Plesnivění boilies .

Dobrý den,moc Vás prosím o radu co dělat,když mi plesnivý moje domácí boilies.. Co mám dělat aby neplesnivěly,aby mi hrozně dlouho vydrželi!
Děkuji za radu:)
Autor diskuse: Klokynek - Profil , 11.10.2014 kaprařina - nástrahy, návnady

Plesnivění boilies .

A) Sušení (na kámen)35%

B) Konzervant22%

C) Mražení43%

Od 13.10.2014 hlasovalo 37 čtenářů.

100 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

Nmik UTD - Profil | Ne 19.10.2014 20:22:51

Vitali >> Beru ten co 70% velkých firem u nás cena je 150kč/l a dávkování 80ml-120ml na kg

NVitali - Profil | Ne 19.10.2014 19:25:19

Když už je tady řeč o konzervantech, jaký se vám nejlépe osvědčil?

NZ5 - Profil | Ne 19.10.2014 19:11:45

Michal1111 >> Myslím, že konzervant budeš muset koupit zvlášť :-)) nech usušit a dej do pytlíku, kbelíku atd, válel jsem v únoru a doteď jsou v pohodě.

NMichal1111 - Profil | Ne 19.10.2014 18:00:29

Objednaval si tu nekdo boilies mixy na vyrobu z krmiva hulin?nevite jestli do toho davaji konzervant nebo se to taky musi zamrazit atd..?

Nmolca - Profil | St 15.10.2014 18:55:32

Klokynek - >> nevím kolik toho válíš , ale mě pomáhá to zalejt boostrem a vydrží to i půl roku, a nejlepší je na to lososový olej, koule v tom pěkně vytvrdne na kámen.

Nšroťa - Profil | St 15.10.2014 16:12:44

Pokud konzervant tak kvalitní. Je dobré se pozeptat těch co mají zkušenost s nějakým druhem. Protože ne každý konzervant ponechá nástraze původní vůni a chuť. SE sušením je to zrádné protože pokud by ti na rybách boilie zavlhlo může ti pozdeji zplesnivět. S tím už mám své zkušenosti. Mražení je součást toho sušení protože většina lidí nemá možnost si doma rozvěsit kila boilie a to hlavně v případě kdy jsou esence do boilie v rybinové sféře. Poslední možností je po uvaření a prosušení zasypat solí. To funguje spolehlivě a boilie dost vytvrdne.

NČík - Profil | St 15.10.2014 6:51:17

Čurbec >> Já mam výhodu,že muj sklep je krajní a je v něm větrací okno.Takže s tím problém nemám.

NČurbec - Profil | Út 14.10.2014 21:38:54

Čík >> Mě to ve sklepě plesnivělo :-(( Ale není sklep jako sklep, že?

NČík - Profil | Út 14.10.2014 17:21:26

Michal1111 >> Což takhle zkusit sklep.Teplota přijátelná,většinou tam nebývá vlhko.Když dělám koule v zimě,tak to takhle praktikuju.Nechám to tam 3 dny sušit,každý den protřepu a pak hurá do soli.

NFOUSATEJ HAT - Profil | Po 13.10.2014 22:56:04

Martík >> myslim že se nedá? teda pokud máš na mysli větříka :-)

NMartík - Profil | Po 13.10.2014 22:53:35

FOUSATEJ HAT >> neblbni, nevyplaš ho :)

NMichal1111 - Profil | Po 13.10.2014 22:51:19

:D No ja je varim v pare :-)

NČurbec - Profil | Po 13.10.2014 22:47:05

Michal1111 >> Nechám je proschnout, až jak potřebuju podle tvrdosti, pak je vetšinou mrazím, ale zkoušeli jsme i sůl a bylo to v pohodě. Ty tvrdší koule moc nežerou malý ryby, ale zase potřebuješ vetší čas než se ve vodě rozjedou. Když je uvařím v páře tak se dají hned kobrovat, ale ty vařený ve vodě se musí tak 3 dny sušit. Mrazím je v takové tvrdosti jaké je chci mít. Důležité u mražení je zabalit do igelitového pytlíku, aby ti mráz nevytáhl všechnu vlhkost z kuliček. PS: Sušit v paneláku? Stačí kapka NBA a chodba je jen tvoje. :-))))

