Chyba ve vaření boilies?

Dobrý večer. Mám problem při vaření boilies že se mi aroma vyvaří a koule poté nejsou tolik aromatické, co stím? Přidat do vody aroma a vařit v něm? Díky za rady.
Autor diskuse: risa - Profil , 9.4.2012 kaprařina - nástrahy, návnady
88 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

Nnoell78 - Profil | Po 11.6.2012 21:59:45

to se ale nedá u nich objednat?našel jsem mleté ale 500g za 44

Nlubos666.p - Profil | Po 11.6.2012 20:19:19

noell78 >> Konopí třeba tady:http://www.krmiva.uporiny.cz/node/13 -jestlis myslel zrovna teda tohle:-)

Nnoell78 - Profil | Po 11.6.2012 20:06:22

díky kouknu na to

Nnoell78 - Profil | Po 11.6.2012 19:06:09

Zdravim.chci se pokusit vyrobit pár vlastních boilies,ale jak to tu pročítám,tak nemůžu přijít na recept.nemáte někdo receptzík a hlavně kde sehnat to konopí a jíné věcičky?díky moc za radu

NGočik - Profil | Pá 13.4.2012 0:42:32

Kdyby měl někdo zájem o válečkovou dráhu nabízím ji v bazaru.

NSharpeR1 - Profil | Pá 13.4.2012 0:18:05

PYTLAKS >> Mně je to jedno jak si boilie děláte.Hlavně že to funguje :-) ale nevěřím tomu ani náhodou, že by pářením zničil nějak moc aminokyseliny atd.Děláme svoje boilie zkoušel jsem koupené např od nikla a o proti našemu boilie byl pro mně nikl slabota.Vždy hodím do skleničky po výrobě jednu kuličku na zkoušku a vidím jak po pár hodinách kulička vypouští super aroma a pěkný rybí smrad.
Někdy to zkusím udělat jako brambory a na páře a můžu to pak porovnat.

NPYTLAKS - Profil | Čt 12.4.2012 22:27:57

SharpeR1 >> paříš 10minut,možná esence zůstanou,ale proteiny a aminokyseliny zničíš,tu vodu nevyleju,ale zaleju s ní partikl

N-David- - Profil | Čt 12.4.2012 19:34:13

když myslíš ....mám taky směsy, které jsou maximálně aromatické i bez esencí atd., ale esence hraje hlavně v chladnější vodě obrovskou roli .

Npohan - Profil | Čt 12.4.2012 19:11:30

-David- >> ja esence ani aminokomplexy nepouzivam.zbytecne vyhazovani penez

N-David- - Profil | Čt 12.4.2012 19:07:55

Stačí vzít obyčejný rozprašovač na vodu, dát tam aminokomplex a při sušení ty koule znovu zlehka stříknout a je to vše z5 .

Npohan - Profil | Čt 12.4.2012 19:07:01

SharpeR1 >> ja varim ve vode cca 2-3 minuty a su spokojeny.pak necham aspon dva mesice schnout.mam rad kule tvrde jak beton.popripade jeste bojlis preleju tekutymy jatrama a to je panecku vune

NSharpeR1 - Profil | Čt 12.4.2012 18:58:21

pohan >> Tak ja myslím že je to jasné ne ? Podle mně to ztrácí na kvalitě víc, když se to vaří ve vodě.

Npohan - Profil | Čt 12.4.2012 18:40:14

SharpeR1 >> jak to mozes vedet,ze je lepsi delat kule v pare?

NTulo - Profil | Čt 12.4.2012 16:28:21

Boilies se vždy vařilo ve vodě a dlouho se vařit ještě bude.

NSharpeR1 - Profil | Čt 12.4.2012 16:15:14

risa - >> My to děláme na páře ;-) cca 10min a je to 2x lepší než to dělat jako brambory :D

NSlavíček - Profil | Čt 12.4.2012 15:37:16

Malda512 >> Neblbni vařím to ve vodě kolem 2 minut a nemůžu si stěžovat že to nešlape . Teď mi řekni jak dlouho to vaříš v páře ? Čím delší vaření tím víc se věci ničí .

