Máte někdo kotlík?

Zdravím všechny kotlíkáře, máte někdo rady a zkušenosti s tímhle "hrncem"
Autor diskuse: GRUPA - Profil , 27.4.2010 všeobecné - ostatní
Dále moderuje: PYTLAKS Profil

co jíte u vody nejraději?

A) kotlíková jídla, guláš, ragů atd....19%

B) konzervy7%

C) masíčko na grilu45%

D) buchty2%

E) řízky od manželky7%

F) zeleninu1%

G) kukuřici a boilies :-)3%

H) něco úplně jiného...2%

I) hmyz11%

J) ryby3%

Od 6.5.2010 hlasovalo 414 čtenářů.

17 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NKasura - Profil | Ne 7.10.2012 16:19:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zabudol som urobiť obrázky z miesta činu,takže zatiaľ len fotka z balkóna,ukážem vám môj "zlepšovák" na ohnište,na ktorý pasuje kotlík aj panvica z disku,je to obyčajné 14l pozinkované vedro,do ktorého je vyrezaný otvor,nezaberie veľa miesta,nešlahajú na mňa plamene,pri manipulácii nejde na ruky žiadne teplo,nie je zašpinený celý kotlík ale len jeho spodná časť,na uvarenie alebo pečenie treba len malé množstvo dreva /briketov/ a nerobím otvorený oheň,po vychladnutí vysypem len malé množstvo popola a stojí len niečo vyše 5€,som s ním maximálne spokojný ,stojí za vyskúšanie

NKasura - Profil | Pá 19.10.2012 16:31:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Na včerajšej rybačke som varil fazuľový guláš z kolienka,z údenej a z oravskej slaniny,partii 4 rybárov chutil guláš,ale aj dobré vínko a brali aj pekný pupíci,pekný deň prežitý v prírode

NPYTLAKS - Profil | Út 16.10.2012 9:13:04

na rybách se aspoň vyplní čas kdy to nebere a na ohni je nejlepší,špek,cibula,kančí kýta+plec a koření

NZip1 - Profil | Út 3.8.2021 13:00:53

Akce hovězi gulasek

NKasura - Profil | Ne 5.7.2015 16:35:57

Tento týždeň som pri vode varil maďarský paprikáš,po dobrom jedle aj ryby berú lepšie...

Nantony - Profil | Po 1.10.2012 17:28:55

Kasura >> souhlas, na tomto disku děláváme u známých takové dobroty, které na ohni bez disku neuděláš. Třeba americké brambory se stejkem :-)
hola
antony

NKasura - Profil | Ne 30.9.2012 11:30:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Aj panvica vyrobená z disku na obrábanie pôdy je dobrá vecička,je vyrobený z kvalitného materialu a steak aj klobása chutili výborne /zo včerajšej rybačky/

NPYTLAKS - Profil | Po 13.6.2016 0:39:57

dnes u vody,kanec s trošků pleca:-)

NTom 2 - Profil | Ne 13.9.2015 18:52:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Druhý pokus o gulášek vyšel opět skvěle,šest kilo kližky,pět kilo cibule...

NKasura - Profil | Pá 24.7.2015 16:18:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Na dnešnej rybačke sa podávala marinovaná pečená krkovička s oblohou,zemiakmi a s chladeným pivečkom,aj ryby boli pri chuti

NKasura - Profil | Po 6.7.2015 11:36:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Starc55 >> Ahoj,ja ti napíšem recept na pravý maďarský hovädzí guláš: potrebujeme-2kg hovädzie predné /kližka,alebo pliecko,stahno/,udená slanina,5 veľkých cibúľ,3papriky,3rajčiny,2mrkvy,2petržleny,80dkg hríby,4dcl suché červené víno,2ks bobkový list,5-6 strúčikov cesnaku,mleté čk,soľ,masť,mletá paprika/domáca/,piros arany-v tube,materina dúška alebo majoránka ,1 feferon postup-slaninu pokrájame na kocky pridáme trocha masti a slaninu vypečieme na miernom ohni,pridáme pokrájanú cibuľu /veľa/ a smažime do zlatista,pridáme pokrájané mäso a dusíme kým nechytí bielu farbu za stáleho miešania,potom kotlik z ohňa odstavíme,počkáme kým prestane vrieť a nasypeme kvalitnej čp a zamiešame/asi 20 sec/ potom nalejeme vodu/málo/,len tesne zaliať mäso,dáme bobkový list,mleté čk,paprikový krém/piros arany/,dáme kotlík na oheň a na miernom ohni dusíme aby sa spodok nepripaloval často miešame,pridáme papriku paradajky, pokrájanú mrkvu , petržlen a hríby, dolivame troškou vody a vínom,šťava musí byť na konci hustá inak je to gulášová polievka,pridáme feferon a dusíme kým nie je mäso mäkké,pri konci pridáme roztlačený cesnak a materinnú dúšku/alebo majorán/a solíme až pri konci inak mäso zostane tvrdšie,podávame s varenými zemiakmi,alebo s čerstvým chlebom a zapíjame s pivom,vyskúšaj neobanuješ,dobrú chuť.