NFOUSATEJ HAT - Profil | Po 13.10.2014 22:42:45

Michal1111 >> ze solenim nemám zkušenost ale pokud to budeš mrazit zak stačí 2 až tři dny, ale záleží na tom jak potřebuješ, respektive chceš aby byli tvrdý. když jsem koulel mraženky tak vydrželi i v pytliku v pohodě i 14 dní než to zplesnivělo. takže pokud to pak vezmeš na ryby z mrazáku nemusiš mít obavy když je budeš mít na rybách třeba tejden v nějakym kýblu.
A pokud máš tolerantní rodinu a svůj pokoj tak klidně tam, já to sušíval v kuchyni na ledniciv malejch bedýnkách, jsou tady na mrku uživatelé kteří toho byli svědci :-)))

NFOUSATEJ HAT - Profil | Po 13.10.2014 22:39:34

MetríkVetrík2 >> Tak kamaráde přijde mi že vůbec nevíš o čem tu píšeš, v dobách když jsem boilies ještě mrazil tak se nikdy nestalo že by bylo v mrazáku cejtit a to jsem to měl v pytlikách o síle pouhejch 50 mikronů. v klasickejch zipácích. Neblbni jen tu ze sebe děláš hňupa, lidi co kdy někdy dělali bambule tak hned prokouknou že o tom moc nevíš :-)

NMichal1111 - Profil | Po 13.10.2014 22:34:17

Ahoj,kde mam susit koule kdyz bydlim v panelaku?Za jak dlouho po ususeni je musim zamrazit?nebo nalozit do soli?muzou byt venku treba 2-3 dny?nebo se musi hned zamrazit?

NČurbec - Profil | Po 13.10.2014 21:58:33

Klokynek - >> Ahoj. Boilíky nejprve po vaření (ve vodě, teď už i v páře), tak 3 až 5 dní suším. Je potřeba si na to, ale vybrat to správné místo. Měl by tam být jemný průvan, pokud možno, tak žádná nebo minimální vlhkost. Sušil jsem to i za pomoci větráku, ale to z boilí rychle odvedlo vodu a kuličky mi popraskali. Přes léto je suším někde ve stínu v bedničkách na zeleninu, přikryté záclonou. Ne na přímém slunci, má to stejný efekt jako větrák. Brzy na jaře nebo na pozdní podzim je suším na chodbě, tam se větrá pořád. Hlavně to tak 2x za den protřepu a zkontroluji. Boilíky pak můžeš usušit na šutr, nebo je zamrazit, nebo je naložit do soli.

Neagle - Profil | Po 13.10.2014 20:46:15

nejlepší je to usušit na šutr a je svatý klid,nebo kdo má velký mrazák tak to zamrazit.Ja osobně konzervant nedávám zbytečně vyhozené peníze.

NMartík - Profil | Po 13.10.2014 20:00:23

slavonic - 13.10.2014 19:11:41 >> řeku Moravu v této souvislosti ani nevzpomínej, to je svatokrádež. :)

Nsyrus - Profil | Po 13.10.2014 19:14:57

slavonic >> Je to smutný,ale je to tak:)))

Nslavonic - Profil | Po 13.10.2014 19:11:41

syrus >> lépe bych to nenapsal. je zarážející, co vše může vypadnout z jednoho individua za řekou Moravou.

Ntuzemak - Profil | Po 13.10.2014 19:10:28

MetríkVetrík2 >> nepojedeš někam na dovolenou?klidně obětuju jeden důchod aby sis to mohl prodloužit do konce roku!!!!!

Nsyrus - Profil | Po 13.10.2014 18:54:46

Roztroušený kreténismus to je teda věc.

Np.lorenc - Profil | Po 13.10.2014 18:47:58

Já boilí dávam do mrazáku a žádné nežádoucí pachy jsem nikdy necítil! Koule v pytlíku a maso samo taky do pytlíku:-))) Myslím že při mínus 17°c se moc těch pachů nedělá. Zbytečné se tady hádat, ať si to každý dělá jak chce...

NMetríkVetrík2 - Profil | Po 13.10.2014 18:46:33

Slavíček >> tak potom skus nabuduce vakuovo zabalit a nebudes nadavat ze teb rezen ma daku pachut vrelo odporucam a to nehovorim otom ze ked daco vyberas z mrazaku moze sa daco roztrhnut ako to od seba oddelis neviem vedie sa tu debata o vselicom moznom otom ze dakot si chce kupit stojan prut ale necital som tu ziadnuduchaplnu debatu o love ryb škoda co narobim..

