- Otázky a diskuse
- Seznam
- Diskuse
Cejn 100x jinak - recepty
- Zobrazit vybrané uživatele.načítám...
27x v oblíbených a 3x v ignorovaných.
Flying trout - Profil | So 28.4.2012 21:14:02
Udime na buku.
Anýzový dědek - Profil | So 28.4.2012 20:48:12
Jarda 7 - Profil | So 28.4.2012 20:35:49
Huňáček - Profil | St 22.2.2012 12:51:38
Petan600 - Profil | St 22.2.2012 12:01:06
rover - Profil | St 22.2.2012 11:51:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Cejn s křenovou šlehačkou
3 porce cejna, 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 6 zrn pepře, bobkový list, 4 lžičky octa, 3/8 l šlehačky, 3 lžíce nastrouhaného křenu, zelená petržel
Asi litr vody svaříme s nakrájenou zeleninou a kořením, dobře povařenou zeleninu scedíme, do odvaru vložíme porce cejna a na mírném ohni zvolna vaříme asi 10 minut. Vařené porce vyndáme, rozdělíme na talíře, posypeme drobně nasekanou zelenou petrželkou a podáváme s ušlehanou smetanou promíchanou s nastrouhaným křenem...
retrívr - Profil | St 22.2.2012 10:30:10
FILKO - Profil | St 22.2.2012 10:20:12
CarpHouser - Profil | St 22.2.2012 7:14:40
zaplosak - Profil | St 22.2.2012 7:04:20
P!F - Profil | St 22.2.2012 2:07:23
Jarda 7 - Profil | Út 21.2.2012 22:11:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Cejna zbavíme kůže,a uděláme filety,které nakrájíme na kostky asi 2cm.Naskládáme do misky,a zalijeme octem,aby byly celé ponořené,a necháme 120 min.odstát.Poté důkladně proprat.Znovu vložíme do misky a silně prosolíme.Necháme 30 min.odstát,a znovu důkladně propereme.Připravené kousky ryb skládáme do uzaviratelné nádoby,a prokládáme cibulí,bobkovým listem,novým kořením, celým pepřem a zalévame olejem.Vrstvy stlačíme,zavřeme a necháme týden v chladu uležet.
Tím máme připravený základ na rybí salát nebo pepřenky.
MiPo - Profil | Út 21.2.2012 19:30:48
splavek - Profil | Út 21.2.2012 18:50:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Možno použít jakoukoliv bílou rybu,tedy i cejna,klidně kapra,prostě rybu.
Ryby uvaříme ve vodě,do které jsme přidali:
-sůl,nové koření,celý pepř,bobkový list,trocha timiánu,kmín,dvě kuličky jalovce.
Až nám ryba změkne odstavíme z plotny a necháme dojít a zchládnou ve vývaru.Maso tak natáhne vůni koření.
Mezi tím si připravíme a uvaříme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky,nebo nudličky(dle libosti každého strávníka).Nachystáme si hrášek,buď sterilizovaný,nebo mražený,ten přelejeme vařící vodou a rychle zchladíme(nebude jak hadr a zůstane mu ta zelená barva),otevřeme konzervu kukuřice a olupeme si cibuli a podíváme se mámeli doma kyselé okurky(nemáme-li rychle seženem).to samé platí o tatarce,oleji,octu a bílém jogurtu.
Tak a teď tu pracnější část:
-Rybí maso vyjmeme z vývaru a vybereme z něj všechny kosti(chce to trpělivost,ale jde to).Obrané maso,dáme do mísy,přidáme vařenou zeleninu,hrášek,kukuřici,na jemno nakrájenou cibuli a okurky.Zakapeme olejem a lehce promícháme.Přidáme tatarku a bílý jogurt,dosolíme,opepříme,dooctujeme,dle vlastní chutě.
Místo cibule lze použít i pórek,nebo od každého trochu.Nejlepší je,když tento salát necháte zaležet v lednici do druhého dne,je to pak chuťový orgasmus,ale je to jen zbožné přání,většinou se to sní téměř okamžitě,Podávat z chlebem,rohlíky,toastovým chlebem,prostě co máme k dispozici a co máme rádi.
Váhové množství záměrně neuvádím,všeho přiměřeně,podle množství rybího masa a chuti strávníků.Je to sice trochu pracné,ale výsledk stojí za to.
zaplosak - Profil | Út 21.2.2012 18:45:04
Je to jen můj názor....
mipa - Profil | Út 21.2.2012 18:39:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
MiPo - Profil | Út 21.2.2012 18:28:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
mipa - Profil | Út 21.2.2012 18:22:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Čtenáři této diskuse také sledují
Fóry57470
Udírny a uzení48882
Čína - objednali ste uz nieco?15151
Bušákovy plky a frky a různé věci od našich vod308010
Černá listina Bazaru - upozornění na podvodné či nefér jednání1361
Pokec - Vranovská přehrada14503
Lodě - Loďky - Lodičky18015
Rybářský retro bazar.16366
Tvrdé jádro ...9211
Pražská Vltava: úlovky, zkušenosti15023
Kde to žije - všechna témata
5:51Pruty Hearty Rise 274
ČtÚhyn kaprů v rybníku 1,5ha 44
ČtKleště na O kroužky 4
ČtRybáři a vinařství 197
ČtČerné stavby u novomlýnské nádrže mají lidé zbourat (Bleskovka) 10
ČtRyby se mi po chvilce vypnou, co dělám špatně? 70
ČtFeeder vs. picker 15
ČtPruty pro lehkou kaprařinu 44
ČtVýběr prutů značky Century 593
ČtRybolov v Rumunsku 0
ČtLepší prut na těžší přívlač 705
Čt🚷 zabezpečení výbavy a místa k lovu🚷 125
ČtNohejbalové jádro rybářů 414
StJak poznám dopad krmítka na dno ? 17
StOrient Rods pruty 196
Co je nového - všeobecné
ČtBleskovka: Černé stavby u novomlýnské nádrže mají lidé zbourat
PoBleskovka: V JAR proběhl 45. kongres C.I.P.S.
NeBleskovka: Děti a rybáři společně oživili řeku Bílinu novými obyvateli
. . . Video: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . Článek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . Článek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . Miničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . Recenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . Miničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - obecné
26.4.Benátský Blinkr 2024
27.4.OBSAZENO !!!! Jarní rybářské...
27.4.Jarní rybářské závody Víceměřice...
27.4.Přísnotické jarní závody
27.4.Rybářské závody DOMAŽLICE 2024
27.4.rybářské závody Trojice Jaroměř
27.4.Rybářské závody na rybních pod...
27.4.Rybářské závody v Horním...
28.4.O putovní pohár MO ČRS Příbram -...
28.4.Rybářské závody Čelákovy -...
Doporučujeme e-shop
PÁRYSŮV RYBÁŘSKÝ RÁJ
Rybářské potřeby pro všechny, kteří propadli kouzlu rybařiny. Díky unikátnímu věrnostnímu systému nakupujete neustále se...