Můj lov - výkladní skříň MRKu

Zajímal by mě Váš názor na ML. Nelíbí se mi, jak převážná většina fotek vzniká jen díky této rubrice. Pak vznikají fotky, na kterých jsou ryby, které nestojí díky velikosti za to vůbec fotit, různé rozmazané fotky mobilem, fotky vyloženě odporující platným pravidlům rybolovu, atd. A ryby trpí, jsou až na posledním místě. Důležitý je hrdina, který se objeví na MRKu.
Nemám nic proti focení ryb ( RYB), ale myslím, že své pocity a radost z lovu jde na fotce vyjádřit jinak, než fotkou miniryby nebo vyválenou rybou ve štěrku.
Pokud by měl být ML výkladní skříní, jsem názoru, že by pravidla této výkladní skříně měla být jiná.
Autor diskuse: ZN - Profil , 23.8.2011 všeobecné - ostatní

Podoba Můj lov

A) Změnit pravidla, aby se neobjevovaly malé ryby7%

B) max.3 fotky, z toho jedna ryba (dosahující zákonné míry)1%

C) max.pět fotek, z toho 2 ryby (dosahující zákonné míry)0%

D) něco podobného, jako předešlé dvě otázky0%

E) žádná ryba :-)1%

F) žádné fotky z koupelny, s chlívkem v pozadí, apd20%

G) zachovat současnou podobu40%

H) zrušit Můj lov úplně12%

I) modifikovat ho nějak jinak18%

Od 23.8.2011 hlasovalo 313 čtenářů.

ZN - Profil | Ne 28.8.2011 22:20:25

Martin M. >>
i já děkuji, i když je ten konec docela překvapivý.

Ještě jednou děkuji všem za příspěvky. Docela mě překvapilo, že je dost lidí, kteří přemýšlí o tom, jestli je zbytečná exibice v ML nutná, či ne. Svým způsobem jsme exibicionisti všichni, co takto veřejně plkáme. Ale na rozdíl od ML, zas tak moc nikomu neškodíme. A ti, co chtějí být v ML za každou cenu vidět, mají prostor, mají podmínky, je to lákavé.
Přesto, zkuste se zamyslet, jestli je nutné všechny ryby fotit, jestli vám jde o sebe nebo máte tu rybařinu rádi se vším všudy, jestli ta chvilka slávy stojí za to. Ze zážitků u vody jdou udělat i jiné fotky. Patos, ale cítím to tak.

Martin M. - Profil | Ne 28.8.2011 22:09:48

ZN >> neco z toho vznikne a pak se k tomu muzes ty i ostatni vyjadrit, zatim diky za debatu.

Martin M. - Profil | Ne 28.8.2011 22:07:45

ZN >> jsou temata, u kterych opravdu smysl pro humor nemam. Jak spravne psal pepa-c, ja tu chodim do prace a take za svym zivotnim dilem, na kterem mi zalezi. Kdyz se o nej zacne nekdo takto otirat, tak mi to samozrejme vadi.

ZN - Profil | Ne 28.8.2011 22:04:31

prosím všechny, aby už žádné příspěvky nedávali, vše bylo řečeno, vše je jasné. Ještě chvíli to nechám otevřené, čekám na tečku od Martina. Díky za příspěvky, díky za názory, poučily mě a doufám, že i ostatní si udělali obrázek. Jak z jedné, tak z druhé strany. Každý máme na rybaření jiný pohled, každý v něm vidíme něco jiného. Dík.

Martin M. - Profil | Ne 28.8.2011 22:00:23

medvěd >> nemam problem pridelit i velmi prisnym uzivatelum jejich sekce, i za cenu ze zustanou anonymni a kritika pujde do moji posty.
V ML by to bylo rozdelene podle lovnych metod - tedy jednoznacne oddelene muskareni a privlac. Pokud nekdo zaradi kapra do privlace, moderator privlace to bud smaze, nebo prehodi do spravne kategorie k posouzeni.
Zapisy nebudou mazany, ale skryvany jako v otazkach, aby to ostatni moderatori mohli take posoudit a nezaviselo to jen na tom, ktery to jako prvni schova, ale na vsech, ze to tam nechali schovane.

mildas - Quinn - Profil | Ne 28.8.2011 21:59:43

ZN >> díky

ZN - Profil | Ne 28.8.2011 21:59:12

Martin M. >>

už chápeš podstatu? Od mildase.

