Co preferujete pri skladovani BOILIES - mrazak nebo sul???

Vlastne vyrobene boilies
Autor diskuse: Bicák - Profil , 12.1.2014 kaprařina - nástrahy, návnady

Co preferujete pri skladovani BOILIES(vlastni vyroby )

A) SŮL21%

B) MRAZÁK50%

C) VYSUŠENÍ NA KÁMEN29%

Od 13.1.2014 hlasovalo 106 čtenářů.

100 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

Nrover - Profil | So 17.5.2014 0:53:41

Radek Ráliš >> Radek Fox - 17.5.2014 0:46:49 >> Ahoj Radku, víc takových, jako jsi Ty, resp. ty léta opravdu roli hrají ...

NRadek Fox - Profil | So 17.5.2014 0:46:49

rover >> Čau Pavle, větral jsem na balkóně bobky více než dva roky, pak jsem pár z nich provrtal, nastražil a přišel šupoš +20kg. Jak sám víš, tak úspěch je především o dobrém místě a správné chvíli. Jinak to sušení mi maximálně vyhovuje, protože není nic jednoduššího, než naházet bobky do pytlů a pověsit je na vzduch, tak můžou na použití čekat léta...

Nrover - Profil | So 17.5.2014 0:41:30

Radek Ráliš >> Radek Fox - 16.5.2014 23:43:01 >> Spíš větráš, ...ale rybám, jak se zdá, je to "šumák" :-)

NFRANK71 - Profil | So 17.5.2014 0:24:55

Tak jsem to zkusil taky dát do soli, mám to tam měsíc a vypadá to nadějně.

Narnošt - Profil | So 17.5.2014 0:16:57

Já preferuju aby mi to hlavně nesežraly myši. :))

NRadek Fox - Profil | Pá 16.5.2014 23:43:01

Bicák - >> Zkoušel jsem všechny tři v tabulce uvedené metody a jednoznačně dávám přednost sušení.

Nsyrus - Profil | Pá 16.5.2014 20:16:02

Ďóba >> To nevím.Já suším 3-5 dní.Pak to nahážu do petky,dám trochu soli a víc to neřeším jenom to jak si vzpomenu protřepu.

NĎóba - Profil | Pá 16.5.2014 19:49:21

syrus >> možná to bylo tím že jsem je měl málo vysušené , jinak nevím

Nsyrus - Profil | Pá 16.5.2014 19:02:09

Ďóba - 16.5.2014 18:18:37 >nemusíš,já mám jinou zkušenost.

NĎóba - Profil | Pá 16.5.2014 18:18:37

Riche09 >> ja se syrusem nemohu souhlasit boilí jsem měl naložené asi měsíc potom jsem ho vzal na ryby , ryby to chytalo ale když jsem ho ochutnal po tom co jsem ho vytáhl z vody tak bylo slané jako prase, měl jsem ho i cukru nic neplesnivělo akorát manipulace je taková že máš všechno ulepený, ja už jen mrazím

NSlavíček - Profil | Pá 16.5.2014 18:14:19

Riche09 >> ja to necham nejmene tyden susit pak dam 4kg kouli do kyble zasypu 3kg soli zavru viko a je hotovo

Nsyrus - Profil | Pá 16.5.2014 18:11:38

Riche09 >> Nic se neboj.Chuť to nezmění.Nic neumývej.Boilies dobře vysuš(3-4 dny ) a dej do soli.Já osobně ho dávám do 1,5l petky z širokým hrdlem.Vleze tam cca kilo kulí.Dávám asi 50gramů soli na petku a občas to protřepu.

NRiche09 - Profil | Pá 16.5.2014 17:52:42

Čau chlapi, zítra se chystám válet svoje první boilies...Mám příchuť meruňka ryba....Když to naložím do té soli jak píšete, nezmění to nějak chuť toho boilies? Omýváte ho před tím než he použijete na zákrm/ pod háček, nebo jej necháváte v té krustě?? Díky moc za rady

NSlavíček - Profil | Pá 14.2.2014 18:13:27

Ďóba >> Nejdýl jsem to měl v cukru 3 měsíce na dně kýble se udělala taková kaše . To jediný mě na cukru vadí že pak lepí ruce musíš je hned umýt na nic nesahat .

