Klub nových pořádků

Toto bude platforma pro ty, kteří chtějí v rybařině něco změnit k lepšímu a zároveň uvažují o tom, jakým způsobem toho chtějí dosáhnout. Ale zároveň se chtějí na těch změnách podílet. Předem případné diskutující upozorňuji, že nestrpím urážky, nedůvodné vulgarismy a "výkřiky" mimo téma.
Klub bude mít svoje pravidla a bude se do něj normálně přijímat či z něho vylučovat na základě schválených pravidel. Debatovat ale může kdokoliv. Zásadní bude slušnost a snaha o objektivitu.
Prvním členem jsem já. Tak začneme?
Autor diskuse: San - Profil , 5.1.2020 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Má plnění zarybňovacího plánu pozitivní vliv na původní rybí obsádku současných P revírů?

A) Ano10%

B) Ne90%

C) Je mi to jedno0%

Od 10.1.2020 hlasovalo 29 čtenářů.

Willow - Profil | So 11.1.2020 17:47:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Bacha San >> Na pstruhovce se člověk musí narodit,pak na ní prožít svá pytlácká léta a pak se stát rybářem na svém pstruhovém revíru.Začne vláčet, muškařit a to muškaření se mu stane pak ,,koněm " na celý život . No a celý svůj aktivní věk už od dětství věnuje všemu ,co je spojeno s pstruhovou vodou.Líheň, stavění hrázek a čeřidel no prostě všemu.No a v 50ti zjistí že už to nemá cenu protože už každému jde jen o peníze a chlubení a že ta pstruhovka jde ke dnu je jim úplně jedno.Prostě zmizela ta čest být dobrý rybář a hospodář .A to je dnes vidět na každém kroku,všude komerce a zisk,to že bude přírodně vytřený pstruh,lipan skoro zázrak nikomu nevadí.Oni používají tu svoji mantru, ,,Kdyžtak nakoupíme" ,ale co a v jaké kvalitě, to je jim vlastně jedno.Hlavně že se peníze točí, po nás potopa.Ale kdo jiný,než rybář, by se o ty pstruhovky měl starat.?
Stát?Ten je bezplatně věnoval svazům.
A co mají svazy dělat!!Hospodařit podle pravidel určených státem,tedy Mze.A co dělají?Pod rouškou hospodaření o původní reofilní ryby vyrábí umělé duhákodromy i na tekoucích vodách a tím pomáhají ničit i tu původní populaci .
Takže svazy nehospodaří,ony jen využívají tu naivitu Mze úplně dokonale.
Ale až jednou spadne klec,to pak bude prozření.

splavek - Profil | Ne 5.1.2020 18:37:19

San - >> Klub "nových pořádků". Nějak se nemůžu zbavit dojmu, že už jsem v životě zažil několik "nových pořádků". O spoustě z nich jsem se dozvěděl při sice mizerném , ale přeci jenom samostudiu historie. A nemohu se zbavit dojmu, že nějak ty "nové pořádky", jsou dost zavádějící, nikdy v ničem nevedly, natož k zlepšení čehokoliv a kohokoliv.
Vyvolený klub, pro ty co chtějí zavést "nové pořádky" ať se to komukoliv líbí, nebo nelíbí. Třeba něco jako Kulturní revoluce v Číně? Nebo něco jiného,co dláždilo cestu dobrými úmysly do pekel. A konec konců, jaký efekt to může mít tady na MRKu? Tedy myslím k dotažení do reality běžného rybolovu?
Řekl bych takové revoluční poblouznění idealistů, asi úplně stejné jako když si kandidátka královny krásy přeje světový mír.
A co tady bylo na světě lidí co chtěly "nové pořádky" a kde skončili, si každý může domyslet dle svého gusta.

Willow - Profil | St 8.1.2020 12:10:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

