Týdenní počet ponechaných ryb

Jste pro zavedení týdenního limitu ponechaných ryb?
Autor diskuse: Vikasgard - Profil , 14.11.2017 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Souhlasili byste s ročním limitem ponechaných dravců? (štika, candát, bolen, sumec)

A) 5ks/rok44%

B) 10ks/rok26%

C) 20ks/rok11%

D) Bez ročního omezení18%

Od 20.11.2017 hlasovalo 61 čtenářů.

sven - Profil | Út 14.11.2017 14:03:44

Vikasgard >> jsem zásadně proti.
Spolkový systém sportovního rybolovu funguje už cca 130 let, na principu vysaď a chyť ..
Že je plně funkční, prokázal dostatečně tím, že přežil c.k. mocnářství, první republiku, německou okupaci, druhou republiku, socialismus i téměř 30 let, džungloidního polokapitalismu současnosti...
Co se začalo po převratu "vylepšovat", do šlo záhy nenávratně do řiti ......
Je-li některý druh ohrožený, má být celoročně hájen.
Konzumní ryba se vysazuje v kvantu až nadbytečném.
Ryba není sportovní pomůcka a její ulovení není nárokové.
Kdo to neumí nebo na to nemá čas ať si najde jiného koníčka nebo může své lovecké pudy či exhibicionistické chtíče, ukájet na soukromých kaprodromech..

sliver - Profil | Út 14.11.2017 19:09:31

FRANK71 >> jestli padne K70, můžeme očekávat sebevraždy třeba predavkovanim se dipy apod.

Carpkiller - Profil | Po 20.11.2017 11:55:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

už jsem to měl jednou rozepsané a nechtěl jsem do toho rýpat, ale dostal jsem pozvánku, takže se taky vyjádřím.
ANO!!! samozřejmě jsem všema dvaceti pro omezení počtu ponechaných kusů ryb a jedno jestli to bude týdně, měsíčně či ročně, ale prostě je to potřeba.
množství přisvojených úlovků by mělo být relevantní ceně povolenky, nechápu, jak ,může ( on taky nefunguje) v roce 2017 fungovat systém a hospodaření svazu, kdy si za necelou dvojku, můžu ročně od vody zmasit ryby za defacto deseti ba ne sta tisíce!

Paradoxně největší jatka pociťuji a vidím páchat například na okounech. Vím o lidech, kteří nemají problém zmasit za víkend na orlíku třeba 80 a více okounů a to každý víkend, celý rok, a to mnoho let zpětně....
Takových to masajů, jsou na břehu a hlavně v houseboatech stovky a bavíme se tak o statisících odnesených, nezapsaných a zabitých okounů každý rok...
Nemluvím o candátech atd... to je zase jiná kapitola.
Prostě minimálně u dravců všech druhů, stejně tak ryb lososovitých jsem pro urgentní omezení počtu odnesených úlovků, ale co je ještě důležitější, je potřeba, a by to někdo hlídal.
Za x let jsem například na orlíku neměl konktrolu, vidím co se tam děje a je mi z toho k pláči. Takovej pruhovanej masakr, je opravdu k pláči, ale děje se to nejen tady permanentně už několik let ...
Z toho vyplývá, že omezení je sice krásná věc a moc bych si jí přál, ale mnohem důležitější, je to, aby začala fungovat RS všude, dbala na kontroly a podobná individua s prutem, od vody jednou pro vždy vykázala.

Flip - Profil | St 15.11.2017 16:43:57

kakr >> já nepláču -mně už došly slzy . ale oko není pí ča oko vidí a tak vidím každý rok dvakrát za sezonu lidi co jindy nepotkám celej rok ,když s vyplazeným jazykem a igelitkou čekají co jim do žlabu nasypou. Aby za týden odtahali z té vody co jinej za tři roky.
Kdysi náš neboštík hospodář Hladík spočítal že 80-90 procent ryb odtahá od vody 10 procent rybářů. Tak je doprd..ele od toho zdroje musíme odstřihnout.

MrKos - Profil | Út 14.11.2017 21:23:18

hraji >> Jirko, to opravdu není argument... každý by měl dělat to, čemu rozumí a to, za co je například placený... já to dělám, ty to taky děláš. Rozhodně nejsem rybářský odborník a proto bych se neodvážil kecat do zarybnění ... mohu pouze hodnotit to, co vidím u vody a to, co je přímým odrazem hospodaření (a nastavení pravidel) v režii skutečných odborníků - a to taky dělám ať se ti to líbí, či nelíbí.

O Svitavě nehovořme - ta výrazně vybočuje a patří za to dík všem, kteří se o to zasadili. Vidíš to, už roky Svitavu chválím a nikoliv kritizuju. Ovšem stačí vyjet na rybník opodál a všechno je jinak.

lipan - Profil | Po 27.11.2017 17:36:46

Opravdu množství zde přispívající v čele s Mrknatem přesvědčených o tom že se jejich peníze rozkrádájí je skutečně neuvěřitelný. Kdo z Vás požádal výbor své MO o nahlédnutí do stanoveného zarybňovacího plánu a násadových listů aby si oveřil skutečný stav věci. Kdo pak šel po fakturách k dodavatelům zda rybu skutečně dodali. No a pokud zjistil nesoulad tak podal trestní oznámení na trestný čin zpronevěry na odpovědné členy výboru. Plkání a konspirační teorie vám všem jdou na jedničku. Skutečně chce něco dělat málokdo.
Zkuste pochopit, že pokud by se chtěli bafuňáři tak moc jak píšete obohacovat, tak povolenka už stojí násobky. Jak soukromáky. Koneckonců proto mají různé PS podivné příplatky a poplatky. To jsou prachy, s nimiž si mohou dělat co chcou. Ale když to členi na výroční schůzi odhlasují, tak jejich problém. A tak jak psal kakr. Vybrané prachy prostě na základní zarybnění, revíry a náklady spojené s chodem ČRS a MRS stačí. Až nebudou, tak se zdraží. A je to dané také tím, že někdo bere a někdo ne. Pokud se vám někomu zarybnění vašeho revíru nelíbí, tak se starejte, pokládejte ne schůzi dotazy a žádejte řešení. No a pokud výbor nebude konat, tak si zvolte jinej. Ale bacha aby z těch mladejch MRKařů byl někdo, kdo to chce dělat.

kakr - Profil | Po 27.11.2017 16:07:55

Mrknato >>
Jestli tak měříš jak žvaníš,tak bych si od tebe nenechal vyměřit ani hrob:-))

