Rybáři a nemoci

Když jsi mladý a zdravý (ale i mnoho zdravých je prolezlých nemocemi) tak je hej. To se ohneš k vodě pro rybu jako nic, to naložíš a vyložíš výbavu mrknutím oka. Ale když se sejde věk, pozůstatky úrazů z mládí a nemoc tak může být zle. To zapomeneš doma prášek a u vody může být ouha. Cukrovkáři, tlakaři aj, ale i ti co příliš ztloustli, ti co zestárli a už to není ono. Co Vás u vody potkalo s čím by jste si jako mladí a zdraví poradili, ale ve Vašem věku a zdravotním stavu šlo téměř o život ? Doktoři vítáni.
Autor diskuse: jurasoft - Profil , 27.5.2014 všeobecné - ostatní
5 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NPstruh27 - Profil | Pá 3.12.2021 15:05:40

čaute chlapi - tak sa po čase znova ozývam. Po absolvovaní magnetickej rezonancie mám nedobré výsledky - jedna platnička vysunutá, druhá prasknutá, chrbticový kanál zúžený na 8 mm, a čo je asi najhoršie - mám vraj zničenú celú chrbticu a mám ju ako cca 60 ročný človek (reálne mám 38). Vraj som si ju zničil športom - roky aktívneho hrania futbalu a floorbalu si vybrali svoju daň. Ako som už písal nižšie - bolesť mi vystreľovala do pravej ruky ale stav sa zlepšuje, ale je vraj možné že citlivosť ruky už nikdy nebude ako predtým, a tiež vraj môže dôjsť k ochabnutiu tricepsu. V rámci vychádzok absolvujem krátke vychádzky na ryby, dávam si pozor, nechodím ďaleko od auta, nenosím nič ťažké - zatiaľ toto zvládam dobre, ALE ...... od Apríla mi začína pstruhovka a tú mám moc rád, lenže neviem čo na to môj chrbát - či som schopný predierať sa 3 - 4 hodiny žihľavami, brodiť sa vo vode s klzkými kameňmi, kde aj napriek šrobom na podrážkach človek podkĺzne a hlavne hodiny intenzívne hádzať ULkom...... chcem sa opýtať na vaše skúsenosti a názory, či jepodľa vás možné sa k pstruhárine vrátiť, alebo ju radšej nechať tak a venovať sa intenzívnejšie feedru. V prílohe posielam snímok kde je zakrúžkovaná poškodená časť ....

Nstandas - Profil | Čt 24.1.2019 10:39:19

Zase to s tím zdravím nepřehánějte,kluci pak nemaj prémie. :-)

Nalfonz42 - Profil | St 23.1.2019 20:40:11

marmyš >> to spíš zahájíme na dirkách....

Npurkarak - Profil | Pá 15.5.2015 14:51:14

i z pořádným piersingem na ruce to jde

NPaolomaldini - Profil | Čt 29.5.2014 23:41:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vsechno okolo nas je fascinujici, zivot sam je bajecna vec kterou by mel clovek hltat jak to jen jde.

Je mi 34 let. Deset let chrnonicka pankreatida brekuozniho typu. Vyziva jen pomoci enteralni sondy ktera je zavedena pres nosni dirku dale jicnem az pod zaludek do tenkeho streva. Jina vyziva neni mozna. Clovek neciti chut jidla. Maximum je sem tam suchej rohlik. Mesice.... mesice v nemocnici, tydny na JIPu. Pak vas pustej... snazite se dohnat 15kg ztracenych svalu aby po pul roce kdy clovek zkusi normalni stravu znovu skoncil na JIPu. Zivot je krasnej, rozmanitej zazrak... je to dar. A kdyz si tak stojim v lune Sumavy uprostred teply Vltavy nebo jen tak na Stvanici pod jezem s feederem, uvedomuju si ten dar o to vic.

Neskuhrejte... zijte.... vsechno je v rukou prirody ktera je nejmoudrezsi....