Otázka pro normální konzumenty ryb.

Přestože máte rádi na talíři ryby, jste ochotní nějaký druh rybek pravidelně pouštět, popř. od jaké velikosti ? Je nějaká ryba takový "kámoš", že jí pustíte vždy ?
Autor diskuse: moskyt - Profil , 29.2.2012 všeobecné - ostatní
10 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Nmoskyt - Profil | So 3.3.2012 17:15:48

Jíst kapra není zločin, je to P O S L Á N Í !!!

NMrknato - Profil | St 29.2.2012 20:58:45

patlal >> Jestli se někde dá ulovit 7kg parem a někde 7kg kapra, tak to znamená jediné. Ten kapr tam byl 100% vysazen, ale ty parmy tam odněkud přijely, kde se samy rozmnožily. Proto by bylo normální, podporovat a rozvíjet ty ryby, které se ještě přirozeně rozmnožují. Chyba není v těch, kdo ryby loví......

NMrknato - Profil | St 29.2.2012 20:40:04

rybomil >> Já ti upřímně řeknu, že bych si klidně vzal lína, parmu, okouna v množství povoleném vyhláškou, pokud bych tyto ryby upotřebil za "čerstva", tedy do 24hod po ulovení.
Já bych se nestyděl, stydět by se měli jiní. Za co se stydím, je současný stav rybařiny, ze které se stává wostrá kaprařina a sumcařina. Bohužel s tím nic udělat nemohu. Proto se nestydím tyto mizející druhy ryb zužitkovat v kuchyni. Do 10 let bude jedno, jestli někdo pouštěl, nebo bral. Tyto ryby vymizí.

Nsplavek - Profil | St 29.2.2012 20:30:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Třeba reofilní druhy ryb,na řece pouštím,tedy u nás.Poslední roky je jich čím dál míň,prostě kormorán a žádné zarybňování udělalo své,ale na druhou stranu kapr,duhák,to mají spočítané.Skončí na talíři,ať si o tom říká kdo chce,co chce,tak jsou to konzumní ryby.Občas cejni,nebo plotice ze stojáku.Nebo nějakej pěknej dravec,když ho chytnu(na todle se moc nespecializuji).Když mám na rybu chuť,tak ji bacím a sním a když né,tak ji pustím.A hotovo.

NKozič origin - Profil | St 29.2.2012 16:53:02

moskyt - >> Když pustím rybu, tak určitě ne proto, že je kámoš. Nepouštím ani proto, že zrovna nejsem na rybím mase existenčně závislý. Prostě lovím. Občas mi přijde dobrá malá plotice, jindy zabiju parmu. Zabiju třeba i lína a jindy ho zas pustím, ale nikdy ne proto, že se mi líbí, jak je zelený. Prostě si ani sám sebou nejsem jistý, co kdy pustím a nebo zabiju. Je to prostě lov a ty pocity z něj, co se ve mně odehrávají a zmítají mou myslí jsou tak složité, že nejdou popsat, natož jim udělit nějaký řád. Udělit těm pocitům řád by bylo divné. Jakože bych třeba pouštěl mřenky, protože jsem si to stanovil na základě toho, že jsou na hovno. Ne, i tu mřenku je třeba někdy zabít pro výstrahu, jinak se mřenky vzbouří. Třeba kapři zatím dělají jakože nic, ale s každým puštěným přibývá těch naštvaných, co se jednou pomstí třeba na mě a jak já k tomu dojdu.

Nagig - Profil | St 29.2.2012 16:10:43

moskyt - >> Ahoj ryby nejím tak že v tomto směru mám naprosto jasno neberu nic již 10 let možná i víc nikdy bych nevzal kapra jsem štastnej když dorostou do 10 kg to je potom krásná ryba a když má ještě víc tak to jsem uplně štastnej ale podaří se to mizivé části populace škoda jen at rostou to je pak rybačka a né čudlařina ;-)

NSven - Profil | St 29.2.2012 16:09:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

moskyt - >> mí kámoši jsou: karas obecný, lín, perlín, pstruh potoční, lipan, mník, parma, hrouzek ........ :-)
Štika kámoš není ale maso nic moc a navíc smrdí...
Maso je kapr, amur, candát, granuláč a cejn a když panbůh dopustí, tak i úhoř :-)

NTavris29 - Profil | Čt 1.3.2012 15:05:21

Netipa - poslední hrdina MRKu >> Dřív si mi přišel i vtipnej. Ted ale plácáš neustále to samé dokola a je to už spíš trapné.

NNetipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Čt 1.3.2012 14:54:26

moskyt - >> Já ryby nejím, bo to je maso pro buzny, ale když si někdo konkrétní rybu objedná, tak mu jí chytím. Babička si celkem pravidelně objednává candáty a jednou (a prý naposledy) si objednala sumce. Rodiče zase chtějí pstruhy na gril nebo úhoře do udírny. Když ulovím mírovýho kapra, tak mi ho je líto pustit zpátky, takže dostává za uši i když pro něj nemám využití. Však ho někde udám.

NKrl - Profil | Čt 1.3.2012 12:31:05

Před časem jsme jeli s kamarádem na ryby a manželka ještě za ním volala ať vezme pár plotic na salát. Když pouštěl asi pátou plotici tak jsem mu připomněl povel manželky. Odpověď zněla: kdo se s tím má čistit,řekneme,že jsme nic nechytili.A bylo vyřešeno.

NHrdobec - Profil | St 29.2.2012 21:28:30

Tak třeba sumce přes 50kilo pustim vždycky a ani to nemusí bejt žádnej velkej kámoš,ale zkrátka na tak starý maso nemám chut bo jsem v jídle gurmán a né barbar. Navíc by mě ani nebavilo se s nim od vody tahat,kuchat a vůbec se s tim jakkoli podobně zabejvat páč jsem línej jako ta svině :-)

NŠinic - Profil | St 29.2.2012 19:07:08

Kapr, štika, lín, candát, sumec, amur, pstruh, losos, prase, kráva, slepice, krocan, krůta, kachna atd. = klasická jateční zvířata vyráběná ve velkém. Všechna mohou být milá a roztomilá a přece jsou pěstována pouze k jednomu účelu. Nechápou to zcela zejména děti. Takový je život.
Třeba Němci jsou mnohem větší a asi i trochu vyspělejší národ než my a dohodli se, že se mírové ryby nebudou pouštět a je to. My je nechápeme a oni si s nadhledem o nás jistě myslí, že jsme evropští balíci. Co když mají pravdu? Není potom tahle diskuze spíš naše ostuda?

Nmalamut - Profil | St 29.2.2012 16:04:16

moskyt - >> lína bych nezabil, parmu a potočáka také ne, jinak nemám problém zmasit jakoukoliv rybu, ve velikosti vhodné ke konzumaci. Pokud chci rybu na karbanátky, pečenáče a podobné úpravy, dám přednost rybám, kterých je v revíru dostatek, případně jsou v něm nežádoucí, tedy kaprům, cejnům, stříbřitým karasům a podobně. A kapra do udírny preferuji K70+.

Nšmudla007 - Profil | Ne 18.3.2012 11:44:12

je čas plotic :)

NVenca888 - Profil | Po 12.3.2012 10:02:09

kotrx >> efekt to má ten, že těma jikrama nakrmíš ryby... namísto sebe, což je škoda, páč jednak jsou jikry dobrý a za druhý ty rybám tak neužíráš pelety... :-)

NŠinic - Profil | So 10.3.2012 0:05:38

Paulus >> klídek, já ti tvoji víru neberu, dělej si co chceš, ale mě z toho laskavě příště vynech, nikdo tě o nic nežádal. Nenechám se nikým na starý kolena ve jménu čehokoli do něčeho tlačit.

NPaulus - Profil | Čt 8.3.2012 23:45:50

Šinic >> Zabít lína je horší, něž vošukat plesnivou cikánku, ale k tomu si musíš dojít sám ...

NPíďa2 - Profil | Čt 8.3.2012 17:07:46

Šinic >> Jestli máš rád kokosovou chuť, zkus to po thajsku: rybí maso na kousky /vykoštěné/, ale i třeba krevety, rychle opečeš na troše oleje /oleje opravdu jenom trochu/ dozlatova. Vyndáš z pánve, do které dáš na kroužky nakrájenou cibulku a na proužky zeleninu dle chuti - mrkev, papriku, stroužek česneku, ale třeba i růžičky brokolice apod. a samozřejmě chilli dle chuti. Můžeš přidat i kari koření. Stále mícháš a po chvilce přidáš cca 2 dl kokosového mléka /má každý Vietnamec/.Přidáš ryby, lehce zredukuješ osolíš a dochutíš a smícháš s rýžovými nudlemi nebo s čímkoliv, co máš rád. Vmícháš nasekaný koriandr.

