Vámi oblíbená úprava ryby

Zdravím rybaříci, rozšiřte moje obzory o nové recepty a preferované úpravy rybího masa potažmo celých ryb. Jsem huba mlsná a rád se něčemu přiučím, tak se pochlubte jak Vám chutnaj, když už jste je máte doma. Díky za všechny slušné odpovědi, recepty, fotografie a hodnotné poznámky.Pro inspiraci přikládám toto kuchyňské úpravy želvy nádherné:-))
Autor diskuse: Hellfish - Profil , 17.7.2011 všeobecné - ostatní

A já rybu :

A) udim10%

B) peču v troubě15%

C) nakládám4%

D) smažim na pánvičce34%

E) trápim na břehu při focení10%

F) rovnou pouštim18%

G) něco jiného3%

H) prostě nejim7%

Od 17.7.2011 hlasovalo 101 čtenářů.

bremic - Profil | Pá 3.8.2012 4:45:57

rover >> pravé sushi se připravuje nakládáním syrové ryby do vařené rýže. Až to projde kvasným procesem tak je pravé sushi na světě. Trvá to pár týdnů. Chutí by se to dalo přirovnat k méně kyselým zavináčům. Ta rýže se tenkrát nejedla.

Anýzový dědek - Profil | Út 19.7.2011 12:19:27

rover >> Ještě to by mi chybělo. Žroutů by se našlo hodně, ale dělat to ve velkém, to není žádný med.

Hellfish - Profil | Út 19.7.2011 11:53:43

Suši nevim,ale rád bych věděl jestli někdo z Vás zkoušel ryby někdy sušit a nebo jestli měl tu čest ochutnat nasolené ryby jak se prodávají třeba v Anglii. A další věc, dřív se hodně zavařoval uzený sumec do sklenic a dneska o tom pomalu ani zmínka a přitom to byla taková lahůdka.

rover - Profil | Út 19.7.2011 11:37:28

Anýzový dědek >>
Je to o odvaze prorazit, kdo ví, třeba by ses po "zkušebním" testu strávníků už nezbavil, a musel udělat suši vývařovnu :-)

Anýzový dědek - Profil | Út 19.7.2011 11:31:57

rover >> Já bych svůj výtvor asi nikomu nenabídl....-:o))))

rover - Profil | Út 19.7.2011 11:30:03

Anýzový dědek >>
Ta chuť je určitě důležitá, ...málo kdo umí suši opravdu kvalitně udělat, ...ani já ne :-)

Anýzový dědek - Profil | Út 19.7.2011 11:25:10

rover >> No to sice pravdu díš, ale ta chut je o něčem jiném.

rover - Profil | Út 19.7.2011 11:18:00

Anýzový dědek >>
jj, pokud se chceš držet originálních ingrediencí, musíš je shánět ve specializovaných obchodech, a né zrovna lacino. Už jsem ale někde četl, že se dá koupit mořská řasa v prášku, ...vyjde laciněji :-)

Anýzový dědek - Profil | Út 19.7.2011 11:12:52

rover >> To je sice pravda, ale ta prplačka a výsledná cena dost odrazuje......o)))

rover - Profil | Út 19.7.2011 11:07:08

Ještu tu myslím nikdo nemluvil o "suši", také zajímavá úprava ryby, i když z tuzemských ryb, snad kromě úhoře, se zřejmě moc nedělá. A ryba nemusí být nutně syrová :-)

Hellfish - Profil | Út 19.7.2011 10:49:09

Pobřežní candát >> Zdar brašule, dal jsem Ti poděkování jenom, že se známe:-))), příště tam koukej napsat, že je lepší kapra chvilku předtím nasolit a načesnekovat a tohle všechno a chvilku nechat odležet než ho napneš. Tuhle rybku bych si dal hned, jaká škofda, že se na Orlasu při bivakování nesmí udělat ani pidi oheň, hned bych tam nějakýho míráka nechal sušit do uzena. Já už jsem hotovej, kord když jsem viděl ty fotky tady, jídlo mi už v A leze krkem, posledních 14 dní bude fakt zoufalství. Co Kája?? přečetl jsi jí moje přání k svátku?? a proč nehodíš příspěvek do mojí diskuze O Bolenech, vim jak tyhle ryby co Tě pravdielně přechcá... miluješ:-))). Zatim brašule.

