Kormorán 2017

Petrův zdar.
Kolegové rybáři pokud máte něko fotografie kormoránů hodujících na rybách, fotky okolí a můžete je s číslem revíru zaslat mému kamarádovi, který je použije jako podklad pro svou práci v boji za zachování ryb v našich revírech dalším generacím!!!
Jinak diskuze je otevřena a můžete zde probírat téma KORMORÁN a vše kolem tohodle ptáka.

Kontakt na mého kamaráda pro zasílání fotek a třeba i dotazu na toto téma. Pavel je podle mne velkým odborníkem a přínosem pro náš ČRS.

Ing. Pavel Vrána, Ph.D.
Odborný referent pro životní prostředí, čistotu vod, ichtyologii.
ČESKÝ RYBÁŘSKÝ SVAZ, z. s.
Sekretariát Rady ČRS
Hospodářské oddělení
Nad Olšinami 282/31
100 00 Praha 10
mobil: +420 728 701 379
e-mail: vrana@rybsvaz.cz
web: www.rybsvaz.cz
Autor diskuse: dizlektik fídža - Profil , 17.1.2017 všeobecné - ostatní
Dále moderují: TEZAR Profil + martin37 Profil + Hans40 Profil

Jaký je Váš názor na snížení stavů kormorána v naší zemi?

A) Zásadně nesouhlasím-kormorány mám rád2%

B) Nesouhlasím-at si stavy kormoránů vyřeší matka příroda2%

C) Souhlasím pouze s jejich plašením odpalováním petard atd.0%

D) Souhlasím s jejich omezením formou zákonného odstřelu95%

Od 23.2.2017 hlasovalo 170 čtenářů.

Výr - Profil | Út 28.2.2017 23:34:46

...ešte pre administrátora....aj tej červenej karty je na neho škoda :-D

Výr - Profil | Út 28.2.2017 23:33:40

Murphy61 >> Stejný případ jako zdevac ...udělejte si o víkendu volno a můžete se po nich společně podívat.........:-D... už to vidím ako drží za ruku sám seba na tej prechádzke :-D

Výr - Profil | Út 28.2.2017 23:27:45

jnz >> no ja si netrúfam odhadovať kde si na krivke inteligencie ty....ale vzhľadom na to že si sa tu prezentoval pod nickom "zdevac" a nedokázal si to hrať ako "jnz" ani celý deň kým si sa zase vyfarbil...tak by som povedal že na tej krivke vysoko nebudeš....ale nič si z toho nerob....to sa nestalo na MRK-u prvý a asi ani posledný krát ...skús zmeniť nick...možno ti to vydrží dlhšie.
Maj sa "moralista" :-)

jnz - Profil | Út 28.2.2017 23:19:30

Výr >> To vyplývá ze situace. Pokud jsi tak nadprůměrně inteligentní, jak se prezentuješ, tak většina se svým průměrným a omezeným intelektem a omezenými znalostmi nemůže problematiku kormorána vyřešit ani zdaleka tak efektivně a bez nežádoucích vedlejších efektů, jako ty. Podle vyjadřování, názorů a přístupu k věci bych odhadoval tvé IQ tak okolo 150, tedy podle Gaussovy křivky rozložení inteligence v populaci tomu ta většina, tedy 98 procet lidí, nemůže porozumět. To je právě to neštěstí demokracie, kdy 4 idioti mohou přehlasovat dva geniální.

Výr - Profil | Út 28.2.2017 22:55:20

jnz >> zásadní problém je len to že väčšine je to "jasné" ako tebe :-)

jnz - Profil | Út 28.2.2017 22:52:11

Výr >> No jo, jenže je tu jeden zásadní problém - to slovíčko "by".

Murphy61 - Profil | Út 28.2.2017 22:43:01

jnz >> Já je rozhodně hledat nemusím. Vím, kde dělají škody a pravidelně je vídám, prakticky vždy, když jedu během podzimu a zimy na ryby....možná, že je problém spíš v tom, že jezdím k vodě (nejen na ryby) častěji než ty...Jinak u nás ve městě na potoce taky nejsou, pokud říkáš něčemu takovému "cíleně hledat".

