16. sraz Kapří pohody

Nejstarší akce svého druhu v ČR stále žije. Tradiční dýchánek kaprařů proběhne už po šestnácté: https://www.mrk.cz/kalendar.php?id=47256! Otevírám diskuzi,
tipy/nápady/příspěvky do programu vítám!
Autor diskuse: Miras - Profil , 20.11.2019 všeobecné - ostatní

Miras - Profil | Čt 29.10.2020 17:27:07

Sraz KP v r. 2021 nebude z důvodu Covid-19: https://www.mrk.cz/kalendar.php?id=49182. Holt jeden rok vynecháme a ve 2022 znovu navážeme nit.

Miras - Profil | Po 13.1.2020 11:09:07

Tradičně napíšu ještě pár vět z pohledu organizátora.
Naprostá pohoda, bylo příjemné vidět zase po roce známé tváře.

D. Němec – Chod rig – precizně připravená přednáška. Za mě inspirativní – znám jednu vodu, kde se použití této montáže vysloveně nabízí.

R. Heimlich, T. Kočica – okénko ČRS. Pánové (jednatel a tisk.mluvčí ČRS) představili a pohovořili zejména o Centrálním Informačním Systému (CIS) a zmínili se i o tom, že se v brzké době budou vyhodnocovat návrhy na úpravu stanov. Uvidíme, co nám to přinese.

J. Bžoch – tuning navijáků. Osvědčená kvalita, Kuba je evidentně hračička.

J. Jiroušek – naše vody z paraglidu. Parádní fotky našich řek, rybníků a jezer z ptačí perspektivy. Chlapík navíc dokázal o svém koníčku i nafocených místech velmi pěkně mluvit. Naprostý luxus! Za mě letošní topka.

R. Vinař, D. Suchánek – S feederem na kapry. Téma zajímavé, přednes byl ale takový zakřiknutý. Chlapci evidentně zaplatili daň z nervozity. Mě osobně přinutili přemýšlet o pár věcech, které vyzkouším svém stylu rybaření. Palec však nahoru za odvahu mezi nás přijít!

J. Hubka – Přívlač z lodě – přednáška přesunuta na 2021 kvůli technickým problémům s fotkami.

V. Krpeš, J. Dufek, M. Urbánek – Propalování revírů. Poměrně emotivní téma. Prozrazování revírů a zvyšování rybářského tlaku na konkrétní lokality je díky sociálním sítím snadnější než kdykoliv předtím. Je třeba pečlivě zvažovat, zda video nebo foto stojí za tento risk.

Promítaná videa byla velmi povedená, ať už od Bejsfish :
nebo video WCC 2019 od Hofiho. Měla proběhnout ještě 2 další (M. Urbánek, M. Votoček), bohužel odešel HDMI výstup na mém notebooku:-(

Podtrženo, sečteno – fajnový, klidný ročník, zkrátka Kapří pohoda.

17. ročník srazu Kapří pohody se bude konat na tradičním místě „U Zábranských“ dne 9.1.2021.

T.Karel - Profil | Ne 12.1.2020 19:21:52

Dědek >> Tam měl možnost si to vyříkat z očí do očí a ne tady .

Dědek - Profil | Ne 12.1.2020 18:23:45

T.Karel >> taky jsem mu to psal, jinými slovy. Čeká prostě na někoho, kdo mu dá za pravdu, na záchranu...

T.Karel - Profil | Ne 12.1.2020 18:07:02

Zmesky44 >> Tak proč o tom meleš teď ? Je to mlácení prázdně slámy .

Zmesky44 - Profil | Ne 12.1.2020 16:21:52

muna >> negace, vyvolá další negaci. A HLAVNE, tyhle lidé nepřijmou jinou variantu než svoji, zbytečná ztráta energie.. Jak bylo řečeno ve filmu Forest Gump , pro hlupáka každý hloupý, amen

muna - Profil | Ne 12.1.2020 16:17:25

Zmesky44 >> Docela by mě zajímalo proč jsi to tomu pánovi v červené košil neřekl do očí...

Pindˇa - Profil | Ne 12.1.2020 16:00:42

O propalování a jejich důvodech se zainteresovaní a jejich odpůrci bavili už dříve.Zábavné čtení na zimu https://www.mrk.cz/diskuse.php?id=658401&page=26#bo​ttom

FRANK71 - Profil | Ne 12.1.2020 15:33:25

Co vystoupení předsedy ( jestli byl letos přítomen) a jedanatele ČRS?

Dědek - Profil | Ne 12.1.2020 14:20:58

Zmesky44 >> Tak jo, ještě něco máš na srdci?