MM: kde jsi vzal, že ti chci obcházet zákazníky ? Resp. chápu, že je to přirovnání, ale k čemu ? Tvůj nulový smysl pro humor je známý, ale že ti rozhodí sandál tohle, to bych netušil ani u své ruštinářky ze střední. Stejnou "výhružku" jsem ti v té samé diskuzi psal už jednou, ani jsi nemrknul okem. Pokud tohle hodláš brát vážně, nedá se s tebou bavit se špetkou přátelské jízlivosti.Stejně jako ZN jsem měl pocit, že v té debatě se lze něčeho dobrat (to jsem ještě netušil, že se nedobereme opět ničeho). Kdybych chtěl škodit, škodím a nediskutuju tady.
Omlouvat se ti rozhodně nebudu, nemám za co. To je mé vysvětlení.

medvěd - Profil | Ne 28.8.2011 21:58:47

u.x.a. >> někdo jde na ryby 200x někdo 3x

u.x.a. - Profil | Ne 28.8.2011 21:57:11

Martin M. >> možná by bylo dobré dovolit mrkařům max 10 fotek za rok na osobu a bude alespoň se nebudou fotit kraviny

ZN - Profil | Ne 28.8.2011 21:57:02

Pike >>
snad poslední příspěvek k tomuto tématu. Pájku, proč se nevyfotit s pěknou rybou? Nevidím problém. Rybám škodíme už tím, že je chytáme. Ale s každou, jen abych mohl něco poslat do ML? Píčovina jak rampa, kterou MRK podporuje. Myslím, že by mu vůbec neuškodilo, naopak, kdyby ubral trošku ze svého ega a snažil se směřovat lidi i trošku rozumným směrem. Síly má ne to jak málokdo.

Pedro1 - Profil | Ne 28.8.2011 21:55:15

Pike >> Souhlasím,ať se fotí jen ponechané ryby a nebo ryby ve vodě.Nic jiného,jiné fotky ryb smazat.A pokud má autor potřebu vložit fotek dvacet,ať vloží krajinku,nástrahu,sebe,cokoliv jiného.

mildas - Quinn - Profil | Ne 28.8.2011 21:54:09



Můžete mu to někdo přeposlat ?

MM: kde jsi vzal, že ti chci obcházet zákazníky ? Resp. chápu, že je to přirovnání, ale k čemu ? Tvůj nulový smysl pro humor je známý, ale že ti rozhodí sandál tohle, to bych netušil ani u své ruštinářky ze střední. Stejnou "výhružku" jsem ti v té samé diskuzi psal už jednou, ani jsi nemrknul okem. Pokud tohle hodláš brát vážně, nedá se s tebou bavit se špetkou přátelské jízlivosti.Stejně jako ZN jsem měl pocit, že v té debatě se lze něčeho dobrat (to jsem ještě netušil, že se nedobereme opět ničeho). Kdybych chtěl škodit, škodím a nediskutuju tady.
Omlouvat se ti rozhodně nebudu, nemám za co. To je mé vysvětlení.

ZN - Profil | Ne 28.8.2011 21:52:16

Martin M. >>
nenechal, pkud by to tak skutečně bylo.
Jenže jsi nepochopil, ale vůbec, jak to myslel, co chtěl říct. Ale to je vedlejší. Co mě mrzí, že jsi vůbec nepochopil, proč jsou mildas a jemu podobní pro MRK 1000x prospěšnější, jak 25 kaprů (ryb) pod jedním příspěvkem. Pevně věřím, že ti to dojde, časem.
Je to tvůj web, ty máš zodpovědnost, ty musíš vědět, kam chceš směřovat. S tím, že nechceš slyšet názory lidí, kterým vadí směr do žumpy, to je tvoje věc. Máme na to jiný názor, je to normální. Krom toho, a to myslím vážně, musí převážit tvůj názor, tvůj směr. Jen jsem se, a ne sám, snažil tento směr trošičku pootočit.

medvěd - Profil | Ne 28.8.2011 21:50:22

Martin M. >> vím,četl jsem to,ale zároveň píšu,že nejde jen o pstruhy.Musí to být napříč.S tím fitrem je to tak,že muškař,tedy většinou bude mít určitě na takový fotky mnohem radikálnější pohledj než ten kdo chytá kapříky,či na pstruhovkách vláčí s woblery.Já vím,že to zní jako kliše ale ona ta muškařina je opravdu jiná.Pak můžeš rozdělit pokec muškaření a pstruzi jen na muškaření.Kdysi se to tady taky řešilo.U pstrouška,či lipánka mne to nolí možná víc,ale candátek je možná ještě choulostivější.Jak píšu,určitě by to bolelo,ale lid by si zvykl a snad v určité části i přemýšlel a pochopil stejně jako spoustu jiných změn,který se mi nelíbily vůbec¨priváty,aura atd

Pike - Profil | Ne 28.8.2011 21:47:19

Já osobně si myslím, že tohle s těma adminama specialistama, kteří budou posuzovat jestli jo či ne, že to není dobré řešení. Já bych fotky buď zrušil úplně a nebo jasně omezil počet fotek zároveň s tím, že fotit se může jen ponechaná a usmrcená ryba (nikoliv vykuchaná či pověšená na háku alá rekordní sumec). Ono je tak nějak jedno, jestli se mačká a aranžuje malá rybka a nebo ryba pěkná.