Flip - Profil | St 15.11.2017 16:19:51

Pánové jediné co jsem z téhle debaty pochopil je to,že ten náš milovanej svaz má jedinej pohon na kterej jede na MP a tím jsou konzumní kapři. Kdyby je nehnal v tom množství do vody pod tlakem ,tak by se mu ten motor zadřel. Doposud mi žádný z kovaných lidí neodpověděl co by se stalo,kdyby na ůkor kaprů šly do vody ty ostatní plevelné ryby,které jsou vedle toho kapra vedlejšák.A kapři se znatelně omezili.Jak ti odnesení tak v návaznosti ti vysazení.
Možná jedinou rozumnou odpověď jsem z toho pro sebe vyvodil a to je to,že valnou většinu členů na ty kapry svaz naučil jako brojlery na granule a že mu to takhle vyhovuje,když má v těch brojlerech jistotu,že se na ně může odvolat. Tak proč něco měnit. Ty povídačky o tom kolik kdo odnese jsou jen ta omáčka okolo.Když nebudou ve vodě plavat kapři na husto nebude ani svaz.

rybomil - Profil | Út 14.11.2017 21:57:28

cechura09 >> Ale to je podle mě blbost. V běžné řece se nemnoží candoš, když tam není ostřice apod. substrát, nemnoží též štika, protože není rozlitá voda na mělčiny zaplavené trávy, nemnoží se okyš bo tam nejsou popadané drobné jehličnany. Ani potočák nemá dost čistou, studenou vodu a příznivé průtoky v kapilárách atp atd. Hlavní 3 příčiny jsou znečistění, nerovnoměrný průtok způsobený jezy s turbínami a rovné většinou zčásti vydlážděné záhozem koryto a břehy. Dokud tohle lid obecný nepochopí, nebude v tý vodě téměř nic než to, co tam nasypeme. Vždyť ani ten potěr se nemá kam schovat v tý rovný průtočný stoce. Vem si např. Lužnici, co tam do povodní 2002 bylo na březích vrb a olší, na jejichž kořeny se třeli sumáci a pískový lavice, kde se třely parmy, jiný ryby, boleni. Co je tam teď ? Idiotský lomovým kamenem vyházený břehy, rovný buldozerový dno. Bude trvat min. desetiletí než se tahle dokurvenina nějak zacelí.

sliver - Profil | Út 14.11.2017 21:46:52

Noa dyš teď bude ta štyryadvacitka, co tak udělat hodinove omezení. Třeba kapra bych povolil dva kusy za hodinu. Za dva roky by kapr mohl být na unosne mezi.

splavek - Profil | Út 14.11.2017 19:06:17

čongr >> Dovoluji si trochu poopravit tvůj výrok, ryba patří nejenom vodě, ale i třeba na pánvičku, do trouby, udírny..... Trochu mně přijde divné chodit na ryby za sportem, to tam u toho posiluješ,běháš, jezdíš na kole a k tomu chytáš? Rybařina je lov (rybolov, lov ryb na udici....), sport se provozuje podle mně trochu jinak. Je na mně jestli rybu pustím, nebo si ji vezmu, samozřejmě v souladu s RŘ.
U nás je limit 40 ks kapra na povolenku, pak si můžeš koupit další, kdybych důsledně bral všechny mírové, tak je to na tři povoleky ročně, nenaplním ani ten 40ks limit, ale podle zdejšího "veřejného mínění" jsem masař a je mi to vcelku jedno.
Ničím neporušuji RŘ,na rozdíl od těch sportovních bivakových kaprolovců, kteří jsou nejvíc slyšet jak tady tak u vody.

MrKos - Profil | Po 27.11.2017 20:48:37

Vikasgard >> ležení v bivaku u samoseku nelze považovat za žádný vývoj, ale jedná se spíše o vyvrcholení lidské lenosti a pohodlnosti

kakr - Profil | So 25.11.2017 13:11:03

Kalopa >>
Naopak demagog jsi ty.
Svaz reprezentuje cca 3x více lidí (členů svazu) než má Kubík fandů. Je celkem pochopitelné, že kope za svůj návrh, nevidím na tom nic špatného.
Legislativní proces mi připadá, že se porcuje medvěd, který běhá a asi ještě dlouho bude běhat po lese:-))

kakr - Profil | So 25.11.2017 12:43:36

Kalopa >>
Já se picnu, Kubík má na fejsbůku 105 000 fandů, kolik z nich jsou rybáři? Kolik děti??
Fakt jsem netušil, že fejsbůk je kriterium, zda je Kubík oprávněn za fandy jednat.

malamut - Profil | Pá 24.11.2017 16:50:22

Flip >> no když už, tak daleko větší šanci na přežití má ryba, kterou se vůbec nepokouším chytit. Tak když chránit, tak nechytat, vše ostatní je jen alibismus.

RK - Profil | St 22.11.2017 15:49:29

nofish >> ale není dřina. Můžeš na stojáku zhoupnout splávek na délku boloňky, stáhnout do vidliček se špičkou prutu pod vodou a je to.
Na splávek sem tam hodit hrstičku bondulky. Velmi pohodlné a hlavně si zachytáš........Těch možností je-:)

Dědek - Profil | St 22.11.2017 11:01:37

a kdo že těm dětem veřejně blbne hlavu, chytáním velkých kaprů, sumců, a všelijakých přerostlých ryb z celého světa, že je ani v jejich úplných začátcích, nebaví běžná a normální rybařina?
Kdo že tu provádí propagaci takové rybařiny? Točíme se stále kolem stejných lidí, stejných jmen a stejných upřednostňovaných vlastních zájmů...
Točíme se stále v kruhu kolem těch, kteří jsou a budou hrobaři naší rybařiny.

hraji - Profil | Pá 17.11.2017 8:19:24

Vikasgard >> jenže ona nezasáhne, protože to by se rázem dostala do té skupiny, která vykazuje nějakou činnost. Ty údaje o aktivních RS poskytla Kárná komise, která dostává hlášení o přestupcích od RS. Mají naprosto přesný přehled o tom, kdo je a kdo není aktivní. O to je to smutnější statistika. Na rovinu napsáno, řada chlapů v RS je ve věku, kdy jim zdravotní stav nedovoluje ani jít k vodě, natož kontrolovat. Prostě realita. Já zažil "výměnu stráží" v roce 2004, kdy se přezkušovaly RS. Většina těch opravdu letitých skončila, přišli noví, ale to už je 13 let a je to vidět.

