Politika z pohledu rybářů

Vyjimecne o politice, at se nezaplavuji ostatni diskuse timto zakazanym tematem.
Autor diskuse: Azbest - Profil , 7.5.2010 všeobecné - ostatní

Jste spokojeni s výsledky voleb?

A) Ano-velmi6%

B) Ano36%

C) Spíš ano7%

D) Jem bez pocitu a názoru3%

E) Spíš ne2%

F) Ne5%

G) Vůbec ne41%

Od 1.6.2010 hlasovalo 140 čtenářů.

mannice - Profil | Pá 8.10.2021 20:11:29

Děkuji všem za podporu. Slibuji, že ikdyž neočekávám že bych dostal patřičný počet hlasů, budu se snažit prostřednictvím kompetentních osob rozhýbat práci svazu.

mannice - Profil | Pá 17.9.2021 22:17:44

bjwir >> Teď s tebou musim souhlasit. Máš pravdu, że by byla samozřejmě pohodlnější cesta. Bohużel zeptej se Dušana Hýbnera a dalších.

Proto je právě třeba začít pracovat na tom, aby byl dostatečný dohled nad správnou prácí svazu. Alespoň tak to vidim já.

Jinak jen pracuj, práce šlechtí :D .. To už bych musel být za ty roky přešlechtěnej :)).

A nesouhlasim s tim co si myslíš o SPD, ale máš na to právo. Ať se daří.

bjwir - Profil | Pá 17.9.2021 9:23:06

mannice >> Omlouvám se že jsem tady od 15.9.2021 nebyl :) Takže jsem se ani nevyjádřil (někdo tu káru kapitalismu táhnout musí :D , státní zaměstnanci to neudělají :D ).
To co tady popisuješ tak by "mělo" probíhat na základě kontrol a platných zákonů v nynějším znění..Osobně si nedělám iluze jak kontroly zarybňovacích plánů probíhají..Tohle ale není o systému , ale o lidech kteří sedí ve statních institucích..Proto měnit písmo na papíře nemá smysl než zjistím zda aktuální znění nefunguje protože je nedostatečné a nebo protože na to lidi vyloženě "péchajó" .
Novelizace prováděcí vyhlášku k zákonu 99/2004 proběhla v roce 2018 (čili velmi nedávno). Za jakých podmínek odmítám polemizovat (součinnost p.Vágnera apod.)..Jako rybáři jsme si chtě/nechtě udělali spoustu věcí sami (bordel okolo vody,autem až do vody, z rybařiny se stalo chlastání apod).Tohle nemá měnit stát,ale my samotní..Věř že se o politiku dost zajímám(v širokém spektru) a právě proto tohle střílení hesel pro mě neakceptovatelné..
O SPD a jejich členech si stále myslím to samé a omlouvat se za to nehodlám..

mannice - Profil | Čt 16.9.2021 23:50:14

bjwir >> Tak jednoduché je kritizovat že? A tak složité omluvit se :).

Ještě tedy jednou..

Jan Knap za Přísahu v Královehradeckém kraji
Daniel Valko za SPD v Ústeckém kraji

jsou alternativou rybářů ve volbách.
Neříkám, že uděláme zázraky. Ale můžem se pokusit, zvýšit hlas rybářů na jinou úroveň.

mannice - Profil | St 15.9.2021 11:47:22

bjwir >> Tak ještě jednou naposledy polopatě.

Stát jako jediný má instrumenty na to, aby mohl ovlivnit fungování také soukromých společností/spolků atd. A tím jsou určité pravidla, které nastavuje. Ať už jsou to samotné zákony, vyhlášky, dekrety apod. Specifikovat proces nebudu, protože procedurální věci netřeba poskytovat jako návod jiné straně.

Takže tedy nástroje stát má, to je bez debat. Neni důvod zpochybňovat.

A zmiňovanou citací bylo řečeno, alespoň jsem očekával vše. Tzn. dohled státu z pohledu plnění hospodaření všeobecně (ochrana, zarybňování, kompetence.).Podpora ve smyslu většího "hlasu" rybářské veřejnosti v případě ochránců, povodí,MVE atd...Neboť to považuju za největší kámen úrazu. Mimochodem to je ten důvod, proč má smysl zajímat se o politiku jako rybář. Nic víc, nic míň.

V neposlední řadě novelizace 99/2004, možná změna prováděcí vyhlášky. V součinnosti s ČRS a MRS.

Podpora ze strany státu zavedení profi RS a tedy reorganizace pro výběr pokut za přestupky. Těch eventualit je několik, proto nebudu konkrétní.

Na nikoho jsem nic nevytahoval. Ty si začal být agresivní a negativní bez toho aniž bys mě znal ;).

Petrův zdar

bjwir - Profil | St 15.9.2021 10:32:52

mannice >> Omlouvám se za chybu . Nicméně přesně toto je důkazem toho co píšu,Místo odpovědi vytáhneš chybu druhého diskutujícího v čemž je SPD úplně úžasná :). Otázka prostá a jednoduchá..CO a JAK chceš změnit..Plamenné řeči jsou krásné ale popsat jednoduchý proces ti nejde.A na to nepotřebuji znát kandidáta do PS ..
Spolek je spolek,stále se jedná o soukromý subjekt nikoliv státní (z.s.) co a jak je dáno v zákoníku (občanském)..Rybářská stráž naproti tomu je zřizovaná státem.Zákon o rybářství je daný -> Co v něm chceš měnit?

