Týdenní počet ponechaných ryb | MRK.cz

Týdenní počet ponechaných ryb

Jste pro zavedení týdenního limitu ponechaných ryb?
Autor diskuse: Vikasgard - Profil , 14.11.2017 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Souhlasili byste s ročním limitem ponechaných dravců? (štika, candát, bolen, sumec)

A) 5ks/rok44%

B) 10ks/rok26%

C) 20ks/rok11%

D) Bez ročního omezení18%

Od 20.11.2017 hlasovalo 61 čtenářů.

standas - Profil | Út 27.2.2018 19:16:03

Ne!

RK - Profil | Pá 1.12.2017 15:21:46

dyndy >> a když zdoláváš a vyvážíš a zdoláváš a vyvážíš a pak zas a zas, tak ráno jedeš chrápat domů, nebo zavezeš a chrápeš, zavezeš a chrápeš, nebo jak to je?

dyndy - Profil | Po 27.11.2017 21:05:35

MrKos >>Hele, to nevím.. Někdy spím v bivaku a chytám s hlásičema (hanba mě, v očích WaM vláčkařů takový nesportovní lov....), ale dost často prochodím hodiny u řeky s přívlačákem. Jelikož rybařím už 40 let tak můžu konstatovat, že každý způsob lovu má svoje kouzlo a třeba, když se to povede a celou noc máš záběry a vyvážíš a zdoláváš a vyvážíš a zdoláváš, tak to moc o lenosti a pohodlnosti není.

Vikasgard - Profil | Po 27.11.2017 21:04:26

Gentlemani, kdo chce víc, může prosím rozvíjet teorie zde

https://www.mrk.cz/diskuse.php?id=751551

dyndy - Profil | Po 27.11.2017 20:58:59

FRANK71 >> Jo ták, takže nadávka...

Vikasgard - Profil | Po 27.11.2017 20:54:58

Mrknato - Pokračování jinde. Poslal jsem ti pozvánku. Tady už FAKT NE!!!

MrKos - Profil | Po 27.11.2017 20:48:37

Vikasgard >> ležení v bivaku u samoseku nelze považovat za žádný vývoj, ale jedná se spíše o vyvrcholení lidské lenosti a pohodlnosti

FRANK71 - Profil | Po 27.11.2017 20:42:08

dyndy >> wostrej a moderní kaprař.

dyndy - Profil | Po 27.11.2017 20:40:45

Mrknato >> Co to je WaM? Prosím dekódovat.

Mrknato - Profil | Po 27.11.2017 20:14:47

Vikasgard >> Já nic nezakazuju!!!!!!!!!! Kde jsi to našel?????????
Vyhláška 197/2004 zakazuje systém samoseku, který RS nekontroluje!!!!! Kolik povolenek jsi zadržel ty, za tento vyhláškou zakázaný způsob lovu? Sebral jsi noty Havlíčkovi, Tomimu, Hrušínskému? Asi ne, to bych od tebe očekával přespříliš.......
Společný rybolov za cca 6,-Kč/den moc vývoje , jako lov na soukromácích 500,-Kč/den neumožňuje. Pokud se mýlim, vypočti mi to...))))) Moderní trendi si bohužel s patřičnou kontrolou mohou lajskout jen soukromáky a to ještě na nerevírech, ale to ty jistě víš, ale jen "prudíš"....))))

Peníze ve svazech jsou, o tom se nemusíme dohadovat. Pouze někdo kompetentní musí se zpětnou vazbou rozhodnout a zdůvodnit kam a proč. Pokud svaz neplní svůj základní cíl, tak se nemůže spasit plněním zástupných cílů, jak se děje.

Mrknato - Profil | Po 27.11.2017 20:02:37

FRANK71 >> To je síla. Já asi založím petlici pro zákaz, absolutní, WaM kaprařiny samosekem z biwi.

Mrknato - Profil | Po 27.11.2017 20:00:27

lipan >> Tak demagog jsi ty, pokud za reál posuzuješ v MRS Svitavu1. Revír s 30ha a 750000 na zarybnění. O tento revír tentokrát opravdu nejde, tedy můžeš vychladnout. Jsi zcela mimo, pokud si myslíš. že o zarybňování rozhoduje MO a pokud ano, je to v systému společného rybolovu špatně.