NMalda512 - Profil | Čt 12.4.2012 14:22:57

risa - >> To je jednoduché píšu to už 3 roky. proč to serete do vody : Vemu sítko a napařím to jako knedlíky a mám vše u vnitř. ty to koupeš ve vařící vodě a potom tu vodu vyleješ i s atraktory aminokomplexy za které jsi uvalil peníze. a po paření nejsou koule tak oslizlé jako u vaření.

Ngeorge2205 - Profil | Čt 12.4.2012 12:29:54

lubos666.p >> :-)))))))) tak být za vola se mi zrovna nechce :-)))))))))

Nlubos666.p - Profil | Čt 12.4.2012 12:27:45

george2205 >> No jedině u renomovaných prodejců.Možná bys mohl zadat téma.

Ngeorge2205 - Profil | Čt 12.4.2012 12:08:35

Petr.J >> A ta se prodává kde, nerad bych pokračoval ve špatném směru....:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

NPetr.J - Profil | Čt 12.4.2012 12:06:31

lubos666.p >> S tou vodou bych byl opatrnej, vodou z kohoutků můžeš hodně pokazit. Když vodu tak jedině specielní do boiles.

Njurasoft - Profil | Čt 12.4.2012 11:58:34

článků a otázek a odpovědí jak dělat boilies je tady snad tisíc..že vás baví odpovídat...

Nseparee - Profil | Čt 12.4.2012 11:51:49

risa - >> S týmto problémom som taktiež chvílu bojoval, ale vyriešil som to. Do cesta dávam o polovicu menej tekutých zložiek. Po uvarení nechám preschnúť dva dni. Potom pomocou špeciálnej mašiny od ZEPTER (VAXI) vo vákuu nadipujem polosuché boilies druhou polovicou tekutých zložiek. Vo vákuu to boilies krásne nasaje. Potom suším ďalšie dva dni a potom chytám, alebo mrazím.
... od ZEPTERU to stojí cca 400€ ale už som videl aj iné Vákuové mašiny do 50€

NMachino - Profil | St 11.4.2012 20:15:31

Slavíček >> bohužel jsem ho už v bazaru nenašel

NSlavíček - Profil | St 11.4.2012 6:48:42

Machino >> Lukáši viděl jsem jí v bazaru ale nevím jestli to ještě platí tak tam koukni .

NMrvan - Profil | St 11.4.2012 6:37:22

Machino >> jasně,opravdu stačí udělat skluzavku z něčeho hladkého a ani to nemusíš moc mazat olejem.

NPvl - Profil | Út 10.4.2012 20:55:00

Machino >> Mám , ti to píšu . Já má válečkovou dráhu -nedávno ji někdo v bazaru nabízel

NMachino - Profil | Út 10.4.2012 20:52:42

Pvl >> ještě aby jo:D nemáš žádný zlepšovák na hady z mlejnku?

NPvl - Profil | Út 10.4.2012 20:43:30

Machino >> Nedělám , jen ji opékám .Jinak hnědou -tu teda neopékám:o§)) EDIT : teda většinou ..(hnědou)

NMachino - Profil | Út 10.4.2012 20:41:37

Pvl >> ty taky děláš bílou klobasu?:)

Nm.v. - Profil | Út 10.4.2012 20:41:00

Tenhle problém jsem řešil když jsem začínal z válení.Koule byli po uvaření skoro bez aroma a moje chyba byla že jsem vařil boilie příliš dlouho a tím se aroma většinou vyvařilo.Teď vyndavám koule hned ve chvíli kdy mi vyplavou první což je asi 2-3 minuty vaření,dle průměru boilie.čím déle je necháš ve vroucí vodě,tím spíše ztrácíš hodnoty které jsi do směsy namíchal.Hodně zdaru ve válení....................ahoj

N-David- - Profil | Út 10.4.2012 20:40:53

Vyvaříš i jiné věci jako např.aminokyseliny atd. po 2 dnech sušení se ti boilies zase pěkně rozvoní i když už ne v takové intenzitě jako samotné těsto před vařením. Jedna možnost je boilie po sušení ještě naboosterovat anebo ho už nechat což by mělo stačit, mysli na to , že kapr je s čichem trochu někde jinde než my lidi .

