Rybářský informační systém „RIS“ (2) – Oblast "Správa členské základny"

Diskuse k zápisu "Rybářský informační systém „RIS“ (2) – Oblast "Správa členské základny"" v rubrice Bleskovky.
Autor diskuse: MAXXSKATER - Profil , 10.6.2022 všeobecné

Thomic - Profil | Pá 15.7.2022 12:17:45

nofish >> Je, samozřejmě. Pokud ale budu mít jednu původní povolenku (se všemi ochrannými prvky) a pět falešných, zcela totožných "druhých" úlovkových lístků, které budu točit podle toho jak se mi chce, je ta kontrola dost komplikovaná, čemuž by měl RIS pomoci zabránit.
Zvlášť v situaci, kdy Computerfish ve svém programu přímo motivuje místní organizace, aby razítko tiskly místo jeho "originálního" oražení...

Martin M. - Profil | Út 28.6.2022 1:59:00

pheasant_tail >> platebni terminal na karty si udelas i ze sveho mobilu. Mozna existuji i lepsi nabidky, nehledal jsem dukladne, nepotrebuji to.

Thomic - Profil | St 22.6.2022 10:07:04

computerfish >> Mirku, v tom s tebou úplně souhlasím. Pokud máš s každou MO smlouvu na to, že jsi správce osobních dat v poskytovaných databázích a můžeš do nich na základě smluvního vztahu vstupovat, je to samozřejmě v pořádku, samozřejmě za předpokladu, že tyhle smlouvy byly uzavřené po květnu 2018, kdy vstoupila v platnost evropská legislativa týkající se ochrany osobních údajů a je s ní v souladu. Což ti tiše závidím, protože jen povinná dokumentace k práci s osobními údaji v RIS je dokument o více než 90 normostranách. I pokud ta smlouva mimochodem existuje, jsou podle legislativy určitá pravidla - například pokud posíláš jakýkoli export obsahující osobní data, musí být v zaheslovaném zipu a heslo k tomu zipu musí být zasláno jinou formou, například SMS. Ale to ti nemusím vysvětlovat, vztahující se legislativu jako smluvní správce osobních údajů určitě nastudovanou máš.
Anonymizace dat tak jak popisuješ (převod osobních údajů na integer) mimochodem v pořádku není, protože ze zákona je MO kvůli účetnictví povinna vést desetiletý ověřitelný záznam smluvního vztahu, což prodej povolenky bezesporu je. Je to jako bych u své firmy vymazal údaje z faktur, při kontrole finančákem by mi to asi neprošlo.
Jinak jak jsem psal - UML je standard, bez kterého se komplikovanější procesy vůbec nedají popsat a zpracovat. Nebo dají, ale je to nejjednodušší forma. Obdobně se pracovalo i v přípravě podkladů pro analytiku - jenom třeba část kárného řízení za přestupky na úseku rybářství má desítky uzlů, procesů a výstupů, které musí systém umět pobrat a procesovat. Přikládám ilustrativní nákres procesu kárného řízení za určitou část přestupků - nejedná se o práci Asseca, takže si to výjimečně dovolím, je to jedna z pracovních verzí podkladů, které do analytiky vstupovaly. UML diagramy budou samozřejmě vypadat ještě poněkud propracovaněji, přiložený dokument je pouze pracovní vstup před analytikou, takže k dokonalosti má daleko.
Podobně zpracovaných procesů je v RISu samozřejmě mnoho a mnoho desítek.

computerfish - Profil | Út 14.6.2022 12:33:14

My prostí rybáři nevíme, co je aktuální. Tady je jeden návrh, asi záměr mimořádné známky padl, proto se zvedne o odpovídající částku členská známka. Je to lepší řešení, bude kapat do pokladny každoročně. Možná tento rozpočet neplatí, možná ano. A to nepočítám inflaci. Ta v projektu bude určitě zohledněna. Tak kde je vlastně pravda?