Zbraně na rybách

Zajímalo by mě, jestli nosíte na ryby nějakou zbraň s obavou o vaši bezpečnost. V minulém roce jenom na mostecku byly dva případy, kdy byl napaden rybář, který se bránil pistolí a útočníka zabil. Jelikož chytám pozdě do noci a jsem u vody sám, začínám mít různé obavy o svoji bezpečnost. V našem okrese je mnoho tzv. " ubytoven pro nepřispůsobivé občany", které samozřejmě jsou na kraji města právě kolem ryb. revírů. Kolikrát sedím na rybách a za mnou putují tlupy těhto grázlů. To má potom člověk strach o výbavu v hodnotě x tisíc, o život a nevím o co všechno.
Autor diskuse: Kosmak - Profil , 3.11.2005 všeobecné - ostatní

Wamp - Profil | Po 8.4.2013 16:48:22

samozřejmě někdy také zůstává doma, poté malinká legálně držená a spolehlivá ČZ vz. 92, 6,35mm...

Wamp - Profil | Po 8.4.2013 16:46:59

Tady je jedno bezpečnostní zařízení, které mě a mé blízké hlídá na rybách značky: ROTVAILER (nemá respekt absolutně před nikým a před ničím) své blízké miluje a hlídá....

fotojakes - Profil | Út 2.4.2013 19:34:15

Bin Ládin >> tohle jsem přeci nepsal a ani bych to nedělal. Takovou blbost jsem udělal jen jednou a to už je opravdu dlouho. S tím nožem na mě regulérně zaútočil a nepomohlo ani když jsem na něj řval a couval dozadu, prostě mu nějak šiblo a já se o život sakra bál.

Bin Ládin - Profil | Út 2.4.2013 19:25:07

fotojakes >> Jenže když jich tam bude víc a budou mít maximálně blbý kecy, nebo si něco půjčej (ani na tebe nevytáhnou cojávim kudlu) a ty tam začneš mávat gunem, nepřijde mi to jako košer použití v krajní nouzi, ohrožení života a zdraví.. V takovém případě by se snad mohli legitimně bránit gunem oni..

fotojakes - Profil | Út 2.4.2013 19:20:05

Poušťák >> to jich přišlo asi deset, každý si něco "půjčil" a po chvilce sbalili a šli pryč, brácha dostal pár facek, že na ně řval ať to vrátí a šel domu.

edit: a to bylo v parku u kostela, kde bylo lidí jak sraček a nikdo mu nepomohl.

Poušťák - Profil | Út 2.4.2013 19:14:00

fotojakes >> za pruty ne,ale za discmena bych střílel...o)))))))))))))))))

fotojakes - Profil | Út 2.4.2013 19:11:08

tomsa >>Cikán jí viděl jen u pasu. Z nožů mám opravdu respekt a rvát s někým kdo na mě bezhlavě běží s kudlou opravdu zkoušet nebudu:-). Ber to tak, že on, nebo oni jdou obrat bezbraného rybáře a hrají to na to, že jsi sám a jich je víc. O tom riziku vím, ale je daleko menší, než že tě ukopou, nebo ubodají.

Jedinou nekonfliktní možností je nechat se obrat, což mého bráchu dovedlo k tomu, že přestal chytat ryby, když mu tříkrát za sezonu sebrali vše, včetně kola a diskmena.

FRANK71 - Profil | Út 2.4.2013 19:09:56

Dnešní doba je divná,každou chvíli člověk v televizi vidí, jak jeden řidič na druhého míří zbraní, a to jen zdůvodu, že jede pomalu nebo mu zaparkuje na místo. a jak se zdá člověk není v bezpečí aniv přírodě u vody, nebude to dlouho trvat, kdy se rybáři postřílí kvůli místu.