PanTloušť >> Dal jsem Ti líbí ale doplním.
Právě na tom svazovém rybníku škodí nejvíc.K 70 a amur je ,, možná dobrý" pro velké vodní plochy a přehrady.Tam by to nevadilo,ale řeky a rybníky bych úplně vyřadil z důvodu vyžírání jiker a vodního porostu, což znemožňuje dravcům a ostatním rybím druhům se přírodně rozmnožovat a tím pádem vůbec existovat.To mizerné umělé dosazování okounů, candátů ,štik a bílé ryby nic nezachrání, protože přírodní produkce má úplně jiné chování, než umělý vysazenec,který do měsíce poslouží jen jako potrava pro pár přeživších štik, candátů, okounů a nebo volavek, kormoránů a čápů.A za čí peníze svazy dosazují??No za naše peníze.Misto aby svazy podporovaly přírodní populaci ryb a jen mírně dosazovaly a redukovaly a za ušetřené peníze odkupovaly pozemky od soukromých vlastníků a tím pádem i příjezdové cesty a staraly se aby svaz bohatnul,tak naopak svaz peníze prošustruje u soukromých rybochovatelů,asi za malou domů,za kapra a amura, popřípadě za duháka a sivena do pstruhových vod.A to je ten kámen úrazu.Chce to vyvinout tlak na dodržování Zarybňovacích plánů a silně omezit umělé vysazování ryb určených vlastně k pseudokomerčnímu rybolovu.

bart.bm - Profil | Po 6.1.2020 19:59:55

Nic proti ale co je to za anketu?to je jako by v zahraničí zakázali lidem mimo jejich stát lovit 🤦 docela nemyslitelné nemyslíte?

Honza Veber - Profil | Po 6.1.2020 8:25:04

Bacha San >> San - 5.1.2020 23:07:41 >> neni to skoda, vzdyt se podivej , jakym zpusobem to vedes a to jsi teprve na zacatku, to nebude zadnej klub novejch poradku, to zavani tim, ze TY chces zacit delat jakysi poradek a potrebujes k tomu stado, ktery za tebou pujde jako za ovcakem a becet bude podle TVEHO piskani. Podivej co pises, bud se podridi, nebo tady nebudou a jeste k tomu po padesatce, kterou TY jsi stanovil jako hranici pro vstup ... no vazne nezlob se, ale tohle je uz vazne smesny.

splávkař - Profil | Ne 5.1.2020 17:09:12

Pokud to myslis trochu vazne, mel bys zacit tim ze se pod sve texty podepises.

Rožnovák - Profil | So 11.1.2020 23:05:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

keltt >>Vyjadřoval jsem se k ZP, to že ho lze změnit na návrh uživatele revíru a nikoho jiného je prostě tak. 10% účast na Včs je málo a pokud to tam každý jen u své MO odmává změny nepřijdou, kapr a duhák jede dál :-), potom mají nahoře pocit že je vše v pořádku když z usnesení a zápisu z včs není žádný relevantní výstup třeba návrh na změnu BP která by opravdu chránila rybí osádku, (to že si na CHaP nemůžu brát batoh z pitím a savčinou jako opatření na ochranu rybí osádky neberu, spíš na ochranu proti obezitě:-)) nebo že jsou oficiálně vznášeny dotazy na předsedu MO proč je cena za potoka jaká je apod. a Mo vyšle Delegáta jakého vyšle. Jinak návrhy a dotazy si musí upéct především podle vody.
Z potokem obecně můžem udělat to že se nebudou sadit tržní ryby cizí provenicence , které mrví genofond a sráží už i tak výtěžnost z generaček tam kde ještě vytírají, do potoků by se měl vysazovat plůdek z části váčku, nikoliv juvenil. Nebo koupit jikru v očních bodech pokud není vlastní jikra a je možnost vlastní líhně. Další věc je nadměrné vysazování duháka či sivena, i na sklonku pstruhové sezony, listopad- PO je v plném tření.Spousta Mo se snaží a drži nějaké postupy litaj po potocích vytírají když chybí koupí jikru v očních bodech ze svazové líhně no ale výtěžnost jim na vlastních generačkých klesá,predátorů spousty, protože revír krmí od jara do podzimu tržním PO ze slovenska, duhákem a na horní úsek vody dají pro jistotu sivena který v ZP stoprocentně nikdy nebyl. Tyhle témata se dajíé na Včs otevřít, spousta těch granulek jde do vody nad ZP a MO si je platí z vlastních prostředků a ve vodě být vůbec nemusí-víš co se dočtu když si otervřu diskuzi tamnější organizace většina řeší kdy kde a kolik se sadilo, o když se jm to pravidelně zveřejňuje v aktualitách protože si to odhlasovali na Včs, u nás tyhe blbiny aktuálně či dopředu nezveřejňujem.
S lipanem je často problém žese sadí pouze samotné Li1 nebo 2 na granulích odchované a ještě se posléze doplní nějakou uroslou granulkou pro sportovní vyžití, pokud není v řece matečné hejno mortalita je vysoká. I u nás kde matečné hejno se to Li občas proloží Li2. U lipana jednoznačně pomůže zkládat na revíru CHRO kde nerušeně populace vyvíjet a dál šířit po toku, jednak se tam nebude sadit granulka a nebude tam nikdo šmatlat když se budou třít.V takové CHRO potom můžeme realizovat i obnovu populace vysazovaním Li1 a L2 s nákupu pokud možno odchovaných částečně i na přirozené potravě. CHRO si můžou členi taktéž navrhnut a schválit do BP na Včs a dát do usnesení a musí doufat že jim to hoře podopoří, pokud nepodoří fajn ale je se potom potřeba ptát proč. Poslední včs trvala u nás pokud si vzpomínám 3,5 hodiny. :-)
Další problém na který upozorňuje řada rybářů je to že dostaneš peníze za přelov PO ,raka ,vranky či ostré na řece a prostředky skončí často v kaprovi či duhákovi nad ZP, kdyby tyhle peníze ze zachraných transferů šly do zvláštního fondu na podoporu naších původních ryb
Problém celého svazu je že se často čeká co se změní samo se zhora, musíme je k tomu ze spoda trošku motivovat sami.
Jinak tady to nevyřešíme jási budu řešit u své mo co uznám za vhodné a prioritní protože Včs je omezená časem a trpělivostí členů a ostatní se o to můžou pokusit nebo rezignovat a jen platit a chytat .

