Domácí výroba sýrů

Pozoruji tady zvětšený zájem o výrobu domácích sýrů, také začínám, tak si zde můžeme předávat poznatky o výrobě sýrů a vše kolem toho.
Autor diskuse: PYTLAKS - Profil , 9.1.2019 všeobecné - ostatní

jaké máte nejraději sýry

A) s bílou plísní8%

B) s modrou plísní24%

C) pařené0%

D) s mazem na povrchu0%

E) tvrdé bez ok4%

F) tvrdé s oky12%

G) všechny52%

Od 7.1.2021 hlasovalo 25 čtenářů.

medvěd - Profil | St 9.1.2019 11:35:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

zrajeme

medvěd - Profil | Čt 31.1.2019 19:28:56

drvoštěp >> tohle nedám.Mam rad syry takto

PYTLAKS - Profil | St 13.2.2019 18:19:02

nalžovský přemístěn na zrání:-))

medvěd - Profil | Pá 25.1.2019 11:27:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

něco Tommete,něco Fromage des Pyrenéés.Trošku jsem krájel a balil

medvěd - Profil | St 27.3.2019 14:20:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

troška Jacka šla pod nůž

medvěd - Profil | So 9.2.2019 17:07:54

PYTLAKS >> já před chvilkou

medvěd - Profil | Ne 20.1.2019 19:53:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

PYTLAKS >> o Jackovi se píše že by měl zrát tak 1-2 měsíce.Mám výhodu že to nejím sák.Kousek si odveze dcera,kousek táta,něco odnesu naproti k pivu a zbytek jako dnes při vinných večerech

PYTLAKS - Profil | Út 19.12.2023 13:37:28

Skoro rok starý st Paulin

PYTLAKS - Profil | Út 7.3.2023 17:12:40

Paprikový,čili,směs koření farmář

medvěd - Profil | Pá 3.3.2023 8:17:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Poslední dortík -sýr typu Tomme. Teď už jen měkké sýry na terasové papání. Ve zrání je od poloviny ledna 14 bochníčků,což je cca 25 kilo. Některé půjdou pod nůž až na vánoce, možná i za rok. Ten samostatný bochník má 2,5 kila

medvěd - Profil | St 16.11.2022 17:48:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Appenzeller a Chilli

medvěd - Profil | Pá 25.1.2019 13:43:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ukázkově chlupatí a zrající reblochon

medvěd - Profil | So 9.3.2024 8:52:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jeden macek ze včerejška

PYTLAKS - Profil | Ne 5.3.2023 11:48:37

Zraje to a žere se postupně 😁během týdna udělané další druhy že 140l

medvěd - Profil | Út 22.3.2022 22:23:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

troška chlupáčů

medvěd - Profil | So 13.3.2021 9:37:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Když k tomu připočtu těk 8 bochníků ve vinotéce tak to snad bude stačit do podzumu

medvěd - Profil | Čt 26.12.2019 19:31:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

chilli kanadský

medvěd - Profil | Pá 25.1.2019 22:30:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

malá ukázka jak pracuje geotrichum candidum na Valencay

medvěd - Profil | Pá 18.1.2019 22:21:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

čedar s ořechy

PYTLAKS - Profil | Čt 16.5.2024 6:57:59

Snídaně

medvěd - Profil | Út 13.12.2022 11:53:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

troška toho sýraření

PYTLAKS - Profil | St 23.3.2022 16:12:45

Kamadet z 2.2.prvotina a povedlo se 😁

PYTLAKS - Profil | Pá 21.1.2022 11:25:53

Celkem padlo 160l mléka

PYTLAKS - Profil | Čt 3.12.2020 16:12:11

koštuju průběžně:-)všecko kozí

PYTLAKS - Profil | Pá 28.2.2020 9:23:54

už šly do alobalu.-)

medvěd - Profil | Út 18.2.2020 10:17:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

PYTLAKS >> taky si sem tam hraju

PYTLAKS - Profil | Út 14.1.2020 19:23:41

už se to chlupatí:-)

medvěd - Profil | Út 29.10.2019 22:11:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

dnes necelých 5 kg

medvěd - Profil | Út 7.5.2019 15:25:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kamarádi přijdou na kost,tak jsem jim toho trošku pripravil

