Kontrola receptu na boilies

Zdravím kolegové rybáři, chtěl bych Vás poprosit o radu ohledně receptu na boilies. Vím, že podobných otázek už tu bylo plno, ale chtěl bych zjistit, zda by byl tenhle recept funkční. Popř. jestli byste mi poradili, čeho ubrat či přidat. Berte prosím v potaz, že je to jen pokus o sestavení receptu začátečníkem :)

na cca 1kg suché směsi:
150g gluten
250 sójová mouka
150g ptačí zob
150g kukuřičná mouka
70g sušené mléko
70g mleté konopí
15g pivovarské kvasnice
60g mletého perníku
70g moučky z tygřích ořechů
60g arašídové moučky
Autor diskuse: h-d-c-k - Profil , 17.2.2012 kaprařina - nástrahy, návnady
92 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

NRado Korec - Profil | Po 23.4.2012 9:31:32

tatnda >> Podľa mna moc praskajú, ked je veľa vajec a rýchlo schnú...

Ntatnda - Profil | Po 23.4.2012 8:03:17

zdravím vás pánové,dámy....mám dotaz,nechci zakládat další vlákno,co způsobuje nejvíce praskání kuliček po uvaření a usušení,můžou semínka ještě bobtnat a tím rozpraskat boilisy popř.jak reaguje strouhanka,kterou bych přidal do směsi,....a ještě dotaz,jak hotové kuličky nadipovat třeba atakem,do sáčku nalít trochu ataku a kuličky v něm vyválet?jaká je pak trvanlivost,díky moc za rady a příspěvky

NDeathDevilSC - Profil | St 22.2.2012 20:11:07

P.R.E.D.A.T.O.R >> diky moc :)

Nh-d-c-k - Profil | Ne 19.2.2012 9:44:50

jaryn82 - >> díky, je to na stránkách kapří pohody :)

NP.R.E.D.A.T.O.R - Profil | So 18.2.2012 23:31:23

DeathDevilSC >> pěkný amuřisko,gratuluju!

Njaryn82 - Profil | So 18.2.2012 23:28:56

našel jsem ty recepty na netu ale uš nevim kde

NDeathDevilSC - Profil | So 18.2.2012 21:35:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

najlepsie je zistit sam, co ako funguje... ja som vymyslal recept cca 5 rokov, dokym som ho doviedol k mojej dokonalosti, teda k takej dokonalosti, ze nikdy od vody nejdem bez zaberu ked idem aj ked len na jednu noc... treba skusat, skusat a skusat,,, mozno sa nepodari a nebude mat dobru konzistenciu na valanie, mozno sa bude moc trusit a dalsia vec, mozno bude moc jemne, kde tie ryby obcas potrebuju aj nieco hrubozrnnejsie dostat do gagora... ja ti poradim jedno... skusaj, skusaj a skusaj... najlepsie sa naucis na vlastnych chybach a uspechoch... ver mi, ze ulovena ryba na recept, ktory si namiesas a zdokonalis sam, ti bude ovela cennejsia ako ryba na prebraty recept alebo kupene hotovky :)

lovu zdar a nech sa dari

pripajam fotku mojej najvacsej ryby na vyladovany recept, 115cm/25kg

Njaryn82 - Profil | So 18.2.2012 20:18:04

http://www.uloz.to/x2GXNvP/seznam-receptu-boilis-xl​s hodil jsem na uložto recepty tak se mrkni

Nh-d-c-k - Profil | So 18.2.2012 19:14:21

Přemas >> CarpHouser - >> aspoň k něčemu to bude dobrý :)

NCarpHouser - Profil | So 18.2.2012 17:03:42

h-d-c-k - >> Tohle až uvaříš, tak s tím můžeš střílet kormorány :o)

NPYTLAKS - Profil | So 18.2.2012 16:40:43

Pvl >> v poho já jsem to tam zase zapoměl napsat

NPvl - Profil | So 18.2.2012 16:19:18

PYTLAKS >> Měl jsem v úmyslu napsat neadresně -chybka S

NPYTLAKS - Profil | So 18.2.2012 16:18:02

Pvl >> jo jasně

NBoloň - Profil | So 18.2.2012 16:17:44

PYTLAKS >> ahoj to byl jen příklad jak složit mix halvně procentualně, jinak se da samozřejmě složit daleko levnější napsal jsem mu jen recept ktery třeba používám já a myslím, že to celkem dobře pojí, těsto nepraská a slušně se to válí... jde hlavně o to aby mix měl dobrou pojivost, myslím, že když se bude držet těch procent, tak mu bude těsto držet nebude mu praskat. A to z jakych surovin to nakonec udělá je jen na jeho fantazii. Boilie které mi opravdu dobře chyta a které je vyrobeno z vlastního mixu mě stojí tak či onak 160 Kč za 1 kg..