Nosobak - Profil | Út 10.4.2012 20:40:05

já nějaký vyvaření neřeším,nechám vysušit na kámén v podstatě boilie se mě suší pořád,když jedu na ryby tak si dopředu cca 3 dny nadipuju v béliku a jeto:-)

NPvl - Profil | Út 10.4.2012 20:36:58

Machino >> Někdo tady někde :o§) kdysi psal udělat takový otočný kruh - Po natočení klobásy to vypadá jako když se na pánvi opéká vánoční klobása -bílá

NMachino - Profil | Út 10.4.2012 20:34:08

Mrvan >> a had jede?no tak to by se dalo použít vše co je hladké a jen to maznout ne

Noskus - Profil | Út 10.4.2012 20:31:08

Mrvan >> hm dík za radu ,musím také něco vymyslet

Nagig - Profil | Út 10.4.2012 19:27:06

risa - >> Ahoj každé aroma se vařením trochu strácí po usušení se opět vrací záleží na kvalitě aroma a to hlavně ;-) já to řeším ještě boostry namáčím tam boilie třeba na 3 měsíce a to je boilie pouze na hák pořádně nabušený jináč na normální krmení to tolik neprožívám někdy to zaleju trochu lososákem nebo melasou když jim to chci nějak zlepšit ale dobrý aroma se nikdy nestrácí nekvalitní levné ano ;-)

Npohan - Profil | Út 10.4.2012 18:00:31

ja esenci nedavam,do smesi dam tekutou potravu a jeste tekute jatra a trochu lososoveho oleje.bude to smrdet az dost

NMrvan - Profil | Út 10.4.2012 17:55:01

oskus >> ahoj,taky nemám kolejničku,ale udělal jsem si skluzavku z hladký desky do školního sešitu.Trochu jí máznu olejem a had jede rovně dolu a nic nemusím natahovat volnou rukou a můžu s ní těsto pěchovat do mlýnku.

NMirek66 - Profil | Út 10.4.2012 17:33:46

Zdar,nebudu se do Vás motat,ale nejlepší je boilie vařit v páře.Nejsem zkušený koulař,ale funguje to a neztrácí na vůni boilie.Zduř.:-)))

Noskus - Profil | Út 10.4.2012 17:30:37

ok kluci,dík za rady musím to vytunit...

Nalda2211 - Profil | Út 10.4.2012 16:41:54

oskus >> musi pojit uz zakladovka

NLooki - Profil | Út 10.4.2012 16:29:47

nejsem sice od fochu bojlisařského,ale dle me staci kouli pred lovem orezat,pripadne naboostrovat.Nebo zkus pouzit saček na dělaní salámů a prdni ho po okraj koulema...aroma pak nema kde utect.jak jednoduche,ze?!

NPallermo - Profil | Út 10.4.2012 16:17:56

lubos666.p >> ok diky za radu tak jako vic 1 kg sem mel ale poprve sem to delal sam tak si pulku vzdy zabalim a pak budu pokracovat diky za tip

Nlubos666.p - Profil | Út 10.4.2012 16:16:26

Pallermo >> Když se toho válí víc,tak óbrkouli rozdělím na menší a ty pak balím do fólie,aby to nevysychalo.

NPallermo - Profil | Út 10.4.2012 16:08:36

oskus >> tak ja delal minulej tyden poprve a ok z mlynku sem to tlacil a nelamalo se to krasne to jelo akorat sem to natahoval aby se mi nekroutilo to jak hovinko :D akorat posledni hady my moc nesli delal sem na zkousku 1 kg dve hodny tak pak to testo asi bylo suche a opracovane bych rekl proto se mi cca poslednich 5 hadu uz tak blble valelo

Nviceroy - Profil | Út 10.4.2012 16:02:39

Slavíček >> bez praxe se stava z rybare patlal jj souhlasim s tebou chce to jen valet a valet az si clovek vychyta to prave orechove , radit je v tomhle jak strilet ve vetru na terc :-)

NSlavíček - Profil | Út 10.4.2012 15:47:00

oskus >> osobně vodu do ničeho nedávám ale v malém množství je to možný . Pokud to přeženu a je to hustý přidám klidně i vejce nebo trochu tekutý potravy . Už jsem to tady někde psal jednoduchá rada tekutý složky do mísy pak větší část směsi promíchat a nechat aspoň půl hodiny odležet . Pak dosypat válet dokud těsto nepřestane lepit . Nesmí bejt hustý ani řídké to chce trochu praxi .