PYTLAKS - Profil | St 3.4.2019 21:10:28

brie

PYTLAKS - Profil | Po 18.3.2019 9:30:09

reblo,limba,bleu,nalž, atd

PYTLAKS - Profil | Po 11.3.2019 12:05:30

jsem si u snídaně vzpomněl že bych ho mohl fotnůt:-)

PYTLAKS - Profil | So 2.3.2019 11:24:41

jack,necelé 2 měsíce uzrátý:-)

medvěd - Profil | Pá 8.2.2019 22:42:33

sazava >> já ano.Zítra pokračuju

PYTLAKS - Profil | Ne 20.1.2019 16:19:58

parmezán už osychá po solné kůpeli:-)

F16 - Profil | Pá 18.1.2019 10:11:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

serbob >> no, můžeš si tady rozšířit obzor a neumřeš jako hloupý rybář.

medvěd - Profil | Pá 18.1.2019 8:45:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kruan >> ano,jde.Je to o dobré volbě kultur dobrém krájení,vysušení sýřeniny a tlaku.Pak mnohoměsíšním opatrování.Dole je sýr parmezánového typu po šesti měsících a mimmolette asi po 9 měsících

sazava - Profil | St 9.1.2019 23:44:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak jse byl obrátit a omýt jeden koblížek a vyfotil už zavoskovaný kámoše.

PYTLAKS - Profil | Čt 25.4.2024 11:48:28

Jedno z posledních mazání před zabalením limburger tomme reblo st Paulin

medvěd - Profil | Ne 10.3.2024 17:12:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

tročka haloumi na gril

PYTLAKS - Profil | Út 7.3.2023 16:49:38

Pořád jsem se nemohl rozhodnůt jaký sýr udělat,tak jsem koštnul z ledna st Paulin,je rozhodnuté,fakt dobrý

Sazava10 - Profil | Ne 5.3.2023 11:50:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

PYTLAKS >> supr mně taky zrajou.

PYTLAKS - Profil | Ne 13.2.2022 11:56:40

Vyčuzen

medvěd - Profil | So 20.3.2021 10:13:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Typ Parmezán,vyroben 1.12.2019

PYTLAKS - Profil | So 14.3.2020 17:39:41

Sýrový taléř že včera

medvěd - Profil | Pá 28.2.2020 16:03:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

troška ohně

PYTLAKS - Profil | Čt 25.4.2024 8:55:13

Zapomenuté Nalžovské

PYTLAKS - Profil | Pá 3.6.2022 15:32:42

Tři roky starý ementál

PYTLAKS - Profil | Út 22.2.2022 22:05:01

Limburgery idů spat, reblochon jsem zapomněl před zabalením vyfotit,ale je to stejné, kromě tvaru😄

PYTLAKS - Profil | St 12.1.2022 19:35:28

Parmezán vylisován, osychá před solením

PYTLAKS - Profil | So 1.1.2022 11:39:02

Minimálně půl roku stará kambozolu, fuet a uherak též luxus

PYTLAKS - Profil | St 17.11.2021 22:11:56

Můj první pokus o parene, ide vidět že na to zručný nejsem, chuťově ok

PYTLAKS - Profil | Čt 19.8.2021 0:40:50

Se nudím, tak pár sýrů přijde vhod, už to vykapava

medvěd - Profil | Út 8.12.2020 14:19:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nejstarší 15 měsíců,nejmladší 8,5 měsíce.Alpský 15 měs a Manchego 14 měsíců šly pod nůž

medvěd - Profil | Ne 6.12.2020 14:00:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

troška ostřejšího

medvěd - Profil | Út 17.3.2020 8:43:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tomme de Corse

medvěd - Profil | Čt 20.2.2020 15:04:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tome de Corse stáří jeden měsíc

Jirka189 - Profil | Čt 20.2.2020 6:36:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Malé camemberty na přání přítelkyně a na zkoušku reblochon..

Jirka189 - Profil | Po 17.2.2020 9:59:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Víkendových 40l. Tažené ze 30l a z 10l Asiago

medvěd - Profil | Čt 13.2.2020 17:34:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zapomenutý reblochon z prosince.Ráj v hubě

medvěd - Profil | Čt 13.2.2020 13:48:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dnes k červenému

medvěd - Profil | Út 12.3.2024 18:42:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dnes troška dohřívaných sýrů z Alp.

