017 18:46:48

Tak každýho věc a každýho svobodná volba.Co je v sázce,je každýmu jasný.
Pro mě nutnost vytáhnout to na ty 4 hoďky nesmysl,ale nebudu se s nikým dohadovat,radši to vyndám a ve 4.00 to tam zas hodím...

RK - Profil | Po 12.6.2017 17:35:23

Jó, to noční chytání.Hadi začnou brát třeba kolem pulnoci.To je jako si dát dvě piva v pátek večer a mazat v osm domů.Ne každý to dokáže.Jak je to v té písničce? Svět nepatřil tomu,kdo nebyl hráč☺

Juraj - Profil | Po 19.6.2017 19:35:12

kakr >> Díky za výklad. Dobrá tedy dejme tomu ty 4 hod mají své opodstatnění. Ale komu vadí jeden nadšenec v listopadu ve 20:00 u Moravy třeba v UH to fakt nechápu. I kdyby byl v tom měsíci povolen lov do 24:00, tak tam na úseku 10 km budeme sedět dva a to se nedá o rušení rybí obsádky mluvit ani náhodou. Je to zkrátka blbost jsk stodola, která vskutku nemá své opodstatnění.

carp.maniak - Profil | So 17.6.2017 12:22:44

jirkazez >> a proč by nesežral, když na to má právo?
taky si myslím, že to všeobecné hájení co bylo dřív svůj smysl mělo...

pajagogo - Profil | Pá 16.6.2017 23:02:51

Piškothonza >> slintáš blbosti, nikde taková fotka není :-))

pajagogo - Profil | Pá 16.6.2017 22:37:43

Piškothonza >> došly ti argumenty, že mě musíš takhle uboze a nesmyslně napadat, protože nic z toho co si tu napsal není pravda a soudit tě rozhodně nebudu já, ani tady ani jinde :-))

já si o tobě svůj názor udělal, do teď jsem ti psal slušně a nijak tě neurážel, ale bohužel vy VaM už jste holt takoví, když nevím kudy kam, tak prostě toho druhýho přeřvu a zpourážím nesmyslama, podobně to praktikuje jedna nejmenovaná údajně přizpůsobitelná menšina každej měsíc na jednom úřadu a podobný chování bohužel praktikujete i vy.

nehledě na to že já ty tebou nazvaný vopatlaný ryby, pustím do vody naprosto bez úhony protože chytám na 0,16 háčky a používám obústek (pokud tedy vůbec víš co to je) na nedevastující vyproštění háčků, což se o vás VaM říct rozhodně nedá, protože pro vás sou tyhle ryby jen plevel tak proč jim neurvat půl huby, aby mi příště to vaše předražený bojlíz už nežraly.

Furt sem nějak nenašel ty tvoje horší problémy, tak mě prosím nějaký nastiň :-))

Piškothonza - Profil | Pá 16.6.2017 21:45:28

pajagogo >> at přijde RS nikdy sem s ní neměl sebemenší problém...problém je jen z chytrolínama mrku...o) co bych dělal v kempu,v přírodě je líp....

pajagogo - Profil | Pá 16.6.2017 21:40:56

Piškothonza >> hele jako nechci ti brát iluze, ale uvědomuješ si, že jestli tohle hodláš praktikovat, tam kde není zaplaťpámbu zatím vyjímka, tak se zřejmě opravdu luxusně vyspíš, protože spíš než kapr ti na pípoň a zvonek u bivaku zazvoní RS, no a pak opravdu můžeš spát do aleluja. :O))

pokud rád spíš venku co takhle kemp (ty sou v každý druhý vesnici), nebo prodat pentapody, pípáci, bivak a koupit si za barákem kus zahrádky :O))

PS: co můžeš pozorovat když chrápeš:-))))

Piškothonza - Profil | Pá 16.6.2017 21:37:36

Pedro1 >> oděo1 - 16.6.2017 21:32:40 >> nepochopíš...na ryby a pobyt v přírodě mám lepší postel než doma...a když neberou pozoruju noční přírodu,ted třeba na Orlíku jezevce,vyčistím si hlavu a odpočinu si...zkus to a třeba přestaneš psát kraviny.....o) lofče...

