Výzva všem slušným rybářum!!

Autor diskuse: VL.K. - Profil , 8.6.2013

VL.K. - Profil | Ne 23.6.2013 14:52:45

Tak jsem z5 ze svatební oslavy. Není mi dobře,né z alkoholu,ale nějak to na mě padlo, mám nateklý nohy jak konve,tak snad jsem nic v tý močce nenakoupil a rychle to zmizí :-))

Ke včerejší akci a vůbec ke všemu, napíšu následující.

Jsem moc rád,že se ukázalo,že když jde do tuhého, umíme zapomenout na veškeré žabomyší války a dokážeme táhnout za jeden provaz. Nikdo neřešil,kdo jakej má ten kulatej nesmysl pod háčkem, řešilo se jen to, jak pomoc rybám a to je moc dobře. Jsem rád,že se našlo hodně obětavců,kteří přijeli častěji a přiložili ruku k dílu. Vážím si i těch,kteří přijeli byť jen jednou, někdo prostě nemá čas,je dnes blbá doba. Že někdo nepřijel vůbec,ani se neozval, jeho věc....víc to nehodlám rozebírat a řěšit. Nikdo z nás to nedělal,proto aby jsme se jakkoliv zviditelnili, opravdu nám všem šlo jen a jen o záchranu ryb a podotýkám všech ryb,které zůstaly uvězněné v lagunách. Velmi smekám před fiamem, čulim, Kubou jeho přítelkyní čerticí a taky Rafanem. Fiam zařídil síť od kluků z MO Teplice,kteří ji poskytli i s vědomím,že jí můžeme jako laici totálně zničit a to je hodnota sítě více jak 50.000,-Kč,takže Zdendo ještě jednou díky. Čuli,Kuba,čertice, byli v lagunách defakto denně. Rafan odvozil svým autem hodně ryb a jak pěkně plaval v lagunách a zkoumal kde jaká je hloubka,občas mu koukali jen konečky prstů :-)) Velký dík patří i dalším,budu jmenovat jen dva,kteří mi utkvěli v paměti a to je jaryn82 a šámik, jaryn na síti tahal jako by mu šlo život a šámikovi asi opravdu jednou o ten život šlo. Naštěstí vše dobře dopadlo! Kdybych měl vyjmenovat další tahouny, určitě bych na někoho zapoměl, proto už radši nikoho jmenovat nebudu,aby se nikdo necítil poškozen. Každopádně smekám před lidmi,kteří to táhli,myslím,že kdo sledoval tuto diskuzi,tak ví, kdo a jak se podílel. Jsem hrdý na to,že jsem mohl být s vámi,že jsem u toho byl a poznal spoustu obětavých lidí.

Ke včerejší akci, jsem rád,že se sešlo tolik lidí, odhadem ke 100, a všem děkuji,že přijeli, zvláště borcům z Českých Budějovic a to je kuwa štreka !! Tato akce byla zřejmě jedna z posledních,ikdyž jak se říká, nikdy neříkej nikdy,ještě tu nějaká ta lagunka je:-). Jasně se ukázalo,že zvládnout takovu masu lidí je skoro nadliský úkon,proto byl trochu chaos,ale každý přiložil ruku k dílu. Škoda,že se to nepodařilo minulý víkend, to bylo práce opravdu ještě hafo, lépe by jsme se prostřídali na síti,při odnášení ryb atd atd. Mysím,že nakonec to dobře dopadlo,protože po prvních dvou zátazích sítě,to vypadalo na těžký propadák,třetí šup sítí, byl parádní a ta masa ryb v síti, vykouzlila všem na tvářích úsměv a všichni viděli,že to mělo smysl !! Všichni viděli na vlastní oči,jaká to byla byla dřina,ale i legrace. Proto jak jsem psal, děkuji opravdu Všem co přijeli a přiložili ruku k dílu,nezkoumám jestli ten jednou,nebo ten 2x. Bohužel se asi musíme smířit s tím,že tyhle sra.čky,myslím povodně,se budou opakovat a v případě nouze a další případné žádosti o pomoc se nás sejde zas dost, ikdyž radši bych se scházel při jiných příležitostech......

Krátce k Jakubovi, myslím,že už se k tomu trefně tuším v pátek vyjádřil kolega Ferda (RST) a jsem k tomu dopsal svůj kometář,nechci se opakovat. Jen doplním,že se nabídl s pomocí sám,volal mi ve středu po svém návratu ze zahraničí,následně vě čtvrtek ráno a opětovně nabízel pomoc,kterou jsem přijal a pak se rozhýbaly ledy,myslím,tím tam nahoře..víc to nebudu kometovat. Kuba přijel v pátek a makal s námi, jako jeden z nás, lezl v blátě stejně jako každý jiný, myslím,že přesně a trefně to napsal jaryn, zůstal v pátek s námi až do konce. Že za ním přijela ČT1 a Blesk. No a co ?? Je už prostě značka,která táhne!! Škoda, jen,že sestříhali jeho rozhovor a stejně tak ten se mnou, zaznělo by tam,že největší zásluha patří Vám všem, "obyčejným" rybářům s velkým srdcem,ale to jsou prostě média,dají si jen to co se hodí. Na sobotu nám sehnal a poslal síť,která asi nebyla laciná....škoda,že se jí nepodařilo sehnat dřív, mohli jsme se nadřít o malinko míň:-)) Ale jak jsem psal,bohužel velká voda může zas přijít,tak jí využijeme příště,stejně tak jako zkušenosti,které jsme za těch 14dní nabraly.