Rožnovák - Profil | So 11.1.2020 1:51:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

K to mu ZP. V současné době se na p revírech pokud PO2 v odchovaným klasicky na potoku moc neplní. Např při zp 8 000 ks a vysazení asi 100000 ks plůdku i z vlastich zdrojů se překročí málokdy 50% , tedy 4 000ks Po2, loni jsme vysazovali 150000 ks plůdku ovšem kvůli tomu že na to už nejsou kapacity tak je vše z nákupu od místního dodavatele tak se uvidí. Letos jsem zvědavý kolik se sloví PO2 je to částečně ještě s plůdku co naší chlapi vytírali. Samozřejmě že i ročci co plavou z potoka do toku často dospějou, ale počty slovených PO2 jsou ukazatelem jak si populace vede , vedle nich tam máme i ročky, těch je tam často nejvíc.Jinak ZP u PO2 byl do roku 82 o pár tisíc vyšši po té se snížil. Sazení starších ročníků PO z nákupu aby byl splněn ZP je zároveň to co ho ničí, důležitých je odchov z vlatních zdrojů , tam kde místní podmíky dovolí.

Lipan, Zp je dost nízký na to jak je to krátkověká ryba u něho se spolehá na přirozený výtěr a vysazování by mělo služit k doplnění a oživení matečných hejn, pokud ovšem jsou. osobně jsem lipany nesadil ale naše Mo má v zarybňováku pouhé 3000ks Li1 a lipan se dá dávat na takových 7 km řeky celkem bez problémů.Devizou je že ti staří lipani v řece jsou a Li1 či Li2 odchovaní uměle často jen na granulích nejsou vysypání 14 dnů po 40 cm duhácích nebo naopak na stejné místo, potom se mají kde začlenit a adaptovat se v hejnu lépe na prostředí. U nás se překračuje ZP v LI1 nebo se na střídačku dává s Li2 což je možná lepší kvli pestřejší věkové pyramidě tak se u nás ročně dostanem na nějakých 6-7 000ks vysazených juvenilů. Dřív se ovšem odchovával na přirozené potravě jako L0+ na přirozené potravě v náhonech, rybnících nebo i vhodných potocích a taky trošku jinak fungoval přirozená reprodukce, teď si tahat lipany z řeky kvůli nejistému umělému výtěru je nyní riziko, zas by se musel kupit rozkrmený plůdek, no už jde koupit odchovaný i na přirozené potravě, aspoň se to deklaruje, to by snad byla cesta. Dnes jsou v republice místa kde se do toku vysadí 20 000 LI1 a na rok tam nejsou, prostě se vypaří, prostě zažijí šok z nezávislosti.

Ostroretka v zarybňováku je , kdyby tam nebyla tak se nedává,dává se 1, 5000 ks nekdy se přidá něco navíc, vytírrá se i sama, je fajn že na spodku revíru je, protože by tam byl jeno tloušť.

Parma V ZP taktéž je v 1, tuším 1500 ks, samovýtěr je taky sporadický, strašně blbě se shání násada.

