Rybáři a nemoci

Když jsi mladý a zdravý (ale i mnoho zdravých je prolezlých nemocemi) tak je hej. To se ohneš k vodě pro rybu jako nic, to naložíš a vyložíš výbavu mrknutím oka. Ale když se sejde věk, pozůstatky úrazů z mládí a nemoc tak může být zle. To zapomeneš doma prášek a u vody může být ouha. Cukrovkáři, tlakaři aj, ale i ti co příliš ztloustli, ti co zestárli a už to není ono. Co Vás u vody potkalo s čím by jste si jako mladí a zdraví poradili, ale ve Vašem věku a zdravotním stavu šlo téměř o život ? Doktoři vítáni.
Autor diskuse: jurasoft - Profil , 27.5.2014 všeobecné - ostatní

Bacha San - Profil | Po 6.12.2021 5:41:21

Káceč >> Dobrá botrytida...na těch rajčatech:-) Ale proti gustu... :-)

Zip1 - Profil | Ne 5.12.2021 22:14:27

Káceč >> .

Káceč - Profil | Ne 5.12.2021 20:45:46

Já si myslím, že to jde i bez chemie.....


Bacha San - Profil | Ne 5.12.2021 11:48:49

rybomil >> Někdy se prostě bez chemie na zahradě neobejdeš. Zkoušel jsem to roky a výsledky velmu chabé. Rozhodl jsem se, i vzhledem ke kovidové situaci, totálně změnit způsob pěstování zahradních plodin. Včetně té "chemie". Bez dobře rozmyšlené a aplikované chemické ochrany to je mrhání drahocenným časem.

rybomil - Profil | Ne 5.12.2021 11:24:05

P!F >> tak jistě, ovšem občas někde nějakou čerstvou zeleninu a ovoce, než máš svoje někde koupit musíš. dostal jsem letos dost od sousedů v rámci vzájemné výpomoci ... za kapře :-)
docela dost jsem zakonzervoval, hlavně ty okurky a třešně. rajské mi pak napadla plíseň bo právě tu chémii jsem na ně prát nechtěl. okurky byly bez ní, ikdyž jsem je nestříkal nikdy. sousedi to měli opačně na okurkách ano, na rajských plíseň nee, ale ty je stříkali.

P!F - Profil | So 4.12.2021 22:55:20

rybomil >> akákoľvek zelenina z lídlu a ostatných marketov je na 99% to isté. Hrozné kvantum dusíkatých hnojív, ide sa na váhu, čokoľvek iné je nepodstatné. To sa prekusnúť dá. Čo je horšie, zbiera sa to nezrelé, dozrieva to nasilu nejakým plynom. Ja si myslím, že už si nejaké paradajky pestoval, je ti jasné, že z jedného strapca pri prirodzenom pestovaní nebudú nikdy všetky červené. V lídli, terne, tescu, kauflande a bille sú. Zázrak? Asi nie...
Žrať akúkoľvek zeleninu z týchto obchodov v šupke podľa mňa neni úplne dobrý nápad...

drvoštěp - Profil | So 4.12.2021 22:36:35

Káceč >> 😆😆👍👍

Káceč - Profil | So 4.12.2021 22:14:01

Dobrej chiropraktik je Alan Harper.....

Slavíček - Profil | So 4.12.2021 21:43:01

Pstruh27 >> Prudký nečekaný pohyb může způsobit dost vážný problém. Vlastní zkušenost mě stačí nečekaně zakopnout rupne mě v zádech a jsem v řiti. Teprve teď po roce jsem se dal trochu dohromady . Chce to poradit se z někým kdo dělá rehabilitaci cvičit cviky na uvolnění a hlavně na posílení trupu.

marek2293 - Profil | So 4.12.2021 21:41:56

Pstruh27 >> Ahoj. Určite by som to nevzdával a skúsil nejakého dobrého fyzioterapeuta. Ja som na tom bol podobne. Platnička v krížoch úplne rozbitá zo zlého cvičenia v posilke, tiež tlačila na miechu alebo nervy. Nakoniec som nemohol ani dlhšie sedieť, musel som si stále na chvíľu ľahnúť a bolesť to bola neskutočná. Od zadku mi to strieľalo do nohy. Skúšal som infúzie - nič, ozón - tam mi primár povedal, že som tam vraj zbytočne lebo toto je diagnóza rovno na operáciu , ten tiež nepomohol. Potom som si od doktorky vypýtal fyzioterapie. Začal som chodiť na masáže, elektroliečbu ale hlavne cvičiť SM systém. Je to taká guma, ktoru naťahuješ a zaroveň zapajaš stred tela atď. Netreba to flakať a cvičiť poriadne. Do možno 2 mesiacov som videl neskutočné zmeny. Po čase som som začal znova cvičiť aj v posilke, hoci predtým som sa ani nedokazal ohnuť k činke. A dnes som už chvalabohu ako zdravý človek. V posilke som išiel väčšie bomby ako predtým ,ale už dobrou technikou. Občas som ešte tú platničku cítil, ale stačilo trochu zvoľniť a všetko bolo v poriadku. Takže verím, že sa z toho aj ty dostaneš a držím palce, nech na jar naháňaš pstruhy ;)

drvoštěp - Profil | So 4.12.2021 21:27:56

kaprus >> Tak proto je má kluk už rok zavíčkovaný😆😆😆

kaprus - Profil | So 4.12.2021 20:54:58

rybomil >> když sem hodil okrouhlaný slupky od kupovaných okurek africkým šnekúm tak zalezli do ulity a dva týdny nevylezli.🤣

rybomil - Profil | So 4.12.2021 16:41:15

P!F >> jako souhlas. jenže ne každýmu ten pepř sedne. můžu okurkovej salát s pepřem, pokud ho tam není mnoho.
vypozoroval jsem , že ty kupovaný okurky mi nějak vadí, hlavně když ve firemní jídelně to krouhali i se slupkou.:-(
kupovaný, doma řádně oloupaný mi tolik nevadily, jen někdy a lehce.
a letos jsem vyzkoušel ze svýho záhonu bez jakýkoliv chémie, sežral jsem jich tak 10x víc než roky předtím a vždy v poho. už ty sračky z lídlu aj. co tomu říkaj zelenina nechci.

