Jsou zakládány složky na členy ČRS?

Již několikrát jsem narazil v diskuzích na tvrzení,že jsou někteří pracovníci sekretariátu ČRS pověřeni sledováním sociálních sítí a na členy-funkcionáře MO,kteří se kriticky vyjadřují k vedení svazu jsou zakládány složky.Myslíte si,že je to pravda? Údajně takovou složku mám vedenou i já.Petrův Zdar
Autor diskuse: potočák 62 - Profil , 8.1.2018 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Mrknato - Profil | St 31.1.2018 7:18:41

FRANK71 >> Hele nechci ti vandrovat do tvé práce, ale fakt si myslíš, že čím víc budeš lidi (rybáře) kontrolovat, tím víc se zlepší kvalita života (rybařiny)? Uživatelé dělají prasárny 100x větší a ty nikdo nekontroluje a ani v zákoně pro to není postih.

RS a ryb. hospodáře jmenovaného potřebujeme proto, aby stát mohl povolit uživateli VRP a rybáři mohli lovit. Každej kdo má do pr..le díru by úkoloval RS (fakt nevím proč) a u rybářských hospodářů jsem si toho nevšiml. Je to jen můj dojem? Rybářský hospodář může k lepšímu ovlivnit rybařinu daleko víc, než nějaká RS, ke které nemá (neměl by mít klíče) uživatel revírů, k provádění nezákonných změn přímo u vody, stejně jako rybáři.

Mám takový pocit, že když moderní evropské trendi nejdou prosadit přes hospodáře a MO, tak to WaM týpci a i jiný exoti zkouší přes ÚS a její RS.

Denny - Profil | Út 30.1.2018 23:31:14

FRANK71 >> Ja nevim jak ted,ale ve strednich Cechach jsem chytal priblizne 20let a byl jsem kontrolovan RS jednou na Zaplavach - Turynsky Rybnik.Pokud se to zlepsilo,tak jsem opravdu rad.

FRANK71 - Profil | Út 30.1.2018 23:19:53

Denny >> ještě se vrátím k RS. Nejvíce je vidět u vody ve Středních Čechách. Tam je velká pravděpodobnost, že na RS natrefíš a přitom jsou to většinou dobrovolníci. Klobouk dolů.

Denny - Profil | Út 30.1.2018 23:07:49

Mrknato >> To snad ani neni zapotrebi komentovat.

Mrknato - Profil | Út 30.1.2018 16:56:45

Denny >> Svaz.

Denny - Profil | Út 30.1.2018 16:25:21

Mrknato >> Opravdu nemam tuseni.

Mrknato - Profil | Út 30.1.2018 16:10:37

Denny >> Při tvorbě zákona 99/2004 se uvažovalo o stráži přírody s širším záběrem, jak na ryby, tak les a přírodu. Hádej, kdo to krom peněz skácel?

Denny - Profil | Út 30.1.2018 15:26:11

rybomil >> Ja si myslim,ze je to hlavne o chuti to delat.Pokud je do toho nekdo tlacenej,tak neverim,ze to bude delat dobre.Jinak bych ty kluky v uniformach nepodcenoval,nejsou pochopitelne vsichni dobri,jako ve vsech oborech,ale mam par znamych mladych policajtu,o kterych si myslim,ze jsou to rozumni kluci.Ale ta rybarinu,to je pro ne oddych,nechteji ve svem volnem case jeste nekde litat a nekoho kontrolovat,opravdu neznam ani jednoho,kdo z nich by byl RS,podle nemaji zajem,ale na rovinu,ty co znam se o deni svazu vubec nezajimaji,staci jim si jednou za rok vsechno zaplatit a tim to pro ne konci.

rybomil - Profil | Út 30.1.2018 13:17:27

Denny >> Karle, při vší úctě k tobě a všem těm tvým zkušenostem. fakt myslíš, že by ti mladí a nezkrotní panácí v uniformách P ČR ještě zvládli funkci RS ? Jistěže ti starší asi ano. ale ti noví ? Vždyť nejsou někdy ani kovaný v dopravních předpisech a nevědí která značka jak platí. Osobně by se obával toho, že přestiž RS by jako narostla, ale odbornost, no nevím.
Trestná činnost policistů stoupá, trochu do toho vidím , trochu...

