Vařit boilies v osolené vodě, nebo neosolené

Zdravím vás, chtěl bych vědět jestli vaříte boilie v osolené, nebo neosolené vodě. Protože neslaná voda se při varu lépe sytí, což ale nechceme, že? Osolená voda hůř bere chutě a vůně vařeného materiálu a naopak tyto atraktory zvýrazňuje. Játrové knedlíčky, vařené v neslané vodě, úplně stratí chuť. Jaký je váš názor?
Autor diskuse: GRUPA - Profil , 4.3.2010 kaprařina - nástrahy, návnady

jak to děláte?

A) v osolené vodě17%

B) v ochucené vodě6%

C) v čisté vodě20%

D) v páře54%

E) v aromatizované páře3%

Od 4.8.2010 hlasovalo 35 čtenářů.

90 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

Nkalaban - Profil | St 6.1.2016 13:15:54

Vařím v neosolené vodě ve friťáku, už po první várce je voda tak "nabušená", že ji podle mne není vůbec nutné něčím doplňovat. :) Napařování jsem zkoušel jednou, ale moc to nefungovalo, koule moc nedržela pohromadě. Letos možná znovu vyzkouším, uvidíme.

NChosé 2 - Profil | St 6.1.2016 12:58:21

GRUPA >> Jasně až v předjaří tě opět chytne friťák:-)

NPvl - Profil | St 6.1.2016 12:54:28

GRUPA >> :o§))

NGRUPA - Profil | St 6.1.2016 12:53:48

Pvl >> jasno mám, nevařím, kupuju. :-)
Zatím..

NPvl - Profil | St 6.1.2016 12:51:04

Chosé 2 >> Tak je spravne tak to ... :o§) Je možné ,že nemá ještě jasno, jestli osolenou vodu nebo nikoliv :o§))))))

NChosé 2 - Profil | St 6.1.2016 12:47:46

Pvl >> Ale že si kolega Grupa moderátorsky hlídá tu svoji před několika lety založenou diskuzi :-)

NGRUPA - Profil | St 6.1.2016 12:45:06

Pvl >> dám mu ještě šanci. :-)
Ale klidně jeho sbírku karet rozšířím. :-)

NPvl - Profil | St 6.1.2016 12:43:51

GRUPA >> Dej mu redku a bude klid .

NFishky - Profil | St 6.1.2016 12:42:22

u.x.a. >> tím sis tak leda obkládal čelo :)

NGRUPA - Profil | St 6.1.2016 12:40:06

u.x.a. >> vrať se k vázání a neprovokuj..
;-)

Nu.x.a. - Profil | St 6.1.2016 12:23:13

já vždycky vařil boleléz ve vodě s octem v poměru 1:1

NSlavíček - Profil | St 6.1.2016 12:21:00

mathysek >> jak napsal tavris kdyz je namocis jde s nimi hazet i mekcimi ale rychli rozpad dela hlavne slozeni struktura

NChosé 2 - Profil | St 6.1.2016 12:21:00

Tavris29 >> Jo a rozmočí se mu:-o))

NTavris29 - Profil | St 6.1.2016 12:16:01

mathysek >> před kobrováník koule namoč a nic se ti nerozletí.

Nmathysek - Profil | St 6.1.2016 12:12:11

Slavíček , Díky :)

NSlavíček - Profil | St 6.1.2016 12:05:48

mathysek >> vic rozpustnych slozek hruba struktura

Nmathysek - Profil | St 6.1.2016 12:03:15

zdravím, chci se zeptat co mám udělat pro rychlejší rozpad boilie ve vodě aniž by se mi kule rozpůlili při hodu kobrou. díky

Nsteenli - Profil | Po 30.7.2012 20:44:52

Tomajo >> Cau mohl bych te poprosit o radu chci si zacit delat doma boilies a potreboval bych zakladni vec co si mam zakoupit za smesi na vyrobu zakladni smesi a jaky aroma nebo esence si mam zakoupit.Dekuju moc

Nsteenli - Profil | Po 30.7.2012 20:44:03

Pavel Z >> Cau mohl bych te poprosit o radu chci si zacit delat doma boilies a potreboval bych zakladni vec co si mam zakoupit za smesi na vyrobu zakladni smesi a jaky aroma nebo esence si mam zakoupit.Dekuju moc

Nsteenli - Profil | Po 30.7.2012 20:43:44

Malda512 >> Cau mohl bych te poprosit o radu chci si zacit delat doma boilies a potreboval bych zakladni vec co si mam zakoupit za smesi na vyrobu zakladni smesi a jaky aroma nebo esence si mam zakoupit.Dekuju moc

Nsteenli - Profil | Po 30.7.2012 20:43:27

Heri >> Cau mohl bych te poprosit o radu chci si zacit delat doma boilies a potreboval bych zakladni vec co si mam zakoupit za smesi na vyrobu zakladni smesi a jaky aroma nebo esence si mam zakoupit.Dekuju moc

Nsteenli - Profil | Po 30.7.2012 20:43:01

JSOB >> Cau mohl bych te poprosit o radu chci si zacit delat doma boilies a potreboval bych zakladni vec co si mam zakoupit za smesi na vyrobu zakladni smesi a jaky aroma nebo esence si mam zakoupit.Dekuju moc

NGRUPA - Profil | Ne 10.10.2010 8:59:24

Tak jsem to na konec dělali kvůli času, jak ve friťáku, tak ve vodě. Výsledek nebyl vůbec špatný, jen chyběla větší ryba..:-))))

NHeri - Profil | St 25.8.2010 8:10:26

GRUPA >> kdepak,koulim jen pro sebe a blizke okoli ale uz dloooouho a tak si to snazim co nejvice zjednodusit a zefektivnit-a predevsim,bavi me to.

