Rekordman Vágner zřídí na rybníku Katlov genofond velkých ryb

iva - Profil | St 27.6.2012 20:55:44

TM >> děkuji. tohle je právě to, co by se mělo psát. reálné důkazy o tom, že porušuje zákon, a že takových situací je už xxxxx. nedělám si iluze, že by byl svět růžový, všude je něco, ale nemůžu prostě přehlížet to, že někdo těží z toho, že porušuje zákony. děje se to všude, ale tady je mi to bohužel blízko - a vadí mi to. ten, kdo sám nemá špetku morálky, kdo se neohlíží na nic a nikoho (jen na sebe a svoje příjmy), ten, kdo si myslí, že je pán bůh.....ten by měl být vzorem dětem?
p.s. taky se bojím, že tohle mu dělá - bohužel - reklamu.

elhierro - Profil | St 27.6.2012 21:51:58

iva >> Ono je to o tom, že si tenhle blbeček myslí, že je jedním z VIP a že si z něj všude musí sednout každý na prdel. Zákony pro tyhle kašpary neplatí, kdyby náhodou něco, jméno a ksicht je z toho dostane. Svět je zvrhlý v tom, že za celebritu se považuje kdejaká zcela dementní modelka, tupý moderátor či herec podřadných rolí, štěků. Stačí jim záře reflektorů a jsou ve svém podivném světe, ve kterém by chtěli využívat všelijaké výhody. Právě pro tyto morálně pokleslé lidi je bulvár jako stvořený. Mistr a rekordman je zcela to samé. Ano, kdyby byl dobrý, byl příkladem čestnosti a poctivých úspěchů, vážil bych si ho. Ale za co si ho mám vážit? Za jeho nadřazenost, za jeho aroganci vůči zákonům, pravidlům slušného chování a vlastně i lžím? To asi ne, že? Na venek se tváří jak bůh, zachránce a dobrák, což mu určitá skupina lidí žere. Ale opak je pravdou, jde za svým cílem - ovládat lidi a profitovat z toho. Po těhle lidech se jít musí jen z toho důvodu, aby pochopili, že svět jim nepatří a že i pro ně platí zákony. Protože jinak bude svět čím dál ve větší prdeli. Amen.

PS: doteď jsem nepochopil, proč mu v rámci konfrontace nikdo z redaktorů nepoložil prostou otázku: "Jakube, jak to bylo v roce 2007 s tím sumcem při příležitosti veletrhu Eftex? Proslýchá se, že........ Chtěl bych vidět jeho reakci a zda by face to face lhal do kamery. :-) A rád bych pak viděl reakce jeho obdivovatelů. Ono všechno má své hranice. I bezmezná důvěra.

TM - Profil | St 27.6.2012 20:47:49

Pamatujte jedno, z celé této diskuze má "náš milý hrdina" pouze legraci. Zažil jsem ho jednou v životě osobně - soukromý revír, chytání sumců v zákonem zakázaném období na 4 pruty - celý výbor organizace, včetně "kolegů" z rybářské stráže byl přítomen, jen aby se s tím kašparem mohli vyfotit. Chytal v tu dobu i mimo jiné na místě kde místní podmínky výkonu ryb. práva to zakazují. Chytil dva kusy, uvázal je za "uzdičku" (také hrubé porušení ne řádu, ale zákona!!! ) Nechal se vyfotit a činovníci výboru milé sumce prohnali troubou, ne že je pustili. Tedy normální šaškárna, z mé strany rozhodně ne pomlouvání, závist, či cokoliv jiného (fotodokumentaci "samotného mistra" mám naprosto nezpochybnitelně zaznamenanou). Je mě z toho celého pánové na zvracení. Dál se k tomu nehodlám vyjadřovat. Ledaže by "mistr" se ozval, ale taky vlastně proč?? On totiž sportovní rybolov už není zábava ale kšeft. Je mi z toho poslední dobou dost zle!!!! ( k blití už jen blízko)

iva - Profil | Út 26.6.2012 18:51:59

Revíry se budou dělit na soukromé, svazové a Kubové. Kubové budou pořízeny ze státní kasy, nosit příjmy budou do soukromé kapsy. Ideální stav.

