Rohlikove boilie - vyroba

Caute, ako vyrobit rohlikovy boilies? Aky mate recept na rohlikovy boilies? Mohli by ste mi napisat aj postup? Ja som skusal robit z psenicnych klickov, no boli tvrde ako kamen. Vopred dakujem za recept aj boilies.Autor diskuse: samomo - Profil , 10.1.2009 feeder - nástrahy, návnady

19x v oblíbených a 1x v ignorovaných.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

NTomCR - Profil | St 28.8.2019 22:37:17

Bery9CZ >> No ale to tak je. Buď budeš chytat na rohlíky a radovat se z každého záběru, nebo použiješ selektivnější nástrahu (jako je třeba boilies) a záběrů bude méně, zato se dočkáš ryb, o které ti jde.

NBery9CZ - Profil | St 28.8.2019 17:43:26

Také chytám na boilies, ale ten rohlík má největší úspěch. Dva pruty a vždy jezdí rohlík.

Nkubah - Profil | St 28.8.2019 17:40:58

Bery9CZ >> rohlíkovy boilies je právě ideální na ryby co píšeš...

dej tam normální boilies.. Co asi jiného dělat...

Viděl jsem rohlikace maxi.. Asi 25mm, ale pořád je to jen rohlík.

NBery9CZ - Profil | St 28.8.2019 17:39:15

Ahoj všem. Tato diskuze je staršího data, ale měl bych dotaz ohledně výroby vlastních rohlíkáčů. Koupil jsem si lis na 14,13 a 12 mm. Perfektní koupě. Bohužel se mi daří chytat cejny a kapry maximálně do 45 až 50 cm. Chtěl bych dávat pod háček větší průměr. Když dám i dvě koule, tak výsledek je stejný. Chtěl bych si dělat větší rohlíkové boilies. Samozřejmě, že z rohlíku či housky. Poradíte jak to děláte vy. Chápu, že pařený rohlík si také můžu stříhat na vlastní velikost jak zrovna potřebuji, ale koule je podle mě nejlepší. Poradíte?

Npoter___ - Profil | Ne 10.6.2012 19:38:43

pajda >> dobry den, to je delane na miru? kde se to da sehnat a za kolik? dekuji za info.

NDavercz - Profil | Ne 6.11.2011 22:37:45

Ahoj, mám dotaz jak dlouho vydrží napřené rohlíkové boilies ? Zatím jsem ho v ničem nedipoval a zajímalo by mě jestli do jara přežije.. Díky :)

Njitrnice - Profil | Pá 28.5.2010 18:15:55

prodam uz ji neviuziju velikost kulicek 16mm

Njitrnice - Profil | Pá 28.5.2010 18:12:30

kdo chce prodam

NMiraryb - Profil | Pá 28.5.2010 18:00:58

Já mám tenhle lis, je oboustraný, větší a menší kuličky.
Bohatě stačí.

Nsadraj - Profil | Pá 28.5.2010 14:43:36

MACKSNOW >> jde koupit v každý slušnejěí rybářský prodejně bud to jako kleště s ruznejma prumerama a nebo jako hlinikovej odlitek se šroubama na koncích , jestli se tijedná o foremní výrobu ve velkém jedině zadat nejakému frezaři nebo zamečnické dilně a nebo si vyrobit sám doma nebo nekde v dilně

NMACKSNOW - Profil | Pá 28.5.2010 13:46:55

Zdravim, moze mi niekto poradit alebo dat kontakt kto ich vyraba alebo predat lis na vyrobu rohlikoveho boilie Srdecne dakujem...

NHelle - Profil | Po 13.7.2009 5:26:02

Zkus slisovaný rohlík tak na tloušťku 0,5 cm a ten potom nakrájej na nudličky tak 1,5 x 0,5 cm. Dávej to mimo háček na kaprařské nejmenší silikonové kroužky . Garantuji Ti, že budeš používat už jen tento způsob.

NXJRista - Profil | Pá 10.7.2009 10:15:34

pajda >> Ten je suprovej!!!!

Npajda - Profil | Pá 10.7.2009 9:20:43

Zdar. Nepotřebujete to na výrobu ve velkém?

Nenteron - Profil | Po 13.4.2009 18:45:10

paia >> Nevim jestli to tu už někdo nepsal, ale ja je skladuju uz pres rok a pohoda, jen je zaklad poradne vysusit.-) zkusenejsi ti reknou vic:-)

NDiki - Profil | Ne 8.2.2009 22:06:26

Lubo >> Prosím tě, můžeš mi taky sehnat tu matrici na lis? Předem díky.

Npaia - Profil | Čt 15.1.2009 11:16:39

jen pro zajímavost, jak dlouho je možné skladovat hotové rohlíkáče? podle mě je to suchy, tak by to nemuselo plesnivět, ale vždy jsem to spotřeboval do druhého dne.

NM@ck - Profil | St 14.1.2009 23:43:33

Vase zprava

NM@ck - Profil | St 14.1.2009 23:43:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Důležité u formy na rohlík je mít mezery mezi tvary max 0.2mm aby se kuličky nemuseli stříhat a dál podle průměru dutiny formy volit bud jeden rohlík nebo jeden a půl rohlíku nebo vetší bulku a také záleží na použitém materiálu formy aby došlo k požadované síle stlačení. Dále se dá pečivo před stlačením různě zahřívat nebo napařovat ale také s celou formou péct v troubě a tím získáme zcela odlišné vlastnosti rohlíkového boilie.