Kapr ani nebudu psát kolik je zp protože máme i stoják ale vyvažujem kapkou lína :-) do řeky ovšem občas kapr uniká s místních rybochovů a hned zaním Duhák .Hmotnostně nejvysazovanější ryby dle i nad ZP., jež byl a je těmto rybám stále přizpůsobován jen podle potřeb spotřeby. Ale jinak jsem na naše poměry pokroková MO :-).Na návrh uživatele revíru lze ZP upravit a zvýšený rybářský tlak je jen jedním z kriteríí, kterého k tomu opravňují, ne však jediným , může to být změna přírodních podmínek, predační tlak apod.
V březnu jsou u vašich MO Včs , každý z Vás můžete začít tam, něco navrhnout, zeptat se a řešit věci kolem vody, Tak Vám přeju hodně štěstí, já už si chystám podklady :-)

standas - Profil | St 8.1.2020 20:09:23

Karas Obecný - koho zajímá???

PanTloušť - Profil | St 8.1.2020 11:27:18

K70 rozhodně není přínosem pro naše vody. Naopak. Když je zavedená na nějakém svazovém rybníce, tak se nad tím ještě dá mávnout rukou. Ale plošně?! Tak jako si zavedli naši čilimníci v JčÚS?! To se na mě nezlobte, ale tohle je vrchol. Na jednu stranu chceme chránit reofilky, na stranu druhou chceme K70 v každý louži. Tyhle dvě věci prostě nejdou ruku v ruce. Takhle velcí Kapři už znamenají pro (obzvláště říční ekosystémy) velkou zátěž, nehledě na to že pro spoustu našich ryb (z nichž mnohé ubývají) jsou navíc silnými konkurenty.

Honza Veber - Profil | Út 7.1.2020 23:25:52

Bacha San >> San - 7.1.2020 23:13:39 >> vis co ty samozvanej krali svyho vlastniho klubu, dej mi klidne cervenou, rozdavas je tady jak rozhodci na vesnickym fotbale. Z toho tvyho klubu nikdy nic poradnyho nebude. Bude vod tebe pokoj.

Edit: jak co je mi do toho?? a co je tobe do toho, co kdo dela za zamestnani nebo povolani???

retrívr - Profil | Pá 10.1.2020 19:18:11

Bacha San >> Na tom něco určitě je. Má zkušenost je jiná. Prvotní je dle mne dodržet to co je dané. Já chytám v kempu s dětmi, jako na základně, pak to už nemám z domu 40 km k vodě ale jsem na dosah Hradce, kde je možností hafo.Proč to píšu. V tom nejmenovaném kempu je pstruhová voda, tedy na rybníku. Proč je pstruhová víme, jde o peníz. Doi té vody nebyl dán pstruh už deset let. A poslední výkřik bylo nasazení granuláčů lovné velikosti, kteří byli z vody tak asi za tři dny, protože skočili i na foukačku a vše jiné. Ale říděj to chytrolíni a jen se zvyšuje povolenka. Tragédie je v řízení. Vím, že nase.u mokho poctivých dříčů. A jsou to právě bohaté spolky, které se všem jen vysmívají.Věř, že slovo není lež.

já 2 - Profil | Pá 10.1.2020 10:28:32

Honza Veber >> A jsou revíry, kde je K 65...

jsem vděčný za naší MO, kór když vidím, co se kde děje. a jak říká náš hospodář
"KOukejte ty kapry odnášet, jinak to nebudu mít za rok kam sypat!"

hraji - Profil | St 8.1.2020 13:08:07

Willow >> nevím jak to máte v ČRS, ale v MRS je to tak, že svaz nakupuje vody, nakupuje pozemky a bohatne. A i to je některým trnem v oku. Když ono je strašně těžké se zavděčit všem, nejtěžší je to u těch, kteří, ač věci nerozumí, mají nejvíce stížností.

ToM1977 - Profil | St 8.1.2020 11:14:32

já 2 >> myslím, že by se to tu mohlo jmenovat Milion chvilek pro rybařinu :-D To je takový moderní :-D

Jirka1976 - Profil | Út 7.1.2020 11:18:43

retrívr >> niceni aut cizich frcelo na Tovacove , obcas i jinde . Dojit jako znamej o pul 1 v noci k autu a vsechny kola nakrmeny nozem , tvl to bych zabijel . Ja jsem zazil asi 3 krat hodne nastvanyho rybare kteremu jsem zrejme zasedl " jeho " flek , no vzdy jsem mu to nejak " vysvetlil " , na hruby pytel hruba zaplata . Tata mi vzdycky rikal ze nejhorsi prace je s lidma . Mel pravdu .