NPvl - Profil | So 18.2.2012 16:15:09

PYTLAKS >> Tvrdá pšenice

NPYTLAKS - Profil | So 18.2.2012 16:14:07

fos >> semolina je obyčejná krupice,jen je z jiného druhu pšenice

NPYTLAKS - Profil | So 18.2.2012 16:08:44

Boloň >> není to pro začátek hodně drahý mix?já míchám dva es.oleje,nedávám už tolik esence nebo ji vypustím úplně

Nroxtidy - Profil | So 18.2.2012 15:57:51

fos >> horsi nez obycejna nebude. Jen je proste drazsi, coz ocenis ty, kdyz si pochutnas na testovinach, ale kaprovi to bude fuk ;-)

Nfos - Profil | So 18.2.2012 15:41:36

Slavíček >> delame z ni testoviny a je to moc dobry ma daleko vyce vyzivnych late

Nfos - Profil | So 18.2.2012 15:39:47

roxtidy >> jo to ja vim ale jestli nedela nejaky pestvo delam s ni testoviny mam polohrubou mouku a dnes sem delal buchto dobry

NSlavíček - Profil | So 18.2.2012 15:30:43

roxtidy >> Přesně tak dělají se z ní kvalitní těstoviny .

Nroxtidy - Profil | So 18.2.2012 15:21:12

fos >> je to udajne "specialni" psenicka krupice, ale jestli jestli je lepsi nez obycejna, to tezko rict. Osobne bych rekl, ze se nevyplati do ni investovat

Nroxtidy - Profil | So 18.2.2012 15:15:59

Pitris >> dal bych ti podekovani, kdybych mohl ;-)

NSlavíček - Profil | So 18.2.2012 15:09:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

250g ptačí zob 100g krupice 70g gluten 80g pšeničné kličky 150g kukuřice 100g arašidy 50g praženéh konopí 50g pivní kvasnice 150 g Telasan vynechal jsem úmyslně nějaké věci protože si myslím že jsou zbytečný jako mouka z tygřích ořechů perník .

Nfbc - Profil | So 18.2.2012 15:05:58

h-d-c-k - >>
100g-gluten
200g-sojová múka
100g-vtáčí zob
200g-kukuričná múka
100g-sušené mlieko
100g-mleté konope
50g-pivovarské kvasnice
50g-mletý perník
50g-múčka z tygrích orechov
50g-arašidová múčka

Ahoj,ak som dobre pochopil otázku,tak si žiadal upravenie receptu aj ked neviem prečo si na začiatok zvolil recept s tolkých komponentov,navyše takto nahádzaných na kopu.Nechcel som ti meniť zložky pretože to by už nebol tvoj recept,ale nabudúce zvol jednoduchší recept z menej komponentov a radšej lepšie vyvážený.Veľa zdaru a úlovkov.

Nfos - Profil | So 18.2.2012 15:00:39

chci se zeptat jaky mate skusenosti se semolinou diky mam ji z prace

NArsenal - Profil | So 18.2.2012 14:26:02

Jiří Š. >> Taky jsem se učil a vyrobil paskvil a na něj chytal.I s úspěchem.Zachytal jsem si.Loni parťák vyrobil koule a to:50%klasická mouka,50%rybí mouka a pozor jen dvě vajíčka.Aditívum:1 dcl lososáku.Takto to uvařil,nechal vysušit a před lovem zalil ještě lososákem par kuliček.Nestačil chytat na jeden prut.Je možné na takovou směs chytat?Kdo z vás to tak sestaví?

NPitris - Profil | So 18.2.2012 14:23:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

roxtidy >> Ptačí zob (vaječnej) 40%, sojová mouka 20%, Krupice 20% sušené mléko 10%, 5%RR a 5% játrovej prášek. Jednoduchý, levný a asi to bude i rychlý - a bez rybích mouček jak si chtěl. Ještě záleží co dáš jako tekutý složky.