Mrknato - Profil | Út 30.1.2018 12:23:05

FRANK71 >> O co jde Jč. vím , snaží se už léta. Já se ale ptal, proč se stále mezi sebou poňoukaj,klínujou a piklej? Z mého pohledu je za tím slabý postoj Rady, která CS rybolov organizuje. Serioznost a čitelnost vyměnila za podíl z Jč. členských. Stálo to za to? Jč. ÚS měl vyletět z CS rybolovu okamžitě, co vyňal pstruhovky. Stejně tak se stalo dříve, že Zč. a Sč. ÚS nerespektoval počty dní lovu na pstruhovkách, ale Rada vždy sklopila uši a přepsala statut. Posledně iniciovala změnu vyhlášky opět kvůli zbytné záležitosti, RL a jako bonus pro prskající WaM dala zákonnou míru kapř 40cm. Pak zase nezávaznězávazná míra lipaha..... Tohle by Rada dělat neměla.

CS rybolov je možno nahradit územním a peníze vyšťárat z MO, jako to udělal Zč.ÚS s pětikilem. Za mě je CS rybolov správné zrušit a územní povolenky "zdražit o cca 600-700 Kč za brigády, které by rybář nemusel platit MO a část členských, co směřuje do Rady. Rada má dělat pouze administrativu vzhledem ke stanovám, nikoliv VRP. Pak by měl svazem zaznít jasný hlas, že nelze na konferenci, či Sněmu hlasovat o podmínkách VRP (lovu), neboť toto náleží hospodáři ÚS a RO. Pak porozmýšlet, zda-li je cena povolenky pro nečleny rozumná..... Proč nemůže být v součtu ceny povolenky, členských a brigád, jako pro člena? Členi pro společný rybolov dělaj úplný h....o. Pak by se situace zklidnila a nikdo by neintrikoval....

Mrknato - Profil | Út 30.1.2018 11:57:34

Denny >> Hmmm..... když myslíš?

Denny - Profil | Út 30.1.2018 11:09:54

Mrknato >> Zakon prece lze zmenit nebo udelat uplne novy,pokud stary nejakym zpusobem nevyhovuje,nebo je to snad protiustavni,kdyz vznikaji nove zakony,ktere nahrazuji stare? :-) Nevidim jediny duvod,proc by svaz nemohl tlacit na zakonodarce,aly zakon zmenili.Stejne tak nevidim duvod,proc nevyuzit moznosti a rozsirit pravomoce RS sloucenim s necim jinym.Je nejaky zakon,ktery by zakazoval,ze RS nemuze byt zaroven treba lesni straz a tim padem ma okamzite uplne jine moznosti.Muzes namitnout,ze pak uz ale nevystupuje jako RS,ale jako LS,ale to prece vubec neni podstatne,jde o samotne ty pravomoce a timhle se toho da u jednoho cloveka dosahnout.Pokud pujdu jako RS na kontrolu a uvidim,ze si rybar v lese rozdela ohen,tak zcela pochopitelne zasahnu v prvni rade jako lesni straz.Slouceni techto pravomoci na jednoho cloveka prece neni a nemuze byt problem.Nevim,zda policista muze zadrzet rybarsky listek,kdyz neni RS,ale nejak nevidim duvod proc by to delal,kde by sebral hlasenku a urcite by skakal metr vysoko nadsenim,ze ji musi nejam posilat.Ale pokud je policajt zaroven RS,porusuje nejaky zakon? Pochopitelne,ze ne,ale pravomoce toho cloveka jsou automaticky rozsirene a v tu danou chvili prece neni podstatne,zda bude zasahovat jako policista,kdyz nema moznost zasahnout jako RS nebo naopak.Me pripada,jako by lidi byli proti tomu aby se potirali lumparny.