NKasura - Profil | So 27.6.2015 19:59:29

Včera som na rybačke varil držkový perkelt s kolienkom,chutné papaníčko

NStarc55 - Profil | Út 28.4.2015 18:30:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak už ho mám taky - ve smaltu. Zatím jsem vařil jen svařák, ale už se něco chystá. Nějaká akce. Ještě sehnat nějakou divočinu na gulášek. Určitě se pochlubím, jak jsem dopadl. Asi mě to bude moc bavit.
I doma.

NPYTLAKS - Profil | St 31.12.2014 16:40:31

silvestrovský kotlík:-)

NPYTLAKS - Profil | Ne 27.7.2014 10:34:51

tak včera srnčí kýta v kotlíku:-)

NLeos - Profil | St 23.10.2013 19:50:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Cau, ozivim trochu diskusi.
Vesme delate vsichni v kotliku gulas a jeho ruzne klony, at uy se to jmenuje jakkoliv. Ja pod pojmem 'udelame kotlik' vetsinou rozumim duseny maso. Mam takovej ten nizkej kotlik, jako panev.
Na fotce jeden chauparskej....

NZip1 - Profil | So 14.9.2013 16:49:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak jsem taky prubnul kotlík .Gulášek hovězí -výbornej .

NPYTLAKS - Profil | Po 26.8.2013 10:43:46

včera srnčí:-))

NPYTLAKS - Profil | Ne 26.5.2013 15:21:39

tak jeden z kolouší a srnčí slabiny:-)))maso sice nižší,ale výborné,delší vlákno a není tak suché jak z kýty

NPYTLAKS - Profil | Ne 24.2.2013 9:34:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

včera,gulášek z koloucha

NPYTLAKS - Profil | Po 27.8.2012 10:44:13

tak jsem opět kuchtil kanečka

Nruprd - Profil | Čt 15.9.2011 20:11:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

...

NLauri - Profil | Út 13.11.2018 18:45:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Guláš z divočáka

NPYTLAKS - Profil | Ne 12.2.2017 18:41:23

půjčený kotel od kámoša,velice praktické a úspora dřeva veliká:-)

NPYTLAKS - Profil | Ne 11.12.2016 11:04:36

Buffalo1969 >> vařit se dá aj v zimě:-))

NKasura - Profil | Pá 4.12.2015 12:37:17

Najlepšie do vetru a zimy je môj zlepšovák a dreva treba omnoho menej

NStarc55 - Profil | Čt 3.12.2015 17:41:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Taky jsme vařili gulášek. Mráz sice nebyl, ale foukalo. Použili jsme upravený plech, který jsme ohnuli kolem nožek a bylo. Mráz nevadí, nesmí být kotlík moc vysoko.

NKasura - Profil | So 10.10.2015 20:35:10

Bolo dosť chladno aj dáždik poprchával,ale fazuľový guláš s kolienkom a s klobásou príjemne zahrial

NZub - Profil | Po 3.8.2015 12:50:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kotlíkový gulášek, křest kotlíku s ohništěm se povedl.

NKasura - Profil | Pá 31.7.2015 20:50:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Partička bola dnes opäť na rybačke,varil som guláš z diviaka netradičným spôsobom podľa receptu jedného šéfkuchara a veru chutil všetkým,brali aj pekné karasy ,tento mal 90 dkg

NKasura - Profil | Pá 10.7.2015 21:54:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dnes na rybačke bol pečený zajac prešpikovaný so slaninou a s cesnakom,ako príloha zemiakové gule,chutilo aj pivečko a ukázali sa aj pekné kapry

NBeck83 - Profil | Út 7.7.2015 18:30:39

Z netu

NBeck83 - Profil | Út 7.7.2015 11:12:41

Z netu podruhe :))

NZub - Profil | Pá 27.3.2015 12:54:50

Toto by bylo na zahradní gulášek lepší ne? Určitě by se to lépe míchalo než na tom řetězu.