Martin M. - Profil | Ne 28.8.2011 21:43:58

medvěd >> vsak to jsem tu navrhoval a myslel jsem to vazne, jak pises s tim "filtrem" jen do muskareni.

medvěd - Profil | Ne 28.8.2011 21:40:32

Martin M. >> hlídat to můžou.Stačí obyčejnej filtr aby mohli jen do muškaření.Jenže ono jde o všechny ryby,nejen o pstruhy.proč je třeba fotit tři rybky z jedné vycházky?To ať raději napíše o tři řádky víc a já si to rád přečtu.Jsem si vědom toho,že pexesář napráská dvacet fotek a doma vybere tu nej,ale alespoň to neuvidí mladíci a nebudou si brát mustr.To heslo není fotka není ryba ,mi připadá stejný jako mrtvý indián,dobrý indián

Martin M. - Profil | Ne 28.8.2011 21:39:21

ZN >> nechal by sis v praci vyhrozovat, ze nekdo obejde tve zakazniky a bude jim vykladat, ze to delas blbe? A kdyz ho upozornis, ze tohle se ti nelibi, tak ti jeste bude vyhrozovat, ze na nej jsi kratky?

Pike - Profil | Ne 28.8.2011 21:37:28

ZN >> Mildas terorista je. Tudle mne terorizoval kvůli nějakému zgarbu kabrioletu, tudle zas kvůli A8 s LPG. Na MM chtěl poslat kamarády z IT branže, kteří by MM zrušili MRK, na mne by jistě poslal kamarády z auto branže, kteří by mi udělali z Logana kabrio.
MM plně chápu a Mildase si do ignorace dávám taky.
S teroristy nelze vyjednávat. Rychle teda tvrdím, že kabriolety jsou zgarby a s A8 s LPG jezdí jen kolotočáři Mildase ingoruju.

Martin M. - Profil | Ne 28.8.2011 21:34:43

medvěd >> diky - dobre, takze:

Ad jedna fotka s rybou na jeden zapis - tohle si dovedu predstavit jedine za situace, ze to bude hlidat program. Admin nikdy neudrzi stejny metr, protoze tam holt obcas budou zapisy, kde je vice fotek v poradku, a k temto zapisum se pak ostatni budou odvolavat. Program ale neuhlida jestli tam je ryba nebo priroda - muzeme se shodnout, ze omezime na 3 fotky, z toho nesmi byt vic jak jednou stejna nebo podobna ryba. Uzivatel musi vybrat nejlepsi, nebo vybere admin.

Ad foceni miniryb - byl tam treba 35cm potocak v podberaku ve vode - hodne lidi se tady kvuli tomu vztekalo. Jedina fotka jedine ryby v mirove velikosti a stejne to bylo spatne. Zde mozna selhavam, ale ja tam tu hranici nevidim a proto jsem navrhoval reseni, kdy si to budou hlidat lidi z dane sekce.

pepa-č - Profil | Ne 28.8.2011 21:34:37

poslední slovo mám já! :-) (než to ZN zamkne)

tato debata jest důkazem, že z MRKu se lze pomátnout.

ZN - Profil | Ne 28.8.2011 21:31:56

Martin M. >>
takže, Martine.
Vyjednáváš s kde kým, diskutuješ s kde kým a mildas je dle tebe terorista. Dobře, pro mě to terorista není, naopak. Vůbec jsi nepochopil, jak to myslel, vůbec jsi nepochopil, co se ti tady někteří lidi snažili říct. Myslel jsem si opak. Medvěd měl pravdu, které jsem se dlouho bránil. V této věci máme odlišné názory, jde nám o jiné věci. Ty se snažíš kosmeticky upravit MRK, aby se vlk nažral a koza zůstala celá, mi šlo o to, rozpoutat debatu, která by zabránila či aspoň omezila excentrikům v jejich exibici a trápení ryb jen pro MRK a ML.
Tato diskuze např. pro mne přinesla mnohé. Dlouho jsem myslel, že i pro tebe. Pletl jsem se. Nechtěl bych, aby to vyznělo, že to dělám díky mildasovi, nedělám, i když přiznávám, že to byla ta poslední třešnička na dortu. Diskuzi zamknu, páč jsem na 100 % přesvědčen, že nechceš nic měnit kvůli rybám, ale kvůli MRKu. Z mého pohledu krátkozraké, ale ... I když mám MRK rád, tak tentokrát jsem chtěl něco změnit nejen kvůli němu.