Jinak ohledně ČRS nevíš o čem je řeč. Rozpočet MO se nevztahuje na zarybnění revírů o které dotyčná dle zákona "pečuje". To je tvoje totální neznalost a ta tě z další reálné diskuse vylučuje. Každá MO v ČRS má svůj rozpočet a ten je nezávislý na VRP, zarybňování a dekretech. To se divíš, co? Není co konat, pokud si to MO na scůzi schválí, a aby neschválila, jsou to její prachy a prachy pro její čilimníky a lejich soukromáky. Fakt to neřeš z pozice MRS a hrajiho konceptu.

Kalopa - Profil | Po 27.11.2017 19:58:04

FRANK71 >>
Snad ten odkaz půjde :D

FRANK71 - Profil | Po 27.11.2017 19:54:20

Kalopa - Profil | Po 27.11.2017 19:46:50

Hoši ten kapr se se.e do vod pouze a jenom kvůli masarkam. Nenažraným prasatům co po sobě nechají bordel a jak nedostanou ty svý dva na vycházce tak svaz dělá hov.o a všechno je drahý. Neznám kaprare který by měl radost z Tatry nasadaku. Takže prve začneme u těch plnicu mrazaku, davejme kaprovi menší prostor a zbyde na ostatní.

Vikasgard - Profil | Po 27.11.2017 19:38:30

Mrknato - Na jedné straně tvrdíš, že svaz nesmí nic zakazovat, resp. omezovat, na druhé straně bys nejradši zakazoval zbůsoby lovu a nástrahy typu boilie. To nechápu. Je sice krásné, pokud by chtěla črs navazovat na tradice, ale musí se vyvíjet. Nemůže přece zamrznout. Lov na kolínka, na ťukačku má svoje kouzlo a sám ho rád praktikuju, ale doba se mění a za několik desítek let to prostě bude retro, stejně jako dnes lov na bambusové pruty. (tím nemyslím, že lov na bambusy něco špatného).

S tou bílou rybou nemám takový výhled. Ale říkám si, kolik by asi tak stálo dosazení perlínů a plotic a ouklejí.. Hádám ale na kilo mnohem levněji než kapr?
To, kde peníze jsou, se můžeme dohadovat hodiny, ale stejně těžko zjistíme, kde se doopravdy nachází--to asi nemá cenu. Leda by se tu zjevil předseda črs a řekl: pánové, sedím na půl miliardě. Protože to ale spíš neudělá, vycházel bych z toho co hmatatelné je. A to jsou peníze (teoreticky) ušetřené na kaprovi..

lipan - Profil | Po 27.11.2017 19:26:39

Mrknato >> Tak se ty demagogu podívej na tabulku, kterou sem dal někam kakr. Je tam jak plán, tak skutečnost. A je tam dost i reofilních druhů, kterým přilepšujeme nad plán. Samozřejmě je to za náš revír. Ostatní mne až tak moc detailně nezajímá, neb každý PS má své členy, kterým se výbor zodpovídá. Pokud ti vadí hospodaření vašeho PS tak přestaň plkat na MRKu, spoj se s lidmi, kteří chodí na výročky a konej.
Jinak je vidět že jsi dělal alespoň 5 let ekonoma nějaké MO, když tak přesně víš, kam jsou peníze. Nebo se ti to zdálo, či jdi to slyšel od nějakých kolegů v rauši při lovu kapra mezi 24 a 2. Jinak Ti doporučím sledovat dokumenty vašeho resp. jakéhokoliv PS ve sbírce listin u obchodního rejstříku, které tam musí být dodány od roku 2014 i zpětně. Na rozdíl od soukromáku, kde si majitel může dělat co chce, to ve spolku moc nejde. Vše je pod kontrolou a vše lze dohledat. Tedy pokud někdo je ochoten kontrolovat a hledat a ne jen tlachat svoje bludy. A opakuji, pokud narazíš na křivárnu, kterou nikdy nemohu u jiných zcela vyloučit, tak konej. To budeš zcela jistě užitečnější než stálým plácáním na téma BP.

Mrknato - Profil | Po 27.11.2017 18:21:14

Vikasgard >> Ty se mi snad jen zdáš...... Viděl jsem na fotografii ze schůze MO rozhicovanýho Davida Havlíčka, co kosí štiky v květnu.... To mi stačilo.
Svaz nemá co zavádět!!!!!!!!
Svaz nemá co zavádět ve VRP, který obdržel od státu a členi mají jen lovit, dle podmínek státu, pokud si koupí povolenku. Pokud to jsou komunisti a chtějí hlasovat o změně systému jakéhokoliv, pak ano, ale pak by to všichni měli vědět.