Honza Veber - Profil | Ne 5.1.2020 21:02:32

Bacha San >> San - 5.1.2020 20:58:55 >> smim se zeptat, k cemu je dobry, aby tam bylo POVINNE vyplneno povolani nebo zamestnani? To neni zadost na vizum do Keni, tam to bohuzel taky pozaduji :-( A do Tanzanie jeste navic povinne ockovani proti zlute zimnici ...

FockeWulf - Profil | Po 13.1.2020 23:41:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Bacha San >> Já ti odpovím, jak svaz donutit. Jmenuje se to konkurence - nový svaz.
Svaz je svým postavením poslední relikt socialismu- národní fronta.

Rožnovák - Profil | Po 13.1.2020 21:23:24

Mrknato >> zákon přesně stanoví jaké jsou kvalifikační předpoklady pro hospodáře stejně jako myslivecké skládá zkoušky ten rybářský taky, pokud nemá kvalifikaci z titulu vysokoškolského či středoškolského vzdělání v oboru. Mo si hospodáře sice zvolí ale kandidát má vždy kvalifikaci po té je navržen RO k ustanovení na dané revíry MO jako hospodář. Talenty hledat jen na Vš nebo naopak pouze mezi prostým lidem je nízké všechny vrstvy mají své hrdiny.Vyjádřit názor na Včs k návrhu kohokoliv není kecání, či tribunál. Všechny schválené návrhy co vzejdou ze schůze Včs jdou stejně přes ÚS který rozhoduje a v připadě ZP má poslední slovo rybářský orgán, Výbor schůzí řídí aby se nezvrhla. a byla vedena podle schváleného programu.Jde především o zpětnou vazbu která by se měla akceptovat pokud za něco stojí. Pokud jde oomezení Vrp, mě obecné stačí BP co vydá ÚS, ovšem kde na toku zřídit chro apod to ať si aspoň můžou navrhnout a nechat schválit místní.
Oba navzájem touhle debatou ztrácíme čas a plýtváme energií a asi chodíme i na trošku
jiné schůze :-).Měj se.

Mrknato - Profil | Po 13.1.2020 20:19:30

Rožnovák >> Vezmu to od konce. Volený hospodář MO nemusí mít žádnou kvalifikaci. Stanovy ani JŘ to nestanovují...... Zkoušky na rybářského hospodáře si lze složit ve svazu, stejně jako dělnické kádry skládaly zkoušky na institutech v SSSR a to byli ti největší odborníci....((((. V rybařině to je podobně. Dříve se ryby doplňovaly přirozeně, vyjímku tvořil kapř. Dnes jsme bohužel odkázáni na to, že jestli chceme něco chytat, musíme to vysadit a stejně jako u toho kapř nemá cenu vysazovat ročky, ale ryby blížící se tržním velikostem a k tomu je nutné nezvyšovat lovné míry. To, že MO zasahují do VRP považuju za velkou chybu. Ono znát vodu a správně hospodařit ve změněných podmínkách jsou dvě různé věci. Talenty na hospodáře se nalézají na vysokých rybářských školách, ale bohužel svaz takové odborníky nemůže zaplatit a stát od toho dal ruce pryč.....

Jistě podmínky v řekách a potocích se mění, to ví každý, ale každý "odborník" chce jízkovat vysazovat plůdek někam, kde odrostlá ryba nemůže přežít. Přežít tam může 1/2 až 1 rok dospělá ryba, která se musí slovit udicí... nemá smysl ji zvyšovat míry a odrazovat rybáře od lovu a rozumné míry ponechávání si ryb. Tloušť.... ano dlouho odolával, ale dnes to je s ním podobné jako s jinými původními druhy. Mnětit ZP? Dobře, ale kde vzít peníze? Proto tady stále omílám potřebu peněz, které ve svazu nesmyslně a bezúčelně mizí, prokazatelně nejvíc v MO .... Pak těžko zabít Sekala, nebo zvyšovat ZP...)))))). Územní hospodáři jsou svázani spoustou věcí a stávají se otloukánky právě těch volených hospodářů v MO, kteří se u nás ve Vč. zajímají spíš o soukromáky svých MO.
Členské schůze by neměly kecat do ZP !!!!! Dopadá to tak, jako když dělnické soudní tribunály soudily a popravovaly..... Tobě nestačí co na VČS probíhalo s K70, lovem 24 a podonými komerčními hovadinami? Tím by se měl ÚS řídit? To nemyslíš vážně viď?