Pedro1 - Profil | Pá 16.6.2017 21:09:45

Piškothonza >> Kecas,je to dokazany.Velká hlava=velký rozum.
Furt čekám,co není na mém příspěvku pravda.
Skoro to vypadá,ze máš malou hlavu:-)))

Pedro1 - Profil | Pá 16.6.2017 18:51:13

karvo >> Ryba když spí,tak nezere,takže nezabere.Těm je to u říti.
Tady se řeší soubezny lov ryb a spaní/hraní fotbalu/sezení u stánku/jebani/hledání nemovitosti/pozorování vlaku/.....
Prostě když chytám,tak chytám.Když spím,tak spím.

Pedro1 - Profil | Pá 16.6.2017 18:05:53

jeden3 >> Meles pátý přes devátý a ještě se v tom nedá vyznat

tatyk - Profil | Pá 16.6.2017 7:15:58

jeden3 >> Místo knihy si vezmi BP a studuj. Potom choď na VČS řádně argumentovat. Zesměšňováním a nadáváním na MRKu toho moc nespravíš. Toť moje rada :-)))))

carp.maniak - Profil | Čt 15.6.2017 22:44:05

FRANK71 >> půl jedenáctý... nic naplat, jdu sbalit klacky a mažu domu
za jedno tu neni nonstopka a za druhý nemám čas se válet přes noc u vody, jak píše "svazák" Dušan jsem pracující a ráno tudíž musim do práce :-):-):-)

Mrknato - Profil | Čt 15.6.2017 22:05:14

FRANK71 >> Hýbner je zlatej..... jak "tohle" může být v Radě??????? Nevím jak ty, ale mě se už nějaký tradice lovu ryb v ČRS přestávají týkat.......

Je taková historka z natáčení, kdy pan Jiří Sovák měl v záběru angažovaného filmu zvolat " Zemřel nám soudruh, (asi nějaká pěkná svi*ě) a on zvolal, zemřel jim soudruh!

Já bych zvolal " Hýbner se jim zbláznil........... a s ním celá závodní Rada.

carp.maniak - Profil | Čt 15.6.2017 22:01:26

Mrknato >> samosek má mizivou účinnost, K70 nepodporuji, a lov 24h se mi nelíbí...takže s jakými NÁMI? ;-)
mmch. pořád se mluví o tom, že většina rybářů si 24h přeje...zajímalo by mě kolik reálně ta většina je...aby nakonec nebyla 4% :-DD

jeden3 - Profil | Čt 15.6.2017 17:43:20

jirkazez >> ja si nic jineho stejne nezaslouzim :-)))))

Pedro1 - Profil | Čt 15.6.2017 16:34:25

jeden3 >> Kdo z těch rybářů kteří by tam teoreticky mohli lovit by tu policii volal,když by všichni chrápali v bivaku?

jeden3 - Profil | Čt 15.6.2017 16:26:39

El Duffus >> nevim,co si predstavujes pod slovem pytlak-ale podle zakona je pytlakem osoba,ktera bez patricneho povoleni a odborne zpusobilosti provadi lov-lesni nebo vodni...
Ten ,kdo povolenku ma,ale chyta treba v nepovolenou dobu neni pytlak,ale rybar,dopoustejici se prestupku proti RR.
A ted ti dam dva konkretni priklady pytlactvi ze sveho okoli: hraz liberecke prehradykolem - 3. hodiny ranni-obcane vychodnich statu si tam na housku odchytavaji ryby do lednicek-napravu sjednavala hlavne policie CR,protoze u nas na púrehrade -a kor po pulnoci RS nepotkas!!!! A proc tam pytlaci ve dve ve tri rano??? protoze tam konecne nejsou rybari,kteri by na ne okamzite tu policii konkretne zavolali.
Dalsi priklad-lom Kristyna- kolem jedne rano-nejcasteji Polaci-zacinaji opet lovit ze zakazane hraze-proc?? protoze jsou tam jednak ryby a jednak rybari sli po pulnoci spat,aby ve 4 opet nahodili..
tady mas dva presne konkretni priklady,jak je nekdy pobyt "legalnich" rybaru u vody v podobe vami nenavidene 24h prospesny rybam i reviru...
ovsem tohle lidi,kteri maji v karte napsano,ze chytaji hlavne privlac,feedr a plavanou asi nepochopi.....

