- Otázky a diskuse
- Seznam
- Diskuse
Maso tolstolobika .
- Zobrazit vybrané uživatele.načítám...
11x v oblíbených a 2x v ignorovaných.
Pidess - Profil | Ne 18.2.2018 21:39:49
nofish - Profil | Ne 18.2.2018 21:15:06
Udíme u kolegy ve dřevě, možná starém jak já. Je to fajn,
nofish - Profil | Ne 18.2.2018 21:13:09
Připomeň se a najdu ten postup ještě v zápiscích ze zpracovny, Jestli to ještě někde mám. Kdyby to stálo za prd, neprodávalo by se to Mě akorát zajímalo to za studena jako experiment.
Hlavně musím za chvilku mizet, měj se.
Pařezz - Profil | Ne 18.2.2018 21:07:54
Pidess - Profil | Ne 18.2.2018 20:58:28
nofish - Profil | Ne 18.2.2018 20:45:43
Za studena jsme to nikdy nezkoušel, tohle co popisuju, mám vyzkoušené dobře. Pak už tam jsou jenom experimenty s pylinami na dobarvení atd, což jsme nikdy nezkoušel. Je to jiné uzení, než popisuješ ty, ale je to za 4 hodiny a takhle se běžně dělají ryby co si lidi kupují v obchodech. Akortá že na elektrice.
A až budeš chttí dotáhnout uzení k dokonalosti :-) https://cs.wikipedia.org/wiki/Lapsang_souchong jden z oblíbených.
Flying trout - Profil | Ne 18.2.2018 20:41:33
Candáta bych neudil, to je podle mě blbost! Komu ryba nechutná, neuměl jí upravit!
nofish - Profil | Ne 18.2.2018 20:32:02
Ale ani nevím proč to řeším, když žeru tatarák :-)
nofish - Profil | Ne 18.2.2018 20:30:31
http://www.udirny.cz/obsah-uzeni-ryb/ tady jsem našel, mrkni na teplý kouř. Ale je pravda, že ty teploty až tak neženu. Ta trvanlivost nebude taková, jak za studena. Když zbude, jde to zavařit, ale tam už je to na chuti trošku poznat. Takhle jsem se naučil udit ještě když jsem zažil uzení ryb ve velkém, na zpracovně, na prodej. Desítky kil v jednom boxu a bylo jich víc vedle sebe. Pak to eu zakázala (na dřevě)..... Akrát ty teploty tam neber tak vážně, ta stovka se mi zdá přehnaná)
Pařezz - Profil | Ne 18.2.2018 20:30:23
BlastingBuoy - Profil | Ne 18.2.2018 20:29:04
Pidess - Profil | Ne 18.2.2018 20:18:03
nofish - Profil | Ne 18.2.2018 20:11:32
Jinak já ryby jedu od oka, ale cca hodinu 40-50, hodinu to nechám skoro na 70, pak dle potřeby hodinu a víc zas na nižší teplotu, kolem těch 50 (i podle barvy) a zatím si nikdy nikdo nestěžoval. Kapat, ať si kape, hlavně ne do ohně.
ps: Ty časy ber orientačně, reálně ta první hodina jsou dvě atd. Ale tak 4-5hod a hotovo a fakt to nechávám k těm 70 vylézt.
nofish - Profil | Ne 18.2.2018 20:09:05
Letos experimentuji s domácí stavbou něčeho takovéhoto http://www.silexopava.cz/shop/euroteplo-mobilni-udirna-se-vzdalenym-topenistem.html tak se chystám na pár experimentů. Zatím jediné co tomu brání je zima v dílně. A právě i trubku, s ohledem na počasí, hodlám mít vícedílnou.
Pařezz - Profil | Ne 18.2.2018 20:07:32
Pidess - Profil | Ne 18.2.2018 20:02:13
nofish - Profil | Ne 18.2.2018 19:41:28
Pidess - Profil | Ne 18.2.2018 19:38:20
nofish - Profil | Ne 18.2.2018 19:35:52
Nebál bych se přenosu rybích virů, třeba, ale právě spíš něčeho, co se na maso dostane při manipulaci , paraziti jsou asi taky mimo.
Pidess - Profil | Ne 18.2.2018 19:30:30
nofish - Profil | Ne 18.2.2018 17:44:10
Konzervace to sice je, ale zase pod 78, nebo kolik stupňů, se nejedná o tepelnou úpravu. I když nevím, co by člověk z ryby mohl chytit, něco by se třeba našlo.
Pidess - Profil | Ne 18.2.2018 17:31:00
Pařezz - Profil | Ne 18.2.2018 16:57:51
Jika - Profil | Ne 18.2.2018 13:49:02
Palusko - Profil | So 17.2.2018 12:07:43
Na druhej strane ja som z tych co sladkovodne ryby nezeru, len z donutenia, smrdi mi to neskutocne... a morske len vo vynimocnych pripadoch.
Čtenáři této diskuse také sledují
Bušákovy plky a frky a různé věci od našich vod308015
Fóry57470
Udírny a uzení48882
Kulinářský kroužek aneb vše co se dá uvařit z ryb5405
Rybářsko-houbařské jádro .-)40894
Gastrorožek aneb o jídle a všem okolo35095
Levné zahraniční rybářské e-shopy ?517
Pražská Vltava: úlovky, zkušenosti15023
Zahrada pro lenochy aneb zahradnicko-budovatelské jádro17835
Grilování ryb a jiného masa na roštu1164
Kde to žije - všechna témata
6:47Rybáři a vinařství 199
5:51Pruty Hearty Rise 274
ČtÚhyn kaprů v rybníku 1,5ha 44
ČtKleště na O kroužky 4
ČtČerné stavby u novomlýnské nádrže mají lidé zbourat (Bleskovka) 10
ČtRyby se mi po chvilce vypnou, co dělám špatně? 70
ČtFeeder vs. picker 15
ČtPruty pro lehkou kaprařinu 44
ČtVýběr prutů značky Century 593
ČtRybolov v Rumunsku 0
ČtLepší prut na těžší přívlač 705
Čt🚷 zabezpečení výbavy a místa k lovu🚷 125
ČtNohejbalové jádro rybářů 414
StJak poznám dopad krmítka na dno ? 17
StOrient Rods pruty 196
Co je nového - všeobecné
ČtBleskovka: Černé stavby u novomlýnské nádrže mají lidé zbourat
PoBleskovka: V JAR proběhl 45. kongres C.I.P.S.
NeBleskovka: Děti a rybáři společně oživili řeku Bílinu novými obyvateli
. . . Video: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . Článek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . Článek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . Miničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . Recenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . Miničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - obecné
26.4.Benátský Blinkr 2024
27.4.OBSAZENO !!!! Jarní rybářské...
27.4.Jarní rybářské závody Víceměřice...
27.4.Přísnotické jarní závody
27.4.Rybářské závody DOMAŽLICE 2024
27.4.rybářské závody Trojice Jaroměř
27.4.Rybářské závody na rybních pod...
27.4.Rybářské závody v Horním...
28.4.O putovní pohár MO ČRS Příbram -...
28.4.Rybářské závody Čelákovy -...
Doporučujeme e-shop
Rybářské centrum Olomouc
Rybářské potřeby pro Vaše životní úlovky. Na prodejní ploše 160 m2 a na eshopu naleznete vše pro sladkovodní i mořský...