Domácí sušené ryby

Máte někdo zkušenosti s domácí výrobou sušených ryb, popř. jak to děláte a zda vám to chutná? Chtěl bych to zkusit, tak děkuji za odpovědi.
Autor diskuse: Fritolek - Profil , 26.9.2014 všeobecné - ostatní

Chutnalo vám?

A) Ano31%

B) Ne38%

C) Bohužel si nepamatuji, z popíjení jsem se opil...31%

Od 26.9.2014 hlasovalo 26 čtenářů.

fanpol - Profil | St 6.7.2016 19:11:48

LukeSSS >> jj. taky :-)

LukeSSS - Profil | Út 5.7.2016 19:15:48

fanpol >> Tohle je dobrý, pár jsem jich dostal ale za ty prachy to rozhodně nestojí, to radši to hovězí :-)

fanpol - Profil | Út 5.7.2016 18:40:33

:-) koupit se muze viz starsi z diskuse Miraryb - Ÿ So 11.10.2014 12:47:33
Líbí: 0  Nelíbí: 0http://www.jihoceskejerky.cz/kapri
http://eshop.jihoceskejerky.cz/jihoceske-jerky-kapr​-natur-21g
pro mne nakup na zkousku z ruky...

1975 - Profil | Út 5.7.2016 18:15:07

Ja susenou rybu jedl za komancu jako kluk v milovicich ted bych ji ochutnal neda se nekde koupit susene hovezi se da koupit tak ta ryba by se mohla nekde sehnat jinak ja z ryb delam salat pecenace a nejradeji udim to se kazdy tesi az bude hotovo

1568 - Profil | Út 5.7.2016 17:52:12

Ukládám do oblíbenejch!!!:-)))

tyci - Profil | Út 5.7.2016 17:49:12

kareldj >> Receptů dost,není nikdy dost.... :-)

lištička 33 - Profil | Út 5.7.2016 17:46:39

kareldj >> Hlásím kladný ohlas!

kareldj - Profil | Út 5.7.2016 17:07:04

Kdo si chce pochutnat na sušené rybě a neví jak se má jíst vyjde nastejno jako k pečenému kuřeti přikusovat syrové brambory a strouhanku - pokud je tady nějaká hračička jeden recept obětuju.... Nachytej malé rybky - ouklej, plotici atd. Očisti, vyfiletuj a dej do nádoby po celém dně bobkový list, hodně zasol, naskládej filety vedle sebe ať se nedotýkají a znova zasyp solí až jsou bílé a pokračuj ve vrstvení stejným způsobem,zavři nádobu, dej do chladu a zapomeň na ni. Musí zůstat aspoň měsíc. Po měsíci vytáhni a krásně sloupneš z filetu kůži, vyper v ledové vodě, nenech namočené,jen vyper, rozlož na utěrku i papírovou a dobře osuš. Naskládej do uzavíratelné nádoby a prokládej sterilovanými kapary, zalij olivoým olejem ať jsou utopené a nech cca 14 dnů v klidu. Kdo vyzkouší si opravdu pochutná. Pokud bude kladný ohlas přidám další, v zásobě jich mám dost.

Bušák - Profil | Út 5.7.2016 17:06:02

standas >> ale válčit umějí.fertik

tyci - Profil | Út 5.7.2016 17:03:21

sven >> To já měl taky v dětství takové úlety,ale ty oukleje, to bylo fakt moc dobrý.

sven - Profil | Út 5.7.2016 17:00:38

tyci >> já v dětství pil syrová vajíčka rovnou ze skořápky, okusoval stonky rákosu přímo vytažené z bahna, sežral asi půl fůry štovíku, sypal si šumák přímo do huby.......... .... :-)
Asi měknu, dneska bych to nedal :-)

standas - Profil | Út 5.7.2016 16:58:47

Bušák >> Východní národy ať se třeba pose... :-))

tyci - Profil | Út 5.7.2016 16:53:53

sven >> já v dětství jedl sušené oukleje a bylo to super.A to ryby nejím....

sven - Profil | Út 5.7.2016 16:52:14

standas >> souhlas. Bylo to ještě o level hnusnější než slaneček ze sudu...
No ale kdyby mělo jít o život ...nebo k zakousnutí po stakanu samohonky......tak dejme tomu... :-)

Bušák - Profil | Út 5.7.2016 16:47:34

standas >> jsme jinak nastavený,východní národy to zbožňujou

Bušák - Profil | Út 5.7.2016 16:46:09

švadlen >> já bych tím smradem mlýnek neničil

standas - Profil | Út 5.7.2016 16:32:52

Jednou jsem to ochutnal, bylo to ještě za bolševika- rusáci to vytáhli k pivu - fuj to byl hnus!

švadlen - Profil | Út 5.7.2016 16:02:53

Bušák >> Dobře usušené malé rybky hodím do mIýnku na kávu a je s toho kvalitní rybí moučka

tyci - Profil | Út 5.7.2016 13:16:35

Vím že tato diskuse je starší,ale zajímalo by mě jestli někdo něco usušil a jak dopadnul....