NKozič origin - Profil | Po 5.3.2012 17:54:59

moskyt >> Já škrabu vousáče džiletem mach tři turbo. Ale už jen škrabu, protože nemám na nový. Dělám to pro ryby. Když někdo chytí takového oholeného sumíčka po mě, určitě se zaraduje. Je to tak. I sumci se radují. To není jen tak, mít s rybama jakože ten vztah a nic pro ně nedělat. Já jen nepouštím. Pečuju o ně. Jsem lazebník. Je to nový směr v keč end relíz, kterým se zanedlouho vydají zástupy zmatených.

NTavris29 - Profil | Po 5.3.2012 12:23:40

Nevidím nic špatného na tom,když si někdo vezme rybu, Ale nechápu,že si někdo pěchuje mrazák za každou cenu.

NŠinic - Profil | Po 5.3.2012 12:06:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

masař00 >> Zdravím.
Recept na lína na kokosu:
Ryba se vykuchá (lín se nemusí škrábat od šupin, ale kdo chce, může ho třeba i stáhnout z kůže), nakrájí na cca dvoucentimetrové podkovy a vloží se do vhodné nádoby, kam se akorát vejde, za účelem marinování. Kupovaný strouhaný kokos se rozmixuje na hrubou mouku. Naporcovaná ryba se dostatečně pokape citronem, posype půl až centimetrovou vrstvou kokosové mouky a zalije stolním olejem. Olej s kokosem se promíchá a kousky ryby se obrátí a vloží zpět, aby byly pěkně ze všech stran nabalzamované. Marinuje se do druhého dne.
Strouhanka se smíchá 1:1 s kokosovou moukou a může se přidat trochu jemně nasekaného čerstvého rozmarýnu, lépe to pak voní. Marinovaný lín se osolí a trochu opepří. Vykoupe se ve vaječném bílku a lehce obalí ve strouhance s kokosem. Nakonec se buď osmaží jako řízek na pánvi, nebo lépe upeče v troubě, nebo na grilu. Příloha brambory, nebo chléb.
Při jídle ovšem nehltat, ale vychutnávat prože pozor, jsou tam kostičky!
( Úplně stejný recept, ale zcela jiné chuti, je s nastrouhanými vlašskými ořechy místo kokosové mouky )
Dobrou chuť.

Njurau - Profil | Čt 1.3.2012 16:45:53

Pár let zpátky jsme s kamarády řešili jaká ryba je jedlá a která je nejjedlejší. Protože řeči nic neřeší vzali jsme pruty a jeli na Dyji pro vzorky. Vzali jsme kapra ,karase, cejna, lína, tlouště,štiku, perlína, plotici. Jediní "kámoši" co jsme pustili byl jesen a ježdík, bo byli hájeni. Vzorků možná bylo víc, ale teď si už víc nevzpomenu. V rámci objektivity jsme ryby pouze očistili ,posolili a šup s nimi do udírny. Košt probíhal v zahradní restauraci a tak se ho zúčastnilo cca 40 respondentů. Mnozí z nich do té doby nejedli rybu ani na vánoce. Všechny vzorky byly výborné, ale nejvíc prvních míst obsadil kapr, pak cejn a lín. Z toho pro mne plyne,že ryba "kámoš "je jen ryba hájená.

NHugo Fisher - Profil | Čt 1.3.2012 11:10:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Chytám dravce. Pouštím vždy potočáka a okouna (ano, i ty velké 40+). Štika mi nechutná, takže i štiku. Ale nad 80 cm bych ji vzal - takovýho masa. :)

Naopak candáta pustit neumím - jak lízne osobní hranici 55 cm, jde se mnou domů. Leč to je tak jednou za tři roky, neb je chytat neumím. :)

EDIT: bolena a tlouště bych do huby nevzal, to letí zpět samo od sebe :)

Nnofish - Profil | St 29.2.2012 20:08:28

patlal >> pochop mě už ty dohady o stovkách ryb a metrácích lezou na narvy. Kdo závidí ať si tolik nachytá taky. Že jsou lidi nenažraní je jedna věc, druhá věc je že jich je jenom zlomek a pouštěči a ti co "neumí chytat" to srovnají na přijatelný průměr..........
Beru to co dokážu zkonzumovat sám, nikoho nezásobuju a nehodlám to dělat. Ale ty věčné dohady mě nebaví. Kdo nechce brát ať nebere nic ale ať nebrblá že jiný bere moc, může brát taky do takové míry co mu dovolí pravidla lovu.

NKozič origin - Profil | St 29.2.2012 19:29:21

agig >> Já vím. Puštěná ryba žije věčně.

