Vařená kukuřice

Nástrahy > Rostlinné > Obilniny a jiné plodiny

  • Úspěšné období: léto, podzdim
  • Druhy ryb: kapři, větší cejni, amuři
  • Typy revírů: kukuřičné oblasti (ne všude funguje)
  • Finanční náročnost: 6 kč/kg v zemědelských velkoskladech

Jedná se o léty prověřenou, ale stále účinnou nástrahu. Pro lepší výsledky je vhodné s ní zároveň i vnadit.

Postup přípravy

Důkladně namočenou kukuřici (1-2 dny) vařit buď hodinu v papiňáku, nebo ve větším hrnci nechat přejít varem a pod utěrkou nechat 6 hodin dojít a pak ještě jednou opakovat.

Nepřidávám žádné aroma, nanejvýše sůl.

Některé druhy (obzvláště jsou-li ručně loupané) se špatně vaří a nepopraskají ani po 3 hodinách v papiňáku, jine praskají snadněji. Prasknutí pokládám za velmi důležité. Na háčku je účinnost mezi prasklou a neprasknou kukuřicí tak 1:10 ve prospěch prasklé (viz obrázek).

Napichuji jedno zrnko na háček vel. 6-8 způsobem, jaký je znázorněn na obrázku, nebo dám několik zrnek pod háček na vlas.

Fotografie:

 

Martin M. - Profil, 24.2.2005
Průměrná známka: 1,30

Diskuse k nástraze/návnadě

Pvl - Profil | St 10.8.2016 21:13:49

Stillovy >> 21:03:04 Rozumná úvaha

Stillovy - Profil | St 10.8.2016 21:03:04

Rockwell >> tak to radši vezmu na dvakrát, nemám v zájmu sázet kolem kotle kukuřici.Diky všem za rady.

psí dědek - Profil | St 10.8.2016 20:01:31

nezkoušeli ste někdo dát do kefíru kukuřici v mléčné zralosti?

Rockwell - Profil | St 10.8.2016 18:09:23

Stillovy >> Pokud máš hooodně velkej kastrol nebo kotel na prase, tak to můžeš risknout všechno naráz...já to raději vařím postupně, zabere to víc času, ale aspoň nemáš nepříjemný překvapení.

kaly - Profil | St 10.8.2016 17:59:57

Stillovy >> bacha na to to víš že to ještě trochu vyběhne. a je to potřeba pořadně míchat na menším plameni at se to nepřichytí

Stillovy - Profil | St 10.8.2016 17:58:27

Rockwell >> tak to doufám že mi to nepřekypí při vaření aby to nebylo jak hrnčku vař :))) někde jsem tu četl že nabobtná cca o 270% to je plus mínus jak ty píšeš tak to jí bude fakt kotel,ale čím víc tím líp ať se ryby nažerou.

Rockwell - Profil | St 10.8.2016 17:49:48

Stillovy >> Ano, přesně tak...já myslel, že to chceš na delší skladování....jak píšeš. Prostě to den před odjezdem uvař, nech schládnout a u vody zalej vodou ať je to aspoň potolené. Vyhneš se plísni a pokud to za 4 dny skrmíš, tak to bude OK. A z 30kg kukuřice může být i víc. Já měl z 10 kg asi 25kg. Nasaje hodně vody a hodně naboptná. Bude cca 2,5x větší.

Stillovy - Profil | St 10.8.2016 17:40:58

Rockwell >> No právě to sem si taky říkal. Prostě to udělám tak, že 3 dny před odjezdem ji nasypu do brutaru zaleju vodou a den před odjezdem ji povařim do měkka a v den odjezdu naleju do sudu a zavřu a 4 dny u vody vydrží. Z 30kg bude tak 60kg vařený zda li se nemýlím že.

Rockwell - Profil | St 10.8.2016 16:42:53

Stillovy >> Jen namočená kuku NIKDY nezměkne jako vařená.

Stillovy - Profil | St 10.8.2016 16:14:27

Šlapeto >> myslíš tím rovnou suchou? jen máčet a nevařit? za jak dlouho tímhle způsobem změkne tak aby s ní šlo krmit? Jinak díky všem za rychlý reakce :)

kaly - Profil | St 10.8.2016 16:07:32

Z vlastní zkušenosti doporučuji vařit , vařit a vařit . Jinak doporučuji pročíst tuto diskuzy .

http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=658933

Rockwell - Profil | St 10.8.2016 16:04:26

Šlapeto >> Přesně...dát 20kg kuku do sudu, zalít vodou, přidat cukr, melasu, kefír a pak už jen odebírat, krmit a hlavně chytat

Šlapeto - Profil | St 10.8.2016 16:02:19

Rockwell >> to asi jo :))) ale kvašení je kvašení, navíc dá partiklu ten správný říz :))) Já mrazím jen pokud chci udělat čistě partiklový koule, ale to jen na feeder, takže toho mám pár kilo :))

Rockwell - Profil | St 10.8.2016 16:00:20

Šlapeto >> Naši mají starej pultovej mražák, to by možná šlo :-)))