FRANK71 - Profil | Út 30.1.2018 9:57:53

Mrknato >> JČ jako jediný musel zdražit, takže o co jim může . O prachy!,, Zdá se, jim že dostávají málo. Už to zaznělo, jsou hlavně slyšet na sociálních sítích, než na Radě . Pozor společný rybolov nikdo rozložit nechce. Vždyť to tu už zaznělo,mají odlišný názor na redistribuce. Nevím, pokud zde nechají běhat jak říkají neúplné informace, který mají rozeštvát členy, není důvod už něco tajit a dát sem ucelené informace. Na druhou stranu se Kočica o to snaží a milé mě překvapil.
Každý ÚS je samostatný a snaží se hlavně vydupat nejlepší podmínky pro sebe. Všichni se, ale potřebují, až se nebudou potřebovat, tak se to rozpadne.😑😕😕😕 Doufám že to nenastane.
Je zde memento JČ. Pstruhovky mají výjmuty,a že by tam měli eldorádo se teda říci nedá.
T

Mrknato - Profil | Út 30.1.2018 9:17:37

FRANK71 >> Prosím tě mi řekni, proč se podle tebou všichni mezi sebou na Radě snaží něco rozložit, prosadit, strkat klín? Co je tím důvodem? Co chtějí Jihočeši měnit a proč? Proč o těchto věcech nehovoří Rada otevřeně? Koho chce přechytračit?

FRANK71 - Profil | Út 30.1.2018 9:03:55

rybomil >> já bych jihočechy nezatracoval. Je sympatický, že se snaží něco změnit. Bohužel, ale začali od strechy. Pak bych tam viděl problém v jednom členovi Rady., který se snaží rozložit údajně ,,pražské jádro,,. A nepoužívá zrovna fér věci. Dál je zde Hýbner ,,srdcař,, , jako předsedu si ho dovedu představit, ale záleží jaké bude mít schopnosti se dohodnout s ostatními, jinak nic neudělá a sázka na Charlieho nebude asi to pravé, l když ten zkouší strčit klín mezi pražáky a středočechy.

rybomil - Profil | Út 30.1.2018 8:05:47

Mrknato >> No jasně, beru to tak, že oni si vyhradili nějak právo hodnotit , zkoumat postup a závěry kárného orgánu MO kde je přestupce členem.

Mrknato - Profil | Út 30.1.2018 7:39:29

rybomil >> Máš pravdu, oni si ty BP změnili, před cca 2 lety to bylo jak říká CharlieTrapper a asi to tak dělají doposud.... Zákon o žádné kopii povolenky ale nic neříká a ani stanovy nedávají pravomoc sekretariátu US hodnotit výsledek kárného řízení, které náleží výhradně MO. Takže i po novu to dělají blbě.......

FRANK71 - Profil | Út 30.1.2018 7:07:12

CharlieTrapper >> Kdy zareaguješ, že dáváš z Rady na MO jen neúplné dokumenty. To je ta transparentnost co JčÚS hlásá?

rybomil - Profil | Út 30.1.2018 6:58:13

Mrknato >> Pavlíku, takže nejsem zřejmě sám, kdo tomu jejich výkladu nějak nerozumí, až nechápe ? Jestli změnili zákon to tedy fakt nevím, ale přišlo mi, že nedodržují co si sami tam odsouhlasili a napsali. Třeba nám to někdo vysvětlí tak nějak neprávnicky, polopaticky , lidsky přijatelně a něžně?