NĎóba - Profil | Pá 14.2.2014 18:07:36

Slavíček >> 9. jsem to zasypal cukrem , je to mokrý jak v dipu ale jinak nic to nedělalá tak zatím oukey:-)

NSlavíček - Profil | Pá 14.2.2014 10:34:03

Ďóba >> Cukr používám roky a v pohode týden sušim a pak dám do kýble zasypu cukrem nebo solí .

NBicák - Profil | Pá 14.2.2014 8:14:48

Tak jak koukam tak pulka preferuje mrazak :)

Ndardajarda - Profil | Út 11.2.2014 7:26:08

tvistr >> Celý víkend jsem byl mimo spojení, poněvadž telefony zůstyly v práci od pátku až do pondělí, to byl klídek, přečetl jsem jednu knížku Toma Kenlyho o rybyřině (vývoj návnad a nástrah) supr čtení. Druhou o koření - louhování v lihu a v olejích pro využití nejen v kuchyni :) pokecáme a otestujem, uvidíš :).

Ntvistr - Profil | Ne 9.2.2014 13:21:26

Ďóba >> koukni na moje foto níže... taky je to jakoby mokrý. Počítej na kilčo koulí dvacet deka cukru, nebo soli aby byla jistota, že se s tím nic nestane.. čerstvé suš tak dva dny a šup do soli, cukru. Vždy záleží jak chceš ty koulísy tvrdý,podle toho suš. . jinak žádná věda to není. Důležitý je dát sůl i do těsta a to je tutovka. Některé esenciální oleje a silice mají také silné protiplísňové účinky jako např skořice,
tymián,rozmarýn, .... speciální EO proti plísním ja Candiol... vše čistě přírodní forma z rostlin... syntetika prostě v tomto případě nefunguje...

NĎóba - Profil | Ne 9.2.2014 12:44:30

syrus >> to jo mám pocit že je mají nějak ošetřený proti plísni jen mě zajmalo jestli jde konzervovat i v cukru tak jsem to zkusil

Nsyrus - Profil | Ne 9.2.2014 12:40:12

Ďóba >> tak nevím.Já mám Calypso z Hulína v mrazáku a když na to chytám tak mi vydrží v krabičce i měsíc.Dej to zpátky do mrazáku a máš klid.

NĎóba - Profil | Ne 9.2.2014 12:11:35

syrus >> koupil jsem ty jejich nakoulený , jou sušený aspoň 5 dní na rybách , teď jsem je vytáhl z mražáku nechal roztát a když jsem je dával do sklinky byli úplně suchý ,zasypal jsem to cukrem a druhý den to zvlhlo a dneska už je do ulně mokré

Nsyrus - Profil | Ne 9.2.2014 12:07:12

Ďóba >> aspoň dva dny bych to sušil

NĎóba - Profil | Ne 9.2.2014 12:01:22

syrus >> tak to je nemusím zasypávat cukrem když je budu mít sušený na kámen

Nsyrus - Profil | Ne 9.2.2014 11:58:35

Ďóba >> nejdřív sušit

NĎóba - Profil | Ne 9.2.2014 11:56:25

nazdar borci, tak jsem vzal boilís od Krmiva Hulín , meruňkové a dal jsem ho do sklenice a zasypal cukrem , první den dobrý druhý den to zvlhlo a dneska je to celý mokrý , tak nevím jestli se dá konzervovat cukrem , moc se mi to nezdá, co vy na to?

Ntvistr - Profil | Pá 7.2.2014 17:02:35

dardajarda >> co děláš ??? už koulíš ?? Přijel jsem teď z práce. Až budeš mít čas brnkni ... Zítra možná budu koulet...

Ndardajarda - Profil | Pá 7.2.2014 16:51:31

tvistr >> letos bude zásoba domácích výrobků, jak v soli, tak v cukru, sušené a zavařené a uvidíme jak to půjde u vody....

NTomajo - Profil | Pá 7.2.2014 12:15:56

knik-licht >> není znehodnoceno a ani není na škodu. Právě tam, kde je napřiklad spoustu bílé ryby je vysušené boilie lepší, protože vydrží déle nastražené.

Nknik-licht - Profil | Pá 7.2.2014 11:42:21

Tomajo >> Když se boilie vysuší na kámen? Jak to jde na rybách? Je to boilie znehodnoceno? Je to naškodu takhle vysušit?