NSlavíček - Profil | Po 13.10.2014 18:43:07

MetríkVetrík2 >> tohle tedy nedavam chytam prevazne maso smrady a neboj jsem v klidu

NMetríkVetrík2 - Profil | Po 13.10.2014 18:40:46

Slavíček >> šak ale ked davas do boilies praskovi cukor puding a vanilkovi cukor potom to je v pohode a hlavne klud nerozculuj sa infarktuš je blízko :-)))

NSlavíček - Profil | Po 13.10.2014 18:33:07

MetríkVetrík2 >> mam vlastní mrazak 300l moji rodice do nej pridali maso a zadny problém není . Nejdriv něco zkus pak a nezasirej tady dizkuzi

NMetríkVetrík2 - Profil | Po 13.10.2014 18:11:56

bart.bm >> o už aspon si sa zasmial.. :-)))

NMetríkVetrík2 - Profil | Po 13.10.2014 18:10:29

Supina-Petr >> ak myslis to ostatne co je v mrazaku z boilies ješ potom ty a nie ja čo dodat na zaver dobru chut..

NSlavíček - Profil | Po 13.10.2014 15:40:45

Radek Ráliš >> Radek Fox - 11.10.2014 12:49:32 >> koupil jsem nejaky starsi od firmy traper davam 5ml na kg do 10 ml csl

Ngrufa - Profil | Po 13.10.2014 14:41:46

po uvaření dva až tři dny nechat oschnout - a pak zamrazit nebo po uvaření vysušit na šutr

NSupina-Petr - Profil | Po 13.10.2014 9:29:34

MetríkVetrík2 >> Píšeš chujoviny,zamražuju boilí bez vakuování už leta a v mrazáku není nic cítit.A to dělám ,,dobrý voňavky".Kdyby jo ,tak by manželka pěkně řádila......Zamražuji boilí v pytlíkách ze silnějšího materiálu a pořádně zagumičkuju-asi tak....

Nsupinac - Profil | Po 13.10.2014 8:38:27

Kubalorenc >> Ahoj . Dávám konzervat , jen přelívám 10 lm/kg (velká lžíce) poválet v kýblu a do větraného saku . Jenom proti náletové plísni a ta je nevníce a nejagresivnější při teplotách vzduchu kolerm 30c . Proto se mi stávalo že jak sem dělal koule na jaře či na podzim byly v poho . Tedy bez plísně , a v létě sakra problém . Při sušení do 3 dnů už chytaly plísen , i když sem je sušil v průvanu v kumbále . Proto tet polívám konzervantem a mam pokoj . V soli se mi neosvědčilo , nebo i když koule šustily jako kamínky a zasypal sem v kýblu soli , Cca za týden po otevření se sůl na koulích rozpustila a katastofa . Proto sem sůl zavrhl (asi to mělo souvislost i se vzdušnou vlhkosí). Tet jen konzervant v létě , když vidím , že plísen začína poliju (jak sem psal výše) .Ono když to chi mít just bez konzervantu , tak to namočím do vody a tento je smytý . Jinak ke konzervantu -říkají , že sou nové konzervanty jemější , než kdysi . Používám konzervant co dělí při výrobě řepkového oleje , vypadá jako glycerol a chutná mírně sladce ,v záběrech sem nezpozoroval žádné úbytky . B-)

NKubalorenc - Profil | Ne 12.10.2014 23:24:10

Neverim svym ocim co ze sebe nekdo dokaze vypustit :-D

NBnick - Profil | Ne 12.10.2014 23:09:51

MetríkVetrík2 >> I obyč sáček se dá zauzlovat :-)

NMetríkVetrík2 - Profil | Ne 12.10.2014 21:59:39

mam mrazak plny domacej zabíjacky a druhy natrieskany mrazenych malín jahod a podobne co myslis tresnem tam len tak v obycajnom sacku smradlavé boilies nesranduj :-))

NMetríkVetrík2 - Profil | Ne 12.10.2014 21:57:43

macin >> a co som imege nechapem kamoš :-))

Nmacin - Profil | Ne 12.10.2014 21:46:13

MetríkVetrík2 >> stejně nevěřím, že jsi opravdovej

NMetríkVetrík2 - Profil | Ne 12.10.2014 21:44:40

macin >> všetko má svoj dovod ak skladujes v mrazaku potraviny ako je masko hranolky mrazene ovocie a podobne nebolo by vhodne aby to napachlo od vone boilies ale to nevadi pochopis ak narasties...