PYTLAKS - Profil | Ne 2.4.2023 16:09:49

Reblochon

PYTLAKS - Profil | Ne 30.1.2022 14:57:10

Už se pomalu připravujů na alobal

PYTLAKS - Profil | Pá 21.1.2022 11:09:00

Valencay se začíná chlupatit

PYTLAKS - Profil | Čt 13.1.2022 17:59:43

Manchego se šlo kůpat

PYTLAKS - Profil | Po 3.1.2022 18:31:25

Brie

medvěd - Profil | Út 9.2.2021 20:41:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

mimolette

medvěd - Profil | Čt 3.12.2020 16:08:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jedu chlupáče.třetí várka

PYTLAKS - Profil | Po 16.3.2020 9:27:51

kravské valencaje před balením

medvěd - Profil | So 14.3.2020 18:04:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

PYTLAKS >> já dnes udil

PYTLAKS - Profil | Čt 13.2.2020 21:36:40

mimoleti a mančego

PYTLAKS - Profil | Čt 13.2.2020 21:36:15

čilijack

PYTLAKS - Profil | Čt 13.2.2020 21:35:48

kambozola před zabalením:-)

medvěd - Profil | St 12.2.2020 14:44:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

tete de moine

PYTLAKS - Profil | Út 19.3.2024 18:17:50

Farmář

PYTLAKS - Profil | Pá 27.1.2023 17:23:24

Když je ten sněh

medvěd - Profil | Čt 15.12.2022 13:34:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Silvestrovské

medvěd - Profil | Út 26.4.2022 17:31:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

troška halloumi na gril

PYTLAKS - Profil | Pá 15.4.2022 12:59:15

Čili Jack

PYTLAKS - Profil | Út 5.4.2022 11:28:22

Pyrenej po kůpeli

PYTLAKS - Profil | So 19.2.2022 12:21:43

Nalžovský a kamadet s pepřem

PYTLAKS - Profil | Ne 13.2.2022 21:57:38

Bleu z 20,8,

PYTLAKS - Profil | Út 7.12.2021 11:23:31

Bleu po prvním škrábání

PYTLAKS - Profil | Út 7.12.2021 10:46:37

Brie ještě musí být chvilku v boxu

PYTLAKS - Profil | Út 7.12.2021 10:44:01

Kamemberty taky

PYTLAKS - Profil | Út 7.12.2021 10:40:34

Nalzovsky ide spát

medvěd - Profil | Út 16.11.2021 20:33:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak jsem začal.Camembert,reblochon a dnes v lisu tři bochníky Tomme

medvěd - Profil | Po 5.4.2021 21:04:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

troška chlupáčů

medvěd - Profil | St 20.1.2021 22:52:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

dnešní dortík.Typ manchego z kravského

medvěd - Profil | St 6.1.2021 21:25:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

dnešní Mimolette a pondělní Jack

medvěd - Profil | Čt 27.8.2020 14:52:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mimmolette ze září

medvěd - Profil | Čt 19.3.2020 19:33:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

něco na večer

medvěd - Profil | Po 16.3.2020 23:14:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

dnešní snažení.Kappa 2+4.Jeden s medvědem,do druhého budu vtírat oliv olej s chilli a uzenou paprikou

PYTLAKS - Profil | Po 16.3.2020 9:26:52

nalžovský před balením

medvěd - Profil | Pá 28.2.2020 13:54:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

PYTLAKS >> já nakrojil jednu dvouměsíční goudu.Včera jsem dělal camemberty a reblochon.V útery bude kanadský.Ta tři bochníky a půjdou do udírny

medvěd - Profil | St 19.2.2020 22:42:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

včerejěí Port salut.Celkem 4,5 kila

medvěd - Profil | St 13.3.2024 16:44:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

už se koupou

PYTLAKS - Profil | Ne 5.3.2023 12:10:16

Sazava10 >> 3kila rikoty,to budů pomazánky 😁

medvěd - Profil | Čt 23.2.2023 23:12:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Chillouš