kakr - Profil | Čt 16.11.2017 15:34:44

Flip >>
Taky jsem myslel, že když se omezí kapr na 1ks/doch, že počet ulovených kaprů meziročně klesne, opak je pravdou. Podle mého názoru jsou limity které někde platí (40ks) ročně zcela mimo mísu. Nic neřeší, navíc kapra a duháka je na trhu dostatek a dá se kdykoli dosadit.
Možná napíši zcela rouhačskou větu, ale peněz je v systému celkem dost. Na druhou stranu i když máš peníze, potočáka nekoupíš, prostě není, ani nebude. Není a nebude voda, to je problém,ne kapr.
Pokud by skutečně měl nějaký limit něco omezit, tak je zcela neprůchodný, vem na to jed.

jarda85 - Profil | St 15.11.2017 13:25:37

Zdravím všehny, ať si bere každý ryb jak uzná za vhodné, ale ať si pak všude nestěžuje, že nikde nejsou ryby. Samozřejmě bych byl pro omezení.Já si ročně nechám max 4 ryby.Každý má nato určitě svůj názor, a pokud si platí to co má tak určitě nárok na ryby má jako každý znás,ale bohu dík, že jsou mezi námi takový jako jsem já, a rybám darují raději svobodu. Než se za pár let bouchat do hlavy a sedět u vody jak blb, a nadávat nato, že tam není ani šupina. Chce to přemýšlet trošku dopředu. Petrův Zdar

kakr - Profil | St 15.11.2017 9:53:21

pfly >>
Já zase znám dost rybářů, kteří u vody týden stanují a rybu si nevezmou. Těm se bude "nevyužitá" povolenka doplácet??

pfly - Profil | St 15.11.2017 9:39:43

Nemyslím, že týdenní limit má smysl.Rozhodně lepší varianta je roční limit ponechaných ryb jako v JčÚS.Pokud odchytáš, kup si novou povolenku.
No a s dravci bych byl ještě radikálnější.Vzhledem k ceně těchto ryb klidně jen 5ks na povolenku.
Tedy bavíme se o ,,ušlechtilých,, rybách.

kakr - Profil | St 15.11.2017 9:26:33

Knapík >>
Otázka i anketa je jasná, vítězí 2ks/týden. V praxi to znamená lapneš jednu ouklej, nakédruješ(nastražíš) na háček, lapneš štiku (candáta,sumíka) a máš týdenní limit vyčerpán:-))

hraji - Profil | Út 14.11.2017 20:57:14

Vikasgard >> nemám žádný univerzální a geniální nápad. Postupujeme jiným způsobem, než generální ochranou všeho. Řekli jsme si, co na naší vodě chceme. Chceme parmy? Ano. Odnášejí nám rybáři parmy? Ano, Jaké parmy odnášejí? Velké, tedy jikernačky. Jak je chránit? Budeme je celoročně hájit, a hájíme parmy celoročně. Máme parmy na řece. Co chceme dál? Ostroretky. Jak chránit ostroretky, abychom zajistili dostatečný počet jikernaček na trdlišti? Zvedneme míru a omezíme počet odnesených ryb. A tak máme míru 35 cm a odnést si rybář může jen 3 ostroretky denně. Máme tím pádem v řece větší ryby, které mají při tření více jiker, a populace ostroretky zesílila. Myslím, že nic nevyřeší plošné zákazy a omezení. Každý hospodář by měl znát svoji vodu, mě by jí rozumět a měl by poznat, co potřebuje. A on by měl říct, jak nastavit ochranu konkrétních ryb na jeho vodě. Proč omezovat na řece štiky, když se jich chytí za rok do 20 kusů? Každá změna, která se provede, se plně projeví za několik let, třeba u těch parem až dospějí, stejně tak u ostroretek. Práce na revíru je dlouhodobá záležitost, žádné jeden rok hot a druhý rok čehý. Bohužel vidím takový přístup až velmi často.

MrKos - Profil | Út 14.11.2017 20:51:43

hraji >> systém postavený na tom, že laická veřejnost (a rybáři nejsou nic jiného) rozhoduje o vysoce náročné a specializované činnosti, kterou správné hospodaření na revírech zajisté je, je zcela logicky špatný systém ... ovšem to už jsme poznali

otázkou zůstává, kde je ta hranice, kdy ještě populisticky naslouchat laické veřejnosti a kdy už začít pracovat opravdu specializovaně

hraji - Profil | Út 14.11.2017 19:58:44

Vikasgard >> podívej se na to očima málo aktivního rybáře, který jede jednou za rok na 14 dnů na ryby. Někam do kempu s rodinou. Týdenní limit ho zásadním způsobem omezí, pokud si chce nějakou rybu ponechat, nějakého kapra, štiku, candáta, co se povede, po jednom kousku pro rodinu. A zbytek roku ho nějaký týdenní limit nezajímá, protože stěží stihne jít k vodě. Z takového úhlu pohledu mi připadá roční limit rozumnější.
A chceš-li chránit dravce, chraň je způsobem adekvátním. Začal bych omezením na jeden kus denně a 10 kusů za rok. Naprostá většina členů svazu tímto nebude nijak zásadně omezena.

splavek - Profil | Út 14.11.2017 18:53:27

retrívr >> Takže , když rybář chytá na úplně obyčejné nástrahy a vnadí obyč šrotovkami, popřípadě těmi nejobyčejnějšími krmítkovkami a nedej bože je velmi úspěšný, tak je to něco jako rybářský disent, underground....atd....Ke všemu nestojí o různé K-70 a podobné nesmylsy, vyhovuje mu třeba stanovená doba lovu a nechce si vylobovat pochybné vyjímky na RŘ , tak je asi nekalý živel a jako s takovým je třeba řádně po soudružsku, pardon po kaprařsku zatočit. :-):-).-))))))