Zmesky44 - Profil | Ne 12.1.2020 14:14:43

Já si budu fotit a točit videa jak budu chtít. Není to z důvodu nějaký slávy jak bylo včera řečeno, ale prostě chci lidem ukazovat mista kde se daji nachytat krásné ryby. Bud toho nekdo zneužije nebo to bude inspirací. Včera to od prezentujicich byla hysterie, hlavně od pana v červený košili, to byl výstup z komunismus:-))) hysterie není na místě. A druhý pán si podle mne hodně honil ego, takový ten policejní pes

Jány - Profil | Ne 12.1.2020 10:54:16

Ja osobně jsem prestal fotit a někam posílat ryby z důvodu abych měl klid od lidí ze někde něco bylo vidět. Nebaví mě focení ve stanu nebo křoví. Trochu Svobody!!!!

-bedna- - Profil | Ne 12.1.2020 10:41:23

Honza (CT Prčice) >> A nemyslíš si,že propálení místa je jen a jen na tom rybáři co tam chytá?Vždycky byl někdo první kdo tam chytal a pokud to někomu řekl a ukázal jeho problém,že si už pak tam nesedne.Jeho volba byla to říct kámošovi a ten to řekl zas druhýmu kámošovi a ten dalšímu.Svým způsobem omezují už pak toho prvního,ale ten už stejně nejspíš chytá jinde.Takže propálení revíru či místa je věcí jen a toho kdo to udělá.Za propálení může vždycky ten, kdo tam byl první a někomu to řekl.,,Propalování,, nebo spíš jeho odsuzování je kravina.
Každý má právo se svobodně rozhodnout jestli místo zveřejní nebo ne.Chápu námitky lidí co káží nepropalovat,ať už je to sobeckost,nebo strach ze zničení fleku,ale tohle není správná cesta.
Podle mne je adekvátnější trestat ty,kteří neloví v souladu s rybářským řádem a kolikrát i se zákonem.
Rybolov bych postavil jako výsadu a né nárok.Zpřísnit tresty je jediná správná cesta.První hrubé porušení =rok bez povolenky,druhé= tři roky bez povolenky,třetí= 5 let a čtvrté doživotní zákaz na svazových vodách.A dal bych rybářské stráži možnost odebírat povolenky,pokud lovící bivakuje či stanuje při rybolovu a nemá písemné povolení majitele pozemku a nebo pokud není v podmínkách jasně stanoveno,že je na tomto revíru stanování povoleno.
Češi jsou mistři intrik,vojebávek a vychcanosti a nic na ně neplatí,než dlouhej bič a malej dvorek.Cokoliv tutlat a tajit není správná cesta.Ba právě naopak.

Pvl - Profil | Ne 12.1.2020 10:40:48

Zmesky44 >> Co se zdá je sen :o§)

Zmesky44 - Profil | Ne 12.1.2020 10:26:25

Honza (CT Prčice) >> nepotřebuji něco chápat , já rozumím o co vám jde, jen se mne to zdá úplně špatně. To je můj názor. At si každý fotí, točí videa. Nemůžu za to že lidé po zveřejnění videa, jdou na ty místa kde se uloví kapři, tohle je k zamyšlení. Pěknou Neděli

Honza (CT Prčice) - Profil | Ne 12.1.2020 8:52:38

🙂 V rybářském řádu to uvedeno není. Vidím že asi nechcete pochopit co je tím myšleno. Každý čin vyvolá určitou reakcí za kterou je člověk zodpovědný. Jsme lidé na patřičné inteligentní úrovni a nemusí být vše uvedeno v řádu. Tím bych to ukončil. Přeji ať se Vám daří a užíváte si rybaření.

Zmesky44 - Profil | Ne 12.1.2020 8:38:20

Honza (CT Prčice) >> zodpovědný? Kde je to uvedeno v rybarskem radu ?

Honza (CT Prčice) - Profil | So 11.1.2020 23:43:07

Zmesky44 >> Já nikomu neupírám aby se měl dobře. Ale člověk, který uveřejní místa a poskytne "instantní návod" jak rychle chytit "obrovskou" rybu je zodpovědný svým způsobem jak to následně na tom místě vypadá. Zažil jsem takové místa. A popravdě je mi z toho smutno. Jsou totiž místa kde člověk rybařil v klidu a povětšinou se setkával se slušnými rybáři a najednou díky videím a fotkám ukazující místo jsou tyto místa zaplaveny rybáři a někteří bohužel neberou ohledu na nic a jak píšete že jde o přírodu tak těm to lidem o přírodu opravdu nejde. A svým jednáním upírají kolikrát svobodu ostatním. Bohužel to není panika ale fakt. A páni přednášející jsou lidé, kteří to zažili a zažívají. A chápu jejich potřebu to říkat. Protože to vnímám stejně a nejen já ale i hodně lidí co znám.

