Co změnit v rybářském řádu - zvýšit lovné míry ryb?

Bohužel sem se setkal s pár rybářema, který berou kapra nebo štiku hned jak to má míru, když pak tomu useknou ocas a hlavu, tak nic nezbyde, a je to škoda než ryby vůbec vyroste.
Autor diskuse: stavitel - Profil , 6.1.2015 všeobecné - RŘ, MO, svazy

kasch - Profil | Po 20.4.2015 17:22:29

sven >> Vláďo )))))))))))))))))) já Ti přeji stovky ryb ........víš jak to myslím. Já uznávám koníček jako koníček a né zdroj obživy. Marně pátrám po koníčcích z kterých takhle LIDI profitují jako je to u rybařiny. Myslím tím TY, kteří jsou horší než vydry a kormoráni. Takoví vesměs nejvíce brečí, že nejsou ryby a přitom mají plnou povolenku '' RYB PONECHANÝCH''

kasch - Profil | Po 20.4.2015 17:16:27

Káceč >> ano máš pravdu ........řek jsem 5 myslel 10 ))))))))). Jistě že ponechaných. V časopise RYBÁŘSTVÍ Duben 2015 na str.10 to je jasně naznačeno jak to tady funguje.

Badimura - Profil | Ne 11.1.2015 20:16:37

Mrknato >> No musejí ho nějak hájit, když jim zarybnění na Rozkoši zaplatil kraj.

Mrknato - Profil | Ne 11.1.2015 20:09:58

Badimura >> No tak asi amur s kaprem a sumcem zaplní místo po původních druzích (plotice, proudník, okoun, lipan, potočák, parma, a.j.), kteří emigrovali za fenoménem.......

Badimura - Profil | Ne 11.1.2015 20:03:26

Mrknato >> No ono je to vůbec všechno divný, loni Amur bez míry, letos 70cm.

Mrknato - Profil | Ne 11.1.2015 19:54:47

Stilet >> Mimo nejsi v tom, že územní výbor se nikomu fakticky nezodpovídá a dělá si co ho napadne, vč. BP, jak jsem demonstroval. Proto nápady na změny v RŘ mohou napadat lidi "bezduché a zmanipulované" a nebo "gaunery" co vědí moc dobře, co činí. Podobná story je i o zavádění K70 na některých revírech Vč.ÚS, ale podobné to bude i jinde. Čilimníci jsou opilí mocí, ale to musí jednou skončit a nebo to špatně dopadne, pro většinu.

Můžeme se tady bavit o spoustě věcí, což bohužel ve svazu nejde, za to dík MRKu.

Stilet - Profil | Ne 11.1.2015 19:39:42

Mrknato >> Takže zas tak úplně mimo nejsem...:-) což.

Mrknato - Profil | Ne 11.1.2015 19:19:56

Stilet >> Ty jsi se pomátl už dočista ...... Tyhle cedule jsou čistě soukromým dílem p. Pohla, technika ÚS a zástupce hospodáře, na některých revírech. Rybářský hospodář tohoto revíru se od těch cedulí distancoval, navíc není zaměstnancem Vč.ÚS, jako p. Pohl a čílí se někdo úplně jiný. Tentokrát jsi úplně mimo, jen je pravdou, že někteří zaměstnanci ÚS nejdou ukočírovat. Sám jsem p. Pohlovi telefonoval, byl drzý, a navíc prohlásil, že instruoval RS, aby za vláčku na tomto úseku po upozornění sbírala povolenky..... Takže jsem to projednal s jednatelem svazu a alespoň jsme se dobrali mezi sluchátky, toho, že p. Pohl nedělal dobře. Jestli ty cedule zaplatil ze svého, se budu ptát zástupce, který pojede na konferenci, jelikož Vč.ÚS nekomunikuje a neodpovídá na e-maily. Webové stránky pamatují možná presidenta Havla, blahé paměti....... a jsou plné nesmyslů, stačí nahlédnout. Já nehájím tuto sqadru, ale územní rybolov jako takový.

Stilet - Profil | Ne 11.1.2015 18:58:27

Mrknato >> Tohle mi přijde povědomé - velkopansky si žijící výbor územního svazu si neplní základní povinnosti (do popisu reviru nevloží dle stanov konferencí schválené doktríny) a ještě se čilí, že je na revíru vyvěšena tabule - náhradní varianta schváleného.
Autorem není zástupný hospodář, ale Nepracující hospodář Úz. svazu.

Mrknato - Profil | Ne 11.1.2015 13:58:07

Hospodář, co neví na čem hospodaří tady popisuje případ porušení, které obsahuje zákon a vyhláška ve své tištěné podobě. Zcela jinak by se ale odvíjelo řešení "přestupku, dle BP", které řeší věci, které zákon nezná, nebo nejsou k požadování a předkládání RS, za předpokladu, že údajný přestupce není úplný mamlas.