Stranu hodnotím dle jejich zástupců ,ne podle vzhledu ale podle toho co a jak říkají. Měl jsi tady možnost změnit pohled člověka na stranu SPD.Nicméně se chováš úplně stejně jako spolu-straníci Okamura,Foldyna, bývalý člen Volný , Rozner , Ševčík. A to je pouze špička ledovce , lidí kteří chtějí něco měnit ale netuší co(viz.diskuze zdravotnictví a HDP),jak a proč..
Nejde o to se dohadovat..Napsal jsi zde cituji : "Rybařina potřebuje větší podporu, ale také kontrolu." Proto otázka co a jak chceš měnit..Jednoduché , prosté...Nedokážeš odpovědět ? Nedokážeš dát dohromady alespoň 5 bodů ke každé části? Jak chceš aby tě někdo volil ..

mannice - Profil | St 15.9.2021 9:31:21

bjwir >> pomílené vidění? :)))

Odpověděl jsem ti pouze na tvojí slabou otázku, která byla založena na neznalosti.

A vidno, že jsem ani neměl odpovídat. Protože osoba podobného smýšlení, která z přesvědčení pouze uráží nechce reakci. Kdo má trošku přehled tak ví jak je to myšleno. Na základní pohled problematiky jsem tě navedl. Pokud jseš tak moudrý, odpověď v ní najdeš.

Promiň, ale nemám v plánu se tu dohadovat. Neznáš mě, tak těžko může tvoje tvrzení být na něčem podložené.
Pokud si to myslíš, respektuju tvůj názor .

Petrův zdar

bjwir - Profil | St 15.9.2021 8:19:46

mannice >> Tak to zkusíme úplně jinak , oni zástupci SPD mají koukám velmi pomílené vidění světa...Svaz je má pronajaté to je pravda -> čili zde funguje systém "smluvních stran" na dobu XY měsíců,let,století -> časově si to urči jak uznáš za vhodné..Zákon o rybářství 99/2004 je jasně daný...
Očekával bych tedy odpoved na tu hlavní otázkou ...CO CHCEŠ ZMĚNIT? CO CHCEŠ POLITICKY VYJEDNAT?
Takže neokecávej blbosti jsi jen další co se chce dostat k lizu a bere si před sebe jako záštitu rybáře..
V opačném případě jediný kdo si dělá ostudu a ze sebe blba jsi ty(což už pouze kandidaturou za SPD jsi prokázal)

mannice - Profil | Út 14.9.2021 18:53:01

bjwir >> Je vidět, že o tom moc nevíš, tak si prosím nedělej ostudu..

Pro tvoji informaci z velké většiny jsou vody státní. Svaz je má pouze pronajaté.

ČRS a MRS je spolek. Pro ně je také hlavní dodržovat zákony.

Je vidět, jak je kolikrát lehké kritizovat..Přitom lidi si nevidí ani na špičku nosu.

bjwir - Profil | Út 14.9.2021 11:32:48

mannice >> Sorry už jen to že někdo kandiduje za SPD je vlastně diagnoza která nejde dohromady s tím co píšeš :D Co by si jako u vody chtěl ? K vodě můžeš , tam kde jsou zákazy tak je to díky prasatům(rybářům) ve svazu..a co chceš tedy politicky vyjednat ? Svaz nemůže mít nad sebou žádný dohled..uvědom si že SVAZ není státní instituce ale soukromý subjekt..už jen tohle vyplodit je na lepanec..

retrívr - Profil | Út 14.9.2021 11:19:10

mannice >> OK.

mannice - Profil | Ne 12.9.2021 16:51:37

retrívr >> Jsem jeden z těch kandidátů...

To, že si jako rybáři můžeme poradit bez politiky už taky neni pravda. Svaz potřebuje nad sebou pořádný dohled a to je cílem.

O koryta ani peníze mi nejde. Peníze nejsou to co mi chybí. Jsou to roky u vody, kdy všechno fungovalo tak trochu jinak.

Názor přesto přijímám :)
Petrův zdar

retrívr - Profil | Ne 12.9.2021 14:27:31

mannice >> Ahoj, až se začnou politici zajímat o ryby budeš Ty ohromně starej a já prdět do hlíny a to je ta lepší varianta. V rybařině si můžeme poradit bez politiky, tam jde jako všude jen o koryta a peníze.
Je mi líto kamarádů opravdových zarytců rybářů, kteří tomu dávaj všechno a podpora žádná. Je to biznis v džungli, kde mnoho místních rejžuje díky podmínkám, které někdy někdo zdědil a je jen pár , kteří se starali, tam klobouk dolů.

mannice - Profil | Pá 10.9.2021 22:06:46

Jan Knap za Přísahu v Královehradeckém kraji
a Daniel Valko - SPD v Ústeckém kraji

To jsou eventuality, pokud chcete podpořit rybářský hlas v politice‼️

Nedávno jsem byl napomenut členem, že sem tahám politiku. Chtěl bych upozornit, že zastoupení lidí, kteří se o vodní ekosystém zajímají je přímo úměrný snaze prosahovat zlepšení v rybařině samotné. A o to nám jde.