NGRUPA - Profil | Út 3.8.2010 10:01:45

Heri >> ty se tím asi živíš co???

NHeri - Profil | Po 26.7.2010 12:15:09

rychle a efektivni

NHeri - Profil | Po 26.7.2010 12:13:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

konvektomat nemam ale resim to takhle.....

NGRUPA - Profil | Po 26.7.2010 11:42:49

wena >> krokety???

Nwena - Profil | Po 26.7.2010 10:41:16

Vařím s přidáním trocha AMK po vyplavání tak 3 min a vše ok

Nfeederforever - Profil | Po 26.7.2010 9:49:47

podle mne je to uplne sumak vysledek je skoro stejny

NStrnda - Profil | Po 26.7.2010 0:02:05

Ja si myslim ze je to jedno jestli tak ci onak.Jestli se ti budou nektery rozpadavat tak je nahazis stejne do vody:)jinak pri vareni pouzivam sul a pak jeste zbytek tek potravy nebo AK.

NGRUPA - Profil | Ne 25.7.2010 15:27:51

Pavel Z >> v mém provozu by to byl opravdu zbytečný rozmar.

NMalda512 - Profil | Ne 25.7.2010 15:23:02

GRUPA - >> Zdarec. Já to vidím tak že to nahrnu do fritáku a neřeším vodu. Napařím ty guličky v obyčejné vodě. Znám kluky co do vody ještě nalévají esenci ze které vyrábí koule aby se dostala i z páry do boili. Nevím jaký to učinek, ale každý má přece to své Know how

NPavel Z - Profil | Ne 25.7.2010 14:57:15

GRUPA >> Tak musíš zatlačit na šéfa že je to nutnost v dnešní době :-))))

NGRUPA - Profil | Ne 25.7.2010 14:47:25

Pavel Z >> to je mi jasný, dělám v kuchyni.........

NPavel Z - Profil | Ne 25.7.2010 14:42:28

GRUPA >> To je velká škoda je to pohodlný

NGRUPA - Profil | Ne 25.7.2010 14:40:54

Pavel Z >> nemám možnost................

NPavel Z - Profil | Ne 25.7.2010 14:38:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vařím boili v konvektomatu na páře a nemá to chybu

NSampus - Profil | So 3.4.2010 13:29:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

GRUPA - >> Ja už dlhe roky namiesto varenia parim,straca sa z boili ovela menej živin ako pri vareni.Jednu nevyhodu to vsak ma kym pri vareni vam uvarena gulicka vyplava pri pareni musime skusat napr.priemer 20 parime cca 7 min. rozlomime jednu gulicku a podla toho bud uberieme alebo pridame cas varenia.Parim v naparovacom hrnci.Presvedcil som manzelku ze takuto vec potrebujeme pretoze je to zdrave.Po par obedoch ked sme zistili že takto uvareny obed zje akurat tak pes mi samozrejme ostal na ryby.

Nhuslista - Profil | Pá 2.4.2010 21:50:32

Tomajo >> lepsi sposob ako varit vo vode je parit vo friteze? Ty uz si prestal s varenim vo vriacej vode?

Nkratiknot - Profil | Pá 19.3.2010 18:14:21

tak vodu oslaď a osol máš to

Nmeďo1 - Profil | Pá 5.3.2010 8:42:18

Ja som doteraz boili varil, ale asi presedlam na naparovanie, len ma to jednu nevyhodu nemam stary fritak, asi nieco zmajstrujem z hrnca. A k tek tvojej otazocke, ja napr. varim boili vo vode s pridanim rybacieho bujonu, skusal som to aj s partiklom a nedam si nato dopustit. Po zakrmeni 3kg partiklu uvareneho v bujone som bol milo prekvapeny, ze v decembri som este chytil kaprikov. Toť vše

Nkopecek - Profil | Čt 4.3.2010 17:41:44

na ovocné boilie dávám do vody melasu a na masové např. lososový olej

NTomajo - Profil | Čt 4.3.2010 17:06:25

Vitali >> ty taky.

NTomajo - Profil | Čt 4.3.2010 17:06:00

JSOB >> jasně, každá směs, může potřebovat něco jiného. Já používám 7 druhů směsí a u každé mi bohatě stačí to co jsem psal níže.

NVitali - Profil | Čt 4.3.2010 17:05:14

Tomajo >> To já ještě letos nebyl nikde...ale určitě si to vynahradím:-) Tak ať máš letos štěstí...