To, že členské schůze řeší to, co jim nenáleží je obrovský bolák. V MRS dokonce interním svazopředpisem si MRS a MO prohodily hospodaření, i když to zákon zakazuje......Jasně navrhovat mohou lidi co chtějí, ale pak je tu výbor, který má zakročit a sdělit lidem, že na toto MO a její schůze nemá kompetence. K čemu by to vedlo? Schůze by převolila výbor a dostali by se tam daleko větší šupáci a trotlové.

Rožnovák - Profil | Ne 12.1.2020 15:24:53

Mrknato >> Na včs se dává ke schválení spousta věcí, které výbor tedy i hospodář předem připraví na schůzích výboru projednají a na Včs členům ještě vysvětí, popř prodiskutují a není- li nimitek v této podbě schválí, aby mohlo být dáno do usnesení.je to návrh na ús daný návrh musí taktéž schválit a rybářský orgán ho po je ho předložení může smést i ze stlolu pokud ho uzná za neopodtatněný. Připomínám že je to návrh, na schůzi můžu navrhnout cokoliv, stejně jako v parlamentu ale když je to dlouhodobější problém je lepší si to v hlavě trošku urovnat nebo se o tom s výborem předem i poradt, aby nečeřil vodu.

Dám ti příklad, . Na revíru se změnily podmínky stoupla průměrná roční teplota vody a obsah kyslíku ve vodě klesl, tento stav trvá již řadu let, reaguje na to i přirozené složení rybí osádky, a tloušť se množí o sto šest díky potravní nabidce a nízké konkurenci jiných druhů, přesto ZP starý x let nařizuj tlouštěm zarybňovat ve ve velkém. Uživatel tedy Ús si teto situace těžko všimne, mistní už ano a hospodář pokud je v usnesení Z včs že členská schůze ukládá Výboru podat návrh Hospodáře MO, či výboru na změnu ZP má to už nějakou formu a před členy se nic netají minimálně jim je tento záměr vysvětlen. Výbor sám o sobě by neměl schvalovat měny ZP a začnat podnikat kroky k podání návrhu aniž by to prošlo přes Včs, Funkce výboru je janá plnit usnesení poslední Včs sadit ryby dle platných ZP, a řesšit aktuální neodkladné průšvihy na revíru otrava, bagr v toku, protežená hráz.

S tím voleným hospodářem Včs zvolí výbor který si zvolí ze svého středu ostatní člny výboru, hospodář musí mít zákonou kvalifikaci aby ho mohli zvolit poté se volba oznámí na ús ten podá jako uživatel návrh na ustanovení hospodářem u rybářského orgánu pro dané reviry.Ty u mě je hospodář ten kdo má zákonou kvalifikaci, tedy zkoušky a nějak funguje,stará se o násady, organizuje hospodářskou činost a sám se ji aktivně učastní, ten náš má tolik km po potokách že mu musím přát šťastnou cestu, pokud tihle lidi ve vedení malých MO skončí potom už tobude jenn vysaď a vychytej. na základě čeho by měl inak Ús jako uživatel reviru navrhovat kandidáty na hospodáře, snad je logické že podle toho co jim přijde z tamnějších MO jsou to lidi co mají zákonou kvalifikaci, znají vodu a lidi je tak nějak berou protože je znají a někteří je odmávli do výboru. Myslíš že každý ús má centrální líhenˇ talentů nevolených hospodářů které bude umis´tovat na působiště jak cirkev duchovní.

Honza Veber - Profil | Pá 10.1.2020 18:31:08

Bacha San >> Ahj, mas nejaky navrh, jak by se to melo realizovat v praxi? Nejaky manual pro ty, kteri by se tim byli ochotni zabyvat? Jak bys navrhoval nalozit se ziskanymi udaji? Jak jich co nejlepe vyuzit? Dekuju za odpoved.

neprduch - Profil | Čt 9.1.2020 17:26:21

Bacha San >> Jen mě připomínáš Amura alias Sportovec alias na to třetí si už nevzpomínám:))) Ale to je na rozdíl od tebe ještě nevyzrálej klučina.