Bin Ládin - Profil | Út 2.4.2013 19:02:33

soulfly >> :-D

soulfly - Profil | Út 2.4.2013 18:58:39

Koukám u vody je to samej přísňák. :-)

vinetue - Profil | Út 2.4.2013 18:49:02

Lidi myslím že bychom se měli všichni uklidnit a nechat to být. Když se chceš umět bránit tak se vykašli na teleskopy, nože, mačety, pistole, plynovky atd... Základem všeho jsou ruce a vaše tělo :-). Tak si zjisti kde je nejbližší sebeobrana a začni chodit :-) .

Gagi - Profil | Út 2.4.2013 18:48:09

Jsem rád za smír! Nicméně si ještě neodpustím že první kdo přestřelil jsi byl ty.

tomsa - Profil | Út 2.4.2013 18:48:08

fotojakes >> Pokud chodíš se zbraní, nikdy ji nevytahuj jen na zastrašování. Můžeš se dostat do situace, kdy útočník taky vytáhne zbraň a on bude odhodlaný ji použít. Pak jsi v háji jak baťa s dřevákama.

fotojakes - Profil | Út 2.4.2013 18:26:58

Bin Ládin >> jsem také pokakánek a bez toho kusu železa k vodě vyjdu jen, když ho zapomenu. Nevím jak ty, ale já už si to užil třikrát na rybách a pak párkrát na ulici. Jen jednou jedinkrát se stalo, že byl lapka, či útočník sám, jinak vždy ve více lidech. Ten co přišel sám byl cikán nadranej toluenem, který mi málem sebral nůž (k čemu ho asi chtěl?) a pokoj dal až ve chvili když viděl pistoli. Také jsem se nachomejtl k rvačce v noci na ulici a jeden z těch blbů si usmyslel, že se chci asi také prát a rozběhl se na mě. Nevím jak by to dopadlo nemít jí zase u sebe, když on měl kuchyňský nůž jak kráva (čepel tak 20cm).

Ono se o tom hezky povídá, ale v realitě zjistíš, že stejně budeš jen těžko reagovat takhle v klidu a pohodě jak popisuješ, tedy pokud k tomu nejsi trénovaný. Navic si musíš uvědomit, že útočník takhle v pohodě reagovat nebude už vůbec, kolikrát je vystresovanej víc než sám napadený, protože to dělá pod tlakem (nemá na fet, automaty, apod...) a sám má strach co se bude dít.

Třeba ty problémy přitahuji menším vzrůstem a tím, že často chodím k vodě sám, ale tady na Mostecku se do nějaké nepříjemné situace dostal snad každý rybář.

Poušťák - Profil | Út 2.4.2013 18:14:21

Maxi Sob >> oo)))))))))))

Bin Ládin - Profil | Út 2.4.2013 17:59:26

GRUPA >> Protože je to tu tlupa "pokakánků" kteří by si k vodě nejraději tahali kulomet, protože zrovna je chtějí všichni napadnout/okrást/znásilnit:-D Důležité je si k vodě tahat celou výplatu (nedokážu si představit reakci kudličkáře, který při požadavku peněz dostane 26,- Kč na dřevo s omluvným výrazem, víc toho nemám).. Už vidím zloděje, jak přiběhne, vytáhne z vidliček jeden prut, začne ho skládat, pak druhý, ve finále na sebe narve hromadu bagáže (co se vám kolikrát ani nevejde do auta) a začne bleskově sprintovat v dál:-D Dobré by bylo se předem zlodějů dotázat, zda dokáží plavat a potápět se, a následně cajky se šrajtoflí naházet do vody se slovy hopla, sorry.. To že většina lidí při pohledu na rybáře prohodí se zvedlými koutky něco o tichých bláznech a jde dál tu nikdo neřeší..