Mrknato - Profil | Út 30.1.2018 5:20:00

Denny >> Pochopil jsi mě úplně blbě. Nikdo nemůže v rámci zákona rozšiřovat něčí kompetence, nikdo nemůže v rámci zákona zákon měnit......To je základ demokracie, na který se každý odvolává, ale za rohem si to rozmyslí, protože jeho přece neřídí zákon, ale rybářský řád......... Až tam jsme to kolego dopracovali....... Tak moc svaz masíruje své členi, až tomu většina uvěří, i RS.

Je možný, aby si někdo u vás v rámci ústavy, ke které mnozí vzhlížejí jako ke vzoru dokonalosti, si ji měnil, nebo zpřísňoval? Je to blbost, viď a stejný to je i s rybářským zákonem.

U nás když někomu chcípne koza, tak si nepřeje sehnat, koupit novou, ale aby chcípla i sousedovi. V rybařině to je podobný, Když mě chytila RS při lovu přes čáru, nebo na tři udice, tak si neřeknu, že jsem udělal něco špatně, ale budu volat po přísnější RS, s větší kompetencí, aby kolegu taky chytila, i když loví podle zákona, tak mu nastavím ne jednu ale 50 BPVRP a on se no nějaké určitě chytí.......

Denny - Profil | Út 30.1.2018 3:18:31

Mrknato >> Nevim,zda jsem te dobre pochopil,ale kdyz jsi napsal:"ale rozhodli se změnit zákon, stanovit jiné kompetence RS",pokud se to tyka RS,tak podle me je to prece dobre.Pokud nekdo navrhne zmenu zakona k lepsimu a umozni rozsireni kompetenci RS v ramci zakona,tak je to prece spravne,o to by se mel snazit prece kazdy.Mnohokrat tady ctu,ze velmi mnoho clenu RS nepracuje jak ma a neni podstatne,ze je to neni profesionalni RS,ten clovek,ktery to dela, do toho sel dobrovolne.Pokud nekde je sance rozsirit pravomoce RS v ramci zakona,meli by to prece vsichni uvitat.To by mela podporovat i rada a vsechny US bez vyjimky.V cem je tedy problem?

Mrknato - Profil | Po 29.1.2018 22:34:40

rybomil >> Proč se divíš? Jč. nejen že chtějí jiné dělení redistribuce, pro ně výhodnější (kdo by nechtěl), ale rozhodli se změnit zákon, stanovit jiné kompetence RS a pak také úkolovat všechny MO v celém ČRS........ Když si to nechá Rada a ostatní ÚS líbit?

CharlieTrapper - Profil | Po 29.1.2018 22:14:36

rybomil >> Nectete spatne, jen zrejme nerozumite ctenemu textu.

Thomic - Profil | Po 29.1.2018 21:38:48

Mrknato >> když to čtu, zní to rozumně, ale potřeboval bych si k tomu prostudovat trochu víc historii, abych si mohl udělat jednoznačný názor; jsem “u zdroje” ne moc dlouhou dobu a pořad se učím;)
Co musím osobně říct je, ze si vážím všech, kteří nejen ze mají osobní názor, ale jsou ho ještě schopni argumentovat, děkuji Vám za to.

Mrknato - Profil | Po 29.1.2018 21:23:30

Thomic >> S panem předsedou jsme si vyměnili maily, když vcházel v platnost NOZ. Tehdy spolek hlavní Rada, měla pravomoc nechat zapsat spolky pobočné... .. Navrhoval jsem aby zápis ÚS jako PS byl proveden podle nových stanov, kde by ÚS byly pod nějakou kontrolou Rady, spolku hlavního a Rada vůči Sněmu. Podobnou vazbu mají mezi sobou MO a ÚS, Rada nikoliv. To byla podle mě zásadní chyba, stejně jako ústupek Rady a Rybářského řádu ohledně BP a vyjímání částí revírů z CS rybolovu (pstruhovky Jč.)

Je zajímavé, že když člen svazu udělá přestupek, je trestán jak úřadem, tak svazem. Proč uživatelé také nejsou pod nějakým svazotrestem, když neplní podmínky zákona a tradic rybolovu? Obnova funkcionářů nic nevyřeší, do Rady nalezou lidi jako Hýbner, Koranda.....

