Domácí boilies aróma

Dobrý deň mám jednu otázku.
Môže sa použiť pri výrobe boilies tento Activator ?http://www.tandembaits.sk/pordukty/action/productdetail/oc/826.xhtml.
Chcel by som ho použiť namiesto drahých aróm ktoré majú 30 ml a stoja viac ako tento activator. Bolo by to možné ? Popripade aké mate skúsenosti s týmto activatorom ?
Autor diskuse: RRizek - Profil , 3.12.2012 kaprařina - nástrahy, návnady
74 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

NMéďa cl - Profil | Ne 30.12.2012 22:50:46

Můj kamarád nám ukázal pomerančové boilí s jemně namletou pomerančovou kůrou a docela fungovalo takže i přírodní chuť je dobrá ať se Ja-mimu dál daří jeho pokusy

NSAHIB - Profil | Ne 30.12.2012 22:48:18

Forex >>
čus..
Tak já tam občas šoupnu třeba bikávu,nebo smetanový kapučíno,melta je u mne běžná,ta je skoro všade-)))a co jsem zkoušel letos a funguje teda dobře:
rychle rozpustný čaj...-)),různý chutě-brusinka,pomeranč,citrón...

NRRizek - Profil | Ne 30.12.2012 14:55:48

Ďakujem chlapy takže tento "dip" nepoužijem.

NSlavíček - Profil | St 26.12.2012 20:21:06

viceroy >> Kdyby to fungovalo jako u člověka stačilo by nakrmit a pozbírat .

Nviceroy - Profil | St 26.12.2012 20:17:21

s methanolem to bude mit jeste krasnejsi tekavost ve studene vode .-)))))

Nsison - Profil | St 26.12.2012 18:20:10

Tandem Baits neni spatna znacka.Plati to jako u vseho.Jsou drazsi a jevnejsi.Ne vzdy drazsi znamenaji uspesnejsi.Ja pouzivam vyrobky tandem casto,protoze maji priznive ceny a nasel jsem par dipu ktere funguji velmi dobre.Napriklad dip ryba plus pridat lzicku nastrouhaneho belachanu.Preju peknou chytacku

Npetr12 - Profil | St 26.12.2012 18:05:37

dardajarda >> teď mě napadá..možná by to bylo lepší mazání na moje reuuma!..oo))

Npetr12 - Profil | St 26.12.2012 18:03:13

dardajarda >> jj..hlavně do volátka, co?.. ooo))) když funguje rum , tak proč ne slivka...pravá!! ..a říznutá pfeferminckou, ..bezva švestka/máta!!!..oo))))

Ndardajarda - Profil | St 26.12.2012 17:40:10

Slivovička s medem je na jaře výtečná esence, navíc rychle rozpustná a přírodní :)

NRostasik - Profil | St 26.12.2012 17:13:10

Forex >> Nemáš vůbec za co.

NForex - Profil | Út 25.12.2012 22:01:26

Rostasik >> Tak do kauflandu občas jedu, díky za info

NRostasik - Profil | Út 25.12.2012 13:24:02

Forex >> Značku ti bohužel neřeknu, protože si nevzpomenu, ale kupuju to v kauflandu a dávám pitlík na asi 1,5 kg.

Npetr12 - Profil | Po 24.12.2012 23:30:44

Koblizek86 >> ten křen není vůbec marný nápad!

Npetr12 - Profil | Po 24.12.2012 23:29:44

PYTLAKS >> jj..

Ndon Ferrari - Profil | Po 24.12.2012 16:31:31

Forex >> studentský řízek nejím a mrkvovku také ne, ale proč ne? Otestujte, třeba to bude super.

NForex - Profil | Po 24.12.2012 14:59:57

Koblizek86 >> teda, dobrej nápad s tím testem. Já vždycky uplácam nějakou kravinu a zkouším to naostro. A třeba to ryby odpuzuje. Naposledy jsem zkoušel kafe. Ale to zase přišel jeden 6ti kiláč,

NKoblizek86 - Profil | Po 24.12.2012 14:30:11

Forex >> to je nápad.Když jim chutná boilie co smrdí jako hov.o,a taky chilli,tak třeba křen by nemusel být špatný.Pro začátek udělat jenom těsto na plotičky na splávek,jestli to budou žrát

NForex - Profil | Po 24.12.2012 14:26:18

Koblizek86 >> Teď jsem strouhal křen na rolky, napadl mě křenovej boilies. blbost, že jo... Ale možná dobrý aroma