Na obrázku "taky BP" z našeho ÚS, jejimž autorem je též "zástupný hospodář" jako ty......

Edit: Švejk a lajtnant Dub by to řekli trochu jinak.

kakr - Profil | Ne 11.1.2015 13:31:50

Geometrický vykladač práva je ještě navíc jasnovidec. Nevím, zda používá křišťálovou kouli, či kávovou sedlinu, ale vidí i rozhodnutí nezávislého soudu, který ještě nezasedal.
Viz - soud ho očistí........

V MRS jde hlášení o přestupku (kdy je zadržena povolenka) na příslušný úřad státní správy, který rozhodne zda byl přestupek spáchán (udělí pokutu) či nikoli. Pokud úřad rozhodne, že se přestupek nestal je povolenka rybolovci vrácena. I takové případy se stávají, většinou když je přestupek nedostatečně zdokumentován, což je věcí RS.
Když je přestupek prokázán a pokuta zaplacena následuje fáze dvě. Přestupce je předvolán ke Kárné komisi, která mu udělí nášup v podobě nevydání zadržené povolenky na dobu x měsíců, maximální trest jsou 3 roky. No a z přestupce je rázem trestanec:-))

K časopisu Rybářství, což je offis časopis ČRS jen tolik.
Pokud je v něm dán prostor pro navádění k porušování zákona (vyhlášky) kaprikonou a výrobcem koulís s odkazem na nové trendy EU tak jeho validita je v mých očích v záporných hodnotách.

Mrknato - Profil | Ne 11.1.2015 12:41:51

kakr >> Ty jsi to jen překroutil a říkáš něco jiného, než jsem řekl já a co je uvedeno v časopise Rybářství. Přečti so to prosím a nežvaň.
Dnes si lze vykládat BP jakkoliv. To že si ho nějak vykládají čilimníci, úředníci není bohužel protizákonné. Protizákonné to bude v okamžiku, kdy milice svazu za takové extenzivní BP někomu zadrží povolenku. Soud ho očistí, ale svaz již nikoliv. Proto i pro někoho jasné BP, jsou silně matoucí.....
JUDr. Šíma řiká, že nemůže zasahovat do rozhodování nižších složek svazu, byť by bylo sebehloupější. Tyto složky mají svoji právní osobnost.

Edit : abych tě uklidnil, tak úplně to samé, v bledě růžovém, se děje v MRS....

kakr - Profil | Ne 11.1.2015 10:52:25

Moc pěkné.
Dle vyjádření geometrického právníka MRKu JUDr Šíma jako předseda ČRS zastřešuje spolek, který jedná protizákonně.
Nenalézám slov....................

Mrknato - Profil | Ne 11.1.2015 9:25:25

timb >> Ahoj, jsem z Pardubic, ale nejsem odborník, jen umím číst a chápu. Svoje postřehy ohledně BP jsem diskutoval s předsedou ČRS, který je právník a potvrdil mně, že mnohé BP nejsou BP dle zákona, ale jen doporučení. Toto potvrzuje i v rozhovoru v časopise Rybářství 12/2014, takže podle některých, namátkou hraj, kakr, RST, kváká, fabuluje a lže, jako já, v těchto věcech.
Zákon 99/2004 a jeho vyhláška není vůbec ideální, ale je to něco, na čem může fungovat společný rybolov. Pokud ho někdo nechce, tak bude vymýšlet hovadiny a posunovat neposunutelné do aleluja.

Bude tvrdit, že hospodaří, i když vykonává některé činnosti pro vyšší org. složku uživatele a ohánět se rozhodnutím s kulatým razítkem určené jeho nadřízené složce, bude vylepovat info tabulky u revírů a trvdit, že jde o BP, bude požadovat, aby RS, ke které nemá žádný nadřízený poměr, požadovala u kontroly i členskou legitimaci, zadržené CS a CE povolenky zasílala ne tomu kdo je vydal/ prodal, ale tomu ÚS, kde se údajný přestupek stal, odebírala povolenky, kdo má u sebe rybářský batoh, či sklenku od vypitého piva, muškaří s muškařskou šňůrou menšího průměru, že může vyčleňovat místa pro rybolov, měnit rybolovné způsoby, míry ryb a počty ponechaných ryb bez vyjímky příslušného RO, že stále může umožňovat podnájem části revíru jiné osobě (Jč.), že může řešit stanování a parkování aut, a.j. a.j.