CS rybolov nepovažuji za tradici rybařiny, ani to, že Rada se stala uživatelem, může platit profiRS, nadstandardně zarybňovat, podnikat, to je chyba. A když to vidí ÚS a MO tak to dělají také. Proto není na ryby a členi se blbnou kolik a jaké velemnožství vypěstují MO a jak lacino..... Pak MO vyvádí peníze z brigád do svých soukromáků a Rada zase nic.....

Pro mě je obrovské zklamání, že takovéto věci se mohou dít.... Očůráváme sami sebe. Někdo to začal a někdo to musí skončit. Myslím, že současná Rada má stále ještě rozumnou většinu, tak by to mohla zkusit. Demokracie je pěkná věc, ale ryby nám do řek nevrátí a dnešní MO jakbysmet.

Thomic - Profil | Po 29.1.2018 19:50:01

Mrknato >> ale ja s vámi v principu souhlasím, alespoň v části veci. Jenže jak toto muze ovlivnit předseda nebo Rada? Předseda s jednatelem nemohou stanovovat priority bez pověření Radou, a jak rada tak statutari jsou velmi omezeni stanovami a jednacím řádem, který nemohou ovlivnit, protože to muze jen republikový snem.
Bližší podmínky jsou samozřejmě mnohem horší cesta, než ty samé veci dostat do prováděcí vyhlášky, o tom žádná. RS je možná možné nějak motivovat, ale ne ukolovat, protože se nezodpovídají Svazu.
Jediné před cim se tu snažím varovat je pocit, že zvolením nového předsedy najednou bude vsechno ideální, progresivní a slunickovy. Je to jako doufat, ze nás náš prezident ochrání před plenici hordou blizkovychodnich uprchlíků. Aby byly změny realizovatelne (hodnotim jen možnost provedení změn, nikoli jejich nutnost nebo kvalitu), muselo vy dojít k totální obměně všech funkcionářů svazu na všech úrovních tak, aby změnu umožnili. Bez toho je to jen planá naděje.

Mrknato - Profil | Po 29.1.2018 19:32:35

Thomic >> To je také pravda..... ale já si myslím, že největší chyba svazu je, že netrvá na jasné dikci zákona a umožňuje demontáž společného rybolovu jak moderními evropskými tredi, tak zpanštěním MO a tolerancí jejich soukromáků, tolerancí nesmyslných BP uživatelů a tím roste chuť na další lumpárny.
Svaz ví, kolik okounů, parem, štik, kaprů, lipanů, línů, a.j. plavalo v revírech v roce 1957, v roce 1975 a kolik jich plave dnes. Hlavním cílem svazu je VRP a hlavní povinností by měla být snaha udržet druhové a početní zastoupení ryb jaké bylo při založení svazu, pokud to je možné a ne odvracet pozornost od neúspěchu jinými cíli.

Místo toho svaz mění vyhlášku, přesvědčuje o své demokratičnosti, úkoluje RS, své nápady v BP označuje za zákon, podporuje rabování revírů závodníky, učí děti si nevážit možnosti lovit povolenkou zdarma, většinu peněz neinvestuje do podpory původníxh druhů, ale do čilimníků a jejich přisluhovačů, toleruje ztrátové podnikání..... No a těmito úkroky vlastně vyvolává chuť si ze svazu udrolit něco pro sebe.....

Členské chchůze jsou tragédiií, ne účastí členi na nich, ale jejich obsahem. Jediným validním krokem členské schůze je rozhodnout, zda bude MO hospodařit společně, nebo samostatně. Pokud si zvolí společné hospodaření, jsou další schůze zcela zbytečné a to ukazuje ta účast, protože členi nejsou hloupí.....