NKoblizek86 - Profil | Po 24.12.2012 14:20:58

Forex >> asi je už na rybách a testuje,počkáme do večera

NForex - Profil | Po 24.12.2012 14:19:30

Koblizek86 >> Tak tuhle zrovna nemusím. Třeba nám to prozradí, můžem testovat společně :)

NKoblizek86 - Profil | Po 24.12.2012 14:14:05

Forex >> mrkvová polévka,barva by souhlasila

NForex - Profil | Po 24.12.2012 14:12:39

Koblizek86 >> Nebo gothaj v těstíčku

NKoblizek86 - Profil | Po 24.12.2012 14:09:56

Forex >> asi amarouny,je to nějaký slizký :-)

NForex - Profil | Po 24.12.2012 14:07:05

don Ferrari >> Co jsi měl na oběd?

Ndon Ferrari - Profil | Po 24.12.2012 14:04:13

Koblizek86 >> při obědě mě to napadlo a tak jsem to otestoval ve sklenici, v klidu to zůstává na boilies a při pohybu se odděluje a jde do sloupce, víc prozradím až po otestování.

NKoblizek86 - Profil | Po 24.12.2012 13:28:13

don Ferrari >> to vypadá dobře,to je domácí výrobá?

Nkosvi - Profil | Po 24.12.2012 13:09:16

don Ferrari >> Á nějaká horká novinka?

Ndon Ferrari - Profil | Po 24.12.2012 12:53:02

booster/dip 30,- Kč/0,5 l. uvidíme u vody, jak bude makat :-)

NForex - Profil | Po 24.12.2012 11:32:32

Už teď mám ve sklepě v 15ti litrových kyblech zalitou kukuřici vodou a zadeklovanou. Otevřu ji den před chytáním, fláknu tam půl litru melasy a dvě lžíce soli. Celý to prohrknu na asi dvě minutky ponorným mixérem, tím cca 20% nadrtím na menší kousky. Znovu zadekluju a druhý den jedu na ryby.
Přeju Vám všem krásný Vánoce a v Novým roce nový osobáky
Karel

NPYTLAKS - Profil | Po 24.12.2012 10:08:34

petr12 >> nechávám normálně fermentovat kuku a pšenici,ale lepší mi připadá uvařená a poletá nějakým smradem nebo přeslazená

Npetr12 - Profil | Ne 23.12.2012 22:00:41

PYTLAKS >> partikl nech zfermentovat a je to nej, co z něho získáš...zkoušel jsem to taky a minulo se to účinkem. Jen má člověk pocit, že pro věc udělal víc...ale je to na každým jak to vidí on. ber to jen jako mou zkušenost a názor.

NKoblizek86 - Profil | Ne 23.12.2012 21:46:19

PYTLAKS >> to néé používáme čerstvá hov.játra které rozmixujeme,to by asi dlouho nevydrželo.Myslím že melasa,olej a játra jako základ bohatě stačí,pak už to pomalinku dolaďovat podle potřeby

NPYTLAKS - Profil | Ne 23.12.2012 21:41:42

Koblizek86 >> tak to jo,jsem myslel že to děláš po litrech

NKoblizek86 - Profil | Ne 23.12.2012 21:38:58

PYTLAKS >> mi si toho děláme trochu,jenom na zalití boilie nebo pelet,když jedeme na víkend.To sušené mléko to trochu zahusti,občas přidám i pivovarské kvasnice,ono to udělá hezký zákal.

NPYTLAKS - Profil | Ne 23.12.2012 21:26:03

Koblizek86 >> čím to zakonzervuješ?myslíš,že ta melasa bude stačit?jak dlouho ti to vydrží při teplotě cca 15-20 stupňů?dík za odpověď,taky vymýšlím nějaký sajrajt na máčení partiklu,ale moc mi tam nesedí to suš.mléko

Npetr12 - Profil | Ne 23.12.2012 21:10:25

Koblizek86 >> ..alchymistko...ooo))) no asi tě to vážně baví, to beru.

NSlavnýLovecPampalini - Profil | Ne 23.12.2012 18:56:59

Machino >> proč? já nejsem žádnej alchymista a v tomhle se nevyznám... těch 120kč za booster mě nepodělá, vydrží mi půl roku

NLuděk Černý(Lc1) - Profil | Ne 23.12.2012 16:51:41

a ženy))

Ngegem - Profil | Ne 23.12.2012 16:50:46

diky chlapy

NKoblizek86 - Profil | Ne 23.12.2012 16:20:18

Domácí booster.Základ na ty namáčedla jsou játra a melasa,ted dávám méně jater a více melasy+esence a sušené mléko na zahuštění.Posílám 2 fotky,druhá je po 30vteřinách,je vidět jak se to pomalinku rozpouští

NSlavíček - Profil | Ne 23.12.2012 15:57:04

gegem - 23.12.2012 15:09:54 csl melasa plus trochu chilli

Ngegem - Profil | Ne 23.12.2012 15:09:54

machino, melasu szozeniem,ai le keby si mohol recept na booster,dik...