Denny - Profil | Út 14.11.2017 17:41:16

Serjoža >> Jde to delat velmi jednoduse a prehledne,ver me,vim,co pisu.Bohuzel,doma se dela vse od zadu.Co se me asi stane,kdyz me jako neclena svazu RS chyti s mesicni povolenkou a budu mit rybu navic? Sebere me mesicni povolenku a na nejake komisi to ukecam na smesnou pokutu,tedy,pokud k takove komisi vubec pujdu,protoze je znamo,jak se tomu vcelku lehce vyhnout a po nejake dobe uz to pro komisi,vzhledem k promlceci dobe, nebude aktualni.Druhy den pujdu a koupim si jinou mesicni povolenku,protoze neni zakon,ktery by to zakazoval.RS se pak muze treba postavit na ucho,kdyz me tam dalsi den uvidi a nezjisti nic,za co bych mohl byt potrestany.Urcite rozumis,co tim myslim,je to vysmech chlapum co delaji RS,vysmech vsem,kteri musi delat brigady a jsou cleny svazu,protoze me zadny vybor nebo komise MO postihovat nemuze,vysmech vlastne vsem poctivym rybarum doma.Misto toho,aby se v prvni rade vyresily postihy a to tvrde postihy jak clenu,tak neclenu,tak se bude resit doba lovu a to kolik clovek muze odnest ryb.
Hele amici maji udelanou jednu super vec.Takzvany possession limit.To znamena,ze na vode,kde lovis je dane,kolik ryb si muzes denne privlastnit,stejne jako doma.Ale tenhle possession limit resi,kolik si jich muzes odnest od vody,kdyz jses tam treba tyden,Takze denni limit candata 3 kusy,possession limit take tri kusy,takze jestlize chytas nekde na dovolene a jses tam delsi dobu,muzes si odvezt jen 3 kusy,nic vic!.Nikomu neni upirano,ze denne muze ty tri candaty sezrat,ale odvazet smi jen to,co je dane.Neni to pro kazdou vodu stejne,kde je dost ryb,muze byt cislo vyzsi a naopak.Neveril by jsi,kolik ryb se timhe zpusobem zachrani,nedodrzuji to vsichni,ale ty postihy jsou tak obrovske,ze riskuje jen magor.

Flip - Profil | Út 14.11.2017 17:32:39

nofish >> lidstvo všeobecně degeneruje a rybáři u nás mají už docela slušnej náskok:-))

kakr - Profil | Út 14.11.2017 16:55:50

Flip >>
Omyl kolego, to až "zlatí komunisti" zavedli (velmi správně) jarní hájení.
Za první republiky se lovilo celý rok, můžeš se kouknout. Jo a neměli žádného JV, který by somroval za změny doby lovu.

kakr - Profil | Út 14.11.2017 16:39:28

Tady by se jen furt omezovalo a zakazovalo. Naši předchůdci nic neomezovali a byli v pohodě. Je fakt, že měli v RŘ napsáno,že uloví li někdo rybu, která váží více jak 2kg, musí to na spolku nahlásit. Že by podobnou rybu někdo pustil nepadalo v úvahu:-))

Flip - Profil | Út 14.11.2017 15:14:40

kakr >> už jsem psal rybomilovi-tohle už je kapitola sama pro sebe.Ale máslo na palici mají na všech úrovních počínaje MO a Radou konče. Průser je ten že je to vše v souladu se stanovama které jsou jenom o málo mladší než-li dekret Kutnohorský:-))

hraji - Profil | Út 14.11.2017 13:27:59

NE!

standas - Profil | Út 27.2.2018 19:16:03

Ne!

kakr - Profil | Po 27.11.2017 15:02:27

Mrknato >>
Každý revír v ČR má v dekretu stanovený zarybňovací plán, jehož plnění každoročně kontroluji nejen rybáři, ale i zástupci Kú.
Než začneš psát o ostré tužce a zmizíku tak si uvědom, že se tím vysmíváš práci tisíců rybářů, kteří se na zarybńování revírů podílejí.

Flip - Profil | Po 27.11.2017 14:47:35

Mrknato >> a políbil princeznu a ta se probudila- v tomhle případě ji spíš ten princ nakopal řádně do prde..:-)))

kakr - Profil | Po 27.11.2017 14:41:06

Mrknato >>
Fakt ti nepřipadá divné, že jsi ve svých názorech osamocen jako blahé paměti soudruh Jakeš,
(kůl v plotě)? Smiř se s tím že tvá pravda není tou, za kterou se mistr Jan Hus nechal upálit, je to prostě tvůj právní názor (neprávníka) a ani MRK s tím nic nesvede:-))

kakr - Profil | Po 27.11.2017 14:21:14

Vikasgard >>
Ceny povolenek pokrývají náklady na splnění zarybňovací povinnosti včetně doprovodných nákladů a mírně rostou.
Pokud někdo tvrdí, že tomu tak není v hrdlo lže:-))

Flip - Profil | Po 27.11.2017 14:17:37

kakr >> jako na charitu se na to mohou oprávněně dívat ti co domů nic neberou.
Dva roky řádného runu v podobě pytlování každého jedince v mezích současných limitů a svaz může hodit do ringu ručník.

Flip - Profil | Po 27.11.2017 13:57:47

kakr >> na dvouhodinový koncert vysolím bratru 1000-2000 kč. Přinese mi to zážitek- to podle kvality zpěváka. Ale pokud nebudu jedinec který přitahuje obojí pohlaví,což je závislé na sexualní orientaci protagonisty,tak si ho domů určitě taky neodvedu.
A tady se řeší na schůzích ruzných inštancí jestli se má ta kreditní karta nákupu na rybím trhu zdražit o 100 vočí nebo jestli za ní nakoupím 30kg nebo taky metrák masa. A k tomu ještě se bude prodlužovat otevírací doba.
Skončeme s tou charitou dokud je čas.

Vikasgard - Profil | Po 27.11.2017 13:22:27

Mrknato - Kakr to řekl za mě.
Zkusím to jinak. Představ si, že jsi zaměstnanec fabriky. Ta fabrika ti v interní směrnici stanoví, kupříkladu omezení rychlosti v areálu na 30km/hod. Fabrika je v obci. V obci je 50km/hod. Pokud ve fabrice překročíš rychlost nad 30km/hod, zaplatíš za to pokutu, nebo ti hrozí jiný postih ze strany fabriky. Těžko bys uspěl s argumentem, že v obci je 50km/hod. Chápeš tu souvislost s BPVRP?

Omezení na lov na jeden prut by zavést určitě šlo. Nemyslím si ale, že by k tomu svaz nějak směřoval. Ale zpřísnit, by to jistě mohl...

kakr - Profil | Po 27.11.2017 10:39:40

Mrknato >>
Zase kecáš.
Jediný a zkutečně nezpochybnitelný fakt je, že povolenka může být prodána pouze vlastníkovi platného RL. Neplatí pro povolenku "ministerskou", kterou může obdržet kdokoli i bez RL. Zde se udržuje hezká tradice už od roku 1963.
Jak má nebohá RS poznat, že BP podle kterých se řídí lovící rybáři i on sám jsou zločinné? BP jsou ze zákona, kterým se tu stále oháníš součástí povolenky, navíc se BP řídí i úřady, které o přestupcích rozhodují. Zločinné jsou tedy i příslušné úřady??
Mnohokrát jsem ti psal, každá služebna PČR předá tvůj podnět k porušení zákona zločinnými BP a ráda je předá státnímu zastupitelství. Proč tak nečiníš a jen pláčeš na na MRKu????
Je to tvá občanská povinnost!!!!!!!!!
Tak konej:-))

