Zahradní jezírko plastové + folie.

Přemýšlím o stavbě zahradního jezírka, ale jsem omezen místem. Proto bych volil plastové zahradní jezírko ze stránek http://www.jezirka-brno.cz/plastova-jezirka-c-7-k-10.html tak metr hluboké, 3 až 4 metry dlouhé a 2 metry široké. Máte s tím někdo zkušenosti, chtěl bych mít kolem jezírka oblast s mělkou vodou a proto chci k jezírku nalepit ještě folii. Máte někdo zkušenosti s plastovými jezírky? přivítám i jiné nápady, ale celofoliové jezírko pro mě asi není řešení. A jaké ryby pak do toho jezírka. myslím že malincí karásci a plotičky by se mohli usadit na mělčině a do hloubky jednoho malého candátka nebo malinkou štičku. Prosím nepište o barevných rybkách jako jsou koi kapři, toto mě neláká, děkuju. Samozřejmě budu rád za každou radu ohledně ryb, jezírka i rostlin. Přidejte třeba i fotky. Dík.
Autor diskuse: Kkubek - Profil , 20.5.2011 všeobecné - ostatní

yvana - Profil | Út 5.6.2012 21:13:08

Florish >> To myslím opravdu vážně tady máš fotku jinak tohohle cirkusáka vidělo víc lidí.

Vendys 65 - Profil | Po 4.6.2012 19:34:24

Ahoj my máme rybníček,tvořený dvěma tělesy,v jednom je mělko cca1,2m a v druhé části cc4m,je děláné z fólie,rybí osádka je rúznorodá,bez filtrace v provozu asi čtyři roky a zatím bez problémů co se fólie týče tak bych se toho nebál a můžež si vytvarovat dno jak ti to bude vyhovovat.

yvana - Profil | Čt 7.6.2012 22:46:59

Kkubek - >> Takhle koukal když jsem přicházela.

*76* ~ Digo Adios! - Profil | St 6.6.2012 20:47:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kkubek - >> omlouvám se za zpoždění... :-)

c.13 - Profil | Út 5.6.2012 19:43:19

Určitě doporučuji fólii, dá se s ní líp tvořit, navíc toho spoje plastu a folie bych se bál......

Florish - Profil | Po 4.6.2012 19:35:09

Kkubek - >> Ahoj, když se dívam na ty ceny plastových jezírek, dělá sem ě černo před očima... Za sebe bych doporučil použít jen folii.... Jinak co se týče te rybí osádky, určitě bych tam nasadil kapříky... Karásky bych vyloučil uplně. Plotičkama nic nezkazíš, ty jsou také ideální do jezírek... A co se týče toho dravca, tak pokud tam opravdu nějakého chceš, tak určitě zvol candátka.. Štika je totiš potvora.. :) ať se daří.--

yvana - Profil | Čt 7.6.2012 22:05:31

Kkubek >> Tak po pravdě tohle jezírko je všechno ruční práce všechno jsem udělala sama ale bylo malé tak že nastala hnusná práce a to zvětšit jezírko.No svařovačku jsem neměla ale existuje lepidlo které není toxické ani závadné pro ryby tak že mám folii lepenou k sobě.Jinak všechny rostliny jsou v košíkách tím i lekníny ty zůstávají na dně.No tak když jsou vedra tak zastiňuju jezírko ale teď už narostla vrba tak dobrý.

yvana - Profil | Út 5.6.2012 19:53:47

Jinak jeseter je krásný v jezírku ale potřebuje víc kyslíku než jiná ryba tak že do malého bych ho nedoporučila.

MiPo - Profil | Út 5.6.2012 15:59:54

Florish >> karásek je fajn do jezírka

blecha39 - Profil | Út 5.6.2012 8:41:11

fotrpotr >> počitej že folie stoji kolem 50kc za metr 1mm stoji kolem100za metr čerpadla a ostatni techniku najdeš všude na netu at se dari

retrívr - Profil | Po 4.6.2012 19:34:17

Kkubek - >> Radu už asi nepotřebuješ, no ale co kdyby. Já bych Ti nikdy nedoporučil plast plus nastavení, nevidím ani důvod. Folie Ti dává neomezené možnosti přizpůsobit se terénu, vybrat hlobky a tak. Zvláště, když chceš i mělčinu, pak není problém.Mám se synem taky jezírko, taky s mělčinou. Radím jen jedno. Najdi si místo v jezírku, kde budeš až asi 15O cm hluboko. Nemusí být velké. Pak jsi bez starostí i v mrazech letošní zimy / jsem z Krkonoš/.Co se týče ryb, jsou tam karásci, kapříci, línci.Jen nešlechtěné ryby.Bude zkouška s dvěma amurky, to jen jako čištění. Možná však, že vše sežerou. Na fotce to ještě nebylo zarostlé.

aldda - Profil | Ne 3.6.2012 22:07:50

fotrpotr >> My máme na zahradě jezírko s fólií tl. 1mm a max. hloubka tam je nějakých 80cm, má cca 7 kubíků. V jezírku jsou malí koi kapři a v pohodě zimu přežívají. Jeden rok jsem tam měl dva větší kapry a ti nevydrželi. Štiku určitě nedávat, protože dost rychle roste(pokud má zdroj potravy) a pak víc škodí,než pomůže :-(. Nejsem si úplně jistej, ale mám pocit, že se říká, že štika pokud má dost potravy, má přírůst 7kg za rok.

Kkubek - Profil | Ne 22.5.2011 11:25:56

Degustator >> Dík moc za radu, tohle jsem potřeboval slyšet. Takže štice se vyhnu. Jesetery jsem měl v akvárku. Jsou docela nároční na kyslík. Jeden mi chcípnul a druhý přerostl a už mu bylo akvárko malé, tak jsem ho vypustil. Přítok nemám, vodu ale občas můžu obměnit ze studny, která je hned vedle. Máš tam teda výkonnou filtraci i UV lampu? Myslím teda v tom menším. Jinak rostlin bych tam rád co nejvíc. Ale samozřejmě to nepřehánět. Kvůli kyslíku a teplotě. Ono asi každé jezírko je trošku jiné. Myslíš že při přehřvání bude záleýet i na barvě, asi ano, že? Takže bych měl nejspíš pokrýt dno folie tak aby nebyla tmavá folie vidět. Třeba kamenama, nebo právě rostlinama. A jezírko si obědnat v pískové barvě, Třeba to trošku pomůže. A co nejčastěji dopouštět jezírko vodou ze studny, aby se trochu ochladilo.