Pobřežní candát - Profil | Út 19.7.2011 10:33:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdar brachu.
nevidím tady ten vynikající recept kapr alá platýs. Kdy se kapr rozpůlí né klasicky na břiše, ale řez se vede kolem páteře vznikne placka, která se napne na vidličku vyrobenou z nějakého po ruce vhodného dřeva a pomalu se peče či udí na okraji ohně. Pstruhy si dělám na páře vycpané bylinkami.

volfino - Profil | Po 18.7.2011 20:33:52

Hellfish >> Já tohle beru jinak ano pouštím ryby a nejím je i kdyz věřím že dobře připravená ryba chutná skvěle ale ještě jsem to ani nezkoušel a nejspíš ani nezkusím.
Je to každého věc kolik si vezme ryb domů když je to v souladu s r.ř. za povolenku platíme docela dost někdo ryby pouští a někdo si ji vezme domů a skonzumuje hotovo. dohady mezi zastanci C and R a jak si psal kormorány si myslím že jsou naprosto zbytečné

Hellfish - Profil | Po 18.7.2011 19:22:18

volfino >> A já Ti v tom žehnám a líbí se mi, že jsi to takhle pěkně napsal, od C and R zastánců většinou sklízíme my "kormoráni" v šatech jen slova nejhlubšího opovržení:o)

Anýzový dědek - Profil | Po 18.7.2011 13:49:47

nofish >> Kontrolu úlovku přeci umožníš zápisem. Možná, že bych při úpravě ryby stáhnul pruty, abych neměl potíže kvůli bezprostřední manipulaci.....o)))

nofish - Profil | Po 18.7.2011 13:42:58

Anýzový dědek >> Ale zase bych měl umožnit kontrolu úlovku. Je to na hlavu no......

Dík :-)

kroupa - Profil | Po 18.7.2011 13:42:07

nofish >> nevim , muj osobni nazor je ze by ti nemohli udelat nic o)) uvidime treba nam nekdo poradi o))

Anýzový dědek - Profil | Po 18.7.2011 13:41:28

nofish >> já bych to jen upřesnil. Se zapsanou rybou si pak můžeš učiniti, co chceš. Tam kde je povoleno grilovat nebo oheň, tak ji můžeš hned i sníst- jen po tobě nesmí zůstat bordel u vody.

nofish - Profil | Po 18.7.2011 13:40:12

Hellfish >> :-D tjn, sakra ale fakticky, prostě když pojedu na víkend a v neděli budu třeba chtít sežrat kapra k obědu. Ještě k tomu kde si o to koledujou užíráním potravy cejnům, ketří pak nerostou třeba :-D Můžu ráno chytit rybu a v poledne ji sežrat? Přijde RS a bude chtít přeměřit zapsaný úlovek a co?

Hellfish - Profil | Po 18.7.2011 13:36:50

Myslim, že v případě grilovaného pstruha by RS spíš chtěla přisednout a zakrojit taky chlebík:-)))Taková kontrolní činnost to je námaha a při té jistě vyhládne:o)).Jenom toho věčnýho dohadování.

nofish - Profil | Po 18.7.2011 13:36:05

kroupa >> aha, tak doufám že někdo jo. Fakticky mě to zajímá, ani nehodlám studovat RŘ jestli někde je nebo není výklad co musíš udělat s ponechanou rybou kromě zapsání. Třeba se někdo ozve :-)

kroupa - Profil | Po 18.7.2011 13:32:58

nofish >> no hele jak ti odpovedet o)) chytam kaprarinu chyt a pust, todle sou pstruzi koupeny na sadkach o)) na rybach jsem jeste nikdy chycenou rybu negriloval o))) takze ti bohuzel neodpovim o)))))

kroupa - Profil | Po 18.7.2011 13:29:13

Hellfish >> depak pstruha si delam jen se soli !! Chci citit chut ryby o))) zeleninu maximalne syrovou prikusovat o))