Úplně na závěr se naposled budu opakovat, největší dík patří vám,kteří jste přijeli a pomohli zachránit ryby uvězněné v lagunách,takže ještě jednou díky a doufám,že se sejdem v hojném počtu na dolovné !!

jaryn82 - Profil | So 22.6.2013 15:23:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Diskuze o J.V. už je zamčená tak to napíši sem: Je super kolik lidí tu do toho kecá :-( škoda že vás tolik nejezdilo pomoci. Stál jsem u J.V. když přímo do kamery mluvil o tom jak tam všichni dřem a o tom Jak to tam VL.K všechno organizoval ale bohužel to sestříhali. Taky nám Jakub za své peníze koupil síť a daroval jí. Celí den s náma běhal po lagunách ve vodě a i když už všichni odjeli tak on tam zůstal do večera s náma. Narozdíl od vás co máte blbé keci on aspoň přijel a pomohl nám.

FRANK71 - Profil | Po 10.6.2013 8:27:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mrknato >> ty jsi se zase vycajkoval, dřív jsem myslel, že v tý hlavě něco máš. Bohužel je vidět, že tam máš akorát nasráno. Chápal jsem i tvojí nevoli ke kaprářům. Bohužel dnes je jasné, že ti nešlo ani o ryby, ale jen napadat jednu skupinu rybářů. Máš plnou hubu keců, jak by se měly nasazovat reofilní ryby, Nyní nastala chvíle kdy, proto můžeš něco udělat a néjen kecat hubou. Každýmu i průměrně myslícímu rybáři je jasný, že zde nejde jenom o kapry, bohužel jenom tobě ne. Hlavně abys byl vždy v opozici. Je škoda, červené kterou jsi dostal. Protože, čím víc zápisů napíšeš, tím víc lidí přesvědčíš, co jsi za idiota.

čertice bertice - Profil | Po 10.6.2013 20:35:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pánové já ženská jsem tam dneska stala v neoprenech a zachranovala ryby, nechcete zvednout zadky od svých počítačů a jít nám pomoc tahat síť........???? Určitě to stojí za to těch ryb je tam ještě spousta a žádná z nich si nezaslouží umřít v poli. Uvědomte si, že každá ryba, kterou zachráníme nám bude dělat radost v dalších letech. A není jich málo a nejsou to malé ryby. Proto prosím každého kdo má alespoň trochu čas pojďte pomoc zachránit ryby!!!!!!!!

čertice bertice - Profil | Ne 30.6.2013 22:57:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

a ještě pár fotoček

škudy - Profil | Po 17.6.2013 21:47:42

tak tady je ta fotka,myslím...

Radek Fox - Profil | Po 10.6.2013 18:36:52

Smekám před nasazením a prací všech rybářů kolem této akce. Je to dřina a chce to další lidi, tak se nestyďte a přijeďte na pomoc. Nechci to zde rozeštvávat, ale jeden poznatek si musím dovolit napsat:

Kurwa, kde jsou ty mediální mr-dky testérský z časopisů a internetových stránek ??? To jsou samé zprávy o úspěšných výpravách z řeky a nyní, když jí to můžou trochu vrátit, nějak nejsou vidět !!!

zajda f - Profil | So 22.6.2013 17:11:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

stupi32 >> Všichni co tam makali jsou borci, ale jedno je jistý nešlo nám o to, aby o nás někde psali, ale šlo o ty ryby a o to samé šlo dle mého i J.V. Chyba je jen v médiích, že pokud nejsi nějak známej tak na tebe serou. Tak si myslím, že můžem být rádi a brát to od Jakuba jako pomoc se zveřejněním problému a doufat až to příjde příště tak pomoc úředníků v ČRS plus hafo dobrovolníků dokáže těm rybám pomoci dřív aby úhyny byly co nejmenší.
Taky by se dalo napsat, že Jakub nás ke zviditelnění nepotřebuje, ale mi potřebovali jeho ke zviditelnění naší starosti o ryby.

numen - Profil | Po 17.6.2013 15:51:41

dnes jsem měl cestu do Ltm a tak jsem to vzal jednou stranou tam a přes laguny zpět. Nejvíce ryb je u golfového hřiště,pak ta laguna u utopených bagrů. Těch lagun kde jsou ryby již moc není.
Ale nejsou vidět ani mrtvé. Krom nad Mlékojedama ,ty zůstaly na suchu. Nevěřil bych ,že se to dá slovit. Lidi tady i MRK potěšili. Kápo může být spokojen,dobrá práce.

