MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách

Pikantní štika

Pečení ryb

Potřebujeme:
Filata ze štiky
1 polévkovou lžíci medu
1 kávovou lžičku chili
trochu tymiánu
1citron
sůl
olej


Postup:
1) Nejprve si připravíme marinádu tímto způsobem:
Do 1dcl oleje za tepla rozpustíme 1polévkovou lžíci lesního medu. Přidáme chili nebo pálivou papriku,
na jemno rozemletý tymián (stačí na špičku nože).
Osolíme a odstavíme. Poté dochutíme citronovou štávou.
Konečná chuť marinády má být sladkokyselá spíš slanější.

2) Očištěná filátka štiky bez kůže nakrájíme na kostky cca 3x3cm a vložíme do marinády a necháme je v ní obalit.
Poté uložíme na 24hodin do chladu marinovat.
3) Druhý den máme dvě možnosti: Buďto udělat špízy a dát na gril nebo v domácí úpravě použít dobrou pánev a zprudka osmažit.
Po osmažení zakapeme citronovou šťávou
Marinádu můžeme podávat ohřátou jako pikantní omáčku.
Doporučuji podávat buď s kari rýží nebo hranolky, či jen s chlebem nebo bagetou.
Jako nápoj podáváme dobré vínko nebo pivo
Přeji dobrou chuť!!!!

 

Anýzový dědek - ®, 8.4.2012
Průměrná známka: 1,53

Diskuse k receptu

N Anýzový dědek - ® Pá 14.12.2012 10:16:05
Hrášek >> vyzkoušej a pak napiš recenzi...)))
N Hrášek - ® Pá 14.12.2012 7:18:00
na fotce to vypada moc vabně určitě vyzkoušim...
N Anýzový dědek - ® St 12.12.2012 20:32:43
valcha186 >> budu rád,, Ted mi leží pěkně marinádě naložená, nebyl jsem líný si přes léto natrhat lipový květ, tak to bude ještě o něco lepší..))
N valcha186 - ® St 12.12.2012 20:29:42
Anýzový dědek >> Máme pozvanou kuchařku od rybáře. Tak ji pověříme. Posledně se jen maželovi smála. Chytali jsme plotice na salát a jemu to nešlo. Byl z toho celý pryč, když to je ještě od manželky. Hodnocení dáme. Asi i foto. Dostal jsem totiž foťák.
N valcha186 - ® St 12.12.2012 20:25:55
meteor >> Byl to recept z kuchařky, ale mrknu na to. Nejdříve jsme chytili metrovku, 7 kg kapra, pak se přifařili další žrouti, tak jsme chytili 80 a k ní 5 kg kapra. Ale problém byl s troubou. Dělal nám to kuchař na ranči Malevil, dal jsem mu ale recept, koření a ryby. Délku udělal podle trouby a pak to perfektně spojil. Nic nezbylo. Supr. Teď mám připraveného 8 kg kapra a už jen štiky. To budeme dělat ale doma.
N Anýzový dědek - ® St 12.12.2012 16:42:53
Figos >> No záleží jen na tobě jak dlouho jí necháš v té marinádě, ale čím déle tím lépe.
N Figos - ® St 12.12.2012 15:01:41
Anýzový dědek >> 3 dny jo?Až tak moc?To mi budou sliny téct z huby tak dlouho??????Ale určitě to zkusím.....
N Anýzový dědek - ® St 12.12.2012 14:51:50
Figos >> hm, dobré je nechat to třeba 3 dny marinovat za občasného promíchání..))
N Anýzový dědek - ® St 12.12.2012 14:50:50
valcha186 >> tak to zfotodokumentuj a hlavně napiš recenzi jak to všem šmakovalo..))
N meteor - ® St 12.12.2012 14:49:52
valcha186 >> hoď sem recept (štika nadívaná kaprem)... já měl zatím akorát kachnu nadívanou králíkem :-) a bylo to MOC dobré...

[ Vstoupit do diskuse - 60 reakcí ]

Co je nového - všechna témata

Začátek sezóny lovu dravců:


Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniAmiaud Carp"o Easy stojan -30%

Za 9999
Doprava zdarma a skvělá akční cena špičkový nerezový stojan klasická čtyřnožka s novým systémem uchycení od prestižní francouzské firmy. Tato akce platí jen do vyprodání skladových zásob


akce, rybareniHit sezóny! Tasty Baits Killer Krill 10kg za skvělou cenu!

Za 810
TASTY BAITS KILLER KRILL - 20MM | 10KG Velmi oblíbené boilie plné kvalitních ingrediencí! Skvělá cena tohoto velkého balení Vám umožní rozsáhlé zakrmování nebo jej samozřejmě můžete použít na běžný způsob lovu!


Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen
LOS - CORMORAN LOS - CORMORAN

Písek, 39701 , Heydukova 100