A pro zajímavost přidám i recept na směs co používám teď stanardně, neni moje, převzal sem jí od uživatele Amino na Carpforum.co.uk, dřív dělal boilie komerčně a pak přestal a pustil své recepty. Většinou se s receptama dělají hrozné tajnosti a začátečníci jsou často zmateni a nevědi co vybrat. V tomhle receptu je vše důležité a nejsou tam předražené nefunkční fičury co kuli zbytečně předražují a přitom nefungují. Velmi dobře se šoulá, cena je přiměřená a opravdu to funguje luxusně. Ověřeno několika uživateli carpfora se kterými jsem v kontaktu nejen v UK, ale i BE, NL a FR. Tuning je pak na každém. Ken Townley o tom receptu prohlásil: "Two of the best recipes you will ever encounter...Nothing more needs saying". Za mě můžu říct jen že funguje skvěle a nepoznáš rozdíl od top směsí předních výrobců. Ale to nechám na každém ať si to vyzkouší.

Původní recept:
BM1 (basic HNV mix)
30% LT94 fishmeal
15% Maize Protein Meal 60% (supergold 60)
13% Egg based bird food like CeDe
10% Semolina
10% Soya flour (heat treated)
8.5% pre-digested fishmeal
8.5% Calf or lambs milk powder such as Vitamelo
5% Equivite

Já to upravil tak, že nedávám EQuivite, ale místo toho dávám RR a Krill. pokud chci víc vytvrdit, přidám 3-5% albuminu, ale to většinou nechci, jen výjimečně na řece. Ale tam je většinou takového receptu škoda. Stejně tak na jednodení chytačku, na to stačí i ten první recept v pohodě... Pokud dáš i dobrou tekutou složku a hlavně budeš na správném místě a budeš dobře krmit, tak si zachytáš.
Jinak recept a původní thread najdeš zde http://www.carpforum.co.uk/Shared/Messages.asp?Topi​cID=280720&ReadAll=1 a řešilo se to v několika dalších threadec, ale to neni důležité.

Ať se daří.

NJiří Š. - Profil | So 18.2.2012 14:10:23

Arsenal >> taky tak začínal "aby mi to ostatní schválili" ale zjistil jsem že se z toho dozvim jenom část věcí na který musim sám přijít neúspěchem ze kterého se poučim a přístě už to budu umět

NJiří Š. - Profil | So 18.2.2012 14:05:00

minonka292 >> zaleží jestli to chce na krátkodobý rybolov tak by mu to stačilo, ale z hlediska dlouhodobého bych to viděl spíš jako letní mix i přesto že jsem si na arašíďáky zachytal nejlépe z jara

NPvl - Profil | So 18.2.2012 14:03:12

Jiří Š. >> Áááááá už mlčím :o§)

NArsenal - Profil | So 18.2.2012 14:01:02

Boloň >> Dobrá směs s konzistencí.Ale co vím autor diskuse je začátečník.Nevím zda to dokáže sestavit.

NJiří Š. - Profil | So 18.2.2012 14:00:37

Pvl >> Jednou Kája Nikl prosadil maso tak bude maso! :)

Nminonka292 - Profil | So 18.2.2012 13:58:37

Boloň >> tak fajn len tato zmes bude pekne mastná tak to sa už nemusíš namáhať a kúpiť si hotovu od mikbaits alebo nikla.....

NJiří Š. - Profil | So 18.2.2012 13:58:28

Arsenal >> já přidávám koření+sůl aj ten scopex-oliheň i v zimě, a s takto upraveným ořechovo-ptačákovým mixem jsem si zachytal i v květnu, tu sladkost jsem udělal melasou a soli sem dával jenom na dochucení nakonec to bylo sladký, do buchty se taky dává sůl

Nminonka292 - Profil | So 18.2.2012 13:56:29

Recept dobrý ale nevidím tam nič atraktívne pre kapra kedže gro zmesi je soja, kukurica.Niečo podobné som urobil minulý rok a ver mi že tá soja bude dominovať v tej guli a nie je to nic extra. Ja by som dal soju na 50g a dal by som tam 100g ryb.múčky a 150g konope a kukuricu max. na 100g.Ináč by to bol v takomto zložení dobrý recept hlavne na jar a jeseň kedže by obsahoval vela tuku z vtáčích zobov kedže by ich bolo percentualne najviac

NPvl - Profil | So 18.2.2012 13:55:14

Proč mu pořád "vnucujete:" rybí moučky ? Třeba to chce zkusit jen tak . EDIT : namítnete nejspíš , sám nic neporadí a mele . Jestli mouky nechce -proč by je tam měl dávat ?