VL.K. - Profil | Po 10.6.2013 14:44:20

kakr >> pane kolego věř,že nepatřím k těm, který odmítá diskutovat s kýmkoliv o čemkoliv a rozhodně nepatřím k těm které zmiňuješ v poslední větě,ale..... Za poslední týden jsem toho moc nenaspal, jsem buď v práci nebo jsem byl s klukama v poli ve vodě,kam jsem šel po cca 20hod v práci a nespal jsem cca 40hodin. S Pavlem (Mrknato) jsme spolu mnohokrát diskutovali o všemožném, veřejně i formou SZ ač jsme měli oba na věc jiný názor. V tuto chvíli,kdy opravdu melu z posledního, skutečně nemám náladu sledovat diskuzi o ničem,kdy se nějaká skupina lidí snaží pomoc uvězněným rybám zpět do jejich řeky a jeden člověk to tady podrýpává. Proto jsem mu dal tu redku a za ní si stojím. Jsem od včerejška v práci,ještě jsem nespal,jen jsem se na chvíli zajel podívat za klukama k vodě,kde kluci zase loví ryby,kdybych nemusel být v práci,tak jsem s nima v blátě. Ano loví ryby,protože chytají jak kapry,tak amury a já nevím co ještě, převážná většina je kaprů,jsou to nádherné ryby řekl bych o průměrné váze vyšší jak 7kg, největšího měli něco k 15kg. Zpět do řeky se odváží všechny ryby,né jen kapři, jak jsem psal, jsme rybáři ne debilové,jde nám o záchranu všech ryb ne jen kaprů! Kluci tam lezou v blátě, někteří dokonce v kraťasech a triku po krk ve vodě. Většina má prsačky,ale taky většina má ty prsačky plné vody. Radek FOX přijel rovnou z noční a má to sem něco kolem 50km a leze tam v blátě bez spánku, Petr Gavenda přijel taky více jak 50km a zítra dorazí zas,protože těch ryb jsou tam skutečně tuny. Nesmírně si vážím práce a usilí,které ti kluci co tam lezou v blátě odvádějí, je to fakt neskutčná dřina!! A paří jim za to velký dík !!! Nenechám v této dikuzi podrýpávát práci a usilí těchto lidi. Kdyby to jen šlo jsem tam s nima nonstop,bohužel to nejde, odvádím činnost jinou, myslím také duležitou,ale myšlenkama jsem s klukama!! Proto to tak nějak dostal na hrb fiam a Michal. Dnes jsem jim aspoň koupil nějaké jídlo a pití a toto jim tam dovezl. Snad ve středu se dostanu a budu moc přiložit ruku k dílu.

A pro upřesnění,není to žádná hurá akce, jsem člen výboru naši MO, proto to organizujeme s vědomím vední naši MO. Rybářsky domov máme vytopený, dnes se tam chlapi teprve před chvíli dostali, udělají jen to nejnutnější a razi taky lovit na pole, na pomoc přibudou konečně snad i alší sitě a agregát,aby se dali slovit a hlubší laguny. Horší to bude s lidma,protože spousta lidí je tady vytopených,někteří kteří mají vytopené baráky,taky lezou v blátě místo aby si dělali doma,viz třeba Aladin. A už dost plácám si tady játra jdu dělat něco užitečného.

čertice bertice - Profil | Ne 16.6.2013 13:38:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Je mi z toho docela smutno Lovosice a Litoměřice mají tolik členů a nikdo není schopen zvednout zadek a přijít nám pomoc měli by jste se stydět je vidět, že Vás akorát baví ryby chytat a né pro ně něco udělat když to teď potřebujou. Ale proč že jo ono jich spoustu zahyne v polích a na cestách a rybářský svaz je zas dosadí tak proč se námahát že jo? Tak hlavně že se najdou ještě lidi kterým na rybách opravdu záleží a jsou schopni přijed i zdaleka jako je Praha, Most,Roudnice, Havlíčkův Brod,Teplice, Bílina...... a spostu dalších. Ikdyž je nás stále málo tak bojujeme tvrdě a naše práce není zbytečná zachránili jsme už mraky nádherných ryb a pokud nám to čas a počasí dovolí budem zachranovat dál.

čertice bertice - Profil | Po 10.6.2013 19:30:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

dnešní záchrana ryb

čertice bertice - Profil | St 3.7.2013 18:11:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

a povedlo se nám zachránit i jednoho krasavce

čertice bertice - Profil | Ne 30.6.2013 22:53:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

naše záclona plně splnila svůj učel, kam se na to hrabou nějaké plůdkové sítě :-)

čertice bertice - Profil | Pá 21.6.2013 20:35:07

a přitom to bylo tak jedneduchý, to to nemohl nikdo jít zavřít.... ??? :)))))))))))))))))

fiam - Profil | Čt 20.6.2013 15:25:22



sauron13 - Profil | Ne 16.6.2013 14:47:07

Vám všem, co honíte trika u nás na Labíčku a jen se vymlouváte na cokoliv, jen aby jste nemuseli pomáhat nám všem, co jsme si tu pakárnu dali několikrát a strašně nám fandíte ... posílám flusanec do xichtu. Vy modelky!!! Najednou nikdo nebere telefon, někdo dokonce je radši na rybách,což nepochopim a pak si celý rok hraje na to, jak Labe miluje a další póza kecy. U některých chápu že to nedaj, ale je tu stále většina co najednou nemá žádný argument na to, proč nejeli ... jen že nemaj prsačky. Pánové, prsačky jsou k hovnu, pár z nás v nich i plavalo, aby jsme tu pojebanou síť dostali tam kam bylo potřeba a dost frajerů tam lítalo v plavkách. Vše jde a jen stačí chtít. Super lidi, co kaprařinu dělají jen a pouze z lásky ke kaprům a jsem rád, že jsem tyhle lidičky poznal osobně a mohl s nima táhnout za jednu síť. Rafana jsem do této doby neznal osobně a bral jsem ho jako "celebritu", testera. On to táhnul, šel příkladem a velkou měrou i přes jeho výšku, přispěl k velmi dobře odvedené práci nás všech .... testér :) Jediný co je schopný jít příkladem. Sáhněte si kdo jste z okolí do svědomí a přijeďte pomoct .... nepotřebujeme to my, ale především kapři, kterým ve vodě ubývá kyslík ... a je jich všude po ko*ot :( Zde jsou případně čísla, kdyby se přeci jen někdo z vás odhodlal: Vláďa Krpeš - 603753774. Milan Šturek - 728705615

fiam - Profil | Po 10.6.2013 21:46:32

kamosi jeli z prace a prisli pomoc ta slečna si natahla prsacky a tahala snama sit klobouk dolu

čertice bertice - Profil | Po 10.6.2013 19:33:17

.

P!F - Profil | Po 10.6.2013 0:01:40

Mrknato >> ty si chlape fakt retardovany curak.