medvěd - Profil | Ne 28.8.2011 21:23:26

Martin M. >> víš,že stejný řešení jsem měl jako admin. a víš ,že jsem po Tobě chtěl pravidla.Musí být tvrdý a i když jsem prostě zaujatý a teď už možná jednostranně zaměřený tak potočáčka s trojhákem v tlamce prostě nesnesu a basta

medvěd - Profil | Ne 28.8.2011 21:20:43

Martin M. >> už jsem to říkal mnohokrát.Mazat a mazat.Klidně tam dej deset adminů.Dokud se lidi nenaučí,že fotit každou čudlu je prostě nesmysl Jedna fotka stačí,pro fotografy třeba dvě,z toho jedna s rybou.Kdo bude smazán třeba třikrát,zakaž mu vkládat fotky.Každej průměrně intekigentní opičák musí vědět,že jestliže udělá fotky pstroužkamcandátka,štičky či lipana ve vel 20 cm jinak než ve vodě,tak ho vlastně zabil.Já vím,že to bude bolet,ale je to řešení.Nikdy jsem nechtěl zrušení ML,ale už jsem se na to ne nemohl,ale nechtěl dívat,proto jsem ho chtěl zneviditelnit.Ty sz co Ti budou chodit jsou otrava ,já to vím a uvědomuju si to,ale jinak prostě ke změně nedojde.

mildas - Quinn - Profil | Ne 28.8.2011 21:19:43

ZN >> on se zbláznil :-)))))))))

Martin M. - Profil | Ne 28.8.2011 21:14:03

medvěd >> Petre, navrhni reseni jine nez zruseni ML.

Martin M. - Profil | Ne 28.8.2011 21:13:39

ZN >> s teroristy nevyjednavam, muze to myslet dobre, ale neumi se chovat. Za ty vcerejsi vyhruzky uz by byl davno na blacklistu, kdybych si jej nevazil z drivejska.

ZN - Profil | Ne 28.8.2011 20:56:44

Martin M. >>
Martine, ty jsi si dal mildase, který ti chtěl pomoci stokrát víc, než přitroublí pexesáři, do ignorace?

medvěd - Profil | Ne 28.8.2011 20:51:20

mildas - Quinn >> nečekal jsi nějaký zásadní řešení,že ne?To že se to odsunulo z plkárny jsme se Zdendou říkali v pátek,když jsem byl u něho.Jinak navrhované změny nehodnotím.Počkám si až budou zavedeny.Pak si možná nechám ML zpřístupnit

Stanďour - Profil | Ne 28.8.2011 20:47:38

Martin M. >> Já bych Milďasovi tu trafiku dal. :o)

mildas - Quinn - Profil | Ne 28.8.2011 20:47:19

Mataku, ty sis me dal do ignorace ? Jsi jeste vetsi posera, nez jsem doufal !

Jsem si jistej, ze ti to nekdo donese.

mildas - Quinn - Profil | Ne 28.8.2011 20:45:44

Martin M. - 28.8.2011 19:55:51 >> a co se tedy vlastne zmeni ? Razitko jako jo, ale jen na chvilku, aby se nam nekdo neurazil.
Rozdelit ML na sekce, bo mouchari jsou kriklouni a kdyz se klepnou pres prsty (ale ne moc) mackaci pstrouzku, zavre se jim huba.
To Tvoje "zachovani zvyklosti" v ostatnich technikach, jen hajeni tech vsech prasaren.
Sankce vuci dobytkum (kratkodobe bany, nalepky) zadne.

Resume: nic se nezmeni.

ZN ti touhle otazkou vytrhnul trn z paty. Nejsme slyset, v plkarne mas mir a tvari se to tu jako desne reseni problemu.

1Mara - Profil | Ne 28.8.2011 20:35:28

Martin M. >> No hlavně aby to vidělo co nejvíc lidí , a aby si hned mohli podtím razítkem přečíst důvod :-) Kdý že se to bude předělávat ?

Petr64 - Profil | Ne 28.8.2011 20:07:43

Bude i ML pro spisovatele?:-)

Martin M. - Profil | Ne 28.8.2011 19:55:51

1Mara >> ja bych i ty fotky s razitkem po 24h smazal. Proste jen aby bylo videt, ze tohle neni spravne, ale nearchivovat to.

1Mara - Profil | Ne 28.8.2011 18:26:54

ZN >> Stím souhlasím , když požádá o smazání , určo napříště bude moudřejší , kdo to bude dělat naschvál a bude třeba mít 5 razítek, dostane stopku třeba na měsíc, nebo půl roku .