Mrknato - Profil | Čt 15.6.2017 14:30:20

Pedro1 >> Pokud bude voda spolku, pak ano, rybář loví podle toho, co spolek (rybníkář) stanovil, ale pokud je voda státu a uživatel má pouze VRP, tak se lov odehrává podle právních předpisů, nikoliv interních předpisů spolku. No a proto i pro výjimky k lovu 24hod jsou nutné důvody, které zmiňuje zákon, ne p. Hýbner.......

El Duffus - Profil | Čt 15.6.2017 14:17:14

Pedro1 >> Pokud povolíš nonstop jen na části lovného úseku, logicky se na tuto část stáhne skupina rybářů čítající osazenstvo od lovuchtivých, přes pytláky a alkoholiky. Inkriminovaná část je pod větším dohledem r.s. a opět logicky se projeví to, že je na tuto část větší nátlak tím, že se objeví jak více lovuchtivých, tak také pytláků a alkáčů, kteří jsou jinak rozmnělnění po revírech širšího okolí, což neznamená, že by své neduhy nepraktikovali...

K Tvojí otázce na Juraje a jiné - dle mého, minimálně v určitých měsících, má mít lovec právo volby, kdy nastraží past.
Předpokládám, že se shodneme na tom, že ryby poškozujeme již samotným lovem a je úplně jedno jestli při něm svítí slunce nebo měsíc. myslet si, že 4 hodiny rybám pomůžou se dát do pohody po předchozích 20ti mi nepřijde správné...

FRANK71 - Profil | Čt 15.6.2017 13:59:04

Pedro1 >> ale to řešíš píčoviny

Juraj - Profil | Čt 15.6.2017 13:23:32

Jsem líný číst celou diskuzi. Pravidla se mají dodržovat a postihování je v pořádku. Bylo by ovšem super, kdyby si RS se stejnou horlivostí došlapovala na pytlačící menšiny a obyvatele východních krajin.

Taky by se měl konečně někdo zamyslet nad stupiditou jako je denní doba lovu, kdy to tam někdo zakomponoval do zákona v roce 1961 a od té doby to "moudré hlavy" tupě opisují, nemajíc proto logické zdůvodnění.

Saddám - Profil | Čt 15.6.2017 11:17:29

jeden3 >> Ty budeš asi reinkarnace Ce Guevary, co?
Hlavně ,, pokrokáři" nezapomínej na jeden historický fakt, že všichni otcové revolucí museli nejdřív (a nebo následně) od vládnoucí garnitury poměrně dost vytrpět. Ty už máš tento punkt za sebou nebo jsi v pořadí.

Maverick84 - Profil | Čt 15.6.2017 9:23:36

Nevím jestli někoho svým příspěvkem přímo ne****ru, ale zkusím to. Pokud je rybář slušný a je u vody dobrovolně na nějakou dobu a je ochoten vyběhnout s křesílka, lehátka, atd., tak si myslím, že na chytání 24 h, není nic špatného. Spousta rybářů je na tom časově špatně a to dle je jedna z možností, není jediná, ale jedna z možností.
Navíc se domnívám, že spousta těch co chytá ryby již desítek let a jsou možností chytat 24 hodin pobouřeny by povolenky měli odevzdat již po prvních vytažených rybách - není nic jednoduššího, než tu rybu táhnout po kamenném břehu pár metrů a 10 minut jí přeměřovat, jestli má 39 nebo už 40, 41 cm.
Pokud by bylo schváleno chytání přes noc, tak jsem pro kontroly RS s PČR, přijdou, pozdravíme se, provede se kontrola povolenky a všeho jako ve dne a je vyřešeno, žádný problém. Nebo se pletu?

NAVÍC PŘÁTELÉ A KOLEGOVÉ, FINÁLE JE NA TÉ RYBĚ, JESTLI NÁM PŘIJDE UDĚLAT ZÁBĚR NEBO NE.

FRANK71 - Profil | Čt 15.6.2017 9:19:15

kakr >> jen hlupák dá po stanovené době povolenku do ruky Rs.😄😄

Pedro1 - Profil | Čt 15.6.2017 8:55:24

jeden3 >> Hele znáš nějakou jinou činnost,zábavu,koníček,..... při kterém se spí?