NKoblizek86 - Profil | Ne 23.12.2012 15:09:52

booster z melasy taky děláme

NMachino - Profil | Ne 23.12.2012 14:47:12

SlavnýLovecPampalini >> sežeň si pořádnou melasu a namichej si vlastní boster...

NForex - Profil | Ne 23.12.2012 14:26:05

Rostasik >> Kolik sušenýho dávás na kilo suché směsi a od jaké firmy? Já dal dva pytlíky, tuším od firmy magi a nic moc teda.

Ntuzemak - Profil | So 22.12.2012 22:01:59

SlavnýLovecPampalini >> je pravda,že mám melasu z cukrovaru,žádný ředěný patok,kolikrát mám napěchovaný pytlíky a zalitý nějaký čas a bez problémů...

NSlavnýLovecPampalini - Profil | So 22.12.2012 21:58:44

tuzemak >> já jsem používal od Chyt a Pusť, od Mika, od Carpservisu... nejhustější byla od mika ale stejně když jsem si naložil PVAčka (já mám ve zvyku několik dní dopředu) tak s tím nešlo pořádně švihnout aby se neroztrhl.. kdežto když jsem dával klasickej booster KN tak jsem to měl měsíc v pytlíku naložený furt stejný a tyhle problémy jsem neměl... možná že když se to hnedka napěchuje a nahodí tak že to nevadí

Ntuzemak - Profil | So 22.12.2012 21:52:29

SlavnýLovecPampalini >> nevím odkud bereš melasu,já ju už používám nějaký rok,ale nikdy se mě nestalo,že by stím byl sebemenčí problém,ano,záleží na melase,musíš kupovat u dobrýho zdroje,ne nějakou míchanou..

NSlavnýLovecPampalini - Profil | So 22.12.2012 21:50:10

tuzemak >> v melase je voda, neříkám že PVA rozpustí ale minimálně naleptá a pak s tím nejde tak švihnout

NFOUSATEJ HAT - Profil | So 22.12.2012 20:31:02

SlavnýLovecPampalini >> Melasa by neměla rozpouštět PVA čoveče, neměla by PVAčko rozpustit ani voda, když jí dost osladíš a nebo osolíš, to je nějaký divný

NSlavíček - Profil | So 22.12.2012 20:24:59

Tomajo >> Já používám pravou melasu žádnou náhražku s cukrové křtiny .

Ntuzemak - Profil | So 22.12.2012 20:21:42

SlavnýLovecPampalini >> melasa a rozpustí ti PVA?

NTomajo - Profil | So 22.12.2012 20:21:28

Slavíček >> jedine ze by kupoval melasu od nekoho kdo ji dostatecne naredil vodou :-)

NSlavíček - Profil | So 22.12.2012 20:19:19

SlavnýLovecPampalini >> Nevím proč by v tom nemohla bejt melasa ? Já to občas používám a pva to nerouspouští tomu věř .

NSlavnýLovecPampalini - Profil | So 22.12.2012 20:10:36

Slavíček >> to se pleteš, v boosteru nemůže být melasa už kvůli tomu že by rozpouštěl PVA... samozřejmě to není zázrak ale chytal jsem na to a šlapalo to

NSlavíček - Profil | So 22.12.2012 20:08:41

SlavnýLovecPampalini >> samozřejmě že to jde použít . Ostatně co je boster ? Obyčejný csl melasa koření žádný zázrak běžný věci co se dávají do koulí .

Nkukac - Profil | So 22.12.2012 19:59:52

ako je to teraz s tými voňami,asi takú doležitosť (rozpustnosť vo vode) im netreba dávať,na celom nete omieľajú to isté,napríklad
http://web.vscht.cz/koplikr/L%C3%A1tky%20vonn%C3%A9​%20a%20chu%C5%A5ov%C3%A9.pdf

NSlavnýLovecPampalini - Profil | So 22.12.2012 18:25:16

RRizek - >> jestli chceš tvořit boilies za každou cenu co nejlevněji, kup si jeden z boosterů od K.Nikla.. sice všichni budou řvát že je to nevhodný výrobek pro výrobu boilie ale moje zkušenosti říkají že to není pravda, pulku nalej do vajec a půlkou zalej vysušený uvařený koule, můj tip na jaro je scopex oliheň, nebo squid octopus

Nbigfatcatfish - Profil | So 22.12.2012 17:59:39

Slavíček >> Dobře dám na vás první boilies jsem vyrobil teprve nedávno,takže se zatím učím :),ale dám na vás.

