MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Domácí výroba sýrů

Pozoruji tady zvětšený zájem o výrobu domácích sýrů, také začínám, tak si zde můžeme předávat poznatky o výrobě sýrů a vše kolem toho.

Autor diskuse: PYTLAKS ®
Zařazeno do: všeobecné - ostatní, 9.1.2019

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 57 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

N woody - ® Ne 8.12.2019 15:17:47
http://extrastory.cz/syr-vasterbottensost-se-da-vyr​abet-jen-na-jednom-miste-nikdo-nevi-proc.html?

Takový tip na chvíle volna.
N salfi - ® So 7.12.2019 17:03:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
Dalsi varka camembertu
N PYTLAKS - ® So 7.12.2019 14:18:12
medvěd >> to já sklep nemám bo pod když jsem stavil, tak se k tomu vyjadřovalo okd a sklepy nebyly možné, na zahradě by se místo našlo
N medvěd - ® So 7.12.2019 12:24:22
PYTLAKS >> to kdyby tam nemusely být brambory a zelenina tak bych se do opravy sklepa dal taky.Mám kopaný vyzděný.Jen by potřeboval opravit,vybílit a hotovo
N PYTLAKS - ® So 7.12.2019 12:22:30
medvěd >> třeba se hecnu a vykopu sklep:-)pak bych mohl dělat z 20l týdně:-)
N medvěd - ® So 7.12.2019 12:19:19
PYTLAKS >> tohle jsem nadělal od října.4 bochníky ze srpna už jsem pokrájel a zavakuoval.Tak 6 bochníků budu držet co se dá
N PYTLAKS - ® So 7.12.2019 12:17:53
medvěd >> tak to je masakr,já nemám celoroční zrací podmínky.-(
N medvěd - ® So 7.12.2019 11:37:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
tak a už není místo.Musím vydržet
N PYTLAKS - ® Pá 6.12.2019 19:17:29
medvěd >> dík za radu někdy vyzkouším, dnes jsem balil kamemberty do alobalu zapomněl jsem vyfotit
N medvěd - ® Pá 6.12.2019 19:08:03
PYTLAKS >> já dávám STI 12.Dal bych deltu a trošku Lambdy
N PYTLAKS - ® Pá 6.12.2019 18:59:26
medvěd >> já mám jen ty francouzské,takže to může být jakákoliv lambda?nebo tam dát rači deltu
N medvěd - ® Pá 6.12.2019 18:47:55
PYTLAKS >> dělám ho jen do formy a solím v nálevu.Je to asi nejrychlejší sýr.někdo ho jí už pár dnů po výrobě.Smaží se,obaluje v koření
N medvěd - ® Pá 6.12.2019 18:46:29
PYTLAKS >> Kanadský sýr podle Vojty
Vojtěch Toms•Neděle 27. listopadu 2016•
Cheese curd

Sýr nejvíce rozšířený v Kanadě, kde je někdy označován jako vrzající sýr. Dá se konzumovat jako chuťovka k vínu či pivu. Může se podávat smažený nebo jako jednohubka, obalený v koření nebo v kombinaci česneku a kopru. Tento sýr je specifický svoji vrzavostí v prvních dnech po výrobě.

Mléko zahřejeme na 32°C a přidáme termofilní kulturu, např. STI-12. Mléko necháme zrát 30 minut a poté zasýříme. Mléko by mělo být sražené za 20 minut, kdy sýřeninu nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Necháme 5 minut v klidu a poté pomalu dohříváme na 40°C. Na této teplotě držíme tak dlouho, dokud není sýřenina dostatečně dosušená. Správně dosušená sýřenina se pozná tak, že zrno vrže mezi zuby a na stisk je pevné a pružné. Sýřeninu necháme usadit na dno a přebytečnou syrovátku odčerpáme nebo odlijeme. Zrno přendáme do plachetky a vylisujeme placku vysokou 1-2 cm . Lisujeme 3 hodiny (zátěž cca 10 kg na 1 kg sýra – 10 litrů mléka) a během této doby sýr jednou otočíme. Po vylisování rozkrájíme sýr na kostky o velikosti 1-2 cm a prosolíme 3 % soli. Sýrové kostky necháme 6-12 hodin odležet v lednici. Poté můžeme konzumovat.

Fotky z výroby na:
https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.15189119​38122361&type=1
N PYTLAKS - ® Pá 6.12.2019 18:44:40
medvěd >> vypadá dobře,pošleš prosím recept?
N medvěd - ® Pá 6.12.2019 17:50:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
kanadský
N medvěd - ® Čt 5.12.2019 20:44:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
Měsíční
N medvěd - ® St 4.12.2019 19:04:10
salfi >> docela hodně,ale není to tak hrozný.Možná 15 tis+
N salfi - ® St 4.12.2019 16:54:06
medvěd >> kolik mas doma forem? V tom ti taky asi lezi spousta penez
N PYTLAKS - ® St 4.12.2019 9:43:04
medvěd >> to je macek
N medvěd - ® St 4.12.2019 9:35:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
Aha
N PYTLAKS - ® St 4.12.2019 9:31:53
medvěd >> nikde ho nevidím 😁
N medvěd - ® St 4.12.2019 7:31:04
macek.3,65 sýra.Na tu formu bych měl z půdy sundat 50 l hrnec
N medvěd - ® Út 3.12.2019 22:00:00
Lisuju cca 55 kily.Potřebuji větší lis
N medvěd - ® Út 3.12.2019 17:13:12
Dnes bude macek
N medvěd - ® Po 2.12.2019 20:25:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
monterey jack s troškou chilli

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 57 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

[ otázky | všeobecné | ostatní ]

Co je nového - všeobecné
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniPelzer Bondage LC Special 50mm 12ft 3lb 3díl AKCE 1+1

Za 2.999
Třídílný kaprový prut Bondage Long Cast má první očko na druhém dílu prutu o průměru 50mm a tím pádem je předurčen pro daleké hody. Je vyrobený z kvalitního ultratenkého uhlíku a je osazený SIC očky.

akce, rybareniGumy Keitech za TOP CENU!!!

Za 149
Super gumy za super cenu!!!!!

Oznámení - obecné
Vložit oznámení

rybář hledá rybářku

rybář hledá rybářku k vodě a k životu a ke všemu

Kalendář akcí - obecné
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Doporučujeme e-shop
Rubrika E-shopy
FISHING INVEST FISHING INVEST

Rybářský e-shop zaměřený pro kapraře a hodnocený jako nejlepší speciálka na kapry. Nabízíme to nejlepší ze světové kaprařiny.Veškeré...