Bušák - Profil | Po 8.12.2014 10:41:14

Fritolek - >> nějaký sušený ryby jsem jedl v rusku,pak taky v bulharsku,tam to je celkem tradiční jídlo,mě to nechutnalo a zobnul jsem pouze abych neurazil přátele,po třetí vím že si nedám

MAXXSKATER - Profil | So 11.10.2014 22:20:04

Miraryb >> No jéjej. Jak koukám, tak Tě to evidentně pohoršilo. Jindy se totiž mluví striktně o tématu.

marmyš - Profil | So 11.10.2014 22:17:44

Miraryb >> Ty chytráku,o co ti jde? Vůbec jsme se nevzdálili od tématu,tak se na nás vys...!

Miraryb - Profil | So 11.10.2014 22:06:11

DOMÁCÍ SUŠENÉ RYBY, tak zní zadání. Nestačím se divit, v co se to tady zvrtlo. Hlavně duel mezi MAXXSKATER a marmyš je velice k tématu přínosnej.

obrisek - Profil | So 11.10.2014 20:40:15

flekos - :))

flekos - Profil | So 11.10.2014 18:48:46

Royale with Cheese 3 >> Ano , staci ochutnat - IT.. vinety Prosciutto - di Parma, San Daniele a Guarcino , ostatni jsou selske produkty s rychlenym zranim. To same SP. co neni original Serrano- Serra del Montsec , neberu. Marco Polo tu technologii pravdepodobne privezl , nicmene 700let na tradici staci:_)) A precti si neco o pouziti zvirat ...ja koncim, nelektoruji zadarmo.

Royale with Cheese 3 - Profil | So 11.10.2014 18:06:28

flekos >> proč myslíš, že by měl být dalmatský ( slovinský, černohorský...) pršut horší než prosciutto nebo jamon serrano ? Je možné to takto generalizovat ?


Fakt je, že množství výrobců v Itálii je , co se počtu týče, nesrovnatelné. Podle mě spíš záleží na výrobci. Jedl jsem i bídné italské a španělské šunky. Dalšíá významný rozdíl je to, že dál od Istrie je výroba odlišná: šunka se před sušením udí, v případě Černé Hory pak výrazně.
Mimochodem, co se týče tradice a napodobenin a zkomolenin, pak by se dalo i italské prosciutto demagogicky prohlásit za kopii či napodobeninu Jinhua " ham", která se někdy vydává za předka italského prosciutta http://www.animalfrontiers.org/content/2/4/62.full ( obvyklé plky o tom, že ji do Itálie přivezl Marco Polo, si může každý přimyslet).

MetríkVetrík2 - Profil | So 11.10.2014 17:41:22

Joe Smoker >> napísal som len co som uznal za vhodne dalej to nekomentujem dakujem za pochopenie

Joe Smoker - Profil | So 11.10.2014 17:39:52

MetríkVetrík2 >> Nad tím se můžeme zamýšlet v jiných diskuzích. Tahle je zaměřená právě na sušení ryb. K jídlu. Pokud tě to obtěžuje,nečti a nepřispívej. Děkuji.

MetríkVetrík2 - Profil | So 11.10.2014 17:30:06

budte tej lasky a zamyslite sa nadtym co spravit preto aby bolo v našich vodach dost ryb nato aby clovek nesedel mnohokrat mlčky na brehu jazera bez zaberu a nie drístat tu o sušení udení ryb a podobne sračky dakujem

marmyš - Profil | So 11.10.2014 17:24:57

flekos >> taky to vidím jinak,ale nebudu to tu zasírat.

marmyš - Profil | So 11.10.2014 17:22:29

MAXXSKATER >> Tam je fakt jiné počasí,oni ani v tom vnitrozemí nemají po ránu rosu.

flekos - Profil | So 11.10.2014 17:21:11

marmyš >> To je tvoje vec co a kde kupujes, potazmo konzumujes , jsem mistr kuchar , pracuji 23 let s 4* niveau v Rakouskych alpach, takze to vidim zdabec jinak--tyto produkty jsou beznym materialem a konzumuji ho miliony hostu...nejakych hornich 10 000 je blbost. Navic : ja to sem dal jako infomaci, proti zkreslene informaci, tudiz provedl jsem castecnou zakladni osvetu o studenym vzduchem susenych veprovych kytach.

MAXXSKATER - Profil | So 11.10.2014 17:20:59

marmyš >> Já si dovolím ochutnat tady od Fritolka, až to udělá, ale taky od toho moc nečekám. =)

marmyš - Profil | So 11.10.2014 17:19:42

MAXXSKATER >> Pokud jde o ty sušené ryby,tak to je nic moc,jen kosti z toho trčí. To třeba jeseter naložený v soli,to je jiná liga.

MAXXSKATER - Profil | So 11.10.2014 17:18:06

marmyš >> Jedli jsme je rovnou v autě. =)