NKozič origin - Profil | St 29.2.2012 18:57:18

Delwin >> Kapry hážu do keře. Stejně je nasadí.

Npatlal - Profil | St 29.2.2012 18:02:37

Kozič origin - Pravdu má v tom že za to může člověk,bo ten zapříčinil že se otepluje země a tím se mění jisté zony kam dříve kormoš nepáchnul a dnes je tu vítám ochránci přírody.....Jak pravil jeden moudrý slovenský kamarád... U vás je všetko čierne chráněné ....!!!!

NKozič origin - Profil | St 29.2.2012 17:59:14

Barbusek >> V podstatě se neplete. Za všechno může člověk. Kormorán není debil, člověk je debil. Kdo nepátrá po podstatě problému je debil. Zkusím být na chvilku debil... "Nejsou ryby. Ha, kormoráni. Musím zabít kormoráni, abych mohl chytat ryby. Ha, nejsou kormoráni. Kde jsou ryby? Nesadí se! Saďte ryby! Ha, už jsou ryby. Pěkný duháč i kapr... Kruci, kde to chytám, je tohle řeka? Aha, tohle dávno není řeka, proto je něco špatně." No a už zase debil nejsem.

NJiří Š. - Profil | St 29.2.2012 16:54:34

moskyt - >> kapra beru (45-65), štiku (60-nevim větší sem nechytil) candát(do70cm) cejny nejim, pstruhy beru jenom duháky, okouny neberu(maximálně jako nástražku), líny(v životě jsem nezabil jediného, je mi to líto klepnou takovou krásnou rybu), úhoř(stejné co lín) a za rok je maximum 15 ryb myslím že je to tak akorát... kromě trumanů ty nepočítám to je škodná potvora

Nšmudla007 - Profil | St 29.2.2012 16:20:26

pouštet jsem ochotný především kapra pod 41cm(když berou tak i pod 45cm), dále jsem ochotný pravidelně pouštět ježdíka, ouklej, perlína, karase obecného,cejny pod rámcově 25cm(nebo i 30cm když chci chytnout kapra).Okouna cca pod 18cm(když nejsem na výpravě na okouny cíleně) a nejvíc pustím asi jelců tlouštů(přes léto) z mírových ryb.

U ostatních druhů ryb = větší ryba=lepší ryba .jakýkoliv horní míry trofejní ryby nepustím(nechytám je tak často).
z netradičních kámošů jiných rybářů nepustím ani ostroretku 35+,ani parmu 45+,ani bolena 40+, lipana sem už dlouho neměl. Pstruha mne ani nenapadne pustit mírovýho, candáta štiku jakbysmet, lína beru25+(ale nevysazujou se tak nechytám). Úhoře pouštím pod 55cm.
Ale mezi rybama teda moc kamarádů nemám, mám je rád vlastně všecky(hrouzek se mě líbí svojí povahou).

NTWIN 69 - Profil | St 29.2.2012 16:11:18

Jediná ryba kterou sním je Tuňák.Abych zachoval klid v rodině,tak jim ročně podělím cca 10 kaprů a mám klid.Všechno ostatní jde zpátky do vody.Co bych s tím taky dělal.Rvát to za každou cenu do mražáku nebo rozdávat po sousedech se mě vůbec nechce.

NAnýzový dědek - Profil | St 29.2.2012 15:52:40

Rybu pustím kdykoliv jí si nechci ponechat. Pro mne žádná ryba není kámoš- je to jen jídlo.

Nšmudla007 - Profil | Ne 18.3.2012 23:13:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

moskyt >> Ono je nejhorší ten psychický blok v hlavě ..plotka co s ní, práce a nic na tom :)
Jenže já zase vím, že do konce dubna nic kloudného nechytnu a jednu plotici mám komplet zpracovanou pod minutu(stačí si vybírat jenom ty větší a ty menší sypnout zpátky) vykostit nařezáním, obalit a šuplá už se smaží. Ale je fakt, že včera sem škrabal těch sedm kilo skoro hodinu.. a dneska jenom dvacet minut(27plotek - 4,3kilča). Přijít k hotovýmu to by šlo každýmu, pro jinýho bych to nedělal.. plotka zpracovaná tu bych vyvažoval zlatem.