čertice bertice - Profil | Ne 30.6.2013 22:50:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Výlov plůdku 30.6.2013

Milan V. - Profil | Čt 20.6.2013 22:06:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Je to dobrý kluci, aspoň si trochu ulevíte. Největší borci jste vy co tam dřou od samého začátku a všichni ti co obětovali své volno, finance a jiné příjemnější věci než to plácání v bahně a snažili se zachránit ty naše kluky šupinatý. A jestli z toho někdo bude chtít těžit, tak ať, my víme své. Pohlídejte si ho ať se při tom pořádně zpotí a nefláká se :)))))). Jen je mi líto, že už tam s vámi nemůžu být. Držte se BORCI a ať se vám podaří zachránit co nejvíce ryb.

F.T.M. - Profil | Ne 16.6.2013 21:42:02

Jsem hrdý na to že jsem mohl osobně poznat partu opravdových rybářů co o víkendu s dobrým úmyslem zachránilo mnoho krásných ryb před úhynem. Doufám, že se příští víkend sejdeme v co největším počtu a v plné síle budeme v dobrém díle pokračovat.

Milan V. - Profil | So 15.6.2013 19:37:15

A ještě jedna věc co si neodpustím. Všichni ego honiči co si jezdíte na dolní úseky labe honit trika kde jste??? Běžte do prdele!!! Až to opadne, můžete zas vyrazit. Nazdar.

Kluci a holky zítra se na Vás moc těším!

čertice bertice - Profil | Čt 13.6.2013 20:58:05

...

čertice bertice - Profil | Čt 13.6.2013 20:55:02

....

škudy - Profil | Po 10.6.2013 22:18:36

tak tohle video mě hodně nadzvedlo,dobrovolní hasiči sice udělají spoustu práce,ale bohužel se mezi nimi najde spousta různých individuí,kteří když už nejsou žháři,tak dělají jiné nepředvídatelné věci. A o tom to je,pak jsem zlomenej z toho,když slyším názory viz goldmaxx - Ÿ

okamžitě jsem reagoval (viz foto) a jsem zvědav na reakci toho blba.

čertice bertice - Profil | Po 10.6.2013 20:10:16

.

čertice bertice - Profil | Po 10.6.2013 19:57:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tuto práci jsme všichni dělali srdcem a dočkali jsme se krásné odměny v podobě zachráněných ryb cca 150 kousků. Kluci jste skvělí a děkujem .....

Baťour - Profil | Ne 9.6.2013 19:12:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Je to hnus :-(

splávkař - Profil | Ne 9.6.2013 16:18:13

Nečetl jsem celou diskusi,ale ze zkušenosti co mám si nemyslím, že ta hysterie kolem nějakýho vyuzenýho kapra není na místě. Před lety jsem byl svědkem toho,jak se do rybníka dalo zpět asi 100kaprů který strávily pár dní v malém množství vody se značným množstvím bláta-ač vypadaly zdravě,tak do pár týdnů daly snad do posledního kůži a končily někde zasypaný vápnem nebo v kafilerii a kdyby je někdo místo na oko záchrany vyudil tak by bylo všem lépe... Navíc se tu mluví většinou o neperspektivních rybách,a přitom to množství které ubylo bylo myslím násobně do Labe vráceno z vyplavených rybníků kde je většinou chována kvalitní ryba která má velký růstový i rozmnožovací potenciál,čímž byly povodně pro obsádku spíše přínosem...

VL.K. - Profil | So 8.6.2013 23:23:07

terminator >> budeme se snažit jak to jen půjde..jsou tam moc krásné ryby,te´d momentálně v polích :-((

čertice bertice - Profil | St 3.7.2013 18:21:22

Poušťák >> nejsme borci jen nemám to srdce je tam nechat umřít..... za pár let nám jistě udělají všem radost....

čertice bertice - Profil | St 3.7.2013 18:08:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

....

čertice bertice - Profil | St 3.7.2013 18:05:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

tak jedna lagůnka je hotová Hurááá poslední plůdek 3.7.

fiam - Profil | Po 24.6.2013 21:07:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj chci všem podekovat za zachranu ryb z lagun a že ste to delali z laskou k přirode rad sem vas poznal všechny .


PS: prosim vas nehadejte se a sledujte počasi možna to začne znova doufam že ne jinač se potkame v burganu

čertice bertice - Profil | Po 24.6.2013 19:52:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

dasty carp >> v pohodě my s kubou tam budem od rána protože nám selhalo i to jediné auto co jsme měli s kádí... tak nám zítra přivezou láhev s kyslíkem a budem je dávat ro pytlů pod kyslík a budeme je vozit na jezero tam mají větší šanci.... já tam prostě ty malý breberky nenecham rackům.... :( Vím že je to jen kapka co dokážem zachránit a že nemůžem objet úplně všechny laguny a vše zachránit ale dokud bude co zachraňovat tak tam budem jezdit.....

čertice bertice - Profil | Po 24.6.2013 19:00:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak dneska to byla opravdu rychloakce.... za 20 min. jsme chytili cca 100-120 tisíc ks malinkatejch kapříku a karasu a bůh ví čeho ještě. bohužel bylo jen jedno auto s kádí a tak se muselo hned jet rybyčky odvézt... zítra jdeme rano znova protože to bude asi poslední den kdy je budeme moc zachránit u Becu už skoro není voda.... :(( . Jestli někdo zítra může a má auto a vozejk přijeďte nám pomoct je odvozit....

zajda f - Profil | Pá 21.6.2013 21:59:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Co se týče J.V. tak za mě palec hore neb jeho účast může ukázat na nedostatky přístupu lidí, kteří mohou něco udělat, ale radši strčej hlavu do písku a je jim vše u zadele.