malamut - Profil | So 25.11.2017 21:25:13

Vikasgard >> tak za prvé, pan Dytrych by asi měl přestat chlastat, anebo alespoň podnapilej netočit ty své žvásty. Před několika lety tu byla největší móda požadovat nonstopku, zatímco já byl zásadně proti a navrhoval jsem 04:00 - 24:00 celoročně, s tím dnes přišel zmrd Vágner, s dodatkem, že uživatel revíru může pomocí BP denní dobu lovu omezit. Doposud denní dobu lovu lovu mohlo měnit jen MZe, nyní by sice ze zákona byla doba prodloužená, ale uživatelé revírů by mohly dle své zlovůle manipulovat s denní dobou. Uživatelé revírů jsou až na výjimku Krajské územní svazy, naprosto odtržené od reality, které bohatě žijí z peněz členů, jimž ztrpčují život, že například pane Bialku a pane Pohle z VČÚS. Svaz tedy navrhhl změnu na 04:00 - 24:00 V létě, a nějakých 06:00 - 22:00 v zimě, proti tomu nic, nevidím valný rozdíl, až na to, že by to platilo všude a bez debilnícch BPVRP, které, mimochodem, nemůže ze zákona RS vůbec řešit. A opět se zde objevila hromada odpůrců, tak si kurva ujasněte, co vlastně chcete. A vyndejte si palice z vlastních prdelí, a pokud chcete ryby opravdu chránit, tak je vůbec nechytejte, začněte od sebe samých, choďte na ně čučet z mostů a nenahazujte, vše ostatní je alibismus a blbé kecy. Jo a argument, že při prodloužení doby lovu v zimních měsících není možné z důvodů obtížné kontroly ze strany RS mohl uvést pouze jedinec s IQ menším, než dvouciferným. A pokud chce kdokoliv nostopku jen přes léto, pak by měl jezdit na kaprodromy a nesrat se na svazovky.

Vikasgard - Profil | Pá 24.11.2017 14:15:10

Mrknato - Moje poslední vyjádření k BP, pak už komunikuju jen k jiným tématům. Podle zákona je možno stanovit BP v povolence k lovu. To je stanoveno v odd III. povolenky k lovu.

FRANK71 - Profil | Čt 23.11.2017 22:16:53

Vikasgard >> pokud Šíma a Štípek tvrdí, že BP nemůže zpřísnit dobu lovu, tak by nemohli v BP zavést K70. BP si vysvětlují jak se jim to hodí.

Vikasgard - Profil | Čt 23.11.2017 22:11:19

Mrknato - Jaký populismus? Co to meleš?? Jako zavedení nějakého omezení je populismus? Zobni léky a přečti si naši předešlou diskuzi. Tam jsou důvody proč to dělám! Už mě to fak štve. Zkusím to vysvětlit, ale jinak už na nic ohledně bližších podmínek odpovídat nebudu. Buď tak laskav, založ si vlastní diskuzi na tema: moje noční můra BP a přestaň tohle cpat do všech diskuzí. Podívej, v obci je 50km/hod. Může se to stáhnout na 30km ale ne na 60. Konec.

Dědek - Profil | St 22.11.2017 21:07:01

FRANK71 >> Franc, to je ale blbá otázka, Já třeba některý rok nic, protože mě dravci neberou... Přesto každá rozumná ochrana nejen dravců, má svůj smysl.
A ty statistiky odchytaných dravců, můj názor nijak nezmění. Díky takovým názorům, jaké tady mnozí prezentují, včetně tebe, nakonec příjdeme o vody. JV s tou svou svoločí svazy rozbije, protože nejsme jednotní a ničeho si nevážíme.

Vikasgard - Profil | St 22.11.2017 6:02:39

malamut - Ahoj. Proti nevhodným zásahům povodí se tak maximálně může uspořádat protestní petice s otaznym efektem. O skryté mortalite při chyť a pusť nejsem přesvědčený. To by byly soukromé reviry, kde je chycená ryba třeba i několikrát za rok, prázdné. No a konečně k těm leštičům ega. Párkrát jsem viděl rybáře, jak se umí chovat k nechtěně chycené rybě. Cejnek letěl do vody obloukem, nebo tam byl rovnou kopnuty. To ti, co cíli na trofejní kapry je alespoň vyselektuji a neviděl jsem, že by se k té rybě chovali zle.

malamut - Profil | Út 21.11.2017 21:55:06

Před lety tu jistá ekonomicky zainteresovaná skupina "rybářů" řešila ochranu kaprů, dnes se řeší "ochrana" dravců, ale nikde jsem nezaznamenal jakoukoliv aktivitu ze strany "ochránců" či Svazů, která by řešila pravou podstatu problému, a to nevhodné zásahy do revírů ze strany povodí, které znemožňují rybám přirozenou reprodukci, a za druhé omezení zbytečného ochytávání ryb tzv. Ch&P sportovci a tedy i tedy i omezení skryté mortality jejich omatlaných a ofocených "úlovků". Pokud tedy omezit počet ponechaných ryb, tak tedy omezit i počet ulovených ryb, nad kterými si sportovci leští ega, a to bude dost obtížné. A jinak, omezení počtu přisvojených ryb již řeší zákon, a moc by mě zajímalo, kdo a jak často toho počtu úlovků dosahuje. Pravda, hovnochyti za klávesnicí asi ne. A taky by nebylo od věci zakázat zveřejňovat v ML úlovky, které si lovec nehodlá ponechat, jejich focení je naprosto zbytečná manipulace s rybou.

FRANK71 - Profil | Po 20.11.2017 13:33:25

Omezení je naprosto k hovnu. Doplatí nebo bude to dodržovat jen slušný člověk. Ty k...y, co mají chaty u přehrad a hausboty, budou reagovat dál jako to dělají celá desetiletí, kdy všechny okrádají a většina není s tím schopna nic udělat. Pokud za ponechání většího množství nebudou padat vysoké tresty a při opakovaném prohřešku vyloučení že svazu, budou kecy o omezování k smíchu a hlavně k hovnu.

kakr - Profil | Po 20.11.2017 13:10:33

Dám rouhačskou otázku, proč omezovat?
Za posledních cca 50let si člen přisvojí + - stejně kg. Opakuji kg na člena ne na povolenku. Rozvíjení katastrofických scénářů co by kdyby jsou úsměvná.
Omezení, která někde platí, nebo jsou navrhovaná 40ks/rok a pod. s tím pokud je limit vyčerpán lze koupit další povolenku jsou k smíchu. Zajímalo by mně, kolik "dalších" povolenek bylo zakoupeno.
Omezení dravců na 20ks/rok už není ani k smíchu je spíše k pláči. Idealizovat, že bdělá a ostražitá RS bude vždy a všude a zabrání lovu a přisvojování ryb přes čáru,fakt neplatí.
Také mi "pije krev", když mi rybář řekne do očí, že prodejem ryb (v mezích zákona) splácí dluh, ale pořád se jedná o výjimky.
Kdyby se množství přisvojených ryb mělo vyvážit cenou povolenky, tak se jedná max. o 10 kaprů + 1 dravce ročně, což je zcela neprůchodné.
Navíc přisvojování ryb je čím dál tím více kompenzováno rybáři, kteří vrátí povolenku popsanou jen docházkami bez jediné vykázané šupiny. Je to jejich svobodné rozhodnutí, že ulovenou rybu vrátí vodě.
Tak babo raď???

