Otázka pro normální konzumenty ryb.

Přestože máte rádi na talíři ryby, jste ochotní nějaký druh rybek pravidelně pouštět, popř. od jaké velikosti ? Je nějaká ryba takový "kámoš", že jí pustíte vždy ?
Autor diskuse: moskyt - Profil , 29.2.2012 všeobecné - ostatní

u.x.a. - Profil | Čt 18.10.2012 20:10:18

kámoš je parma(ryba) tu pouštím chtě nechtě dále lipan a potok.

Šinic - Profil | Čt 18.10.2012 20:01:27

moskyt >> tak jako si lidé doma, pravděpodobně z důvodů absence času či z lenosti, běžně nepečou levné a kvalitní pečivo, tak podobně je to i s burčákem. Udělat si doma burčák je velmi jednoduché. Stačí k tomu petka, trochu cukru a kousek droždí a samozřejmě mošt z nějakého ovoce, který lze sehnat za pár korun. Výsledný produkt se za pár dnů udělá sám a je kvalitnější a chutnější než ty předražené "profesionální" sračky od překupníků.

moskyt - Profil | Čt 18.10.2012 19:33:47

Šinic >> Je vidět, že se jen tak něčím neošidíš, ale kde jsi vzal ten burčák ?

Šinic - Profil | Čt 18.10.2012 19:24:11

moskyt >> kapří pachuť zmizí, mírně nahořklá chuť zeleniny a hub se neutralizuje nasládlým burčákem a je to mírně navoněné provensálským kořením. V ústech zůstane velmi slabonce nasládlá chuť, která je k rybě vhodná.

moskyt - Profil | Čt 18.10.2012 19:16:44

Šinic >> Tak vypadá to velmi jedle, ale chuť si nějak neumím představit :-).

Šinic - Profil | Čt 18.10.2012 19:07:31

dneska byla k večeři typická středočeská specialita: pečený kapřík na burčáku se zeleninkou a houbami. Mňam!!!!

šmudla007 - Profil | Ne 18.3.2012 23:42:14

Sven >> Tož já sem dřív taky křoupal plotky od ocasu a kostičky křoupal zubama, ale věř mi, že to vykoštění je otázka 15ti vteřin a rozdíl sto a jedna, zvláště pro lidi kteří kosti neumí vybírat. Už jinak plotky(obecně bílou rybu) dělat nebudu,, vloni sem se to naučil a nedám na to dopustit.Z 25cm perlína mi ale takhle zaskočila kost, tak před perlínem mám respekt .
Fintu s vidličkou nebo rozlomit hřbetní partii napolovic a vybrat z obou půlek všecky svalové kostičky zvládám ..ale nezvládají to obecně lidi.. a pak vznikají fámy o nepoživatelných miliardy kostí obsahujících rybách(cejni, ostroretky bolen parmy atd..).
Lidi si rybu rozvrtají jak prase kost.. a pak plivou kosti neb sou všude. Třeba nechápu proč lidi dělají podkovy(to pak těch malých neorganizovaných kůstek je ještě víc :)).

Sven - Profil | Ne 18.3.2012 23:18:32

šmudla007 >> pěkný :-) Ale to vykošťování se mi zdá zbytečná práce.
Když víš kudy se do té (a nejen) plotice pustit, tak ji "vykostíš" během konzumace :-)

šmudla007 - Profil | Ne 18.3.2012 23:13:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

moskyt >> Ono je nejhorší ten psychický blok v hlavě ..plotka co s ní, práce a nic na tom :)
Jenže já zase vím, že do konce dubna nic kloudného nechytnu a jednu plotici mám komplet zpracovanou pod minutu(stačí si vybírat jenom ty větší a ty menší sypnout zpátky) vykostit nařezáním, obalit a šuplá už se smaží. Ale je fakt, že včera sem škrabal těch sedm kilo skoro hodinu.. a dneska jenom dvacet minut(27plotek - 4,3kilča). Přijít k hotovýmu to by šlo každýmu, pro jinýho bych to nedělal.. plotka zpracovaná tu bych vyvažoval zlatem.

moskyt - Profil | Ne 18.3.2012 14:17:44

šmudla007 >> Je fakt vidět, že nejsi líný se nažrat :-). Když si představím tu práci s tím, tak zcela zodpovědně musím prohlásit, že bych ty ploťky raději pustil. Na druhou stranu výsledek vypadá velmi jedle a ochutnání bych se rozhodně nebránil :-). Přijít k hotovýmu, to by mi šlo docela dobře :-).