Výr - Profil | Út 28.2.2017 22:33:31

jnz >> ale iste ...minúť 1.300.000,.EUR na monitoring á 7000ks kormoránov....to vychádza na pekných 185,-EUR /ks....ja myslím že za polovicu by od nás neodletel ani jeden :-)...našťastie že väčšine je to "jasné" ako tebe :-)

jnz - Profil | Út 28.2.2017 22:14:46

Výr >> Tak ještě že vás máme. Teď to vezmete do vlastních rukou a zlikvidujete kormorána za zlomek uvedené částky a ještě hezky vyběhnete s těmi vyžírky, co se na tom chtějí přiživovat... Držím palce, jen tak dál. Už se těším na oslavné články v tisku i tlači :-)

Výr - Profil | Út 28.2.2017 22:08:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jnz >> nuž pravdepodobne odborníci prišli na to že riešenie tohoto "nevyriešiteľného" problém je finančne zaujímavé...a čím dlhšie sa to bude riešiť...tým lepšie sa z toho dá žiť...a daňovníček prispieva :-) a možno i MRK čítajú ...a vedia že väčšina o tom vie asi toľko čo ty....teda o prácu mať strach naozaj nemusia :-)

Kumulatívny odhad nákladov na realizáciu programu opatrení na prvé plánovacie obdobie 2010 – 2015
Monitoring a manažment kormorána veľkého (Phalacrocorax carbo) 1,521(mil. Eur)

jnz - Profil | Út 28.2.2017 21:59:30

Murphy61 >> Aha, takže kormorán je z celorepublikového pohledu obrovský problém a je potřeba ho vystřílet, ale když chceš nějakého vidět v reále, tak musíš jezdit a cíleně hledat?

jnz - Profil | Út 28.2.2017 21:53:26

Výr >> Nemáš zač. Jen mi stále vrtá hlavou, proč, když je to tak jednoduché, považují odborníci napříč Evropou řešení přemnoženého kormorána jako tolik obtížné :-( Možná to bude tím, že nečtou MRK?

jnz - Profil | Út 28.2.2017 21:50:35

Petr.OVA >> No já bych řekl, že pár kusů sice ulovených máš, to není zase až takový problém, ale jinak jen mlžíš. Ukaž fotku těch 530 zastřelených kormoránů. Nevěřím, že by někdo zlikvidoval tolik kusů a ani si to nenafotil a nepochlubil se, když mu stojí za to si fotit a archivovat 6 kousků :-)

Budeš muset ještě přidat, někde je něco špatně. Ač se s Výrem snažíte co to jde, kormorán je prý stále problém. Tak se posnaž, než zima skončí, měl bys ještě pár kousků přidat. Třeba ti pak ČRS dá medaili. Třeba Cenu lovce Pampaliniho nebo Největší kormoránobijec :-)

Murphy61 - Profil | Út 28.2.2017 21:45:13

jnz >> Koukám, že jsi na tom s kormorány stejně jako s rybami,,,pokud jsi byl v zimě u vody třikrát, tak chápu, že jsi žádného neviděl, obzvláště pokud bylo všechno pod ledem...
Stejný případ jako zdevac...udělejte si o víkendu volno a můžete se po nich společně podívat, když vám nestačí ta videa...chápu, že vás kormorán tolik nezajímá, když se krmí někde jinde, ale to je bohužel dost krátkozraké...