Dědek - Profil | So 11.1.2020 21:41:06

Zmesky44 >> já ve strachu nežiju, věř mi, svá oblíbená místa nezveřejňuji :-))

Zmesky44 - Profil | So 11.1.2020 21:37:18

Dědek >> nejhorší smrt je z vykuleni:-))
Respektuji tvůj názor. Já mám jiné myšlení, a mne osobně nevadí, když si na můj flek půl roku někdo sedne.. víš, to že tu rybu ulovim ns místě v ten okamžik., tak to neznamená, že ji tam budu odchytavat neustále... Místo abych žil ve strachu že mne někdo sedne na flek, tak přeji ostatním rybářům. Jde o úroveň vědomí daného člověka. Já osobně by jsem nemohl žít ve strachu z toho, že " na mém místě " bude někdo jiný. Ono ve finále, neexistuje moje místo, ono je všech, ono neexistuje, cizí lidé, to jsme my otroci sami sobě uvězněni ve svý hlavě.. Petruv Zdar Zdeněk Zmeškal

Dědek - Profil | So 11.1.2020 21:25:41

Zmesky44 >> Přál bych ti to vidět tady u nás jak to vypadá po zveřejnění místa, kde jsi chytil rybu a to nemusí ani být velká. Chlape, půl roku si tam nesedneš. Vlk to zná z Labe tak samo, proto ten názor a proto to tajení. Nehleďe na to, že se ti tam masařky dobře nakrmí...

Zmesky44 - Profil | So 11.1.2020 21:12:46

Honza (CT Prčice) >> hlavně aby se někdo neměl dobře, jak ten druhý:-))) záleží na povaze lidí. Já třeba budu rád když si rybář taky chytne trofejni rybu. A že jsou lidi ovce ? A po zveřejnění videa jsou plny břehy, nemůže bejt vyčítáno majiteli videa. Zakázané to v řadě není, tak proč hned ta panika. Tohle vytváří další podnět aby se lidé nesnášeli.Mě se to prostě nelíbilo, a byl jsem překvapen, že někdo si dá práci a vynaloží energii na prezentaci propalovani místa, to kde žijeme proboha. Dyť je to smutný, že někdo nám tu vykládá, aby jsme nic nezveřejňovali, nefotili místa kde ulovime pěknýho kapra. Rybarina je hlavně o přírodě, svobodě.

Honza (CT Prčice) - Profil | So 11.1.2020 21:00:49

Zmesky44 >> Hold pan Krpeš má silnější hlas. Aspoň mu bylo rozumět a nebylo to ukuňkaný 🙂 pokud se podíváme do kolébky kaprařiny Anglii. Tak tam to mají na klubových vodách ošéfovaný daleko přísněji. Nemůže tam chytat jen tak někdo. Ten člověk musí být "prověřený" a nežli si zachytá a chvíli to trvá. A to co prezentovali jste sám uznal, že myšlenka je dobrá. Teď jde jeno to se k tomu tak postavit.

Zmesky44 - Profil | So 11.1.2020 20:50:35

Honza (CT Prčice) >> přednáška? Trochu Diktatura. Málem jsem ohluchnul jak tam řvali:-))) nic se nemá přehánět. Chápu o co jde, ale myslím si že to bylo špatně prezentováno... Nebo to je Českou náturou. Hlavně vše utajit , aby náhodou soused tam nepřišel a taky nechytal ryby.. trochu Komunismus mě to přišlo. Doba je taková bohužel sociální sítě vládnout, a s tim nic neuděláme. Přednáška se vůbec nechodila na tento program. Jestli chtějí něco pánové změnit, tak bych začal jezdit na přednášky po celý ČR. Místo 100 lidem v sálu vyprávět, jak je propalovani špatný. Tam to nemělo žádnou hodnotu, a význam. Urcite myslenka dobrá, souhlasím , jen v rukou špatných řečníků, za mne to působilo, jako bych se vracel do třídních lavic , a pan policajt mě poučoval že na přechodu mohu přejít jen v doprovodu rodičů.

Honza (CT Prčice) - Profil | So 11.1.2020 20:28:52

Zmesky44 >> Dovolím si nesouhlasit. Zcestný mi to nepřijde. A je na každým z nás aby to řešil. Pokud jste na kapři pohodě byl a vyslechl si argumenty přednášejících tak by jste pochopil o čem byla řeč. Já sám se stotožnuji s názorem přednášejících a považuji ukazování míst na videích a celkově na sociálních sítí jako nešvar a velký problém dnešní rybařiny.

Zmesky44 - Profil | So 11.1.2020 18:22:58

At každý foti a točí videa jak chce. Téma propalovani míst je scestny a debata úplně mimo. Jinak díky za sobotní den, Miras

smike - Profil | So 11.1.2020 17:10:31

cechura09 >> jako, že na pětce chytis 6 kg kapra je propal? :-))) twl, radši dejte stripterky :-)))

cechura09 - Profil | So 11.1.2020 15:24:41

Miras >> K propalovacímu tématu.....
Takhle se to dělá, uživatel a čilimník s nickem - kakr - rovnou propálí sumáře s docházkami....
Jestli je na nějaký fotce poznat splav, komín nebo kopec je úplně fuck...:))

https://www.mrk.cz/diskuse.php?id=608342

Miras - Profil | So 11.1.2020 15:14:07

Propalovaci tema je velmi zive..