Esox 2 - Profil | Pá 17.11.2017 17:21:13

Vikasgard >> Ahoj ryby tam nejsou radioaktivní a rybáři si je s radostí berou domů, tak jako všude, jedná se o lokalitu Tisza-to v Maďarsku délka 27km a rozloha 127km/2. Hloubka 1.5 - 17m. Je to taková soustava rybníků, jezer, přírodních spojovacích kanálů a zatopených mrtvých ramen. Z části ptačí rezervace Unesco. Jsou tam místa kde člověk na lodi za celý den nepotká druhého rybáře a proto tam jezdím. Tento revír se nedá prutem vylovit, již proto že část rozlohy revíru je v roce pokryta vodní vegetací viz foto a na ryby pod ní se není skoro jak dostat. Jinak základní informace si jde vyhledat na internetu.

hraji - Profil | Pá 17.11.2017 7:56:38

Vikasgard >> k čemu je pasivní RS, která nic neudělá? To, že sedí na břehu a kouká se na přestupky kolem ní, asi není přínosem. Nebo je? K čemu?
Samozřejmě, že rybáři chodící na revír znají RS a to je dobře, protože když ví, že se tam RS pravidelně objevuje, nemohou si být jistí, že nepřijde za pět minut. A ti rybáři, kteří kvůli přítomnosti RS odcházejí, mají důvod. Buď neloví, nebo jedou na jiný revír, kde se RS neukáže jak je rok dlouhý.

kubas. - Profil | Čt 16.11.2017 16:07:49

Flip >> Z toho co jsi popsal přesně vychází to konečné číslo 30 "statečných" z 1000 RS...

hraji - Profil | Čt 16.11.2017 15:52:54

Flip >> povolenka za 950 je motivující ještě méně. Nemyslím si, že je primárně chyba na straně svazu. Chyba je v samotném zákoně, protože tam vytvořili bastarda,
když uložili povinnost navrhnout RS a chránit revíry, ale nedořešili materiál, finance, kompetence. A pak do toho ještě sáhli novelou a jediný skutečně účinný prostředek zrušili.

hraji - Profil | Čt 16.11.2017 15:37:28

Flip >> jak zajistíš, aby rybáři po ulovení a zapsání 9 kusů kapra, v květnu, do konce roku neodnesli ani jednoho bez zapsání? Mimochodem, z více než tisíce ustanovených RS jich je aktivních 30, z toho je deset procent tohoto počtu od nás ze spolku. Buď je třeba od základu předělat systém kontrol a RS a nebo to skončí tím, co známe, zapsáno 9, odneseno 85, jako roky před tím.

Fishky - Profil | Čt 16.11.2017 13:14:44

kakr >> Nepleť si mům charakter s mým chováním. Můj charakter je to, kdo jsem já. Moje chování záleží na tom, kdo jsi ty.

kakr - Profil | Čt 16.11.2017 13:08:03

Fishky >>
Jsi normální přizdisráč. Kritizuješ jak se "laciná" povolenka zneužívá a když máš napsat kolik z ní vyrejžuješ sám, tak kličkuješ jako postřelený zajíc.
Kolegům se za Fiškyho omlouvám, bohužel i s takovými členy musíme pracovat.
Záblesk naděje tu vidím, stydí se proto částku nenapíše.

Knapík - Profil | Čt 16.11.2017 11:57:57

S&F - pescador >> ono tam bylo více smysluplných ustanovení ...
např. :
(3) Při lovu udicí na položenou musí být oprávněný k výkonu rybářského práva u prutů přítomen, po případě je mít založeny tak, aby byly na dosah od jeho stanoviště; jinak mohou být nastražené pruty zabaveny.

kakr - Profil | Čt 16.11.2017 11:20:32

Fishky >>
Není důležité kolik vyloupneš,ale kolik přisvojíš.
Stále čekáme....

Fishky - Profil | Čt 16.11.2017 11:18:04

kakr >> borec? no na to, že jsem ročně vyloupnul cca kolem 1000 kaprů, tož jsem toho moc nepobral čoveče :))) ale zlepším se, přísahám :-D

S&F - pescador - Profil | Čt 16.11.2017 11:11:56

eskymak Mrakomor >> petrikveprik - 16.11.2017 11:01:49 >> Jj. Taky mládežník do 15 let nesměl lovit bez dozoru osoby starší 18let a myslím,že to musel být dokonce rybář. Vím jak jsme čekali u ramena až někdo přijde a šli jsme se zeptat zda by nám dělal dozor. Mnohdy bylo rybaření jen o čekání nebo nikdo k vodě nepřišel ...... hold časy se mění.

Petr64 - Profil | Čt 16.11.2017 6:56:07

marmyš >> Potvrdí to. Já osobně se toho data držím do dnes. Ti co mají absťák po půlročním půstu se aspoň za ty dva týdny částečně vyřáděj.:-)

Ravachol - Profil | St 15.11.2017 19:01:47

LosPafkos >> No jo, tak jsem si trochu zafantazíroval a mám zas na chvíli splněno co se týče aury :)

Ravachol - Profil | St 15.11.2017 18:26:43

LosPafkos >> Já vím, mě to vždycky přišlo takový sporný soutěžit ve vytahování ryb z vody. Právě kvůli popularizování některejch aktivních metod lovu je tlak na vodu daleko tvrdší než před pár lety. S vláčákem a adekvátním vybavením jsem schopnej prochytat komplet jakoukoli řeku nebo přehradu ve všech proudech i hloubkách,došlápnout si na všechny druhy dravců. To je s rybičkou často nerealizovatelný. Tenhle tlak omezení počtu ponechanejch ryb absolutně nevyřeší. Těm nejaktivnějším a nejproduktivnějším lovcům o ponechaný ryby vůbec nejde, jde o to kolik a nebo jak velkejch jich za den vytýhnu a "zdolám". Možná by bylo řešení prodloužit dobu hájení určitých druhů ryb s absolutním zákazem rybolovné techniky....Třeba lov dravců místo 7 měsíců 4...já bych byl i pro. Ale absolutní většina přátel ryb by strašně na mrku řvala :))

Flip - Profil | St 15.11.2017 18:21:20

Ravachol >> existuje i vláčená mrtvá rybka na cigáro.Ale to už jsme daleko od původního tématu.