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Út 26.6.2012 14:05:36

DAVISS >> Určo. Cokoliv, co žere lidi, váží to přes tunu a nikdy to nikdo nechytil, natož o tom zvířeti slyšel, se Kubovi do rybníčku přetékajícím genofondem jistě hodí. Po okolí rozhází namátkou anakondy a bude učit malé děti souboj s tímto plazem, jak je obelstít a jak ho ubít plastovou židlí.
A to všechno a mnohem více za lidových pět litrů na den, jelikož on to nedělá pro peníze, ale aby zachránil vyhynulé kapry a kapusťnáky

elhierro - Profil | Čt 28.6.2012 9:27:54

Pokud ještě další roky budou v této zemi vládnout kmotrové, zkorumpovaní politici a podnikatelé co stát tunelují, pak nás čeká toto. :-/

Kozič origin - Profil | Út 26.6.2012 21:11:14

elhierro >> Rybolov je hlavně o pochopení přírody. Rekordy vedou jen k pochopení délky vlastního pyje.

elhierro - Profil | Út 26.6.2012 21:08:21

RST >> To máš pravdu že záleží jen na nás. Proto nechci, aby děti měli za vzor šoumena a lháře ohledně úlovků a rekordů. Ideálním vzorem pro děti je třeba Ruda Hrušínský. Je zajímavé, že jemu o rekordy nejde. A jaký je to rybář. A i člověk. A pan Hrušínský nejstarší, to byla také třída, čest jeho památce. A ještě jedna věc. Knížky Oty Pavla si čtou i dnešní děti, protože rybařinu uměl podat krásně. Bez rekordů, trofejních úlovků atd. Za 50 let po knížkách a DVD JV neštěkne ani pes, ale Ota Pavel bude stále aktuální. To je něco jako kulturní dědictví, víš?

elhierro - Profil | Út 26.6.2012 19:24:25

Řeknu to jinak. Osobně znám mnoho jistě lepších rybářů než je sám mistr. Jenže z rybolovu nedělají šaškárnu založenou na rekordech, lžích, fiktivních storry, slušně sestříhaných DVD a velkolepě napsaných knížkách, které sám mistr nepsal. Pokud si takto podniká, má na to svaté právo a pokud je poptávka, proč by nebyla nabídka. Ale pokud jsou jeho ambice v politice, či v oblasti vzdělávání, pak tam člověk, který svou kariéru má podloženou září reflektorů, těžko uvěřitelnými rekordy a nemá k tomu vzdělání , nemá na uvedených pozicích co pohledávat. Pokud si takový Jágr udělá dětskou hokejovou školu, je to na místě. A ty děti dostanou to nejlepší co mohou, protože Jágr vše dosáhl obrovskou ctižádostí a dřinou. Co dětem dá mistr? Návod jak podvádět, lhát? Navíc rybařina vždy byla tichou záležitostí (proto se rybářům říká tíší blázni), mistr z toho dělá divadlo a řve u toho jako Sharapovová na kurtech. Tímto směrem se podle mne rybolov vyvíjet nemá.

bart.bm - Profil | Út 26.6.2012 10:27:24

elhierro >> takhle vypadá sazan

Venca888 - Profil | Út 26.6.2012 9:58:48

už bylo na čase, aby ty kapry konečně někdo začal chránit... jinak nám nadobro zmizej... dřív se proháněla ve vodě spousta kaprů a dneska už o něj prakticky nezavadim. Samá parma, podoustev, tloušť, proudnik, úhoř, lín... kam ten svět spěje?

elhierro - Profil | Út 26.6.2012 9:46:18

Koho tam bude školit? Další tunel na granty a dotace z EU a MZ ČR. A rád bych věděl, které velké evropské ryby jsou ohrožené? Losos? Ten asi těžko přežije v nějakém rybníce. NEDOPUSŤME ODLOV VELKÝCH, NEOHROŽENÝCH (!!!!) RYB ZE SVAZOVÝCH VOD ZA ÚČELEM OSOBNÍHO FINANČNÍHO PROSPĚCHU zřizovatele nesmyslného genofondu, který navíc bude soukromým rybářským revírem. Z NEOHROŽENÝCH VELKÝCH RYB SE TAK STANOU SKUTEČNĚ RYBY OHROŽENÉ. Ať si tenhle šašek dělá co chce, je to jeho podnikatelský záměr. Ale nesmí těžit z nezájmu a hlavně tolerance členů ČRS a MRS. Tedy že ho necháme na svazových vodách "těžit" velké ryby, které pak poputují do tohoto nesmyslného genefondu (čti soukeomého revíru).

malamut - Profil | Po 17.12.2012 11:16:14

PankyCV >> áááá, už je tu nařčení ze závisti, mocné zaklínadlo členů fanclubu Jakuba Lháře. Co takhle nějaká fakta, kterými bys vyvrátil ta, podle tebe a tobě podobných, nespravedlivá a lživá nařčení? Ale to nelze, tak budete dál operovat "závistí". Ve skutečnosti se však hluboce mýlíte.