Nmoskyt - Profil | Ne 18.3.2012 14:17:44

šmudla007 >> Je fakt vidět, že nejsi líný se nažrat :-). Když si představím tu práci s tím, tak zcela zodpovědně musím prohlásit, že bych ty ploťky raději pustil. Na druhou stranu výsledek vypadá velmi jedle a ochutnání bych se rozhodně nebránil :-). Přijít k hotovýmu, to by mi šlo docela dobře :-).

Npopop - Profil | So 17.3.2012 0:08:15

Ryby dělím na jedlé a nejedlé, a pokud si odnesu rybu od vody tak pro spestření vlastního jídelníčku a ne pro to abych ji prodal v hospodě za pivo.Chyť a pusť je super pro ty co ryby nežerou, přece nechytím 50 ku kapra a hodím ho zpátky abych si ho šel odpoledne koupit do Tesca aby děcka vůbec ochutnali rybu.

Njambo - Profil | Po 12.3.2012 13:07:22

Ryba kterou pouštím vždy,je lín. Ať má přes míru kolik chce, vždy jde do vody. Je to krásná ryba a pro mne "zlatá ryba" ,která pak plní rybářská přání .

Nzaplosak - Profil | Po 12.3.2012 11:59:49

lína jsem zatím pustil vždycky, i když se na mě kolegové někdy tváří divně...:-)

Nrover - Profil | Pá 9.3.2012 23:45:23

Zabít mírového Lína, navíc regulérně uloveného není vůbec nic proti ničemu, ...naopak dojít k nesmyslnému názoru nejmenovaného kolegy hraničí přinejmenším s devastací mozkových buněk, zřejmě alkoholem, ...Kristova noho !

NKozič origin - Profil | Čt 8.3.2012 16:50:16

RK >> Já jsem veselá kupka, ale tady na MRKu se projevuju zcela vážně, protože tu lidi chodí hlavně kvůli fundovaným radám.
Přesně tak. Já vím. Proto lákám slečny na ty hluboko vrostlé šupiny, okem ani hmatem nepostřehnutelné. Je to originální a skoro vědecké. Ale to škrabání právě radši konzultuju na MRKu, když už jsem se zde nachomýtnul.

Nšmudla007 - Profil | St 7.3.2012 14:16:54

RK >> Třeba kapr lysec ty šupiny nemá .. nebo kapr šupináč když se oškrabe :)

NŠinic - Profil | Út 6.3.2012 16:50:14

masař00 >> Ještě fotka k receptu. První letošní kilový lín na kokosu. Pečený půl hodiny v troubě na 180 stupňů.

Nmoskyt - Profil | Po 5.3.2012 16:37:11

meteor >> Udil jsem v sobotu, Byli to dva kapříci z prosince, které jsem si nechal právě za účelem vyuzení v první krásný letošní den. Akce byla velmi vyvedená, mohu vřele doporučit. Jinak ryby u nás už začínají pomalu kousat, tak doufám, že budu schopen pěkně prožité odpoledne zopakovat :-)

Nšmudla007 - Profil | Po 5.3.2012 12:50:31

Tavris29 >> Mrazák je výbornej vynález ...a nevím že by se musel pěchovat za každou cenu. Je to jen zařízení které umožňuje rozložit doby hojnosti na doby "kdy se lovit nesmí či to nebere".
Záleží čistě na té které osobě jak vymoženost civilizace zvané mrazák/mražák(ten je větší) využije.
Za dob prehistorických se v dobách hojnosti(tahy lososů atd) ryby sušili, sušenou rybu už jsi někdy jedl?
Já pěchuju mražák když ty ryby nemaj rozum a berou jak zjednaný a nestíhám to spotřebovávat co nachytám, naopak se snažím mít vždy dostatečnou kapacitu rezervu volnou pro případy kdyby náhodou něco ... teďka mám třeba nachystanej mrazák na pravidelný jarní ploticobraní kdy bude potřeba zpracovat za víkend 8-12kg ryb .. myslet se musí do předu kdy co a proč chytat a co pustit.

Achutnala ti sušená ryba a byl bys ochotnej rybu si usušit nebo radši použít ten mrazák?