NBoloň - Profil | So 18.2.2012 13:52:45

h-d-c-k - >> ahoj
Zkus směs naplánovat tak, že bude obsahovat 30-50% rybích mouček, 10%
mléčných proteinů, 20% ptačích zobů, 20-30% objemových přísad (raději ne
gluten) a zbylých 10-20% extrakty a atraktory...jednu esenci, jeden olej a
max. jeden EO + nějaké tekuté potravy. například
10% (100g) Olihňová moučka
5% (50g) Micro fish moučka
10% (100g) Předtrávená rybí moučka EZT 97
5% (50g) Rybí moučka LT 94
5% (50g) Red fish moučka
10% (100g) Lactalbumin
10% (100g) Megablend
10% (100g) Megablend Red carophyll red
15% (150g) Super gold 60
10% (100g) Equivite original
10% (100g) Robin Red
20ml Minamino original
10ml bud olej z tygřího ořechu nebo olej z Halibut pelet
15 kapek EO Black pepper
50ml Amino kompletu

NArsenal - Profil | So 18.2.2012 13:51:03

Jiří Š. >> má tam ořechy a chce to mít sladký,pravděpodobně chytat brzy z jara

NJiří Š. - Profil | So 18.2.2012 13:39:09

h-d-c-k - >> k tomu receptu, nejsem si jistej jestli bude dobře unikat aroma, rozhodně bych ubral u glutenu a přidal bych pšeničnou krupici(100g) a určitě koření(pepř, pálivou i sladkou papriku, sůl), do tekutejch bych dal melasu, lisovanej česnek,AK scopex-oliheň(ten mi minulej rok hodně fungoval)

NJiří Š. - Profil | So 18.2.2012 13:29:04

h-d-c-k - >> jinak po řadě neúspěchů jsem chytil v 1 den pěkné 3 kapry (60cm,58cm, 55cm) a věř že jsem byl šťastněj člověk :), natěšenej jsem si koupil směs rybích mouček s AK oliheň na větší kapry a na 7kg tohoto boilie jsem nechytil ani 1 rybičku :)) a na žížalu jsem tahal jak vzteklej, no chce to mít asi nějakou zálohu koupenýho pytlíku osvědčenýho výrobce... ne vždy se zadaří doma udělat lepší než co maj v obchodě

Nc.13 - Profil | So 18.2.2012 13:21:20

Gluten bych určitě ubral, při rolování se ti to bude lepit jako prase a ve finále to bude tvrdé jak beton, jinak to je nějaké boilie na amura, že tam nemáš žádnou rybí moučku?

NJiří Š. - Profil | So 18.2.2012 13:20:59

h-d-c-k - >> pokud jsi ještě neválel doma tak si toto přečti, taky jsem začátečník a můžu ti říct že první pokusy byly rozpačité, z koupeného mixu Žluté semínko jsem se snažil vytvořit první kuličky a byl jsem z toho dost rozčarován,nešlo válet kuličky protože jsem do rollballu jsem nemohl pořád trefit ten správný průměr výtlačné špičky, šlo to špatně vytlačovat musel jsem si výtlačnou pistoli upravit pilníkem, steně to pořád nebylo ono a tak jsem nakonec vytlačoval mlýnkem na maso, nakonec byl výsledný průměr špičky 19,5mm ikdyž rollball má 21mm, kuličky nešly házet kobrou protože se za letu roztrhly, mnoho mi jich splesnivělo do 2 dnů po ušoulení, prostě js em utratil spustu peněz bez výsledku, ale vytrval jsem a po těchto zkušenostech jsem už znal některé triky a nyní se mi domácí šoulení finančně vyplatí, takže moje rada zní vytrvat i přes počáteční neúspěchy a zkoušet to nazačátek raději s koupeným mixem při kterém máš jistotu že to je v tobě a né v mixu, o sestavování svojí směsi se můžeš pokoušet až těchto znalostech, věř mi že se ubráníš více rozčarování než kdyby jsi začal od takříkajíc od zeleného stolu