Azbest - Profil | Čt 28.6.2012 14:58:30

Petr Havlíček >> Petře, nevím, jestlis to postřehl, ale křivárna se skrývá už v tom pod jakým pláštíkem tento projekt przentuje (genofond, ohrožené druhy, dětičky se šťastnýma očičkama...).
Jak vysoko míří, to se ůžeme snadno domýšlet z toho, že je už teď se základním vzděláním poradcem ministra a členem grantové komise při MZE.
není to zvláštní?
A netýká se to náhodou už té Tebou upozorňované politiky?
Zanedlouho z něj bude europoslanec a pak už bude pokračovat do mezigalaktického prlamentu a i tam bude usilovně chránit ryby tím, že je bude trápit (byť dovezené) před objektivy všeho možného a zpeněžovat.
Je to velký pašák.

elhierro - Profil | St 27.6.2012 22:17:36

Azbest >> Celá morálka je značně pokleslá. Je mistr basů taková persona, aby byla hodna přítomnosti prezidenta téhle banánové republiky na jeho narozeninách? Co udělal tak záslužného pro tenhle stát? Jsou tady jiné persony, ktéré dokázali tisíckrát více a nemají potřebu býti neustále v záři reflektorů. I na základě tohoto faktu je vidět, kam je šampion pomalu ale jistě postrkáván. Jestli tihle lidi mají ovládat tento stát, je to zralé na emigraci. Napadl mne jeden vtip. Baví se dva chlapi a ten jeden říká: "Ty voe, za bolševika bylo lépe"! ???? Čumí ten druhý. No jasně, tenkrát bylo alespoň kam utéct. Smutná realita. Majitel pivovaru Bernard, Standa Bernard má dlouho pravdu. Svět se zbláznil, držte se.

PS: Klaus je klaun co je schopen se ukazovat na párty takových "hvězd", jako je Hanychová, Erbová, Mesárošová, Gavriely, Mareš a jim podobné, rádoby celebrity.

Azbest - Profil | St 27.6.2012 21:59:22

iva >> nemůžu se jen zbavit pocitu, že tohle celé píše někdo jinej a on je jen právě ten herec a figura pro kamery a foťáky.
Myslím si, že to režíruje někdo výš a dál.
Vágner sám není dost inteligentní a schopnej, aby dokázal takovou mašinérii řídit a korigovat.
Proto si taky myslím, že on nemůže nic komentovat a odpovídat skutečně na fundované dotazy.
Má to zakázané, protože kdyby se rozkecal, byl by průser.
Moc by mne zajímalo, jak by odpovídal sám samotinkej na pallbu otázek znalců a odborníků na téma genofond a spoustu dalších věcí.
Ten se dokáže jen ksichtit do kamery, líbivě vykládat a usmívat se na dětičky, případně odrecitovat pro kameru naučenou tirádu.

Ivo - Profil | Út 26.6.2012 21:19:28

RST >> odpovím po svém :

Čingi - Profil | Út 26.6.2012 18:18:53

Tak spasitel rybářského národa opět na scéně.Když ten genofond je tak veledůležitý,je zajímavé proč už ho nezřídily Vodňany a nebo Třeboň.Hlavně na to mají kapacity a prostředky.To je zase ze strany J.V.pojištění na horší časy.Zajímalo by mě jaké má vzdělání v oboru rybníkářství a říční rybářství.Tady v této republice je holt každý genius!

Soulfish - Profil | Po 17.12.2012 13:24:06

likin >> třeba to byla kouzelná štika

Jarda Š. - Profil | Po 17.12.2012 12:27:54

malamut >> Hlavně že prezentuje pravidlo "kdo pouští, může všechno", klidně i používat zakázané způsoby lovu. Je tedy opravdu tím správným vzorem pro mládež.

likin - Profil | Po 17.12.2012 11:33:23

Tady je citace z fejska a čas zajímavé pasáže :
Martin Rybář
Zase se mi chce zvracet. Už jste viděli, jak si štika dokáže hák jako prase přehazovat z levého koutku do pravého? Ne? Tak se podívejte na toto video, na pasáž 0:42:33 - 0:43:40.

Koblizek86 - Profil | Po 17.12.2012 11:11:18


Hrdobec - Profil | Čt 28.6.2012 15:10:37

Boha jeho,zase Vágus :-))) Mě už z těch diskuzí o něm jebne)

Poušťák - Profil | Čt 28.6.2012 10:17:03

Petr Havlíček >> Ahoj Petře,přesně tak.

Petr Havlíček - Profil | Čt 28.6.2012 10:02:06

elhierro >> pokud budou dál vládnout kmotrové? A to ti nestačí, co udělal teď Nečas s Pospíšilem ...