NDonn79 - Profil | Pá 7.2.2014 0:31:40

Zdravím
Jdu okolo,tak také přihodím špetku do mlýna.
Mám možnost boilies vakuovat.Takže na podzim,když už vím že nepojedu na ryby.Tak koule naboosteruju a pak je hodím do vákuu.

NTomajo - Profil | Pá 7.2.2014 0:28:14

ja uz jsem od mrazeni boilie temer uplne upustil. Zacal jsem pouzivat konzervant a je to nejpohodlnejsi uchovavani doma rolovaneho boilie. Obcas si nejake i vysusim na kamen.

NMalda512 - Profil | Čt 6.2.2014 22:54:05

Bicák - >> hele.. napařím boili. nechám jej 3 dny sušit. pak vemu boili dám jej na sítě a postříkám je dipem. nechám aby boili oschlo a zamrazím.... po vytažení je boili čertvé jako s obchodu :-))
ale nejepší je boili vyrábět bud před odjezdem na výpravu a pak jej dodělávat podle okolností přímo u vody... máš tak jistotu, že nebudeš muset nic konzervovat kdyby ti toho zbylo moc,...

NM@1r - Profil | Čt 6.2.2014 20:12:22

dardajarda >> to jsem nejak nepobral.

NBicák - Profil | Čt 6.2.2014 19:48:14

decka uz spi ci co :D

Ntvistr - Profil | Čt 6.2.2014 19:47:34

Bicák >> ten dělá dipy i z břízy na amury ... je to takový alchymista ...

NBicák - Profil | Čt 6.2.2014 19:43:14

tvistr >> no susil sem to protoze,sem si zapomel v praci vzit kybl z vykem ,az po peti dnech sem na to nezapomel ho vzit dom :D

Ntvistr - Profil | Čt 6.2.2014 19:41:03

Bicák >> pět dní jsi to sušil na kamnech , nebo u kamen ???

NBicák - Profil | Čt 6.2.2014 19:38:44

dardajarda >> delas i cesnekovy

Ndardajarda - Profil | Čt 6.2.2014 19:37:38

Bicák >> med, melasa nebo rozmixovaná jatýrka a skopová mají grády, stejně nejdou jíst....

NBicák - Profil | Čt 6.2.2014 19:36:15

delaty si i vlastni dipy???

Ndardajarda - Profil | Čt 6.2.2014 19:35:29

tvistr >> byl jsem na městě na tom schůzování a pak mě chodil jeden člověk za druhým, doma fofr, nakrmit zvěřinec i děti a úkoly do školy a šup na chvilku na mrk :)...zítra zavolám letím....

Ntvistr - Profil | Čt 6.2.2014 19:33:38

dardajarda >> já chystám nové modely ale nevím co budu varřit... ten seafood je vražda.. Musím počkat až nebude hraběnka doma.. :-))) volal jsem Ti a opět zero ...

Ndardajarda - Profil | Čt 6.2.2014 19:32:40

tvistr >> dnes jednačka s ŘSD, oni fakt chtějí vykupovat pozemky pro obchvat města za 30 kč metr a předloni bylo 300 Kč, to budou lidi řvát a postaví si akorát víš co :)

Ndardajarda - Profil | Čt 6.2.2014 19:30:39

tvistr >> to byl kdysi náš kozlík trkavý a zmatený emánek :) kurňa musím děti nahnat do postelí...zatím čůs :)

Ntvistr - Profil | Čt 6.2.2014 19:29:38

dardajarda >> zdar... co děláš ????? Eman je pěkný jméno :)))))

Ndardajarda - Profil | Čt 6.2.2014 19:29:08

tvistr >> Jirko už mám usušené ořechové i česnekové na jarní jízdy :)

Ndardajarda - Profil | Čt 6.2.2014 19:27:09

M@1r >> ha ha ty vysušené boilí na šutr...emane :)

Ntvistr - Profil | Čt 6.2.2014 19:25:10

Tady ještě jedna fotka čerstvých koulís v cukru.... zavřeno od listopadu 2013... jen vůně brusinky a pomerančové kůry... model na jaro...

NMartík - Profil | Čt 6.2.2014 19:22:44

Dřív jsem mrazil, ale teď hlavně suším na kámen a na krátké akce mám hotovky a pelety.