Tohle není slovíčkaření, ale kroky k rozkladu společného rybolovu.

timb - Profil | Ne 11.1.2015 0:20:27

Madop >> Hele je to celkem složitý.Mám pár známejch kaprařů, jejichž nadšení sice nesdílím ale jsou v pohodě.Chytaj tak jak maj, nic neochcávaj.Ale na druhou stranu to co většinou potkávám na Labi nebo písákách se nedá nazvat jinak než dobytek.
A teď si vem, jak poznáš kapraře(rybáře) kterej je v pohodě, održuje atd a kterej ne?
Taky ti kolem z bivaku může vylézt alibistický hovado s mikynou od Kučery,koulema od Nikla a čepicí od Krásy.
A když je těch dobytků většina, tak jsou pak všichni v jednom pytli.

timb - Profil | Ne 11.1.2015 0:14:26

kabo >> Ty jsi asi moc nečetl příspěvek na který jsi reagoval že?

kabo - Profil | So 10.1.2015 23:20:13

timb >> Kde se v tak mladém člověku bere tolik zloby? Když už říkáš, že bordel dělaji hlavně kapraři, jestli to nebude tim že drtivá většina se pravě věnuje kaprařině. To že je někdo kaprař s tim nema nic společneho, je to o lidech! A tu poslední větu nebudu raději komentovat... :-(

Madop - Profil | So 10.1.2015 22:40:19

timb >> Ty stany tam stejně jsou tak proč z toho alespoň něco nemít.

timb - Profil | So 10.1.2015 22:12:31

Madop >> No v noci jde taky sbalit všechno co se chytne.Jde to i normálně ale nonstopka by tomu moc nepomohla.Nehledě na to že by všude byli stanový městečka.

Madop - Profil | So 10.1.2015 21:59:26

timb >> Líp se u vody nechává bordel v noci při odjezdu, ale zas toho nemáš sebou tolik. Jak jsem psal už nicku u.x.a. takoví to budou dělat tak jako tak. Muselo by se toho upravit víc aby to mohlo fungovat, zaplatil bych si klidně víc peněz a věřím tomu, že by se našla hromada lidí co by si to zaplatilo. Když si vezmu kolik má člověk peněz nacpanejch ve výbavě. Za ty peníze nadotovat RS na víc kontrol, samozřejmě přísnej přístup, pořádnej postih. Vidíš na nonstopu něco špatnýho i mimo toho bordelu? Já vím že tady se nic nevyřeší, jen se mi nelíbí pokud někdo hází všechny do jednoho pytle obzvlášť, u koníčku.

timb - Profil | So 10.1.2015 21:23:38

Madop >> No to je možný, je jich tam hodně. Mířil jsem tam, kam je potřeba tlačit na změnu.Ale ono to stejně nemá cenu. neříkám, že se zrovna ty chováš u vody špatně.Ale dost často se u vody vyskytuje svoloč v bivacích(i bez nich) a díky těm, je ta denní doba lovu lepší.Díky takovým a je jich většina, mají kapraří nálepku "hovad".
Každopádně bych byl i pro to, aby se po skončení doby lovu spakovali a vypadli od vody, všichni.

Gloton - Profil | So 10.1.2015 21:16:56

Madop >> Vím, že nejsem.......ale ty mě o tom nutíš pochybovat :-))

Madop - Profil | So 10.1.2015 21:14:51

timb >> Myslím, že to byl Pepa:-) . No a kam jsi tím mířil?

timb - Profil | So 10.1.2015 21:10:54

Madop >> Hele opatrně jo? Tu denní dobu určuje vyhláška, to že jí vytvořilo ministerstvo není důležitý.Nebo by jsme mohli říct, že ji určuje Franta, protože to zrovna sepsal ne?

Madop - Profil | So 10.1.2015 21:06:42

timb >> ale kde tu vyhlášku vytvořili? Ty tu mluvíš o slovíčkaření? Je snad vyhláška subjekt kterej tvoří zákony? Takže jsem ti odpověděl správně, ale ty jsi mě chtěl asi setřít.

karlos1983 - Profil | So 10.1.2015 20:59:21

člověk by něco napsal k otázce ale bojim se že budu za de...a že nepomlouvám toho či onoho jak chytá ryby jděte někam tady dotyčnej se na něco ptá a co se dozvěděl h...o a nejste sami je toho plnej mrk místo rady z tebe udělaj vola to je smutný

timb - Profil | So 10.1.2015 20:58:58

hraji >> No to samozřejmě ano.Ale určuje to prováděcí vyhlaška. Nebudeme slovíčkařit že ne? Od toho tu je jeden pán z Pardubic.

hraji - Profil | So 10.1.2015 20:52:42

timb >> a prováděcí vyhlášku k zákonu dělalo Ministerstvo zemědělství

timb - Profil | So 10.1.2015 20:51:58

Madop >> Zákon, respektive prováděcí vyhláška.

timb - Profil | So 10.1.2015 20:49:00

u.x.a. >> Jasně, kapří sněm.A celorepublikovej :-)

Madop - Profil | So 10.1.2015 20:48:12

timb >> Myslím že ministerstvo.