Vařená kukuřice

Diskuse k nástraze/návnadě Vařená kukuřice

Autor diskuse: Martin M. - Profil , 24.2.2005

Pvl - Profil | St 10.8.2016 21:13:49

Stillovy >> 21:03:04 Rozumná úvaha

Stillovy - Profil | St 10.8.2016 21:03:04

Rockwell >> tak to radši vezmu na dvakrát, nemám v zájmu sázet kolem kotle kukuřici.Diky všem za rady.

psí dědek - Profil | St 10.8.2016 20:01:31

nezkoušeli ste někdo dát do kefíru kukuřici v mléčné zralosti?

Rockwell - Profil | St 10.8.2016 18:09:23

Stillovy >> Pokud máš hooodně velkej kastrol nebo kotel na prase, tak to můžeš risknout všechno naráz...já to raději vařím postupně, zabere to víc času, ale aspoň nemáš nepříjemný překvapení.

kaly - Profil | St 10.8.2016 17:59:57

Stillovy >> bacha na to to víš že to ještě trochu vyběhne. a je to potřeba pořadně míchat na menším plameni at se to nepřichytí

Stillovy - Profil | St 10.8.2016 17:58:27

Rockwell >> tak to doufám že mi to nepřekypí při vaření aby to nebylo jak hrnčku vař :))) někde jsem tu četl že nabobtná cca o 270% to je plus mínus jak ty píšeš tak to jí bude fakt kotel,ale čím víc tím líp ať se ryby nažerou.

Rockwell - Profil | St 10.8.2016 17:49:48

Stillovy >> Ano, přesně tak...já myslel, že to chceš na delší skladování....jak píšeš. Prostě to den před odjezdem uvař, nech schládnout a u vody zalej vodou ať je to aspoň potolené. Vyhneš se plísni a pokud to za 4 dny skrmíš, tak to bude OK. A z 30kg kukuřice může být i víc. Já měl z 10 kg asi 25kg. Nasaje hodně vody a hodně naboptná. Bude cca 2,5x větší.

Stillovy - Profil | St 10.8.2016 17:40:58

Rockwell >> No právě to sem si taky říkal. Prostě to udělám tak, že 3 dny před odjezdem ji nasypu do brutaru zaleju vodou a den před odjezdem ji povařim do měkka a v den odjezdu naleju do sudu a zavřu a 4 dny u vody vydrží. Z 30kg bude tak 60kg vařený zda li se nemýlím že.

Rockwell - Profil | St 10.8.2016 16:42:53

Stillovy >> Jen namočená kuku NIKDY nezměkne jako vařená.

Stillovy - Profil | St 10.8.2016 16:14:27

Šlapeto >> myslíš tím rovnou suchou? jen máčet a nevařit? za jak dlouho tímhle způsobem změkne tak aby s ní šlo krmit? Jinak díky všem za rychlý reakce :)

kaly - Profil | St 10.8.2016 16:07:32

Z vlastní zkušenosti doporučuji vařit , vařit a vařit . Jinak doporučuji pročíst tuto diskuzy .

http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=658933

Rockwell - Profil | St 10.8.2016 16:04:26

Šlapeto >> Přesně...dát 20kg kuku do sudu, zalít vodou, přidat cukr, melasu, kefír a pak už jen odebírat, krmit a hlavně chytat

Šlapeto - Profil | St 10.8.2016 16:02:19

Rockwell >> to asi jo :))) ale kvašení je kvašení, navíc dá partiklu ten správný říz :))) Já mrazím jen pokud chci udělat čistě partiklový koule, ale to jen na feeder, takže toho mám pár kilo :))

Rockwell - Profil | St 10.8.2016 16:00:20

Šlapeto >> Naši mají starej pultovej mražák, to by možná šlo :-)))

Šlapeto - Profil | St 10.8.2016 15:55:35

Rockwell >> hlavně narvi do mrazáku 50 kilo partiklu :))))

Rockwell - Profil | St 10.8.2016 15:51:21

Stillovy >> Přesně jak píše Šlapeto...když to namočíš, tak to maximálně začne kvasit a to není závada, spíš výhoda. A nebo pokud nechceš namáčet, tak zamrazit, ale to z kukuřice po rozmrznutí může být kaše.

Šlapeto - Profil | St 10.8.2016 15:46:16

Stillovy >> namoč ji do vody, maximálně začne kvasit, což rybám nevadí...