čertice bertice - Profil | Pá 21.6.2013 20:00:11

tato nepotřebuje komentář..... :)))))

čertice bertice - Profil | Pá 21.6.2013 19:51:17

dneska se opět zadařilo....

VL.K. - Profil | Pá 21.6.2013 19:34:16

Tak jsem to snad rozchodil....

Pár informací k dnešku,ano bylo to trochu kašpárkování,ale i přesto se povedlo zachránit dost pěkných ryb,proto děkuji všem co dnes přijeli. Byla tam ČT + Blesk a Dnešní Litoměřicko. Velmi výstižně to napsal RST. Taky nemusím to kašpárkování,ale ať chceme nebo nechceme, Kuba rozhýbal ledy a konečně se někdo taky začal zajímat o ryby. Sehnal na pomoc hasiče,kteří toho taky mají dost a přesto dnes přišli a přijdou i zítra. Byl tam náměstek hejtmana Ústeckého kraje,který slíbil,že se až se to uklidní sejdeme se a pokusíme se vymyslet jakýsi krizový plán,kdy po záchraně životů lidi a majetku, nastoupí i další a to záchrana ryb a zvířat. To si myslím je velmi velký pokror!! Kuba je prostě značka která táhne ať chceme nebo ne a jak psal Ferda má dlouhé prsty. Jinak zítra tam nebude,má nasmlouvaný nějaký program, chce přijet v neděli a pak ještě v týdnu,kdykoliv podle toho jak se dohodneme. Vím,že toho máme všichni plné zuby,ale práce tam ještě nějaká je,dnes jsem okoukl další lagunu,ktrou bych nazval kapřím rájem,je to ale hrozně veliké, podle toho jak to bude vypadat,dalo by se tam jít možná o víkend. Nechám to na vás, jak se vám bude chtít a podle toho jak to bude vypadat.

Jinak ve zprávách na ČT 1 v 18hod byla velmi krátká reportáž, bohužel dosti vystříhaná,dělali rozhovor i se mnou,kde jsem řekl,že největší zásluhu na záchraně ryb máte vy "obyčejní " rybáři s velkým srdcem,kterým není lhostejné,aby ryby zůstaly v polích na pospas,to samé jsem řekl redaktorce Blesku,kde by to mělo vyjít zítra. Tak doufám,ž aspoň ta, to tam napíše.

Zítra se na vás všechny těším, nebudou tam žádná media a další kašpárci, dáme to po našem a ukážem všem,tak jak jsme to dělali doposud,že nám jde o ty ryby.

Ps. Mám slíbené finance na "dolovnou" tak zkuste vymyslet nějaký ten termín a pevně doufám,že se tam sejdeme všichni co jsme se plahočili v polích a bahně, ve stejné náladě jako je při té dřině. Jak jsem četl,zajda zajistí prase, další doladíme.

čus zítra v 8hod u BECu :-))

RAFAN 1 - Profil | St 19.6.2013 22:06:16

Všem co tam včera a dnes byly, máte můj obdiv. Pro mně to byl neskutečněj zahul a padám na hubu.
Jinak znám jednoho slušnyho typka z Č. Budějovic co jede v sobotu ráno do Mlekojed na pomoc. Má pár volných míst v autě, kdo má zájem tak mu cinkněte t.724154859.

čertice bertice - Profil | So 15.6.2013 18:39:22

zachránili se krásné ryby....

čertice bertice - Profil | Čt 13.6.2013 20:36:24

..

čertice bertice - Profil | Čt 13.6.2013 20:01:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

tak tohle bylo katastrofální... green hell hadr....!!!!

čertice bertice - Profil | Čt 13.6.2013 19:59:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

i jíné než kapři....

čertice bertice - Profil | Po 10.6.2013 20:17:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

.

čertice bertice - Profil | Po 10.6.2013 19:46:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pánové v červených bundách nám dodali ještě více energie, k tomu aby jsme jich zachránili co nejvíc.

VL.K. - Profil | Ne 9.6.2013 12:58:14

Za chvíli nastupuji do práce, vrátím se až zítra večer, v úterý mě čeká nepříjmená celodenní návštěva lékaře :-( Zkusím to přes noc objet a pokud to půjde, tak dám nějaké info,kde je třeba přiložit ruku k dílu. Pokud máte někdo zájem přijet,obracejte se na Michala, v úvodu je zde na něj telefoní číslo,nebo na kluky zde s nicky numen či fiam. Díky

Jinak pro upřenění, je tady i mnoho rybářů mezi klukama od PČR či Městské Policie, ti ještě klukům co jsou u "vody" upřesňují kde jsou uvízlé ryby a vyhazují jen ty co rabují vidlema. Problémy s majiteli pozemků zatím nebyly, jedná se v 99% případů o pole,která jsou zatopená a úroda zničená povodní a myslím,že 99% těchto majitelů má pod vodou své statky,takže mají jiné starosti. Až se dostaneme do Rybářkského domova pro vybavení, tak jistě vyjedou i kluci z MO.

Ps. pokud se zde budete ještě hádat ( pajagogo + nofis,ale i další) naperu vám červený a hotovo, řešte si kraviny přes SZ, díky

kakr - Profil | Ne 9.6.2013 9:40:07

PETLOV >>
MRK je plný "bouchačů" ,ale realita je kapánek jiná.