NŠinic - Profil | Pá 2.3.2012 20:45:07

Kvapi >> Jestli ti to udělá alespoň trochu radost, tak jednoho trochu menšího jsem dneska pustil i když míru měl, u nás je dokonce 35 cm. Chytal jsem na rozmrzající krajské cca hektarové tůni kam bylo na podzim vysazeno mimo jiné 100 kg línů. Vloni na jaře ještě další, ale z nich skoro nic nezbylo, místní sumci je jako obvykle zdecimovali. Vloni jsem si za celý rok nechal pouze dva. Lín je sice krásná, ale přeci jenom jateční ryba. Dneska se už pouze vysazují, sami se tu nemnoží. Kde jsou ty doby, když jsem se zatajeným dechem pozoroval tření línů. V kole přes celou tůň se v rostlinách "vařila voda". Desítky, možná i stovky oblých ploutví a ocasů se dlouhé hodiny vynořovaly nad hladinu. Nádhera. Bohužel to už nikdy neuvidím. Příroda je definitivně zdevastovaná. Ani celoroční hájení lína to neobnoví :-(

Nmoskyt - Profil | Pá 2.3.2012 20:17:56

Kvapi >> Jasně že nemusel, ale mohl. Zcela upřímně to přiznal. Jiní tu odvahu tady nemají...

NVenca888 - Profil | Pá 2.3.2012 9:56:18

strecek >> ale tak jasně... existujou i lidi, kterejm chutnaj víc párky z Lidlu než hovězí svíčková... ale objektivně vzato tyhle dva produkty těžko budeš rovnat...

Nstrecek - Profil | Pá 2.3.2012 9:51:21

Venca888 >> Tak mě zrovna kapr moc nejede:). Pro mě téměř každá jiná ryba má chutnější maso než kapr. Myslím si, že když ten tolstolobik nemá více jak 3 - 4 kg, tak je to lahůdka. Ale několik kamarádů má zkušenosti i s 10 kg tolstolobikama a nikdy na něj nenadávali, právě naopak říkali ať kdyžtak nepouštím.
Souhlasím se Šmudlou, každá ryba má svá specifika a je potřeba jiných kulinářských úprav.

Njasommato - Profil | Čt 1.3.2012 17:14:04

jurau >> mne kapor nikdy nechutil ale to asi preto ze bol vzdy od toho isteho cloveka na dva sposoby a ja som sa donho nikdy nepustal potom ho spravil stari otec podla seba a vtedy som uznal ze kazda ryba je vyborna len ju treba vediet kazdu inak pripravit

Nfajanek - Profil | Čt 1.3.2012 15:50:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jím hlavně duháky a siveny mezi 30-40cm. Větší u nás téměř nejsou a menší neberu. Pokud chytnu potočáka, tak toho 100% pouštím. Pro mě je to jedna z nejhezčích ryb v našich vodách. Toho bych asi neměl srdce klepnout a hodit na pánev...

Nmalamut - Profil | Čt 1.3.2012 15:22:21

šmudla007 >> říká se jí fugu, tofu je divná věc ze sojovýho mlíka pro divný lidi :-)))

Nšmudla007 - Profil | Čt 1.3.2012 15:18:07

Netipa - poslední hrdina MRKu >> jediná ryba která je hodna pro pravý chlapy co se ničeho nebojí je Tofu nebo jak se jmenuje mořskej ježek(čtverzubec). Dvě porce syrovýho a kdo neumře tak je chlap. Dokonce o tom byl aji díl Simpsnů. Jikry z parmy pro tchýni nevím jestli je to dost účinné(možná jenom projímavé).
Pokud ti ryba přijde moc měká tak ji nevař ..syrová je tužší a aji s páteří je aji dobrá na pročištění chrupu.. třeba okouna když zvládneš požvýkat tak si šupinama i pěkně vyčistíš mezizubní škvíry lépe jak dentální nití.

Nrover - Profil | Čt 1.3.2012 15:13:36

Pokud někdo jedl veslonose, tak ví, o čem Netipa mluví, ...hlavně to "veslo" se kouše poměrně těžce !

NHmmmmTakJooooo - Profil | Čt 1.3.2012 15:09:26

Netipa - poslední hrdina MRKu >> Zacinaji byt tvoje prispevky nejake prazdne :)))

Njasommato - Profil | Čt 1.3.2012 15:06:38

Netipa - poslední hrdina MRKu >> tak to bi ti aspon s polky mal vyhovovat 30kg bojlizom napuceny kapor ten je obaleny tukom a ked ho zjes a napises o tom sem sposobis tych infarktou viac
mozno aj jedno kamenovanie

NVenca888 - Profil | Čt 1.3.2012 14:21:36

Ladineeek >> já bych taky nebojoval, kdyby mě pořád tahali a pouštěli...

NVenca888 - Profil | Čt 1.3.2012 14:20:31

rybarjakostehno >> pro tchyni bych doporučoval jikry z parmy těsně před třenim... uvidíš, že jí budou chutnat...