NSla - Profil | Út 10.4.2012 15:07:41

oskus >>bud pridat olej nebo suche smesi pridat radsi trochu min nez obvykle a nechat chvilku odpocinout v sačku.

Noskus - Profil | Út 10.4.2012 15:03:01

lubos666.p >> tak to dělám, no musím to vychytat je to domácí recept tak se to musí poladit.Není tam málo vajec?

Nlubos666.p - Profil | Út 10.4.2012 15:01:20

oskus >> No když máš namíchaný vejce s různejma olejema a komplexama a bůhví čim,tak tam směs přisypávej do té doby než z toho bude ta tuhá masa.Když se to nepovede,tak voda ještě nic nezkazila.Musim valit pryč-Slavíček -je to na Tobě:-)

NSlavíček - Profil | Út 10.4.2012 14:59:31

oskus >> Jak píše luboš musí to bejt podobný modelíně . Nesmí se to lepit a při natažení praskat.

Noskus - Profil | Út 10.4.2012 14:59:16

lubos666.p >> čím to mám naředit

Nlubos666.p - Profil | Út 10.4.2012 14:58:16

oskus >> Tak zkus udělat to těsto trochu řidší.

Noskus - Profil | Út 10.4.2012 14:57:10

lubos666.p >> no když to leze z mlýnku tak to musím natahovat ručně ,protože nemám kolejničku a když to nepodržím a rolouje se to pod mlýnek tak se to láme

Nlubos666.p - Profil | Út 10.4.2012 14:55:16

oskus >> Udělej hada a zkus ho trochu natahnout,když to půjde,těsto je o.k.-když se hned trhne,bude se to špatně válet.Hady děláš jak? Přes nějakej vytlačovací klump,nebo obrácenou stranou rollbalu?

Noskus - Profil | Út 10.4.2012 14:53:13

hm,díkes kucí ,zkusím to tedy ztenčit ty hady,těsto se mi zdá být ok

Nlubos666.p - Profil | Út 10.4.2012 14:49:43

Slavíček >> Jasně,to by mohlo taky bejt.-to tuhý těsto.

NSlavíček - Profil | Út 10.4.2012 14:48:42

oskus >> To může dělat příliš silný průměr hada nebo moc tuhý těsto .

Noskus - Profil | Út 10.4.2012 14:48:29

lubos666.p >> z prodávanou směsí to nedělá,ale je pravda ,že některé nejsou popraskané

Nlubos666.p - Profil | Út 10.4.2012 14:46:15

oskus >> Neděláš moc tlustý hady? To se pak tohle na rollbalu děje.Zkus toho hada malinko natahnout,než ho dáš na rollbal.Pak jedině moc rozpadavý těsto,pomáham si klíčkama z pšenice,když se mi tohle stane.

Noskus - Profil | Út 10.4.2012 14:44:52

Slavíček >> no spíše ještě před vařením při koulení

Noskus - Profil | Út 10.4.2012 14:44:02

Slavíček >> je to prasklé po vaření ještě před sušením

NSlavíček - Profil | Út 10.4.2012 14:34:06

oskus >> Příčin může bejt víc málo pojiva krátká doba varu nebo příliš rychle sušení .

Nlubos666.p - Profil | Út 10.4.2012 13:53:10

pájanb >> Tohle nekupuju,ale našel jsem tady,když teda nechceš rybářskou:-) :http://www.mala-italie.cz/food/eshop/8-1-Ryze-mouka​-smetana/0/5/236-MOUKA-Z-TVRDE-PSENICE-Semola-500g
Jinak krupici kupuju normálně v potravinách,rybářskou né:-):http://www.loveckyrevir.cz/loveckyrevir/eshop/25-1-​KRMENI-NASTRAHY/0/5/1188-Psenicna-krupice-semolina-​500g-ta musí být nějaká specielní.

Npájanb - Profil | Út 10.4.2012 13:44:58

kde nakupujete semolinu vyjma ryb. speciálek Díky

NRamonRamone - Profil | Út 10.4.2012 12:53:17

ak sa ti zda že ti menej boilies vonia po uvareni,tak ich zalej nejakym boostrom,liquid syrupom,ktore tvoje boilies oživy ,napr.Impulz Liquid Syrup
http://www.orthodoxcarp.sk/eshop/index.php?main_pag​e=index&cPath=13&zenid=17116efe9aa8c9e20437ba6f99d8​ca0b