Šámik - Profil | So 31.8.2013 13:00:18

Pomozte dětem
Ahoj rybáři,

zejména z okolí Plzně. Pořádáme již druhý ročník Rybaření pro děti po transplantaci kostní dřeně a potřebovali bychom do týmu ještě 6 rybářů (feeder, plavačka), kteří by byli ochotni se na den věnovat dětem, které většinou ještě nikdy nerybařily, vysvětlit jim základy rybolovu a zapůjčit jim vlastní rybářské vybavení. Akce proběhne na jezeře v Radnicích, v sobotu dne 7.9.2013 od 9:00 do 17:00. Pokud byste se chtěli zapojit, prosím napište nám na: kancelar@daiwa-cormoran.com

Poušťák - Profil | Čt 27.6.2013 18:41:26

numen >> jj.i mě a už dlouho...o))

Shu-lin - Profil | Po 24.6.2013 13:06:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tady tim vašim bušením se v prsa kdo je větší bourák akorát posunete jedinej smysluplnej příspěvek dneška od Čertice někam do hajzlu.


čertice bertice - ® Po 24.6.2013 11:08:33
Líbí: 0 Nelíbí: 0
prosim o pozornost klucí mate nekdo cas dnes v pet hodín. pokud ano voĺejte na 773001540.

sauron13 - Profil | Po 24.6.2013 12:19:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

stupi32 >> .... hele, proč to tady furt řešíte? Podle mě už na toto téma padlo hodně písmenek a řešili jsme to i osobně. Upřímně i mě se to týká, byl jsem také jeden z bejvoč týmu a nějak mě přestává bavit číst do nekonečna ohranej song. Viděl bych to tak, že to s účastí mohlo být i mnohem horší ... sám jsem chyběl kvůli směnám v arbeitu a prostě jsem si nemohl dovolit do prace nejet .... už to uzavřete a radujte se z odvedené práce. Nikam to nevede, nikdo s tím nic nezmůže a čas bych věnoval něčemu co má smysl. ;)

stupi32 - Profil | Po 24.6.2013 11:08:09

nbeda >> Nikdo neselektuje, tos asi zle pochopil. No právě, když jdeš na ryby, tak si nemáš kde sednout, ale jestli si mylně myslíš, že ti co to tu zabírají jsou místní borci, tak jsi na omylu! Většinou je to Česká Lípa, Liberec atp. A to aby jezdili x kilometrů na ryby nevadí, ale přijet pomoci a zachránit jich pár to už jim je za těžko! Co si budeme povídat, tihle lidi (ne všichni) když přijedou, berou pomalu každou chycenou rybu! Ba i hůř, mají nádrže a vozí si to do svých revírů! A přece by si nečekal, že tito lidé přijedou nezištně pomoci?!!
Nicméně sice jsem místní, ale mám docela hluboko do kapsy a vážný zdravotní problémy navrch! Neřekl jsem nemůžu, nebo nemám čas! Stalo se , že sem párkrát nemohl, ale většinou to bylo právě kvůli zdravotnímu stavu!
A ohledně těch kilometrů, jistě když tuto diskusi sleduješ, si viděl, že sem jezdili lidi až z Č. Budějovic, Prahy atp. a spousta lidí nabízela volná místa po trase!

RST - Profil | Po 24.6.2013 8:26:02

Šámik >> Kapraři nesklamali, ti opravdoví tam byly, a ti co se na ně jen hrají zase machrovali u svých klávesnic.

koblich - Profil | Ne 23.6.2013 20:24:25

Bylo to fajn, poznal jsem lidi které bych asi jinak nepoznal. Rád jsem pomohl a nebral jsem to jako povinost ale jako samozřejmnost. Můj obdiv mají ti, co tam byli skoro každý den a mají na zachraně ryb lví podíl! Nebudu jmenovat těch co se to týká vědí. Tak zdar bando a zas někdy, třeba při lepší příležitosti....

sauron13 - Profil | Ne 23.6.2013 16:15:20

Baťour >> ... nezapomenu na hlášku náčelníka: "Obětujeme vysoký" ... tomu jsem nevěřil a jaká pak byla prdel hahahaha :) ... na tuhle akci nezapomenu, jeden z mých nejlepších a nejsilnějších zážitků.

Baťour - Profil | Ne 23.6.2013 16:10:57

Mikyrybář >> Svatá pravda je to dřina ale taky děsná prča když se něco stane třeba že je to hluboké nebo zakopneš atd ale pak ten úsměv když je sít plná stojí za to doufám že nám to ty ryby někdy vrátí :-)jsem rád že jsem se mohl teto společenské akce zúčastnit a párkrát si i zaplavat v prsačkách :-))))))))) Ps hodně mě potěšila včera cesta domů když mi můj prcek řekl že je rád že je rybář jako já :-)))))))))))))))))))))))

VL.K. - Profil | Pá 21.6.2013 23:50:18

Baťour >> Neboj kámo, makal jako barevnej a nějak se mu nechtělo z vody a to tam běhal jen v kalhotách a keckách. V tý poslední laguně co jsme byli obhlídnout, tam byl až po kozy :-) Buď si jist,že kdyby se přijel jen zviditelnit,poslal bych ho šupem domů :-)) Je mi jedno kdo dojede,jestli Petr nebo Pavel či Kuba, kdo přiloží ruku k dílu je vítán, každá ruka dovrá a tomu se klaním. Nikdo na nás čumět nebude, kdo chce dělat, ano, ale čumět, si může doma na telku !!

čertice bertice - Profil | Pá 21.6.2013 19:58:32

a v této laguně to kluci chytali jen do podběráku....