Vydrbávají ti, kteří za VRP považují lov kapř, lov 24, lov kapř 70cm, lov samosekem, lov na bolelíz, můčky, oleje, kyseliny z biwi, s lehátky, příposlechy a hlásiči. To je ta tradice, na kterou ČRS navazuje? Ani howno kolego, to je to vydrbávání a řekni mi proč?

Ty i já chceme dravce, víc dravců, kteří musí něco žrát a to je bílá ryba. Je všude? Já chci i ty parmy. plotice, proudníky, okouny, tlouště, střevle, lipany, pstruhy, štiky atd. Bez peněz to nejde. Ty peníze jsou v MO a Radě a ta do společných revírů nedává ani za korunu ryb. Pokud ti jde skutečně o dravce navíc, tak ale za peníze navíc a ty jsou tam, kde jsem napsal. Dravce nezískáš omezováním a ani vydrbanými BP..... a ani svazomilcí, která přísahá na pupek předsedy MO...))))

Mrknato - Profil | Po 27.11.2017 18:04:51

lipan >> Jsi zmatený jako luční koník, copyright kakr. MO maji dekrety jen v kopiích a o jejich plnění rozhodují ÚS, u vás celý MRS.
Co je v dekretech je jedna věc, ale zákon hovoří jasně, pokud ho o5 neumlčí nějaká velmi vyspělá BP.....
Ty bohužel nejsi schopen pojmout, že největší díru do rozpočtu ÚS k zarybňování, dělá vyvádění brigád a členských (v ČRS) a za to žádné ryby navíc ve společných revírech nepoplavou. Chápeš to, nebo jen budeš plkat po Potěmkinovsku? Co odhlasují člení na schůzi je nepodstatné, pokud se nejedná o SHMO, nebo to o5 nepobíráš? MO je vymřelý druh, který si svazy oživují pro alibi. To, že názory MO ve VRP operuješ o něčem nasvědčuje......

Vikasgard - Profil | Po 27.11.2017 18:03:04

Mrknato - Nevím, jak představitelé MO a ÚS prosazují to, co si vyjmenoval. Kupříkladu (u nás) plošnou K70 zavedli na žádost členů. Ty vůbec nerozlišuješ co zavedl svaz a co bylo na žádost členů svazem schváleno.
Úplně nechápu s čím a jak chci vydrbávat-to mi prosím vysvětli.
Uživatel MUSÍ dělat restrikce, protože by ve vodě nebyla ani šupina. Dosazovat a dosazovat cokoliv bez následného omezení je jak vyhazovat prachy z okna (i když mě napadlo i drsnější přirovnání). Věřím, že člověk, je nejinteligentnější tvor na světě, ale lidi jsou tupý a nebezpečný zvířata. A je jedno, v jakém odvětví nebo skupině se pohybuješ. Pokud by neexistovala regulační omezení ze strany svazu, byly by naše vody prostě zničené. Člen si nikdy neřekne: "tak teď mám dost, už víc nechci, pátý prut už je moc, apod."
Nevysazuje se jen kapr (co je zase ten kapř? Mohl by sis dát do profilu seznam zkratek a názvosloví? Hodně lidem, včetně mě, bys usnadnil orientaci ). Vysazují se i ostatní druhy-i když asi ne v takové míře, v jaké by si zasloužili, ale odpověď je snadná. Kapr je "levný", má hodně masa a pěkně bojuje. Tři nejdůležitější aspekty. S parmou si zabojuješ, ale není levná a chutná asi taky moc ne. Candát je chutný, ale zase je drahý...a tak by se dalo pokračovat.... Davy kapra milují.
Moje návrhy počítají s menším vysazením kapra a posílení ostatních druhů ryb, anebo silnější násadou. To je špatně?

RK - Profil | Po 27.11.2017 17:55:03

lipan >> souhlas.Nicméně Mrknato poukazuje už dlouhodobě prioritně na biodiverzitu rybích společenstev v našich vodách. A to by měl být hlavní cíl . A ne různé výjimky a kolotoč kolem kapra.