Rybatorstr - Profil | St 27.6.2012 21:14:44

Za chvíli dostane Lipno, Orlík, Slapy atd atd......

Azbest - Profil | St 27.6.2012 20:32:45

elhierro >> on, si myslím, klidně pro formu nějakej úvěr vezme za nadstandardních podmínek aby se koza nažrala a vlk neutrpěl, ale pod pokličkou se budou dít věci...

elhierro - Profil | St 27.6.2012 17:50:26

Jak to bývala krásná voda. :-) Z dalšího tichého kouta světa se staně komerční voda a myslím si, že místní jednou bodou rozhodnutí zastupitelstva proklínat.

Azbest - Profil | St 27.6.2012 9:26:58

u.x.a. >> myslím, že ne-tamten způsob obživy byl údajně jen mladickou nerozvážností...u Vágnera nevím.

Azbest - Profil | Út 26.6.2012 22:55:19

Tak nevím, jestli se tu nejedná účelově o skupinu diskutérů o ničem, co maj za úkol napsat těch 500 postů, aby ta diskuse zapadla a podvodník si zase vydechnul...

Poušťák - Profil | Út 26.6.2012 22:14:01

Ivo >> znám a toho horolezce Boriše znáš?..o))

Poušťák - Profil | Út 26.6.2012 22:05:09

u.x.a. >> To spletli a mysleli že mu zpíval na Jar slávik.

fotojakes - Profil | Út 26.6.2012 22:00:33

RST >> vzhledem k tomu, že mě auto opravdu slouží jako otrok a často ho nechám na pochybných místech po delší dobu, tak mám pelech co se nehodí ani na díly. Navíc čistím jen okna, takže by to nikdo nechtěl:-)

fotojakes - Profil | Út 26.6.2012 21:31:59

elhierro >> já poslouchám jen naše lokální rokové radio (Gama radio), protože se krom dobré hudby specializuje na dění v regionu a nemrví zprávy bláboly:-)

fotojakes - Profil | Út 26.6.2012 21:22:43

rover >> Nekličkuji, ale považovat bulvár za zdroj pravých informací mi přijde divné. Já taky čuměl, když mi řekl jak to chodí. Jemu prostě zavolá modelka, či zpěvačka, že v tu a tu dobu bude na nějakém místě s novým milencem. Šmírují se lidi jako Kája Got a podobně, kteří nemají zájem dělit se o své soukromí.

elhierro - Profil | Út 26.6.2012 20:47:01

RST >> Hele, kdybys náhodou potřeboval třeba operaci, co kdyby ses svěřil do péče nějakého rádoby zvěrolékaře. Jak by se ti to líbilo? Nebo si nech brzdy u auta vyměnit od pekaře, co? Obhajuješ neobhajitelné a stavíš mistra do role nadčlověka!

elhierro - Profil | Út 26.6.2012 20:12:41

F.T.M. >> Drž se ZŠ. Mistr ji možná studoval dálkově a tohle mu uteklo. Sice se ananas pěstuje i v té Africe (Keňa), ale je to zlomek světové produkce. Ovšem Indiány v Africe žádná učitelka ZŠ hledat nebude. :-) Ale u mistra nikdy nevíš, ten je schopen tvrdit, že bydlel v Africe právě u indiánských kmenů.

fotojakes - Profil | Út 26.6.2012 20:08:46

F.T.M. >> těch rozporů v tomhle směru uvedl více. Tátovo spolužák, který tráví v jižní americe mezi indiány veškeré své volno se chce sejít a když to klapne a bude z toho něco, tak bude i článek, ale nechci předjímat dokud si s ním sám nepromluvím.

elhierro - Profil | Út 26.6.2012 19:34:59

Azbest >> Nerad bych mistrovi křivdil, zajímal by mne názor nějakého ichtyologa na tento projekt vč. vyjádření k tomu, jaké velké evropské ryby jsou ohrožené a proč jim pomůže tento genofond. Nejsem odborník, ale nedovedu si představit, jak vůbec má tento genofond fungovat. A peckou k tomu je, že to bude zároveň soukromý revír. Tedy ty (ne)ohrožené ryby budou najednou ohrožené, páč budou mít rozpíchané tlamy a každý den budou bojovat o život. Ať si to mistr obrátí. Každý den mu někdo napálí do tlamy hák a bude ho heverovat z vody. Kolik toho šampion Kuba asi vydrží? Co by mohl pro ohrožené ryby tedy udělat? Dát jim pokoj a nepořádat na ně komerční expedice a nehonit si svoje ego.