NLauri - Profil | Ne 27.7.2014 20:13:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

a bylo hotovo

NLauri - Profil | Út 3.6.2014 14:48:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jurasoft >> je to paráda. I když jezdím na chatu, tak si připravím maso doma. Pak už jen nakrájet cibuli, do zlatova (spíš do hněda) osmažit, přidat naložené maso a guláš je skoro bez práce.

NPYTLAKS - Profil | Po 2.6.2014 7:47:39

hřibová vaječina.-)

NLauri - Profil | Út 6.5.2014 10:32:20

Já mám hlad jako prase a vy mi tu děláte chutě. Asi si v rychlosti něco ogriluju

NKasura - Profil | Ne 20.4.2014 17:09:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Včera pri vode sa varil baraní guláš,ktorý chutnal všetkým,padlo aj pár litrov vína

NLauri - Profil | Čt 27.2.2014 7:09:16

na kotlík to ještě nebylo, ale první buřty jsou za námi

NLeos - Profil | Čt 24.10.2013 13:05:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nouzovka bez kotliku. Malej kotlik byl malej, a velkej zase velkej. Takze starej plech z kuchyne a kamenna deska nad ohnem.

NGRUPA - Profil | Pá 13.9.2013 18:43:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Gul......

NVítek - Profil | Pá 13.9.2013 16:24:33

nějaké houbové specialitky?

Ndon Ferrari - Profil | Út 27.8.2013 17:29:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

guláš

NPYTLAKS - Profil | Ne 4.8.2013 9:20:13

tak včera po dlouhé době vytáhlý kotlík,srnčí potěšení,foceno mobilem:-((

NGeorgino - Profil | Ne 21.7.2013 17:59:50

i bůček jsme si na chvilku smočili :-)

NGeorgino - Profil | Ne 21.7.2013 17:57:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Včerejší kotlíkáč, 6 hodin vaření, míchání, přikládání a popíjení. Výsledek ovšem luxusní!

NLauri - Profil | Po 24.6.2013 7:45:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Po dlouhé době něco z kotlíku. Guláš z laně. Jen musím vychytat nějakej stojánek, takhle se to dost blbě míchalo.

NPYTLAKS - Profil | Út 18.6.2013 22:08:31

GRUPA >> já jsem si na ryby pořídil tohle:-)))

NPYTLAKS - Profil | Ne 2.6.2013 19:19:30

tak byl víkend a to znamená co?guláš přece,po dlouhé době hovězí,špek,cibula,česnek,maso,koření a je to:-)))

NPYTLAKS - Profil | Út 7.5.2013 8:32:34

základ valašského guláša

NPYTLAKS - Profil | Út 2.4.2013 10:52:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

tak jsme podnikli první letošní výjezd a gulášek nesměl chybět.-)))

Nantony - Profil | So 29.9.2012 16:49:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

zdar všichni. Prosím o tip na osvědčený e-shop, kde koupím nerezový kotlík. Něco už jsem vygůůgloval, ale osobní zkušenost je k nezaplacení. Potřebuju ještě jeden, větší. Ten můj už přestává objemově vyhovovat. Nějak nás kolem tohoto hrnce nad ohněm přibývá.
Foto kotle s hovězím ze včerejší zahradní slavnosti. Bylo nás tam asi 15, no a vyšlo to taktak. Příště už nás bude o dost víc.
hola
antony

NGRUPA - Profil | Čt 23.8.2012 19:04:53

Kotlíkovaná....

NGRUPA - Profil | Út 17.7.2012 17:26:42

PYTLAKS >> tady je můj základ. :-) Postup jsem si trošku upravil. :-P

NLauri - Profil | Po 18.6.2012 9:11:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak jste mě tady tak navnadili, že jsem si musel kotlík také pořídit. Premiérová polévka...

NGRUPA - Profil | Čt 29.3.2012 14:48:28

Kotlíkáři, zde je moje polní kuchyně a suchý sklad v jednom. :-))

NDiakoon - Profil | Út 8.11.2011 8:59:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak jsem o víkendu dělal gulášek na počest životního jubilea. Prapůvodně měl být pouze gulášek z hovězí kližky, ale měl jsem možnost využít i druhý kotlík tak jsem se rozhodl o pokus v podání jehněčího guláše (pár dní předtím jsem koupil jehně tak jsem mu odpáral kolínka a šup na cibulku).
Tady pár obrázků té nehorázné žranice. Kotlík na trojnožce je jehněčí a druhý kotel je hovězí. Vše byl pro cca 18 osob.