NAzeal - Profil | So 22.12.2012 11:42:33

RRizek - >> skus mainline response. flasticka 60ml je na 6kg suchej zmesi. som feedrar no chytam na gulicky. 80% kaprov prislo na gule s obsahom responsky. konkretne strawberry zest. ceny su v pohode. okolo 5€. je pravda, ze som neskusil cc more ani solar. ale u mna responska jahoda tohto roku prevalcovala vsetky ine nastrahy....

NMachino - Profil | So 22.12.2012 11:30:53

bigfatcatfish >> já dávám čerstvý a šlape to.

NRostasik - Profil | So 22.12.2012 10:55:13

Čau, já dávám sušený a bomba.

NSlavíček - Profil | So 22.12.2012 10:51:40

bigfatcatfish >> Ano ale proč s vodou ? Není lepší dát samotný čerstvý česnek nebo popřípadě sušený ?

Nbigfatcatfish - Profil | So 22.12.2012 8:49:10

Mohl bych se zeptat,jestli se dá použít uleželý česnek s vodou jako activator do domácího boilies?

NSlavíček - Profil | So 22.12.2012 8:44:06

Přemas >> CarpHouser - 22.12.2012 7:49:44 >> Přesně tak kdysi jsem měl od téhle firmy játra a byla to spíš voda jak to bylo něčím řízlí . Za mě nebrat .

NCarpHouser - Profil | So 22.12.2012 7:49:44

RRizek - >> Přesně tak, TB to v celku všechno dost ředí, takže z mého pohledu nic moc. Raději si připlatím, abych měl esenci, které když se dotknu, tak jí cítím týden na ruce :o)) PS: nejsou všechny dobré esence drahé.

Nkolař - Profil | So 22.12.2012 4:00:02

RRizek - >> Do teplejší vody určitě.Kapři reaguji na PH hodnotu a tu snižuji všechny ochucovala.

NBejmák - Profil | Út 4.12.2012 8:04:01

messer >> urcite dala ale ja je nepouzivam, vecina je na alkoholove bazi pro chladnou vodu ok, pro teplou jsou vhodnejsi na olejove .

NMachino - Profil | Út 4.12.2012 6:42:44

messer >> použít se dá hodně věci ale ne všechny fungují.já si radši priplatim za esenci než abych kvůli šetření sedět u vody bez záběru.neblbni ty esenci nejsou tak drahé a ještě když se s někým dohodnes a vezmeš to od ccmore ve velkém.dostaneš se na úplně jiné peníze.

Nmesser - Profil | Út 4.12.2012 2:05:37

Bejmák >> A dala by se pouzit aroma,co jsou napr. na peceni?napr.vanilka atd...??

NMartík - Profil | Út 4.12.2012 0:35:17

Dej na Tandema bacha, poláci to umí dobře šidit. Zkus k tomu někdy čuchnout a pak přičuchnout třeba k nějaké "dražší značce". Aspoň co jsem to zkoušel já, tak u těch renomovanějších byla vůně taková plnější, přirozenější. Tím tě ale nenabádám k zavrhnutí tandemu, jistě se na to chytat dá.
Esence stojí daleko víc, protože jsou daleko koncentrovanější a tudíž mají i lepší vlastnosti pro použití, ke kterému jsou určeny.
Pokud chceš ušetřit a udělat atraktivní boilie, dej tam koření z kuchyně(paprika, pepř) a nějaké tekuté játra. V tom samém to můžeš před lovem omáchat.

Nburgy - Profil | Út 4.12.2012 0:24:10

RRizek - >> rozhodně bych ho při výrobě boilies nepoužil. Jak píše Bejmák, nezbývá než s ním souhlasit. Ten výrobek je určen k zalití hotových koulí, takže k výrobě absolutně nevhodný. Je tam jen malé procento esence.

NBejmák - Profil | Út 4.12.2012 0:07:34

RRizek - >> Aroma je jedna věc a dip druhá ,použít ho samozrejmně muzes ale efekt v tomto pripade vune nebude urcite tak intenzivní jako s pouzitím ciste esence