Flip - Profil | St 15.11.2017 18:19:56

S&F - pescador >> já taky ale to je přece normální,když se bere s rozumem.Těch 5-6 ryb co za rok odnesu určitě svaz nepoloží.A navíc pokud by mi někdo řekl že příští rok zaplatím třeba o 500 kč za povolenku víc,tak za předpokladu,že budu vědět že s tím někdo smysluplně naloží, peníze vysolím a nebudu o tom polemizovat- a ryb si domu víc nevezmu.

Flip - Profil | St 15.11.2017 17:21:53

FRANK71 >> řeknu ti to slušně-jdi už s těma Pohořelicema dopr..ele. Teď jsem tam volal. V současné době nemají ani šupinu. Nejdříve v dubnu navíc pokud chceš větší kapry tak si musíš k tomu vzít ještě další menší ryby o minimální váze 600 kg. Tak už se na to laskavě vybodni. Už jsi s tímhle obehranej jako Vondráčková.Nejdřív si zjisti informace o něčem co začneš na Mrku používat jako svůj argument.

kakr - Profil | St 15.11.2017 17:16:48

Flip >>
Diskuze přesně ukazuje jak je společnost polarizovaná. Za těch pár let co se okolo vody motám o rybářství něco málo vím. Zkus se kouknout na -
https://www.mrk.cz/clanek.php3?id=1516

venybit - Profil | St 15.11.2017 17:13:34

2 ryby týdně musí každému kdo to má pouze pro svou spotřebu bohatě stačit. Samozřejmě plevelu na saláty klasicky 7 kg . Na tom nic špatného nevidím. Já si vemu tak 5 ryb za rok. Jasně někdo má ryby raději. Ale neznám nikoho kdo by to jedl obden . Zato znám hodně takových, co za to nakupují u Vjetnamců.

FRANK71 - Profil | St 15.11.2017 16:05:23

Vikasgard >> taky se na severu prodalo nejvíce gumovacích propisek v celé ČR.😆😆

FRANK71 - Profil | St 15.11.2017 9:42:02

pfly >> co mají JčÚS bohužel nefunguje. Nikdo si nekoupil druhou povolenku. To znamená, že se ryby nevypisují.

hraji - Profil | St 15.11.2017 8:00:40

rybomil >> víš vůbec jak vypadá třeba takové trdliště ostroretek nebo podouství? To s tou ostřicí a větvičkami jehličnanů, to je taky dobrá pohádka. Kdyby to bylo všechno jak povídáš, nevytřelo by se v naší řece nic, a hele, ony se ryby třou i bez ostřice, vytírají se na úplně placatém štěrkovém dnu, vytírají se prostě tam, kde žijí. Mimochodem, kamenné záhozy jsou vynikajícím úkrytem pro malé rybky, i pro ty větší. Tvrdit, že se okoun nevytře bez drobných jehličnanů ve vodě, to už je fakt za hranou.

hraji - Profil | Út 14.11.2017 21:06:57

MrKos >> roky kritizuješ všechny a všechno. Co jsi za tu dobu dosáhl? Co jsi změnil?
Revír má hospodáře, hospodář zodpovídá státu a hospodář by měl být ta autorita, která bude rozhodovat o dění na revíru. Ale svaz je spolek a má svá pravidla. Spolek dává peníze do zarybnění, ne hospodář ze svého. A nedává je ani stát, až na malou dotaci na úhoře.
Obecně se uznává, že nejlepší hospodář je ten, kdo poskytuje peníze z vlastního. Tedy svaz.
Tak jaký zavedeme model, aby svaz nerozhodoval? Považuješ se za rybářského odborníka? Já sám sebe ne, byť se pohybuji v problematice roky, rád se poradím s odborníkem.
Ale, a to je věc, kterou málo kdo plně nechápe, ani odborníci neví, co se stane s nějakým revírem, když se udělá zásadní změna v hospodaření. Ano, oni mají znalosti, zkušenosti, ale ani oni neví, co všechno se projeví třeba tím, že se začne vysazovat nějaký druh ryby. Mám zkušenosti jen z naší říčky a vidím, jak se proměňuje v posledních 30 letech. A nejsou to všechno změny, které úplně chápu já, a které by dokázali uspokojivě vysvětlit odborníci. Na přírodu jsme prostě krátcí. Proto jsem odpůrcem skokových změn a neustálých zákazů a omezení.

computerfish - Profil | Út 14.11.2017 20:54:08

Limit na dravce je nesmysl. Nedá se uhlídat při současné aktivitě RS. Jsou rybáři, kteří jich nachytají za rok stovky a napsaných jsou jich desítky. Čluny, echoloty, široký sortiment vybavení. Na vodu po skončení hájení vyjede eskadra těchto bitevníků. Vysbírají dravce zvláště ty čerstvě nasazené v tržní velikosti do týdne. Stačí být u vody. Limit je jen alibismus hospodáře v roli spasitele. Jediný recept je nepouštět lovce k vodě, tedy prodloužit hájení nebo zakázat třeba i dočasně lov dravých ryb.

Vikasgard - Profil | Út 14.11.2017 20:34:22

MrKos - Já tam byl v létě na dovolené a na feeder za hodinu asi pět krásných ostroretek. Příští rok vyrazím zas, zapomněl jsem si totiž udělat fotku:-)

Petr64 - Profil | Út 14.11.2017 20:23:32

MrKos >> Svratka 1,4,5 Dyje 2,3,4,5,7 ,Jihlava1,Křetínka1..........Děláš.Já ju možná udělal právě teď.

kritik - Profil | Út 14.11.2017 20:10:32

FRANK71 >> Science fiction :-)))

FRANK71 - Profil | Út 14.11.2017 19:58:13

Omezení je zbytečný. Stejně to nepostihne ty místní pytláky a chataře na Orlík nebo Slapech. Ty odnesou všechny dravce co chytí. Pokud to ostatní budou trpět ať chytají hovno.

agig - Profil | Út 14.11.2017 19:45:52

Vikasgard >> Já vím spoustu lidí za své investované peníze si chce co nejvíc užít ale až budou všechny revíry vydrancovaný jako u nás v Karlových Varech pak bude pozdě si drbat hlavu . Co si budem povídat stávající rybářský řád je příliš benevolentní taky když byl uváděn do provozu což bylo minimálně před 50 lety byl uplně jiný stav rybářů a vůbec všeho divím se že už k nějakým úpravám nedošlo již dávno fakt nechápu prostě nechápu ;-)

Petr64 - Profil | Út 14.11.2017 19:37:56

Vikasgard >> Tak jako štiku candáta bych nechal klidně na 1ks/měsíc. Sumce bych nechal 1ks/týden,bolena bych postavil mimo zákon a kapra bych nechal jak je.