NGRUPA - Profil | Pá 7.10.2011 13:43:47

Kotlík a zase kotlík......

NMartin... - Profil | St 27.7.2011 12:56:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

GRUPA >> není nad parádní papu :-)

Njurasoft - Profil | Ne 1.9.2019 16:05:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vaření guláše na rybách, poprvé. Recept jsem vymyslel sám. Sádlo z konzervy, 3 druhy slaniny. Hovězí naložený v paprice. Dva druhy paprikových klobás. A nějaká ta zelenina. Zapomněl jsem doma protlak. Byla to mňamka ale tak pro 4-5 hladových chlapů. V malým množstvím já vařit neumím...

NPYTLAKS - Profil | Ne 1.9.2019 11:11:45

nikdo nevaří v kotlu?.-)

Njurasoft - Profil | Ne 11.12.2016 11:58:24

Kasura >> receptů na ten "pravý" guláš je tolik kolik je kuchařů. Proto se dělají o celé republice soutěže ve vaření kotlíkového guláše. Na youtube jsem hledal inspirace a našel jsem jak guláš vaří maďaři. Našel jsem že jeden tam dává i zavařené lečo, další tak přidával paprikové klobásy. A další do toho všeho přidal ještě i hlávku zelí a brambory. Prostě každý to udělá po svém. Právě guláš je jeden z pokrmů který nemá přesně stanovená pravidla. Jo a někde jsem viděl snad i přidat povidla.

NPYTLAKS - Profil | Čt 27.10.2016 18:44:45

Vítek >> zežeru aj jezevca:-)

Nladan1303 - Profil | Čt 27.10.2016 14:38:30

PYTLAKS >> hele,vod kdy jseš vegetarián

NPYTLAKS - Profil | Čt 27.10.2016 12:04:02

v sobotu při čelovce se dělala vaječina s hřibama:-)

NPYTLAKS - Profil | Ne 16.10.2016 9:05:28

nějak mi nejde vložit fotka:-(

NStarc55 - Profil | Ne 19.6.2016 16:01:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Včera večer jsme taky "vařili".... Jenom svařáček, ale bylo to i tak skvělý posezení. Trošku foukalo, tak jsme použili plech. Hnala se bouřka, ale minula nás, tak jsme vařili a vařili a.... Dobré to bylo.

NBoncho - Profil | Po 13.6.2016 10:35:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Žurek

NBoncho - Profil | Po 13.6.2016 10:31:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Přidám něco

NLeos - Profil | St 2.12.2015 7:28:58

ladan1303 >> No jasne. Bylo -7, brnkalo se k tomu na kytaru a padlo něco rumu :-)

NKasura - Profil | So 19.9.2015 10:43:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Včerajší guláš z diviaka,ryby moc nebrali,tak sme sa trocha zabávali...

NPYTLAKS - Profil | Po 7.9.2015 18:38:19

v sobotu kůsek kanca.-)víc jsem nevyfotil:-)

NKasura - Profil | So 29.8.2015 9:54:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Na včerajšej rybačke sa varil segedínsky guláš z domácej kyslej kapusty,z údeného kolienka a z klobásy,chutil všetkým aj kapry spolupracovali,najväčší 7,30kg

Nmarmyš - Profil | Út 7.7.2015 21:26:27

Buffalo1969 >> Pokud leží pod masem,tak je strpím:-)

NBeck83 - Profil | Út 7.7.2015 11:11:41

Z netu

NStarc55 - Profil | Út 28.4.2015 18:36:03

PYTLAKS >> Je. Budu to zkracovat. Horší by to bylo naopak. Je to schválně, postupným zkracováním se dostanu na správnou výšku. Teď jsem to vyřešil zapíchnutím do země, což šlo docela snadno. Ty to máš jak vysoko. Jednou jsme již o tom diskutovali tady někde. Fotka trošku i klame.
Zas tak vysoký to není.