Baťour - Profil | St 19.6.2013 18:57:33

Super práce v tom pařáku už se na vás zase těším v sobotu :-)

sauron13 - Profil | St 19.6.2013 17:14:39

Tak děkuju moc všem, co jsem je měl možnost poznat. Já už se dalšího zátahu nezúčastním, mám pátek,sobota,neděle noční :(((
Byla to super akce a všichni u mě máte obdiv, jak hezky jsme se dokázali semknout a ty naše lásky zachránit. Aspoň částečně ...
Doufám, že už zase hoooooodně dlouho tu pojebanou síť neuvidím :))) Tak ať vám z vody naskáče vyrážka a zase někdy u vody, ale jako lovci ;)

jaryn82 - Profil | Út 18.6.2013 15:22:40

škudy >> Fotky super na spodní fotce jsem 11 z leva :-) jsem prcek a seru se do prostřed :-) tam už by se Dasty utopil :-)

čertice bertice - Profil | Út 18.6.2013 13:30:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

všechny fotky jsem dala na fb Linda Matoušková Moravcová album zachrana ryb z polí a postupně tam dávám i videa takže kdo chcete tak jukněte nebo stahujte.

Radek Fox - Profil | Ne 16.6.2013 23:33:36

Maxi Sob >> Je to ubožák a pouhá mediální mr.dka ;-)

sauron13 - Profil | Ne 16.6.2013 23:21:33

.. by mě zajímalo kde jsou ti klávesnicový kapraři co tam denně najebou Tatrovku hoven v písmenkách :(

Končan - Profil | Ne 16.6.2013 19:21:22

Ahoj Kluci
já bývám na jižní Moravě a bohužel nemám možnost vám pomoct.Ale aspoň přes Mrk.Cz Vám všem za sebe moc děkuju že pomáhate rybám dostat sa z povodňových lagun zpátky do koryta řeky.Díky moc kluci a Petrův Zdar:

S pozdravem
David.

fotojakes - Profil | Ne 16.6.2013 18:36:18

VL.K. >> příští sobotu bych pravděpodobně mohl znovu a pokud by bylo třeba, dotáhnu bržděný vozík (do 750kg) se zavíratelnou přepravní bednou (600l). Mám tam i vzduchování co dává 80 litrů vzduchu za minutu a pro případ nouze i flašku s kyslíkem. Akorát by ho musel tahat někdo jiný, nebo bych potřeboval závozníka, který se tam vyzná. Já na Labe nejezdím vůbec a s tím vozíkem nemůžu do terénu, protože nemám čtyřkolku jak rafan.

Jinak mě napadlo, že by šlo spojit tu síť co máte s tím co mám já a celkem by byla dlouhá skoro 65 m, což by zmenšilo počet ryb, které nám utečou kolem sítě.

VYDRA33 - Profil | So 15.6.2013 19:51:03

Chycen holýma rukama,to je obětování....

VYDRA33 - Profil | So 15.6.2013 19:49:44

Krásné ryby jsme zachránily

Poušťák - Profil | Pá 14.6.2013 12:36:17

VL.K. >> tohle je pokračování Láďo..o))

08:43
Tomáš Knobloch

Tak v tom případě si se vší úctou polibte prdel
Dnes
12:32
Václav Pohn

Doufám že až za tebou přijedu,tak mě jí nastavíš šašku..o))

RST - Profil | Pá 14.6.2013 6:10:06

Poušťák >> Na tomto příkladu je nádherně vidět jaký vztah mají obyčejní lidé k rybám. Kdyby to byl pes a nebo třeba kůň byla by u jejich záchrany NOVA a nikdo by si nedovolil je týrat. Ryby bohužel neumí štěkat a ani jinak projevit emoce a tak si spousta trubek myslí že jim prostě nic nevadí, a podle toho se k nim chovají. Smutné na tom je že jsou takoví pitomci i mezi rybáři.

VL.K. - Profil | Čt 13.6.2013 21:35:29

RST >> Největší zaslouží fiam, čuli, Kuba a čertice, jedou defkato od začátku denně. Pokud jsem na někoho zapoměl tak se omluvám !!

čertice bertice - Profil | Čt 13.6.2013 21:15:10

...

čertice bertice - Profil | Čt 13.6.2013 21:09:27

....

čertice bertice - Profil | Čt 13.6.2013 20:27:00

....

čertice bertice - Profil | Čt 13.6.2013 20:24:50

...

čertice bertice - Profil | Čt 13.6.2013 20:20:04

krásní cejni ....

čertice bertice - Profil | Čt 13.6.2013 20:18:15

co dodat....

čertice bertice - Profil | Čt 13.6.2013 20:09:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

tenhle byl luxusní....

čertice bertice - Profil | Čt 13.6.2013 20:04:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

a povedl se i jeden krásný koi....

čertice bertice - Profil | Čt 13.6.2013 20:03:16

ale stálo to za to....

Radek Fox - Profil | Út 11.6.2013 16:27:07

šmudla007 >> Běž si ji jako správný rybář chytit do revíru, však to určitě umíš ;-) Z chemicky ošetřených polí by to mohla být Tvoje poslední.

fiam - Profil | Po 10.6.2013 21:41:12

e

čertice bertice - Profil | Po 10.6.2013 19:43:26

Samozřejmě že už se našli i tací, kteří v pracovní době kradou ryby. No hlavně, že nám tvrdili, že ty ryby přenášejí do Labe a v igelitových pytlích měli dva krásné bohužel mrtvé kapry..............škoda jich.

computerfish - Profil | Po 10.6.2013 18:43:05

Bzum, bzum, bzum, nejde mi to na rozum!
V lagunách, na loukách, na polích hynou ryby. Rybářští dobrovolníci z vlastní iniciativy zachraňují, co se dá. Koukám se na stránky povodní postižených územních rybářských svazů a nevycházím z údivu. Žádné organizovaní prací nebo výzva rybářům se žádostí o pomoc k záchraně ryb nebo alespoň výzva k nahlášení zatopených území s rybami. Vůbec nic. A přitom mají automobily, kesery, kádě a broďáky a další potřebné vybavení. Co jsem si na stránkách dnes 10.04.2013 v 18.30 přečetl.