NLadineeek - Profil | Čt 1.3.2012 12:19:48

Já osobně ze zásady pouštím lipana a většinu potočáků. Duháka a sivena si pak většinou beru, neboť jde stejně o granuláče, dříve či později bez větších problémů chycené. Ryby jim moc rád, hlavně pstruhy a obecně ryby dravé :-) Kapra si vezmu jen jednou za čas, moc mi nechutná. Větší automaticky pouštím všechny, vyberu si nějakého okolo 50 cm. Vloni jsem pustil takovejch 200 mírových kaprů, až se mi tento druh trochu zprotivil, všechno násaďáci, málo bojující. Candáta jsem pustil jednoho těsně mírového, jednoho většího jsem si vzal, má prostě neskutečně vynikající maso.

Nstandas - Profil | Čt 1.3.2012 0:48:35

moskyt - >> ryby jím ale jsem línej to škrabat,kuchat atd.Ale hlavně ryby pouštím bo je to s jejich počtem čím dál horší a horší,snad jedině Kapr a Cejn jsou v početnosti dostatečném. Některé druhy ale pouštím a asi už navždy pouštět budu, je to: PARMA,LÍN,KARAS OBECNÝ,JEL.PROUDNÍK,TLOUŠŤˇ,JESEN,PERLÍN.Tyto druhy ryb jsou u mně buďˇto, konzumně nekvalitní a nebo jich je jako šafránu,bohužel se obávám že některé druhy ještě přibudou.

NLálos - Profil | St 29.2.2012 22:28:07

lína jakékoli velikosti, nevím jak jinde, ale tady je jich žalostně málo, takže je škoda ho zabíjet, když člověk může plácnout ryby, kterých je ve vodě na danej revír dostatek

Nmoskyt - Profil | St 29.2.2012 22:14:00

PYTLAKS >> U nás žádné omezení ks není.... asi bohužel...

Nmoskyt - Profil | St 29.2.2012 20:12:41

piskothonza >> Vidíš, znáš jednoho, ale píšeš o jakýchsi 90 procentech......otázka tady zněla jinak, nechci se dohadovat o masařích....

Nnofish - Profil | St 29.2.2012 19:56:10

patlal >> víš co se mi nezdá normální? Že jsou lidi co tyhle a podobné věty dokážou nacpat kamkoli. Do jakékoli diskuze kde se někdo přizná, že loví ryby a úlovek není jeho nejlepší kamoš.

NŠinic - Profil | St 29.2.2012 19:31:10

agig >> Jenom jsem vyjádřil názor, že v rámci pravidel si odnést od vody tržní rybu by nemělo být považováno za něco nemravného.

Nnofish - Profil | St 29.2.2012 19:30:20

agig >> co nechytáš, zbytečně nezraníš, přemejšlej trochu ;-) ;-);-)
(já žeru ryby aby kvůli mě nemuselo umřít prasátko, nebo kravička.......)

NKozič origin - Profil | St 29.2.2012 19:28:51

patlal >> Vadí ti snad, že pouštíš? Nebo nedokážeš unést, že tahat ryby opravdu není jakože to kamarádství- ideální vztah?

Nagig - Profil | St 29.2.2012 19:27:42

Kozič origin >> Co jednou sežereš už nikdy nechytíš ;-) přemejšlej trochu ;-) ;-);-)

NŠinic - Profil | St 29.2.2012 19:22:31

Kozič origin >> Já Němce taky zrovna nezbožňuju a mám nějaký svý názory, ale ty pokud možno nevnucuju násilím druhým a občas o nich prostě polemizuju, abych si je mohl eventuálně upřesnit :-)

NKozič origin - Profil | St 29.2.2012 19:19:56

agig >> Podle mně je nejskvělejší na tom životě, že můžu trápit jen tak. Třeba jako chytit rybu a pak ji zas pustit. Je to milé.

Npatlal - Profil | St 29.2.2012 18:26:00

nofish - Znám dost vod kde byli nádherní líni...v současné době zero a je to dílem pouze sumce,vlastně tam zmizely třeba i okouni,perlíni,plotice atd. Ale je pravda že top je u nás kapr v nadměrném množství ale s těmi se zalepí huba těm co chodí k vodě pro maso,né třeba jako já si odpočinout..

Nnofish - Profil | St 29.2.2012 18:22:49

patlal >> každý revír, každá voda, jsou jiné. Je rybník kde se prostě línovi dařit nějak extra nebude. Na druhou stranu najdeš revír který je pro ně jak stvořený.
Momenrtálně si myslím, že hlavním důvodem je že se na lína docela kašle. Sumec po něm půjde, to ano. Ale sumec nemůže za vše........