Azbest - Profil | Út 26.6.2012 19:27:38

elhierro >> ze strany rybářů už mu to skoro nikdo nežere-aspoň z těch myslících, ale laická veřejnost vůbec nemá nárok pochopit, jakej bluf se tady klube.

elhierro - Profil | Út 26.6.2012 19:25:48

fotojakes >> Nebuď naivní Jirko. Vážím si Tě jako redaktora i jako rybáře a přeci moc dobře víš, co udělají peníze a hlavně jméno.

Čingi - Profil | Út 26.6.2012 19:08:26

fotojakes >> Ona rybařina s rybníkářstvím nemá až na ty ryby,tolik společného.Hlavně za 5 let projde absolvent spoustou věcí a taky si pěkně mákne.Je do dřina dost mizerně placená a hlavně se prosadit je v budoucnu moc a moc těžké Každý je technik a kdo pak bude dělat pěšáka a hajnýho.To pan Vágner ale nepozná.

Čingi - Profil | Út 26.6.2012 18:25:13

RST >> No já tu školu dělal když ty jsi nosil pleny.

Soulfish - Profil | Út 26.6.2012 17:36:11

pěkné :) GENOFOND - zní to učeně a za to se určitě nějaké prachy dostanou, ovšem má to háček, protože nám zbývá ještě několik málo učených slov:

to co vidíme jaksi "zvenku" (celou rybu jak vypadá) je totiž FENOTYP a ten je ovlivněný GENOTYPEM (což je teda ta genetická složka) a PROSTŘEDÍM (což je brutálně negenetická složka a tedy se nedědí). Navíc se něco dědí POLYGENNĚ (= víc genů ovlivňuje jeden znak - menší pravděpodobnost, že potomek od jednoho rodiče dostane VŠECHNY "pozitivní" geny).
Když se do toho navíc přimýchá HERITABILITA (= DĚDIVOST), která nám řekne, které znaky jsou větší mírou ovlivněné PROSTŘEDÍM a které GENETICKY, tak z toho vznikne pěkný guláš, kterým se NIKDO nebude zabývat (minimálně ne člověk s prutem v ruce), protože by to bylo HODNĚ DRAHÝ a navíc by to ani neuměl.

Náklady na řešení těchto problémů v dlouhodobějším horizontu (10, 20 let) představují DESÍTKY MILIONŮ kaček.

Tudíž celý počin ztrácí (jakýkoliv) smysl - ale co hlavně že to vlastníkovi PONESE PENÍZE :))

Prostě pokud se nezjistí co a jak funguje (které sestavy genů) a nebude se to dělat systematicky v labinách, tak je celý tento projekt jen mrhání financema.

fotojakes - Profil | Út 26.6.2012 17:31:13

Poušťák >> fakt, tak to aby mu háček ureznul:-D

Azbest - Profil | Út 26.6.2012 17:28:52

RST >> Vůbec bych nepochyboval o tom, že se bude jednat o dotace.
Do rybníka nikdo nevidií a navíc ještě chtře vyhlásili, že se nebude nikdy vypouštět-takže peníze můžou týct rovnou do kapes.
Dětský tábor a školící středisko...ten člověk snad nemá ani střední školu a koho chce školit?
Nahrabal už z našich kapes peníze za hrdinské příběhy na ČT1-to ti nestačí?
Za lži platit, to ti asi nedělá poblém, takže tvůj pozdrav je v pořádku.

elhierro - Profil | Út 26.6.2012 17:16:36

RST >> Šikovnost? Jestli za šikovnost považuješ zlodějnu, pak bych na tebe poslal učitelky ZŠ, aby Ti vysvětlily za kolik dělají měsíčně. Viníci jsou vždy oba, jak žadatel, tak ten, kdo to podepíše! Skoro bych řekl, že větším viníkem je žadatel, protože ten přichází s myšlenkou vlastního obohacení. Máš opravdu zvrácené myšlenky, promiň. Raději jdu, kvůli mistrovi se tu hádat nemíním.

elhierro - Profil | Út 26.6.2012 16:47:17

tomsa >> V republice je mnoho nadšenců, kteří pro děti dělají strašně moc a nikdo o nich nepíše (oni o to ani nestojí). To jen Kuba je v záři reflektorů a bere za to nemalé peníze. Nezdá se ti to vůči těm lidem, co to dělají z lásky zadarmo k dětem jako nespravedlivé?

bart.bm - Profil | Út 26.6.2012 11:10:18

TWIN 69 >> aby sme pak nedopadly takhle :))))))))


elhierro - Profil | Út 26.6.2012 10:44:48

Raději z této diskuze mizím, chce se mi zvracet z toho, co vše je v ČR možné.