NTomajo - Profil | Čt 4.3.2010 17:03:37

Vitali >> chytal, ale jen s feedrem. Za to kámoš už má několik kaprů letos.

NGo-To - Profil | Čt 4.3.2010 16:59:23

hoši asi to taky vyzkouším, jste mě pořádně navnadili :o)))

NJSOB - Profil | Čt 4.3.2010 16:54:34

Tomajo >> Ja mam svoji smes a kdyz jsem ji neproparil tak mi pri suseni praskaly kulicky. Delam to tak 7-10min prumer 18mm. Myslim ze to nicemu nevadi a mam jistotu.

NVitali - Profil | Čt 4.3.2010 16:51:40

Tomajo >> No nevím...na víkend hlásí zase - 8, ty už si letos chytal?

NTomajo - Profil | Čt 4.3.2010 16:48:56

Vitali >> nemáš zač. A neboj za chvíli už to půjde :-)))

NVitali - Profil | Čt 4.3.2010 16:47:53

Tomajo >> Oukej, tak díky za radu....bude to pro mě i lepší než to vařit ve vodě....Ale už aby ta koule ležela ve vodě a né ve friťáku :-)

NTomajo - Profil | Čt 4.3.2010 16:43:29

Vitali >> nechávám boilie 16mm tak 3-4min. a 20mm tak 4-5min. Záleží jak moc chci tvrdé, někdy dělám i 20mm jen 3 minutky. Chce si to vyzkoušet na pár kuličkách, protože každá směs je jiná.

NVitali - Profil | Čt 4.3.2010 16:37:27

Tomajo >> Mylsím tak nějak celkově, kdybych si uválel boule a chtěl je taky vařit takhle na páře ve friťáku, tak jak dlouho je tam mám nechat :-)

NTomajo - Profil | Čt 4.3.2010 16:36:13

Vitali >> čauec, myslíš přímo ty na fotce??? :-)))

NVitali - Profil | Čt 4.3.2010 16:22:30

Tomajo >> Nazdar....a jak dlouho takhle ty koule vaříš nad tou párou? :-o

NTomajo - Profil | Čt 4.3.2010 16:16:45

oskus >> ani já nejsem názoru, že by mě to nějak zdržovalo oproti vaření a proto už jsem taky min. 3 roky boilie nevařil :-)

Noskus - Profil | Čt 4.3.2010 16:14:25

Tomajo >> tak, tak nemyslím že by to bylo pomalejší

NTomajo - Profil | Čt 4.3.2010 16:13:40

oskus >> jasně, takhle je to akorát, a než se boili napaří, tak připravím z těsta další várku a odsejpá to dobře

Noskus - Profil | Čt 4.3.2010 16:08:51

Tomajo >> přesně tak kuličky jen vedle sebe co se vejde na dno sítka

NTomajo - Profil | Čt 4.3.2010 16:06:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

GRUPA >> ve friťáku

Noskus - Profil | Čt 4.3.2010 16:04:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Do friťáku dám vodu tak 5cm pod sítko a vařím v páře 5 min

NGRUPA - Profil | Čt 4.3.2010 16:02:42

Tomajo >> a v čem to prosím tě vaříš?, Teda paříš.

NGRUPA - Profil | Čt 4.3.2010 15:57:13

carper7 >> je za potřebí vařit malé množství boilie ve větším množství vody, aby ochlazení vody bylo co nejmenší. A v té páře to taky není hned, navíc je nevýhoda, že to musí na něčem ležet a tím pádem to není tak rovnoměrně prohřáté, jako ve vodě.

NGo-To - Profil | Čt 4.3.2010 15:47:20

carper7 >> pára musí být určitě dobrá, ještě jsem nezkoušel - pokud k vaření bobulí použiješ fritovací hrnec, tak určitě bod varu neztratíš ................. p.s. jak dlouho to v té páře míváte ???

NPvl - Profil | Čt 4.3.2010 15:44:53

carper7 >> Veš friťáku teda moc neklesá bod varu .

Ncarper7 - Profil | Čt 4.3.2010 15:42:47

Nejlpší je dělat na paře.Nevyluhuje nic z bojlís.A plus skracuje o trochu čas úpravy,lebo když přidáme bojlís do vody klesá bod varu.Trvá určitý čas až znovu se uvede do varu. U páry to odpadá.

NDandys - Profil | Čt 4.3.2010 15:31:22

GRUPA >> Jak píše Tomajo. 5kg v páře nic není, to je chvíle. A máš 100pro jistotu, že se nic nikam nevylouhuje

NTomajo - Profil | Čt 4.3.2010 15:30:50

GRUPA >> zrovna dneska jsem udělal 6kg koulí v páře a od výroby těsta až po úklid jsem nepřesáhl 3 hodiny :-))) a to jsem ještě odskakoval v PC.

NGRUPA - Profil | Čt 4.3.2010 15:28:19

Dandys >> jenže vařit třeba 5-kg doma v páře? To by bylo na celý den, jedině v práci v konvektomatu a podělit se i s nejvzdálenějším hostem o tu fantastickou vůni japonského korýše......