NKozič origin - Profil | St 29.2.2012 18:19:19

mipa >> Nebojím se. Mám hrůzu jen z kormoránů. Jednou jsem viděl takový film a od té doby se bojím ptáků. Ještě se bojím milovníků ryb z pošmourných uliček. Mělo by se to uzákonit. Něco jako registrované partnerství. S ohledem na zhrzené kolegy jsem v případě ryb pro legalizaci zoofilie.

Npatlal - Profil | St 29.2.2012 18:17:34

nofish - Já to vím proč není,protože tito inteligentní hospodáři všude nasrali bambilion snadno odchovatelných sumců co se ještě relativně snadno množí a sežerou na co přijdou...

Nšmudla007 - Profil | St 29.2.2012 17:59:09

Barbusek >> já vím že vychytat řeku tak aby kormorán neměl co žrát je problematický .. ale kormoš to zvládne za rybáře. Nejsem proti aby se kormorán mydlil na potkání jako škodná s tím že se nebude střlet jen na vybraných místech kde nenadělá škodu(nový mlýny třeba) a řekne se že sme jako republika ochotní ubytovat na zimu tisíc kormoránů a přebytečný postřílet. žádný vyplácení náhrad za ryby pocvakaný kormoránama na soukromých rybníkách (chovatel musí počítat s vlivy přírody a zaplatit si odstřel kormošů ze svého(což je levnější a ochrání to i svazovky).
Měl sem tím všobecně na mysli že když já vezmu jednu parmu za x roků , tak se všichni můžou posrat histerií (doslova a do písmene) .. a že jeden kormoš to zblajzne za den a ještě ho chráníme.. prostě takový zvláštní přístup.

PS. OT sorry mi to ujelo, melu z cesty, omlouvám se.
PPS. Za to překliknutí nad příspěvkem se omlouvat nemusíš, vyjímečně ti to odpustím. Tak si toho važ.
(EDIT) Aha tak Ty jsi se překliknul dokonce hnedka dvakrát za sebou .... tak to už teda přemýšlím nad tím přehodnocením adekvátní reakce.

NButchi - Profil | St 29.2.2012 17:39:11

RK >>
To je nepřiměřený trest.

NRK - Profil | St 29.2.2012 17:35:18

Butchi >> A teď se jim to vrací v podobě kormoránů.

NButchi - Profil | St 29.2.2012 17:13:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Potočák, lipan, parma, lín, bílá ryba (to spíš kvůli lenosti a rozežranosti)

Samozřejmě, pokud to ryba viditelně nerozchodí, nemá smysl ji trápit.
Naopak se absolutně nestydím vzít po hlavě duháka nebo kapra.

Zejména posledně jmenovaný je dostupný všude, kdekoliv a v jakémkoliv množství.

Ncoteda - Profil | St 29.2.2012 16:45:22

Já pouštím lína, protože je to krasavec a frajer....:-)))

NHlubočepy - Profil | St 29.2.2012 16:23:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Krl >> Taky jsem měl rybí škvarky s cejna-piplačka,ale k pivu výborný.

NKrl - Profil | St 29.2.2012 16:17:59

Ryba musí být zkonzumována v den ulovení, jinak ztrácí na kvalitě.Do mrazáku nedávám,zásadně nerozdávám ryby známým.Loni cca 8O návštěv - ponechány 2 štiky a 3 kapři- ostatní plave dál.
Dvakrát jsem zkusil karbanátky, ale nebylo to k jídlu.Pokud někdo umíte dobré karbanátky , pošlete recept nebo odkaz.Ještě jednou bych to zkusil.

NRajsi - Profil | St 29.2.2012 16:07:46

moskyt - >> Ryby mám rád, obzvlášť tuňáka, sardinky, makrelu nebo pstroužka ze sádek.....zbytek ryb, ten který ulovím,ať je velká nebo malá, pouštím bez výjimky. Všechny jsou totiž součástí mého celoživotního koníčku a tím pádem i takový ,,kámoši´´.

NChose - Profil | St 29.2.2012 15:58:59

Zaručeně pouštím vždy ježdíka a to není zrovna můj kamarád.

Nkiller1 - Profil | St 29.2.2012 15:52:49

moskyt - >> třeba lína bych si nevzal, to je pro mně takový "kámoš", i když maso může mít dobré:-))

Červené karty: Dave≻