PYTLAKS - Profil | Út 2.4.2013 17:44:20

mipa >> tak do sz

mipa - Profil | Út 2.4.2013 17:38:11

PYTLAKS >> je tomu tak 6 let ... a když zde vidím ty reakce, napadání a "urážky", tak snad není ani nutno konkrétní místo zveřejňovat - mají tam i slušné nimrody a ti chytají ryby a potom by tu byla teprve pořádná mela co svět neviděl :-o))))))))) ... asi tak - nezlob se !!!

mipa - Profil | Út 2.4.2013 17:25:47

Gagi >>vím, že je to těžké a tvého kamaráda, pokud nevydržel boj se řvoucíma tupcema lituji, ale obraz skupiny, bohužel, se vytváří pochybením jednotlivců ... třeba jako u pejskařů (myslivci v tom nejsou sami) a jejich svěřenců, kde jednotliví psi pokoušou člověka a nikdo většinou neví ani proč, nejsou svědci a vše je tvrzení proti tvrzení a následně stejně všichni z okolí již chtějí zakázat ta "problémová" plemena co koušou ... ale že je to selhání jednotlivce nikdo taky neřeší, přesto, že jich jsou v republice tisíce a v pohodě !!! prostě to je tak a já ani ty s tím nic nenaděláme - a v obou případech je to škoda a slušného nimroda to mrzí zrovna tak, jako slušného pejskaře ... !!!!!!!
ty jsi nimrod a já jsem pejskař, ale přesto si myslím, že není důvodu se svými pěknými koníčky končit a obviňovat někoho z alibismu, spíše to svoje propagovat, byť třeba jen na místní úrovni a věř, že to má cenu :-D)))))) ... vem to z nadhledu a klíííííd ! .... čus a pohodu ...

GRUPA - Profil | Út 2.4.2013 17:21:03

Kdybych tušil, že dotaz na prodej jedné pistole, způsobí takové bouřlivé debaty, tak to zde asi ani nezkusím a po letech to tady neoživím. Už chápu, proč zde v bazaru není povolená inzerce zbraní.......

minatrix - Profil | Út 2.4.2013 17:15:54

Zbraně kategorie D
Zbraněmi kategorie D jsou

a) historické zbraně,

b) zbraně jednoranové a dvouranové zkonstruované na principech doutnákových, kolečkových, křesadlových nebo perkusních zámkových systémů,

c) palné zbraně určené pro střelbu náboji typu flobert s energií střely na ústí hlavně do 7,5 J,

d) plynové zbraně na vzduchovou kartuš,

e) plynové zbraně, u nichž kinetická energie střely na ústí hlavně dosahuje nejvíce 16 J,

f) expanzní zbraně a expanzní přístroje,

g) mechanické zbraně, u nichž je napínací síla větší než 150 N,

h) znehodnocené zbraně, na kterých byly provedeny takové nevratné úpravy, které znemožňují jejich použití ke střelbě,

i) zbraně, na kterých byly řezem provedeny takové úpravy, které odkrývají alespoň částečně vnitřní konstrukci zbraně,

j) neaktivní střelivo a munice a

k) zbraně neuvedené v kategoriích A až C.

Bin Ládin - Profil | Út 2.4.2013 17:14:30

FRANK71 >> Pokud se na to díváš z pohledu zákona (kterým se oháníš), je les veřejně přístupné místo, stejně jako hospoda a kuš spadá do stejné kategorie jako airsoft gun.. To, že je dopad při zásahu kuličkou vs. šipka z kuše někde jinde je věc podružná.. Ono zase není kuše jako kuše a kolega nepsal, co to bylo zač:-)

Bin Ládin - Profil | Út 2.4.2013 17:09:22

PYTLAKS >> Nemusíš.. Stejně jako na kuši (kterou si prý sestřelovali klobouky), luk, vzduchovku, nebo třeba dvouhlavňovou předovku, která je na olověné koule a prostřelí 2 chlapy zasebou.. Stejná kategorie zbraně..

PYTLAKS - Profil | Út 2.4.2013 17:05:50

mipa >> kde se to stalo s tím psem?

Maxi Sob - Profil | Út 2.4.2013 17:05:44

Poušťák >> Tak speciálně pro tebe že nejsou levý obě

PYTLAKS - Profil | Út 2.4.2013 17:04:04

Bin Ládin >> na soft musíš mít zbroják?pochybuju že někdo bude potrestán za to,že tě osolil plastovou kuličkou,to jen kdyby ti vystřelil oko,neříkám,že je to správné,ale je to tak