Používání repelentů na rybách

Ahoj, ve starší rybářské literatuře (např. 1000+1 rada pro rybáře, Říha) jsem se dočetl že používáním repelentu si snižuji šanci na úlovek. Celkem mi to dává smysl u chytání kaprovitých ryb na přirozené nástrahy. Z toho důvodu jsem používal repelent pouze u vycházek na pstruhovce, kde jsem chytal na umělé nástrahy, případně u přívlače obecně. Při chytání kaprovitých ryb jsem se dosud repelentům vyhýbal, poněvadž jsem se obával, že ryby ucítí repelent a nevezmou nástrahu. Nicméně nálety komárů zvláště za letních večerů jsou dost frustrující :-( . Jak to máte vy?
Autor diskuse: Luckyman - Profil , 7.7.2014 všeobecné - ostatní

Eduard 2011 - Profil | Út 8.7.2014 6:44:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Stoprocentní ochrana před komáry a různým létavým hmyzem je chemoterapie.Před nemocí (Hodk....) jsem nemohl přejít přes louku nebo les aniž bych neměl svatozář kolem hlavy z různé létající havěti.V průběhu léčby se mi vyhýbaly i ženské.Ovšem toto nikomu nedoporučuji,je to poměrně velice nepříjemná ochrana.Bylo to před čtrnácti lety.Teď už ta svatozář je (chválapanubohu a lékařům ) zpět a snažím se improvizovat.Ještě pro kontroly z nemocenské,chodil jsem stále na ryby za pomocí syna,ale měl jsem neomezené vycházky.

rybomil - Profil | St 13.8.2014 11:45:01

Mě funguje tenhle pro koně, jestli je to vhodný až schválený pro lidi neřeším, dělíme se někdy více osob o velké balení.

http://www.konskyobchod.cz/repelent-endure-sweat-re​sistant-fly

Blue - Profil | Pá 8.8.2014 15:41:13

Rozhodně bych se nenechal rozhodit tím že někdo napíše když se nastříkáš repelentem že nic nechytneš ?????? Používám klasiku z Penny za 99kč a nevšiml jsem si že by mi ubylo záběrů,,

Fakt tohle mi příjde jako masochysmus nestříkat se jen proto že někdo tvrdí že nic pak nechytneš přeci nejsi extremista takový ti dovedou tvrdit že když ráno vykročí levou nohou místo pravou že nic nechytneš.....Podle mě je to blbost kapři to třeba cítí ale tak nepatrně že to nemá vliv na záběry.

Dawemaster - Profil | Pá 8.8.2014 15:48:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Blue >> Já repelenty skoro nepoužívám,páč komárům a klíšťatům moc nechutnám (nebo to nevnímám)ale posledně jsem se na ryby přeci jen stříknul obyčejným smradlavým difusilem,vyrazil jsem na noční lov s rousnicema,od repelentu zasmraděnej jak zákon káže a povedlo se mi během pár hodinek několik kapříků (nej 49 cm),pár pěkných okounů (všechno přes 30) a dva úhoři (55 a 70 cm),takže bych neřekl,že by jim to nějak vadilo...když už ani úhořovi to nevadí a že ten má nejlepší čich ze všech vodních živočichů,tak u kaprů bych se toho taky nebál...

Donn79 - Profil | Čt 10.7.2014 1:25:36

Používám repelent úplně normálně a nezaznamenal jsem nějaký vliv nato.Myslím si,že dnešní repelenty už jsou trochu dál a né jak před 10lety.

Eduard 2011 - Profil | Po 7.7.2014 18:27:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Používám :- malá ALPA + dvě kávové lžičky hřebíčku.Vyluhovat min.24 hod.Já ho tam nechávám pořád až do spotřebování.Ruce si opláchnete a není nic cítit.Ovšem pozor na policii,dají Vám fouknout..