NPYTLAKS - Profil | Ne 19.4.2015 8:49:34

včera jsem vařil v dobré vychytávce,aj na ryby by to bylo v pohodě:-)

NMilan3 - Profil | Ne 5.10.2014 9:33:30

Kančí plec na Marjánce

NKasura - Profil | So 23.8.2014 11:05:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zo včerajšej rybačky,samozrejme nechýbal ani kvalitný guláš a nejaké vínečko

NLauri - Profil | Ne 27.7.2014 20:05:12

tak já včera konečně zakotlíkoval. Nejdříve trocha teorie

NPYTLAKS - Profil | Ne 27.7.2014 10:46:04

základ:-)

NPYTLAKS - Profil | Po 2.6.2014 7:45:17

kotlíkovka už se rozběhla,kančí:-))

NLauri - Profil | Pá 16.5.2014 11:33:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdravím kotlíkáře,
narazil jsem na jeden kotlík na aukru
http://aukro.cz/kotlik-pozink-i4215535488.html
já už mám. Tak kdyby měl někdo zájem, tak na to mrkněte.
Kotlíkům zdar

NPYTLAKS - Profil | Út 6.5.2014 8:27:37

ani kolénko není z kotlíka k zahození:-)

NGRUPA - Profil | Ne 20.4.2014 17:27:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já dělal letos jen nudle, :-) a na butanu. :-))
Byly good!
Hlavně mi nedávej poděkování, nerad bych na tom byl jak některý "buzny" na MRKu, co si dávaj v jedné diskuzi poděkování za fotky macešek, bábovek a jinejch kravin, jeden druhýmu, navíc to s tímhle webem příliš nesouvisí.
Beru jedno dvě v jedné diskuzi, ale ti úleťáci co si jich nasypali 1000+ za kraviny..., to je něco, čeho se nijak zúčastňovat nehodlám.
Když dostanu poděkování, potěší, ale čeho je moc, toho je moc...

NPYTLAKS - Profil | Po 18.11.2013 9:10:38

srnčí.-))

NPYTLAKS - Profil | Ne 8.9.2013 8:45:38

inspirativní,co je chlapi,to tu nikdo nevaří v kotlíku?

NLauri - Profil | Út 30.7.2013 8:06:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jeden gulášek z laně. Za tu práci ovšem stál

NPYTLAKS - Profil | St 19.6.2013 21:27:56

Petr Z. Vedro >> kdepak,vůbec nevadí,že nejsi u vody,my jsme teď dělali zase jehněčí,po valašku a dobré,lidi žrali až měli bule za ušima:-))),doma už dělám guláš málo,protože ho děláme každý víkend na rybách,už na něho ani někdy nemám chuť,doma vařím jen když se oslavujou narozky nebo nám prostě prdne v hlavě,už jsem to tu myslím dával:-))

NGRUPA - Profil | Po 17.6.2013 21:31:37

marmyš >> ty malé chili-papričky je potřeba dát hned do základu, na kilo masa tak jednu, ale mám na mysli opravdu ty malé. Já dělám jídla u vody opravdu dost ostrá. Jen jsem ti chtěl říct, že klasická kulatá feferonka, je podle mne to nejhorší řešení, na dosažení ostrosti. Je to jen obal a semínka. Není masitá a je to fakt špatně stravitelné. Oproti třeba jalapeňo-papričce. Ta je možná i ostřejší, ale je masitá a u východu se její efekt nedá s feferonkou srovnat.. Prakticky se celá stráví.

NPYTLAKS - Profil | Čt 9.5.2013 9:34:29

kurňa to jsem tu jediný přispěvatel?včera byla u mě brigáda,tak jsem uvařil jeden zvěřinový kotlíček

NPYTLAKS - Profil | So 27.4.2013 10:29:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jehněčí je taky luxus:-)))

NPYTLAKS - Profil | Ne 24.2.2013 11:15:50

GRUPA - >> co ty přes zimu nekotlíkuješ:-)))základ,vývar

NPYTLAKS - Profil | Ne 25.11.2012 19:20:04

pro změnu ze zajíca

NGRUPA - Profil | Čt 4.10.2012 10:09:29

Oheň opravdu všude dělat nejde, tak jsem si koupil tenhle vařič, je to fakt výkonej pomocník. Oheň už budu dělat opravdu jen vyjímečně.

NPYTLAKS - Profil | Út 2.10.2012 17:30:58

kotlík je dobrý i na toto,jen toho vývaru je škoda

NGRUPA - Profil | Pá 24.8.2012 10:57:21

PYTLAKS >> chálka je základ. Někdo chlastá, někdo žere. :-)

NGRUPA - Profil | Čt 9.8.2012 9:29:57

WhatWouldGeezesCatch >> já zavařuju maso do sklinek 0,9l co mám z práce od oliv, jestli chceš, tak mám nějaký doma. Ty vydrží vše. Hlavně ty sklinky nesmí být plný!!!!! Jinak ti žádný víčko nechytne!!! Max dvě třetiny až tři čtvrtiny!!!!!

NPYTLAKS - Profil | Út 17.7.2012 17:09:18

důležité je se tomu věnovat a výsledek?záleží na každém jak se stím popere