Stillovy - Profil | St 10.8.2016 15:44:23

Rockwell >> díky, jen mám strach abych to nezkazil a nepřišel o veškerý partik na výpravu.l

Rockwell - Profil | St 10.8.2016 8:35:20

Stillovy >> Na suchu ti do týdne začne plesnivět a to ji můžeš rovnou vyhodit....udělej si kvašenou kuku...mrkni se sem. Takto upravená vydrží i 2 roky.
http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=626541

Stillovy - Profil | St 10.8.2016 8:13:53

Prosím vás jak dlouho vydrží uvařená kuku (cca 30kg suché) než se zkazí a je k vnadění nepoužitelná? Díky

Kobarid - Profil | St 10.8.2016 0:21:48

hamlet >> máš asi na mysli vaření v páře............
To je "technologicky/objemový" problém ....., dost dobře si neumím představit, jak bys v domácích podmínkách, vařil v páře třeba 20L kuřice naráz. Pokud chlapi "doma" vaří kukuřici ve velkém, tak používají třebas Brutar, který má objem cca. 70L, ale stejně vaří tu kukuřici ve vodě, takže žádná pára. A před tím ji pochopitelně máčejí, aby nasála vodu a proces vaření se tak urychlil.
Leda, že bys měl tedy doma parní lokomotivu - ty se ke konci 40-tých let, používaly v některých JZD k paření zemáků, jelikož musely být neustále "pod parou", tak se ta přebytečná pára během přestávek v jízdách, využívala k velkoobjemovému paření brambor pro prasata. ( dokonce v jednom dobovém Filmovém týdeníku, je o tomto způsobu ohřevu brambor pěkná reportáž........)

hamlet - Profil | Út 9.8.2016 23:08:39

Zkousel to nekdo delat v pate

Pvl - Profil | Út 12.2.2013 19:43:23

bizonn >> Jo zatraceně ---- soda to byla -ne sůl !! Jak píše Kobarid .

Kobarid - Profil | Út 12.2.2013 19:31:48

Placis >> tvá otázka mi připomenula slavnou Haškovu povídku "Vařím si vejce na měkko", kdy se mu i po 10 hodinách vaření v papiňáku, měl oněch 60 vajec stále nechtělo uvařit doměkka......
Ale teď vážně, jak píšou kolegové, namáčet alespoň 3 dny, dobré je alespoň jednou vyměnit vodu, v které to máš namočené. Do papiňáku dám kukuřice max 1/3 jeho objemu, ona totiž potvůrka hodně vařením nabude. Vařím ji od "foukání papiňáku" cca. hodinku, pak vypnu plamen a nechám ji tzv. dojít, až mi na tlakáči povolí pojistka, což tvá asi další 1/2 hoďky. Kukuřice je měkká a dá se bez potíží napichovat na háček.
Kdysi tu jakýsi profesionální kuchtík radil, že "změkčovací" proces při vaření kukuřice, lze urychlit přidáním jedlé sody, ale s tím nemám žádné zkušenosti.

Jarda Š. - Profil | Út 12.2.2013 19:21:30

Placis >> Aby kukuřice při vaření změkla a praskala, je potřeba jí důkladně namočit. Jeden den je minimum, některá chce víc. Urychlit se máčení dá použitím horké vody, kterou několikrát po vychladnutí vyměníš. I když je dobře namočená, kukuřici je nutné vařit alespoň hodinu, nedostatečně namočené nemusí stačit ani tři hodiny.

Casio - Profil | Út 12.2.2013 19:20:45

Placis >> velkej pozor na papiňák, kdysi jako asi 14ti letej jsem ho naplnil víc než bylo zdrávo a naštěstí povolila jen pojstka ....

Casio - Profil | Út 12.2.2013 19:18:23

Placis >> já dobu vaření neměřím nejdřív jí namočím na 24 hodin,potom uvedu k varu,nechám dojít po cca 12 hodinách dám znovu vařit,vypnu ,nechám dojít a takhle pořád dokola. Z jednoho hrnce za tu dobu zvětší objem na čtyři :-)

Flying trout - Profil | Út 12.2.2013 19:18:09

Placis >> musíš jí namočit, pak vařit

Flying trout - Profil | Út 12.2.2013 19:17:56

díky všem

Placis - Profil | Út 12.2.2013 19:12:03

Jak dlouho vaříte kuku mě nikdy nezměkla.

Peter94 - Profil | Út 12.2.2013 19:09:44

hadr kapr fakr boy >> Flying trout - 12.2.2013 18:46:58 >> Pochytal som na to aj amury aj kapre.Do vedra nasypem kukuricu zalejem vodou aby kukurica bola zaliata tak 5cm vylejem tam kefir a par lyziciek cukru ,zavrem vedro a necham kvasit niekolko tyzdnov pripadne mesiacov.

Flying trout - Profil | Út 12.2.2013 19:09:10

No právě, když kuu jen namočim, trochu zapomenu, smrdí to kysele, tak to radši vyhazuju, nebo zvířatum, ale na ryby to neberu, asi teda zkusim, ale uvítal bych víc poznatků k takový nástraze

unudle - Profil | Út 12.2.2013 19:04:19

hadr kapr fakr boy >> Flying trout - 12.2.2013 18:46:58 >> Mléčné kvašení, dobrá návnada.