Nnovaroma01 - Profil | St 14.1.2009 23:35:36

kapříkluboš >> Nemáš zač.Radit to je moje.Ahoj.

Nkapříkluboš - Profil | St 14.1.2009 23:30:08

novaroma01 >> ahoj a díky za povzbuzení do další práce:)))))))))

Nnovaroma01 - Profil | St 14.1.2009 23:26:06

kapříkluboš >> Ale zase se na to podívej z druhé stránky.Kdyš to přestaneš dělat,tak za a.Budeš mět moc volna a začneš vymýšlet pič...ny.Za b,tím že přestaneš nadávat,zmenší se Ti slovní zásoba,a v konečném důsleddu stejně vic ryb nenachytáš.Takže si nestěžuj a vyráběj.

Nkapříkluboš - Profil | St 14.1.2009 23:02:12

asi to není žádná novota ale já napařím rohlík nebo housku, slisuju mezi dvě prkénka a pak pracně kleštičkama cvakám a cvákám.......pak pracně navlékám pomocí jehly, kterou jsem ukořistil manželce na režnou nit, je to práce k zbláznění, pak uzlíkuju a uzlíkuju a nadávám a nadávám a když je to hotovo tak dám tento výtvor na chvilinku sušit do mikrovlnky nebo na suché místo na pár dní sušit. V konečné fázi si nechám pár kuliček přírodních a zbytek posypu různými posilovači a jdu k vodě, kde nadávám, že my na to nic nebere a druhý den jdu do rybářských potřeb, kde nechám tak 300Kč a koupím hotovky a na které u vody opět nadávám a to je u mě pořád dokola:)

NSAHIB - Profil | St 14.1.2009 21:50:42

Marfi >>
nazdar,
díky a tobě přeji také co nej úlovky, ať nám to pěkně jezdí..-))a máme radost z každé lapené šupinky,.ať jsou jako malované..-)

NMarfi - Profil | St 14.1.2009 21:29:40

SAHIB >> ahoj - asi takhle by to mezi námi mělo nějak vypadat a fungovat... :-) Bohužel opak je často pravdou! Tak Ti v té letošní sezoně přeju co nejvíc lopaťáků - aspoň 50+ :-) (Tohle přání patří všem slušným vydrám které sem chodí a dokáží se podělit a poradit).

NSAHIB - Profil | St 14.1.2009 21:06:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

geronimo05 >>
nemáš za co,.proč bych se nepodělil,však na rybky chodíme všichni,já mám radost že mi to fungovalo takle,.proč se nepodělit...-))
nezávidím...nemám proč...ať se daří i jinému,.
a víš co byla bomba?když jsem si v kauflandu koupil pytlík třtinového cukru,trocha ho "přejel" válečkem na nudle,... smíchal s citronádou-taky jsem ho přejel válečkem,pořádně promíchal v pytlíčku,..kuličky jemně stříkl osvěžovačem na kytky vodou (mám na jemné poprášení kuliček),jako fixírku,.a pak to v tomdle obalil a usušil...
no a na Záplavách se mohli cejni pos...-))šli jak husy jeden za druhým..a celkem pěkný cca 40+.-)

Ngeronimo05 - Profil | St 14.1.2009 20:58:35

SAHIB >> dík za radu, než roztajou ledy mám co dělat

NSAHIB - Profil | St 14.1.2009 20:57:07

geronimo05 >>
totálně nic s ním nedělám-max.jej naostřím,aby mi při vrtání nepraskl materiál..on to upravuje má to více"kulatější"...-))je to jeho rozhodnutí a styl,.já takle a je to taky dost dobrý a bez problémků... stačí to opravdu...

Ngeronimo05 - Profil | St 14.1.2009 20:54:12

SAHIB >> a taky ten vrták upravuješ jako sandraj nebo jen obyč. vrták do železa??

NSAHIB - Profil | St 14.1.2009 20:49:51

geronimo05 >>
-))
no jde o to,jaký průměr si chceš zvolit,dle toho si ty dírky vrtneš..-))klidně můžeš i několik průměrů,mě se třeba osvědčil na zimu na rybníku na feeder otvor na 6-ku vrták,takové maličké kuličky,měl jsem je "dipnuté" ve štávičce z KIWI,namočené do jahodového pudinku-prášku a usušené..můžu ti říct,že to bylo přesně to,co brali i kapříci,nebo hlavně...sic 40- 50,..ale o to šlo,si pohrát a brali to poctivě..jak jsem dal větší průměr,tak tam byl "slizoun",ale kapřík ani jeden..jindy zase žrali třeba jen 12 -ku,.je to jako s klasa kouleme..jeden den takové a mákové,druhý den jen povidlové..-)))

Ngeronimo05 - Profil | St 14.1.2009 19:32:56

ježíšmarjá než jsem to odeslal tak jste mi odpověděli.ale i tak dík

Nsadraj - Profil | St 14.1.2009 19:30:02

tady jen stručnej nakres jak sem vrtal