NTerka1919 - Profil | So 18.2.2012 13:17:16

Tvůj recept vypadá velice dobře a určitě bych ho zkusila, ale ještě bych tam přidala nějaké sladidlo, melasu,dochucovač nebo prostě něco na zvýraznění.Určitě to zkus vypadá to velice slibně.:D

Nroxtidy - Profil | So 18.2.2012 12:46:54

Slavíček >> hod sem tedy neco konkretniho ;-)

NSlavíček - Profil | So 18.2.2012 12:44:22

h-d-c-k >> asi to moc lidí nedělá ale směsi mám postavený na určitou teplotu vody . Na jinou chytám v teplé vodě na jinou ve studené .Rozdíl je v hrubosti množství pojiv .Všeobecně platí čím studenější tím hrubší a méně pojiva .

Nfos - Profil | So 18.2.2012 12:36:49

vse s mirou ani malo ani moc proste tak akorad jak je to psany na etykete vsech vyrobku

NPYTLAKS - Profil | So 18.2.2012 12:35:46

h-d-c-k >> na začátek tam dáváš hodně komponentů,začni jednodušeji,vše vyzkoušej,30% ptací zob-ten ti to spojí a dodá olej,30% kukuřičné mouky nebo krupice-podle toho jakou chceš mít struktůru,10% sojovky odtučněné,15% mléčné deriváty nedo sušené mléko odtučněné,15% směs nějakých věcí co si uvedl-r.r. kvasnice,pšen. klíčky,nebo můžeš vynechat sojovku úplně a dát tam o 10% těch věcí víc,nepoužíval bych škob,protože ti to boilí uzavře a je takové gumové,arašídy taky nepoužívám,to raději dej mouku z tygřich ořechů nebo to konopí

Nh-d-c-k - Profil | So 18.2.2012 12:34:13

roxtidy - >> skvělej nápad :)

Nroxtidy - Profil | So 18.2.2012 12:27:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

chlapi,co mate zkusenost se stavenim smesi, prasknete sem schvalne konkretni recept z tech surovin co jsou v zadani, jak byste si to predstavovali, s nejakym oduvodnenim. V podobnych otazkach je vzdycky pridej tohle, uber tamto bez jakehokoli vysvetleni a blbe se v tom orientuje kdyz si z toho chce clovek udelat zaver. dekuji za vsechny zacatecniky v tomhle oboru :-)

NSlavíček - Profil | So 18.2.2012 12:20:10

h-d-c-k >> Zkus to a uvidíš . Od krmení chci aby nebylo složitý udělat šlo házet kobrou protože neuznávám na malých revírech zavážet. Pak taky výdrž ve vodě aspoň 12 hodin v teplé vodě .

Nh-d-c-k - Profil | So 18.2.2012 12:18:29

Slavíček - >> bylo by to víc ok v tomhle složení? :) :120g sójové mouky, 200g extrudované kukuřičné mouky, 100g ptačího zobu, 80g syrovátek, 120g mletého konopí, 70g robin redu, 60 kvasnic, 80g glutenu, 50g pšen. klíčků, 50g perníku a 50g arašídové moučky? :)

NSlavíček - Profil | So 18.2.2012 12:06:57

Arsenal >> O to by jít mělo to pak můžeš hodit housku nebo foukačku.Když jsem začínal taky jsem dělal jednoduchý směsi pak jsem podlehl módní vlně nakonec jsem se vrátil k jednoduchým protože jsem pochopil že ve složitosti to není musí to chutnat a to nezaručí 10 více složek .

NSlavíček - Profil | So 18.2.2012 11:59:10

h-d-c-k >> Angláni kdysi s nimi krmili používaly jako jako partikl nástrahu ryby nechtěli za krátkou dobu nic jiného . Samozřejmě jejich olej taky žlukne ale občas z nich dělám medhod mix i koule.Ale snažím se to co nejdřív s krmit nebo to vyhodím .

NArsenal - Profil | So 18.2.2012 11:55:59

Slavíček >> Mně nejde vůbec,jak dlouho ve vodě vydrží,ale jak pracují.Když jsem začínal s vařením,taky jsem používal na doporučení,takové složky.Pak jsem je nahrazoval a zjednodušoval.Psal jsem,ať tam přidá perník.To stačí.Když tam chce dát gluten,nahradil bych ho maisenou-bramb.škrobem.