Bacha San - Profil | St 8.1.2020 19:26:25

Mautin >> To bys taky mohl tvrdit, že za totáče se taky nedrancovalo. Třeba uran:-)
Ale ano, máš pravdu, že to je dle zákona a já i takovéto zákony respektuju. Jsou ale takovéto zákony pro naše vody přínosné? Jako s tím uranem? To bylo taky zákonné:-)

retrívr - Profil | St 8.1.2020 17:47:01

K-70 bych neřešil, protože si myslím, že na svazovce třeba v naší oblasti ji už léta nikdo neviděl.

Bacha San - Profil | St 8.1.2020 16:00:44

já 2 >> Statistický závěr lze postavit na jakémkoliv vzorku. Jediným problémem je, že čím menší je vzorek, tím větší je statistická chyba.

já 2 - Profil | St 8.1.2020 15:16:44

Bacha San >> Na 27 lidech postavit závěry, no nevím...
já si ale taky myslím, že většina rybářů o k 70 nestojí, ale valná část z nich není slyšet a ani neslyšela o takové snaze, ti poctivější si to přečetli v řádu a mnozí ani neví, že něco takového je.

Bacha San - Profil | St 8.1.2020 14:39:32

Podle ankety jde vedení svazu proti vůli členské základny, a to i když bych vzal v úvahu statistickou chybu:-)

hraji - Profil | St 8.1.2020 13:18:15

Willow >> ono tohle nakupování je hodně složité a náročné, protože třeba pozemky pod jednou starou pískovnou může mít i 60 různých majitelů. A řada pobřežních pozemků je státu a ten neprodá.

rybomil - Profil | St 8.1.2020 5:00:15

Bacha San >> San - 7.1.2020 22:11:28 >> Lov na živou je ze zákona ??? simtě a kterýho ? toho Pondělíčkovo ???

historicky tradiční ... je i soulož nawostro :)

jen tak dál, bavim se- hned poránu

já 2 - Profil | St 8.1.2020 0:23:10

Já jsem konzerva, novoty a navíc v pořádku mě děsí

Honza Veber - Profil | Po 6.1.2020 19:45:53

Bulda 64 >> to kazdopadne souhlasim!! vloni jsme se zenou teprve zacali, ale chytlo nas to neskutecne, navic zene kajak pomaha dostat se tam, kam by jinak nemela sanci dojit, je enmocna na nohy... ale par mist jeste je a uz se na ne moc tesime :-)

Bulda 64 - Profil | Po 6.1.2020 19:44:44

Honza Veber >> Není nad to, flaknout kajak na auto a jet tam, kde je to příjemnější.
Je pravda, že míst na vylodění, s bezpečným ponecháním auta, ubývá :-(

Honza Veber - Profil | Po 6.1.2020 19:35:32

Bulda 64 >> Ano, to je pravda... srub se hodi na samotu, do lesa k vode, ale ne tenhle srubosatelit.. ten kdo to koupi je blazen :-( nebo nekdo, kdo v tom tu romantiku nehleda, ale bydli jinak nez velka vetsina jeho kamaradu golfistu, takze je zase chvili "in" nez kamosi vymysli jinou ptakovinu...

Honza Veber - Profil | Po 6.1.2020 18:57:52

splavek >> ano, to mas pravdu... dej cechovi klice od wc a az budes potrebovat na zachod, uvidis, kdo je tady panem ...

Honza Veber - Profil | Po 6.1.2020 17:30:56

Bacha San >> San - 6.1.2020 10:55:30 >> Ja jsem alle napsal A i B, jenze Ty si z toho vybiras jen to, co se Ti hodí a líbí a mit jako pravidlo pro vstup do klubu nejakou vekovou hranici, kterou si notabene urcis ty sam, to neni anarchie? to jsou podle tebe ta pravidla? Ze pres to eventualne muze jet vlak? kolik od te doby padlo navrhu na vekovou hranici a jeji moznou upravu? O jake anarchii to mluvis? a o jakych pravidlech? Hraji tady napsal jen par smysluplnych vet a uz jsi ho zadal, aby tuhle diskusi opustil, cim tady exhiboval? Na odpoved necekam. Zivim se poctive a celej zivot jsem se zivil, ale nabubrencu a frajeru, kteri si mysleli, ze nad ne neni, jsem potkal taky dost.