1) Praha - jakési staré oznámení, že se stěhují kanceláře
2) střední Čechy - ústředí mají vytopené (chápu)
3) jižní Čechy - zrušení muškařské soutěže
4) západní Čechy - článek o muškaření
5) severní Čechy - aktuální fotografie zatopených kanceláří

Takže měly by se ryby vůbec zachraňovat, kdo má záchranu organizovat? Jen Efis a další na vlastní pěst? Asi je něco špatně.

Efis9 - Profil | Po 10.6.2013 18:23:06

yvana >> Je mi putna kam jedu pojedu tam kde to ma smysl. Jde o nase ryby

VL.K. - Profil | Po 10.6.2013 17:08:37

šmudla007 >> 1) na jakém základě může organizace prodávat ryby ze svazových revírů soukromníkům ? 2) ty ryby z té řeky vyplavaly tak do ní patří zpět 3) ano možná by se snížil kšeft převažečům,ale viz bod 1. 3) zeptej se těch kdo dělal zarybňovací plány (malá nápověda Ministerstvo zěmědělství) proč nezahrnuli do zaryb. plánů taky jesetera malého, vizu arapaimu a třeba i piraně :-))

Prosím pokud bude další dotaz tohoto typu, klidně SZ a ne zde, ostaní prosím,nereagovat, díky.

škudy - Profil | Po 10.6.2013 9:09:59

Láďo,myslím,že tahle diskuze je o koordinaci záchrany všech živočichů postižených povodněmi lidmi,pro které je příroda něco více,než jen plný mrazák a udírna,takže všem kokotům,co sem chodí jen proto,aby prudili flákni červenou už po první větě. Asi všichni víme...

Magič - Profil | Ne 9.6.2013 23:57:09

Mrknato >> Srovnávat cikány a matky samoživitelky? Jseš vážně blb!!!!!!Přemejšlej,co příště vybleješ za píčoviny.

čertice bertice - Profil | Ne 9.6.2013 22:09:37

Mrknato >> ty fetuješ ne? já se tady bavim o záchraně ryb při povodních... ty komunistický hesla si nech pro někoho jinýho.....

wodoušák - Profil | Ne 9.6.2013 20:55:31

Dnešní několika kilometrové brodění vodou a bahnem,v lesích a na polích bez úspěchu.Menší lagunky byly bez ryb a na rozlehlích jezerech je ještě moc vody tak,že zatim bez šance :-( .Chlapi rád bych Vám přijel pomoct,ale buhužel tady kolem Roudnice je to stejný jako u Vás :-(.Zítra hned po práci budu pokračovat.Borci přeju hodně sil čus

čertice bertice - Profil | Ne 9.6.2013 19:48:33

A vím že je spousta lidí co chodí na Labe den co den a ted sedí akorát na zadku doma a pak budou jen brečet že v Labi nejsou žádný ryby a budou si stěžovat na svaz. Tak ať se nad sebou každý zamyslí a kdo opravdu může tak ať pomůže.Děláme to přeci jen pro sebe a pro naše chvilky strávené u vody.

Baťour - Profil | Ne 9.6.2013 19:09:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak dnes na Litoměřicku jsme se pokusili zachránit nějaké uvízlé ryby v lagunách fabrikách a na polích je to hrůza ryb jsou tisíce ale bez agregátu pořádných sítí a spousty dobrovolníků je to boj s časem než to začne pomalu umírat všude je ještě spousta vody a rybám se zpátky do řeky vůbec nechce voda musí na některých místech ještě klesnout minimálně o 60 cm. (16)

čertice bertice - Profil | Ne 9.6.2013 19:04:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Když něco chceš, tak to dokážeš, a my chceme zachránit ty ryby a my to dokážem, pro nás je Labe srdeční záležitost, zažíváme tu spoustu krásných chvil a uťěk od reality tak nevidím jediný důvod proč to řece nevrátit. Máme dva čluny a jednu lod i velikánskou sít jsme sehnali, takže už nám v tom nic nebrání aby jsme ryby vrátili zpět do svého živlu.

nofish - Profil | Ne 9.6.2013 10:02:04

Miki >> nevěř tomu, že bude po louce běhat a nahánět kapry člověk, který přišel o barák... To jen ti, kteří o nic nepřišli, už zas čumí, kde co sebrat a jak si pomoct k něčemu navíc. Tohle je prostě chování půlky tohoto národa.

kakr - Profil | Ne 9.6.2013 9:31:34

Jen si dovolím ctěné kolegy upozornit, že jejich práce záslužná (neorganizovaná) může být v souladu se zákonem hodnocena jako nezákonná. Každý dobrý skutek má být po zásluze potrestán:-))

Viz zákon 99/2004 Sb.
Vlastník, popřípadě uživatel pozemku zaplaveného při povodni není oprávněn na tomto pozemku lovit ryby a nesmí činit opatření, jímž by rybám zabránil vrátit se do rybářského revíru. Jestliže uživatel rybářského revíru neučinil do 7 dnů po opadnutí vody opatření k záchraně takovýchto ryb, je vlastník, popřípadě uživatel pozemku, na kterém voda zůstala, oprávněn si tyto ryby ponechat. Uživatel rybářského revíru je povinen uhynulé ryby ze zaplaveného pozemku neprodleně odstranit.

Červené karty: Mrknato