lipan - Profil | Po 27.11.2017 17:36:46

Opravdu množství zde přispívající v čele s Mrknatem přesvědčených o tom že se jejich peníze rozkrádájí je skutečně neuvěřitelný. Kdo z Vás požádal výbor své MO o nahlédnutí do stanoveného zarybňovacího plánu a násadových listů aby si oveřil skutečný stav věci. Kdo pak šel po fakturách k dodavatelům zda rybu skutečně dodali. No a pokud zjistil nesoulad tak podal trestní oznámení na trestný čin zpronevěry na odpovědné členy výboru. Plkání a konspirační teorie vám všem jdou na jedničku. Skutečně chce něco dělat málokdo.
Zkuste pochopit, že pokud by se chtěli bafuňáři tak moc jak píšete obohacovat, tak povolenka už stojí násobky. Jak soukromáky. Koneckonců proto mají různé PS podivné příplatky a poplatky. To jsou prachy, s nimiž si mohou dělat co chcou. Ale když to členi na výroční schůzi odhlasují, tak jejich problém. A tak jak psal kakr. Vybrané prachy prostě na základní zarybnění, revíry a náklady spojené s chodem ČRS a MRS stačí. Až nebudou, tak se zdraží. A je to dané také tím, že někdo bere a někdo ne. Pokud se vám někomu zarybnění vašeho revíru nelíbí, tak se starejte, pokládejte ne schůzi dotazy a žádejte řešení. No a pokud výbor nebude konat, tak si zvolte jinej. Ale bacha aby z těch mladejch MRKařů byl někdo, kdo to chce dělat.

kakr - Profil | Po 27.11.2017 16:45:20

Mrknato >>
No vidíš, konečně se můžeš uplatnit.
Napiš rybářskou kuchařku, nazvi ji Bližší podmínky výkonu rybářského práva a budeš v balíku:-))

Mrknato - Profil | Po 27.11.2017 16:24:11

kakr >> Abych tě uklidnil, tak stejně jako v rybařině jdou proti sobě katastrální vyhláška, sice bez BP, ale s interními předpisy každého z krajských úřadů, přípisů CUZK, jak zpracovávat měření, ale jak měřit, je neměnné a do toho se právníci, zákazníci či obce kupodivu nemontují.........

Tedy shrnuto, jak lovit a kolik bych nechal zákonu a jak připravovat ryby na pánvi, pekáči, bych svěřil BP....)))))

Mrknato - Profil | Po 27.11.2017 16:15:44

Vikasgard >> Strejci v MO a ÚS propagují, prosazují lov kapř 24 hod, samosekem, chemií, z biwi, a bůh ví čím ještě za použítí limitů vylhané míry kapř 40cm a nějaké neidentifikovatelné "horní míry". Proto jdou nejen dravci do pr..... ale ty určitě víš kam, jen s tím chceš vydrbávat. Proč za současné neudržitelné situace, ji chceš dále komplikovat další nesmyslnou restrikcí? Jestli chceš restrikce, tak ti přes noc nadělám LK kbelík dalších nesmyslných restrikcí. A k čemu to bude?
Uživatel nemá restrihovat, ale vysazovat druhy ryb, které se přirozeně nerozmnožují... proč jen kapř se ptá mrknato?

kakr - Profil | Po 27.11.2017 16:07:55

Mrknato >>
Jestli tak měříš jak žvaníš,tak bych si od tebe nenechal vyměřit ani hrob:-))

Mrknato - Profil | Po 27.11.2017 16:05:28

kakr >> A čo vy stě zač, pán kaker? Stě volajaký špión západu?

Co se kontroluje a jak, je jeden velký šaškec, ctihodnosti a měl by jsi to vědět. Jestli se někdo vysmívá, tak je to looooooooooooby kapř, looooby sumce a trošičku i looby duháka, rybařině. Na zarybňování je nutno zapojit profi chovy, nikoliv ty všelidové slety členi MO do svých soukromáků. Tak to nefunguje. Fungovalo to možná před 30 lety, ale to byla jiná situace s původními druhy. Práci všelidových rybářů ve společném rybolovu bych poslal do prdele, herr Kakr. Tam mizí biodiodiverzita i původní druhy.

Jestli chce někdo lovit na společných revírech, tak ne za cenu současné povolenky, která nestačí, ale za všechny lowe co platí lovící, bez jejich přerozdělování. U nás Radě a MO to je zase pro změnu vysmívání se rybářům, kteří chtějí lovit.

Vikasgard - Profil | Po 27.11.2017 15:47:12

Mrknato - Proč to montujes na kapry? Co s tím má společný týdenní počet ponechaných ryb a roční limit dravců?

kakr - Profil | Po 27.11.2017 15:02:27

Mrknato >>
Každý revír v ČR má v dekretu stanovený zarybňovací plán, jehož plnění každoročně kontroluji nejen rybáři, ale i zástupci Kú.
Než začneš psát o ostré tužce a zmizíku tak si uvědom, že se tím vysmíváš práci tisíců rybářů, kteří se na zarybńování revírů podílejí.

Červené karty: malamut