NBicák - Profil | Čt 6.2.2014 19:20:08

tvistr >> jedny koule sem nechal susit cc 5dni a nalozil do soli a furt jsou jako sutr :D ty druhy sem tam dal po 1 dni a supr

Ntvistr - Profil | Čt 6.2.2014 19:18:11

FRANK71 >> jsou akorát.. na tom řezu je to vidět. .. na šutr to není ani omylem..

NM@1r - Profil | Čt 6.2.2014 19:17:45

FRANK71 >> ja se omlouvam.ale ja musel

NFRANK71 - Profil | Čt 6.2.2014 19:15:08

M@1r >> :-))

NM@1r - Profil | Čt 6.2.2014 19:13:54

FRANK71 >> myslis koule nebo koule

NM@1r - Profil | Čt 6.2.2014 19:13:20

Bicák >> me se orosil i rybi i ovocny.tak uvidis.ty ovocne jsou navlhle i ted.

NFRANK71 - Profil | Čt 6.2.2014 19:12:52

tvistr >> máš ty koule měkký nebo tvrdý?

NM@1r - Profil | Čt 6.2.2014 19:12:27

dardajarda >> to zni super.zkusil bych taky.mam v planu nejaky kameny clubmix ale nevim jestli to boostrovat.a jestli to vydrzim to nanahodit

Ntvistr - Profil | Čt 6.2.2014 19:10:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdar chlapi.
posílám fota koulísu v soli ve flašce od mléka uzavřeno rok v pokojové teplotě. Jsou to masovky. Druhé foto jsou před deseti minutami vyndané koulísy jedno jsem po roce v pohodě rozříznul nožem.
Jinak sůl melu hodně na jemno , koulísy jsou bílé od soli . Prostě žádná chemie , jen příjemná vůně olihně a ananasu... To jen aby jste viděli , že soli se není třeba bát... Přeji všem hodně úspěchů s uchováváním koulísů...

NBicák - Profil | Čt 6.2.2014 19:03:02

M@1r >> ttj zatim se mi to neorosilo

Ndardajarda - Profil | Čt 6.2.2014 19:02:41

M@1r >> usušit na šutr a nabůstrovat ty na chytání, na ně to nám všem nejvíc jezdí i po roce, dvou v bůstru a nic jim není, na vnadění nabůstrovat ty šutry pár dní předem a hurá na ně...letos zkouším pár zavařených do sklenic jako kompoty :)

NM@1r - Profil | Čt 6.2.2014 18:58:11

Bicák >> na chodbe v pokojove teplote.ted mam v cukru.v soli jen zbytecek.

NBicák - Profil | Čt 6.2.2014 18:41:39

M@1r >> a kde to mas uskladneny

NBicák - Profil | Čt 6.2.2014 18:40:41

M@1r >> sem tam to protrepu a kdyz na to kouknu tak je to v pohode :)

NM@1r - Profil | Čt 6.2.2014 18:32:17

Bicák >> no jestli chces poradit.tak si nachystej druhy kybl a kazdy den to presyp.me se to orosuje tak to sem tam presypu.popripade pridam soli.

NBicák - Profil | Čt 6.2.2014 18:22:50

syrus >> ja budu mit letos premieru tak snad o ten muj vytvor neco zavadi

Nsyrus - Profil | Čt 6.2.2014 17:54:37

Bicák >> Ono je to asi jedno jestli v petce,kýblu nebo v sáčku.Stejně co teď přes zimu nakoulím letos vychytám.

NBicák - Profil | Čt 6.2.2014 17:46:20

syrus >> ja to mam normalne v kyblu z vykem

Nsyrus - Profil | Čt 6.2.2014 17:43:56

Borci,nemám zavařovačku na sáčky.Napadlo mě to nasolit a šoupnout do těch zipových(pašeráků) sáčků.Myslíte,že by to šlo taky? Já myslím že by to neměl být problém.

NĎóba - Profil | Čt 6.2.2014 17:38:12

kua jestli to tak budou dělat všichni tak u nás ve vodě přežije i žralok:-) a to se sumcaři budou asi divit:-)))

NBicák - Profil | Čt 6.2.2014 17:27:24

don Ferrari >> jj tak doufam ze to tak zustane :)

Ndon Ferrari - Profil | Čt 6.2.2014 17:26:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Bicák >> taky jsem to letos prvně šoupl do soli a zavařil do sáčků, stále jsou stejné tvrdosti, jak jsem je tam dal, cca. měsíc.

(foto mobil)