ExPr3v1t - Profil | Po 29.1.2018 19:16:14

Thomic >> ja vyrustal v Belgii. Je tam jina, byt v mnohem podobna spolecnost, ale je tam jeden zasadni rozdil. Mladi a stari se bavi, jako by mezi nimi nebyl vekovy rozdil. Sednou si spolu ke stolu v hospode, bavi se na ulici a mluvi spolu bez zabran a predsudku, pokud si maji obe strany co rict...u nas je to pohadka o mladem neznalem a starem zasmradlem...za obe se u nas myje prdel...u nas se musi dohnat strasna spousta veci mezi lidmi, nez zapomeneme na sobectvi, prizemni putky a uvidime v sirsim zaberu, jaka lidska malost je kurveni prirody..a podle me do ty doby, nez lidi prestanou myslet jen na sebe, je vsechno uplne k hovnu...jednoduse receno, neexistuje vek, neexistujou barvy, neexistujou jiny rozdily nez schopnost neco vnimat v souladu s prirodou a tuhle zakladni jnteligenci postrada 99% lidoopu...

ExPr3v1t - Profil | Po 29.1.2018 19:01:16

Mrknato >> demokracie je to nejhorsi statni zrizeni...i kdyz neni valka a je nejdelsi mir v Evrope, lidem falesnej pocit svobody nedela dobre a buh vi, jak to dopadne...mame vladu luzy s pocitem prava na vlastni nazor a jak maji moc jeste vetsi debilove, nez ty pred nima, pak nezbejva, nez se na to vsechno vysrat a chodit na ryby...jeste s tema curakama chodit z dobre vule hlasovat o tom, kdo kde komu protahnul prdel a kdo kde komu nasypal...a to jsem jinak relativne slusnej clovek...

Thomic - Profil | Po 29.1.2018 18:59:05

Mrknato >> trochu se obavám, že bolševicko-stbáckou praxi není nutné zažít, aby ji mohl člověk praktikovat, a naopak její zažití není důvodem přijmout ji za vlastní. Je to o charakteru bez ohledu na věk.
Jinak s vámi souhlasím, i když si myslím ze ve vedení jakéhokoli uskupení je ideální kombinace energie mládí se zkušenostmi stáří, eufemisticky řečeno. Podívejte se na sociální sítě, kdy plno “mladých” lidí vidí optimální změnu pravidel tak, aby jim bylo umožněno chytit co největší/nejtěžší rybu. Genofond, lososovité a reofilní druhy, šlo by to do haje ještě mnohem víc ve snaze vytvořit z revírů kaprodromy. Pokud se dostane do vedení Svazu tato skupina, naše děti nebudou mít co chytat, i když to nic budou chytat nonstop.
Jasně ze ne všichni mají takhle krátkozraky přístup. Ale je jich bohužel dost a při účasti na schůzích, jaká je v současnosti, ovládnutí Svazu podobnou skupinou není nereálné.

Mrknato - Profil | Po 29.1.2018 18:54:24

ExPr3v1t >> Dřív se bolševik bál druhýho bolševika a nikdy by si nedovolil, co si dnes dovolí čilimníci ať na úřadech, nebo ve spolcích. Asi to je ta správná demokracie..... jen tomu nerozumíme.

ExPr3v1t - Profil | Po 29.1.2018 18:45:39

Mrknato >> tak svini je v kazdy generaci dost, to se moc nemeni...ja to spis myslel tak, ze mladej, talentovanej clovek se na nejakou cinnost pro ostatni proste a jednoduse muze vysrat, jelikoz to nema ani valnej socialni status, ani ohodnoceni a uz vubec se nechci bavit o systemu, kterej jako jakejkoliv jinej, od skolstvi po obchod se zeleznym srotem, lidi s vizema uslape...a kdyz si takovej clovek uvedomi co za kupu sracek by musel prevracet, tak pujde do soukromyho sektoru zivit rodinu...

ExPr3v1t - Profil | Po 29.1.2018 18:43:06

Thomic >> ja to myslel trosku jinak, ale neco na tom urcite bude...