Všichni vídíme jaká je snaha zametat problémy pod stůl. My bychom je naopak rádi řešili. Rybařina potřebuje větší podporu, ale také kontrolu.

Pokusme se to ovlivnit z jiných pater.

Petrův zdar

Casio - Profil | Út 6.3.2018 14:34:20

Kolik dalších by se muselo sbalit nebo minimálně sáhnout do svědomí. https://www.novinky.cz/domaci/465336-ondracek-sam-r​ezignuje-na-post-predsedy-komise-pro-kontrolu-gibs.​html

sven - Profil | Po 5.1.2015 15:15:06

mlaďoch >> opravdu zajímavá. Ale daleko zajímavější je, že to řada lidí ani netuší a všemu věří, bo to říkali v TV...

mlaďoch - Profil | Po 5.1.2015 14:49:25

sven >> něco podobnýho jsem dělal coby redaktor okresního týdeníku v roce 1994,na přání šéfredaktora a majitele.Respondenty jsme oslovovali pouze telefonicky,tam byla jistota pravicovýho smýšlení?,raději "pravicový" volby.Jo za dalších 20 let a ve větším měřítku to musí být daleko propracovanější.Ale jinak zajímavá zpověď.

iwanhoe - Profil | Po 5.1.2015 10:53:10

že furt řešíte nějaký islamisty, vždyť je to všechno furt stejný - někam se nastěhujou první, pak další a další a pak jejich víru začne urážet kříž na nějakým kostele, pek kostel, poté i venčení psů a kdo jim dá za pravdu ? místní politici, bo je volí místní a z kohopak časem asi vybírají než ze svých ..
obdobně to bylo i v Ústí s chemičkou - kdysi jí postavili na periferii, pak se výstavba domů rozšiřovalqa blíž a blíž až "místní" řekli "a dost, my tady chemičku nechceme - vystěhujte jí za město" a politici jim dali za pravdu ..
ve starověkým římě spokojenost řešili dosud nepřekonaně - místní Občané měli zadarmo denně chléb, otroci a neobčané samozřejmě ne (vlastně to tak funguje dodnes v Kuvajtu tuším), poté jim dobře fungovalo i "chléb a hry" - nažranej člověk s dobrým kulturním vyžitím je prostě spokojenej člověk ..
problém islamistů na západě je to, že už jim nestačí jen chléb a hry, a ač by "doma" měli sotva na ten chleba denně, tak na západě chtějí víc .. mnohem víc a tak se nudí a sami si zorganizují ty hry - ergo hru na válku .. svatou válku .. zatím si hrají jen lokálně, zatím ..
včera v TV jsem poslouchal jednoho vypasenýho skopčáka kdesi v Iráku jak hlásá "je nám jedno jestli zabijeme půl milionu nebo milion lidí - to vůbec neřešíme"
ty islámské hry budou zkrátka brzy celosvětové a dlouhé dokud někdo nezorganizuje nějakou hru lepší a pro většinu zajímavější ... ...
jestli někdo tvrdí, že s IS nelze nic moc dělat tak by mě moc zajímalo proč jim nejdou po penězovodech, proč jim nejdou po žrádlovodech a proč je prostě neprohlásí mezinárodní tribunál po vzoru SS apod za zločineckou organizaci se vším všudy včetně těch co s nimi jakkoliv obchodují .. asi se ty kvéry a bombičky musí někomu dobře prodat a prodalo se zatím moc málo nebo wo co jinak go nežli wo toto ?

sněžný muž - Profil | St 22.2.2012 15:30:55

Todle je taky politika ignorace kultury :

Bylo první písmo praslovanské ?
http://wmmagazin.cz/view.php?cisloclanku=2010120001​

Etruska abeceda
http://metelice.info/pismo/etruska-abeceda/

O Slovanech úplně jinak
http://wmmagazin.cz/view.php?cisloclanku=2009120008​

Slovanské védy
http://vedy.sk/sk/

sněžný muž - Profil | Út 27.12.2011 17:04:44

Mikšík- jen jednou >>
Proč by mi to mělo připadat jako propaganda?
O tom že rodina Schwanzenbergů spolupracovala s nacisty není pochyb .

malamut - Profil | Po 26.12.2011 14:37:18

Mikšík- jen jednou >> zabedněnej jsi tu jen ty, ovčane, sleduj nadále "vhodné" zdroje buď tady s tou žumpou spokojen až navěky, ty do ní patříš.

Mikšík- jen jednou - Profil | Po 26.12.2011 14:33:33

malamut >> Vím, co to slovo znamená. O nezaujatosti zdrojů by se dalo pochybovat, na internet může opravdu napsat kdokoliv cokoliv. Jestli to baštíš i s navijákem, tak to jenom potvrzuje Tvou zabedněnost.