NMetríkVetrík2 - Profil | Ne 12.10.2014 21:42:38

ticho tu bude konečne som lapol na váhu amura nad 100 cm mušlové boilies som rad aj ked som čakal pekneho kapra :(

Nmacin - Profil | Ne 12.10.2014 21:15:16

MetríkVetrík2 >> když by měl boilie zamrazit, nerozumím proč by mo měl i vakuovat?! aby mu boilie neplesnivěly v mražáku? :)

NBlue - Profil | Ne 12.10.2014 18:51:13

Těžko říct ale hlídal bych vlkost boilí i prosturu kde je skladuješ.

Nct. beskydy - Profil | Ne 12.10.2014 18:48:19

Zasypej to soli a je po problému.

NFOUSATEJ HAT - Profil | Ne 12.10.2014 9:32:21

MetríkVetrík2 >> záběr na kríky přeci nedokazuje že to je skoukromák, třeba jen Tomajo nechce provařit fleka jako se to povedlo mě :-))

NPvl - Profil | Ne 12.10.2014 7:22:52

Radek Ráliš >> Radek Fox - 11.10.2014 23:16:49 >> Těžko se mi to psalo ,ale někdo to musel konečně napsat . :o§)))))))

NRadek Fox - Profil | So 11.10.2014 23:16:49

Pvl >> Ahoj Pavle, jsme hold hnusáci první kategorie, blbě se mi bude usínat, ale nakonec sladce usnu a budou se mi zdát sny o Tomovi, jak se mnou chytá na Merenye :-))))

NPvl - Profil | So 11.10.2014 20:29:24

Radek Ráliš >> Radek Fox - 11.10.2014 19:38:42 >> Já se vám (je vás pár ) divím , když se najde někdo kdo má zcestované vody Italie , Francie , soukromáky ... Vy jej vyštvete .

Nkohzu - Profil | So 11.10.2014 19:45:43

dej to do soli mírne ti to visusi a i zkonzervuje

NRadek Fox - Profil | So 11.10.2014 19:38:42

viceroy >> Moje řeč, je to magor, a to doslova ;-) Všechny jeho příspěvky v sekci Kaprařina smazali, jen tam prudil a psal nesmysly. Zde pomůže jedině banování pro celý Mrk.cz.

Nbart.bm - Profil | So 11.10.2014 19:35:49

viceroy >> a oni ho asi deportovali ne??? ale asi chtěli až za Ural ale nějak to popletli a on skončil zas na slovensku :o))))))))))))))))))))))

Nkabo - Profil | So 11.10.2014 19:31:54

Ja jsem koule mrazil ale byl to věčný boj o místo v mrazničce, navíc se to moc nelíbilo me drahé polovičce :-) teď použivam sůl a mám vystaráno. A to buď přímo do kouli nebo jen zasypat. Skvělá věc.

Nviceroy - Profil | So 11.10.2014 19:31:04

bart.bm >> on uz vyhrava od prvni registrace ..........meli ho zavrit do te Bastyly ti frantici a nevracet ho zpatky do SR :-D

Nbart.bm - Profil | So 11.10.2014 19:13:48

MetríkVetrík2 >> ty snad ani nejsi ze slovenska člověče...meleš bludy kterým věříš. zaregistruješ se jen abys mohl prudit a napíšeš takovou hovadinu.jaj proto miluju MRK bo každý den se najde jiný trotlík co mi vkouzlí úsměv na tváři....dnes si vyhrál ty :o)))))))))))))))))))

NPvl - Profil | So 11.10.2014 19:00:22

Tomajo >> Já o omluvu nestojím , ale sám přitížíš :o§))))))))

NTomajo - Profil | So 11.10.2014 18:58:35

Pvl >> omlouvam se Pavliku uz se to nestane :-)

NPvl - Profil | So 11.10.2014 18:36:05

Tomajo >> Jak to tak čtu ... místo toho aby jsi si nechal poradit ,tak se dohaduješ nevděčníku :o§) EDIT : silně uvažuju o tom , jestli nemám můj úmysl přehodnotit :o§))

Nmik UTD - Profil | So 11.10.2014 18:24:46

Klokynek - >> Já jsem také pro konzervant, dá se použít jak přímo při výrobě tak i po vysušení alespon na 40% vlhkosti. Jo né každý má doma 300l volný mrazák

NRedyth - Profil | So 11.10.2014 18:13:37

MetríkVetrík2 >> trochu silný slova, že sem Tomajo dává fotky ze soukromáků, docela sem se nasmál :-) snaží se ti z vlastní zkušenosti vysvětlit, jak to funguje. Radši toho nech a běž na chvilku na vzduch