NSlavíček - Profil | So 18.2.2012 11:52:41

Pitris >> Ono bude záležet kde to člověk skladuju kolik to má tuků. Osobně si myslím že je lepší syrovátka s těch dražších kaseináty laktalbumin ale ta cena ?

NSlavíček - Profil | So 18.2.2012 11:49:54

h-d-c-k >> Musíš se na to dívat jinak položit si otázku .Jak dlouho to budu skladovat a kde ? Arašidy jsou výborný atraktor plný oleje rybám chutnají dokonce jsou svým způsobem pro ně droga .

NPitris - Profil | So 18.2.2012 11:49:21

Slavíček >> Můžu ti ukázat rok starý kule, kde je sušené mléko a klidně ti dám ochutnat a uvidíš že to žluklé neni. Ale pokud tomu chceš předejít tak OK.

Nh-d-c-k - Profil | So 18.2.2012 11:44:16

Slavíček - >> a ta arašídová moučka? :)

NTomajo - Profil | So 18.2.2012 11:42:59

h-d-c-k >> kvasnice tak nechej je to dobry atraktor a podporuji traveni.

NSlavíček - Profil | So 18.2.2012 11:41:50

h-d-c-k >> Pivní kvasnice jsou dobrý obsahují 40% bílkovin hodně minerálů navíc rybám chutnají dával jsem až 100g na kg

NSlavíček - Profil | So 18.2.2012 11:35:42

Pitris >> Sušený mléko nedávám za 2 měsíce co jsem ho měl doma žluklo .Kupoval jsem ho v krámě myslím v tescu na krabici je napsáno po otevření spotřebovat teď si nejsem jistý do 14 dnů .Určitě to tam nepíšou ze srandy já namícham směs a pak to skladuju i půl roku nehodlám nic riskovat.

Nh-d-c-k - Profil | So 18.2.2012 11:31:55

Myslíte, že ty pivovarské kvasnice jsou tam zbytečné?

Nh-d-c-k - Profil | So 18.2.2012 11:31:32

Pitris - >> co nejdříve to vyzkouším ;) nějak se začít musí. Koneckonců mám na to ještě dost času. K vodě se zatím nechystám :)

NPitris - Profil | So 18.2.2012 11:28:20

Slavíček >> No offense ;-) Reagoval sem na to s tím, že to kondenzované mléko za pár dní žlukne. Nežlukne, stejně jako sušené mléko, je to to samé. Ani po měsíci sušení na kámen nežlukne... A že to bude držet? Zkus smíchat jen semolinu, sojovku 50/50 a trochu sušeného mléka s jedním vejcem. A co to tam drží? Myslim že to v pohodě pude, ale to nezjistí zadavatel, dokud to nevyzkouši a neudělá 1egg mix aby to prubnul. Pak si tam může ten gluten klidně přidat :-)

NSlavíček - Profil | So 18.2.2012 11:22:29

Arsenal >> Vejce pojí to je pravda ale nejspíš to stačit nebude . Kdyby ano nemusel by se používat do směsí ani gluten a albumín .

NSlavíček - Profil | So 18.2.2012 11:19:25

Pitris >> Tak mě prozraď co v té směsi pojí kromě glutenu . Stavím směsi 10 let docela by mě zajímalo jak to půjde koulet a kolik hodin to vydrží ve vodě .

NPitris - Profil | So 18.2.2012 11:13:53

Slavíček >> A zkoušel si to? :-)

Nalda2211 - Profil | So 18.2.2012 11:08:09

taky si myslim ze to bez glutenu bude drzet

NArsenal - Profil | So 18.2.2012 11:07:01

Slavíček >> A co vajíčko,to není OK pojivo?Klidně místo glutenu tam přidej perník.

NSlavíček - Profil | So 18.2.2012 11:06:43

Pitris >> Není vaječná směs každá stejná pár jsem jich zkusil a některé pojí mizerně .S tím mlékem to je dobrý nápad během pár dní žlukne tuk a můžeš to vyhodit.

NPitris - Profil | So 18.2.2012 11:03:28

Slavíček >> Tak tam dát mésto toho trochu vaječného ptačího zobu a ne gluten, ale já si myslim, že to bude držet úplně v pohodě. Kdyžtak přidáš trochu kondenzovaného mléka, to dokáže divy.