Mrknato - Profil | Čt 15.6.2017 5:59:35

blackfish >> Já se nebavím o tobě, ale o tom, jak moderní rybolov provozovaný zřejmě vyznavači moderních evropských trendi v reálu vypadá a jak vypadá zarybnění svazových revírů pod tímto tlakem.

blackfish - Profil | St 14.6.2017 22:28:27

Mrknato >> vubec nevim o cem tu mluvis, jaky kocovani? Jedu na ryby, 4 noci bojkovat, beru potrebny veci pocinaje bivakem, lodi konce. Dojedu tam chytam, a jedu domu. Kocovani? Rybarina...

u x a - Profil | St 14.6.2017 21:02:44

Mrknato >>a ještě jsem zapoměl a to se omlouváma na osobní hygienu kapřolovců tj mobilní sprchu a hlavně někde jsem to opravdu zahlédl dělá se šampón s vůní scopex to je pro ultrawostré např.caprkiler,a ten co chytá na cárek v březnu..

u x a - Profil | St 14.6.2017 20:55:02

Mrknato >> zapoměl jsi ještě na TV do bivi(sledání zpráv s Korantengem,a fotbal),laptopy,tablety,kliamatizace do bivi,elektrické moskytiéry,čidla kolem bivi,topení,ledničky,létající droni,zavážecí loďky,pípy na pivo+chlazení,centrály,toustovač,rychlovarné konvice, solární nabíjecí stanice a mnoho dalšího..a ještě a to hlavně málem bych zapomněl na propriety k přípravě smažáku- fritézu!!!

Mrknato - Profil | St 14.6.2017 19:59:51

jeden3 >> Splácal jsi to tedy na 1a........ Proč asi nespí muškaři, vláčkaři, když rybaří? Proč je otázka spánku vnášena pouze těmi, co loví ryby, které svaz zcela v rozporu se zákonem "přesazuje"? Já myslím, že nebude dlouho trvat a těžba 24 hod z biwi bude základem sportování na zcela rybuprostých revírech, vyjma kapř a sumce. Dobře nám tak.

sven - Profil | St 14.6.2017 14:12:01

hraji >> Unikly Ti minimálně dvě drobnosti...
jednak, že jsem reagoval na Uxovu nadsázku a druhak, že na konci mé reakce na ni, byl smajlík...
Tím jsi na sebe propíchl minimálně dvě fakta....
jednak, že nadsázka je pro Tebe španělskou vesnicí a druhak, že Ti chybí elementární, právní znalosti, pro výkon RS.

Mrknato - Profil | St 14.6.2017 13:21:57

sven >> A to by se pak týkalo i závodníků a jejich přisluhovačů? Jak by potom svaz plnil své svazocíle? Jak by se pohlíželo na BP, které neurčil právní předpis, ale jen hodný strejda? Proto u nás nemůže platit žádné právo, protože ho zned zipotentníme..... Závodníka hraje jsi ale pěkně vyděsil......

hraji - Profil | St 14.6.2017 13:10:44

sven >> sni si svůj australský sen o tom, jak bude dobrovolná RS zadržovat auta s loděma a prohlížet mrazáky v domácnostech. A jak potom úředník na magistrátě rozhodne, že to všechno propadne státu, a v dražbě to prodá své devadesátileté babičce za desetinu hodnoty.

kakr - Profil | St 14.6.2017 9:50:55

Mrknato >>
Mýlíš se ,nejmenovaná carpikona se k porušování zákonné doby lovu staví čelem a je ochotna vzdát se i bumažky k lovu potřebné, pokud bude polapena.
Možná by se za moderní evropské trendy dal upálit, podobně jako Mistr Jan Hus.

Mrknato - Profil | St 14.6.2017 9:35:50

kakr >> No a ten, jehož jméno se nesmí vyslovovat, ti jasně ukazuje, jak porušovat zákon, aby to porušení nebylo.....
Dnes p. Hýbner, předseda hosp. výboru Rady ČRS zařídil rybářům, že si mohou vybrat, kde lovit zakázanými způsoby, aby to nebylo zakázané.....

Jsme svědky historického okamžiku, kdy porušováním RŘ vlastně tvoříme základy nového zákona a vyhlášky........ Tak je to demogratycký, tak je to svaosprávně. Jestli ty náhodou nebudeš nějaká stará, nereformovatelná struktura.....