šmudla007 - Profil | Ne 18.3.2012 11:44:12

je čas plotic :)

moskyt - Profil | So 17.3.2012 20:42:39

DAVISS >> Ta druhá zprava ve spodní řadě by se mi fakt líbila :-).

DAVISS - Profil | So 17.3.2012 20:26:19

moskyt >> vyber si ...

popop - Profil | So 17.3.2012 0:08:15

Ryby dělím na jedlé a nejedlé, a pokud si odnesu rybu od vody tak pro spestření vlastního jídelníčku a ne pro to abych ji prodal v hospodě za pivo.Chyť a pusť je super pro ty co ryby nežerou, přece nechytím 50 ku kapra a hodím ho zpátky abych si ho šel odpoledne koupit do Tesca aby děcka vůbec ochutnali rybu.

moskyt - Profil | Pá 16.3.2012 23:09:31

Nějaké nové úlovky určené k tepelnému zpracování pro uspokojení chuťových buněk ? Fota pro inspiraci jsou určitě vítána.

Delwin - Profil | Po 12.3.2012 19:06:21

rybomil >> tak fígle starých jihočeských čapíků neznám :-))

rybomil - Profil | Po 12.3.2012 18:57:38

Delwin >> na jihu znám min. 3 rybníky kde jsou tzv. studně a části , které nejdou vůbec vypustit. Ty se loví keserama růčo, je to šílená práce, zvláště dnes, kdy výlov dělá 1/3 lidí. Většinou to odnesli učedníci a navíc pokud tam párkrát zapadli po pás, už je jako vyučené tam nikdo moc nedostal. Pokud znáš fígle starých jihočeských čapíků ( neprozradím tady ) tak si tam napytluješ, nebylo vyjímkou ve 3 odnést 10- 15 sumáků, metrový štiky apod.
Některé další rybníky byly porevoluční privatizací bagrováním těchto louží zbaveny, což nesli domorodci velmi těžce a pak docházelo k takovým odplatným akcím jako je vytrhnutí stavidla traktorem aj.....

Delwin - Profil | Po 12.3.2012 18:53:49

rybomil >> no lipno je ode mě daleko,takže tam asi nepojedu protože při mém štěstí bych stejně chytl ten měsíc kdy by nic nezabralo.a tady v okolí dost lidí ani neví co je to za rybu natož aby ji někde viděly nebo chytily.asi se smířím s tím že ji nikdy neulovím.naštěstí je kolem dost vod kde jsou jiné zajímavé ryby,které zase nejsou jinde.ale i tak díky za radu jak na ně :-)

rybomil - Profil | Po 12.3.2012 18:45:44

Delwin >> na Lipně ještě jsou, ale spíš peledě co se lapou dost blbě, bo většinu potravy jim dělá plankton a larvy hmyzu. Maréna je ve větší velikosti i dravá, loví drobné rybky na hladině ( typické řezání hladiny hřbetní ploutví ). Po vytření ( většinou těsně před zámrzem ) jsou hladové a dají se natáhnout na drobné nástrahy- perličky, polévkové kuličky, těstoviny, ale je pak problém, že najedou dost vše a furt žraví cejni, cejnoploti, ploti. Zjara ( březen ) jsme je chytali na anglána, nej nástraha byl rákosník.
Když trefíš hejno, dá se chytit i víc ks najednou a pak třeba měsíc nejde žádná.

Delwin - Profil | Po 12.3.2012 18:42:11

rybomil >> jinak pochybuju že by někdo zapoměl 400 marén ve sloveném rybníku.a Lipno mi jako slovený rybník nepřipadá,tak proto jse ti napsal to co jsem napsal,ale pokud jsi jenom přeháněl,a posbíral si pár marén po výlovu kde by stejně chcíply,nebo jsi slovil svůj rybník,kde si měl marény tak to chápu.v téhle situaci bys neudělal nic špatného.ale pak nechápu proč ses jako tak divil tomu že já jsem ji ještě nechytl v přírodě,a začal mi tady psát o plných pytlích marén.pokud jsi je slovil z chovného rybníku tak to přece nemá žádnou souvislost s výskytem marén na revírech.asi jsem tě nějak nepochopil,nebo ty mě.

Delwin - Profil | Po 12.3.2012 18:35:30

rybomil >> no nevím o tom vlastně nic.vím jenom to že jsem ji nikde neviděl,ale ře dost rybářů tvrdí že ji chytlo.

Červené karty: Dave≻