Výr - Profil | Út 28.2.2017 21:33:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jnz >> no...som rád že moje amatérske nápady posúdil odborník tvojho formátu :-)

Petr.OVA - Profil | Út 28.2.2017 21:23:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jnz >> Mýlíš se. Některé z našich amatérských nápadů se ukázaly jako užitečné a dokázaly změnit spoustu věcí a zachránit spoustu ryb. My s Výrem totiž nečekáme, až za nás někdo rozhodne, ale snažíme se něco pro ty ryby udělat, zatímco ty jenom plkáš na internetu. A protože jsi v přírodě ještě kormorána neviděl, tak tady ti nějaké posílám.

jnz - Profil | Út 28.2.2017 21:07:40

Výr >> Od začátku do konce jsi mimo. Je mi to líto, pokud nejsi schopen pochopit nějaký text, ale vysvětlovat každou větu polopaticky i pro tebe nehodlám. Jediné, v čem máš naprostou pravdu, je, že se v této debatě o podobných věcech nerozhoduje. Úplný souhlas. Jenže ono se v ní nerozhodoje ani o tom, co tu navrhujete a píšete vy, takže jsem v klidu. Rozohňuj se jak chceš (i když tedy nechápu, proč to děláš, když jsou mé kecy údajně k ničemu), na věci nic nezměníš, ty vaše amatérské nápady jsou úplně mimo. Jediné, v čem se lišíme, že já to mám jako zábavu, kdežto ty to příšerě žereš. Takže bacha ať ti nepraskně žilka, nemohl bys pak dělat proti kormoránům už vůbec nic :-)

Výr - Profil | Út 28.2.2017 20:49:15

jnz >> tvoj vstup do tejto debaty začal niečím celkom iným ako riešením toho či niekto dodržuje zákony...... tak že pokiaľ si nepraješ "aby po krajině běhali podivní lidé bez patřičných oprávnění a znalostí a házeli dělbuchy, svítili laserem nebo cokoliv stříleli".....tak šuhajko...plačeš na nesprávnom hrobe.....v tejto debate sa o takých veciach nerozhoduje a ty o tom vôbec nebudeš rozhodovať ani tu a ani nikde inde.
Som presvedčený, že o tom čo sa môže alebo nemôže, vieš asi toľko ako o kormoránoch....teda zhola nič. ...lebo nemáš najmenšiu predstavu o tom, kto a za akých podmienok môže loviť kormorány ani kde a ako ich môže plašiť.
Po kritike administrátora a „všetkých“ za „nesprávne“ vedenie debaty ani nemáš odvahu priznať omyl s „neodpovedaním na tvoje otázky“ ....za podobný omyl však rozdávaš tituly „lhář a manipulátor“. Pokiaľ chceš kritizovať "beozhledných a neznalých"....začni v prvom rade sám sebou. Spĺňaš oboje bezvadne.

hering - Profil | Út 28.2.2017 17:41:40

1Mara >> Zdevac tu jen prudil ostatně napříč celým MRKem.S vlastním konstruktivnim návrhem nepřišel. Takže za mě tu redku dostal právem. Přečti si jeho příspěvky i jinde.

jnz - Profil | Út 28.2.2017 17:21:44

Výr >> Tak poněkolikáté znovu. Očividně nejsi schopen pochopit primitivní základní myšlenku - kormorán je mi u zadku, zda u nás bude, nebo nebude, je mi jedno, ať je ho několikrát více nebo ať tu není ani jeden, fakt mi na tom nezáleží. Jediné, co si nepřeji, je, aby po krajině běhali podivní lidé bez patřičných oprávnění a znalostí a házeli dělbuchy, svítili laserem nebo cokoliv stříleli. Toť vše. Od začátku nejsou mé texty na obranu kormorána, ale jsou proti tomu, aby lidé v přírodě dělali podobné věci, jako by rádi dělali. Likviduj si kormorána jak uznáš za vhodné, ale dodržuj při tom zákony a vyhlášky. Jestli nejsi schopen pochopit ani tuto zákaldní myšlenku a přistupujete k tomu tak, že účel světí prostředky a když to nejde podle zákonů, tak že je možné je porušovat, tak je to špatně a zasloužíte trest a kritiku, ne pochvalu. Nezaměňuj kritiku beozhledných a neznalých lidí za ochranu kormorána.

Červené karty: rover, rikox, zdevac, keltt