FRANK71 - Profil | Út 14.11.2017 19:00:38

Mrknato >> Současný právní výklad rady je takový, ze uživatel podle současných pravidel bez souhlasu MZe upravit denní dobu nemuze v rámci BPVRP. Tohle mě poslali. Takže pokud by na tom trvali. Nemohla by platit K70 a ani omezení úlovku bez změny vyhlášky. Samozřejmě by neplatili další věci v BP. Ty mocipáni si podřezávají větev sami.

splavek - Profil | Út 14.11.2017 18:15:22

sliver >> To by bylo velmi bolestivé. :-):-):-)))))

splavek - Profil | Út 14.11.2017 18:02:45

Já už myslel, že tu jde o ryby, ale jak jsem to tak zběžně prolétl, tak se jedná o kapřa. Je zajímavé jak se pojem ryby smrskl do toho jediného,nesmyslně glorifikovaného druhu.

Varada - Profil | Út 14.11.2017 17:49:32

Zajímavé,že po omezení počtu nejvíc volají ti,kteří zase na druhou stranu brečí jak je omezuje denní doba lovu,že se nesmí zavážet a blablablaChtějí zrušit jedny omezení,ale přidat jiný,protože jenom právě jim to tak vyhovuje..Že by se ušetřilo,kdyby se pouštělo je další blábol,protože by se musely změnit zarybňovací plány a to není jen tak.Kdyby každý pouštěl a pořád se vysazovalo podle zarybňovacích plánů,byly by vody přeplněný kaprama,kteří by do slušnější velikosti rostly strašně dlouho.Už tak mě kolikrát přijde divný,že když jdu s plavačkou nebo feederem tak je dominující rybou kapr,aniž bych na ně cílil.Stačí,že už jsou na některých revírech horní míry,které nemají žádné racionální zdůvodnění,že jsem se setkal s tím jak nějací mlaďoši pořvávali na dědu že je "zm.rd",protože klepnul rybu kolem 60 cm atd.Ťady se prostě furt musí brblat jak je něco špatně,i když to špatně není.Za mě je to fajn,jak to je....

kakr - Profil | Út 14.11.2017 17:27:13

Flip >>
Revíry zprivatizuje JV a plebs bude mít záhumenky:-))

Flip - Profil | Út 14.11.2017 15:25:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Murphy61 >> má to jednu logiku-víš sám že po nasazení se počty kaprolovců u vody zvýší o tisic procent,takže valná většina nasazených ryb má minimální šanci se rozplavat a přizpůsobit novému prostředí. Takže většina jich v těch igelitkách a mrazákách skončí hned první týden. Pokud by byl týdení limit dva kusy,tak by ten strejda mohl druhej den zůstat doma a nebo by šel do rizika,že půjde přes čáru. A vzhledem k tomu že většina MO si po vysazení svoje vody hlídá víc než obvykle je to riziko dost velké. A je rozdíl pokud si třeba za týden 10 dědků kormoránů odnese 20 ryb a nebo 140.

Flip - Profil | Út 14.11.2017 14:43:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

já 2 >> ano štve protože kvůli takovým se ti kapři musí do vody pořád sypat a to stojí kamaráde peníze. Kdyby se nemuselo potom by zbývalo víc i na ostatní druhy ryb jejich velikost, placenou RS ap..Takhle ačkoliv se to někomu zdá hodně tak na udržení systému všeho dost je ta současná cena povolenky zatraceně málo.Logicky mi z toho vycházejí dvě varianty-buď drasticky zvýšit cenu povolenek a nebo do našich vod sypat méně ryb a pokud se méně od vody odnese tak by ta rovnováha by měla fungovat.

Flip - Profil | Út 14.11.2017 14:26:23

já 2 >> já si zase dovedu představit,že ti současní,,svazoví odborníci" ve vedení jsou z té své úmorné práce už evidentně přepracovaní a měli by se vystřídat

tomfisherman - Profil | Út 14.11.2017 14:19:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pokud nějaký limit, tak nejlepší se jeví ten týdenní a jen pro některé druhy ryb, asi nebude v úmyslu omezovat např. bílou rybu. Nejlepší či nejúčinnější se jeví 2 ks za týden a to zejména z toho důvodu, že nejlépe zabrání vydrancování vody ihned po nasazení, což jenom s denním či jen s ročním limitem úplně dobře nelze.

já 2 - Profil | Út 14.11.2017 14:15:19

Dědek >> Já bych zavedl povinně kroužek, alespoň dva roky, pečlivě zkoušet uchazeče o lístek a snažil bych se jít touhle cestou... Většina těch problémů je o hlavě lidí a pokud by se nějak dařilo pracovat s nima.. nemuseli by se vymýšlet ptákoviny

Vlčice - Profil | Út 14.11.2017 13:59:48

Jsou revíry a bohužel jich ještě dál přibývá, kde je úbytek určitých druhů ryb už takový průser (ryba už má opravdu problém dorůst do generaček a v této kategorii držet nějaký počet, který by zajistil její další rozmnožování).
A k tomu se přidává ještě ten fakt, že i když tam ty počty náhodou jsou, ty ryby nemají podmínky se třít apod.

Takže jediný o čem má smysl se bavit je "limit roční".

Plus řádné kontroly, postihy.

Nedávat rybářský lístek každýmu joudovi, který si o něj řekne.
Měla by to být výsada, ne samozřejmost.

Dokud toto rybářský svaz a potažmo my všichni nepřijmeme, těžko se něco zlepší.

A ještě bych ráda zmínila výmysl svazu, pište co nejvíce ryb, i těch neulovených, dostaneme více peněz na zarybňování.
Taky postavený na hlavu.
Když už teda tyto evidence, tak by měly být reálné, aby něco vypovídaly a mohlo se na ně adekvátně reagovat.

Holt banánovka..... nooo :))))

F16 - Profil | Út 14.11.2017 13:41:08

u nás je měsíční limit 10ks a roční 40ks ušlechtilých ryb už nějaký pátek.Stejně se najdou borci co to ochcávají.Osobně si myslím, že to úplně stačí.

u x a - Profil | Út 14.11.2017 13:37:27

absolutně nesmyslná diskuse,chtělo by to roční limity a né denní..

Červené karty: malamut