sindeji3 - Profil | Po 6.1.2020 11:29:00

K té anketě: záleží jací příslušníci. Takoví Poláci na Rozkoši, to je hrůza. Ti nedodržují snad nic: bordel u vody, nejde si představit horší chování k rybám, na nějaké omezení, co si můžou vzít, hájení, kašlou a nejsou to žádné výjimky. Kdo chce pochopit kontext, tak se musí vydat např do Kudowy zdrój a uvidí, že tam je spousta turistických lokalit, kde je umělá nádrž s duháky, kapry, jesetery atd v dost žalostných podmínkách, kde je lze za úplatu chytat, jako rybáře zvylého na nějakou rybářskou etiku mi bylo na zvracení, ale je vidět, jak to naši sousedé z pohraničí vnímají, úroveň strašná (horší než český soukromák). Co se týče povolenky, tak když už si aspoň koupí papíry je už známka toho, že se aspoň trošku zajímal.

Honza Veber - Profil | Po 6.1.2020 9:21:12

Bacha San >> San - 6.1.2020 9:13:24 >> Ano kazdý klub má pravidla, ne diktaturu, ale jak rikam, mne se to vlastne netyka, jen mi nejak neslo nereagovat...
EDIT: vlastne mi prijde smesne to, ze v jednom prispevku nadhodis tema navrhu vekove hranice a hned skoro v nasledujicim napises tak ja jsem se rozhodl ze bude pristup od padesati :-)) protoze nikdo nereagoval dostatecne rychle nebo hned nebo mel jiny nazor, uzasny... za chvilinku tu budes sam ... zacinas s nejakejma zlutyma kartama a ja nevim cim jeste.. Reknu Ti jedno, pokud pod Tebou nekdo pracuje v praci, to musi bejt teda radost... a howgh...

San - Profil | Ne 5.1.2020 23:31:34

A ještě cosi podstatného. To, že se tady s někým rozejdu, nebo tu někdo nechce z různých důvodů být ještě neznamená, že jsme se znepřátelili. Prostě jen máme různé názory. Půjdu klidně na pivo s člověkem, který je slušný a má na věci jiný názor. S křivákem nikdy.
Už se jaksi vytratilo, že i nepřítele si máme vážit, je-li čestný.

Honza Veber - Profil | Ne 5.1.2020 22:48:12

Tak ja se rozloucim, driv nez nepojede vlak pres dalsi napady samozvaneho krale. Tohle rozhodne nebude spolek pro mne, vono parta je dobra vec, ale vetsinou uz dva jsou moc... At se Ti dari a tem, kdo se rozhodnou s Tebou tu karu tahnout at dopomaha Buh.

Káceč - Profil | Ne 5.1.2020 22:38:50

keltt >> už je naučen, byl tu dřív jak ty. Nick Bacha.....https://www.mrk.cz/diskuse.php?id=727766

Charley7 - Profil | Ne 5.1.2020 22:24:29

Bacha San >> San - 5.1.2020 22:19:19 >> Myslím, že jsi si sám toto vlákno zabil už při jeho zrození.

1568 - Profil | Ne 5.1.2020 20:30:35

Můžu bejt členem, když si udělám druhej, třetí,.... nick? :-)

Honza Veber - Profil | Ne 5.1.2020 20:17:15

Kdyz krale muze jmenovat jen kral, kdo jmenuje toho prvniho? ;-) aha, uz vim, jmenuje se sam... Jinak Ti moc fandim, ale myslim si, ze pokud nebudes policajtem drabem a holkou pro vsechno, nema to prilis velkou sanci na uspech. Apropo, pokud uz jsi nad tim zalozenim premyslel, mel jsi s tim vyrukovat az po té, co budes mit hotovy nastin pravidel a toho, co to vsechno bude obsahovat , aby pripadni zajemci vedeli, do ceho asi tak jdou a s cim maji pocitat a s cim nikoliv.
Jinak veta "hlavni veci vymyslim ja a pres ty nepojede vlak , tak to je neco, co mne uz v zakladu prilis nelaka, protoze na jedne strane chces po lidech aby psali sve navrhy, ale na druhe strane, pokud ten navrh nebude korespondovat s tvym, das mu veta, protoze tvuj nazor bude dogma? To nemuze dost dobre fungovat.... A slusny lidi se nemusi sdruzovat do klubu s odznakem Klub novych poradku a nosit ho na klope, ty slusny u vody poznas raz dva...
Tu rekonstrukci domu Ti nezavidim a do toho se jeste obklopit starostma s klubem, to chce teda setsakra energie :-) Ale jak rikam, drzim palce a jsem zvedav, jak to cele dopadne...

Červené karty: hraji, alfonz42