Pstruh27 - Profil | So 4.12.2021 15:30:23

M.a.t.o. >> To áno, viem, že pasívne sedenie je dobre. Preto sa snažím to pri feedri kombinovať - chvílu sedieť, chvíľu stáť, trošku sa prejsť. Flintu do žita určite nehádžem - na tej pstruhovke mám obavy z toho, že z času na čas sa človek šmykne na kameňoch vo vode. Mám na topánkach šróby, ale stane sa .... nie že by som celý padol do vody, to nie, ale proste pri tom pošmyknutí, či chceš či nie urobíš prudký, nekoordinovaný pohyb čo asi nebude pre chrbticu ideál. A áno - 8.12. mám sedenie s fyzioterapeutom a od 14.12. už začínam cvičiť :-)

M.a.t.o. - Profil | So 4.12.2021 11:01:03

Pstruh27 >> skor si myslim ze ta odrovna ten feeder (pasivne sedenie). Kvalitny fyzioterapeut alebo trener by ti v tomto smere vedel poradit. S tym chiropraktikom si isty nie som. Urcite nehadz "flintu do zita", musis cvicit a pojde to, si mlady clovek.

Big Mike - Profil | Pá 3.12.2021 17:52:01

Pstruh27 >> z laického pohledu bývalého amatérského skoro kulturisty bych asi jako největší prevenci viděl ve zpevnění svalového korzetu okolo páteře a celkově zad! Zapátrat na netu, kdo s tím má jaké zkušenosti, případné doporučení na nějakého sportovního chiropraktika. Jak dáš na doporučení normálních Dr., v podstatě nesmíš ani moc zatlačit na wc.

Pstruh27 - Profil | Pá 3.12.2021 15:05:40

čaute chlapi - tak sa po čase znova ozývam. Po absolvovaní magnetickej rezonancie mám nedobré výsledky - jedna platnička vysunutá, druhá prasknutá, chrbticový kanál zúžený na 8 mm, a čo je asi najhoršie - mám vraj zničenú celú chrbticu a mám ju ako cca 60 ročný človek (reálne mám 38). Vraj som si ju zničil športom - roky aktívneho hrania futbalu a floorbalu si vybrali svoju daň. Ako som už písal nižšie - bolesť mi vystreľovala do pravej ruky ale stav sa zlepšuje, ale je vraj možné že citlivosť ruky už nikdy nebude ako predtým, a tiež vraj môže dôjsť k ochabnutiu tricepsu. V rámci vychádzok absolvujem krátke vychádzky na ryby, dávam si pozor, nechodím ďaleko od auta, nenosím nič ťažké - zatiaľ toto zvládam dobre, ALE ...... od Apríla mi začína pstruhovka a tú mám moc rád, lenže neviem čo na to môj chrbát - či som schopný predierať sa 3 - 4 hodiny žihľavami, brodiť sa vo vode s klzkými kameňmi, kde aj napriek šrobom na podrážkach človek podkĺzne a hlavne hodiny intenzívne hádzať ULkom...... chcem sa opýtať na vaše skúsenosti a názory, či jepodľa vás možné sa k pstruhárine vrátiť, alebo ju radšej nechať tak a venovať sa intenzívnejšie feedru. V prílohe posielam snímok kde je zakrúžkovaná poškodená časť ....

sven - Profil | So 13.11.2021 13:03:40

Pstruh27 >> Já s ním měl nějaké problémy od cca 18let, když mi ho jeden borec přerazil na zábavě židlí a od té doby mám pomrvenou přepážku...zatímco on získal protihodnotou tři falešné zuby.. :-)))
Jak píše Bible: "oko za oko, zuby za nos" :-)
Tenkrát se to tak nebralo... dneska by se lidi usoudili k smrti, kvůli odškodnění...
Pak roky stačilo trochu klepnout nebo prudká změna teploty a už to frčelo..
Věřím, že nejvíc mi pomohl ten pravidelný rutin.

drvoštěp - Profil | So 13.11.2021 12:06:17

Bacha San >> Žena má taky crohna. Večer ti zjistím ty cdb a výsledky.

Bacha San - Profil | So 13.11.2021 11:31:04

drvoštěp >> Přečetl a dal jsem si to do oblíbench, i když mi článek přišel jako reklama na CBD:-)
Spíš by mě zajímaly informace typu "užil jsem toto na toto a byl jsem překvapen, že se stalo toto". Prostě osobní zkušenost. Celkem se v té problematice orientuji, sedm let to díky svým následkům onemocnění řeším.
Navíc mám kamaráda spolužáka, který je o generaci níže, trpí Crohnovou chorobou a pouze toto ho drží jakž takž nad vodou.

drvoštěp - Profil | So 13.11.2021 11:01:19

Bacha San >> To byl odkaz k přečtení. V rodině to používá XY na bolesti žaludku.

Bacha San - Profil | So 13.11.2021 10:58:56

drvoštěp >> Takhle jsem to nemysle, jde mi o osobní zkušenosti. Nejsem provokatér či dealer, sám to užívám z vlastních zdrojů, páč mi asi nic jiného nezbývá.

Bacha San - Profil | So 13.11.2021 10:51:55

Tak mě jenom napadlo, jestli na bolesti užíváte konopí? Popřípdě jak?